|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
DoJa t.: Ostatnio testowałam/-em, cz. IV
Ja ostatnio testowałam Molecules01 - kompletnie zero zapachu. Mój TŻ z kolei czuł go na mnie i to intensywnie
|
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio testowałam/-em, cz. IV
A ja mam upośledzoną skórę.
![]() Testowałam ostatnio na sobie Encre Noir (na Tż'cie kocham
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie pojawi w Douglasach Arcadia od Rouge Bunny Rouge koniecznie potestuj, najbardziej kobiece wydanie wetiweru ;-)
|
|
|
|
#424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe jak tam moc kadzidła w tych perfumach?
|
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thundra RBR tez kadzidlana
|
|
|
|
#426 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Dziś zrobiłam pierwsze podejście do Turqoise Summer ,czyli tegorocznej limitowanki Escady.
Na mnie pachnie porzeczką z lekko przebijającym się kokosem, którego teoretycznie nie powinno tam być. I tak pozostało, żadnych głębszych nut potem nie odkryłam. Na początku miał nawet dosyć mocne kopnięcie i po psiku nadgarstkowym przez jakieś 2 godziny zapach był dobrze wyczuwalny, ale potem padł. Wielkiej miłości z tego nie będzie, ale że lubię porzeczkę, może dam mu drugą szansę Typowa sezonówka, lepsza od Born in, ale mniej ciekawa np. od Taja.
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Oud Esscence Ferrari
i ![]() Jak zachwyca, skoro nie zachwyca? Kwaskowaty szafran, zatrącające gumą elemi w towarzystwie ciemnej, gładkiej róży. Dużo Iso e Super. Odrobina bardzo syntetycznej skóry. Wszystko zaś bardzo przyskórne, nieśmiałe i bardzo nietrwałe, po dwóch godzinach po zapachu zostaje zaledwie wspomnienie. A tak się nakręciłam na ten oud
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyłka
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-03-14 o 06:09 |
|
|
|
|
#429 |
|
Konto usunięte
|
Pomyłka.
Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2015-03-17 o 11:48 |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Norne Slumberhouse- piękna, mocarna mieszanka gorzkich ziół, rzuconych w ognisko, żywicy drzew iglastych, kadzidła i przypraw. Piękna w otwarciu urodą dobrze znanego lasu, niestety w dalszych partiach kwaśnieje na mojej skórze.
Szkoda, bo, jak zwykle u Slumberhouse, jest moc. D.S. Durga Pale Grey Mountain Small Black Lake- tu nie ma mocy, ale coś za coś- to murowany kandydat na upalne dni. Nazwa idealnie oddaje to, co otrzymujemy na skórze. A otrzymujemy mineralny, kojący lodowaty kobierzec mchów i porostów. Tundra w Norwegii tak pachniała. Wgóglajcie, proszę "płaskowyż Hardangervidda"- to jest to. Choć daleki od moich upodobań, nie mogę zamykać oczu na to, że jest niezwykły.
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale na mnie wyłazi gumowo-trampkowa nuta i w tej kategorii stanęło na Encre Noire.
|
|
|
|
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Podejrzewam Cię o Vikta i Jeke![]() Cytat:
Encre Noire podoba mi się w kategoriach bezwzględnych znacznie bardziej Przetestuję go jeszcze pod kątem gumowo-trampkowej nuty Wiesz, czasem wystarczy zasiać ziarno i już nie można uwolnić się od cudzych skojarzeń- mam szczerą nadzieję, że tak będzie w tym przypadku, bo pozwoli mi to zaoszczędzić 660zł
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze trochę starego Vikta- uwielbiałam go
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety brudzi, Jeke tak samo - na szczęście można ich używać naprawdę niewiele. Jeszcze co do Elve - podobnie było z Rauschem. Po jej recenzji byłam pewna, że ten zapach mi się nie spodoba, bo brudna cielesność nie dla mnie - a na mojej skórze nic takiego się nie objawia. Za to najnowsze trojaczki - Tellus etc - rany, no dla mnie mizeria. Tylko Tellus jest "jakiś", ale z ciekawego otwarcia w pół godziny ewoluuje w paskudny zapach starszego pana skropionego nieładną wodą kolońską
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
Guerlain Lover
|
Blood Concept + strasznie dziwny zapach, byłam na niego taka napalona
to to jest właśnie to
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To był wyraźnie męski w wydźwięku zapach skórzany, i tyle. Pamiętam, że Pohadkę Elve opisywała jako wdzięczny, promienny zielono- skórzany- na mnie jest sienno-dymno- jabłkowy. Cóż, różnimy się po prostu. Trojaczki... No cóż, Succus jest bardzo ładny, o ile ktoś chce pachnieć grejfrutem, Saltus nie trzyma się mojej skóry i tylko Tellus mnie urzekł. Loriena też sygnalizowała,że na niej w Tellusie coś nieprzyjemnie męskiego się pojawia, więc starszy pan i woda kolońska to nie tylko Twój problem. Ja miałam szczęście- na mnie jest brudno-liliowo-mineralny, z prochem strzelniczym i jakąś taką zabawną grzybową emanacją I tym akurat przypadku recenzja Elve trafiła, jak mawia Ju, w sam sedes![]() Po tym, co napisałaś, będę musiała przetestować Ore... A po testach może i kupić, matko boska!
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Z ciekawości w Rossmanie Revlon Charlie
Blue, Gold nie zapamiętałam, bardzo pospolite ![]() Red - uderzył mnie specyficzny zapach zakładu fryzjerskiego z dawnych lat.
|
|
|
|
|
#441 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja wreszcie pare dni temu dorwałam Szpilkównę Lutka i tak jak podejrzewałam - kadzidło kościelne i szyszki
- ale nadzwyczaj mi się spodobała i na bank będzie flacha kiedyś A jeszcze pare lat wstecz uciekłabym do takiego zapachu gdzie pieprz rośnie
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-03-25 o 18:38 |
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Parfums MDCI Cuir Garamante - po prostu musiałem poznać coś więcej od MDCI po świetnym Invasion Barbare, który bardzo mi podpasował. Natomiast w tym przypadku, zachęcająco brzmiała dla mnie skóra w nazwie. Niestety, niewiele jej tu zostało, a myślę, że niektórzy mogą ją nawet przeoczyć. Muszę jednak przyznać, że gdzieś tam w tle delikatny aromat skóry się przewija, ale więcej tu przypraw, kwiatów. Szczególnie róża
|
|
|
|
|
#443 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Lutens, La Religieuse - brałam go w ciemno, bez testów, testy na własnej flachowni w domu
Tak, wiem, ryzykowałam, ale się opłaciło Pierwsza myśl po niuchnięciu - jaśmin! Ale w jakiej fajnej oprawie, zupełnie inny niż w ukochanym Alienie. To nie jest sam jasmin oczywiście i wlasnie ta kolaboracja z cywetem, piżmem i kadzidłem, chociaz tego ostatniego ja tam nie czuję, przynajmniej nie świadomie. Tak czy siak, uważam Zakonnice za bardzo udaną wariację jaśminu w wydaniu wujka Lucka
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wejście jest jeszcze przyjemne: ciekawe cytrusy, soczyste, z powiewem mięty. Taki zapach byłby bardzo miły, może nieco zbyt prosty i niewyróżniający się, ale na lato w sam raz. Niestety, szybko ujawnia się jaśmin. Morze jaśminu, wibrującego, lotnego, intensywnego, jaśminu-mordercy. I do tego nieprzyjemna cierpkość. Noszę zapach na nadgarstku trzecią godzinę (jeden psik) i mam wrażenie, że jaśmin jeszcze całkiem nie rozkwitł, a już jest nie do zniesienia. Mam słabą tolerancję na ten kwiatek , ale naprawdę nie jestem fizycznie w stanie nosić tego Ogródka, męczy mnie bardzo i czuję nadciągającą migrenę.
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też mam takie samo zdanie o początku
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem cytować, ale odnoszę się do dwóch odpowiedzi powyżej
![]() Fakt, nie jest to taki jaśmin-kwiat jak w Alienie, bardziej jaśmin-krzak, przemielony razem z liściem i drewienkiem Całość bardzo bardzo cierpka, nie wiem czy przez kumkwat, czy przez gałęzie tego krzaka ![]() Trwałość u mnie na duży plus - ciężko mi było całkowicie zmyć zapach z nadgarstka. TŻ też zaczęła boleć głowa i wyrzucał mi po co używam takich zapachów. Ale skąd miałam wiedzieć bez testów co to za cudak
|
|
#448 |
|
spin doctor
|
Tresor La Nuit- mocny, dojrzały zapach czarnej, aksamitnej, odurzającej róży skąpanej w kadzidlano-paczulowo-słodkim, gęstym syropie z odrobiną gorzkiej mocnej herbaty. Nie dla mnie, ale doceniam jego moc
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż spróbuję, a wcale mnie nie ciągnęło
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Botrytis Ginestet (wczoraj)
niestety ogromne rozczarowanie, bo oprócz mega słodyczy miodowo-cukrowej i niezwykle puchatej, po chwili spod spodu wychodzi zapach podgniłych korzonków. I to jest nie do przejścia... A tyle osób się zachwyca tym zapachem.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

Jak sie pojawi w Douglasach Arcadia od Rouge Bunny Rouge koniecznie potestuj, najbardziej kobiece wydanie wetiweru ;-)
Ciekawe jak tam moc kadzidła w tych perfumach?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)