Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘŚLIWA! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 22:26   #421
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ty nie czytaj tylko do lekarza a robiłaś TSH
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No właśnie vioris Robiłaś jakieś badanie tarczycowe?
No nie, bo miałam robić po wypłacie
Nie ale wybieram się do lekarza ogólnego, dostanę od niej skierowanie na te badanie przy takich objawach?

Cytat:
Napisane przez malinOla1 Pokaż wiadomość
Ja też szału nie widziałam, będę się maszynkować dalej
Do doktora a nie się internetujesz i głupoty czytasz
Ale to nie są głupoty Pewnie mam problemy tarczycowe, bo u mnie własnie takie objawy są od dłuższego czasu a teraz doszedł ten mega ból

Cytat:
Najlepsze maszynki do golenia pipki to takie:

Nie robią żadnych podrażnień, nie da się nimi zaciąć i ogólnie bez porównania ze zwykłymi maszynkami Ja nimi też nogi golę, bo normalnymi zawsze obdrapie sobie piszczele
A czym one się różnią od tych zwykłych?

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja za pierwszym razem trzymałam 15 minut i efekt był fajny A za drugim 20 minut i efekt był rewelacyjny

A co do szyi, to może to węzeł chłonny?
No ja trzymałam właśnie chyba z 20 minut bo zanim nałożyłam to już większość sobie leżała a potem liczyłam 15 minut dopiero. Ale następnym razem będę trzymać choćby i pół godziny bo i tak było już super Jedynie na górze mi nie wydepilowało idealnie, bo tam na dole wszystko ok

Cytat:
Nooo, wow!! Jestem w szoku, że to tak samo z siebie i jeszcze się nie starali... My tu się staramy tyle czasu a tam bach i jeszcze trojaczki

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Straszne i ten film......

Która poleciła jako pierwsza ten krem do depilacji?? Mój tż powiedział, że mam oficjalnie od niego podziękować Zapowiedział już, że mi zapas kupi i mam używać regularnie
Stary 2014-02-11, 22:37   #422
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ

Cytat:
Tylko że akurat mniejszy problem z wilgotnością jest w dni płodne. Zależy kto w jakim celu używa. Ja kupiłam ten K-Y, aby nawilżyć się ale akurat jeszcze zanim nadejdą płodne, choć jeszcze nie miałam okazji go użyć.
Ja nie mam nigdy sucho. Kupiliśmy ten żel z myślą o dostarczeniu energii plemnikom , bo podobno tak umie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, że skoro jest polecany do starań, to nie powinien mieć złego wpływu...

ah, tam... ludzie nie patrzą na składy kosmetyków i wpadają.. więc nie ma, co schizować...
No, ale tak na logikę. Często się mówi o tym, że kobita jest narażona na różne infekcje gdy jej ph rośnie i trzeba je obniżać, co robi właśnie ten kwas mlekowy. Ph śluzu płodnego powinno być ok 7, bo to sprzyja plemnikom, a niskie ph je uśmierca, więc skoro na tym żelu jest napisane, że jest zaprojektowany tak, aby współgrać z kobiecym pH tworząc środowisko przyjazne plemnikom, czyli pewnie chodzi o ph śluzu płodnego tzn., że ten żel ma wysokie ph i sprzyja i plemnikom i infekcjom ... Czy ktoś to rozumie inaczej

Męskie nasienie wymaga odpowiedniego środowiska o wąskim pH oraz odpowiedniej osmolarności. Światowa organizacja Zdrowia (WHO) poinformowała że optymalne warunki dla przeżycia oraz migracji plemników w śluzie szyjki macicy wymaga pH w zakresie od 7,0 do 8,5. Tak więc eksperci w tworzący Conceive Plus stworzyli żel według wytycznych WHO, czyli by odpowiadało odpowiedniemu poziomowi pH

Ja patrzyłam na skład, bo boję się zaaplikować antybiotyk do środka i schizuję, że dostanę grzybicy i dlatego wybrałam taki żel z nadzieją, że coś pomorze

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-02-11 o 22:41
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:44   #423
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma reguły, wpadają i wytapetowane i te bez. Myślę, że trzeba brać z przymrużeniem oka niektóre rzeczy

a gdzie była jak jej nie było?
Uciekam leżakować, do jutra

P.S. Mam nadzieję, że stanie się mały cud i mi tempka nie spadnie
No jak gdzie? W pracy byłam!
Trzymam kciuki za cudzik

Dobranoc
Stary 2014-02-11, 22:48   #424
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No nie, bo miałam robić po wypłacie
Nie ale wybieram się do lekarza ogólnego, dostanę od niej skierowanie na te badanie przy takich objawach?

A czym one się różnią od tych zwykłych?

Która poleciła jako pierwsza ten krem do depilacji?? Mój tż powiedział, że mam oficjalnie od niego podziękować Zapowiedział już, że mi zapas kupi i mam używać regularnie
Koniecznie zrób badania. Nie wiem jak się tu uchowałaś bez badań tarczycowych

Te maszynki są takie dziwne, ząbkowane. Nie wiem co one mają w sobie, że nie da się nimi zaciąć i nie robią podrażnień.

Powinnyście dostać profit ze sprzedaży tego kremu za taką reklamę

Leine uwielbiam gołąbki Tż dawno, dawno temu powiedział, że jak zrobię mu gołąbki to mi się oświadczy ... no i tak było

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:48   #425
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Vioris.. nie chcę Cię martwić niepotrzebnie, ale zrób te badania tarczycowe.. mnie szyja boli w tym miejscu, czasami mocniej, czasami mnie... po lewej stronie.. akurat w tym miejscu mam guzka na tarczycy..
I juz się nie mogę doczekać wizyty u endo z nowymi wynikami... ciekawe, co mi powie...
Zrobię Planuję je w tym miesiącu ale jak jest szansa że mi ogólny lekarz wypisze skierowanie to skorzystam, jak nie to zrobię prywatnie
Mnie boli po prawej ale właśnie tak z boku i dość mocno. A skąd ten guzek? I z czego to się tworzy a co potem się z tym robi? Jakie masz te wyniki? bo chyba przeoczyłam
Stary 2014-02-11, 23:00   #426
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobię Planuję je w tym miesiącu ale jak jest szansa że mi ogólny lekarz wypisze skierowanie to skorzystam, jak nie to zrobię prywatnie
Mnie boli po prawej ale właśnie tak z boku i dość mocno. A skąd ten guzek? I z czego to się tworzy a co potem się z tym robi? Jakie masz te wyniki? bo chyba przeoczyłam
No, ja mam jakiś zwłókniały ten guzek.. endo twierdził, że muszę już z nim bardzo długo chodzić... wcześniej nic nie czułam, jakieś bóle mi się zaczęły rok temu.. ale one czasami są mocniejsze, a czasami wcale nie boli... nie wiem od czego to zależy.. jak się zdenerwuję, to czuję taką gulę, która mi przeszkadza w szyi i bardziej boli... no i endo mówił, że tarczyca jest bardzo wrażliwa na stres... no i po infekcji, czy przeziębieniu tez boli przez kilka dni...
Co do badan, to TSH mam ok. 1,5 i tylko ft4 mam powyżej normy.. endo podejrzewa nadczynność tarczycy.. musze jeszcze zrobic dodatkowo jakis tam progesteron 17-OH i przeciwciała przeciwko receptorom TSH.. to też kiedys miałam podwyższone... więc pewnie graves-basedow się potwierdzi...
a jak sobie czytam o nadczynności w ciąży, to jestem przerażona... i podejrzewam, że to mogło mieć u mnie wpływ na #...
dobrze, że 4 marca idę znów do niego... powiedział, że teraz mamy się starać... jakby co, to da mi leki, żeby wszystko było OK... cóż.. zobaczymy, czy w ogóle zajdę z tą durną tarczycą...

zrób te badania, jak najszybciej... bo z tarczycą nie ma żartów jednak...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:29   #427
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
No, ja mam jakiś zwłókniały ten guzek.. endo twierdził, że muszę już z nim bardzo długo chodzić... wcześniej nic nie czułam, jakieś bóle mi się zaczęły rok temu.. ale one czasami są mocniejsze, a czasami wcale nie boli... nie wiem od czego to zależy.. jak się zdenerwuję, to czuję taką gulę, która mi przeszkadza w szyi i bardziej boli... no i endo mówił, że tarczyca jest bardzo wrażliwa na stres... no i po infekcji, czy przeziębieniu tez boli przez kilka dni...
Co do badan, to TSH mam ok. 1,5 i tylko ft4 mam powyżej normy.. endo podejrzewa nadczynność tarczycy.. musze jeszcze zrobic dodatkowo jakis tam progesteron 17-OH i przeciwciała przeciwko receptorom TSH.. to też kiedys miałam podwyższone... więc pewnie graves-basedow się potwierdzi...
a jak sobie czytam o nadczynności w ciąży, to jestem przerażona... i podejrzewam, że to mogło mieć u mnie wpływ na #...
dobrze, że 4 marca idę znów do niego... powiedział, że teraz mamy się starać... jakby co, to da mi leki, żeby wszystko było OK... cóż.. zobaczymy, czy w ogóle zajdę z tą durną tarczycą...

A z tym guzkiem będą coś Ci robić? Bidulka jesteś. Ja się obawiam, że u mnie też tarczyca niestety się odzywa, zresztą to chyba w genach idzie a moja mama ma problemy tarczycowe. U mnie już od dawna objawy są ale bagatelizowałam długo
Straszne zmęczenie nawet po drobnej aktywności typu powieszenie prania na suszarce a wejście po schodach to już zupełnie Miałam okres że rano się budziłam tak zmęczona jakbym wcale nie spała, wszystko mnie bolało. Ogólnie ciągłe zmęczenie. Do tego nagle zaczęłam tyć a nie zmieniałam nic w odżywaniu i cały czas tyję I na nogach mam suche plamy od jakiegoś czasu a teraz dopiero doczytałam, że to też może być z tarczycą związane No i te moje cykle które trwają po 40 dni teraz i krwawienia raz krwotoczne a raz prawie wcale. Ciekawa jestem co mi lekarz na to powie
Stary 2014-02-11, 23:38   #428
meire
Zakorzenienie

No, objawy o ktorych piszesz pasuja idealnie.. Ja tez ciagle oslabions jestem, non stop poirytowana przez glu.poty, nieregularne miesiaczki, straszne wypadanie wlosow.. No i wyszlo.. Mnie TSH idealne moze zmylic. Przez to ogolny lekarz nie widzi potrzeby badania innych hormonow...musialam sama to zrobic... Niby endo twierdzi, ze tragedii nie ma, bo nie dal mi jeszcze lekow i mowil, zeby sie starac.. Zobaczymy, co powie po tych dodatkowych..
A guzek jest poki co maly.. Mam zdjecie usg z wczoraj, porowna z tym z lipca i zobaczymy, czy rosnie.. Ehh.. Jak bedzie rosl, to pewnie beda usuwac predzej, czy pozniej..

Martwie sie, ale pod kontrola lekarza mam nadzieje, ze bedzie mi dane byc mama po raz drugi..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:40   #429
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
No, objawy o ktorych piszesz pasuja idealnie.. Ja tez ciagle oslabions jestem, non stop poirytowana przez glu.poty, nieregularne miesiaczki, straszne wypadanie wlosow.. No i wyszlo.. Mnie TSH idealne moze zmylic. Przez to ogolny lekarz nie widzi potrzeby badania innych hormonow...musialam sama to zrobic... Niby endo twierdzi, ze tragedii nie ma, bo nie dal mi jeszcze lekow i mowil, zeby sie starac.. Zobaczymy, co powie po tych dodatkowych..
A guzek jest poki co maly.. Mam zdjecie usg z wczoraj, porowna z tym z lipca i zobaczymy, czy rosnie.. Ehh.. Jak bedzie rosl, to pewnie beda usuwac predzej, czy pozniej..

Martwie sie, ale pod kontrola lekarza mam nadzieje, ze bedzie mi dane byc mama po raz drugi..

