Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 20:35   #421
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Chwała Ci Beatko
Nikt nawet nie musiał nic zgłaszać. Jestem tu po to by pilnować porzadku a Bibianna notorycznie łamała regulamin

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
dostalam od Ervishy bana a raczej punkty karne tutaj na NCJ za moje CYRKI z jedzeniem jak wypisywalam @ tego warzenia produtów, kalorii itd pamietasz Dudi: sucha kasza & suchy indyk

@ jedzenia, dostalam zapas soczewicy zielonej co mam dobrego i pysznego z nią zrobic? cos co nie zajme mi za duzo czasu, a bede mogla spakowac do pracy ze soba?
Musiałam to dałam

Z soczewicy polecam pasztet z pieczarkami albo paszteciki z soczewicą i pieczarkami ( albo z ciasta francuskiego, krucho drożdżowego lub drożdżowego) albo zwykłe bułki nadziewane farszem z soczewicy i pieczarek

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Upiecz pasztet i mi wyślij trochę, bo ja nie mam szans na robienie takich przyności teraz
Ja dzisiaj piekłam i zostało mi.. Chcesz?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez antenn087 Pokaż wiadomość
matko w tym szpitalu dawali na taki pyszny pasztet , że teraz mam ochote na pasztet haha xd
U mnie to dawali mielonkę, pasztetową i tego typu

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
nie z soczewicy jeszcze ne jadłąm ,można gdzieś go kupić?

A w szpitalu dawali nam typowo mięsny coś pod pasztet pieczony, nazywał się pasztet babuni ale był pyszny
Nie widziałam ale można upiec.. Łatwe to jest Ja mam sprawdzony przepis na pasztet z czerwonej soczewicy ale polecam z soczewicy zielonej i pieczarek (przepis ciągle musze dopracować ale znam jeden vegański)

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 20:51   #422
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nikt nawet nie musiał nic zgłaszać. Jestem tu po to by pilnować porzadku a Bibianna notorycznie łamała regulamin

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Musiałam to dałam

Z soczewicy polecam pasztet z pieczarkami albo paszteciki z soczewicą i pieczarkami ( albo z ciasta francuskiego, krucho drożdżowego lub drożdżowego) albo zwykłe bułki nadziewane farszem z soczewicy i pieczarek

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ja dzisiaj piekłam i zostało mi.. Chcesz?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

U mnie to dawali mielonkę, pasztetową i tego typu :brzydal:

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Nie widziałam ale można upiec.. Łatwe to jest Ja mam sprawdzony przepis na pasztet z czerwonej soczewicy ale polecam z soczewicy zielonej i pieczarek (przepis ciągle musze dopracować ale znam jeden vegański)
o wlasnie
i jeszcze ser topiony byl co 2 dzien

na sam widok w sklepie mam mdłosci
Stary 2014-12-13, 08:48   #423
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
o wlasnie
i jeszcze ser topiony byl co 2 dzien

na sam widok w sklepie mam mdłosci
Ja jak byłam za pierwszym razem to na śniadanie codziennie było co innego (jajka, twarożek, polędwica drobiowa, drożdżówki z serem lub dżemem, serki homogenizowane smakowe itp.) a za drugim razem to codziennie na śniadanie 4 bułeczki maźnięte 1 łyżeczką dżemu no moze 2 (4 bułeczki maźnięte taką ilością nie każda po łyżeczce) a w niedziele miód i tak codziennie... Świętem było jak dali jajko, twarożek albo parówkę ale takie rarytasy to tylko raz w miesiącu

Stary 2014-12-13, 11:55   #424
justbelieve
Raczkowanie

Ńikt mnie nie czyta ? Ja tam was czytam...
Dziękuje Ci mamo , dwa dobre dni, ze zwiększaniem porcji, dziękuje tez tato, ze sie przełamałes i przyjąłes, ze po prostu mam nawrót i trzeba to zwalczyć i to niczyja wina!

