|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Eleo jak wrażenia po wizycie u dr L?
|
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Emi, w czwartek idę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Okresu brak, ale test boje sie zrobic. Jak juz to przy okazji tsh zrobie sobie bete. A jak to się wpisuje w zleceniu badania beta hsg?
Brzuch też mnie nie boli temp cały czas się utrzymuje wyższa hmm... już sobie robię nadzieję eh a pewnie znów cios w plecy, ale cóż by człowiek począł bez nadziei
|
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- No to po nadziejach. Dostałam okres |
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Mała
przykro mi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie poddawaj się!
|
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Mała dobrze wiem co czujesz... myśl o przyszłym cyklu, może się uda... ja za tydzień we wtorek robię betę bo jestem po IUI boje się bardzo wyniku, jetem raczej negatywnie nastawiona... prawie nic nie czuje
@ jeszcze nigdy odkąd choruje na PCO nie dostałam naturalnie... nigdy nie wiem co robić i czuje się do niczego! (wynik 0,1 brak @)więc pomyśl sobie, że nie jest tak źle... brzuszek niech się dobrze oczyści i nabiera sił na nowy cykl.... Mala to Twoje pierwsze podejście do IUI?Nie wiem, jestem tu świeża ściskam Cię mocno! |
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to ze sie czlowiek dowiaduje w i tak trudnych dniach. dobrze ze testu nie robilam, bo w tamtym miesiacu(tego nie pisalam bo mi wstyd bylo ) jak zrobilam test i oczywiscie ta cholerna 1 krecha to wyrzucilam do smietnika w ubikacji a pozniej nim rzucilam o sciane jakbym sie dowiedziala jak nie jestem chodzaca burza hormonow to pewnie inaczej bym przyjmowala ta wiadomosc. Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Kochane jesteście. Dobrze wiedzieć, że ktoś mnie rozumie. Maz sie stara, ale on tez nie wie co ja czuje. Dzwonil do invimedu umowic nas na wizyte i uslyszalam, ze na 22 sierpnia jest komplet(czyli 12 d.c.) i maja zadzwonic. Cholera no tyle sie tam kasy zostawia i nawet czlowiek nie wie czy go przyjmą wrrrrrrr...... kupilam tez CLO. Coś czytałam, że niezłe jazdy po tym są. Jakie są wasze wrażenia? Coś tam chyba pisałyście, ale za bardzo mnie brzuch boli żeby czytać poprzednie posty ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- a wlasnie mialam zapytac. czy mozna sie skontaktowac bezpośrednio z Żórawskim? bo mam brać to CLO a biore Cyclodynon na pms i nie wiem czy to mozna łączyć i chciałam się własnie podpytac. clo mam brac od 3 do 7 d.c. a moj gin moze mnie przyjąc dopiero w piatek |
|
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja brałam Clostilbegyt przez 2 cykle. U mnie efektu nie przyniósł. Musiałam go odstawić, ponieważ miałam dość sporo efektów ubocznych. Jak np.: niewyraźne widzenie, iskrzące mroczki przed oczami, wysypka na skórze, opuchnięte usta, silne migreny, potworne bóle brzucha. Mój lekarz był w totalnym szoku, mówił, że jeszcze nigdy nie miał pacjentki, która tak zaeagowała na Clo. Także nie ma co się zrażać. Większości dziewczyn on pomaga. W końcu każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Jak sama nie spróbujesz to się nie dowiesz. Piszę o tych efektach ubocznych, abyś wiedziała, że gdyby coś się zaczęło dziać to odrazu przerwij, mnie te objawy spotkały już przy 1 cyklu, ale tak bardzo chciałam zajść, że nic nie mówiłam, ale kedy nasiliło mi się zaburzenie widzenia, to doszłam do wniosku, że chyba lepiej widzieć, a z dzidziusiem kiedyś się uda i tak jest!
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Ja brałam clo i nie miałam żadnych efektów ubocznych poza cienkim endo. Mnóstwo dziewczyn zachodzi na tym w ciążę. Także glowa do góry
jakby co mam do dra maila i telefon, chcecie,? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#432 |
|
Rozeznanie
|
MALA ja brałam CLO przez dość długi czas, poza tym że w nocy budziła mnie fala gorąca a potem fala zimna to nic innego mi nie było. W czasie kiedy była owulka to bardziej czułam pracę jajników ale nie było to tak intensywne aby przeszkadzało mi w codziennym funkcjonowaniu. Zazwyczaj przy braniu CLO to był pęcherzyk czasem nawet dwa.
Asia to miała prawdziwy hardcor ale jak same wiecie każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na leki. Byłam w piątek u dr L. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, dobrze że was posłuchałam i zabrała wszystkie wyniki bo trochę z tych moich zbiorów się przydało ale jestem mega przerażona dostałam ogromną listę zaleconych przez doktora badań, koszt co niektórych mnie powala na kolana ale cóż... Myślałam że podejdziemy do IUI ale jak widać to nie takie proste bez zestawu szczegółowych badań nawet nie mam co podchodzić. Zdziwiło mnie bardzo że doktor zlecił również usg piersi też miałyście przed IUI? Tak więc wróciłam z całą listą i muszę udać się do mojego gina może troszkę z tej listy do załatwienia uda mi się u niego zrobić jak np. drożność jajowodów.
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie w InviMedzie też skierowali na usg piersi, ja jednak tego pilnuję i co roku robię sama z siebie, więc tylko im przyniosłam już zrobione wcześniej.
Anusia, co do drożności jajowodów, czyli hsg, to z tego co wiem to nie każdy lekarz może to zrobić, przede wszystkim ze względu na sprzęt. Ja robiłam u dr. Wojciechowskiego, jeśli chcesz to dam namiary. |
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez robiłam hsg u Wojciechowskiego
anusia, napisz więcej jakie badania masz zrobicWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Eleo daj proszę te namiary do Żórawskiego. Muszę się dowiedzieć czy brać ten cyclodynon czy nie. a w ogole to nie zadzwonili z kliniki i jestem zla. co to ma cholera znaczyc? dobra to ja sie poloze bo mnie szlag trafia
|
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
ASIA, ELEO ja nie jestem z Wrocławia a przypuszczam że ten dr. Wojciechowski to właśnie tam urzęduje? Mój gin współpracuje z prywatną kliniką w moim mieście i robiłam już tam na kasę chorych histeroskopię więc mam nadzieję że i teraz mnie wciśnie.
![]() oto co dostałam do zrobienia: KARIOTYPY FSH, LH, AMH, PROLAKTYNA, PRZECIWCIAŁA IgM i IgG przeciw toxoplazmozie, cytomegalii i różyczce. MORFOLOGIA, UKŁAD KRZEPNIĘCIA, ELEKTROLITY Z KRWI WR, HBs, HIV, HCV WYMAZ Z SZYJKI POD KĄTEM: chlamydia, mycoplazma, ureaplazma, posiew ogólny, PONOWNE BADANIE NASIENIA HSG I USG PIERSI chyba nic nie przeoczyłam ![]() Też to wszystko robiłyście? Buszuje właśnie w necie i szukam jak najtańszego laboratorium bo ceny mnie przerażają tak licząc bardzo ogólnie to za wszystko wyjdzie ponad 2000zł masakra A mam pytanie gdzie robiłyście wymaz z szyjki? Nawet nie wiem gdzie to się udać, jestem w tym wszystkim zielona
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Mala współczuję, ale się nie załamuj przed Tobą IUI i będzie dobrze.
Ja brałam Clo przez 7 m-cy i nie miałam żadnych ubocznych skutków, także wszystko to zależy od organizmu. Asiunia1808 wszystkie miałyśmy te badania do zrobienia, ale jak masz możliwośc to podpytaj swojego gina do którego chodzisz "na co dzień" bo część z tego można zrobić dużo taniej lub w ogóle jak dobry lekarz i pracuje w jakimś szpitalu (tak jak mój) to zrobi Ci na nfz. Oczywiście nie wszystko ale zawsze to coś... A wyobraźcie sobie, że do mnie wczoraj dzwonili z invimedu z jakimś tam wywiadem |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Podaje kontakt do dra Żórawskiego ale sobie przypomniałam że on jest teraz na urlopie :\ 606 470 582, k-zorawski@invimed.pl.
Tak sobie myślę że ja spróbuję cześć z tych badań jak juz mi je zlecą zrobić z pakietu w medicover. Myślicie że się da? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-08-12 o 15:49 |
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Ja też czułam się nie źle po CLO, miałam zimne poty ale ogólnie mam zmiany hormonalne to też mogła być tego przyczyna.
HSG robiłam na fundusz w Klinice na ul. Borowskiej we Wrocławiu, czekałam dość długo bo badanie robi się w odpowiednich dniach cyklu a u mnie cały czas się zmieniało... także decyzja Mała należy do ciebie ![]() Słuchajcie jestem 7 dni po IUI, robiłam progesterom- 15 i nie wytrzymałam, zrobiłam b hcg- 8,47!!!!(jak mi się udało za pierwszym razem było 7,49 po nieudanej drugiej próbie IUI 1,02) Nie gratulujcie!!! muszę jak najszybciej iść do lekarza zrobić usg i sprawdzić czy nie ma krwiaka!!!! Wiecie tylko Wy i mój mąż! ale muszę się z kimś tym podzielić bo zaraz wybuchnę!!! Módlcie się za mnie, nie zniosę następnego niepowodzenia i łyżeczkowania... Któraś z Was pisała,że chodzi do dr Lachowskiego... proszę napiszcie gdzie przyjmuje prywatnie? I ile bierze za wizytę? Pomóżcie
|
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czy siak jest fasolka!! Trzymam kciuki i cieszę się razem z Tobą.Któraś z was pisała że ma problem z dostaniem się na wizytę w odpowiednim dniu cyklu.. Współczuję kochana bo to jest bardzo ważne... W Opolu coś takiego jest nie do pomyślenia, nie miałam najmniejszego problemu, żeby dostać się "w tym właśnie dniu".Gdy nawet miał grafik zapełniony to przyjmował mnie poz kolejką.. Przyjął mnie nawet w zielone świątki, które wypadały w niedzielę. Taka była konieczność (obserwacja w trakcie brania hormonów) i sam powiedział że mamy przyjechać. Dla mnie, tak właśnie powinno być i wybaczcie mi wszystkie,które chwalicie invimed ale dla mnie to kolejne potwierdzenie podjętej przez nas decyzji o przeniesieniu, że była dobra. Trzymam kciuki za was wszystkie i za wasze szczęście, do którego przyczyni się nie ważne jaki lekarz i gdzie, byleby i wam się powiodło ale dobra opieka i poczucie bezpieczeństwa dla nas wszystkich jest w tym momencie bardzo ważne. I tego Wam życzę!
|
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Emi, życzę Ci żeby się udało i było dobrze
buziaki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eleo dziękuję za namiary na Żórawskiego i faktycznie ma urlop, ale podpytałam mojego ginekologa i mogę brać razem te tabletki. Emi mocno trzymam kciuki. Nie stresuj dzidzi;*Pisz natychmiast jak wrócisz od lekarza. Czekam na dobre wieści. zle nie wchodzą w gre. A tak w ogóle to clo brałyście na noc? dzisiaj 1 tabletka i sie az boje. Ogólnie mam niemiłe wspomnienia z hormonami. Pamiętam jak źle znosiłam na początku Euthyrox i zmiany dawek. no ale z tym moze być inaczej. Jutro napiszę jak na mnie podziałało
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
Ja brałam rano. Ale jak możesz źle zareagować to lepiej bierz na noc, przespisz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
Ja objawy po clo miałam 3-4 dnia. Światełka przed oczami.
Dziewczyny, czytam Was ciągle, ciągle trzymam kciuki i życzę powodzenia Nie udzielam się, bo na razie zawiesiłam starania przynajmniej do końca roku. Może dłużej. Nie mam już siły na to.Eleo mi niestety w luxmedzie nie chcieli dać skierowania na żadne badania Mam nadzieję, że Tobie się uda.Co do badań to jak porównywałam ceny to mi wyszło, że najbardziej się opłaca w diagnostyce albo dolmedzie. Jak byście chciały to mogę wrzucić w weekend zdjęcia cennika z diagnostyki, bo niestety na stronie tego nie mają A te które robiły badania to gdzie?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
wymaz z szyjki macicy kosztuje 50 zł w invimedzie jak coś.
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Danae szok, że tyle wytrzymasz. Ja nie mogę się doczekać z cyklu na cykl. Tak zupełnie przestajecie się starać czy po prostu o klinikę tylko chodzi?a nie myślałas żeby zgłosić się do psychologa? ja jeszcze trochę i pewnie wyląduje na kozetce. Kiedyś już byłam i mi bardzo pani psycholog pomogła Dużo mi się wtedy nazbierało nieszczęść i to było najlepsze co mogłam zrobić
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Danae, oczywiście cennik się przyda. Poprosimy
a w luxmedzie byłaś na wizycie u gina czy jakoś online prosilas o to skierowanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
mala całkiem rezygnuję. Do końca roku mam zamiar odwiedzać tylko endo. Odnośnie psychologa to się nie umiem przełamać i pójść.
Eleo byłam normalnie na wizycie, tam nie ma innej opcji. Usłyszałam, że oni nie są od leczenia niepłodności i nawet na podstawowe hormony nie chciał mi dać skierowania :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

przykro mi... 

jakbym sie dowiedziala jak nie jestem chodzaca burza hormonow to pewnie inaczej bym przyjmowala ta wiadomosc. 

Pomóżcie
tak czy siak jest fasolka!! Trzymam kciuki i cieszę się razem z Tobą.
Nie udzielam się, bo na razie zawiesiłam starania przynajmniej do końca roku. Może dłużej. Nie mam już siły na to.