![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
tylko do koloru. białych ubranek mam ze 3 szt to nie będę prac osobno przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
naszło mnie na naleśniki ze szpinakiem....
![]() to jak to z tym szpinakiem? kupuję mrożony, wrzucam na rozgrzany olej, do tego sól pieprz, ewentulanie czosnek, a jakbym rzuciła serek topiony żeby się roztopił, trochę żółtego sera? będzie dobrze?
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#426 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie ja też w ogóle nie używam do białego, to kupię kolor i mały do białego na początek bo widzę, że te ciuszki które mi oddali to chyba niektore biale będą zżółknięte ( jedne śpiochy takie znalazłam na razie). A w ogóle to się trochę wkurzyłam bo oni chyba w ogóle nie używali tych ubrań ![]() ![]() A poza tym dziś pobudka o 4;30.... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
kurde zaczęły mnie plecy bolec z lewej strony, na dole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wlasnie nie wiem, co u mnie w szpitalu oferują i nie wiem, jak rozwiazac ten problem. bo jechać? nie jechać? telefonow pewnie w takich sprawach nie bardzo chcą odbierać.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki wózeczek? pochwal się i pokaz?
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do szpitala, na razie dzwoniłam z pytaniem o zzo i konsultację z anestezjologiem, ale planuję też wybrać się osobiście zobaczyć szpital i porozmawiać z położną co i jak. Chcę tam jechać choćby po to, by już znać drogę, bo w sumie nigdy tam nie byłam ![]() Mąż ma w piątek akurat wolne, planujemy jechać do 2 szpitali w niedalekiej odległości od siebie. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-17 o 12:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki wózeczek kupiłaś ? ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się obróciłam w (skończonym) 38tc. a mama i lekarz byli od dawna przygotowani na cc ![]() ![]() mojej koleżanki córka też się obróciła jakoś w skończonym 36 czy 37tc. a z kolei na pato leżałam kiedyś z dziewczyną, którą przyjęli w 37tc (z obgromnym nadciśnieniem, i to dzieciątko maleńkie było, w przeciwieństwoe do niej samej) i jej synek codziennie był w innej pozycji. głową do góry, do dołu, na "kołyskę". taki był z niego gnomek ![]() także trzeba wierzyć ![]() ![]() Cytat:
CC przed rozpoczęciem akcji porodowej najczęściej robi się wtedy, kiedy przedłużanie ciąży do dnia terminu może powodować komplikacje, np. kiedy jest wielowodzie, mama ma gestozę czy cholestazę, kiedy dziecko jest makrosomiczne, przy ciążach mnogich itd... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() też dziś planuję szpinak.....makaron ze szpinakiem i piersią kurczaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ela moja paczka była ładnie zapakowana ja szpinak na masełku smażę, pieprz, sól, czosnek i koniecznie feta ![]() happywoman super, że wszystko gra ![]() martha no właśnie się zastanawiam czy dzwonić czy jechać? ![]()
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tam gdzie ja dzwoniłam, to Pani sama wszystko mi powiedziała (co prawda pytałam tylko o zzo i anestezjologa), ale nic nie musiałam dopytywać ![]() moim zdaniem im też zależy na zdobyciu kolejnych pacjentek...."im" czytaj "szpitalowi" ![]() Jak nie jesteś pewna czy jechać to przedzwoń najpierw ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Nie miałam od rana prądu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja jechałam na wywołanie porodu, nie miałam skurczów. Cytat:
![]() Tez mnie mogą kłuć, a porodu boję się coraz bardziej. Cytat:
Cytat:
Robię śliwki pod kruszonką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Jak zestaw upominkowy by był na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia, to ja bm nie doczekała, urodziłam zaraz po przedostatnich.
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
U mnie też do szpinaku obowiązkowo czosnek. Fajnie też komponuje się z serem pleśniowym. Czasem na naleśnika posmarowanego szpinakiem kładę na wierzch ser żółty i podgrzewam do rozpuszczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martwię się ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Jeszcze trzyma leże cały czas jedynie wizyty w toalecie. W ogóle jakąś wirusówkę chyba miałam przez 2 dni wymiotowałam dzisiaj jest lepiej ale ledwo wczoraj oddychałam. Bałam się czy skurczy od tego nie dostanę ale jakoś przetrwałam o cukrach wolę nie wspominać ehhh
Paulinka współczuję Biedaczko, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ![]() Melleczka mam nadzieję, że Ty będziesz w tych 5 %!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak mój szpital był przed remontem jeszcze to ciągle o nim słyszałam że tam jest TAK BRUDNO że aż się człowiek może przykleić. kible BRUDNE, prysznice BRUDNE, wszędzie syf. centymetry bagna na podłodze. potem trafiam tam na pato. hmm. salowe myły podłogi 3-4x dziennie; kible podejrzewam że były myte z podobną częstotliwością. i tak dalej. w mojej ocenie wszystko było bardzo stare i zniszczone, ale czyste. a ludzie często jak widzą stare, to twierdzą, że syfne i brudne. trzeba samemy wleźć i zrobić test białej rękawiczki ![]() Cytat:
![]() mnie ostatnio ani w aptece poleciła magvit - prosiłam ją o coś mocnego, bo dotychczasowy slowmag okazał się być niewystarczający. farmaceutka powiedziała, że ów magvitB6 działa zupełnie inaczej, bo jest lekiem, a inne magnezy to suplementy. http://www.magvit.com.pl/ nie wiem ile w tym prawdy - ale na pewno jest lepiej niż na slowmagu ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak jak na ulotce - każdy jest inny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
można już prasować; w poprzedniej ciąży miałam do 32 tc wszystko poprasowane, taaaaa, dziś 32tc skończyłam i jeszcze nawet nie poprałam ![]() w moim szpitalu jest wszystko napisane na stronie internetowej ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-17 o 13:39 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Silesianna no wlasnie u mnie na str nic nie ma...
![]() A co do prasowania to chyba w przyszlym tygodniu zaczne, to bedzie rozpoczety 34 to chyba nie za szybko ![]()
#443 | |
Zadomowienie
|
Dawajcie dziewczyny do mnie z tym praniem! Poprasuje
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- mam bardzo glupie pytanie do badziej doswiadczonych mam ![]() czy po porodzie da rade zalatwic swoje potrzeby "na Malysza"??? bo szczerze to nie chcialabym siadac na sedes po jakims obcym babsku tym bardziej ze jest duze prawdopodobienstwo ze beda rodzily rowniez arabki i murzynki a ich sie brzydze bardziej:/ najwyzej bede obkladala sedes papierem toaletowym. Ale fajnie byloby wiedziec na co sie nastawic: na Malysza czy na obkladanie sedesu papierem?? i drugie pyt: jaki plyn do higieny intymnej jest najlepszy zaraz po porodzie? Moze zwykle szare mydlo wystarczy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a planujecie się pakować do walizek czy raczej jakiś mniejszych toreb ?? Mam taka mniejszą walizkę i tak sobie myślę, że będzie mi wygodniej do niej się zapakować niż brać np jakieś 2 mniejsze torby do ręki
![]()
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kanapek mój też mówi, że jak mu zrobię to lepiej mu smakują etc... i herbatkę mi zrobi... wstaje o 4 rano..też sobie z nim z rana posiedzę, .ale już nie chce mi się skakać w okół niego... kanapki do pracy, po pracy ciepły obiadek... jak pracowałam to też na mojej głowie wszystko... on ani nie pozmywa, ani nie prasuje ale od dziś już nie daję rady...a jak dzidzia będzie to się będę dzidzią zajmować, a mąż musi zaczadź przejmować trochę obowiązków.. bo to tak nie może być.. pare razy będzie chodził głodny w pracy to się nauczy i sobie w końcu sam zrobi... (dziś jak małe nieodpoweidzialne dziecko... poszedł na głodnego...chociaż miał te 5 minut rano)... muszę go sobie jeszcze wychować ![]() Cytat:
co do dzwonienia do szpitala..no to ja się muszę wybrać i zobaczyć co i jak, żeby w ogóle szpital wybrać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego miałam wkurzacza, bo do sterylizatora miała być dołączona przejściówka UK/PL i szczotka, których nie było oczywiście. więc napisałam maila, odpisali, że przejściówkę doślą, oczywiście, a ze szczotką to się zorientują jak to jest w innych zestawach??? wkurzyłam się, bo kurde, w opisie aukcji jest jak byk że w zestawie JEST SZCZOTKA DO MYCIA i mam w nosie jak jest w innych zesrawach (ogólnie w tym akurat sterylizatorze nie ma szczotki, ale adaptera UK/PL też nie ma, a oni w akucji napisali że dodają jedno i drugie i sorry ale ta umowa jest wiążąca!). napisali mi następnego dnia że wysłali paczkę, anie nie napisali, z czym. tzn czy uwzględnili brak szczotki czy nie. paczka jeszcze nie przyszła więc się okaże dopiero. Cytat:
![]() Cytat:
potem oni pokazują, że niby w testach jest oznaczony jako firma Nania, model BeOne. no ok, taki fotelik jest. tylko że to nie jest fotelik "ferrari". tylko nania: http://www.adac.de/infotestrat/tests...ANIA+Be-One+SP - ani słowa tu nie mam że to jest ferrari. ogólnie fotelik Nania wypadł w testach dobrze. jedyny minus to to, że to dość stara konstrukcja. w sumie nie wiadomo, czy nadal jest produkowany. natomiast w tej aukcji (cena jest hmmm, podejrzana jak na fotelik z testami - one zawsze są droższe bo same testy są cholernie drogie) nie wiem na jakiej zasadzie oni próbują mi wmówić, że fotelik ferrari to w testach Nania, a w dodatku cośtam piszą o fisherprice? albo sprzedawca ma aspergera i/lub adhd i stąd opis nietrzymający się kupy, albo próbuje kogoś zrobić w konia. takie mam podejrzenie. jestem jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Firoella na "Małysza to chyba będzie problem załatwiać sie po porodzie bo na Małysza wszystko bardziej napinasz ale nie wiem do końca ![]() Mnie póki co teraz już sprawia porblem na Małysza i dlatego stram sie unikać publicznych toalet, co w domu to w domu ![]()
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
co do moich zakupionych wczorajszych ciuszków..to super decyzja... mam zapas na cały rok.
![]() ![]() ![]() wyszło mi około 1 zł ciuszek... nie licząc (tego co na zdjęciach poniżej) skarpetek, czapeczek kurki ciepłej zimowej i kombinezonu ciepłego zimowego i nie licząc bucików.. ciuszki - większość jest w dobrym stanie, niektóre to chyba nawet nie noszone.. .bo nie zdążyła założyć... ![]() IMG_1148.jpgIMG_1149.jpgIMG_1173.jpgIMG_1176.jpgIMG_1172.jpgIMG_1124.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
płyn HI zalecają "taki jak się używało w ciąży" żeby jakaś "nówka" nie uczuliła przypadkiem ani nie spowodowała pordażnienia dodatkowego, ale szare mydło będzie git. jest najlepsze bo dezynfekuje i nie ma pierdyliona nieciekawych skłądników, sls-ów, pegów i innych świństw, które w normalnych płynach HI są na porządku dziennym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.