Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 21:59   #421
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
dla Witka ze taki dzielny i silny z niego chłopak
To ja jeszcze Cię zapytam bo widzę że w temacie jesteś dobrze: Zuza jak śpi to czasami tak charczy jakby miała katar ale go nie, tylko tak charczy przez nosek, nie zawsze. Zazwyczaj raz na dzień wyciągam jej jakiegoś małego gilka z nosa z jednej albo drugiej dziurki ale to nei jest katar.
Zdarza jej się też sporo kichać ale pediatra powiedziała że to normalne, że maluchy mogą kichać żeby się oczyszczać

Mao moja ma tak samo, no identyko! W tym tygodniu mam spotkanie z położną to podpytam,ale jak miałyśmy wizytę u pediatry też osłuchiwała i nic nie było
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Teraz napisze w skrocie co u mnie.
Bylam u lekarza. Dalej twierdza że to cos Od przegrzania, tym razem wydebiłam jednak masc I dostalam taka w aptece robiona. Dziwna jest ale mlodej dwa razy juz dzis posmarowalam i widze że jest lepiej. Wysypka wyglada nadal tak samo ale Majka nie wywija raczkami przy buzi, jest spokojna .. Napewno ja nie swedzi.
Dziasełka zbadał paluchem, u gory lewa strona napuchnieta. Powiedzial że owszem , mozliwe zeby jej szedł jakis zabek ale isc to on moze dwa tygodnie albo 4 miesiace. Nie przeskocze. Kupic szczoteczke na palec I masowac Od czasu do czasu.
Wogole dzis moja mała jest aniołem . Cały dzien sobie rozmawiamy, przytulamy I smiejemy a w przerwach małe drzemki i to bez noszenia i wydziwiania. Jakby wczorajszy dzien tylko mi sie snił.

Dzis czeka mnie tez rozmowa z Tz. Nie bede sie klucic ani dyskutowac. Powiem co mi nie odpowiada I czego oczekuje Od dzis Od juz Od teraz. To bedzie monolog bo szkoda mi energii na kłotnie.
Zobacze co sie bedzie dzialo. Do piatku wieczora go obserwuje , jesli choc w jednym punkcie zawali , zawijam młoda I bez zapowiedzi IDE na weekend w tango

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za rozmowe
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki
Jestem padnięta, miałam jednak dziś indukcję jednak skończyła się niepowodzeniem i jestem już z powrotem na patologii. Rano na wizycie ordynator zdecydował o indukcji jednak, trafiłam na porodówkę dostałam przez 8h pół litrową kroplówkę z oksytocyną i dopiero pod koniec zaczęłam czuć mocniejsze skurczyki. Stwierdzili że mnie już dziś nie męczą bo Zosia musi odpocząć. szyjka zgładzona w 80% na koniec i rozwarcie 2,5cm, główka już napiera a rano była wysoko jeszcze. Jednak ujście jeszcze nie jest w odpowiednim ułożeniu i dlatego nie przebili mi pęcherza. położna powiedziała ze jakby w tym stanie przebili to by poród był zbyt długi i mogłoby się zakończyć cc. Wolą dzień mnie przetrzymać i podać kolejną kroplówkę. Jutro rano mnie zbadają i zobaczymy co dalej. Teraz dalej mam skurczyki były co ok 5 min, ale widzę że przerwy się wydłużają więc pewnie w nocy nie urodzę. Jestem wybadana we wszystkie strony i plamię teraz.
Wyśpij się dzisiaj bo jutro to już raczej w dwupaku długo nie pobędziesz
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:09   #422
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mao moja ma tak samo, no identyko! W tym tygodniu mam spotkanie z położną to podpytam,ale jak miałyśmy wizytę u pediatry też osłuchiwała i nic nie było
Dziewczyny, malutkie dzieci mają wiotkie chrzastki i stąd to charczenie, to nic groźnego, niczym się to nie leczy, samo przejdzie Choc rzeczywiście brzmi to niefajnie, ja na początku nie mogłam spac jak słyszałam jak mi dziecko charczy w nocy. Tak samo kichanie - w ten sposób oczyszczają nosek, nie oznacza to, że mają katar!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:12   #423
nemosek
Zakorzenienie

