|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
cayenneOna ale luksusy
![]() ![]()
#392 |
Zadomowienie
|
Tequiba - a wagą się przejmuj. Przecież nie będziesz się głodzić ani diet stosować, takiego lekarza to tylko
![]() Ja w 25 tc miałam co najmniej 8 na plusie i mój lekarz twierdzi, że waga bardzo ładna. A swoją drogą, odnalazłam gdzieś w domu książkę o zdrowiu kobiety (data wydania 1983) ![]() ![]() To nic tylko jeść i tyć. Tak więc jedz tyle i musisz i olej dziada. Ja też się źle czuję ze swoją wagą, tymbardziej że nigdy w życiu nie odchudzałam się, mogłam sobie pozwolić na każde jedzenie i nie tyłam, byłam zawsze szczupła w rozmiarze 36... No ale przecież nie będę sobie pączka odmawiać teraz skoro mam na niego ogromną ochotę. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Jak dobrze że właśnie w Łodzi jest przynajmniej taki szpital który ma kontrakt z NFZem a za te "usługi dodatkowe" (np cesarka na życzenie itp) płaci się. Też niemało, trochę więcej niż średnia krajowa w PL, więc i też pewnie nie dla każdego. Pomijam już tą cesarkę na życzenie bo to kontrowersyjny temat, ale intymne warunki i godny poród powinien być zapewniony dla każdej kobiety... nie tylko w prywatnym szpitalu.
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak serio wiecie co dostałam na śniadanie w szpitalu? Bułka i kromka chleba (ale z dobrej piekarni) i dwa pomidorki. Nie było wkładki tylko kopka margaryny ale nie dają noży a nie wiedziałam że mam mieć i nie miałyśmy w pokoju jak rozsmarować i chlebem o bułę smarowałyśmy i do tego pomidor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jakbym jednak zdecydowla się pojechać do PL na Święta, to martwilam się, że właśnie w Łodzi nie ma sensownego szpitala, a mieszkanie mam na Widzewie :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki. Zgapię od Eli i nie będę cytować, bo już nie mam na to siły dzisiaj.
TeQuiba- nie przejmuj sie- ja jem mniej niz przed ciąża a już tez mam przynajmniej 6 kg na plusie. To MUSZĄ być hormony i każda z nas ma indywidualny tok tycia w czasie ciąży. Sporo lasek, tych które przytyły więcej, ma mniej problemów w wagą i figura po ciąży niz tych, które przytyły nieduzo. A sama piszesz, że po Tobie nic nie widać. Cayenne Ona- PDA to znieczulenie zewnątrzoponowe, które "ogłusza" tylko nerwy w kanale rdzeniowym. Czyli się kłuje w kręgosłup. Leki nie dostają się do krwiobiegu i nie ma większego wpływu na akcje porodową. Dlatego się na nie na pewno zdecyduję i chce rodzić naturalnie. I chciałabym jeszcze bez nacięcia, jak się da. A jakie masz ubezpieczenie? czbasia- każda pewnie sie czasem czuje sie "nie w temacie", ale wszystkie jesteśmy tu "jednością" i dla siebie nawzajem. Ja dziś zwątpiłam w inteligencje ludzką, ale by długo opowiadać. Po prostu koleżanka z która byłam załatwiać kurs językowy NIC nie sprawdziła i NIC ze sobą nie wzięła na zapisy. Potem, po 3 godzinach jeżdżenia komunikacją miejską, chciałam załatwić zmienię adresu w dowodzie rejestracyjnym samochodu- i tu zonk, bo w dwóch Landach panują zupełnie inne zasady w urzędach i tez się odbiłam od okienka. Właśnie odpoczywam trochę i pewnie jutro sie z Wami więcej poudzielam. Miłego wieczorku
#396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#397 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa ile Ci nasi panowie-ginekolodzy przybraliby w ciąży? Zresztą mój i bez niej może się pochwalić całkiem pokaźnym brzuszkiem... Nie zawracaj sobie w ogóle nim głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Salve na Szparagowej (Teofilów). Tylko tam trzeba się umówić wcześniej na wizytę kwalifikacyjną do porodu i podpisać umowę (no i zrobić przelew).