Czw.
Serek wiejski z pomidorem, kromka ziarnisty z serem żółtym
Sałatka z makaronem i warzywami
Schab plaster w miodzie z majerankiem, kasza duża łyżka , ogórki kiszone
Sałatka z makaronem , kawa z mlekiem inka

I powrót mamy , wstrząsnęła, uratowała :
Owsianka z suszona żurawina miska
Sałatka makaronowy , 3 plastry sera owczego, kawa z mlekiem
Sałatka ta sama , pomarańcz
Dorsz smażony, ryż i tu było strasznie, dużo ryżu mamo dziękuje , szpinak z jajkiem
Nowa sałatka !!! Brokuły, jajko, amarantus, makaron, słonecznika kukurydza, groszek, marchewka konserwowa, seler smażony, pietruszka smażona z czosnkiem,curry, majonez. Aaa cudowna

Lepiej.

Najlepiej.

Tylko od pon znów jestem sama. I dzis jestem prawie sama, i znów walczę z obiadem....
justbelieve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 12:20   #425
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justbelieve Pokaż wiadomość
Ńikt mnie nie czyta ? Ja tam was czytam...
Dziękuje Ci mamo , dwa dobre dni, ze zwiększaniem porcji, dziękuje tez tato, ze sie przełamałes i przyjąłes, ze po prostu mam nawrót i trzeba to zwalczyć i to niczyja wina!

Czw.
Serek wiejski z pomidorem, kromka ziarnisty z serem żółtym
Sałatka z makaronem i warzywami
Schab plaster w miodzie z majerankiem, kasza duża łyżka , ogórki kiszone
Sałatka z makaronem , kawa z mlekiem inka

I powrót mamy , wstrząsnęła, uratowała :
Owsianka z suszona żurawina miska
Sałatka makaronowy , 3 plastry sera owczego, kawa z mlekiem
Sałatka ta sama , pomarańcz
Dorsz smażony, ryż i tu było strasznie, dużo ryżu mamo dziękuje , szpinak z jajkiem
Nowa sałatka !!! Brokuły, jajko, amarantus, makaron, słonecznika kukurydza, groszek, marchewka konserwowa, seler smażony, pietruszka smażona z czosnkiem,curry, majonez. Aaa cudowna

Lepiej.

Najlepiej.

Tylko od pon znów jestem sama. I dzis jestem prawie sama, i znów walczę z obiadem....
Walcz bo warto!!! Jak nie dla siebie to dla rodziców którzy cierpią jak widzą to w jakim stanie jesteś.. To nie jest niemożliwe

Stary 2014-12-13, 17:03   #426
justbelieve
Raczkowanie

A ja dziękuje Ervisha, ze napisałaś. pisałam po to by poczuć ze niejestem sama. Po to są fora.

Anoreksja do demon, zdecydowanie.

Nawet dałam radę. Z mama na telefonie. To takie żałosne i takie genialne ze mam takich bliskich.

1. Owsianka pół miseczki
2. Sałatka brokułowa
3. Zupa ogórkowa i sałatka z kurczakiem ok. 100gr mega mini studencka porcja
4. Pół bułki żytniej z jajkiem

Jak to wyglada ? Pytam serio bo nie widzę.

Jutro rano zjem owsiankę albo twarożek. Wiem, ze zawalam porcjami. Nie umiem, nie umiem matko jedyna czemu to takie trudne.
Obiad juz w domu.

Zasłablam dzis, cudem perswazji nie zabrała mnie karetka. Rodzice by mńie zabili.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Co prawda po z lat terapii skrajnej anoreksji moi rodzice maja duży dystans do psychiatrów ale chyba sama sie do niego zgłoszę albo oni mnie wyślą. Bo jest tak egzotyczne. I każdy to mówi. Drapie sie z nerwów , chudnę z nerwów, nie umiem jest sama... Tylko co powie mi psychiatra? Rodzica chodzi głownie o te okaleczania sie. Przez sen najbardziej.
justbelieve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 18:25   #427
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justbelieve Pokaż wiadomość
A ja dziękuje Ervisha, ze napisałaś. pisałam po to by poczuć ze niejestem sama. Po to są fora.

Anoreksja do demon, zdecydowanie.

Nawet dałam radę. Z mama na telefonie. To takie żałosne i takie genialne ze mam takich bliskich.

1. Owsianka pół miseczki
2. Sałatka brokułowa
3. Zupa ogórkowa i sałatka z kurczakiem ok. 100gr mega mini studencka porcja
4. Pół bułki żytniej z jajkiem

Jak to wyglada ? Pytam serio bo nie widzę.

Jutro rano zjem owsiankę albo twarożek. Wiem, ze zawalam porcjami. Nie umiem, nie umiem matko jedyna czemu to takie trudne.
Obiad juz w domu.

Zasłablam dzis, cudem perswazji nie zabrała mnie karetka. Rodzice by mńie zabili.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Co prawda po z lat terapii skrajnej anoreksji moi rodzice maja duży dystans do psychiatrów ale chyba sama sie do niego zgłoszę albo oni mnie wyślą. Bo jest tak egzotyczne. I każdy to mówi. Drapie sie z nerwów , chudnę z nerwów, nie umiem jest sama... Tylko co powie mi psychiatra? Rodzica chodzi głownie o te okaleczania sie. Przez sen najbardziej.
Czasami nie pisze bo nie wiem co napisać Co do jedzenia to na prawdę słabo Musisz więcej jeść tu chodzi o Twoje życie... Może nie psychiatra a terapeuta?? Potrzebujesz tego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 19:21   #428
antenn087
Raczkowanie

J a też coraz gorzej się czuję muszę utrzymać wagę , proszę o komentarz

Śniadanie : kajzerka z serkiem wiejskim i papryką , kawa inka błonnik
Obiad:mała porcja makaron ciemny z mieśem mielonym z kurczaka z keczupem

podwieczork: niecały kubek kisielu , 1/2 jabłka

kolacja: 2 kromi < jedna pszenna, druga razowa>z resztą serka wiejskiego , szynką i papryką, melisa

po: serkek tuti 0%,<69kcal>1,5 wafla ryżowego
antenn087 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 06:50   #429
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
J a też coraz gorzej się czuję muszę utrzymać wagę , proszę o komentarz

Śniadanie : kajzerka z serkiem wiejskim i papryką , kawa inka błonnik
Obiad:mała porcja makaron ciemny z mieśem mielonym z kurczaka z keczupem

podwieczork: niecały kubek kisielu , 1/2 jabłka

kolacja: 2 kromi < jedna pszenna, druga razowa>z resztą serka wiejskiego , szynką i papryką, melisa

po: serkek tuti 0%,<69kcal>1,5 wafla ryżowego
Co się dzieje ?

Stary 2014-12-14, 11:33   #430
antenn087
Raczkowanie

Chce utrzymać swoją wagę bo dobrze się z nią czuję, ale boję się jeść tyle ile w szpitalu bo boję się, że stanie na widzę i zobaczę że przytyłam :/
Stary 2014-12-14, 16:53   #431
Ervisha
Zakorzenienie

Ale sama pisałas ze masz niedowagę a to nie zdrowe.. Poza tym tam się nie ruszałaś a tutaj jesteś w ruchu więc będziesz chudła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-14, 18:40   #432
antenn087
Raczkowanie

moje bmi to ponad 17 czyli nie jest tragedia aledobrz też nie jest ale jak na razie to mi starczy. możesz mi pomoc ułożyć jadłospis ?
Stary 2014-12-14, 20:08   #433
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
moje bmi to ponad 17 czyli nie jest tragedia aledobrz też nie jest ale jak na razie to mi starczy. możesz mi pomoc ułożyć jadłospis ?
wiesz dobrze jak powinnas jesc...

na tym co jesz teraz daje Ci miesiac gora dwa jak znow bedziesz miec wage sprzed szpitala..
Stary 2014-12-14, 20:36   #434
antenn087
Raczkowanie

Wsumie masz racje pora wziość się w garść
Stary 2014-12-14, 20:37   #435
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówisz jak osoba która chce być zdrowa.. Chcesz znowu trafić do szpitala??? Nie można tak bawić sie swoim organizmem.. nie odzyskasz okresu, nie będziesz mogła mieć dzieci a moze i nawet "nabawisz się" raka.. O to Ci chodzi???

Stary 2014-12-14, 20:56   #436
antenn087
Raczkowanie

nie napewno nie chciałabym już normalnie żyć bez ciągłego myślenia o kaloriach. Iść do koleżaki i zjęść ciastko . Pamiętam, żę kiedyś cieszyłam się na świeta bo wiedziałam, żę będą pyszne ciasta, że będziemy razem i wg a eraz się martwie o to wsumie. Boję się jeść ale staram się i czasem jestem z siebie dumna a czasem wsciekła. Na przepustkach jak byłam to było mi bardzo łatwo jeść bo wiedziałam że jak wruce do szpitala i bęzie choć 10 dag na minusie to będe na siebie wsciekła.
Stary 2014-12-14, 21:22   #437
tapetka22
Zakorzenienie

to że wyszłaś ze szpitala nie znaczy że jest z Toba dobrze.
Powinnaś teraz znaleźć dobrego terapeutę/grupę i zobaczysz że wtedy będą efekty..

Do terapii potrzebne jest unormowanie wagi bo inaczej ona nie ma sensu(wygłodzony mózg nie dopuszcza do siebie cennych informacji...)
Jesteś teraz w najlepszym momencie..

Nie dostałaś zadnych zalecen na wyjście?Nie polecono Ci zadnej poradni/terapeuty?
Stary 2014-12-15, 08:40   #438
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
to że wyszłaś ze szpitala nie znaczy że jest z Toba dobrze.
Powinnaś teraz znaleźć dobrego terapeutę/grupę i zobaczysz że wtedy będą efekty..

Do terapii potrzebne jest unormowanie wagi bo inaczej ona nie ma sensu(wygłodzony mózg nie dopuszcza do siebie cennych informacji...)
Jesteś teraz w najlepszym momencie..

Nie dostałaś zadnych zalecen na wyjście?Nie polecono Ci zadnej poradni/terapeuty?

Stary 2014-12-15, 19:43   #439
antenn087
Raczkowanie

tak jestem zapisana dopiero na 20 stycznia niestety , a u mnie w mieście niczego szybciej niestety nie znajdę. Mówiłam mamie jak byłam jeszcze w szpitalu żeby mnie umuwiła , ale ona to tak zwlekała aż wyszłam i dopiero wtedy poszłam się umuwić do poradnii . Kontrole w szpitalu mam 22 grudnia < za tydzień > więc jakoś na razie muszę dać radę . Jeszcze muszę poszukać lekarza psychiatrę bo do pedriatry raczej nie pujdę . Bo mam jeszcze przepisaną hydroxyzinum 2 razy dziennie

Moje dzisiejsze U :
Sniadanie : owsianka< 5 łyżek płatków owsianych, starte jabłko , szklanka mleka 2 %,cynamon >, inka błonnik z mlekiem

2 śniadanie : kanapka < 2 kromki grahamki>z serkiem naturalnym ,plastekriem szynki i papryką

obiad : danie jednogarnkowe <chłopski garnek >ziemnaki , kurczak , kapusta , paryka
po: batonik fittnes tiramisu < pychota>

kolacja 2 kromi <pszenna , graham > 1 z serkiem ,2 z szynka , pomidor ,herbatka owocowa

Edytowane przez antenn087
Czas edycji: 2014-12-16 o 19:15
Stary 2014-12-16, 22:15   #440
catelyn95
Raczkowanie

U/R..
(Ja też nic nie rozumiem, nie chcę się odchudzać znowu, nic z tych rzeczy, ale i tak tego nie rozumiem. Stres - próbne matury, gorsze samopoczucie - znowu Estrofem.. Potrzebuje kopa jakiegoś..)

1. owsianka (3 ł. płatków, mały jogurt naturalny, jabłko, cynamon); kromka chleba razowego z masłem orzechowym
2. duża pszenna bułka z masłem, schabem, pomidorem, papryką czerwoną i ogórkiem świeżym
3. zupa jarzynowa zabielana; talerz zapiekanego makaronu z potartym jabłkiem, cynamonem (całość polana jogurtem naturalnym)
4. pachnąca cytryną drożdżowa buła z nadzieniem serowym; pasek gorzkiej czekolady
5. trzy kromki chleba żytnio-razowego z masłem, polędwicą drobiową, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i ketchupem; kubek gorącej herbaty z cytryną

1.śniadanie j.w
2. rosół z makaronem; ziemniaki z masłem, panierowany i smażony na oleju kotlet z piersi kurczaka, sałatka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, ocet, olej, sól, pieprz)
pasek białej czekolady
3. kawałek ciasta kruchego z jabłkami i cukrem pudrem; jabłko z jogurtem i cynamonem
4. trzy kromki chleba słonecznikowego z masłem, jajkiem na twardo, sałatą lodową, ogórkiem i ketchupem; kubek herbaty z cytryną

1. trzy kromki chleba słonecznikowego z masłem (jedna z kiełbasą drobiową, dwie z tuńczykiem, cebulą, pomidorem i ogórkiem), kubek herbaty z cytryną
2. ziemniaki z masłem, pieczone udko z kurczaka, sałatka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka, cebuli (+olej, sól, pieprz)
kubek owocowej herbaty; kilka paluszków
3. talerzyk sałatki gyros (pierś z kurczaka, ogórek kiszony, pomidor, kapusta pekińska, ketchup, majonez); kromka chleba pszenno-żytniego
4. dwa gołąbki z gęstym sosem grzybowym zabielanym mąką i śmietaną; dwie kromki chleba pszennego-żytniego
jabłko

Nie ma sensu wstawianie tych jadłospisów, CZAS COŚ ZMIENIĆ. Staram się bardzo. @ antenno87 - gratuluję kilogramów na plusie, ale chyba znowu malutko jesz..

I jeszcze pytanie mam. Gdzie najlepiej przechowywać masło orzechowe? I czy kasza manna gotowana na mleku z owocami i dodatkami byłaby okej na śniadanie?

Edytowane przez catelyn95
Czas edycji: 2014-12-16 o 22:18
catelyn95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 06:37   #441
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catelyn95 Pokaż wiadomość
U/R..
(Ja też nic nie rozumiem, nie chcę się odchudzać znowu, nic z tych rzeczy, ale i tak tego nie rozumiem. Stres - próbne matury, gorsze samopoczucie - znowu Estrofem.. Potrzebuje kopa jakiegoś..)

1. owsianka (3 ł. płatków, mały jogurt naturalny, jabłko, cynamon); kromka chleba razowego z masłem orzechowym
2. duża pszenna bułka z masłem, schabem, pomidorem, papryką czerwoną i ogórkiem świeżym
3. zupa jarzynowa zabielana; talerz zapiekanego makaronu z potartym jabłkiem, cynamonem (całość polana jogurtem naturalnym)
4. pachnąca cytryną drożdżowa buła z nadzieniem serowym; pasek gorzkiej czekolady
5. trzy kromki chleba żytnio-razowego z masłem, polędwicą drobiową, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem i ketchupem; kubek gorącej herbaty z cytryną

1.śniadanie j.w
2. rosół z makaronem; ziemniaki z masłem, panierowany i smażony na oleju kotlet z piersi kurczaka, sałatka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, ocet, olej, sól, pieprz)
pasek białej czekolady
3. kawałek ciasta kruchego z jabłkami i cukrem pudrem; jabłko z jogurtem i cynamonem
4. trzy kromki chleba słonecznikowego z masłem, jajkiem na twardo, sałatą lodową, ogórkiem i ketchupem; kubek herbaty z cytryną

1. trzy kromki chleba słonecznikowego z masłem (jedna z kiełbasą drobiową, dwie z tuńczykiem, cebulą, pomidorem i ogórkiem), kubek herbaty z cytryną
2. ziemniaki z masłem, pieczone udko z kurczaka, sałatka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka, cebuli (+olej, sól, pieprz)
kubek owocowej herbaty; kilka paluszków
3. talerzyk sałatki gyros (pierś z kurczaka, ogórek kiszony, pomidor, kapusta pekińska, ketchup, majonez); kromka chleba pszenno-żytniego
4. dwa gołąbki z gęstym sosem grzybowym zabielanym mąką i śmietaną; dwie kromki chleba pszennego-żytniego
jabłko

Nie ma sensu wstawianie tych jadłospisów, CZAS COŚ ZMIENIĆ. Staram się bardzo. @ antenno87 - gratuluję kilogramów na plusie, ale chyba znowu malutko jesz..

I jeszcze pytanie mam. Gdzie najlepiej przechowywać masło orzechowe? I czy kasza manna gotowana na mleku z owocami i dodatkami byłaby okej na śniadanie?
Dlaczego R? Mi to nie wygląda na R

Masło orzechowe przechowuj w lodówce bo inaczej moze zjełczeć (zrobiłaś domowe? )

Jeśli chodzi o kaszę mannę do będzie ok ale dorzuć do tego chociaż jedną kanapkę bo kasza manna syci na krótko

Stary 2014-12-17, 19:52   #442
antenn087
Raczkowanie

Bo jest mi ciężko jeść ... jak byłam w szpitalu to było łatwiej bo tam były dziewczyny i pilnowałyśmy siebie nawzajem a tu boje się, żę znów będę wyglądać jak na starych zdjęciach. Ale z drugiej strony moge zapłacić za to zdrowiem

U:
Iwsianka < 5 łyżek płatków, szklanka mleka,mandarynka :fuj:jabłko>
II:w szkole kanapka <plaster szynki, pomidor>
III:talerz zupy pomidorowej z ryżem
IV:2 kromi <razowa, pszenna> 1 z szynką, 2 z serkiem , z ogórkiem
po:herbata owocowa, 2 wafle ryżowe
Stary 2014-12-18, 09:11   #443
Ervisha
Zakorzenienie

A co jest dla Ciebie ważniejsze ???? Chcesz znowu do szpitala? Robisz wszystko by tam trafić

Stary 2014-12-18, 14:46   #444
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jest mi ciężko jeść ... jak byłam w szpitalu to było łatwiej bo tam były dziewczyny i pilnowałyśmy siebie nawzajem a tu boje się, żę znów będę wyglądać jak na starych zdjęciach. Ale z drugiej strony moge zapłacić za to zdrowiem

U:
Iwsianka < 5 łyżek płatków, szklanka mleka,mandarynka :fuj:jabłko>
II:w szkole kanapka <plaster szynki, pomidor>
III:talerz zupy pomidorowej z ryżem
IV:2 kromi <razowa, pszenna> 1 z szynką, 2 z serkiem , z ogórkiem
po:herbata owocowa, 2 wafle ryżowe
Tu nawet 1000 kalorii nie ma..
Stary 2014-12-18, 16:37   #445
catelyn95
Raczkowanie

Hm. A na co wygląda mój jadłospis?
Nie, masło orzechowe ze sklepu. Nie mam warunków. Blender i te sprawy
catelyn95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 16:43   #446
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catelyn95 Pokaż wiadomość
Hm. A na co wygląda mój jadłospis?
Nie, masło orzechowe ze sklepu. Nie mam warunków. Blender i te sprawy
A z jakiej firmy?

Co do jadłospisu to wg. mnie to ładne utrzymanie

Stary 2014-12-20, 19:33   #447
antenn087
Raczkowanie

nie radze sobie ten głos w głowie jest silniejszy ...
Stary 2014-12-20, 20:53   #448
zabqa92
Raczkowanie

Sięgam dna, a najgorzej, że mam na to w****ane
i włącza mi się schiz, że warzywa, którymi się zapycha, to też kcal i wyrzuty sumienia po zjedzeniu kupnej surówki

I. troszkę buraczków tartych, 4 marchewki, 2/3 jablka,kopiko
II. jabłko, 600g brokuł, ogórek,pomidor, serek wiejski 200g, 1/2łososia z biedro w puszcze, 1/4 100g paczki słonecznika, jajko

III. duże capuccino z mac,jabłko

iV. surówka jesienna kupna 450 g, jajko, reszta łososia, 1/2 awokado, kawa z mlekiem

najgorzej z ruchem: 2h biegania i 2h fitnessu
zabqa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-20, 21:09   #449
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
nie radze sobie ten głos w głowie jest silniejszy ...
Albo się bierzesz za siebie albo wracaj do szpitala jak najszybciej to jeszcze Ci pomogą.... Tak jedząc wrócisz tam tylko moze być już za późno

Stary 2014-12-20, 22:39   #450
antenn087
Raczkowanie

Powinam chyba zwiększyć kolację w szpitalu dawali nam sałatki < jażynowa , selerowa > A co do pozostałych posiłków ?! Wcześniej było łatwiej jeść bo wiedziałam że szital mnie kontroluje bo jak schudne to będę mieć karę < nie pojade do domu na weekend , nie wyjde na spacer > a teraz tego nie ma ;/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości