|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
W nocy je tyle samo czasu aż zaczyna zasypiać przy cycku. Nie zje więcej niż sam ma na to ochotę. Odwróci się, nie będzie łykać, wypluje itd. Jak jest syty, to nie dopcham więcej.W nocy i w dzień są podobne przerwy między karmieniami.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-12-19 o 09:46 |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
ja piękny wisiorek!
snow - ja też mam czasem odmienne zdanie ale plis, nie rezygnuj z nas...angel nie mam słów, szacun chociaż pocieszę Cię, że ja do niedawna też tak budziłam się do karmienia mimo, że mm i ostatnio nagle to minęło i budzi się tylko raz o 5/6matall oj jak ja Cię rozumiem, mój też jak zrobi coś źle a wcześniej mówiłam żeby tak nie robił, to nie dość, że się nie przyzna, nie powie o swojej winie to jeszcze próbuje mnie przekabacić, że miał rację ![]() też bym się wściekła!kahunia gratuluję 2 miesięcy! ![]() zrobię fotę i wstawię wam te moje kolczyki
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-12-19 o 09:51 |
|
|
|
#424 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 |
|
czyli Endżi
|
Ha, niecałe 30 minut snu starczyło. Koniec spania. Niech zgadnę o co mnie prosi maleństwo tymi swoimi ślicznymi oczkami...
|
#426 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
ladan - sliczne
|
|
|
|
#429 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zycze Ci tego jak najpredzej
|
|
#431 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ehh ci faceci ![]() śliczne! bardzo mi się podobają Dzień dobry! W nocy skapitulowałam i wzięłam Szymonka do łóżka, bo ciągle cyc i cyc, więc tak sobie zasnęliśmy - z piersią w buzi Szymka. Dzięki temu pospałam od 22 do 1, od 3 do 6 i od 7 do 8:30 Nie wiem czemu, ale nawet przez sen jak poczuł, że nie ma piersi to wpadał w histerię Smoczek nic a nic nie pomagał, nie dało się go oszukać.
|
||
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#434 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Jaka u Was pogoda na BN? U mnie 3-7 stopni i deszcz. Ostatnio tak nad tym myslalam i snieg na BN dosc rzadko sie zdarza |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne
Cytat:
Mój chciał, żebym sama sobie zamówiła i pewnie jeszcze zapakowała... Angel uciekło mi cytowanie Ciebie. Ale tak, mniej więcej to chcę powiedzieć Dlatego mówię, że nie wiem, czy Cię to pocieszy
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() No to moja koleżanka ma chyba podobnie jak Angelek, a ja nie wiem co jej doradzić, bo nie miałam takiego problemu. Mały ma 2,5 tygodnia i ogólnie lubi być przy cycu, ale od wczoraj się rzuca, a jak ona odciąga laktatorem (ręcznym ) to 30 ml z obu piersi. Co jej poradzić?Ściągać po każdym karmieniu metodą 7-5-3, przystawiać ciągle, pić dużo?Co jeszcze? Tassia heeeelp Cytat:
![]() Cytat:
Piękny, zazdraszczam tych Hawajów
|
|
#438 |
|
BAN stały
|
Jutro przyjezdza wiedzma
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
APELUJĘ DO
dirty, rubinki, shure, ewuszki, tancerki, vea, cotki, teacherki, papugi oraz do wszystkich, których pominęłam ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!
|
#440 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dlateo cześciej woła o cyca i siezłości ż ema mało mleka laktatora nie posiadam tylko recznie ściąam od poczatku masując piersi--zajmuje mi to max 15min ....ale teraz zdecydowanie mniej w tyc cycakac jest ...a może mi się tak tylko wydaje :confused : mam zamiar pzystawiać jak najcześciej i po ściaac cocby pare kropel...może to coś da ...przynajmniej nie bede miec do siebie pretensji że nie próbowałam![]() Cytat:
coć my pierwsze spanie po kapieli mamy lepsze bo od 20 do 24;30![]() Cytat:
![]() Cytat:
, no nic mam nadzieje że to ten sławny skok czy co tam i jakoś wytrwam jeszcze tylko kp ...nie dam sie namowom na mm tylko do oporu i na zmiane cycek tassia jeśli możesz to napisz mi te porady od doradcy laktacyjneo bo nie moe posta odszukać ...pamietam ze tam było dużo informacji odnośnie kpzazdaszczam ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#441 |
|
BAN stały
|
Janek jest obsikany, z pieluchy chyba ulecialo.Zabieralam sie za przewijanie, alezanim wyjelam czyste ubrania z szafy to zasnal...
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
starsznie dlugo, nie rozumiem dlaczego?ja to robilam tak, ze jak kladlam sie spac, wstawialam odmierzona ilosc wody do podgrzewacza i nastawialam podgrzewanie na 40 st. obok podgrzewacza, w sloiczku mialam odmierzona odpowiednia ilosc mleka i jak Ada sie budzila, to cyk wsypywalam mleko do cieplej wody i juz
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny nie KP: jak stan waszych cycków? a konkretniej czy poddały się grawitacji?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() U nas noc średnia, bo musiałam Julka chyba z 4 razy lulać, bo co go odłożę to przeciąganie się, otwieranie oczu, łapki do oczu i płacz.... Umęczyłam się... Budzi się zwykle 2.30-3.30. W sumie to ok, bo jest nocne karmienie, ale z drugiej strony - ma tylko 5 h nieprzerwanego snu ![]() A dziś szczepienie - opóźnione o 2 tygodnie... Cytat:
![]() Cytat:
Teraz znowu to mam, a było z 2 tygodnie ok ![]() Cytat:
Ja się denerwuję jak podczas jednej przerwy nocnej uspać szybko Julka nie mogę.... ![]() Cytat:
Nie nadrabiaj, pisz co u Was ![]() Cytat:
Jak Julek był taki malutki to u mnie głównym problemem było to, że mało jadłam. Więc może niech koleżanka jada konkretniej ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Ladan, poddały się ![]() Ewacia, ja min. raz w tygodniu dzwonię do mamy zaryczana, że kończę z KP Bo też z tym mlekiem mam jakieś wieczne kłopoty
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Ladan kolczyki sa piękne Ciekawe jak tam podróż misi i kornelka? U nas znow dziwna nocka. Wiktor zasnął o 19 po kąpieli później o 22 przebudzil sie na jedzonko. Kolejna pobudka o 3 i 6;30 i kobiec spania także ciągle jeszcze nie wrócił do nawyku spania od 23-7 ![]() Niedługo na spacer trzeba isc bo słoneczko świeci pięknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
to ja z mm robię tak, że zawsze mam przegotowaną wodę, później wlewam trochę do czajnika i podgrzewam chwilę i mam ciepłe mleczko w szybkim tempie - w podgrzewaczu szło o wiele wolniej
podgrzewacz sprawdza się u kogoś lub sądzę, że będzie niezastąpiony przy słoiczkach
|
#447 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Dziwne to moje dziecko, jakbym mogła, to bym na okrągło spała Cytat:
? Niestety pole manewru niewielkie. Chcę spróbować dodać do mleka trochę kaszy mannej, tylko muszę ogarnąć odpowiedni smoczek.Cytat:
![]() A tż wymiótł. Męski pragmatyzm do bólu ![]() My na święta kupujemy telewizor. Już mi bokiem wychodzi widok tż pochylonego nad kompem, czytającego o telewizorach na wszystkich możliwych forach, porównywarkach oraz buszującego po gazetkach ze sklepów rtv. Już dobre 2 tygodnie przeżywa ![]() Dziś ma mi pokazać 2, które doszły do ścisłego finału A najlepsze jest to, że tv mi nie robi. Dalej mogłabym oglądać w tym starym pudle, które mamy ![]() Ale aż mi nie do wiary, że wasze dzieci prześpią kilka godzin, ba, całą noc. Nie znam tego zupełnie.
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#449 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

W nocy je tyle samo czasu aż zaczyna zasypiać przy cycku. Nie zje więcej niż sam ma na to ochotę. Odwróci się, nie będzie łykać, wypluje itd. Jak jest syty, to nie dopcham więcej.
ale plis, nie rezygnuj z nas...
chociaż pocieszę Cię, że ja do niedawna też tak budziłam się do karmienia mimo, że mm i ostatnio nagle to minęło i budzi się tylko raz o 5/6

.

Smoczek nic a nic nie pomagał, nie dało się go oszukać.
wycie, wycie, wycie. Łóżeczko lubi 

już tyle przetrwałam dzieki wam
Ciężki, zimowy okres nas czeka