#400 |
Raczkowanie
|
Czesc mamusie.
Dziewczyny nie przejmujcie sie waga bo na pocieszenie napisze wam ze mama mojego kolegi (w dodatku połozna) w swojej 3 ciazy przytuła 60kg i mój znajomy urodził sie piekny i zdrowy. Wczoraj pisałam wam o echokardiografi które musze zrobic po wtorkowej wizycie na USG prenatalnym. Zalatwiłam sobie badanie juz na jutro i to na kase chorych, wiec zobaczymy co bedzie. Bardzo sie boje ze okarze sie ze moj długo wyczekiwany synek urodzi sie z wadą serduszka. Trzymajcie kciuki. Jest za co bo dzis też debrałam wyniki TSH I FT4 sa fatalane czekam na odpowiedz do praf. endokrynologa czy zwiekszamy dawke a w tym momencie codzien biore juz 125 Eutyrox. Wczoraj którąs z dziewczyn pisała ze tez robiła echokardiografie swojej córeczki i na szczescie wszysko wyszło prawidlowo proszę napisz mi czy wyniki sa odrazu czy trzeba czekac i jak samo badanie przebiegło. |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Trisdom, zupełnie normalne gesetzlich, dlatego sala poporodowa dwójka, no nie wiem jak to zniese
![]() A to prawda z pda, że doch czuje jak pre? Bo właśnie nie wiem czy wierzyć... I czytałam, że zzo ma wpływ na hormony pomagające w porodzie, to jak to w końcu jest, że szkodliwe czy nie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#402 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale 2.000 sie fajnie wzięło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I podobnie jak Ty przytyłam tylko w brzuchu i cycach, nie wiem skąd te kg, ale skoro wyglądamy ładnie a dzieci zdrowe to niech sobie będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() niech mnie gdzieś zbunkruje na budowie a potem zawiezie do szpitala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#403 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() PDA tez mialam, anastezjolog klul w kregoslup - nawet nie poczulam kiedy, ale mimo wszystko musialam podpisac jakis papierek, bo niby minimalne ryzyko zawsze jest. Lezalam sobie podlczona do aparatury czekajac na rozwarcie i ogladalam jak mi skurcze skacza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
czbasia nie jesteś piątym kołem u wozu
![]() ![]() cayenneOna ale wspaniałe warunki ![]() ![]() ![]() niezapomnijkaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież waga w ciąży nie zależy tylko od naszej aktywności i diety, ale to są też hormony, a na to wpływu nie mamy. Zresztą 12 kg to jeszcze nie tragedia przecież to nie 20 ![]() Cytat:
![]() A póki co zamówiłam przewijak, bo ostatnio wyprawka mi się w ogóle do przodu nie posuwa ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to obiady nie jadłam bo mama mi doniosła ale ludzie chwalili i nawet kuchara mnie "ochrzaniła" że muszę się dobrze odżywiać dla dzidziusia i mam brać obiadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co nie zmienia faktu, że jak pomyślę o tekście o twarzy i pochwie to mi banan na rzeczona twarz wychodzi, że pochwe będę miała równie ładna ![]() Jak dla mnie hasło tygodnia ![]() Rozsmarowywanie margaryny o bule doprowadziło mnie do napadu łez, tylko nie mam pewnosci, czy powinno się śmiać, bo jakkolwiek komicznie to brzmi, to tak naprawdę śmieszne to nie jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
co do znieczulenia zewnątrzoponowego podobno w moim szpitalu też jest darmowe jeśli wcześniej przyjdziesz na wizytę do anestezjologa i on podpisze ci zgodę że nie ma przeciwskazań do jego podania. Tak poinformowała mnie dziewczyna z którą leżałam, którą pouczyła jej lekarka pracująca również w tym szpitalu. Zaczęłam więc się zastanawiać. Z jednej strony kolega w pracy który rodził z żoną bardzo chwalił mówił że żona przeszła poród lekko i przyjemnie dzięki temu ale z drugiej wiele dziewczyn w pracy mówiło że nie zdecydowało się na nie ze względu na możliwość jakby "paraliżu" i trudności w parciu przez to. Muszę się doszkolić i spytać mojego ginekologa o to bo w końcu będzie wiedział najlepiej skoro tam pracuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę... jak to przeczytałam mężowi, to tylko skomentował "a mówiłem, żeby wyjeżdżać z tego kraju. życie mamy tylko jedno.." Cytat:
![]() tak sie zaczęłam zastanawiać w kontekście szpitalnego jedzenia jak to w innych szpitalach w pl, czy jest jakaś specjalna "dieta" dla karmiących, czy dają to, co wszystkim. tam, gdzie rodziłam obiady były całkiem smaczne, ale np. któregoś dnia dali buraczki - matko jak one pięknie pachniały... przypomniało mi się, że położna na sr mówiła, żeby nie jeść bo są z octem, więc zostawiłam. no i później 90% maluszków na oddziale wyło, a mamy z nimi.. to samo po kolejnym obiadku z mizerią i sałatą...
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Ojej, kiedy ja Was nadrobię
![]() Pędzicie jak Mamusie noworoczne ![]() ![]() ![]() My po wizycie - wszystko jest w jak najlepszym porządku ![]() A Mały waży już 1058g! Cały kilogram miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Albo kiedy mój syn chce mieć 180 euro na koncert rockowy, to idzie do jakiejkolwiek dodatkowej pracy w weekend, żeby mu z nauką nie kolidowalo... A już na jego wymiany szkolne z Angolami i Francuzami, ktore nie są dla wyjątków (na pewno by się nie załapał ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#414 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Mysle ze to my mamy trzymamy norme a reszta to szczypiory he,he ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam w SR, że po znieczuleniu zoo poród wydłuża się od 2 do 4 godzin i częściej kończy się cesarką. Cytat:
Nie ma żadnej różnicy. Karmią wszystkich tym samym ![]() Dzisiaj w SR mieliśmy temat karmienia piersią. Był tu poruszany temat diety, więc dowiedziałam się, że karmiąc mamy jeść to co w ciąży ![]() ![]() Tylko trzeba uważać na czekoladę, bo może spowodować zaparcia, ale moje dziecko chyba przyzwyczajone ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór..
SUper, że dobrze poszło. Kolagen działa cuda... Naprawdę. Niestety, taki czysty kolagen nie oszukiwany ("skoncentrowany", np. Colway o ile dobrze pamiętam) kosztuje baaardzo dużo. Moja mamuśka płaciła 150zł za chyba niecałe 60ml. Używała przez jakieś dwa lata, ma 65 lat, wygląda na 45. Niestety, mnie nie stać ![]() Ale... chwalę sobie np. balsam St. Ives z kolagenem i elastyną intensywnie nawilżający do super suchej skóry ![]() Runaway-star - dzięki za link ![]() ![]() Tylko się nie przyszczypnij w "coniebądź"... :P :P Virginia, z prezentów nie mam NIC. Nie mam nawet pomysłów ![]() Potrzebuję dla tż i dla brata. Co kupujecie swoim tż-tom? Może coś zgapię od Was... ![]() Miałam dzisiaj traumę w pracy... Klienta niosła maleństwo na ręku, tak na oko kilka tygodni, może ze dwa miesiące, z wielkimi złotymi kolczykorami z uszkach... wszystko ładnie zagojone, czyli mała musiała mieć uszki przekłute kilka tygodni wcześniej... Nie wiem, może jestem dziwna, ale mnie to jakoś zemdliło. Monkaa - kocyk wymiata!! ![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#419 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cayenne - opis Twojego szpitala brzmi dla mnie jak pobyt w hotelu, a nie na porodówce. tylko czemu nie masz wybierać niebieskiej wanny? (nie zakumałam czegoś?) gratuluję powizytowych wieści. rosną nam dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.