Głupia mała tarczyca a teakie problemy

A teraz czytałam o objawach i doczytałam jeszcze takie coś

Cytat:
Przy niedoczynności pacjenci skarżą się głównie na zaburzenia ostrości wzroku...
Chyba nic nie muszę już pisać, jadę do lekarza w tym tygodniu
Stary 2014-02-11, 23:51   #430
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

a czytałaś to co kiedyś kopiowałam o tarczycy ??
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...nia-a-tarczyc/

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Głupia mała tarczyca a teakie problemy

A teraz czytałam o objawach i doczytałam jeszcze takie coś

Chyba nic nie muszę już pisać, jadę do lekarza w tym tygodniu
a powiedzcie mi, odkąd pamiętam mam tak, że np. chodząc do liceum czy na studiach i wracając z zajęć praktycznie zawsze szłam od razu spać. Teraz też tak mam, idę do pracy ( wysypiam się ) na rano, wracam ok 15 i padam jak kawka, często budzę się ok 16-17, ale zdarza się, że i dłużej śpię. Jak byłam w LO rodzice podejrzewali nawet, że coś biorę... ale teraz jak o tych tarczycach piszecie to nie wiem czy to jest jakiś objaw, czy po prostu tak już mam . Czasem nawet jak mam wolne i wstanę to jak już tylko mi się oko zamknie to parę h potrafię spać ;/

Nigdy nie myślałam o tym jako o objawie czegoś złego, dopiero teraz tak zaczęłam się tym martwić.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 00:35   #431
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a czytałaś to co kiedyś kopiowałam o tarczycy ??
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...nia-a-tarczyc/

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

a powiedzcie mi, odkąd pamiętam mam tak, że np. chodząc do liceum czy na studiach i wracając z zajęć praktycznie zawsze szłam od razu spać. Teraz też tak mam, idę do pracy ( wysypiam się ) na rano, wracam ok 15 i padam jak kawka, często budzę się ok 16-17, ale zdarza się, że i dłużej śpię. Jak byłam w LO rodzice podejrzewali nawet, że coś biorę... ale teraz jak o tych tarczycach piszecie to nie wiem czy to jest jakiś objaw, czy po prostu tak już mam . Czasem nawet jak mam wolne i wstanę to jak już tylko mi się oko zamknie to parę h potrafię spać ;/

Nigdy nie myślałam o tym jako o objawie czegoś złego, dopiero teraz tak zaczęłam się tym martwić.
bo właśnie tak z tarczycą jest, że daje objawy które można do innych rzeczy przypasować Dlatego jak się składa sporo objawów to trzeba to zbadać.

Spadam spać bo jutro pobudka o 7 Dla mnie to środek nocy

Dobranoc
Stary 2014-02-12, 06:15   #432
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to nie są głupoty Pewnie mam problemy tarczycowe, bo u mnie własnie takie objawy są od dłuższego czasu a teraz doszedł ten mega ból
No i co Ty tu jeszcze robisz i zwlekasz co?

Cytat:
Ja nie mam nigdy sucho. Kupiliśmy ten żel z myślą o dostarczeniu energii plemnikom , bo podobno tak umie
A no chyba że, dlatego mówiłam że każdy ma inne oczekiwania co do niego

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
No jak gdzie? W pracy byłam!
Trzymam kciuki za cudzik

Dobranoc
No to wybaczone masz pracusiu

Dziewczyny moje akcje poszły w górę - 37,14 już się bałam tej niepewności, dziś 14dpo i skoro poszło w górę to zrobiłam test, ale nic nie wyszło

Spokojnego dnia kobietki

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 06:49   #433
marti_88
Raczkowanie

Cytat:
No i co Ty tu jeszcze robisz i zwlekasz co?

A no chyba że, dlatego mówiłam że każdy ma inne oczekiwania co do niego

No to wybaczone masz pracusiu

Dziewczyny moje akcje poszły w górę - 37,14 już się bałam tej niepewności, dziś 14dpo i skoro poszło w górę to zrobiłam test, ale nic nie wyszło

Spokojnego dnia kobietki
Nic to znaczy negatywny?

marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:12   #434
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marti_88 Pokaż wiadomość
Nic to znaczy negatywny?

Jedna mocna kreseczka i puste miejsce na II

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:18   #435
vioris
Zakorzenienie

Dzień dobry Jak można tak wcześnie wstawać?

Cytat:
Oj, przykro mi ale znam to. Dlatego moim zdaniem nie ma co się kierować temperaturą. Dopiero jak jest tak wysoko przez jakieś 18-19 dni to bym myślała, bo wcześniej to nam nic nie mówi i może spasc

Stary 2014-02-12, 07:22   #436
marti_88
Raczkowanie

Temperatura tylko miesza w głowie! ! Wrrrr

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
marti_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:59   #437
Lea_ny
Zakorzenienie

Hello
Ja czekam wlasnie na monitoring - to bedzie chwila prawdy

W ogole dzisiaj miałam duży skok tempki i nie wiem o co kaman - takiej wysokiej nigdy nie miałam w pierwszej fazie Moze to ten lek tak podwyższa - chociaz to by bylo dziwne, bo czytałam, ze przy spadku cukru, tempka powinna być niższa... No chyba, ze to of tej większej dawki CLO - Kindzia pisała chyba, ze jej podwyzszal, ale mi wczesniej nie, wiec nie wiem

Cytat:
No jak? Jesteś na wizażu i nie wiesz co to sls'y
Sodium Laureth Sulfate
http://www.phenome.pl/pl/main/baza-w.../sls-oraz-sles

I tak nie powiem

Weszły mi następne badania:

p/c p. kardiolipinie
IgG - 2.66 (ujemny 0-10)
IgM - 5.05 (ujemny 0-20)

Więc chyba dobrze

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ti-intima.html taki kupiłam
Hurra! Super, ze wyniki dobre!
Stary 2014-02-12, 08:31   #438
Luzia
Zakorzenienie

Leany, kciuki są

Malin, niestety ale tak to jest z tym mierzeniem temperatury.. człowiek się napala a tu.. sama wiesz co

Melduje się po pobraniu krwi- standardowo żył niet, pobrano z dłoni ;D witaj siniaku na 2 tygodni (po raz kolejny )
Wyniki po 17.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:33   #439
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziękuję za wytłumaczenie co to są SLS'y
Czuję się jak głupi przychlast, że nie wiedziałam
co u Ciebie znaczy przychlast bo u mnie znaczenie nie pasuje do tego porównania chyba, że po prostu u Was tak się mówi

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Ja jutro robie gołąbki także może nie nie być
no i cały dzień za mną gołąbki będą teraz chodzić Leineeeee czemu nie jesteś moją żoną

Cytat:

jak Ci wyskoczy z tekstem, że za dużo tu siedzisz czy coś to mu przypomnij, że dzięki dziewczynOM taką paprochę ma gładką musiałam poprawić bo przeczytałam literówkę

Cytat:

Leine uwielbiam gołąbki Tż dawno, dawno temu powiedział, że jak zrobię mu gołąbki to mi się oświadczy ... no i tak było
dotrzymał słowa patrz

Cytat:

kochana nie możesz się tym zadręczać a kto wie, może wcale nie miało wpływu! postępuj tak jak kazał Ci lekarz, czekaj co powie na następnej wizycie. Jestem dobrej myśli

Cytat:
a nie ma opcji by było za wcześnie na test ?

Cytat:
Hello
trzymam kciuki!!!!!!!! za pęcherzyki i za endometrium- ma być grube jak lanca murzyna

a po mnie dzisiaj ojciec chce przyjechać no i nie wiem co robić mama chce mieć towarzystwo, tata chce się nacieszyć wnukiem który jest bardzo za dziadkiem, a mąż chce żebym się w domu sama nie przemęczała i nie dźwigała (nie ufa mi). cóż robić

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:36
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:38   #440
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

trzymam kciuki!!!!!!!! za pęcherzyki i za endometrium- ma być grube jak lanca murzyna

Stary 2014-02-12, 08:41   #441
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

W ogole dzisiaj miałam duży skok tempki i nie wiem o co kaman - takiej wysokiej nigdy nie miałam w pierwszej fazie Moze to ten lek tak podwyższa - chociaz to by bylo dziwne, bo czytałam, ze przy spadku cukru, tempka powinna być niższa... No chyba, ze to of tej większej dawki CLO - Kindzia pisała chyba, ze jej podwyzszal, ale mi wczesniej nie, wiec nie wiem

Hurra! Super, ze wyniki dobre!
Będzie dobrze, trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Leany, kciuki są

Malin, niestety ale tak to jest z tym mierzeniem temperatury.. człowiek się napala a tu.. sama wiesz co

Melduje się po pobraniu krwi- standardowo żył niet, pobrano z dłoni ;D witaj siniaku na 2 tygodni (po raz kolejny )
Wyniki po 17.
Ała, z dłoni to boooli

Ja zasiadłam przy kawce Karmelowej i oglądam DDTVN

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

A tu tak apropo trojaczków z forum

I gdzieś z netu, stare ale fajne

Cytat:
Dzisiaj kiedy się kąpałam do łazienki
przyszedł mój 3letni synek i
wymalował się moimi kosmetykami.
Wyglądał tak słodko, że zrobiłam mu
parę fot i rozesłałam do wszystkich
znajomych i rodziny. Dopiero chwilę
po wysłaniu zauważyłam, że na
każdej focie odbijam się cała naga w
lustrze...

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:43
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:46   #442
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde

Dziewczyny też mam objawy podwyższonego TSH- strasznie sucha skóra, na dłoni potrafię mieć aż rany. Tycie, nie tyje tylko jak biorę tabletki anty (to może mieć coś wspólnego?) nerwowość itd. Zobaczymy tylko co powie endo. I jak dzisiaj wyjdą te badania.

Stary 2014-02-12, 08:47   #443
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

parówa murzyna

kciuki za wyniki

Cytat:

zdjęcie przesłodkieeeeeee!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

a co do nagiej baby to chyba bym się spaliła ze wstydu i wyprowadziła z miasta

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:03   #444
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

Ała, z dłoni to boooli

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Łezka mi popłynęla jak zobaczylam te trojaczki

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2014-02-12 o 09:50
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:05   #445
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde

Dziewczyny też mam objawy podwyższonego TSH- strasznie sucha skóra, na dłoni potrafię mieć aż rany. Tycie, nie tyje tylko jak biorę tabletki anty (to może mieć coś wspólnego?) nerwowość itd. Zobaczymy tylko co powie endo. I jak dzisiaj wyjdą te badania.
Wydaje mi się że jeśli to u Ciebie ma wpływ na tycie to może te tycie nie jest spowodowane hormonami tarczycy ale innymi hormonami? Bo przy anty coś tam się też zmienia, no ale nie wiem Ja anty brałam krótko i to lata temu ale nigdy więcej tej chemii

Cytat:
co u Ciebie znaczy przychlast bo u mnie znaczenie nie pasuje do tego porównania chyba, że po prostu u Was tak się mówi
No właśnie

Cytat:
o i cały dzień za mną gołąbki będą teraz chodzić Leineeeee czemu nie jesteś moją żoną
Bo jej o rękę nie poprosiłaś

Cytat:
jak Ci wyskoczy z tekstem, że za dużo tu siedzisz czy coś to mu przypomnij, że dzięki dziewczynOM taką paprochę ma gładką musiałam poprawić bo przeczytałam literówkę
Będę pamiętać, ale raczej nie będzie potrzebne bo on nic nie mówi, że za dużo siedzę, ja zwykle na telefonie korzystam w trakcie robienia innych rzeczy to się to tak w oczy nie rzuca

Cytat:
Jak to mawia mój tż - murzyńsko laga

Cytat:
a co do nagiej baby to chyba bym się spaliła ze wstydu i wyprowadziła z miasta
Pewnie miała nadzieję, że nie zauważą
Stary 2014-02-12, 09:09   #446
mloda0802
Rozeznanie

Hey Parówy

Cytat:

nosz kurde, może jeszcze za wcześnie na testowanie? Tule mocno

Cytat:
Dzień dobry Jak można tak wcześnie wstawać?
oojjj można można, ja codziennie wstaje 6.05 bądź 6.15 a kiedyś siedziałam po nocach do 3, kwestia przyzwyczajenia. Z drugiej strony miło jak już z samego rana z Nami jesteś :p

Cytat:
Hello

no to żeby coś na tym monitoringu się podziało, ja tu chcę widzieć dominujący pęcherzyk i grubaśne endometrium, i innej opcji nie widzę!!

Cytat:
Przychlast to w moich stronach nieudacznik, partacz, idiota. A co oznacza to stwierdzenie u Ciebie?

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:18   #447
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że jeśli to u Ciebie ma wpływ na tycie to może te tycie nie jest spowodowane hormonami tarczycy ale innymi hormonami? Bo przy anty coś tam się też zmienia, no ale nie wiem Ja anty brałam krótko i to lata temu ale nigdy więcej tej chemii
Nie mam pojęcia, okaże się po wizycie u endo ale coś jest nie tak.

Stary 2014-02-12, 09:19   #448
skrzat1988
Raczkowanie

Cytat:

Ała, z dłoni to boooli

aaa przesłodkie uwielbiam facetów z małymi dziećmi, to jest takie sexi

też bym sobie pooglądała ddtvn z kawką zazdraszczam
ja z herbatą już w robo

dziś zaczęłam mierzyć tempke i wydaje mim się, że jak na 5 dzień cyklu to jest dość wysoka 36,87 st. Czy to ok? laikiem jeszcze jestem w tej dziedzinie
Stary 2014-02-12, 09:23   #449
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda0802 Pokaż wiadomość
oojjj można można, ja codziennie wstaje 6.05 bądź 6.15 a kiedyś siedziałam po nocach do 3, kwestia przyzwyczajenia. Z drugiej strony miło jak już z samego rana z Nami jesteś :p

Przychlast to w moich stronach nieudacznik, partacz, idiota. A co oznacza to stwierdzenie u Ciebie?
No że można to wiem, bo mój tż wstaje codziennie o 4.05 Ale on ma taki organizm, że wcześnie chodzi spać i wcześnie wstaje i dla niego to norma. A u mnie to nie jest kwestia przyzwyczajenia Ja jak chodziłam do szkoły a potem pracowałam to też wstawałam o 6.00 ale nawet po kilku latach szkoły czułam się jak zombie i nigdy się do tego nie przyzwyczaiłam Zresztą zauważam różnicę między mną a tż, dla Niego 7.00 to normalna godzina, po prostu ranek a dla mnie środek nocy Jak on wstaje o 4.00 to ja idę 2 godziny wcześniej spać dopiero

Co do przychlasta to takie znaczenia znalazłam:
http://www.miejski.pl/slowo-Przychlast a u nas z Carmeną znaczy to jeszcze co innego, nawet nie wiem jak to wytłumaczyć

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez skrzat1988 Pokaż wiadomość
aaa przesłodkie uwielbiam facetów z małymi dziećmi, to jest takie sexi

też bym sobie pooglądała ddtvn z kawką zazdraszczam
ja z herbatą już w robo

dziś zaczęłam mierzyć tempke i wydaje mim się, że jak na 5 dzień cyklu to jest dość wysoka 36,87 st. Czy to ok? laikiem jeszcze jestem w tej dziedzinie
Zależy od osoby Niektóre dziewczyny są wysokotemperaturowe Ja raczej niskie tempki mam, bo pierwsza faza koło 36,00 - 36,20 a druga faza koło 36,65-36,80 ale np manieczka jest taka gorrrrąca kobitka
Stary 2014-02-12, 09:36   #450
Lea_ny
Zakorzenienie

Melduję się po monitoringu
No więc lekarz bardzo ucieszył się z tego co zobaczył A jak on, to i ja

Endometrium ma 7,6 mm - powiedział, że bardzo ładne Co do pęcherzyków, to z prawej strony są dwa - 13 i 17 mm; z lewej 11 i 13 mm. Poza tym obmacał szyjkę i powiedział, że jest już "ładnie rozpulchniona", chociaż na razie jeszcze za mało otwarta. No i mówił, że śluz też wygląda nieźle Zarządził, żebym dzisiaj zachowywała się jeszcze grzecznie, a od jutra można szaleć

Aha, i kazał mi przyjść znowu jutro na USG, więc na bieżąco będę wiedzieć jak się rozwija sytuacja Oby tylko jajniory nie wywinęły mi po raz kolejny jakiegoś numeru!

Cytat:
A Ty nie pracujesz przypadkiem w sklepie lub w jakimś innym miejscu, gdzie wentylacja chodzi na najwyższych obrotach i wysusza powietrze? Bo u mnie jest z tym masakra i to przez to mam strasznie suchą skórę - co chwilę pęka mi na dłoniach czy ustach
Nerwowość tez mam, ale ja po prostu jestem takim typem, który wiecznie będzie znerwicowany

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości