|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
za rozmoweCytat:
|
|||
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Poszalałyście troche ze stronami,znów mam za swoje za nieobecnosc. Ale dzien za dniem leci,to na spacer,to na zakupy,to czas na drzemkę,to w odwiedzinki,to karmimy po 1,5 h. Ogólnie rodzinnie czas leci... Bylismy dzisiaj w przychodni Tymek przybrał znowu 400 g czyli tak jak ostatnio - 3900 g ![]() A i bylismy z siusiaczkiem,okazało sie że obwódke ktora ma to calkiem normalne-to własnie ta mastka która sie zbiera i nieraz trudno ja usunac od razu.Lekarka(bylismy u innego pediatry bo do naszej nie było miejsc) zaczeła mu odciagac na siłe napletek-głupia baba i skórka mu pekla a potem powiedziała że to nasza wina juz nigdy do niej nie pojde b0 za mloda i niedouczona ![]() A na koniec Tymek ją osikał znaczy sie sweter i buta czyli tez mu nie spasowała .Na szczęscie niewiele bo zdazyłam jeszcze złapac co nie co do pampka.![]() Chłopaki spia juz od 21 a ja sie relaksuję ![]() Standardowo lece poczytać ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Newtrend Powodzenia jutro!!!!!!a myslałam że juz po.... |
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać.
mąż bierze pierwsze nocne karmienie, więc o ile mi cycole nie pękną to się wyspie Spokojnej nocy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Babku Fotka super-lubie czarno białe-maja klimat
Dzisiaj na wizycie zapytałam o asymetrie,lekarka zbadała i powiedziała że wszystko ok,napięcie w porządku(podnosiła go za rece do góry,naciagała) więc chyba troche dramatyzuję ale zapytam na nastepnej wizycie mojej lekarki. Co do siusiaka w szpitalu tez pediatra kazala odciagać napletek ,b.delikatnie tylko żeby oczyscic cewke moczową poniewaz tam zbiera sie ta wydzielina(mastka) i tzreba ja usuwac bo inaczej grozi sklejeniem i stulejką. A napletek zejdzie do końca około 2,3 roku zycia. No i obserwować tez jajeczka,my mamy wodniaka więc trzeba pilnowac żeby podnosic woreczek jak zakładam pieluchę.Ale to podobna czesto sie zdarza i jest jeszcze czas zeby sie wchlonał. I też nie odkładam małego do łózeczka cały czas bo uwielbiamy z nim spac,a przede wszystkim obserwowac jego nocne minki(spimy przy malej lampce) anulka Zapisałam sobie te cwiczenia, ola Wspólczuje że masz ciagle problemy z ta rana.A próbowalas Tantum rosa,moze to cos pomoze ![]() Lula Czytam dalej.. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Gdzie to wyczytałaś???? |
|
|
|
|
#427 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie czekamy na relacje ![]() Nasturcja przerażający poród, przyznam że czekałam na ten opis, wiedziałam, że będzie ciekawy, chociaż nie da się ukryć, że traumatyczny. Eluvtus Twoj dla przeciwwagi bardzo optymistyczny ![]() Cytat:
Za to bardzo zadowolona jestem o dziwo, ze stanika do karmienia, który kupiłam w lidllu. Mogli by powtórzyć, to kupiła bym sobie jeszcze jeden. Cytat:
Super, a Majeczka kochana. za rozmowę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I jak to się stosuje? Bo muszę zacząć chyba.Chyba sporo postów mi nie zacytowało, ale pamiętam tylko: Domi Twój tata (ogólnie w sumie rodzice) to strasznie fajny i kochający człowiek musi być. A podobno męża podobnego do ojca się wybiera ![]() Dzidzia dla Witka. Po takiej mamie to musi być silny chłop. Strasznie się cieszę, że tak sobie dobrze radzicie Cora zdrówka dla Filipka Zdjęcia wszystkie które wrzuciłyście przepiękne. Nadrobiłam nawet zdjęcia, których nie widziałam z telefonu. Było ich sporo, więc ogólnie |
|||||||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród miala wywolywany ale bez postępów , po dwoch dniach zarzadała CC . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Newrend trzymam kciuki
Trele ta moja doktorka mówiła że to łojotokowe coś nie swędzi za to jak wspomniałam azs to zapytała czy drapie a maść jak robiona to może ta sama co nasza? pytałaś o nią w aptece, bo Hani ładnie działa
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Płacz opanowany uff...jeszcze tak bardzo to się nie zanosiła jak dziś bidulka. Po tym Calpolu pare min i się uspokoiła. Wykąpalismy, zjadła ładnie i teraz tradycyjnie zamiast spać to się rozglada. Słuchamy kołysanek i pewnie niedługo padnie wymęczona.
|
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz drugi raz twierdza że to jestpotowkopochodne . Masc cholesterolowa zamówiłam w polskim sklepie I mam do odbioru w sobote. Do tego czasu bede uzywac tego co mi dzis dali. Nie wiem jak jej to bedzie schodziło ale napewno przynosi jej ulge , bo bez przerwy tego buziaka drapala na swoj sposob a dzis spokoj.. Ta masc ktora dostalam to 80% parafina. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam ze pisalyscie o stanikach.. Ja kupilam jak urodzilam Mala z Alles Mama dalam za niego kupe kasy i co sie okazuje? Zrobil sie dla mnie za maly bo mi cycki urosly :P
Jestem jakas zmeczona, boli mnie glowa Apap pomogl ale tylko na chwile i jakas taka wypluta jestem Newtrend, trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Betka Dziewczynki niby prostsze w obsłudze ale tez trzeba dbac o wargi sromowe i przemywac dokładnie bo sie sklejaja.I raz mi znajoma opwiadała jak zobaczyła krew w pieluszce jak sie przestraszyła, a to byla ta miesiaczka po porodzie z hormonów matki czy jak to sie nazywa.Gnała do szpitala jak na sygnale.Wszystko ma swoje "uroki:
![]() Zreszta Dzidzia juz napisała jak sie to fachowo nazywa rybko Kacper dzielny chłopak po szczepieniu ![]() Gabrysiaczek U nas tez mały miał miec 3 kg,ostatecznie 2,8 ![]() Jedynek poszły 2 paki pampersów po 43 szt i 2 paki Dad po 28 sztuk.Teraz jedziemy na Dadach 2 sylwia Przykra sprawa z Kubusiowa nózką ale wszystko bedzie dobrze Domi Bardzo to smutne co piszesz...niestety wychodzi niedojrzałośc Daiana.Już Ci kiedys pisałam ze najlepsze dla Was tylko mieszkanie we 3.Nawet bardzo skromne zycie ale bez tesciowej....na neutralnym ,samodzielnym"swoim"grunc ie Trele ale Majka piache pcha ![]() Sanrio To mógł byc czop Ołowek Mi na nawał pomoglo tylko oproznainie piersi latatorem i kapusta moja druga siostra rodzona wtedy ![]() 5 tygodniowy niemowalak Nelka i jakie minki.Nam też jaśnieją włoski,kasztanowe sie robią i rudawe ![]() sorento Jaki sen ![]() Fajny wóz,sie będzie Tomeczek woził ![]() Eluvtus no pieknie Gerald przybrał ![]() Dzidzia I znowu super wiesci ![]() Kyte Jaka lalunia i jaki Miłoszek oraz Kacperek uśmiechnieci Anoulka za wage NatalkiTrele powodzenia w monologu ![]() Paulina I co lepiej juz Majce? Doczytałam w artykule od Babku o siusiaku.Teraz to ja juz nic nie wiem ale ten temat zawsze budzi wątpliwości.Jednak żeby oczyscic cewke trzeba ciutke odciagnać więc ja delikatnie bede to robic jednak. Ktosiula CZekamy na Ciebie i zdjęcie Mikiego ![]() I obiecuję sobie że nie będe nadrabiac i co zawsze musze Eh... dobranoc |
|
|
|
#434 | |||
|
Rozeznanie
|
Eluvtus za wagę Geralda i opis porodu
![]() domii29 dla taty ![]() Jak sytuacja w domu?? Cytat:
Chcieli bąbla sprytnie podrzucić, ale babcia się nie dała Taszanta ![]() xxxMikixxx Oby wózek szybko przyszedł Ale nie wychodziłaś tak nigdzie nigdzie? Nawet po bułkę??? ![]() Cytat:
![]() dobre wyniki, za ogarnięcie się w domku, kąpiele i wszystko inne A Ty sama jak się czujesz ?? nasturcja współczuję traumy okołoporodowej Naprawdę miałam nadzieję, że skoro ciążę przechodziłaś tak ciężko, przynajmniej poród będziesz mieć szybciutki (zwłaszcza, że cc było zaplanowane). Byłaś dzielna bardzo!!! za wierszyk a Miłek śliczny!!!spoko, śmiesznie było rano ![]() za wagę Filipka!dzidziadziumdzia za jutrzejszą wizytękyte jaki uśmiechnięty niemowlaczek Twój coraladyzdrówka dla maluszka, się biedulek męczy Cytat:
za rozmowę z tż. W tango czy nie w tango, ale jakiś wypad z kumpelami by Ci się przydał Anoula za wagę Natalci i uporanie się z żółtaczkąryba91 Kacperek
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Ktosiula super, że wychodzicie do domku!!!!
NEWTREND czyli jakiś postęp jest żebys jutro tuliła córeczkępaulinaizabela biedna Majeczka gabrysiaczek19jak tam po wizycie?? Gdzie relacja?? ![]() nemosek za wagę TymciaCo za lekarka szkoda, że Tymcio jej z drugiej dziurki nie potraktował ![]() Nadrobiłam i idę spać, dobranoc dziewczynki! Cytat:
skąd ja to znam
|
|
#437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak zwykle należą Ci się za porządne nadrabianie.Cytat:
Cytat:
)zobaczymy czy coś się dzieje i która opcja lepsza, choć mam nadzieje, że ani Tymcio ani Filip żadnych problemów mieć nie będą.I jeszcze wiem co mi się nie zacytowało poprzednim razem. Nasturcja no jestem pełna podziwu dla Twojego talentu. Wierszyk rewelacyjny! Naprawdę powinnaś pomyśleć o małym interesiku. Nie dość, że to ciekawy pomysł, to jeszcze Twój talent do tego i sukces masz murowany. I jeszcze tak się zamyśliłam, że w tamtym roku o tej porze ryczałam po poronieniu, a dziś jestem szczęśliwą mamusią. Jak to cudownie, że w końcu się udało i mogę cieszyć się teraz macierzyństwem, zamiast wspominać tamten smutny czas. |
|||
|
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powiesilam pranie,zdazylam usiasc na lozku i musialam wstac na karmienie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
kupa na swetrze wyladowala :p Co do nadrabiania mozemy sobie reke podac ale Ty to robisz sumienniej ![]() Cytat:
![]() Moze zdaze jeszcze opis jakis poczytac..zanim skonczymy karmionko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- KYTE KABRIELA Najlepszego dla Waszych dziewczynek za wczorajsza miesiecznice ![]() Kyte A u Ciebie nie ma osobno poradni dzieci zdrowych i chorych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Ula znów nie cgce spać... codziennie to samo... co przysypia to otworzy oczy
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
sorento, ja czulabym sie dobrze gdyby tylko nie rana na kroczu. Szwy straaasznie ciagna. No mam tylko nadzieje ze szybko sie zagoi.
Newtrend, trzymam kciuki mocno. No niechze Zosia wychodzi w koncu! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na nocnej zmianie dziś mam ciężką przeprawę z dzieciem nie chce jej siw spac mame ma w nosie
Cytat:
Nemosku brawa za wage Tymka! Duży i silny chłopak będzie ![]() Nie ms u mnie osobnej poradni niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Witam się na karmieniu, a wlasciwie odciaganiu
dzięki za mile slowa jestem pełna podziwu dla nadrabiających Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały coś zasnąć w łóżeczku nie chce. Chyba za dużo go do was chwaliłam ![]() Żali się jaką to ma złą matkę, wierci się... Ech. Mam cholernego doła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie tak ząb napieprza, że nie mogę spac nie wiem już co mam robic. Biorę tabsy, do tego płuczę szałwią i do tego okładam pastą. Pomaga na kilka godzin i jak kładę się do łóżka i zasypiam(!) to wraca..
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eluvtus a czemu masz doła? Mam nauczke ..chciałam sprawdzić jak moje dziecko zareaguje na kotleta snażonego no to mam za swoje.Juz zasnela na szczescie ale dzisiejsza noc wyrwana z kalendarza.A rano musze byc na chodzie bo mam gosci.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Kociak pewnie położna przyjdzie i zdejmie Ci te szwy.Na kiedy jestes z nia umowiona? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu masz dola? Cytat:
![]() Witam, witam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Mya a czemu ty jeszcze nie byłas u dentysty?
Kyte a jak tam kapiele? Cos lepiej? Dziękuję Mamuśki w imieniu Witka.to mały fighter, to prawda. To cieszy bardzo. Mogło być tragicznie ale nie jest. I to jest cudowne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
mya do dentysty marsz ale to już
ejj a w kApieli normalnie moczycie uszka? dzidzia dzieki Tobie wierze ze Filip, syn tej znajomej, tez z tego wyjdzie ![]() ide sie kApac
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, chociaz jak glowke myje to wleci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

dla Witka ze taki dzielny i silny z niego chłopak 
za rozmowe

juz nigdy do niej nie pojde b0 za mloda i niedouczona 

za to jak wspomniałam azs to zapytała czy drapie

ale ten temat zawsze budzi wątpliwości.