|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Wiecznie u nas starań to nie ma juz od 2 miesięcy, bo męża nie ma jak zwykle.
![]() ![]() Aldrin niby nie musi wyjeżdżać, ale jak nie pojedzie, to jak będzie zapotrzebowanie następnym razem to każdy kraj wysyła swoją listę ludzi, których chcą i to są osoby, które były zazwyczaj poprzednim razem. A zresztą mój mąż uważa, że skoro teraz ma okazję jeździć to nie wie, czy za rok wyjazdy się nie skończą. Chce kuć żelazo póki gorące, jak to on zawsze mi mówi robi to dla nas żeby na nic nam nie brakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a z tymi wyjazdami Twojego męża to lipa straszna ![]()
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Wiecznie - a może to jakoś tak zaraz po owu? a były przytulanka ostatnio?
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Wiecznie - jak się ma udać i to raz wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Hej Laeczki
![]() Przepraszam, że się nie odnoszę do dzisiejszych waszych wiadomosci, ale jestem taka szczęśliwa, ze się skupic nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#427 |
Zakorzenienie
|
Izetko - to fantastycznie!!! cieszę się razem z Tobą
![]() Ja dziś leniuchuję, choć oczywiście nie do końca. Zrobiłam dwa prania ciuszków, a 3-cia tura tych najbardziej kolorowych to już mi się nie zmieści na suszarce, więc poczekam aż te inne wyschną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Justii-powiem Ci, że wszystko zniosę co trzeba będzie aby tylko urodzic
![]() A miałam wczoraj Wam pisac w nocy,ale już sobie darowałam ![]() ![]()
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówiłam kochana ,że wszystko z dzidzią będzie dobrze ![]() Cieszę się bardzo ![]()
![]() |
#432 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się z mieszanymi uczuciami...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziwne z tym toxo a w szpitalu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No a teraz o mnie... Na pierwszej wizycie z usg byłam w 6 tygodniu. Potem poszłam w 9 do lekarza u którego chciałam prowadzić ciążę. Zlecił mi badania, dał skierowanie na prenatalne i powiedział że na następnej wizycie założymy karty bo teraz się skończyły. Kolejną wizytę u niego mi odwołano więc przepisałam się do 3 już lekarza. No i dziś dostałam ochrzan że mam stare badania, że nie znam wagi, nie wiem jakie mam ciśnienie i że nikt ze mną wywiadu nie przeprowadził ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie z tymi lekarzami niezła jazda... Usg połówkowe robi się między 18 a 22 tygodniem ciąży ...
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Pradip - wcale się nie dziwię, że masz mieszane uczucia po takiej wizycie... a jakie ma opinie jako lekarz?
Izetko - pamiętam ten film, jest na serio super! |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Pradip-autor książki to Nicolas Sparks, a film oglądałam na kinomaniaku. A Dzidzi ma prawie 5 cm, jest 4 dni różnicy z Om, ale stwierdziliśmy jednogłośnie, że to owulka się przesunęła...ale wszystko jest w w normie
![]() A co do wizyt i tego wszystkiego to masakra jakaś ![]()
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie badania genetyczne wykonują od 20 do 24 tc, a nie od 18, ale co lekarz to inna teoria. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() No to Ja w sobotę wieczorem narobię popcornu i będę oglądała ten film skoro tak polecasz ![]() Dla faceta się nadaje? Czy to bardziej babski film? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Justii-tylko żebys za bardzo nie cierpiała
![]() ![]()
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam w różnych źródłach, że można wykonywać już od 18tc, ale chyba lekarze praktykują raczej od 20tc
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Izetko - to i ja swoje dolegliwości dorzucę, a ty się masz nie męczyć ![]() Justii - kilku moich znajomych - facetów oglądało i też chwalili, tż-ta bym zapytała, ale on na pewno nie będzie pamiętał co to za film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No to wielkie szczęście już w brzuszku nosisz ![]() Co do lekarza to dostałam jeszcze nazwisko jednego fajnego na nfz i kusi mnie żeby się do niego przejść bo muszę zrobić przeciwciała i coś tam tarczycowego a tego nie mam w pakiecie i skierowanie by mi się przydało ![]() Cytat:
![]() A najśmieszniejsze jest to że ten pierwszy, ten od usg i dzisiejszy wszyscy się znają i pracują w jednym szpitalu. Miałam nadzieję ze się załapie na becikowe i mam w karcie zostawione miejsce na pieczątkę tego pierwszego ale nie wiem jak go złapać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Wapno zakupione
![]() ![]() ![]() Tak się dziś wkur..., że głowa mała. Zadzwoniła do mnie siostra, że jej znajomy bardzo potrzebuje pomocy, więc zadzwoniłam i załatwiłam mu tą pomoc, dostanie papiery od ręki na które musiał by czekać ok 2 miesięcy i jego firma musiałaby zapłacić karę ((dość sporą sumkę) za to, że tego nie załatwił, a On z pretensjami, że musi zapłacić pieniądze za wydany dokument - pieniądze oczywiście każdy petent płaci. On myślał, że skoro po znajomości to jeszcze nic nie będzie musiał płacić. Nie powiedział nawet dziękuje tej mojej znajomej tylko trzasnął drzwiami obrażony. Przysięgłam sobie, że ostatni raz komuś pomagam. Dobrymi uczynkami to piekło jest usłane ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
cie na pewno mają wpis w karcie, że była taka wizyta i muszą wydać Ci zaświadczenie. Możesz przecież zmienić lekarza, a pierwszy lekarz potrzebuje dokumentacji i tyle. Musisz pokombinować. Zadzwoń do tej przychodni gdzie byłaś powiedź, że musisz mieć ksero kart z pierwszej wizyty i to będzie dla Ciebie potwierdzenie - tylko jak zrobią Ci ksero poproś o pieczątkę za zgodność z oryginałem i pod tym pieczątkę przychodni, może MOPS uzna Ci takie potwierdzenie. tysiąc złoty piechota nie chodzi, a szkoda, żeby Wam przepadło. Musisz zdecydować się na konkretnego lekarza bo im dłużej zwlekasz tym gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Ale dziewczynki macie dobre serduszka
![]() Justii-tak to jest z pomocą ![]() ![]() Pradip-chyba będziesz musiała się przejśc na wizytę do niego, albo jakoś między wizytami się wbic na chwilę po tą pieczatkę ![]() ![]()
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dziewczyny tak mnie boli p.i.t...., że nawet siedzieć nie mogę :/ o chodzeniu nie ma mowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Justii - aż chętnie człowiek odebrałby mu te dokumenty! czemu niektórzy myślą, że im się po prostu należy?
współczuję tych bóli... co chwilkę łapie cię coś innego tak, że rzeczywiście niedługo zaliczysz całą listę tego co kiedyś pisałam... choć mam nadzieję, że tak się nie stanie.... może kąpiel sobie zrób..... Mi mały wszedł pod żebra bo jakoś wyraźnie go tam czuję i czasami schylić się nie mogę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- kurcze zapomniałam, że ty wanny nie masz ....ojjjj |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez idę na wizytę w poniedziałek ![]() Już taka moja natura, że wszystko przyciągam do siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Justii - o której masz wizytę?
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- powiem wam jaki co mój tż ostatnio wymyślił ![]() rozmawialiśmy sobie o porodzie i namawiam go żeby trochę poczytał i się choć troszkę do tego przygotował... i mówiłam mu, że będzie masował mi plecy i musi mieć pomadkę dla mnie (bo to takie moje uzależnienie), i że będzie mi podawał wodę itd...a mój tż, że może w takim razie trzeba by było sobie przygotować tą wodę i pomadkę i włożyć do jakiejś reklamówki i niech sobie czeka jak przyjdzie czas .... ale zaczęłam się śmiać... i zapytałam w takim razie w co on by dziecko ubrał, jak on chce tylko wodę i pomadkę zabrać do szpitala hahahaha Justii zadała dobre pytanie na innym forum... ile ubranek przygotować do szpitala?? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-12-12 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pradip ale cię zrobili w bambuko, jak to moja mama powiada. Spróbuj tak jak dziewczyny piszą, może się uda coś wykombinować z tym zaświadczeniem o wizycie. Ja połówkowe minął równo w 20 tygodniu. Justii melduję że dzisiejszy orbitrek zaliczonych zgodnie z obietnicą. A tego znajomego czy ktokolwiek był to szkoda nerwów, następnym razem nie pomagaj i z głowy. Izetko gratulację, widzisz nie potrzebne były te nerwy wszystko jest w porządku. Pamiętaj żeby się nie denerwować bo to na dzidziusia na pewno dobrze nie wpływa.
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Fikusek - o jaki słodziak!!! teraz jak się Daria uśmiecha to strasznie podobna do Nadii ... i barwa za orbitrek!
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam czytać takie informacje ![]() Cytat:
![]() Co do lekarza to musisz najszybciej znaleźć jakiegoś jednego z którego będziesz zadowolona a co do pierwszej wizyty to ![]() ![]() ![]() Mój mówił że połówkowe w 20 tygodniu najlepiej robić Cytat:
![]() ![]() Co do filmu który poleca Izetka to ja też się podpisuje obiema rękami ![]() Fikusek jaka słodka kruszynka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malutka jest śliczna ![]() I jaka uśmiechnięta ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Oja współczuję bólu pituchy... ![]() A ten znajomy znajomej to poprostu świnia ....wrrr ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
To w poniedziałek będę trzymała wielkie kciuki za twoją wizytę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Kochana super ,że w poniedziałek zobaczysz Kacperka ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.