![]() |
#421 |
BAN stały
|
Dot.: korwin-mikke
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46723692]Skoro płacisz składki dla prywaciarza (tak jak teraz dla państwa), to w wypadku cięższej choroby jesteś dzięki nim leczony. W tym momencie ludzie też płacą za chemię i leczenie wielu chorób z własnej kieszeni - myślisz, że teraz każdego na to stać? Jeśli służba zdrowia jest prywatna to pojawia się również konkurencja, wzrasta wysokość usług. Poza tym składki idą rzeczywiście na usługi medyczne, a nie na zatykanie dziury budżetowej.[/QUOTE]
I to jest właśnie chore, bo niby płacisz na służbę zdrowia, ale jak chcesz się wyleczyć i tak musisz to zrobić prywatnie. Czyli płacisz podwójnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
ja się w naszym kraju obawiam zostawienia tak dużego tortu do podziału prywaciarzom, sam płacąc składki prywatnej firmie gdy miałem wypadek to musiałem się nieźle nagimnastykować aby otrzymać jakieś normalne odszkodowanie.
w cudownego Korwina który weźmie firmy za pysk i będzie pilnował aby nie kręciły nie wierzę. hehe w przypadku przekrętów opisanych jakiś czas przez Wyborczą to faktycznie ludzie płacili podwójnie, u lekarza za prywatną wizytę a ten jeszcze pobierał kasę z NFZ jak za wizytę refundowaną i byli goście co ponad 200 tysięcy wyciągali w rok dzięki takim przekrętom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
A tak w sumie to jaką mamy gwarancję, że nie porozkradają nas zagraniczne firmy, jak już wprowadzimy tą wszechobecną prywatyzację?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Ludzie chyba zapominają, że będą mogli się ubezpieczyć prywatnie. Ale będzie to wybór, a nie konieczność. Będzie można wybrać sobie odpowiedni pakiet i będzie wiadomo za co się konkretnie płaci. I pieniądze będą szły na to co trzeba.
Ludzie są straszeni, że poumierają na raka bo ich nie będzie stać na leczenie, dlatego są przeciwni prywatnej służbie zdrowia. Obecny rząd nie proponuje takiej zmiany bo zlikwidowaniem "bezpłatnej" służby zdrowia zakręciłby sobie kurek, z którego teraz czerpie ile się da. Ludzie nie wiedzą za co płacą, a później płacą dodatkowo prywatnie bo nie dostają tego co im się należy. I nikt się nie kwapi, żeby uzdrawiać tę służbę zdrowia. Na każdym kroku widać jak głęboko ma władza obywatela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;46723692]Skoro płacisz składki dla prywaciarza (tak jak teraz dla państwa), to w wypadku cięższej choroby jesteś dzięki nim leczony. W tym momencie ludzie też płacą za chemię i leczenie wielu chorób z własnej kieszeni - myślisz, że teraz każdego na to stać? Jeśli służba zdrowia jest prywatna to pojawia się również konkurencja, wzrasta wysokość usług. Poza tym składki idą rzeczywiście na usługi medyczne, a nie na zatykanie dziury budżetowej.[/QUOTE] Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
BAN stały
|
Muszę pochwalić osoby, które zakłóciły pogrzeb Jaruzelskiego. Bez problemu przekrzyczały zwolenników generała oraz grające wojsko niby wolnej Rzeczpospolitej, która musi czcić śmierć zbrodniarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otoczka mnie nie interesuje w mojej wypowiedzi, ale sama kwestia udziału wojskowych, bo pogrzeb mógł zostać przeprowadzony na małym cmentarzu aby nie było aż takiego wrzenia. no ale stało się i wara od wojska, bo to ono jak przyjdzie do wojny to ruszy do walki a nie będzie siedziało przed komputerem i komentowało. więcej szacunku dla żołnierzy wolnej Rzeczpospolitej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46725133]Noszenie sukienki nie oznacza bycia babą. W żaden sposób nie zależy od płci biologicznej, tylko najwyżej od tresury w dzieciństwie. Nie ma to jak upraszczanie świata. Zapominasz o zjawiskach takich jak transseksualizm albo chociaż obojnactwo. Może chcesz udawać przed własnymi dziećmi, że te zjawiska nie istnieją? Bycie facetem/kobietą zależy od posiadania określonych narządów i nie przypominam sobie, żeby gdziekolwiek w PL ktoś to kwestionował.
[/QUOTE] Dla mnie to kabaret i próba zrobienia z ludzi głupków i dziwadeł, którzy nie mogą się zdecydować kim są. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powtórzę znowu: sukienka nie definiuje kobiety. Większym robieniem z ludzi głupków i dziwadeł jest wychowywanie zgodnie ze stereotypowymi rolami płci w stylu "dziewczynki nie chodzą po drzewach, a chłopcy nie płaczą". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46728695]A jak się przebiera dzieci za strażaka, Zorro albo biedronkę to już jest ok?
Powtórzę znowu: sukienka nie definiuje kobiety. Większym robieniem z ludzi głupków i dziwadeł jest wychowywanie zgodnie ze stereotypowymi rolami płci w stylu "dziewczynki nie chodzą po drzewach, a chłopcy nie płaczą".[/QUOTE] dokładnie, za moich czasów dziewczyny grały z nami w piłkę, właziły na drzewa, bawiły się w rycerzy itd i jakoś żadna płci nie zmieniła, mają normalne rodziny, więc skoro wtedy problemów nie było to co nagle się pojawią? bzdura, ale co zrobić gdy człowiek wierzy w to co kapłan z ambony ogłosi, ze stereotypami człowiek nie wygra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
tylko kultury brak...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No fajnie, pokrzyczeliście sobie, pochowali go i tak jak pochowali, lepiej Wam? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaruzelski nie miał jaj iść do sądu, tylko ciągle dostawał zwolnienia lekarskie. Co to jest za wojskowy? Szkoda mi rodziny, ale sama prosiła się o dymy, skoro nie chciała zrobić cichego pogrzebu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
![]() takie bohaterstwo wierni swojej wierze taki sprzeciw pokazali! O!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
jestę wieszczę
|
Podejrzewam, że Jaruzelskiego to już guzik obchodziło. Jedyne osoby, które były w zajściu pokrzywdzone, to rodzina zmarłego.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oczywiście, że Jaruzelskiego guzik wszystko obchodziło, bo wiedział, że nie pójdzie siedzieć. Może zaczęłoby to obchodzić gdyby zdychał w więziennym szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46734170]No i co z tego, że rodzina mogła się spodziewać takich reakcji? Czy to w jakikolwiek sposób usprawiedliwia zakłócanie pogrzebu? To nie Jaruzelski na tym ucierpiał, nie system mający w dupie tych twoich niby zbrodniarzy, tylko rodzina zmarłego - niewinni ludzie. A ty jeszcze ich podziwiasz.
![]() Nie rozumiem tego ''niewinni ludzie''. Zawsze ''niewinni ludzie''. Obojętnie co by nie było, trąbi się ''niewinni ludzie''. Nie wiem co tam się działo na tym pogrzebie, chociaż nie popieram rozwalania pogrzebu to rozumiem np. osoby, których rodzina, znajomi, przyjaciele, ucierpieli przez to co robił Jaruzelski. Dla nich to są silne emocje i mają w nosie rodzinę tego faceta, czego choć nie popieram to to rozumiem. Jak dla mnie to się w tym wątku sprzeczacie o pierdoły, żeby tylko każdy pokazał, że jest lewicowy, albo prawicowy, czy co tam, bez merytorycznej dyskusji. Już z góry wiadomo kto co powie, nawet jak nie ma żadnych argumentów. Z jednej strony idiotyczne ataki na jedną stronę, bo jej przedstawiciele wtargnęli na pogrzeb człowieka, który zrobił świństwa społeczeństwu, z drugiej jakieś czepianie się o obojnactwo. Jednym brakuje zrozumienia, drugim rozumu. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-06-03 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46734170]No i co z tego, że rodzina mogła się spodziewać takich reakcji? Czy to w jakikolwiek sposób usprawiedliwia zakłócanie pogrzebu? To nie Jaruzelski na tym ucierpiał, nie system mający w dupie tych twoich niby zbrodniarzy, tylko rodzina zmarłego - niewinni ludzie. A ty jeszcze ich podziwiasz.
![]() Oczywiście, że tak! Dla mnie taki pogrzeb to dowód tego, że obecna władza wybaczyła Jaruzelskiemu to, że walczył z Żołnierzami Wyklętymi, strzelał do robotników na Wybrzeżu i wprowadził Stan Wojenny, przedłużając komunę o prawie 10 lat, więc należało zrobić pokazówkę, co większość narodu myśli o Jaruzelskim. Podziwiam ich, bo w stylu PRLowskim prokurator zainteresował się ludźmi zakłócającymi pogrzeb, a nie zbrodniarzami jak Jaruzelski czy Kiszczak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak i przy każdej rocznicy Powstania Warszawskiego gdzie na Powązkach nie mają żadnego szacunku dla poległych patriotów, mój dziadek który walczył w Powstaniu, stracił w nim znajomych, część rodziny trzy lata temu był tam ze mną i płakał gdy BYDŁO zaczynało gwizdać i wykrzykiwać hasełka polityczne nad grobami PATRIOTÓW. są pewne miejsca święte, a takim miejscem jest cmentarz a ci ludzie pokazali że Boga mają w dupie bo gdyby mieli go w sercu to na cmentarzu zachowaliby spokój ze względu na zmarłych tam spoczywających a nie urządzali sobie awantury nad ich grobami. a podziwiając ich pokazujesz że nie jesteś lepszy niż ci którzy mojego wujka pochowali w lesie w 194o roku, ci ludzie tak jak i ci z NKWD okazali zupełny brak szacunku wobec zmarłych. no ale wy wielcy patrioci wiecie lepiej, bo przecież Bóg, Honor, Ojczyzna tylko że Boga i Honor to macie w hasełkach a nie w sercu...bo Bóg i Honor nakazywałby na cmentarzu zachować spokój. ziemska droga Jaruzelskiego kończyła się przed bramą cmentarną, tam jeszcze zrozumiałbym demonstracje, ale juz na cmentarzu on był poza ich zasięgiem, ich osądy go nie dotyczyły bo jedyny sąd dla niego ważny to ten przed Bogiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie napisałam nigdzie, że jestem lewicowa, choć prawicowa tym bardziej. Jak widać utożsamianie się z opcjami politycznymi prowadzi tylko do nienawiści. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() W tym kraju nie ma partii, którą bym w pełni popierała, dlatego lubię się pośmiać i z tych z lewa i z tych z prawa ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |||
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46734566]Skąd wiesz co myśli większość narodu? Na tym pogrzebie nie było ich znowu tak dużo. Trudno, żeby w tej sytuacji prokurator zajmował się Jaruzelskim, nie sądzisz?
![]() Było ich wystarczająco, żeby przekrzyczeć zwolenników generała i wojskowych, którzy mu asystowali. Prokuratorzy mieli 25 lat, żeby zająć się Jaruzelskim i towarzyszami z jego bandy, ale nikt poza mordercami Popiełuszki (skazanymi w PRL) nigdy nie siedział. Za to chcą zamykać rodziny ofiar, bo zakłócały pogrzeb. Oni tam poszli, bo państwo polskie nie dało im sprawiedliwości. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słyszeliście o pomyśle PSL? Głosujcie dalej na Bandę Czworga, to daleko zajdziecie. https://www.youtube.com/watch?v=FmuPmrFxlKI |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli oni poszli tam krzyczeć o sprawiedliwość, to źle trafili. Prokuratora mogli się spodziewać tak samo, jak rodzina Jaruzelskiego mogła się spodziewać zadymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46735880]A jeśli oni poszli tam krzyczeć o sprawiedliwość, to źle trafili. Prokuratora mogli się spodziewać tak samo, jak rodzina Jaruzelskiego mogła się spodziewać zadymy.[/QUOTE]
Lecimy dalej, rodziny ofiar Jaruzelskiego po zmianie systemu mogły spodziewać się długoletniego więzienia dla generała, a musiały znosić go na wolności, jak mieszka w willi skradzionej przedwojennej rodzinie, którą mu władza ludowa oddała za "zasługi". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imperialisto, nie odpowiedziałeś mi jeszcze na pytanie, czy Twoi ziomkowie drąc mordę na pogrzebie zmienili już Polskę na lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do osądzenia generała to mogli chcieć więzienia gdy żył, ale gdy był martwy to już było głupotą urządzać takie akcje na cmentarzu, bo on został osądzony przez Boga, bo co niby te protesty miały dać? on już nie żył, odpowiedzieć za zbrodnie nie mógł. bo naprawdę co im to dało? chcieli sprawiedliwości? od nieboszczyka? rozumiem rozstawić się z tymi zdjęciami ofiar, sensownymi transparentami i siedzieć cicho, zachowywać się z godnością dla miejsca jakim jest cmentarz, tylko tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.