Ostatnio testowałam/-em, cz. IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 11:55   #421
StraVvberry
Wtajemniczenie

DoJa t.: Ostatnio testowałam/-em, cz. IV

Ja ostatnio testowałam Molecules01 - kompletnie zero zapachu. Mój TŻ z kolei czuł go na mnie i to intensywnie Mam jakiś upośledzony nos
Stary 2015-03-10, 12:04   #422
201701121500
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio testowałam/-em, cz. IV

A ja mam upośledzoną skórę.

Testowałam ostatnio na sobie Encre Noir (na Tż'cie kocham ), normalnie kaplica. Dosłownie i w przenośni. Od początku do końca, taka sama, stara, zakurzona, drewniana kaplica. Albo ławy kościelne, jak kto woli. Pomyślałabym - fajnie, lubię dziwne klimaty, ale nie dałam rady przełknąć kolacji, a to tylko jeden nadgarstek.
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 12:07   #423
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
A ja mam upośledzoną skórę.

Testowałam ostatnio na sobie Encre Noir (na Tż'cie kocham ), normalnie kaplica. Dosłownie i w przenośni. Od początku do końca, taka sama, stara, zakurzona, drewniana kaplica. Albo ławy kościelne, jak kto woli. Pomyślałabym - fajnie, lubię dziwne klimaty, ale nie dałam rady przełknąć kolacji, a to tylko jeden nadgarstek.
A na mnie wetiwerowo-orzechowo ;-) Ale wole wetiwerowce na moim chlopaku Jak sie pojawi w Douglasach Arcadia od Rouge Bunny Rouge koniecznie potestuj, najbardziej kobiece wydanie wetiweru ;-)
Stary 2015-03-10, 12:14   #424
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
A na mnie wetiwerowo-orzechowo ;-) Ale wole wetiwerowce na moim chlopaku Jak sie pojawi w Douglasach Arcadia od Rouge Bunny Rouge koniecznie potestuj, najbardziej kobiece wydanie wetiweru ;-)
Bobrze drogi, następny zapach do testów... Idę sprzedać nerkę, albo coś... Ciekawe jak tam moc kadzidła w tych perfumach?
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 12:44   #425
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
Bobrze drogi, następny zapach do testów... Idę sprzedać nerkę, albo coś... Ciekawe jak tam moc kadzidła w tych perfumach?
Troche kadzidla jest Ale bardziej czuc kadzidlo w drzewno-kadzidlanym Silvanie tej marki Thundra RBR tez kadzidlana
Stary 2015-03-11, 19:55   #426
aniszonekk
Psiejsko czarodziejsko :)

Dziś zrobiłam pierwsze podejście do Turqoise Summer ,czyli tegorocznej limitowanki Escady.
Na mnie pachnie porzeczką z lekko przebijającym się kokosem, którego teoretycznie nie powinno tam być. I tak pozostało, żadnych głębszych nut potem nie odkryłam.
Na początku miał nawet dosyć mocne kopnięcie i po psiku nadgarstkowym przez jakieś 2 godziny zapach był dobrze wyczuwalny, ale potem padł.
Wielkiej miłości z tego nie będzie, ale że lubię porzeczkę, może dam mu drugą szansę Typowa sezonówka, lepsza od Born in, ale mniej ciekawa np. od Taja.
Stary 2015-03-13, 12:11   #427
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Oud Esscence Ferrari
i

Jak zachwyca, skoro nie zachwyca?
Kwaskowaty szafran, zatrącające gumą elemi w towarzystwie ciemnej, gładkiej róży. Dużo Iso e Super. Odrobina bardzo syntetycznej skóry.
Wszystko zaś bardzo przyskórne, nieśmiałe i bardzo nietrwałe, po dwóch godzinach po zapachu zostaje zaledwie wspomnienie.
A tak się nakręciłam na ten oud
Stary 2015-03-13, 12:15   #428
Daffodilka
Zakorzenienie

Pomyłka

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2015-03-14 o 06:09
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 19:24   #429
201605091004
Konto usunięte

Pomyłka.

