|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Hejka
![]() Najpierw solenizantka - Justana Wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń Kasiu ja przed ciążą też miałam wszystko zrobione w uzębieniu. Zresztą chodze regularnie bo zęby to mój bzik ale widać ze jednak w ciąży moje zęby się ciut sypnęły, bo w krotkim czasie pojawiła się próchnica w zębie no i stan dziąseł to masakra Kiara więc zamówię przez Gemini skoro i tak mam całezakupy jeszcze przed sobą Ja też najbardziej lubię Listerine. Dosłownie czuć ze działa. A Colgate i ten Rossmanowski to dla mnie porażka ![]() Tylko że ja w ciąży przerzuciłam sie na Listerine bez alkoholu... tak dla wszelkiej spokojności....... Co do prezentu dla męża... a czym się interesuje? Komputer? Gry? Ksiązki? Majsterkuje? U mojego sprawdziła by się rzecz do majsterkowania, bewzględnie. A jeszcze gdyby to była kolejna już chyba setna latarka z jakis bajerem to by mnie nosił na rękach Sweet czekam z niecierpliwością na fotki pokoiku. Już widze go oczami wyobraźni.... będzie pięknie Co do prezentów... Ja w chwili obecnej wybrałabym coś na co szkoda mi kasy bo wolę wydac na dziecko - czyli na perfumy bo wiem że lada moment mi się skończą bądz spodobał mi się nowy zapach i chcę go mieć... na bon do kosmetyczki, fryzjera, salonu SPA, bo fantastycznie było by pójść ale wiadomo to kosztuje a teraz przynajmniej u mnie dziecko jest priorytetem.... itd Wiele zalezy od kwoty. Kocham bizu i pewnie coś bym sobie upatrzyła i szepnęła sponsorowi Melleczka co do materaca... podobno waga nie ma znaczenia bo w piankę cz lateks kręgosłupik się zapadnie i przyjmie najbardziej naturalna krzywiznę a właśnie o to chodzi. Ja ostatnio dotykałam ten materac g-k... i sama stwierdziłam że jest potwornie twardy. Az szkoda maluszka na taką deskę kłaść więc my na pewno kupimy bardziej miękki. Tylko jeszcze nie wiem czy lateks czy piankę... a co do zasikania, to i tak zamierzam pod prześcieradło włozyć wkład więc luz ![]() ŻAnet wrzuć fotkę jak wyszedł Wam ten żółty kolor to coś doradzimy Lola u nas bociany to normalny widok... Niemal codziennie przynajmniej jeden spaceruje za ogrodzeniem ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Czekoladko wszystkiego naj !!! Wielu lat pełnych miłości
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Jesteśmy w domu Trochę się jednak cieszymy, za parę dni chcę jechać ze Stasiem do koleżanki pod Ełk, ma dwóch synów, to mój będzie miał towarzystwo. Zawiozę jej cuchy dla młodszego i przywiozę trochę dla mojej niuni.Ja mam materac gryka kokos, dziecko jest leciutkie, a przy każdej zmianie pościeli odwracałam na drugą strone. Synek ma 70x140, niedługo skończy 5 lat i muszę mu kupić większe łóżko, bo teraz się tak kręci, ze już go rano na podłodze znalazłam. Też widziałam już taki obrazek, u lekarza chyba, że mamusia rozebrana, w bluzeczce, a dziecko na rękach czerwone, płacze, ale w kombinezonie i czapce. Co mi się przypomni to dokładam w przechowalni, teraz jakieś leki na przeziębienie, a już mam 450zł na gemini, to jeszcze nie wszytsko.
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej . Ale mam zakwasy. Bylam wczoraj z tz i tesciowa w berlinie bo tz mial robote a my poszlysmy pozwiedzac i chyba za duzo. Nogi i kregoslup mnie tak bola ze szok. Z lozka to ja dzis nie wstaje
czytam was na bierzaco. Co do materacu to myslam o tym kokos pianka gryka czy jakos tak.
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny własnie mamy pierwszą czkawkę
do tej pory tak Was czytałam i sobie myślałam, ze lipa bo ja nic takiego nie czuję... a tu proszę
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ruchy czuje delikatnie ale wiem ze to to i przewanie w tym samym miejscu kopie.
|
|
|
#426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za to czuje jak mnie w pęcherz szturcha ![]() Cytat:
![]() Co dokopania tatusia u mnie podobnie małż tylko się dotknie i cisza hahah tylko chyba Olek czuje respekt hahaha w nocy zdażyło się chyba z raz że mnie obudził ![]() Cytat:
super...ja się cały czas zastanawiam jak to jest z tą czkawką ![]() justana Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepsiejszego...no i oczywiście dawa zdjęcia jak skończycie pokoik
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Justynaw ja po raz pierwszy poczułam czkawkę. To takie pulsowanie, które dośc intensywnie czujesz w tym samym miejscu. Przynajmniej u mnie tak było. Pulsowało mi w brzuszku w jednym miejscu przez jakas minutę bez przerwy, więc pomyślałam, ze to czkawka
![]() Z tym martwieniem się to masz rację - małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot... dopiero od listopada się zacznie. I do końca naszych dni będziemy się zamartwiać. Przynajmniej jak patrzę na swoich rodziców czy dziadków - oni zawsze mają powód do martwienia się o nas. Nawet teraz jak juz jestem dorosła i samodzielna to wydawało bysię że czym oni się martwią... ale to tak nie jest. Wcześniej się martwili aby mi się coś nie stało w szkole czy na podwóku, abym się dobrze uczyła, abym skończyła dobrą szkołę itp... a teraz abym miała pracę i zycie możliwie lekkie i szczesliwe ! Więc w kółko się zamartwiają... i dopiero gdy sama zaszłam w ciążę to zrozumiałam potęgę tego zamartwiania się. Ja też taka będę! To wiecej niz pewne !
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety, ale to martwienie to do końca życia nam już nie przejdzie.
Ja gdzie bym nie była, to myślę o synu. Najpierw się martwiłam o zdrowie, rozwój, teraz o przedszkole, szkołę, czy sobie poradzi, czy będzie miał kolegów. Cały czas coś, jak zacznie sam wychodzić z domu, to chyba osiwieję, a staram się bardzo nie popadać w paranoje i nie panikować.
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Paulina co do czkawki super heh ja jeszcze nie uraczyłam...za to ostatnio tak łobuz wariuje już drugi dzień że nie wiem
śmieje się że to dlatego że się cieszy że tatuś wrócił ![]() A co to zmartwień oj ja też taka będę...kurcze GPS wszczepic i jedno mniej hahahaha...ciężkie to będzie..."mamo mu tylkoo ze znajomymi pojedziemy na balety" hahaha kurcze jak się człowiek sam bawił to nie rozumiał o co chodzi no ale póki co inne zmartwienia heh...żeby jadło żeby spało i byo zdrowe to nasze maleństwo...a jak bedzie za parę lat...to założymy na wiz grupę wsparcia dla rodziców nastolatków
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justana sto lat
|
|
#431 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do paneli pasuje idealne....czyżby maskotka dla małej ? :P---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- ja właśnie pomalowałam szafkę na biało, druga warstwa, no ale jeszcze trzecia się przyda niby farba z tych nieśmierdzących, ale jednak coś czuć...---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
ja zawsze mówię do męża "patrz, jak kopie", on zerka i .....nic ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
moje ściany póki co są jeszcze w starej farbie :P---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Justana, wszystkiego najlepszego ! Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-16 o 10:06 |
|||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż jak z boku patrzy, to widzi jak brzuch faluje, ale jak rękę przyłoży to zaraz cisza, z synem też tak było. Za to jak Staś przyłoży rękę, to czuje kopniaki.
Zmierzyłam brzuch z rana, 95cm A taki mi się wielki wydawał.I po obżarstwie nad morzem mam dziś tylko 0,5kg więcej niż tydzień temu.
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mierzycie te brzuchy to i ja zmierzyłam... mam 104 cm
Posprzątałam z chłopakami pokój... tzn ja sprzątałam, a ich dopadła głupawka... co do powiedzenia, że małe dzieci mały problem, a duże duży to zgadzam się w 100 % ! Ten poród, to jest NIC w porównaniu do wychowania dziecka lenia złapałam, nic mi się nie chce...
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Żanet przepraszam
pochrzaniłam osoby :P Tak to jst jak się pisze z pamięci, bez cytowania hihiNie matrw się, moje ściany jeszcze również niektnięte ![]() Justana wrzuć fotkę fotkę tych ścian żółtych (pomarańczowych) coś moze doradzimy ![]() Dziewczyny ja zmykam. Mąż zarządził: JEDZIEMY DO IKEI ! MAM NADZIEJĘ, ŻE KUPIMY DZIŚ KOMODĘ I SZAFĘ DLA MALEŃSTWA? Mnie dwa razy powtarzać nie trzeba ![]() Jadę na szoping
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on nie lubi tego sklepu hehpochwal się potem zakupami też planuję komodę stamtąd i jakieś dodatki już nie mogę się doczekać tych zakupów
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pogoda u mnie zrobiła się okropna, widać że idzie jesień. Dziewczyny jakie kupilyscie/kupicie butelki przy założeniu, że chcecie karmić piersią? |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do butelek ja mam z Aventu 125 ml i 260 ml (na razie po 1 szt.) |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w najszerszym miejscu tez 104 cm
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja chyba nie będę miała wózka
On chce ten http://www.sklep-tosia.pl/safety-1st...sportive_p2255 (zobaczcie wymiary gondoli, pomijam fakt że to siedzisko kubełkowe, którego wolałabym uniknąć) i koniecznie chce czarny
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Justana wszystkiego naj
Czekoladko dla Ciebie też wszystkiego naj My dziś mamy 12 rocznicę bycia razem ![]() Monian ja kupilam dwie z aventu - mala i duza Maz przedwczoraj zlozyl komode z ikei jest super jeszcze szafa zostala do zlozenia tylko musze je wywietrzyc, bo smierdza nowoscia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
hejka dziewczyny
![]() Zacznę od życzeń solenizantką, jubilatką i obchodzącym rocznice dzisiaj i w ostatnich dniach życzę wszystkiego najlepszego ![]() Mnie dopadło jakieś okropne przeziębienie katar, ból gardła i gorączka ;/ już drugą noc przez to nie śpie |
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella szczerze to mi sie ten wozek nie widzi...tak na szybko to za mala gondola, maly daszek, nie mozna montowac przodem i tylem do kierunku jazdy, to przednie kolo chyba nie jest blokowane. Kolor to kwestia juz indywidualna, ale za ta cene mysle, ze warto rozejrzec sie za innym
no, ale to tylko moja opinia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie...porozmawiajci e, powiedz co Ci w tym wozku nie pasuje. Na pewno znajdziecie cos innego, lepszego w podobnej cenie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, my nad wózkiem zastanawiamy się od jakiegoś czasu. Czarno to widzę.
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Justana - ale masz ślicznego kotaa
Paulina- zazdraszczam, wez mnie ze sobą muszę gdzies kupić sobie koszyczki na komodę jakieś fajne...byłam dziś w pepco i nie było nic ciekawego A mój brzusio juz mierzy 101 cm wczoraj mała za dnia nic prawie nie kopała, oczywiście już czarne myśli i.. rozszalała się na całego w nocy aż nie mogłam spać średnio co 1,5h takie kopy zasadzała że miałam pospane
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wez go sposobem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze ciagle mamy rocznice i urodziny Ja tez mam za kilka dni Wszystkim zdrówka i szczescia ;*
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-16 o 15:29 |
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Przyslali nam projekt lazienki i znowu beda zmiany bo mi sie nie podoba , ale to nic wstepna wycenili same plytki na 9tys.
a mamy tylko 20tys. na calosc musi starczyc!!! bedziemy musieli jakies tansze poszukac , albo zostawimy te dekory a plytki scienne i podlogowe z innej tanszej kolecji wezmiemy bo te kosztuja 99zł/m2 tak ogolnie na plytki chce wydac max 6tys. do tego cala armatura dojdzie, ogrzewanie podlogowe, sufit podwieszany ........az mi sie plakac chce...
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Manieczka, będę musiała to jakoś załatwić bo inaczej na prawdę bez wózka zostaniemy.
Słoneczko, pytałaś ostatnio o jakaś literaturę. Możesz zalogować się tu http://www.zapytajpolozna.pl/ . Babka na maila przesyła fajne informacje. Może znajdziesz coś ciekawego dla siebie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

ale widać ze jednak w ciąży moje zęby się ciut sypnęły, bo w krotkim czasie pojawiła się próchnica w zębie no i stan dziąseł to masakra 

ale za to czuje jak mnie w pęcherz szturcha
super...ja się cały czas zastanawiam jak to jest z tą czkawką 

23.06.2011
01.06.2013