![]() |
#421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
Cytat:
Przyzwalanie na olewanie swojej pracy jest w ogóle powszechnym zjawiskiem, a jak ta praca ma cokolwiek wspólnego z dziećmi, to już się robi totalny dramat. Zgadzam się z Lubą w całej rozciągłości i dla mnie EOT w tym temacie. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Eksponaty są zepsute bo jest na to przyzwolenie, ale naprawdę nie chce mi się już perorować na ten temat, bo nikt nikogo nie przekona.
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Owszem dla dzieci, ale dla tych które mają więcej, niż 3-4 lata, bo o takich chyba to rozmawiamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Konto usunięte
|
brak słów, to się nadaje na OZM
![]() 'nie muszę pilnować mojego dziecka, MUSI to zrobić za mnie pracownik, to jego obowiązek!' no idealny przykład OZM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisana przeze mnie sytuacja dotyczyła na oko ośmiolatków. Nie wiem, czy byli z rodzicami, czy na wycieczce szkolnej. Czterolatek chociażby z racji wagi i braku siły chyba nie byłby w stanie zepsuć urządzenia, a nawet kilkoro czterolatków. Ale to już tak sobie gdybam, bo nie wiem jaką siłę mają dzieci w tym wieku.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2014-01-07 o 18:42 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
I jeszcze przejrzałam stronę CNK i tam jedna sala przeznaczona dedykowana jest dzieciakom do 6 roku życia i jest pokaz i film od 3, reszta jest powyżej 9, 10, 14... I gdybyto było przestrzegane byłoby pewnie lepiej.
Cytat:
Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-07 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4448307 1]brak słów, to się nadaje na OZM
![]() 'nie muszę pilnować mojego dziecka, MUSI to zrobić za mnie pracownik, to jego obowiązek!' no idealny przykład OZM ![]() Błagam. ![]() Nikt nie zwalnia rodziców od odpowiedzialności, powinni pilnować dzieci, a jeśli dopuścili do zepsucia eksponatów, to ponieść koszty naprawy. Ale pracownik nie może stać i udawać, że nie widzi procederu, olewać sprawy, bo jest biednym studentem i sierotką, co to się boi, że go ochrzanią, albo cokolwiek innego. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Na rodziców jest najazd, a pracownik biedniutki. ![]()
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4448307 1]brak słów, to się nadaje na OZM
![]() 'nie muszę pilnować mojego dziecka, MUSI to zrobić za mnie pracownik, to jego obowiązek!' no idealny przykład OZM ![]() Jakimiż dziwnymi ścieżkami krąży czasem ludzki umysł Prawda? I całkowicie usprawiedliwiony w nieróbstwie i olewactwie ![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoś pisze, że to dobrze, że pracownik nie reaguje, powinien reagować, ale przy tym nie jest od opieki nad dziećmi. Trzeba rozróżnić te dwie sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Widzę że tutaj jak grochem o ścianę...
Proponuję jednej i drugiej Pani na próbę zatrudnić się na tydzień w CNK albo innym przybytku pękającym w szwach od dzieci, ciekawe czy byście były takie mądre jak w tym wątku i jakbyście spełniały swoje obowiązki i chroniły mienie znajdujące się w miejscu pracy ![]() Ciągłe roztrząsanie obowiązków pracownika, a rozumiem rodzic to żadnych obowiązków nie ma wobec swojego dziecka? ![]() ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-01-07 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rodziców też krytykujemy, co nie przeszkadza krytykować pracownika.
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilkanaście stref wolnych od dzieci? Łer? poza tym - puby, te zadymione i z głośną muzyką, same z siebie nie są przyjazne dzieciom. ale dla mnie również nie są przyjazne ![]() chciałabym czasem pójść na obiad, a nie piwo, więc jedna knajpa w mieście, typu Delicje, mogłaby mieć właśnie ograniczenie, że nie wpuszcza się osób poniżej 15roku życia i wszyscy byliby szczęśliwi, bo rodzice dalej mają multum wyboru, a bezdzietni - mają aż jedną knajpę, do której mogą iść nie narażając się na nieprzyjemnie dla nich sytuacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | ||||
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4445249 5]serio? pracownik jest w pierwszej kolejności odpowiedzialny za dziecko, a nie rodzic?
![]() Nie za dziecko, a za eksponat/wystawe/cokolwiek innego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Jestes przykladem rodzica z klapkami na oczach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
Łer?
![]() Jak jeszcze dziecioka nie miałam (a tak kiedys uwaga było) to co weekend stale bawilismy się w takowych knajpach.Wtedy ich było całe mnóóóóstwo.a teraz to przypuszczam że jeszcze więcej(ale juz na bieżąco aż tak nie jestem więc moze wyjdziesz z netu do ludzi to i adresy znajdziessz ![]() ---------- niech Ci będzie mam klapki na oczach. ![]() grunt że Ty taki wzrok masz ostry (i widzisz co chcesz) pozdrawaim Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-01-08 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "bawić się w knajpach" typu vip czy celtic, to jedno. "iść do knajpy na obiad/kolację/bizneslunch" to drugie ![]() ale jasne - musisz to przecież przeinaczać, żeby zrobić z innych głupka. doskonale wiesz, bo przecież uczestniczysz w wątku, że chodzi właśnie o miejsca typu 2, a nie o zadymiony pub, w którym można się "pobawić ze znajomymi" i w którym na słowo latte "barman" wpada w panikę (to akurat autentyk z celtica ![]() pisałam Ci wyżej, coś na kształt Delicji - takiej knajpy w mieście nie ma niestety ![]() co do eskponatów: w pierwszej kolejności za dziecko odpowiedzialni są rodzice, tego chyba nikt nie neguje. natomiast pracownik, o ile jest to jego obowiązek, powinien reagować w każdej sytuacji, kiedy widzi że dziecko coś psuje. swoją drogą zastanawiam się, co myślą sobie rodzice dziecka widząc, że urywa jakiś element? udają, że nie widzą? że nic się nie stało? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
a zresztą w naszym R. bizneslancze. no proszę Cię
![]() kto i z kim niby ? chyba ze faktycznie to szemrane towarzystwo wiejsko-mafijno- dziwkarskie ; w parę razy wymienianej przez Ciebie Delicji to te bizneslancze. może z Wawą Ci się pomyliło no ale |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.