Edytowane przez 201605091004
Czas edycji: 2015-03-17 o 11:48
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 22:32   #430
Pani Stettke
Zakorzenienie

Norne Slumberhouse- piękna, mocarna mieszanka gorzkich ziół, rzuconych w ognisko, żywicy drzew iglastych, kadzidła i przypraw. Piękna w otwarciu urodą dobrze znanego lasu, niestety w dalszych partiach kwaśnieje na mojej skórze.
Szkoda, bo, jak zwykle u Slumberhouse, jest moc.

D.S. Durga Pale Grey Mountain Small Black Lake- tu nie ma mocy, ale coś za coś- to murowany kandydat na upalne dni.
Nazwa idealnie oddaje to, co otrzymujemy na skórze. A otrzymujemy mineralny, kojący lodowaty kobierzec mchów i porostów. Tundra w Norwegii tak pachniała. Wgóglajcie, proszę "płaskowyż Hardangervidda"- to jest to.
Choć daleki od moich upodobań, nie mogę zamykać oczu na to, że jest niezwykły.
Stary 2015-03-19, 09:20   #431
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Pani Stettke Pokaż wiadomość
Norne Slumberhouse- piękna, mocarna mieszanka gorzkich ziół, rzuconych w ognisko, żywicy drzew iglastych, kadzidła i przypraw. Piękna w otwarciu urodą dobrze znanego lasu, niestety w dalszych partiach kwaśnieje na mojej skórze.
Szkoda, bo, jak zwykle u Slumberhouse, jest moc.
u mnie też dość szybko zaczyna pachnieć czymś nieprzyjemnym. Może i dobrze, bo cena niemała, a mam już dwa Slumberhousy...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 11:49   #432
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nazwa idealnie oddaje to, co otrzymujemy na skórze. A otrzymujemy mineralny, kojący lodowaty kobierzec mchów i porostów. Tundra w Norwegii tak pachniała. Wgóglajcie, proszę "płaskowyż Hardangervidda"- to jest to.
Ha, miałam go na oku kiedy szukałam perfum pachnących Skandynawią Ale na mnie wyłazi gumowo-trampkowa nuta i w tej kategorii stanęło na Encre Noire.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 21:40   #433
Pani Stettke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
u mnie też dość szybko zaczyna pachnieć czymś nieprzyjemnym. Może i dobrze, bo cena niemała, a mam już dwa Slumberhousy...
Które? Podejrzewam Cię o Vikta i Jeke

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ha, miałam go na oku kiedy szukałam perfum pachnących Skandynawią Ale na mnie wyłazi gumowo-trampkowa nuta i w tej kategorii stanęło na Encre Noire.

Encre Noire podoba mi się w kategoriach bezwzględnych znacznie bardziej, ale moim zdaniem Pale Grey Mountain w kategorii zapachów ilustracyjnych nie ma sobie równych Przetestuję go jeszcze pod kątem gumowo-trampkowej nuty Wiesz, czasem wystarczy zasiać ziarno i już nie można uwolnić się od cudzych skojarzeń- mam szczerą nadzieję, że tak będzie w tym przypadku, bo pozwoli mi to zaoszczędzić 660zł
Stary 2015-03-19, 21:48   #434
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Które? Podejrzewam Cię o Vikta i Jeke
Jeke i Ore, robiłam rozbiórkę dwóch na raz. Vikt stary był bardzo fajny, nowy niestety już mi się tak nie podoba...
Stary 2015-03-19, 22:09   #435
Pani Stettke
Zakorzenienie

Cytat:
Jeke i Ore, robiłam rozbiórkę dwóch na raz. Vikt stary był bardzo fajny, nowy niestety już mi się tak nie podoba...
I jak wrażenia po Ore? Czytałam, chyba u Elve, której nie do końca ufam, pewnie ze względu na radykalnie odmienną od mojej chemię skóry, że to intensywna czekolada , a Ty mi się raczej z czekoladową słodyczą nie kojarzysz
Mam jeszcze trochę starego Vikta- uwielbiałam go, a nowy jest jakby nieco wykastrowany i w dodatku nawet po wyschnięciu niemiłosiernie plami białe koszule
Stary 2015-03-20, 08:13   #436
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
I jak wrażenia po Ore? Czytałam, chyba u Elve, której nie do końca ufam, pewnie ze względu na radykalnie odmienną od mojej chemię skóry, że to intensywna czekolada , a Ty mi się raczej z czekoladową słodyczą nie kojarzysz
Mam jeszcze trochę starego Vikta- uwielbiałam go, a nowy jest jakby nieco wykastrowany i w dodatku nawet po wyschnięciu niemiłosiernie plami białe koszule
Mój gust się często rozmija z Elve, ale też często mój odbiór zapachów jest całkiem inny. Dla mnie Ore nie jest czekoladowe. Czuć kakao, ale kakao gorzkie, coś korzennego, coś kojarzącego się z kadzidełkiem z hinduskiego sklepu - ale słodycz jeśli jest, to minimalna. Gdybym musiała wybierać, to chyba podoba mi się bardziej niż Jeke...

I niestety brudzi, Jeke tak samo - na szczęście można ich używać naprawdę niewiele.

Jeszcze co do Elve - podobnie było z Rauschem. Po jej recenzji byłam pewna, że ten zapach mi się nie spodoba, bo brudna cielesność nie dla mnie - a na mojej skórze nic takiego się nie objawia. Za to najnowsze trojaczki - Tellus etc - rany, no dla mnie mizeria. Tylko Tellus jest "jakiś", ale z ciekawego otwarcia w pół godziny ewoluuje w paskudny zapach starszego pana skropionego nieładną wodą kolońską
Stary 2015-03-20, 09:01   #437
liv87
Guerlain Lover

Blood Concept + strasznie dziwny zapach, byłam na niego taka napalona mimo, że mam grupę krwi +, to mi w ogóle nie podpasował, a zapach przypomina mi to jak się wyciąga widełki z miksera, aby je umyć, a ich końcowki są jeszcze ciepłe i wydzielają taki dziwny zapach to to jest właśnie to

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-20, 20:30   #438
Pani Stettke
Zakorzenienie

Cytat:
Mój gust się często rozmija z Elve, ale też często mój odbiór zapachów jest całkiem inny. Dla mnie Ore nie jest czekoladowe. Czuć kakao, ale kakao gorzkie, coś korzennego, coś kojarzącego się z kadzidełkiem z hinduskiego sklepu - ale słodycz jeśli jest, to minimalna. Gdybym musiała wybierać, to chyba podoba mi się bardziej niż Jeke...

I niestety brudzi, Jeke tak samo - na szczęście można ich używać naprawdę niewiele.

Jeszcze co do Elve - podobnie było z Rauschem. Po jej recenzji byłam pewna, że ten zapach mi się nie spodoba, bo brudna cielesność nie dla mnie - a na mojej skórze nic takiego się nie objawia. Za to najnowsze trojaczki - Tellus etc - rany, no dla mnie mizeria. Tylko Tellus jest "jakiś", ale z ciekawego otwarcia w pół godziny ewoluuje w paskudny zapach starszego pana skropionego nieładną wodą kolońską
Ja mogę powiedzieć, że mój gust niezupełnie rozmija się z gustem Elve, ale po prostu nie czuję nut czy akcentów, o których ona pisze. Temu zawdzięczam wpadkę z Oudem Francka Bocleta-kupiłam w ciemno, podjarawszy się wizją oudu z żywicą sosnową, a następnie grama żywicy nie stwierdziłam To był wyraźnie męski w wydźwięku zapach skórzany, i tyle.
Pamiętam, że Pohadkę Elve opisywała jako wdzięczny, promienny zielono- skórzany- na mnie jest sienno-dymno- jabłkowy.
Cóż, różnimy się po prostu.
Trojaczki... No cóż, Succus jest bardzo ładny, o ile ktoś chce pachnieć grejfrutem, Saltus nie trzyma się mojej skóry i tylko Tellus mnie urzekł. Loriena też sygnalizowała,że na niej w Tellusie coś nieprzyjemnie męskiego się pojawia, więc starszy pan i woda kolońska to nie tylko Twój problem. Ja miałam szczęście- na mnie jest brudno-liliowo-mineralny, z prochem strzelniczym i jakąś taką zabawną grzybową emanacją I tym akurat przypadku recenzja Elve trafiła, jak mawia Ju, w sam sedes
Po tym, co napisałaś, będę musiała przetestować Ore... A po testach może i kupić, matko boska!
Stary 2015-03-20, 20:39   #439
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Ja mogę powiedzieć, że mój gust niezupełnie rozmija się z gustem Elve, ale po prostu nie czuję nut czy akcentów, o których ona pisze. Temu zawdzięczam wpadkę z Oudem Francka Bocleta-kupiłam w ciemno, podjarawszy się wizją oudu z żywicą sosnową, a następnie grama żywicy nie stwierdziłam To był wyraźnie męski w wydźwięku zapach skórzany, i tyle.
Pamiętam, że Pohadkę Elve opisywała jako wdzięczny, promienny zielono- skórzany- na mnie jest sienno-dymno- jabłkowy.
Cóż, różnimy się po prostu.
Trojaczki... No cóż, Succus jest bardzo ładny, o ile ktoś chce pachnieć grejfrutem, Saltus nie trzyma się mojej skóry i tylko Tellus mnie urzekł. Loriena też sygnalizowała,że na niej w Tellusie coś nieprzyjemnie męskiego się pojawia, więc starszy pan i woda kolońska to nie tylko Twój problem. Ja miałam szczęście- na mnie jest brudno-liliowo-mineralny, z prochem strzelniczym i jakąś taką zabawną grzybową emanacją I tym akurat przypadku recenzja Elve trafiła, jak mawia Ju, w sam sedes
Po tym, co napisałaś, będę musiała przetestować Ore... A po testach może i kupić, matko boska!
no obawiam się, że są duże szanse...
Stary 2015-03-21, 09:46   #440
caffe ristretto
Rozeznanie

Z ciekawości w Rossmanie Revlon Charlie
Blue, Gold nie zapamiętałam, bardzo pospolite
Red - uderzył mnie specyficzny zapach zakładu fryzjerskiego z dawnych lat.
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 19:24   #441
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Ja wreszcie pare dni temu dorwałam Szpilkównę Lutka i tak jak podejrzewałam - kadzidło kościelne i szyszki - ale nadzwyczaj mi się spodobała i na bank będzie flacha kiedyś A jeszcze pare lat wstecz uciekłabym do takiego zapachu gdzie pieprz rośnie

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-03-25 o 18:38
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 19:56   #442
pasikonik89
Raczkowanie

Parfums MDCI Cuir Garamante - po prostu musiałem poznać coś więcej od MDCI po świetnym Invasion Barbare, który bardzo mi podpasował. Natomiast w tym przypadku, zachęcająco brzmiała dla mnie skóra w nazwie. Niestety, niewiele jej tu zostało, a myślę, że niektórzy mogą ją nawet przeoczyć. Muszę jednak przyznać, że gdzieś tam w tle delikatny aromat skóry się przewija, ale więcej tu przypraw, kwiatów. Szczególnie róża wybija się z pozostałych nut. Nadawałby się do pracy czy na wiosnę, ale i z tych zadań lepiej wywiąże się wspomniany wcześniej Invasion Barbare. Nie ma tu żadnych kontrowersji, żadnego szoku, czy choćby szybszego bicia serca, nic też nie drażni nozdrzy. Jest nad wyraz spokojnie, ale też bardzo przyjemnie, czuć wysoką jakość kompozycji, chociaż mam wątpliwości czy zapłaciłbym za niego taką kwotę.
pasikonik89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-25, 18:37   #443
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Lutens, La Religieuse - brałam go w ciemno, bez testów, testy na własnej flachowni w domu Tak, wiem, ryzykowałam, ale się opłaciło
Pierwsza myśl po niuchnięciu - jaśmin! Ale w jakiej fajnej oprawie, zupełnie inny niż w ukochanym Alienie. To nie jest sam jasmin oczywiście i wlasnie ta kolaboracja z cywetem, piżmem i kadzidłem, chociaz tego ostatniego ja tam nie czuję, przynajmniej nie świadomie.
Tak czy siak, uważam Zakonnice za bardzo udaną wariację jaśminu w wydaniu wujka Lucka

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 20:09   #444
agnyska81
Zakorzenienie

Ogródek Pana Li Hermesa - wrażenia na szybko, ale moje zdanie o tym zapachu nie będzie miało okazji się zmienić, bo powtórnego testu nie planuję
Wejście jest jeszcze przyjemne: ciekawe cytrusy, soczyste, z powiewem mięty. Taki zapach byłby bardzo miły, może nieco zbyt prosty i niewyróżniający się, ale na lato w sam raz. Niestety, szybko ujawnia się jaśmin. Morze jaśminu, wibrującego, lotnego, intensywnego, jaśminu-mordercy. I do tego nieprzyjemna cierpkość.
Noszę zapach na nadgarstku trzecią godzinę (jeden psik) i mam wrażenie, że jaśmin jeszcze całkiem nie rozkwitł, a już jest nie do zniesienia. Mam słabą tolerancję na ten kwiatek , ale naprawdę nie jestem fizycznie w stanie nosić tego Ogródka, męczy mnie bardzo i czuję nadciągającą migrenę.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-27, 21:11   #445
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ogródek Pana Li Hermesa - wrażenia na szybko, ale moje zdanie o tym zapachu nie będzie miało okazji się zmienić, bo powtórnego testu nie planuję
Wejście jest jeszcze przyjemne: ciekawe cytrusy, soczyste, z powiewem mięty. Taki zapach byłby bardzo miły, może nieco zbyt prosty i niewyróżniający się, ale na lato w sam raz. Niestety, szybko ujawnia się jaśmin. Morze jaśminu, wibrującego, lotnego, intensywnego, jaśminu-mordercy. I do tego nieprzyjemna cierpkość.
Noszę zapach na nadgarstku trzecią godzinę (jeden psik) i mam wrażenie, że jaśmin jeszcze całkiem nie rozkwitł, a już jest nie do zniesienia. Mam słabą tolerancję na ten kwiatek , ale naprawdę nie jestem fizycznie w stanie nosić tego Ogródka, męczy mnie bardzo i czuję nadciągającą migrenę.
Też dzisiaj testowałam i o ile o początku mam takie samo zdanie, to co do rozwinięcia zapachu już nie. Na moim nadgartsku rozwija się w stronę zieloności znanej np z Chanson d'eau. Nic interesującego, nic nowego.
Stary 2015-03-27, 22:15   #446
rosana
Zakorzenienie

I ja też mam takie samo zdanie o początku ale o rozwinięciu zupełnie inne bo po prostu rozwinięcia u mnie nie ma - zapach znika i nie czuję nic
Stary 2015-03-28, 10:44   #447
agnyska81
Zakorzenienie

Nie umiem cytować, ale odnoszę się do dwóch odpowiedzi powyżej

Fakt, nie jest to taki jaśmin-kwiat jak w Alienie, bardziej jaśmin-krzak, przemielony razem z liściem i drewienkiem Całość bardzo bardzo cierpka, nie wiem czy przez kumkwat, czy przez gałęzie tego krzaka

Trwałość u mnie na duży plus - ciężko mi było całkowicie zmyć zapach z nadgarstka.

TŻ też zaczęła boleć głowa i wyrzucał mi po co używam takich zapachów. Ale skąd miałam wiedzieć bez testów co to za cudak

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-28, 17:47   #448
Małgosia791
spin doctor

Tresor La Nuit- mocny, dojrzały zapach czarnej, aksamitnej, odurzającej róży skąpanej w kadzidlano-paczulowo-słodkim, gęstym syropie z odrobiną gorzkiej mocnej herbaty. Nie dla mnie, ale doceniam jego moc
Stary 2015-03-29, 09:11   #449
jewerly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Tresor La Nuit- mocny, dojrzały zapach czarnej, aksamitnej, odurzającej róży skąpanej w kadzidlano-paczulowo-słodkim, gęstym syropie z odrobiną gorzkiej mocnej herbaty. Nie dla mnie, ale doceniam jego moc
Ale opis!!!
Aż spróbuję, a wcale mnie
nie ciągnęło
Stary 2015-03-29, 09:34   #450
AlexGGS
Zadomowienie

Botrytis Ginestet (wczoraj)
niestety ogromne rozczarowanie, bo oprócz mega słodyczy miodowo-cukrowej i niezwykle puchatej, po chwili spod spodu wychodzi zapach podgniłych korzonków. I to jest nie do przejścia... A tyle osób się zachwyca tym zapachem..
AlexGGS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości