Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 09:44   #421
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A moze on w nocy sie nie najada? I dlatego tak wariuje. Moze sprobuj jednak posciagac po te 10ml i na noc bedziesz miala. Dasz cyca i dopchasz butelka. No chyba ze on juz nie chce jesc.. To wtedy nie wiem co poradzic.
Zawsze się najada - tzn zjada tyle ile chce. Je dopóki straci zainteresowanie. Trwa to około 15 minut, potem puszcza pierś, kręci się i widać, że jest szczęśliwy W nocy je tyle samo czasu aż zaczyna zasypiać przy cycku. Nie zje więcej niż sam ma na to ochotę. Odwróci się, nie będzie łykać, wypluje itd. Jak jest syty, to nie dopcham więcej.

W nocy i w dzień są podobne przerwy między karmieniami.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-12-19 o 09:46
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:45   #422
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

ja piękny wisiorek!

snow - ja też mam czasem odmienne zdanie ale plis, nie rezygnuj z nas...

angel nie mam słów, szacun chociaż pocieszę Cię, że ja do niedawna też tak budziłam się do karmienia mimo, że mm i ostatnio nagle to minęło i budzi się tylko raz o 5/6

matall
oj jak ja Cię rozumiem, mój też jak zrobi coś źle a wcześniej mówiłam żeby tak nie robił, to nie dość, że się nie przyzna, nie powie o swojej winie to jeszcze próbuje mnie przekabacić, że miał rację też bym się wściekła!

kahunia gratuluję 2 miesięcy! jeju ja już nie pamiętam Julii jak tyle miała

zrobię fotę i wstawię wam te moje kolczyki
Stary 2013-12-19, 09:49   #423
ladanseuse14
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131219_094849.jpg (81,1 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-19 o 09:51
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:51   #424
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Maharet gotowanie mineralki niema sensu dla starszych dzieci powyzej roku, nawet na aquarel jest taka informacja. A tak wogole to polecam jednak wodę źródlaną a nie mieneralna!!

Proponuje zagotować sobie mineralke i odlac do dzbanka, a gotowac tylko troche cieplej i mieszac,

Co do gotowania wody już pisałam powyżej, to powinna być woda przegotowana nawet butelkowa dla dzieci do roku.
Ale mozesz wyjasnic dlaczego?Moze ja zle robilam ale dla Wiki Zywca nigdy nie gotowalam.Teraz rzadko uzywam mineralki, raczej kranowke przegotowana
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:54   #425
your Angel
czyli Endżi

Ha, niecałe 30 minut snu starczyło. Koniec spania. Niech zgadnę o co mnie prosi maleństwo tymi swoimi ślicznymi oczkami... Czyżby cycek ?
Stary 2013-12-19, 09:54   #426
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Po pierwsze nie widzisz różnicy w sposobie przygotowania przez nas MM? Twoje mleko przygotowałabym nawet w 30 sekund (łącznie z wsypaniem mleczka i wymieszaniem). Przecież Ty tylko mieszasz ciepłą wodę (już przygotowaną w termosie) z chłodniejszą . Nic więc dziwnego, że pozwalasz swojemu dziecku tyle czekać (ew. płakać) A ja na samo podgrzanie wody tracę ok 3 minut. O mleku ściągniętym z lodówki nawet nie wspomnę, bo to jeszcze dłużej trwa. Zatem nie uogólniaj ile trwa przygotowanie MM, bo jak widać u każdego wygląda to inaczej. I jeśli mam czas, ochotę kilka minutek wcześniej przygotować mleczko nie widzę w tym nic złego .

EOT.
U mnie nawet 30 minut trwa przygotowanie mm jak woda sie grzeje w podgrzewaczu.Ale albo wczesniej wstawiam, albo gotuje wrzatek i mieszam
Stary 2013-12-19, 09:55   #427
your Angel
czyli Endżi

Ladan, kolczyki śliczne!
Stary 2013-12-19, 09:56   #428
83monia
Zakorzenienie

ladan - sliczne

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 09:56   #429
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Panna młoda nie powinna mieć pereł na swoim ślubie, bo to ponoć na płacz i przynosi nieszczęście...
A wiecie, ze ja mialam.
Ale chyba szcztuczne to sie nie licza

A na slubie tez nie plakalam
Stary 2013-12-19, 09:58   #430
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zawsze się najada - tzn zjada tyle ile chce. Je dopóki straci zainteresowanie. Trwa to około 15 minut, potem puszcza pierś, kręci się i widać, że jest szczęśliwy W nocy je tyle samo czasu aż zaczyna zasypiać przy cycku. Nie zje więcej niż sam ma na to ochotę. Odwróci się, nie będzie łykać, wypluje itd. Jak jest syty, to nie dopcham więcej.

W nocy i w dzień są podobne przerwy między karmieniami.
To chyba nie pozostaje Ci nic innego jak liczyc na to ze pewnej pieknej nocy pospi dluzej Zycze Ci tego jak najpredzej

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:00   #431
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wszystko możesz ugotować sama dla małej
różnica między słoiczkami, a Twoim gotowaniem jest po pierwsze w cenie (słoiczki droższe), a po drugie w tym, że Twoje gotowanie może wywołać alergię/ból brzuszka i niekoniecznie alergię na dany produkt, ale na chemię, która jest w nich (sztuczne nawozy, pryskane warzywa/owoce, zwierzęta karmione chemią itp. itd.) tak samo z problemami brzuszkowymi
chyba, że masz pewne źródła, to wiadomo - wychodzi taniej i zdrowiej
słoiczki są już jednak przez firmy sprawdzane, no ale przez to drożej wychodzą
ot cała filozofia
Mozna poprobowac i tak i tak. Ja marchewki mialam swoje, dynie tez, ziemniaki ze sprawdzonego zrodla.A teraz to nie bede miala wiec nie wiem.Ale w DE sa te produkty BIO to moze z nich skorzystam.
Stary 2013-12-19, 10:01   #432
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A dziś mu mówię, ze jakby znal kogoś, ktp.chce mi zrobić prezent, to chce kiecke z C&A, wyslalam linka i napisałam, ze rozmiar M. A ten do mnie: dobra, robię Ci prezent, kup sobie.
Jakby nie mógł załapać, ze chciałabym od niego prezent, na święta, żeby sam go zapakowal i chociaż trochę wysiłku w to włożył...[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
oj Matalku,rozumiem Cię doskonale.U mnie jest to samo.Na początku bycia razem to moj Tz się jeszcze jakos wysilał a teraz?,,wez kase i kup se,,romantyzm pełną gębą...
u nas w tym roku podobnie. TŻ stwierdził, że mogłabym mu podesłać linki do rzeczy, które chciałabym dostać to on coś wybierze i zamówi, bo niestety ale nie ma czasu na sklepy stacjonarne. Do tej pory nie wysłałam, więc ciekawa jestem co wymyśli Ehh ci faceci

Cytat:
Moja Myszka konczy dzis 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
śliczne! bardzo mi się podobają

Dzień dobry! W nocy skapitulowałam i wzięłam Szymonka do łóżka, bo ciągle cyc i cyc, więc tak sobie zasnęliśmy - z piersią w buzi Szymka. Dzięki temu pospałam od 22 do 1, od 3 do 6 i od 7 do 8:30 Mimo, że ciągle wisiał na piersi (nawet momentami przez sen), to trochę odpoczęłam Nie wiem czemu, ale nawet przez sen jak poczuł, że nie ma piersi to wpadał w histerię Smoczek nic a nic nie pomagał, nie dało się go oszukać.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:04   #433
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Śliczne masz te kolczyki.niewierz w zadne zabobony,tylko ubierz na ślub.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:09   #434
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Sprzedajemy, młoda w niej nie spała od miesiąca wycie, wycie, wycie. Łóżeczko lubi

czy dzieci mm muszą pić? Bo ona nie chce...
Jak z kupa ok, to nie musi

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Heloł, przylazłam raportować nockę.
Mały ładnie zasnął po kąpieli o 20:30
Pobudka o 21:30.
Pobudka o 0:00.
Pobudka o 2:00.
Pobudka o 4:00.
Pobudka o 6:00. Koniec spania.

Za każdym razem usypianie połączone ewentualnie z karmieniem - 20-45 minut. Jak żyć?
Ja Cie naprawde podziwiam. Ja juz dawno bym kombinowala co tu zrobic by sie na dluzej najadl.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Jaka u Was pogoda na BN? U mnie 3-7 stopni i deszcz.

Ostatnio tak nad tym myslalam i snieg na BN dosc rzadko sie zdarza
Stary 2013-12-19, 10:09   #435
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
Stary 2013-12-19, 10:11   #436
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
u nas w tym roku podobnie. TŻ stwierdził, że mogłabym mu podesłać linki do rzeczy, które chciałabym dostać to on coś wybierze i zamówi, bo niestety ale nie ma czasu na sklepy stacjonarne. Do tej pory nie wysłałam, więc ciekawa jestem co wymyśli Ehh ci faceci
Ale chociaż zamówić chciał sam!
Mój chciał, żebym sama sobie zamówiła i pewnie jeszcze zapakowała...

Angel uciekło mi cytowanie Ciebie. Ale tak, mniej więcej to chcę powiedzieć Dlatego mówię, że nie wiem, czy Cię to pocieszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:17   #437
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

No to moja koleżanka ma chyba podobnie jak Angelek, a ja nie wiem co jej doradzić, bo nie miałam takiego problemu. Mały ma 2,5 tygodnia i ogólnie lubi być przy cycu, ale od wczoraj się rzuca, a jak ona odciąga laktatorem (ręcznym ) to 30 ml z obu piersi. Co jej poradzić?Ściągać po każdym karmieniu metodą 7-5-3, przystawiać ciągle, pić dużo?Co jeszcze?

Tassia heeeelp

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
kurcze chyba jak zwykle coś poprzestawiałam j
mój profil(czyli tam gdzie jest napisane wyzej,,witaj policzanka,,)jakims cudem przeniósł się na lewą strone..jakos tak dziwnie teraz jest..mozna to jakos spowrotem na prawa strone przeniesc?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

na paciorkowca

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Z tego co agaabuu mówiła, to jej Tosi tez się tylnie wyznają.Takze to ze z przodu to nie jest regułą na to wychodzi
W takim badz razie gratuluje zabków kochana!!
nie poprzestawiałaś, też tak mam od kilku dni i wydaje mi się,że to Wizaż zmienił ustawienia

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
O taki wisiorek:
Załącznik 5514639

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Piękny, zazdraszczam tych Hawajów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:19   #438
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jutro przyjezdza wiedzma
Stary 2013-12-19, 10:22   #439
ladanseuse14
Zakorzenienie

APELUJĘ DO

dirty, rubinki, shure, ewuszki, tancerki, vea, cotki, teacherki, papugi

oraz do wszystkich, których pominęłam

ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!

Stary 2013-12-19, 10:32   #440
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
my sie wlasnie karmimy
syn wrocil do starych nawykow i to jego pierwsza pobudka
mama wyspana wiec jest ok

ja cos.ci mialam napisac ale zapomnialam hehe

bardzo mozliwe ze kryzys
ale po co mm skoro masz swoje mleko?
lepiej pokatuj cycki laktatorem czesciej to sie rozbuja na maksa
a stale pokarmy tez jeszcze zdarzysz wprowadzic

zrob jak.ci.mowi intuicja ale.sadzac po tym poscie to nie chcesz mm

ja przetrwalam gigantyczny kryzys.laktacyjny podajactylko 3 razy mm przez dwa tygodnie braku mleka w cycach
mama twierdzi ze się pewnie nie najada i dlateo cześciej woła o cyca i siezłości ż ema mało mleka laktatora nie posiadam tylko recznie ściąam od poczatku masując piersi--zajmuje mi to max 15min ....ale teraz zdecydowanie mniej w tyc cycakac jest ...a może mi się tak tylko wydaje:confused : mam zamiar pzystawiać jak najcześciej i po ściaac cocby pare kropel...może to coś da ...przynajmniej nie bede miec do siebie pretensji że nie próbowałam

Cytat:

Za każdym razem usypianie połączone ewentualnie z karmieniem - 20-45 minut. Jak żyć?
a już myślałam że ja takczesto tylko wstaje coć my pierwsze spanie po kapieli mamy lepsze bo od 20 do 24;30
Cytat:
Moja Myszka konczy dzis 2 miesiace

Faceci

Kurcze ostatnio o tym czytalam a teraz nie moge znalezc.

Nie dawaj mm, jak masz sciagniete swoje to daj swoje z butelki. Nie rozumiem dlaczego za wszelka cene chca zebys dala mm

your Angel a moze sciagnij mleko zebys miala zapas na jedno karmienie i niech tz to zrobi. bedziesz miala 4godz snu ciagiem a to duza roznica
staram sie zawsze mieć jedną butle mojeo i daje ją na noc po kapieli ale najpierw dwa cyce, mm jest w rezerwie jeśli muszę wyjsc a nie mam swojeo ale póki co uzyte tylko raz
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ewacia - moja tez sie rzuca teraz przy cycku ale mleka mam duzo. obstawiam skok raczej. dacie rade, kibicujemy. mm czy obiadki zawsze mozesz dac, jak laktacja padnie - raczej nie wrocisz...
ja mleka nie mam dużo ..tak mi się wydaje no ale coś tam jest ...póki co starczało ..ale tak jak mówie ze ostatnio maiłąm po 3 butelki w lodówce a teraz ledwo jedną mam po nocy bo w dzięń nic nie sciane bo jestem wycycana na maksa,

no nic mam nadzieje że to ten sławny skok czy co tam i jakoś wytrwam jeszcze tylko kp ...nie dam sie namowom na mm tylko do oporu i na zmiane cycek tassia jeśli możesz to napisz mi te porady od doradcy laktacyjneo bo nie moe posta odszukać ...pamietam ze tam było dużo informacji odnośnie kp
Cytat:
zazdaszczam piekne

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
APELUJĘ DO

ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!

ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:32   #441
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Janek jest obsikany, z pieluchy chyba ulecialo.Zabieralam sie za przewijanie, alezanim wyjelam czyste ubrania z szafy to zasnal...
Stary 2013-12-19, 10:35   #442
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie nawet 30 minut trwa przygotowanie mm jak woda sie grzeje w podgrzewaczu.Ale albo wczesniej wstawiam, albo gotuje wrzatek i mieszam
starsznie dlugo, nie rozumiem dlaczego?ja to robilam tak, ze jak kladlam sie spac, wstawialam odmierzona ilosc wody do podgrzewacza i nastawialam podgrzewanie na 40 st. obok podgrzewacza, w sloiczku mialam odmierzona odpowiednia ilosc mleka i jak Ada sie budzila, to cyk wsypywalam mleko do cieplej wody i juz
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:36   #443
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Janek jest obsikany, z pieluchy chyba ulecialo.Zabieralam sie za przewijanie, alezanim wyjelam czyste ubrania z szafy to zasnal...
to przykryj go kocem i siedź przy przewijaku

dziewczyny nie KP: jak stan waszych cycków? a konkretniej czy poddały się grawitacji?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 10:38   #444
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hello!
U nas noc średnia, bo musiałam Julka chyba z 4 razy lulać, bo co go odłożę to przeciąganie się, otwieranie oczu, łapki do oczu i płacz.... Umęczyłam się...
Budzi się zwykle 2.30-3.30. W sumie to ok, bo jest nocne karmienie, ale z drugiej strony - ma tylko 5 h nieprzerwanego snu
A dziś szczepienie - opóźnione o 2 tygodnie...

Cytat:
A w ogóle to zły jest tz, bo jakby mnie posłuchał, to by w ogóle tej sytuacji nie było. I tak jest z nim zawsze...

A dziś mu mówię, ze jakby znal kogoś, ktp.chce mi zrobić prezent, to chce kiecke z C&A, wyslalam linka i napisałam, ze rozmiar M. A ten do mnie: dobra, robię Ci prezent, kup sobie.
Jakby nie mógł załapać, ze chciałabym od niego prezent, na święta, żeby sam go zapakowal i chociaż trochę wysiłku w to włożył...

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Ponarzekalam i idę spać, bo 1 już
Dlatego my z TŻ od dwóch lat nie robimy sobie prezentów pod choinkę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem; czy mozliwe jest zebym teraz miałąm kryzys laktacyjny 3 miesiąca jak seba ma 14 tyodni wcześniej w 3 miesiącu nie miałam i szło nam karmienie super i nawet zawsze maiałam ze3 butelki ściąnieteo mleka w lodówce.....a teraz ledwo mam jedną butelka 120ml w lodówce , seba rzuca się przy cycu...niewiem czy jest głodny czy nie...zmieniam mu piersi mleko jest a ten się drze butle daje mu tylko po kąpieli ale wpierw dwie piersi i jak już się drze strasznie to wtedy butla z moim....juz mnie nerwówka dopada i niewiem czy to tez nie tego wina bo jak karmie sebe to adi obok mi gledzi ze cce się kąpać albo coś innego a ja tłumacze ze jak uśpie sebe to ten się obaża i foszy
dodam że sebe ostatnio też coraz cześciej karmie....
wczoraj pożaliłam się mamie że sie rzuca znowu przy piersi to usłyszałam że ma już skonczone 3 miesiące i może sie domaga konkretniejszego jedzenia i żebym mu butle mm zrobiła skoro rzuca sie przy cycu a butle je spokojnie i żebym mu może zaczeła wprowadzać pokarmy stałe / tu powiedziąłm ze się jeszcze boje bo jest tylko kp... siostra tez mi mówi żeby dac mm już tyle przetrwałam dzieki wam wiec jeszcze mam siłe próbowac
czy to może być kryzys teraz czy mam poprostu mniej pokarmu
Jak u mnie coś takiego się pojawiło to położna - nomen omen doradca laktacyjna, stwierdziła, że zanika mi pokarm i musiałam podbudować laktację ściągając po każdym karmieniu.
Teraz znowu to mam, a było z 2 tygodnie ok

Cytat:

Współczuję, kochana
Ja się denerwuję jak podczas jednej przerwy nocnej uspać szybko Julka nie mogę....

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej

Podczytuję Was od wczoraj, ale jakoś nadrobić nie umiem, hehe

Zdrówka dla chorowitków Ciężki, zimowy okres nas czeka
Cześć Czarna!
Nie nadrabiaj, pisz co u Was

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

No to moja koleżanka ma chyba podobnie jak Angelek, a ja nie wiem co jej doradzić, bo nie miałam takiego problemu. Mały ma 2,5 tygodnia i ogólnie lubi być przy cycu, ale od wczoraj się rzuca, a jak ona odciąga laktatorem (ręcznym ) to 30 ml z obu piersi. Co jej poradzić?Ściągać po każdym karmieniu metodą 7-5-3, przystawiać ciągle, pić dużo?Co jeszcze?

Tassia heeeelp
Ja nie Tassia, ale powiem, że to może być kryzys trzeciego tygodnia, bo przecie taki też jest.
Jak Julek był taki malutki to u mnie głównym problemem było to, że mało jadłam. Więc może niech koleżanka jada konkretniej

Cytat:
APELUJĘ DO

ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!
O to, to

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ladan, poddały się

Ewacia, ja min. raz w tygodniu dzwonię do mamy zaryczana, że kończę z KP Bo też z tym mlekiem mam jakieś wieczne kłopoty

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:39   #445
nephelim89
Rozeznanie

Hej,
Ladan kolczyki sa piękne
Ciekawe jak tam podróż misi i kornelka?
U nas znow dziwna nocka.
Wiktor zasnął o 19 po kąpieli później o 22 przebudzil sie na jedzonko. Kolejna pobudka o 3 i 6;30 i kobiec spania także ciągle jeszcze nie wrócił do nawyku spania od 23-7
Niedługo na spacer trzeba isc bo słoneczko świeci pięknie

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-19, 10:39   #446
ladanseuse14
Zakorzenienie

to ja z mm robię tak, że zawsze mam przegotowaną wodę, później wlewam trochę do czajnika i podgrzewam chwilę i mam ciepłe mleczko w szybkim tempie - w podgrzewaczu szło o wiele wolniej podgrzewacz sprawdza się u kogoś lub sądzę, że będzie niezastąpiony przy słoiczkach
Stary 2013-12-19, 10:40   #447
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
To chyba nie pozostaje Ci nic innego jak liczyc na to ze pewnej pieknej nocy pospi dluzej Zycze Ci tego jak najpredzej
Bardzo dziękuję
Dziwne to moje dziecko, jakbym mogła, to bym na okrągło spała

Cytat:
Ja Cie naprawde podziwiam. Ja juz dawno bym kombinowala co tu zrobic by sie na dluzej najadl.
Myślisz, że ja nie kombinuję ? Niestety pole manewru niewielkie. Chcę spróbować dodać do mleka trochę kaszy mannej, tylko muszę ogarnąć odpowiedni smoczek.

Cytat:
Angel uciekło mi cytowanie Ciebie. Ale tak, mniej więcej to chcę powiedzieć Dlatego mówię, że nie wiem, czy Cię to pocieszy
Może trochę

A tż wymiótł. Męski pragmatyzm do bólu

My na święta kupujemy telewizor. Już mi bokiem wychodzi widok tż pochylonego nad kompem, czytającego o telewizorach na wszystkich możliwych forach, porównywarkach oraz buszującego po gazetkach ze sklepów rtv. Już dobre 2 tygodnie przeżywa
Dziś ma mi pokazać 2, które doszły do ścisłego finału
A najlepsze jest to, że tv mi nie robi. Dalej mogłabym oglądać w tym starym pudle, które mamy

Ale aż mi nie do wiary, że wasze dzieci prześpią kilka godzin, ba, całą noc. Nie znam tego zupełnie.
Stary 2013-12-19, 10:41   #448
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mama twierdzi ze się pewnie nie najada i dlateo cześciej woła o cyca i siezłości ż ema mało mleka laktatora nie posiadam tylko recznie ściąam od poczatku masując piersi--zajmuje mi to max 15min ....ale teraz zdecydowanie mniej w tyc cycakac jest ...a może mi się tak tylko wydaje:confused : mam zamiar pzystawiać jak najcześciej i po ściaac cocby pare kropel...może to coś da ...przynajmniej nie bede miec do siebie pretensji że nie próbowałam
ale chyba odciąganie ręczne nie powoduje napływu mleka jeżeli jest nawał to owszem pomaga na pozbycie się do uczucia ulgi, jeżeli zależy Ci na kp to kupiłabym na Twoim miejscu jakiś używany elektryczny laktator i rozhulała laktację właśnie metodą 3, 5, 7
Stary 2013-12-19, 10:41   #449
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
starsznie dlugo, nie rozumiem dlaczego?jz
Tyle grzeje moj podgrzewacz
Stary 2013-12-19, 10:42   #450
your Angel
czyli Endżi

A ja się zastanawiam co u niebede.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości