Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 12:00   #421
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Moja leży na skos głowa jest w dole ale od strony lewego jajnika a nogi po prawej u góry i też się dobija jak jej niewygodnie
Dzięki Przy okazji przekopałam szufladę majtkową i wypierdzieliłam wszystko co jest za małe i złe na teraz. Takie pustki się zrobiły Ale przynajmniej można domknąć ją bez problemu A co zamówiłaś
Też chętnie poznam stronę
Z F&F zamówiłam sobie majtki i staniki.
Bo mam kilka sztuk z tej firmy u dobrze mi się je nosi. A że promocja teraz jest to kupiłam parę sztuk. Jak będę dobre to wywale jakieś stare.
Stary 2015-05-22, 12:08   #422
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Przy okazji przekopałam szufladę majtkową i wypierdzieliłam wszystko co jest za małe i złe na teraz. Takie pustki się zrobiły Ale przynajmniej można domknąć ją bez problemu :P A co zamówiłaś
Też chętnie poznam stronę

oootak te z to mam w planach na zwolnieniu

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
. Skubana prawie 3 kg!
oskubana chyba !!

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

co do robienia kanapek mężowi to rano sam sobie robi ja mu robie wypasione jak ma chec w domu. bo ja kupe warzyw wkładam a on tylko z wedlina i serem ale nie zrywam sie o 6 rano by mu szykować, zreszta sam mnie o to nie prosi chybaze zaśpi
ja tez nie byłam na 3D

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 12:11   #423
Mten
Rozeznanie

Cytat:
A u mnie będzie kurczak. Wczoraj kupiłam mięsną kurę, bo była w promocji. Skubana prawie 3 kg!

U mnie dzisiaj domowa pizza !
Stary 2015-05-22, 12:17   #424
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

a u mnie ta kapusta , czy ktoś da jakiś przepis pyszny ?

wymianki
Stary 2015-05-22, 12:19   #425
meneq
Zakorzenienie

U mnie curry po francusku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 12:22   #426
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mój nie je zielonego więc jak mnie wkurzy to robię na obiad mizerię albo sałatę Ale też ma swoje "przyzwyczajenia" i na śniadanie najchętniej jadłby dzień w dzień jajecznice i bułki z serem i pomidorem

Kurcze, to rzeczywiście bardzo fajna cena , a z jakiej stronki zamawiałaś jeśli można spytać bo ja też się na nie "czaje"
Mój też nie przepada za zielonym, ale akurat ogórki lubi Za to śmietany nie lubi

20 kul w Polsce kosztuje 100 zł, a tutaj mi wyszło 45 zł i darmowa dostawa http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 12:24   #427
czarownica_tea
Zakorzenienie

U mnie pstrąg zapiekany w piecu, młode ziemniaczki i ogórki małosolne

ale mi basen dobrze zrobił i miałam cały dla siebie tzn. ten ciepły, dziecięcy bo w olimpijskim panowie prężyli muskuły

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 12:28   #428
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja też panikuje, co chwilę w tej ciąży Ale od kąd czuje regularne ruchy to jakoś mi lżej

Mogę Ci polecić dr Kowalskiego z Medicusa - super facet Ja byłam u niego 3 razy, w tym raz na 3d/4d. Sprawdza wszystko u dziecka, do tego nagrywa na płytkę i możesz spokojnie powiedzieć, że chcesz poznać płeć. Z wizytą też nie ma problemu - dzwonisz rano i w ten sam dzień wizyta.

Właśnie o nim czytałam i do niego chce iść. To 3d u niego jest za 150 zł tak jak na stronce pisze? Dobrze widać dzieciątko?

Chyba na środę się umówię, bo Tż ma wolne. Ode mnie to dość daleko a jak on w pracy to ja bez auta zostaję.

Cytat:
Ja bym czasem chciała mu coś innego dać np. jakaś sałatka czy ciasto, ale NIE! Czasem uda mi się jakiegoś pomidora przemycić

Przyszły moje cotton ballsy z Chin i bardzo polecam Zapłaciłam 45 zł za co w Polsce zapłaciłabym minimum 100 zł + wysyłka I czekałam 2,5 tygodnia więc spoko

Pokaż koniecznie skąd bo też planuje kupić.

Cytat:
Wiesz co, chyba wszystko zależy od gabinetu. Ja wczoraj na połówkowym dostałam płytę z nagraniem, także fragmenty są w 3d i zapłaciłam jak za zwykłe badanie - 100 zł. A prawda jest taka, że 3d nie daje ci gwarancji ładnych widoków. Czasem powłoki przeszkadzają, czasem dziecko się zasłania, tak jak np nasza wczoraj. Pipkę pokazała w 3d 2 razy. Buzię też 2 razy łapał to pierwszym razem się zasłaniała a drugim nie dało się wyostrzyć dokładnie widoku, cały czas coś zasłaniało. A sprzęt jeden z lepszych. Na takim usg 4d to raczej jest tylko pokazywanie, bo to dla rodziców i pomiary to jak już ktoś robi to podstawowe, żeby cokolwiek w opis wpisać.

Ogólnie jestem mega pozytywnie zaskoczona wczorajszym usg. Chyba nigdy nie miałam zrobionego tak dokładnie, może przez to, że to połówkowe, ale w poprzedniej ciąży chyba bardziej pobieżnie było to zrobione. A moze to przez to, że o wszystkim mi mówił. Najpierw sprawdził wargę i nos, oczy, nawet źrenice mi pokazał Później głowa, wszystkie elementy, czy nie ma wodogłowia, jakie są normy. Później serce, czy dobrze zbudowane, czy krew prawidłowo płynie, czy są wszystkie żyły i tętnice dobrze umiejscowione, czy nie ma przepływu krwi między komorami. Później to coś tam trójdrożnego czy jakoś tak, czy nie ma przepukliny, wszystkie narządy ogólnie i to z kilki perspektyw, na koniec oglądał kręgosłup i sprawdzał skórę czy nie ma guzów albo ubytków. No i kolejne usg mam zrobić za 3 tygodnie Także niedługo zobaczymy się znów z Jagódką

Ja też byłam zadowolona z połówkowego, bo babka dokładnie badała, ale nic mi nie chciała pokazać i nie umiała włożyć płyty dvd! Wkurzyło mnie to strasznie.

Pójdę i zobaczę jak będzie.

Cytat:
z dziewczynkami to taka niepewność jest czesto do samoego końca, nie byłam na 3 d i nie wim jak to wygląda. ale nawet moja gin mimo wyraźnego siuska poki nie zobaczy zzstąpionych jąder nie zagwarantuje mi na 100% ze chłopiec.

co do robienia kanapek mężowi to rano sam sobie robi ja mu robie wypasione jak ma chec w domu. bo ja kupe warzyw wkładam a on tylko z wedlina i serem ale nie zrywam sie o 6 rano by mu szykować, zreszta sam mnie o to nie prosi chybaze zaśpi

No właśnie. Tak naprawdę dowiemy się dopiero na 100 % jak przyjdzie na świat.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Z F&F zamówiłam sobie majtki i staniki.
Bo mam kilka sztuk z tej firmy u dobrze mi się je nosi. A że promocja teraz jest to kupiłam parę sztuk. Jak będę dobre to wywale jakieś stare.

Też dzisiaj wybieram się do Tesco. Mam nadzieję, że uda się coś upolować dla maluszka.

Ja nie mam dzisiaj pomysłu na obiad. Najchętniej coś na szybko bo nie mam checi stać przy garach.
Stary 2015-05-22, 12:37   #429
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Właśnie o nim czytałam i do niego chce iść. To 3d u niego jest za 150 zł tak jak na stronce pisze? Dobrze widać dzieciątko?

Chyba na środę się umówię, bo Tż ma wolne. Ode mnie to dość daleko a jak on w pracy to ja bez auta zostaję.

Ja też byłam zadowolona z połówkowego, bo babka dokładnie badała, ale nic mi nie chciała pokazać i nie umiała włożyć płyty dvd! Wkurzyło mnie to strasznie.

Pójdę i zobaczę jak będzie.

No właśnie. Tak naprawdę dowiemy się dopiero na 100 % jak przyjdzie na świat.

Też dzisiaj wybieram się do Tesco. Mam nadzieję, że uda się coś upolować dla maluszka.

Ja nie mam dzisiaj pomysłu na obiad. Najchętniej coś na szybko bo nie mam checi stać przy garach.
Dla malucha juz mi idzie zamówienie z tesco.
Stary 2015-05-22, 12:38   #430
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Mój też nie przepada za zielonym, ale akurat ogórki lubi Za to śmietany nie lubi

20 kul w Polsce kosztuje 100 zł, a tutaj mi wyszło 45 zł i darmowa dostawa http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html
Mój z zielonego to lubi np schabowe

O dzięki dzięki !
Stary 2015-05-22, 12:48   #431
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- ja zasypiam 23:30-23:50 (nie daje rady czasem obejrzeć filmu do polnocy) a budze sie 6:30-7:00. Widać tak potrzebuje.

Lecę na basen

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja zasypiam koło 2, pierwszą pobudkę mam przed 7, drugą po 9 i czasem mam trzecią przed 12 Ale trochę to niezdrowe i niefajne, tylko że jak uda mi się zasnąć dopiero o 4, to nie ma mowy o podnoszeniu tyłka o 9....
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Omg dziewczyny !

Wczoraj wybrałam się z tż na rower i kiedy przyjechaliśmy do domu zaszłam z roweru , byłam w legginsach i normalnie wycieklo Mo tyle śluzu ze miałam legginsy mokre jak bym se siknela. Ale myślę sobie ah to pewnie od roweru coś mnie wybeltalo, i dziś rano wstaje z łóżka i podobna lawina śluzu, ostatnio jak byłam u lekarza mówiłam mu ze chyba mam upławy bo często mam mokro mocno on zbadał mówi ze nie to nie są upławy tylko no mam mokro ale nic mi nie wiadomo o takim niespodziewanym sikaniu sluzem! Czy wiecie coś na ten temat? Czemu tak się dzieje?

Miałam nic z ciuchów nie kupować bo mam dużo ale jest promocja w 5 10 15 wiec zalecił am. Kupiłam większe będą na później bo było -40%.
W rossku tez promocja na kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Kupiłam kilka rzeczy bo też -40%.

Ah i kupiłam prezent dla starszaka na dzień dziecka. Dostanie długo wyczekiwana jaszczurke. Ja chyba ciesze się najbardziej bo sama chciałam ja bardzo mieć, a to pretekst dobry ze dla dziecka ,)
A kolor ma jaki? Jak zielonkawy i śmierdzi to leć do lekarza. A może po prostu tak masz i już. Wiem, że w któryś tygodniach ciąży może być więcej śluzu niż normalnie.

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
My wybralismy ikeowskiego gullivera, też mysleliśmy nad sundvikiem, ale mamy w pokoju Małej całkowicie białe meble , a sundvik jest koloru biała bejca i jest zupełnie inny niż nasze meble, więc padło na Gullivera Tez nas skusiła ta wyjmowana cała boczna ścianka, jak dla mnie super rozwiązanie. Tylko teraz zastanawiam się czy te dwa stopnie regulacji to nie za mało? Zazwyczaj są 3 chyba, prawda?
A te 3 stopnie regulacji to nie jest przypadkiem tak, że pierwszy jest strasznie wysoko? Moi rodzice mają takie łóżeczko i właśnie pierwszy stopień był tak wysoko, jak młodego się położyło to praktycznie wystawał poza łóżeczko i długo tak nie spał, bo szybko był ruchliwy i mama się bała, że się przesunie i spadnie. Tylko nie wiem, czy akurat w tym łóżeczku nie ma od razu tego najniższego stopnia, bo on spał z rodzicami szybko a potem z mamą, bo tata miał drugie łóżko. Swoją drogą, nie polecam takiego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Mój też robi sobie sam, ma dwie rączki tak sama jak ja:
Najczęściej i tak robi wieczorem i chowa do lodówki, no bo bez przesady

A w ogóle to mam "materacowy dylemat". Dla córki miałam kokos-gryka, ale ta gryczana strona była taka twarda moim zdaniem i nierówna, że cały czas, czyli ponad 3 lata spała tylko na tej kokosowej, a potem do większego łóżeczka kupiłam zwykła piankę i jest git. Teraz chciałam lateksowy, ale jak zobaczyłam ceny, to ja dziękuję-no way. To sobie myślę-kupię zwykła piankę i tyle, ale zaraz potem tabun myśli-czy to nie za miękkie będzie dla niemowlaka, itd. No i jak tu takiej babie dogodzić? Jak żyć?
Mój tż sam sobie robi kanapki, czasem da jakiegoś pomidorka czy ogórka, ale zapału do kanapek nie ma, bo rano nie ma apetytu. Ja mu robię max 3x w roku. Ostatnio sobie nawet zupę zamówił w pracy, bo chleba nie było ale jak jest ciasto, sałatka itp to zawsze pakuje sobie w pudełko i zabiera do pracy.

Co do materaca, to dla dzieci chyba lepiej, że to twarde
Cytat:
A tam w ogóle, to po tym czopku taaaaak dobrze spałam! Nic mnie nie bolało, nawet nie wstawałam siku! Nawet lezenie pod złym kątem nie było nieprzyjemne Tzn mam nadzieję, że to po tych czopkach bo mam je brać do wizyty, czyli półtora tygodnia i chciałabym tak dobrze sypiać. Wstałam jak skowronek po 5 rano, tzn obudziłam się.
Też chcę taki czopek

Cytat:
Ja mojemu też robię. Jak zdarzy się, że zaśpię albo nie ma pieczywa to taj jak mówisz na drożdżówkach leci, a potem i tak kebaba je, bo jak się pracuje od 8 do 19 to nie ma innego wyjścia.

Mam pytanie. Na połówkowym moja dzidzia bardzo się wierciła. Do tego nie było mojej lekarki tylko jakaś inna w zastępstwie. Dowiedziałam się o tym dopiero jak byłam na miejscu. Lekarka stwierdziła, że to najprawdopodobniej dziewczynka, ale wydawało mi się, że sama nie jest przekonana. W związku z tym chcę iść prywatnie na usg i nie wiem czy warto już iść na 3d czy raczej na normalne usg. Znalazłam 3d za 150 zł wiec tanio. nie wiem tylko czy wtedy lekarz powie mi też płeć czy to tylko usg i lekarz pokazuje, daje płytę ale nie bada dziecka? Co myślicie? Może jeszcze trochę poczekać. Jestem w 24 tygodniu i chce wreszcie zacząć zakupy...
Zawsze jest wyjście, żeby nie jeść kebabów, wystarczy zamówić coś innego na szczęście mi i tż przeszła ochota na nie, od tych afer z psami, bakteriami itd.

Co do usg to chyba im później, tym mniej widać. My chcieliśmy mieć nagranie i czekaliśmy aż dziecko będzie większe, a teraz się zastanawiamy, czy jest sens, skoro może być mało widać na takim nagraniu...
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
No tak, to co dla nas minusem to dla was plusem i na odwrót : Czyli spokojnie można samemu sobie 3 stopień dowiercić- to super! Jeszcze nie kupilismy, planowaliśmy dokupić "kiedyś" , ale pewnie niedługo to zrobimy, bo potem wycofają albo cuś i będzie kłopot. Ale mój mąż jest sceptyczny i boi się, że mała będzie sobie siniaki o tę dostawkę robić No tak, bo jak spadnie to siniaków nie będzie A materac też z Ikei? Ja się ich jakoś boję... Pewnie dlatego że nigdy nie słyszałam , żeby ktoś z rodziny/znajomych tam kupował.
Materace z Ikei dla dorosłych mają moi rodzice, moja kuzynka i moja ciocia z wujkiem. Wszyscy bardzo chwalą. Ciocia i rodzice mają twarde, dobrze im się śpi, a kuzynka ma taki bardzo wysoki, średnio twardy i mówi, że już jej plecy nie bolą. Także jakościowo powinny być ok.
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Grituś jeszcze nie myśleliśmy o imionku, ale mi po głowie kołacze się Bartłomiej, Bartuś
Ja z tym ciśnieniem to mam cyrki, ale ja jestem nerwicowcem na ostatniej wizycie to mi tak tętno zasuwało, ze ciśnieniomierz nie mógł mi ciśnienia zmierzyć

Wczoraj dojechała do mnie paczuszka ubranek z olx, są fantastyczne teraz muszę popatrzeć ile czego mam, no i kupic komodę
Oo jak moja szwagierka, cały czas liczyła na Bartusia, tylko że nie Bartłomiej, a Bartosz. No ale póki co ma dziewczynkę i teraz już nie jest taka pewna, że drugie na bank będzie chłopcem

Cytat:
Ja bym czasem chciała mu coś innego dać np. jakaś sałatka czy ciasto, ale NIE! Czasem uda mi się jakiegoś pomidora przemycić

Przyszły moje cotton ballsy z Chin i bardzo polecam Zapłaciłam 45 zł za co w Polsce zapłaciłabym minimum 100 zł + wysyłka I czekałam 2,5 tygodnia więc spoko
A co to te cotton ballsy i do czego?
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A ja właśnie zjadłam paczka i mi tak dobrze

Idę robić zaraz obiadek. Dzisiaj zapiekanka gyros ☺
A ja dzisiaj kucharzyć nie będę, są paluszki rybne to odsmażę, zrobię sałatę z pomidorami i wsjo. Jakoś od wczoraj mi tak ciężko na żołądku, przesadzam ostatnio z jedzeniem, nie tylko ilościowo...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 12:57   #432
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Ufff na szczęście kopnął wczoraj jak już zasypiałam. Nie wiem co się ze mną dzieje w tej ciąży. Wcześniej można było powiedzieć o mnie wszystko, ale nie to, że jestem panikarą...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stresujące jest, to bo to nasza mała istota.

Ja jestem panikara, a teraz jeśli chodzi o tą istotkę, to jeszcze bardziej się martwię. A co będzie jak się urodzi?

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Lecę na tyle, na ile mogę, czyli jeszcze nie wiem, bilet mam kupiony tylko w jedną stronę na razie. O ile w ogóle polecę.

Przed wylotem, jeśli do niego dojdzie, będę miała kolejną wizytę i kolejne L4. Od 28 tygodnia trzeba mieć od lekarza pozwolenie, ale to musiałabym iść tam do lekarza bo mi wtedy stuknie ten 28 tydzień.

Też mam tą spódnicę, w granatowo-białe paski Jeszcze jej w ciąży nie nosiłam, ale faktycznie z tego co pamiętam gumka nie obciska mocno.

Wczoraj odebrałam prawko i pierwszy raz jeździłam naszym autem po mieście zajechałam do lekarza i z powrotem do domu. Ale adrenalina!
Lepiej załatwić sobie to zezwolenie jeszcze w Polsce, koleżanka z Anglii leciała do Polski i to zezwolenie drogie było.
A i w NFZ wyrób sobie ekuz
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 13:04   #433
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mój z zielonego to lubi np schabowe

O dzięki dzięki !
to tak jak mój mięsożerny jest taki ze jak mu niechcący wpadnie listek natki do zupy to weź to ziele cała zupa zepsuta.

wymianki
Stary 2015-05-22, 13:06   #434
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry .
Ja wstaje do wc 2 razy. O 1 i 4. Taki rytuał . Biedny piesław sie nie wysypia bo sie budzi i patrzy gdzie ja tak czlapie .
Z miłych sytuacji to wczoraj w superpharm jakiś facet siła przepchnął mnie do kasy ( a była mega kolejka) informując ze "ta pani jest w ciazy i bedzie obsłużona bez kolejki". Dodam ze nie był to pracownik tego sklepu. Moje nieśmiałe protesty olał .