Hejka
Poszalałyście troche ze stronami,znów mam za swoje za nieobecnosc.
Ale dzien za dniem leci,to na spacer,to na zakupy,to czas na drzemkę,to w odwiedzinki,to karmimy po 1,5 h.
Ogólnie rodzinnie czas leci...
Bylismy dzisiaj w przychodni Tymek przybrał znowu 400 g czyli tak jak ostatnio - 3900 g ale nie ma sie co dziwić jedzie z dwóch cycorków to i efekty są
A i bylismy z siusiaczkiem,okazało sie że obwódke ktora ma to calkiem normalne-to własnie ta mastka która sie zbiera i nieraz trudno ja usunac od razu.Lekarka(bylismy u innego pediatry bo do naszej nie było miejsc) zaczeła mu odciagac na siłe napletek-głupia baba i skórka mu pekla a potem powiedziała że to nasza wina bo za bardzo odciagamya ja mu tam nie majstruje,bardzo delikatnie doslownie juz nigdy do niej nie pojde b0 za mloda i niedouczona
A na koniec Tymek ją osikał znaczy sie sweter i buta czyli tez mu nie spasowała .Na szczęscie niewiele bo zdazyłam jeszcze złapac co nie co do pampka.

Chłopaki spia juz od 21 a ja sie relaksuję

Standardowo lece poczytać

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Newtrend Powodzenia jutro!!!!!!a myslałam że juz po....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:45   #424
nasturcja7667
Zadomowienie

Idę spać. mąż bierze pierwsze nocne karmienie, więc o ile mi cycole nie pękną to się wyspie
Spokojnej nocy!

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:47   #425
Trele_Morele
Zakorzenienie

Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:49   #426
nemosek
Zakorzenienie

Babku Fotka super-lubie czarno białe-maja klimat
Dzisiaj na wizycie zapytałam o asymetrie,lekarka zbadała i powiedziała że wszystko ok,napięcie w porządku(podnosiła go za rece do góry,naciagała) więc chyba troche dramatyzuję ale zapytam na nastepnej wizycie mojej lekarki.
Co do siusiaka w szpitalu tez pediatra kazala odciagać napletek ,b.delikatnie tylko żeby oczyscic cewke moczową poniewaz tam zbiera sie ta wydzielina(mastka) i tzreba ja usuwac bo inaczej grozi sklejeniem i stulejką.
A napletek zejdzie do końca około 2,3 roku zycia.
No i obserwować tez jajeczka,my mamy wodniaka więc trzeba pilnowac żeby podnosic woreczek jak zakładam pieluchę.Ale to podobna czesto sie zdarza i jest jeszcze czas zeby sie wchlonał.
I też nie odkładam małego do łózeczka cały czas bo uwielbiamy z nim spac,a przede wszystkim obserwowac jego nocne minki(spimy przy malej lampce)

anulka Zapisałam sobie te cwiczenia,

ola
Wspólczuje że masz ciagle problemy z ta rana.A próbowalas Tantum rosa,moze to cos pomoze

Lula

Czytam dalej..

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g

wow wow chyba nie sn?????
Gdzie to wyczytałaś????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-10, 22:50   #427
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale jestem ci.pa Zapomniałam Wam powiedzieć że Mikołaj i ktosiula dzisiaj wychodzą i ze już lepiej sie czują no i niebawem sie odezwie na forum
w takim razie czekamy na relacje

Nasturcja przerażający poród, przyznam że czekałam na ten opis, wiedziałam, że będzie ciekawy, chociaż nie da się ukryć, że traumatyczny.
Eluvtus Twoj dla przeciwwagi bardzo optymistyczny

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Muszę szybko jakieś staniki pokupować, bo niestety, ale ten który kupiłam jeszcze w ciąży za mały na moje balony. Są ogroooooomne
Ja kupiłam sobie 3 sportowe staniki, też jak jeszcze byłam w ciąży i niestety dwa z nich czekają na lepsze czasy, a ja muszę coś dokupić.
Za to bardzo zadowolona jestem o dziwo, ze stanika do karmienia, który kupiłam w lidllu. Mogli by powtórzyć, to kupiła bym sobie jeszcze jeden.

Cytat:
Teraz napisze w skrocie co u mnie.
Bylam u lekarza. Dalej twierdza że to cos Od przegrzania, tym razem wydebiłam jednak masc I dostalam taka w aptece robiona. Dziwna jest ale mlodej dwa razy juz dzis posmarowalam i widze że jest lepiej. Wysypka wyglada nadal tak samo ale Majka nie wywija raczkami przy buzi, jest spokojna .. Napewno ja nie swedzi.
Dziasełka zbadał paluchem, u gory lewa strona napuchnieta. Powiedzial że owszem , mozliwe zeby jej szedł jakis zabek ale isc to on moze dwa tygodnie albo 4 miesiace. Nie przeskocze. Kupic szczoteczke na palec I masowac Od czasu do czasu.
Wogole dzis moja mała jest aniołem . Cały dzien sobie rozmawiamy, przytulamy I smiejemy a w przerwach małe drzemki i to bez noszenia i wydziwiania. Jakby wczorajszy dzien tylko mi sie snił.

Dzis czeka mnie tez rozmowa z Tz. Nie bede sie klucic ani dyskutowac. Powiem co mi nie odpowiada I czego oczekuje Od dzis Od juz Od teraz. To bedzie monolog bo szkoda mi energii na kłotnie.
Zobacze co sie bedzie dzialo. Do piatku wieczora go obserwuje , jesli choc w jednym punkcie zawali , zawijam młoda I bez zapowiedzi IDE na weekend w tango

O jak pozytywnie Super, a Majeczka kochana. za rozmowę.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maomami- tak, to ciemieniucha. Tak nam pediatra powiedziała. Kazała smarować przed kąpielą zwykłą oliwką i potem wyczesywać mokrą tetrą. Schodzi nam to bardzo powoli. A Ty masz jakiś specjalny olejek na ciemieniuchę?
O kurcze mamy dokładnie takie samo coś i nie przypuszczałam, że to może być ciemieniucha. Ja mam jakieś próbki chyba z emolium na ciemieniuchę. W takim razie zacznę to smarować tym.
Cytat:
Mmamo .. Widzialyscie co dzis w uwadze bedzie? Dziadkowie molestowali chłopczyka
Oglądałam. To się nie mieści w głowie po prostu. I dziadek i babka brali w tym udział. Szok, żal i obrzydzenie niesamowite poczułam

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki
Jestem padnięta, miałam jednak dziś indukcję jednak skończyła się niepowodzeniem i jestem już z powrotem na patologii. Rano na wizycie ordynator zdecydował o indukcji jednak, trafiłam na porodówkę dostałam przez 8h pół litrową kroplówkę z oksytocyną i dopiero pod koniec zaczęłam czuć mocniejsze skurczyki. Stwierdzili że mnie już dziś nie męczą bo Zosia musi odpocząć. szyjka zgładzona w 80% na koniec i rozwarcie 2,5cm, główka już napiera a rano była wysoko jeszcze. Jednak ujście jeszcze nie jest w odpowiednim ułożeniu i dlatego nie przebili mi pęcherza. położna powiedziała ze jakby w tym stanie przebili to by poród był zbyt długi i mogłoby się zakończyć cc. Wolą dzień mnie przetrzymać i podać kolejną kroplówkę. Jutro rano mnie zbadają i zobaczymy co dalej. Teraz dalej mam skurczyki były co ok 5 min, ale widzę że przerwy się wydłużają więc pewnie w nocy nie urodzę. Jestem wybadana we wszystkie strony i plamię teraz.
A ja tam i tak trzymam kciuki, żeby Cię wzięło w nocy

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
smaruje żelem na ciemieniuche z emolium, ciocia farmaceutka przyniosła mi kilka próbek małych
Właśnie też to mam od koleżanki farmaceutki I jak to się stosuje? Bo muszę zacząć chyba.

Chyba sporo postów mi nie zacytowało, ale pamiętam tylko:
Domi Twój tata (ogólnie w sumie rodzice) to strasznie fajny i kochający człowiek musi być. A podobno męża podobnego do ojca się wybiera

Dzidzia dla Witka. Po takiej mamie to musi być silny chłop. Strasznie się cieszę, że tak sobie dobrze radzicie

Cora zdrówka dla Filipka

Zdjęcia wszystkie które wrzuciłyście przepiękne. Nadrobiłam nawet zdjęcia, których nie widziałam z telefonu. Było ich sporo, więc ogólnie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:54   #428
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dzisiaj na wizycie zapytałam o asymetrie,lekarka zbadała i powiedziała że wszystko ok,napięcie w porządku(podnosiła go za rece do góry,naciagała) więc chyba troche dramatyzuję ale zapytam na nastepnej wizycie mojej lekarki.
Co do siusiaka w szpitalu tez pediatra kazala odciagać napletek ,b.delikatnie tylko żeby oczyscic cewke moczową poniewaz tam zbiera sie ta wydzielina(mastka) i tzreba ja usuwac bo inaczej grozi sklejeniem i stulejką.
No i obserwować tez jajeczka,my mamy wodniaka więc trzeba pilnowac żeby podnosic woreczek jak zakładam pieluchę.Ale to podobna czesto sie zdarza i jest jeszcze czas zeby sie wchlonał.
I też nie odkładam małego do łózeczka cały czas bo uwielbiamy z nim spac,a przede wszystkim obserwowac jego nocne minki(spimy przy malej lampce)

anulka Zapisałam sobie te cwiczenia,

ola
Wspólczuje że masz ciagle problemy z ta rana.A próbowalas Tantum rosa,moze to cos pomoze

Lula

Czytam dalej..

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

wow wow chyba nie sn?????
Gdzie to wyczytałaś????
Na watku Mam z UK .
Poród miala wywolywany ale bez postępów , po dwoch dniach zarzadała CC .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-10, 23:00   #429
anulka2205
Wtajemniczenie

Newrend trzymam kciuki

Trele ta moja doktorka mówiła że to łojotokowe coś nie swędzi za to jak wspomniałam azs to zapytała czy drapie a maść jak robiona to może ta sama co nasza? pytałaś o nią w aptece, bo Hani ładnie działa

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 23:19   #430
paulinaizabela
Zakorzenienie

Płacz opanowany uff...jeszcze tak bardzo to się nie zanosiła jak dziś bidulka. Po tym Calpolu pare min i się uspokoiła. Wykąpalismy, zjadła ładnie i teraz tradycyjnie zamiast spać to się rozglada. Słuchamy kołysanek i pewnie niedługo padnie wymęczona.
Stary 2013-12-10, 23:43   #431
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Newrend trzymam kciuki

Trele ta moja doktorka mówiła że to łojotokowe coś nie swędzi za to jak wspomniałam azs to zapytała czy drapie a maść jak robiona to może ta sama co nasza? pytałaś o nią w aptece, bo Hani ładnie działa
Ja juz jestem głupia z tego wszystkiego
Juz drugi raz twierdza że to jestpotowkopochodne .
Masc cholesterolowa zamówiłam w polskim sklepie I mam do odbioru w sobote. Do tego czasu bede uzywac tego co mi dzis dali.
Nie wiem jak jej to bedzie schodziło ale napewno przynosi jej ulge , bo bez przerwy tego buziaka drapala na swoj sposob a dzis spokoj..

Ta masc ktora dostalam to 80% parafina.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Płacz opanowany uff...jeszcze tak bardzo to się nie zanosiła jak dziś bidulka. Po tym Calpolu pare min i się uspokoiła. Wykąpalismy, zjadła ładnie i teraz tradycyjnie zamiast spać to się rozglada. Słuchamy kołysanek i pewnie niedługo padnie wymęczona.
Bidulka az mi sie przypominalo .. A 30.12 juz mamy kolejne szczepienie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-10, 23:48   #432
lineczka1989
Zakorzenienie

Widzialam ze pisalyscie o stanikach.. Ja kupilam jak urodzilam Mala z Alles Mama dalam za niego kupe kasy i co sie okazuje? Zrobil sie dla mnie za maly bo mi cycki urosly :P

Jestem jakas zmeczona, boli mnie glowa Apap pomogl ale tylko na chwile i jakas taka wypluta jestem

Newtrend, trzymam kciuki!

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 23:51   #433
nemosek
Zakorzenienie

Betka Dziewczynki niby prostsze w obsłudze ale tez trzeba dbac o wargi sromowe i przemywac dokładnie bo sie sklejaja.I raz mi znajoma opwiadała jak zobaczyła krew w pieluszce jak sie przestraszyła, a to byla ta miesiaczka po porodzie z hormonów matki czy jak to sie nazywa.Gnała do szpitala jak na sygnale.Wszystko ma swoje "uroki:
Zreszta Dzidzia juz napisała jak sie to fachowo nazywa

rybko Kacper dzielny chłopak po szczepieniu

Gabrysiaczek U nas tez mały miał miec 3 kg,ostatecznie 2,8
Jedynek poszły 2 paki pampersów po 43 szt i 2 paki Dad po 28 sztuk.Teraz jedziemy na Dadach 2

sylwia Przykra sprawa z Kubusiowa nózką ale wszystko bedzie dobrze

Domi Bardzo to smutne co piszesz...niestety wychodzi niedojrzałośc Daiana.Już Ci kiedys pisałam ze najlepsze dla Was tylko mieszkanie we 3.Nawet bardzo skromne zycie ale bez tesciowej....na neutralnym ,samodzielnym"swoim"grunc ie

Trele ale Majka piache pcha

Sanrio To mógł byc czop

Ołowek Mi na nawał pomoglo tylko oproznainie piersi latatorem i kapusta moja druga siostra rodzona wtedy

5 tygodniowy niemowalak Nelka duża kobita i jakie minki.Nam też jaśnieją włoski,kasztanowe sie robią i rudawe

sorento Jaki sen ,wyobraznie działa
Fajny wóz,sie będzie Tomeczek woził

Eluvtus no pieknie Gerald przybrał

Dzidzia I znowu super wiesci no przeciez nie mogło byc inaczej zawsze to bede podkreslac

Kyte Jaka lalunia i jaki Miłoszek oraz Kacperek uśmiechnieci

Anoulka za wage Natalki

Trele powodzenia w monologu

Paulina I co lepiej juz Majce?

Doczytałam w artykule od Babku o siusiaku.Teraz to ja juz nic nie wiem ale ten temat zawsze budzi wątpliwości.
Jednak żeby oczyscic cewke trzeba ciutke odciagnać więc ja delikatnie bede to robic jednak.

Ktosiula CZekamy na Ciebie i zdjęcie Mikiego

I obiecuję sobie że nie będe nadrabiac i co zawsze musze a potem nieprzytomna jestem na drugi dzien
Eh...

dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-10, 23:52   #434
sorento
Rozeznanie

Eluvtus za wagę Geralda i opis porodu

domii29 dla taty
Jak sytuacja w domu??

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
jakbym o nas czytała, bujaczek jest mało bezpieczny z racji bezpośredniego dostępu dziecia do dziecia raz jak akurat mała tam spała a mi trzeba było na balkon, to ją do kibla razem z tym leżakiem zamknęłam, zawsze to chwila czasu potrzebna na znalezienie

i zapomniałam pisać co do snu Sorento- ostatnio do znajomych przyjechała młoda mamusia z tatusiem na weekend (znaczy oni przyjechali do swojej babci), przy wyjeździe powynosili wałówkę, się wycałowali i babcia wyskoczyła z domu jak oparzona, bo drzwi w aucie zamykali a dzieciak w nosidełku w przedpokoju sobie stał i spał

Chcieli bąbla sprytnie podrzucić, ale babcia się nie dała

Taszanta jakbyś tak tż do piersi dostawiła i zaczęła mu gmerać w wiadomych rejonach, to podejrzewam, że byś się szybko obudziła

xxxMikixxx że Amelcia sama śpi!
Oby wózek szybko przyszedł
Ale nie wychodziłaś tak nigdzie nigdzie? Nawet po bułkę???

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ale generalnie to jestem najszczęśliwsza na świecie, a mąż się tylko ze mnie śmieje, bo co chwilę ryczę
oj, u mnie będzie podobnie coś czuję, przynajmniej na początku
dobre wyniki, za ogarnięcie się w domku, kąpiele i wszystko inne
A Ty sama jak się czujesz ??

nasturcja współczuję traumy okołoporodowej
Naprawdę miałam nadzieję, że skoro ciążę przechodziłaś tak ciężko, przynajmniej poród będziesz mieć szybciutki (zwłaszcza, że cc było zaplanowane). Byłaś dzielna bardzo!!!
za wierszyk a Miłek śliczny!!!

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Wybacz, że przezemnie takie sny miałaś
spoko, śmiesznie było rano
za wagę Filipka!

dzidziadziumdzia
że Wituś zdrowy chłopczyk!!!
za jutrzejszą wizytę

kyte jaki uśmiechnięty niemowlaczek Twój

coraladyzdrówka dla maluszka, się biedulek męczy

Cytat:
To ja tak czytalam kiedys gdzies albo ktoras z Was pisała jak polozne opowiadały .. Dzwonił facet że żone do porodu wiezie , bedzie za 3 minuty. Zaraz facet wpada , dwie torby do szpitala w rekach a one pytaja : Gdzie zona? W samochodzie? Zatrzymał się , patrzy - Nie ! Zostala pod domem

za rozmowę z tż. W tango czy nie w tango, ale jakiś wypad z kumpelami by Ci się przydał

Anoula za wagę Natalci i uporanie się z żółtaczką

ryba91 Kacperek

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 23:54   #435
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dobrze że juz lepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-11, 00:14   #436
sorento
Rozeznanie

Ktosiula super, że wychodzicie do domku!!!!

NEWTREND czyli jakiś postęp jest
żebys jutro tuliła córeczkę

paulinaizabela biedna Majeczka Oby nockę spokojnie przespała

gabrysiaczek19jak tam po wizycie?? Gdzie relacja??

nemosek za wagę Tymcia
Co za lekarka szkoda, że Tymcio jej z drugiej dziurki nie potraktował

Cytat:
Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g

Nadrobiłam i idę spać, dobranoc dziewczynki!

Cytat:
I obiecuję sobie że nie będe nadrabiac i co zawsze musze a potem nieprzytomna jestem na drugi dzien
skąd ja to znam

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 00:30   #437
babku
Zadomowienie

Cytat:
A dziękuję za obszerną odpowiedz na moje wszystkie pytania I jak zwykle należą Ci się za porządne nadrabianie.

Cytat:
Na watku Mam z UK .
Poród miala wywolywany ale bez postępów , po dwoch dniach zarzadała CC .
A to pipka, a tu nawet nie napisze. No nic pogratuluj jej od nas.

Cytat:
Betka
Doczytałam w artykule od Babku o siusiaku.Teraz to ja juz nic nie wiem ale ten temat zawsze budzi wątpliwości.
Jednak żeby oczyscic cewke trzeba ciutke odciagnać więc ja delikatnie bede to robic jednak.
Nie martw się ja też zgłupiałam. Ja przyjęłam drugą wersje czyli, że nie będę odciągać. Za jakiś czas (chyba za parę lat )zobaczymy czy coś się dzieje i która opcja lepsza, choć mam nadzieje, że ani Tymcio ani Filip żadnych problemów mieć nie będą.

I jeszcze wiem co mi się nie zacytowało poprzednim razem. Nasturcja no jestem pełna podziwu dla Twojego talentu. Wierszyk rewelacyjny! Naprawdę powinnaś pomyśleć o małym interesiku. Nie dość, że to ciekawy pomysł, to jeszcze Twój talent do tego i sukces masz murowany.

I jeszcze tak się zamyśliłam, że w tamtym roku o tej porze ryczałam po poronieniu, a dziś jestem szczęśliwą mamusią. Jak to cudownie, że w końcu się udało i mogę cieszyć się teraz macierzyństwem, zamiast wspominać tamten smutny czas.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 00:47   #438
nemosek
Zakorzenienie

Powiesilam pranie,zdazylam usiasc na lozku i musialam wstac na karmienie

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Ktosiula super, że wychodzicie do domku!!!!

NEWTREND czyli jakiś postęp jest
żebys jutro tuliła córeczkę

paulinaizabela biedna Majeczka Oby nockę spokojnie przespała

gabrysiaczek19jak tam po wizycie?? Gdzie relacja??

nemosek za wagę Tymcia
Co za lekarka szkoda, że Tymcio jej z drugiej dziurki nie potraktował

Nadrobiłam i idę spać, dobranoc dziewczynki!

skąd ja to znam
To chyba by sie sadem skonczylo jakby
kupa na swetrze wyladowala :p
Co do nadrabiania mozemy sobie reke podac ale Ty to robisz sumienniej

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A dziękuję za obszerną odpowiedz na moje wszystkie pytania I jak zwykle należą Ci się za porządne nadrabianie.

A to pipka, a tu nawet nie napisze. No nic pogratuluj jej od nas.

Nie martw się ja też zgłupiałam. Ja przyjęłam drugą wersje czyli, że nie będę odciągać. Za jakiś czas (chyba za parę lat )zobaczymy czy coś się dzieje i która opcja lepsza, choć mam nadzieje, że ani Tymcio ani Filip żadnych problemów mieć nie będą.

I jeszcze wiem co mi się nie zacytowało poprzednim razem. Nasturcja no jestem pełna podziwu dla Twojego talentu. Wierszyk rewelacyjny! Naprawdę powinnaś pomyśleć o małym interesiku. Nie dość, że to ciekawy pomysł, to jeszcze Twój talent do tego i sukces masz murowany.

I jeszcze tak się zamyśliłam, że w tamtym roku o tej porze ryczałam po poronieniu, a dziś jestem szczęśliwą mamusią. Jak to cudownie, że w końcu się udało i mogę cieszyć się teraz macierzyństwem, zamiast wspominać tamten smutny czas.
Tfu tfu na pewno z ich sprzeciorami bedzie wszystko git

Moze zdaze jeszcze opis jakis poczytac..zanim skonczymy karmionko.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

KYTE KABRIELA Najlepszego dla Waszych dziewczynek za wczorajsza miesiecznice

Kyte A u Ciebie nie ma osobno poradni dzieci zdrowych i chorych?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-11, 01:45   #439
Mya1989
Zakorzenienie

Ula znów nie cgce spać... codziennie to samo... co przysypia to otworzy oczy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 04:28   #440
Kociak85
Zadomowienie

sorento, ja czulabym sie dobrze gdyby tylko nie rana na kroczu. Szwy straaasznie ciagna. No mam tylko nadzieje ze szybko sie zagoi.

Newtrend, trzymam kciuki mocno. No niechze Zosia wychodzi w koncu!

Stary 2013-12-11, 04:32   #441
Mya1989
Zakorzenienie

O, ktoś nie śpi.

Kociak a jak tam Igunia?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-11, 04:42   #442
kyte
Wtajemniczenie

Witam się na nocnej zmianie dziś mam ciężką przeprawę z dzieciem nie chce jej siw spac mame ma w nosie
Cytat:
Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g

Szok!
Nemosku brawa za wage Tymka! Duży i silny chłopak będzie
Nie ms u mnie osobnej poradni niestety.

Stary 2013-12-11, 04:56   #443
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się na karmieniu, a wlasciwie odciaganiu dzięki za mile slowa jestem pełna podziwu dla nadrabiających

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 05:07   #444
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietacie Peggy?
Urodziła synka , 4800g

O kurczę

Mój mały coś zasnąć w łóżeczku nie chce. Chyba za dużo go do was chwaliłam
Żali się jaką to ma złą matkę, wierci się...

Ech. Mam cholernego doła.

Stary 2013-12-11, 05:16   #445
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się na nocnej zmianie dziś mam ciężką przeprawę z dzieciem nie chce jej siw spac mame ma w nosie

Szok!
Nemosku brawa za wage Tymka! Duży i silny chłopak będzie
Nie ms u mnie osobnej poradni niestety.

Witam w klubie, chociaz moja mała zasnęła...
Ale mnie tak ząb napieprza, że nie mogę spac nie wiem już co mam robic. Biorę tabsy, do tego płuczę szałwią i do tego okładam pastą. Pomaga na kilka godzin i jak kładę się do łóżka i zasypiam(!) to wraca..

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-11, 06:15   #446
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witam w klubie, chociaz moja mała zasnęła...
Ale mnie tak ząb napieprza, że nie mogę spac nie wiem już co mam robic. Biorę tabsy, do tego płuczę szałwią i do tego okładam pastą. Pomaga na kilka godzin i jak kładę się do łóżka i zasypiam(!) to wraca..
Mya jutro do dentysty!! Ty sie wykończysz jak tak dalej pójdzie.
Eluvtus a czemu masz doła?
Mam nauczke ..chciałam sprawdzić jak moje dziecko zareaguje na kotleta snażonego no to mam za swoje.Juz zasnela na szczescie ale dzisiejsza noc wyrwana z kalendarza.A rano musze byc na chodzie bo mam gosci..

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Kociak pewnie położna przyjdzie i zdejmie Ci te szwy.Na kiedy jestes z nia umowiona?

Stary 2013-12-11, 06:19   #447
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
O kurczę

Mój mały coś zasnąć w łóżeczku nie chce. Chyba za dużo go do was chwaliłam
Żali się jaką to ma złą matkę, wierci się...

Ech. Mam cholernego doła.

Czemu masz dola?

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ula znów nie cgce spać... codziennie to samo... co przysypia to otworzy oczy
chce pobalowac noca z rodzicami

Witam, witam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-11, 06:22   #448
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mya a czemu ty jeszcze nie byłas u dentysty?
Kyte a jak tam kapiele? Cos lepiej?

Dziękuję Mamuśki w imieniu Witka.to mały fighter, to prawda. To cieszy bardzo. Mogło być tragicznie ale nie jest. I to jest cudowne.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 07:00   #449
ryba91
Zakorzenienie

mya do dentysty marsz ale to już

ejj a w kApieli normalnie moczycie uszka?

dzidzia dzieki Tobie wierze ze Filip, syn tej znajomej, tez z tego wyjdzie

ide sie kApac
Stary 2013-12-11, 07:06   #450
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ejj a w kApieli normalnie moczycie uszka?
Nie, chociaz jak glowke myje to wleci

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości