|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Hej
![]() ![]() Spałam do 12. Kurde tak to chyba jeszcze nie było a i nie sama się zbudziłam tylko mąż zadzwonił. Wybrałam się do lumpa i wróciłam z siatami pełnymi ubrań dla moich dzieci. Najlepszy zakup to była nowiuśka kurtka cherokee za 8,5 dla Marcelka, a ile śliczności dla Małej + miękki przewijak za 5 zeta, ogólnie wydałam 35 zł ![]() Produkujecie masowo posty, ale jakoś przeleciałam Cytat:
![]() ![]() Potem stwierdziłam, że do naszego nazwiska imię musi być krótkie i tak się miotam pomiędzy Ewą, Leną a Igą. A które z tych 3 Wam się najbardziej podoba? Wiem, co to za uczucie, mnie tez często swędza sutki,a przy tym są tak wrażliwe, że podrapać sie nie da ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A przekłuwanie uszu maleństwom to dla mnie nierozważne jest. W ogóle jestem zdania, ze to dziewczynki powinny zdecydować, czy chcą mieć kolczyki czy nie a nie ich mamusie Moja panna fika coraz śmielej. Świetny miałam patent gdy poskarzyłam się na nia lekarzowi, od dnia wizyty daje znaki codziennie ![]() Mój mąż zazdrości mężowi Kamili, bo byli dziś na usg i okazało się, że ta dziewczynka wywróżona wcześniej zamieniła się w chłopczyka ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-12 o 20:48 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cayenneOna no rzeczywiście jakbyśmy żyły w innych stuleciach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#424 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak mysle, o czym Ty piszesz, ale doczytalam ze Ci sie pomylilo ![]() Cytat:
bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi się podoba ten wisniowo-mahoniowy wystrój ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() Jak ostatnio był dzień na Ige (nie Ewę i Lene) i tak powiedzialas na córeczkę, to tak świetnie to zabrzmiało, że miałam Ci nawet napisać, jakie świetne imię, ale nie chciałam wywierać presji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#426 | ||
Zakorzenienie
|
Przekraczamy powoli granicę g / kg
![]() ![]() Też mi to zaświtało w główce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, a Ty tyle rzeczy nakupiłaś córci Kamili ![]() Dla mnie Lena numer 1 ![]()
![]() |
#427 |
Moderator
|
Bebe - dziekuje za pocieszenie
![]() Jesli chodzi o imie to mi sie bardzo Lena podoba. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
![]() ![]() Tequila… miejmy lekarzy w nosie. Mnie pewnei też jutro opiep..rzy bo w 4 tyd przeszło 3 kg przybyło ![]() Justine gratuluję kilograma szczęścia.. Niezapominajka gratuluje:brawo: super, że Antek ma się dobrze.. CayenneOna pozazdrościć. Jak czytam i porównuję to my tutaj w ciemnej doopie jesteśmy ![]() Esterka… ściskam kciuki za jutrzejsze badanie!! Musi być dobrze ![]() Co do jedzenia w szpitalu, w moim nie było tak źle… Ale jadłam tam tylko kolację i śniadanie ![]() A prezentów sobie nie robimy.. Słodycze tylko pod choinkę wykładamy i tyle ![]() VAT tez rozliczałam w zeszłym tygodniu, 2 bite dni mi zeszło (prawie 100 faktur miałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej podoba mi się Iga, Igusia ![]() tak , w weekend wróciłyśmy do domu... święta idą, w mężu widzę zmian, oboje się staramy... no i nie ma co ukrywać, że cały czas coś do siebie czujemy... szkoda to ot tak zmarnować. czas rozstania dał nam dużo, nabraliśmy dystansu, przerwartościowaliśmy wszystko... no i zapisaliśmy sie na terapię od stycznia. Trzymajcie kciuki!
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na naszej liscie narazie jest na 1 miejscu Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#432 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no a jutro oczywiście trzymamy kciuki i będziemy czekać na same dobre wiadomości od Ciebie ![]() cayenneOna tylko pozazdrościć szpitala i nie chodzi mi tylko o to komfortowe wyposażenie ale przede wszystkim o możliwość rozmowy z lekarzem (ordynatorem! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Natomiast to PDA brzmi obiecująco, nie wiesz czy w Pl to jest dostępne? stosuje się to tylko przy naturalnym? czy przy CC też? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-12 o 22:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
No to póki co Iga wygrywa jednym głosem z Leną
![]() ![]() Cuuudne foto, takie słodziaki, ze tylko je schrupać, jak tak leżą to samo szczęscie, gorzej, jak zaczną się rozłazić we wszystkich kierunkach ![]() http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...KA%2F131219953 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wózek ale nie mamy siły go złożyć, skusilam sie tylko na obejrzenie gondoli
![]() 1386885736474.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#436 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#439 | ||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() Dziewczyny dziękuję za kciuki. BYŁO DOBRZE ![]() Dzidziuś zdrowy. Jest chłopcem, już nie na 70 ale na 100% ![]() I wielki jest! Dziś 22 tydzień i 4 dzien, a on waży 759g, wszystkie wymiary ma jak w 24 tygodniu i 4 dniu - czyli jeśli utrzyma tempo to mam podobno rodzić chłopa 4600g ![]() Basia miala 2500... Cytat:
Cytat:
![]() Niestety Mikołaj mu nie pasuje z tego samego powodu, z którego Kornelia nie pasuje Twojemu - że niby nie ma fajnego zdrobnienia ![]() Powiedzcie teraz jak go przekonać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() monkaa321 Twój kocyk jest przecudny! Skąd masz wzór? sama wymyśliłaś? Baaardzo mi się podoba!! Cytat:
![]() cayenneOna no nie, po przeczytaniu opisu Twojego szpitala opadło mi wszystko, zaczynam kombinowac co zrobić, żeby się tam znaleźć w kwietniu ![]() zazdroszczę!! Bebe głosuję na Igusię. Potem Ewcia. Leny mi się strasznie osłuchały, w mojej okolicy jest ich chyba więcej nawet niż Kubusiów ![]() Cytat:
![]() A w Medeorze na Ciesielskiej nie jest podobnie? Wiecie coś na ten temat Łodzianki kochane? Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2013-12-12 o 22:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#443 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powiadasz, ze przewiduja 4600 ![]() ![]() ![]() co do ucha po wlaniu antybiotyku odczekaj chwile z przechylona glowa, wloz wate i po problemie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iga jest oryginalnie, ale nie pretensjonalnie, cool ale nie durnie, no i pasuje w każdym wieku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mojej przebilam na roczek, nawet nie jeknela ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-12 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie na IP
![]() Zostałam przebadana od góry do dołu miałam KTG, morfologię, badanie na samolocie i USG. Wszystko pod kątem choleostazy ciążowej. Wszystko jest w porządku ![]() ![]() ![]() Mam się nie przemęczać i brać nospę dwa razy dziennie. Aaaaa i też widziałam oczka mojego maluszka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Kurde, wciąż myślę o Marioli i się martwie. A może ujawniła sie w klubie, he? Przyznać się i to zaraz!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#448 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-12-12 o 23:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój jest Mikusiem ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry!! NAJPIERWSZA ![]() Mam do pracy na 9 to mi starczyło parę minut rano na wizaż ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Przyznaję, że podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale ciężko mi się było "wbić" w taki rozkręcony wątek. Może przy okazji nowej części wyjdzie mi to lepiej ![]() Melduje się kolejna przyszła mama! Na wstępie gratuluję wszystkim kobietkom i za wszystkie trzymam kciuki, żeby aż do końca ciąża przebiegała bez najmniejszych problemów, a maluszki rosły zdrowo. Teraz może kilka słów o mua. Jestem w 23 tygodniu. Termin porodu mam wyznaczony z pierwszego USG na 19 kwietnia, z drugiego na 9 kwietnia, więc nie wiadomo czego oczekiwać ![]() W brzucholandii mieszka dziewczynka, którą po burzliwych,ale to naprawdę burzliwych dyskusjach, zdecydowaliśmy z mężem nazwać Emilką ![]() Córeczka trafiła nam się z temperamentem i ostatnio tak się rozbrykała, że najwyraźniej moja macica jest dla niej jednym wielkim placem zabaw ![]() Zarówno Mała jak i ja czujemy się dobrze. 17 grudnia mam wizytę u gina, więc się upewnię, że nic się nie zmieniło w tej kwestii. Cayenne- czytałam Twój opis szpitala i miałam wrażenie, że czytam literaturę fantastyczną ![]() Tekst o pochwie i twarzy rozwalił mnie na kawałeczki ![]() Czytałam również o komentarzach Waszych lekarzy odnośnie wagi i jestem trochę w szoku. Tyle mówi się o tym, że każda kobieta tyje indywidualnie. Czy przez tyle lat uprawiania zawodu nie przyswoili sobie jeszcze tej informacji??? Najważniejsze, że maluszki są zdrowe, a Wy czujecie się dobrze. Kilogramy to sprawa drugorzędna. Z resztą i tak zrzucimy je po porodzie i będziemy sexy mamuśkami ![]() A teraz dwa pytanka... 1. Pewnie już o tym pisałyście, ale ciężko będzie wychwycić tę informację ze wszystkich części wątku: macie już upatrzone/kupione wózki? Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat. Na razie bardzo mi się spodobał Xlander Xmove, ale cena mnie odstrasza (nawet używane są bardzo drogie), więc szukam alternatywy. 2. Ćwiczycie w ciąży? Ja przed zajściem prowadziłam dość aktywny tryb życia, więc teraz robię różne workouty dla ciężarnych, jeżdżę na rowerku stacjonarnym i staram się dużo spacerować. Ciekawa jestem jak to wygląda u Was. Pozdrawiam ciepło!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.