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Mojej psiowej czasem się zdąży iść za mną do toalety

o, super facet, bo z tego co ostatnio zauważyłam, to większość facetów to w ogóle nie zauważa kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
No to dziewczyny nie jesteście same z tym syndromem. Ja od zawsze tak mam,że jak idę do obojętnie jakiego lekarza (nawet po L4 jak krzywo kaszlnę lub pierdnę ) to skacze mi ciśnienie już w poczekalni i od zawsze słyszę,że mam nadciśnienie. Mierzę sobie w domu,mam dwa ciśnieniomierze i moje prawidłowe,codzienne to kalsycznie ksiażkowe 125/80. U gina jak mi mierzy mam 140 albo powyżej...z emocji Ale wie chłop,że to przez ten syndrom i sie śmieje,inni lekarze co mnie znają od lat również. Ja nawet jak do szpitala w odwiedziny chodziłam to TAK MI SKAKAŁO,że hej.Albo na praktyki do szpitala jak miałam-poracha. JUż widzę jak mi skoczy na porodówce!

A ja już po jelitówie.Żyję.Choć czuje sie słabo,zupełnie jak poszatkowana kapucha,zmielona dodatkowo w maszynce do mięsa.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ja też panikara. I jak chcesz to moge się przyłączyc i zwiejemy razem na te Kanary. ( ze wszystkich wysp chce uciec na Fuertę)

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

grita ja też nie dawno miałam z warami S takie cuś. pisałam,ze moja bożenka wygląda jak napuchnięty odwłok pawiana w ruji
i przeszło samo.
To ja mam zawsze niskie ciśnienie.

Spieprzamy na Kanary
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 13:15   #435
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Zawsze jest wyjście, żeby nie jeść kebabów, wystarczy zamówić coś innego na szczęście mi i tż przeszła ochota na nie, od tych afer z psami, bakteriami itd.

Co do usg to chyba im później, tym mniej widać. My chcieliśmy mieć nagranie i czekaliśmy aż dziecko będzie większe, a teraz się zastanawiamy, czy jest sens, skoro może być mało widać na takim nagraniu...

Tam gdzie mój teraz pracuje niestety nie ma nic innego.

Macie racje z tym usg. Ide w przyszłym tygodniu.
Stary 2015-05-22, 13:25   #436
party_girl7
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, ale bez usg także tyle ze na fotelu mnie zbadał, dostałam dalej lutke 2x dziennie tylko mniejsza dawka, magnez dalej 3x dziennie i skierowanie na glutka 75 :p

Ale zahaczylam o rossmanna i kupiłam micelka i paste z liści manuka bo taka zachwalana.

I ja też robie mężowi kanapki ale dzień wcześniej wieczorem żeby o 5 rano nie wstawać. Bo on to by sobie robił tylko z serkiem topionym, nutella albo na drozdzowkach jechał, a tak być nie może!
Stary 2015-05-22, 13:27   #437
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

A nie 170 zł? Nie pamiętam dokładnie. Ja byłam dość wcześnie, bo w 18 tygodniu i mała zasłaniała buźkę, ale ogólnie niektóre ujęcia są fajne Ja poszłam głównie aby płeć poznać. Teraz znowu bym się chętnie wybrała aby np. buźkę zobaczyć, ale to może po 30 tygodniu. Gdybym nie chodziła na NFZ to chodziłabym do tego lekarza, bo jest bardzo fajny.

Już wkleiłam linka, ale masz jeszcze raz http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html

Cytat:

A co to te cotton ballsy i do czego?
Ja zamierzam zapalać je w nocy zamiast lampki:

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
to tak jak mój mięsożerny jest taki ze jak mu niechcący wpadnie listek natki do zupy to weź to ziele cała zupa zepsuta.
, to tak jak mój

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 13:54   #438
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj odebrałam prawko i pierwszy raz jeździłam naszym autem po mieście zajechałam do lekarza i z powrotem do domu. Ale adrenalina!
Gratuluje. Ja zrobiłam błąd bo jak odebrałam prawko na początku lutego to nie jeździłam sama. Jedno że bardzo złe się czułam drugie jak już jeździłam to ńie sama. I teraz troche boje sie jeździć po mieście sama. U mnie po wsi pojadę sama ale juz po lublińie sama tylko raz.
Stary 2015-05-22, 14:11   #439
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
A nie 170 zł? Nie pamiętam dokładnie. Ja byłam dość wcześnie, bo w 18 tygodniu i mała zasłaniała buźkę, ale ogólnie niektóre ujęcia są fajne Ja poszłam głównie aby płeć poznać. Teraz znowu bym się chętnie wybrała aby np. buźkę zobaczyć, ale to może po 30 tygodniu. Gdybym nie chodziła na NFZ to chodziłabym do tego lekarza, bo jest bardzo fajny.

Już wkleiłam linka, ale masz jeszcze raz http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html

, to tak jak mój

Dzięki. Nie zauważyłam wcześniej linka. 170 to też całkiem dobra cena.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 14:24   #440
party_girl7
Zakorzenienie

Hmm ciekawy ten pomysł z tymi kulami zamiast lampki, tylko lampkę jak świeci za mocno można przykryć pieluszka w nocy, a tych kulek juz nie przykryje... Ale podobają mi się. A na tym aliexpress to płaci się karta czy można Pay palem? Bo dużo rzeczy jest tam tańszych ale jakoś boje się karta płacić.
Stary 2015-05-22, 14:25   #441
malaja86
Rozeznanie

Byłam z wyńikami z USG u ginekologa.
Kamień ma sobie na razie być i nic z tym nie robimy. Badania na wątrobę też ok więc dalej ńie wiadomo skąd te bóle. Dostałam inne tabletki rozkurczowe ale nic nie dają ja nospa

Ja robię czasem mężowi kanapki bo jak budzę sie rano to nawet to lubię. Ale jak nie ja to zawsze robi sobie kanapki i Doda pomidora i sałatę -ale ostatnia musi juz byc umyta. Ale jak jedziemy razem do miasta on do pracy ja na badania to zawsze mam zrobioną kanapkę.

Ja chciąłam materac kokos gryka. Namówiono nas w sklepie na piankowo kokokosowy by nie był Za twardy.

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-05-22 o 14:27
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 14:57   #442
grita
Rozeznanie

Witam się z popołudniową kawką
Córa już drugi dzień odmawia współpracy i nie zasypia w dzień, chyba skończył się piękny czas, kiedy ona drzemała w dzień a ja miałam czas dla siebie. Lub na zrobienie obiadu
Teraz siedzi w kuchni i dałam jej zajęcie przy zlewie. Ma masę kubeczków, łyżek i miseczek, co jakiś czas robi mi kawę, albo ostro myje naczynia, a jaką ma przy tym zaciętą minę, hehe
U nas dzisiaj obiad mało oryginalny, naleśniki z serem lub z dżemem. Ale robiłam wczoraj wieczorem, żeby mąż miał dziś do pracy, więc nie chciało mi się kombinować. Bo u mnie mąż zazwyczaj pracuje 7 - 17:30-18, więc zabiera sobie obiad do podgrzania w pracy. Czasem ma na popołudnie, wtedy wiadomo, że bierze tylko jakiegoś banana czy jabłko.
I szczerze, to ja w życiu bym specjalnie nie wstawała rano robić mu kanapek, ma ręce i potrafi sobie sam je zrobić. Rozumiem, gdybyśmy razem wstawali rano, ale tak to nie ma mowy I tak zazwyczaj ja wstaję w nocy do Młodej, bo woła akurat mnie.
Wystarczy, że zawsze na mojej głowie jest obiad
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 15:08   #443
malena1979
Zadomowienie

A ja się właśnie załamałam na poczcie
Poszłam po odbiór przekazu(był na mnie i męża), podchodzę do okienka, podaję awizo i dowód i taka toczy się rozmowa:
P(pani z poczty)
j(ja)

p: To pani?!
j: (z lekką konsternacją) No ja chyba też mogę odebrać?
p:Ale to pani na tym zdjęciu?!
(no ok, zdjęcie jest z 2006 r. mam na nim dłuższe włosy, kilka kilo mniej, no i, hello, nie jestem w ciąży)
j: No ja, zdjęcie ma kilka lat, to fakt, ale, że aż tak się zmieniłam? Niech mnie pani nie dobija.
p:Nie, nie(lekko speszona)yyy...po prostu bardzo ładne zdjęcie.
j: Bo na żywo już nie tak ładnie, co?
The End
No można się pochlastać
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 15:23   #444
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na moim ergonomiku rowniez jest napisane, ze od kiedy dziecko trzyma glowke a po rozmowach z ortopedami i fizjoterapeutami, wynika, ze dziecko rowniez musi panowac nad okolicami ledzwiowo-krzyzowymi, czyli umiec siedziec, bo nosidlo ergonomiczne wymaga bardzo duzego odwiedzenia nozek, co powoduje wymuszenie wyprostu kregoslupa. Decyzja i tak zalezy od Ciebie
Szczerze to nie zgłębiałam tego tematu aż tak, bo przy córce było tak, że jak wyrosła z elastyka to akurat zaczęła raczkować i nic później już nie było potrzebne, bo nie chciała być noszona. Przemyślę jeszcze sprawę przy Młodym, zobaczymy na jakim będzie etapie jak zacznie mi wyrastać z chusty elastycznej.
Pisałaś gdzieś niżej o curry po francusku. Jak to robisz? Uwielbiam kurczaka w curry z makaronem, więc chętnie coś nowego wypróbuję

Cytat:
W ZUSie mówią, że jechać mogę, o ile:
- lekarz wpisze do dokumentacji medycznej, że mogę podróżować (nie ma przeciwwskazań);
- napiszę info do ZUS-u, że tymczasowo będę przebywać w innym miejscu;
Czekam na szczegóły, co dokładnie mam napisać, żeby się potem nie doczepili, że coś jest źle. I jestem ciekawa, co na to pan doktor...
No to super, oby się wszystko udało!

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
grita ja też nie dawno miałam z warami S takie cuś. pisałam,ze moja bożenka wygląda jak napuchnięty odwłok pawiana w ruji
i przeszło samo.
Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś mam nadzieję, że to tylko jakies zwykłe opuchnięcie, a moja diagnoza okaże się chybiona

Cytat:
Moja siostra miała te żylaki i w sumie nie zabardzo mozna coś z tym zrobić. musiała unikać przeciażeń, długotrwałego siedzenia, stania, zakaz gorących kapieli i nosić wygodną bieliznę. w zasadzie wymogi dla cięzarnych ale bardziej kategoryczne.
Właśnie jak o tym poczytałam to niby nic takiego, bo samo znika po porodzie, tylko jest trochę uciążliwe. No i nic się z nimi nie robi. A powiedz mi, Twoja siostra rodziła naturalnie czy było to zalecenie do cesarki?

Bianeczka, super bielizna. Nic tylko latać u gina po gabinecie

Cytat:
A te 3 stopnie regulacji to nie jest przypadkiem tak, że pierwszy jest strasznie wysoko? Moi rodzice mają takie łóżeczko i właśnie pierwszy stopień był tak wysoko, jak młodego się położyło to praktycznie wystawał poza łóżeczko i długo tak nie spał, bo szybko był ruchliwy i mama się bała, że się przesunie i spadnie. Tylko nie wiem, czy akurat w tym łóżeczku nie ma od razu tego najniższego stopnia, bo on spał z rodzicami szybko a potem z mamą, bo tata miał drugie łóżko. Swoją drogą, nie polecam takiego rozwiązania

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja mam 3 stopniową regulację i to chyba zależy od łóżeczka, bo u mnie Młoda nie wystawała Była wysoko, ale nawet jak podniosła nogę do góry to jej nie wystawała poza barierkę, więc chyba jednak u Twojej mamy było inaczej A na początku to mega wygodne jak dziecko jest wysoko, bo tak kręgosłup nie boli od pochylania się nad łóżeczkiem i od podnoszenia dziecka. Im niżej tym ciężej A takiego śpiącego klocka przełożyć na najniższy poziom np to wcale nie takie hop siup, czuje się to potem w plecach.

Cytat:

, to tak jak mój
Super te cotton balls, ale dla mnie to bardziej nadaje jako ozdoba niż jako lampka nocna. Nie będzie dawać w nocy po oczach za mocno? Widziałam u znajomych takie kule i jak je włączyli wieczorem to dawały dość mocne światło, ale to może zależy od rodzaju żarówek itd.
Ja miałam taką wpinaną do kontaktu co dawała tylko takie lekkie światło, żeby się Młoda nie rozbudzała za bardzo w nocy.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie załamałam na poczcie
Poszłam po odbiór przekazu(był na mnie i męża), podchodzę do okienka, podaję awizo i dowód i taka toczy się rozmowa:
P(pani z poczty)
j(ja)

p: To pani?!
j: (z lekką konsternacją) No ja chyba też mogę odebrać?
p:Ale to pani na tym zdjęciu?!
(no ok, zdjęcie jest z 2006 r. mam na nim dłuższe włosy, kilka kilo mniej, no i, hello, nie jestem w ciąży)
j: No ja, zdjęcie ma kilka lat, to fakt, ale, że aż tak się zmieniłam? Niech mnie pani nie dobija.
p:Nie, nie(lekko speszona)yyy...po prostu bardzo ładne zdjęcie.
j: Bo na żywo już nie tak ładnie, co?
The End
No można się pochlastać
Hahaha Mistrzyni taktu

Moja Młoda jeszcze poza kubkami wykąpała też autka i nagle słyszę z kuchni donośne "Jezus Maria, chodź mamusiu" Lecę szybko, zaglądam a tam powódz na podłodze, hehe Ale wliczyłam to w koszta wypicia kawy w spokoju, więc luz
Stary 2015-05-22, 15:23   #445
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Szczerze to nie zgłębiałam tego tematu aż tak, bo przy córce było tak, że jak wyrosła z elastyka to akurat zaczęła raczkować i nic później już nie było potrzebne, bo nie chciała być noszona. Przemyślę jeszcze sprawę przy Młodym, zobaczymy na jakim będzie etapie jak zacznie mi wyrastać z chusty elastycznej.
Pisałaś gdzieś niżej o curry po francusku. Jak to robisz? Uwielbiam kurczaka w curry z makaronem, więc chętnie coś nowego wypróbuję

No to super, oby się wszystko udało!

Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś mam nadzieję, że to tylko jakies zwykłe opuchnięcie, a moja diagnoza okaże się chybiona

Właśnie jak o tym poczytałam to niby nic takiego, bo samo znika po porodzie, tylko jest trochę uciążliwe. No i nic się z nimi nie robi. A powiedz mi, Twoja siostra rodziła naturalnie czy było to zalecenie do cesarki?

Bianeczka, super bielizna. Nic tylko latać u gina po gabinecie

Ja mam 3 stopniową regulację i to chyba zależy od łóżeczka, bo u mnie Młoda nie wystawała Była wysoko, ale nawet jak podniosła nogę do góry to jej nie wystawała poza barierkę, więc chyba jednak u Twojej mamy było inaczej A na początku to mega wygodne jak dziecko jest wysoko, bo tak kręgosłup nie boli od pochylania się nad łóżeczkiem i od podnoszenia dziecka. Im niżej tym ciężej A takiego śpiącego klocka przełożyć na najniższy poziom np to wcale nie takie hop siup, czuje się to potem w plecach.

Super te cotton balls, ale dla mnie to bardziej nadaje jako ozdoba niż jako lampka nocna. Nie będzie dawać w nocy po oczach za mocno? Widziałam u znajomych takie kule i jak je włączyli wieczorem to dawały dość mocne światło, ale to może zależy od rodzaju żarówek itd.
Ja miałam taką wpinaną do kontaktu co dawała tylko takie lekkie światło, żeby się Młoda nie rozbudzała za bardzo w nocy.

Okazalo sie totalnym niewypalem, jest na winie i bulionie z dodatkiem octu winnego. Nie polecam ;-) Jak curry z makaronem? To jest jadalne?
Stary 2015-05-22, 15:35   #446
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Okazalo sie totalnym niewypalem, jest na winie i bulionie z dodatkiem octu winnego. Nie polecam ;-) Jak curry z makaronem? To jest jadalne?
Jest pycha, o ile lubisz białe sosy, na bazie jogurtu albo śmietanki. https://gotujmy.pl/penne-z-kurczakie...pis,96192.html
Makaron daje jaki mam, świderki też są ok.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Dobra, u mnie zaczyna się nuda a w związku z tym armagedon w domu. Uciekam. Miłego popołudnia
Stary 2015-05-22, 15:39   #447
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
nie uważam, żeby mi coś odbiło, że robię mężowi kanapki. Przynajmniej wiem co je bo inaczej od 7 rano codziennie leciałby tylko na drożdżówkach i kebabie.
Akurat to na czym by leciał by mnie nie obchodziło, skoro jest dorosły. Ja czasami robie, jak jestem w domu, mam czas i chce być miła. Ale tak żeby wcześniej wstawać czy coś to w życiu.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-22, 15:41   #448
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Jest pycha, o ile lubisz białe sosy, na bazie jogurtu albo śmietanki. https://gotujmy.pl/penne-z-kurczakie...pis,96192.html
Makaron daje jaki mam, świderki też są ok.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Dobra, u mnie zaczyna się nuda a w związku z tym armagedon w domu. Uciekam. Miłego popołudnia

Znam tylko dwa przepisy, z ktorych dobrze komponuje sie z jogurtem a drugi z mlekiem (i ten o dziwo jest z makaronopodobnym czyms). Reszta odpada ;-)
Stary 2015-05-22, 15:46   #449
misiskuku
Zadomowienie

aaa byłam dziś po zwolnienie i zajechałam do tesco. Kupiłam pajace 56, body z krótkim rękawem szare 62 i z minnie 56 - no nie mogłam się powstrzymać

Wklejam też zdjęcie sukienki: http://pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-lily.html

fajna, myślałam, że będzie odrobinę cieńsza, ale gruba też nie jest, ogólnie wyglądam w niej teraz tak, że nie widać, że jestem w ciąży. Niestety cena moim zdaniem jest przesadzona. Nie ma żadnego suwaka, jest wciągana przez głowę, do kolana Ja zamierzam ją traktować jako bardziej elegancką na "niedzielę" itp. Zdjęcie robione w jedynym lustrze jakie mam w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0051.jpg (80,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0052.jpg (108,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0053.jpg (110,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0054.jpg (89,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0057a.jpg (46,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0050.jpg (49,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-05-22, 16:12   #450
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Gratuluje. Ja zrobiłam błąd bo jak odebrałam prawko na początku lutego to nie jeździłam sama. Jedno że bardzo złe się czułam drugie jak już jeździłam to ńie sama. I teraz troche boje sie jeździć po mieście sama. U mnie po wsi pojadę sama ale juz po lublińie sama tylko raz.
Tzn ja też jeżdżę tak, że mąż jako pasażer, ale generalnie już dziś pojechaliśmy najpierw do teściów (jakieś 2,5km), potem do mojej pracy zawieźć L4 i do sklepu z wózkami (kilkanaście km), potem do innego miasta do Castoramy (znowu z 20km) i potem do domu. Cały czas prowadziłam ja, mąż mi czasami podpowiadał, bo mamy diesela a ja się uczyłam na benzynie i jednak inaczej trochę się jeździ, poza tym nasze auto jest duże a uczyłam się na yarisce, więc mi odpowiada to, że on mi podpowiada. Przeżyliśmy

Kupiliśmy większość rzeczy do remontu łazienki, pozostają ościeżnice, baterie i jakieś pierdółki hydrauliczne. Jutro nam to wszystko przywiozą, bo załapaliśmy się na dowóz gratis, jakaś promocja dzwoniliśmy też do mojego lekarza, żeby zapytać czy zgodzi się na ten zapis w dokumentacji, że mogę podróżować, bo jeśli tak to będę mogła wysłać pismo do ZUS-u o tej zmianie miejsca pobytu, ale nie odbiera, więc chyba będziemy musieli z tym zaczekać do poniedziałku.

Jutro przenosimy się do teściów bo jadą na wakacje i zostawiają nam psa pod opieką, a w pon. zaczynamy remont

Mam pytanie - czy zamawiając te lampki na aliexpress płaciłaś przelewem z polskiej karty, czy trzeba mieć kredytową?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Aha, w sklepie w którym byliśmy był tylko Bebetto Silvia ze wszystkich, które chciałam zobaczyć. Ale podoba mi się, porozkładałam go, posprawdzałam, fajnie wygląda z fotelikiem, łatwo się wpina, wypina itp. Postaram się jutro jeszcze w 2 sklepach zobaczyć czy mają inne z moich typów.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości