Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-23, 08:18   #421
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam

Ale sobie dzisiaj pospałam jak nigdy do 9. Ja się muszę przyznać, że wczoraj mnie tak nosiło, że kupiliśmy wózek . Tż wczoraj to chyba przez 1,5h rozkładał go na kawałki i testował. Teraz cały duży pokój jest w elementach wózka.
A i ledwo zmieściliśmy te wszystkie rzeczy do samochodu

ooo szybko

Cytat:
Kupiliśmy używkę a gwarancja jest do października. Pan w Astrze polecał nam bebetto Nico plus i taki znaleźliśmy i cieszę się jeszcze bo jest zielony jak kurtka tż-ta
Cytat:
Nam pan w Astrze polecał wózek bebetto Nico plus i ten kupiliśmy opowiadał nam o baby design lupo comfort i mówił też o tutku dobrze ale nie podobał mi się materiał i od razu odrzuciłam
też myślałam nad Nico albo baby design

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja pamietam że tez kupiłam wcześnie wózek, i jeździłam po domu. Pamietam że chciałam zapakować koce i iśc na spacer

Helloł

Nie było mnie 2 dni i przyznaje, że nadrobiłam tylko albo aż 3 strony kończę kawę, wstawiam pranie i za ubieranie choinki się z młodzieżą biorę

wczoraj byłam na badaniach ale wyniki po świętach bo CMV jest później. A pogoda masakraaaa

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:33   #422
country111
Zakorzenienie

Co pichcę mam 4 blachy ciasta do zrobienia a dzisiaj jeszcze lecę do mamy uszka i pierogi lepić.
Ciasta jakie robię to obowiązkowo sernik, pierwszy raz makowiec na życzenie siostry i delicje jabłkową oraz panią walewską dla teściowej.
Także idę zakasać rękawy bo tż miał tydzień czasu co by mi orzechów nałupać a on wczoraj nawet nie 10dag i zmęczony
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:35   #423
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Co pichcę mam 4 blachy ciasta do zrobienia a dzisiaj jeszcze lecę do mamy uszka i pierogi lepić.
Ciasta jakie robię to obowiązkowo sernik, pierwszy raz makowiec na życzenie siostry i delicje jabłkową oraz panią walewską dla teściowej.
Także idę zakasać rękawy bo tż miał tydzień czasu co by mi orzechów nałupać a on wczoraj nawet nie 10dag i zmęczony
Co to pani Walewska ..?

Ale właśnie mi uświadomiła ze zjadlabym pavlova czy tam pavlowa

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:40   #424
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziewczyny!
Jutro z rana jedziemy z Tż juz na całe święta do teściów, więc pewnie nie będę miała tam możliwości na dłużej usiąść przy kompie, dlatego już dziś chciałabym Wam wszystkim życzyć zdrowych, przyjemnych, oraz bezwietrznych Świąt Bożego narodzenia obyście wypoczęły i pojadły smakowitych pierników, pierogów i innych pyszności
Buziaki dla wszystkich mam
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnꀿ nie będzie prze święta, więc życzę wszystkim Wesołych Świąt!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez Wam zycze zdrowych, wesolych i rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia.
Załącznik 5867743

Wesołych dziewczyny !

Jakaś kiepska noc za mną.. budziłam się non stop, znów wstawałam na jedzenie.. jakieś głupie sny miałam..
U mnie przynajmniej przestało padać i wiać i jakoś cieplej się zrobiło. W końcuu..

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Co to pani Walewska ..?

Ale właśnie mi uświadomiła ze zjadlabym pavlova czy tam pavlowa
Takie pyszne ciasto

oo też bym zjadła!

W sobote byłam w osiedlowym po bułki i mieli takie pyszne paczki ale nie wziełąm, sama nie wiem czemu i chodzą za mną od soboty. Dziś zaszłam i nie maa

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:42   #425
201710041131
Konto usunięte

Hej mamuśki

Ja dziś nic nie robię, tylko odkurzę, bo po wczorajszym nie został ślad, umyję podłogi i spakuję się na wyjazd. Mam doła, nie chcę jechać, jak mnie szwagierka sprowokuje to jej zrobię z tych świąt piekło Tż już wie, żeby ta prymitywna laska do mnie nawet nie podchodziła choćby z opłatkiem, bo uwolnię całą moją agresję magazynowaną od września

I jeszcze mama mi napisała, że nie będzie komu kolęd śpiewać bo będzie tak mało osób, no nie pomogła mi tym

Ja jeszcze nic nie jadłam, a wy jak zwykle o żarciu

Ale pizzę wczoraj opędzlowałam
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:44   #426
justi699
Zakorzenienie

Hej, piernik mi nie wyszedł
Terez robie drugie ciasto więc proszę o kciuki
Mnie m-ama też trochę wyręcza a ja też sie pilnuje ze wzgledu na brzuch

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:44   #427
country111
Zakorzenienie

A dokładnie takie cudo robię http://waniliowachmurka.blogspot.com...-jesienna.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 08:46   #428
justi699
Zakorzenienie

Aaaa i u mnie też straszliwie wieje_! Chyba od czwartku

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 08:53   #429
Cos_
Zakorzenienie

Hejka dzieki za zyczenia i wzajemnie!
tez pedze robic biszkopt,sernik i piernik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-23, 08:55   #430
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a mnie się śniło przedwczoraj, że byłam w cukierni i kupowałam pączki z budyniem i szyszki

Maja
Stary 2014-12-23, 08:57   #431
Aika213
Wtajemniczenie

Jak ja Wam zazdroszcze Swiat w Polsce z rodzina. Te wszystkie przygotwania, ze idziecie lepic uszka czy pierogi do mamy. Jak ja bym tak chciala. Tak mi sie teskni za polskimi Swietami i cala ta atmosfera.
Ja to nie umie sie cieszyc Swietami tutaj w Anglii. No ale cos za cos.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 09:14   #432
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny!!!

bylam rano na pobieraniu krwi - wyjsc z domu bez sniadania i kawy to dla mnie masakra.. ale juz nadrobilam

ja jakos nie moge tych swiat ogarnac w tym roku, ciaza, praca, kupa roznych spraw, a mi sie tak ogolnie nie chce nic. i jeszcze nie wiem, czy jutro rano pracuje czy nie, a mieszkanie nieposprzatane
moj maz tez sie nie poczuwa do porzadkow swiatecznych. jak zwykle wyprasowal co bylo do wyprasowania ale nie widzi sensu w porzadkach wiekszych niz zwykle..
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 09:15   #433
k a j a
Zakorzenienie

Mój tż pomagał mi w weekend sprzatać. No ale siedzi wczoraj i dziś z Blanką w domu i co? juz pełno talerzy i kubków :/ i jeszcze od rana jakies humorki :/

Ja jutro pewnie do pracyyyy do 13.. bleee.. nie wiem po co :/ a na 16 na wigilię do teściów.

Lena
Stary 2014-12-23, 09:33   #434
industria
Zakorzenienie

wszystkie dziewczyny wyjeżdzające na święta- wszystkiego dobrego no i bezpiecznej podróży spędzcie te święta cudownie i spokojnie

kurcze, rozpisałyście sie wczoraj o wózkach i to mi uświadomiło że ja ciągle laik straszny w tym temacie jestem. yhhh..... trzeba sie bedzie zainteresować tematem w końcu. póki co obejrzałam w internetach te dwa o których pisałyście jedo i bebetto i oba mi sie podobają- ładne

kochane, która z was bierze prenatal duo? mi sie skończyła pregna i zaczełam prenatal dziś no i po nim zwymiotowałam . od jakich dwóch tygodni nie wymiotuje i nie mam mdłości . zaraz po połknięciu zaczeło mi sie robić niedobrze i podczas robienia śniadania musiałam biec do łazienki miała tak któraś z was?
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 09:36   #435
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
wszystkie dziewczyny wyjeżdzające na święta- wszystkiego dobrego no i bezpiecznej podróży spędzcie te święta cudownie i spokojnie

kurcze, rozpisałyście sie wczoraj o wózkach i to mi uświadomiło że ja ciągle laik straszny w tym temacie jestem. yhhh..... trzeba sie bedzie zainteresować tematem w końcu. póki co obejrzałam w internetach te dwa o których pisałyście jedo i bebetto i oba mi sie podobają- ładne

kochane, która z was bierze prenatal duo? mi sie skończyła pregna i zaczełam prenatal dziś no i po nim zwymiotowałam . od jakich dwóch tygodni nie wymiotuje i nie mam mdłości . zaraz po połknięciu zaczeło mi sie robić niedobrze i podczas robienia śniadania musiałam biec do łazienki miała tak któraś z was?
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Gin kazał mi łykać tabletki na noc, że mogą powodować mdłości

Lena
Stary 2014-12-23, 09:39   #436
abz
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sobie dzisiaj przepinam gondole na fotelik składam i rozdkłam wózek i spaceruje po dużym pokoju. Teraz to ja się już nie mogę doczekać
Też tak miałam jak kupiliśmy wózek, bujałam pusty w pokoju

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nie muszę kupować małych rzeczy dla dziecka, bo moja siostra urodziła w listopadzie synka i ma starszą córkę i zapowiedziała, że już dla mnie odkłada wszystko co ma, więc mogę się skupić na rzeczach trochę większych

No i witam w świątecznym tygodniu
Nie wszystko na pewno przypasuje bo jednak dziecko zimowe i letnie, ale na pewno skorzystasz. Ja mam też po synku odłożone, ale i tak wiele bym nie skorzystała bo on z końca września to już same długie rękawy. Teraz okazuje się, że ma być córcia wiec już w ogóle wybiorę tylko te neutralne kolory a resztę chyba w końcu sprzedam.

Cytat:
A ja wyszlam i czuje ze skończy się gorączka. Przewialo mi łeb na maksa
Bez czapki???

Cytat:
A Zaraz jade do lekarza z małym bo na dodatek ma biegunkę juz 6 dzień
I jak tam?

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
dziewczyny, powoli rozglądam się za wózkiem, tak naprawdę wcale nie musimy go kupować, bo mogę dostać od siostry, no ale chciałabym kupić nowy... Myśleliśmy o maxi cosi, Mutsy albo innej konkretnej firmie, ale wczoraj jak szłam na uczelnie widziałam fajny wózek, taki w moim typie okazał się bardzo tani tylko nie wiem czy to nie jakieś gówno. opinie w necie i dobre i złe...

http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...849581040.html kolor ten pierwszy, szary

badziewie?
Czy to jedo czy tako, czy no name to dla mnie nie ma aż takiej różnicy, tzn cenowa owszem więc po co przepłacać? Jedynie potem używane te bardziej firmowe moga się szybciej sprzedać.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Ja dziś nic nie robię, tylko odkurzę, bo po wczorajszym nie został ślad, umyję podłogi i spakuję się na wyjazd. Mam doła, nie chcę jechać, jak mnie szwagierka sprowokuje to jej zrobię z tych świąt piekło Tż już wie, żeby ta prymitywna laska do mnie nawet nie podchodziła choćby z opłatkiem, bo uwolnię całą moją agresję magazynowaną od września

I jeszcze mama mi napisała, że nie będzie komu kolęd śpiewać bo będzie tak mało osób, no nie pomogła mi tym

Ja jeszcze nic nie jadłam, a wy jak zwykle o żarciu

Ale pizzę wczoraj opędzlowałam
Wdech, wydech.... spokojnie, poczuj magię świąt

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej, piernik mi nie wyszedł
Terez robie drugie ciasto więc proszę o kciuki
Mnie m-ama też trochę wyręcza a ja też sie pilnuje ze wzgledu na brzuch
I jak robi sie drugi piernik?

Jak ja się wczoraj fatalnie czułam, leżałam jak dętka a dom aż woła o porządki a w kuchni czekają produkty żeby zrobic jakieś świąteczne jedzenie, ale nie byłam w stanie. Tak jak ja wcale nie wymiotowałam, miałam jedynie mega mdłości tak wczoraj już byłam w drodze do muszli w wc, tak mi sie cofało normalnie. Ostatecznie nie wymiotowałam, ale czułam sie słabo. Jedyna różnica w diecie, to ze wczoraj wzięłam pierwszą witaminę, ale czyżbym to aż tak odczuła? Dziś nie wzięłam wcale w obawie przed powtórką.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

O, widzisz industria, ja łyknęłam prenatal classic....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 09:47   #437
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Czy to jedo czy tako, czy no name to dla mnie nie ma aż takiej różnicy, tzn cenowa owszem więc po co przepłacać? Jedynie potem używane te bardziej firmowe moga się szybciej sprzedać.

Jak ja się wczoraj fatalnie czułam, leżałam jak dętka a dom aż woła o porządki a w kuchni czekają produkty żeby zrobic jakieś świąteczne jedzenie, ale nie byłam w stanie. Tak jak ja wcale nie wymiotowałam, miałam jedynie mega mdłości tak wczoraj już byłam w drodze do muszli w wc, tak mi sie cofało normalnie. Ostatecznie nie wymiotowałam, ale czułam sie słabo. Jedyna różnica w diecie, to ze wczoraj wzięłam pierwszą witaminę, ale czyżbym to aż tak odczuła? Dziś nie wzięłam wcale w obawie przed powtórką.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

O, widzisz industria, ja łyknęłam prenatal classic....

W firmowych może być lepszy dostęp do części, lepszy serwis np. A z takimi noname nigdy niewiadomo..

O kurcze to faktycznie kiepski dzień miałaś. A dziś bez tej tabletki lepiej?

Ja zwiększyłam dawkę magnezu bo mi ręce w nocy koszmarnie drętwieją.

Lena
Stary 2014-12-23, 09:48   #438
myboyismine
Zakorzenienie

WESOŁYCH ŚWIĄT
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 09:56   #439
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
W firmowych może być lepszy dostęp do części, lepszy serwis np. A z takimi noname nigdy niewiadomo..

O kurcze to faktycznie kiepski dzień miałaś. A dziś bez tej tabletki lepiej?

Ja zwiększyłam dawkę magnezu bo mi ręce w nocy koszmarnie drętwieją.
Trochę lepiej, ale czuję się oslabiona i na wymioty póki co mi się nie zbiera Moze faktycznie na noc powinnam łykać te tabletki, przyzwyczajona jestem zawsze z rana. Gorzej jak łyknę dziś na noc a jutro się bede źle czuła, a plany jeszcze na jutro mam, ciasta muszę dorobić, zrobić schab w galarecie, ubrac choinkę jeżeli tz ją dziś w końcu kupi...

Stary 2014-12-23, 10:02   #440
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Wdech, wydech.... spokojnie, poczuj magię świąt

Czuję, ja cały rok czekam na święta jak nikt Dlatego z chęcią bym jej wsadziła w oko cukrową laskę i okładała po głowie twardym piernikiem!

I dziś jak nie wzięłaś to czujesz się lepiej bidulko?

EDIT: Już widzę, że jesteś osłabiona
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-23, 10:04   #441
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę lepiej, ale czuję się oslabiona i na wymioty póki co mi się nie zbiera Moze faktycznie na noc powinnam łykać te tabletki, przyzwyczajona jestem zawsze z rana. Gorzej jak łyknę dziś na noc a jutro się bede źle czuła, a plany jeszcze na jutro mam, ciasta muszę dorobić, zrobić schab w galarecie, ubrac choinkę jeżeli tz ją dziś w końcu kupi...
To może daruj sobie te tabletki teraz?

Lena
Stary 2014-12-23, 10:10   #442
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

abz - kaja ma rację z tymi wózkami, tzn. serwisem itd....poza tym nie wiem co Wy macie konkretnie na myśli ale dla mnie formowy wózek to niekoniecznie np. Mutsy...Bebetto też dla mnie jest firmowym wózkiem czy inne "podobne" formy które jednak nie zabijają ceną

choinka ubrana a ja właśnie tosty wpierdzielam wczoraj poprosiłam mamę żeby będąc w aptece kupiła mi witaminy jakieś dla ciężarówek kupiła mi DoppelHertz Mama...nawet nie wiedziałam, że takie istnieją

kurde ja na tą wizytę 30.12...mogłaby mi zrobić prezent ginka i powiedzieć płeć bo też się nie mogę doczekać

Maja
Stary 2014-12-23, 10:31   #443
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Czuję, ja cały rok czekam na święta jak nikt Dlatego z chęcią bym jej wsadziła w oko cukrową laskę i okładała po głowie twardym piernikiem!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
abz - kaja ma rację z tymi wózkami, tzn. serwisem itd....poza tym nie wiem co Wy macie konkretnie na myśli ale dla mnie formowy wózek to niekoniecznie np. Mutsy...Bebetto też dla mnie jest firmowym wózkiem czy inne "podobne" formy które jednak nie zabijają ceną

choinka ubrana a ja właśnie tosty wpierdzielam wczoraj poprosiłam mamę żeby będąc w aptece kupiła mi witaminy jakieś dla ciężarówek kupiła mi DoppelHertz Mama...nawet nie wiedziałam, że takie istnieją

kurde ja na tą wizytę 30.12...mogłaby mi zrobić prezent ginka i powiedzieć płeć bo też się nie mogę doczekać
Dla mnie bebetto czy espiro czy deltim (chyba x landera robią nie?) to są też firmy, oczywiscie, ale są marki mniej i bardziej znane i przy sprzedaży późniejszej to moze mieć znaczenie. Choć mi np mojego camarelo Q12 udało się szybko sprzedać a słyszał ktoś o tej firmie? Ja wcześniej nigdy.
podpytaj ginkę, jak dzidziuś będzie współpracował to może się udać

Stary 2014-12-23, 10:32   #444
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

wrrr ....czasem to się zastanawiam czy mój mąż jest głuchy czy głupi

Maja
Stary 2014-12-23, 10:35   #445
abz
Zakorzenienie

Cytat:
wrrr ....czasem to się zastanawiam czy mój mąż jest głuchy czy głupi
Może po trochu jedno i drugie?
Co jest??

Stary 2014-12-23, 11:03   #446
poldzik
Zadomowienie

maz mi wlasnie powiedzial, ze jego kuzyn ma wozek po coreczce i jesli chcemy to nam go odstapi. mowie super, a jaki to wozek?
no wozek, normalny. dla dziecka.
uahahah faceci.

tlumacze mu ze sa rozne firmy, modele ("przeciez to wozek, a nie samochod" ), ze sa gondole, spacerowki, 2w1, 3w1 ("a ta gondola to jest niezbedna? przeciez to tylko na pare miesiecy a potem wyrosnie" )

aaaa!!! wez gadaj z facetem!!!!

mowie mu, ze albo sie doksztalci, albo bedzie mnie sluchal, albo ja zdecyduje a o ewentualna pomoc w decyzji poprosze moja lub jego mame.. to dziala na niego jak plachta na byka "nieeee!!to nasze dziecko my musimy decydowac!!!oboje!!!" sie bedzie musial facet z wozkologii doksztalcic
a ja chyba bede musiala z zona jego kuzyna pogadac zeby sie dowiedziec co to jest co maja na zbyciu
Stary 2014-12-23, 11:07   #447
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Może po trochu jedno i drugie?
Co jest??
jak mam z nim gadać przez telefon to

poldzik - mój tam w sprawie wózka się nic nie odzywa i dobrze

Maja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-23, 11:07   #448
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
z moim tez przez telefon sie nie da..
Stary 2014-12-23, 11:09   #449
country111
Zakorzenienie

melduję, że jestem na finiszu drugiego ciasta jeszcze tylko dwa
Stary 2014-12-23, 11:11   #450
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

poldzik - mój tam w sprawie wózka się nic nie odzywa i dobrze
Mój też się nie odzywa w sprawie wózka Wie że nie ma i tak nic do gadania Oczywiscie pokazuje mu wybrane żeby nie było, ale sam mówi że jemu to obojętnie bo i tak to ja głównie bedę z niego korzystała i opiera się tylko na "ładny" albo "brzydki" "

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości