![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Bo mam kilka sztuk z tej firmy u dobrze mi się je nosi. A że promocja teraz jest to kupiłam parę sztuk. Jak będę dobre to wywale jakieś stare.
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oootak te z to mam w planach na zwolnieniu ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- oskubana chyba !! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ja tez nie byłam na 3D
![]() |
#423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj domowa pizza ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
a u mnie ta kapusta , czy ktoś da jakiś przepis pyszny ?
#425 |
Zakorzenienie
|
U mnie curry po francusku
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 20 kul w Polsce kosztuje 100 zł, a tutaj mi wyszło 45 zł i darmowa dostawa http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
U mnie pstrąg zapiekany w piecu, młode ziemniaczki i ogórki małosolne
![]() ale mi basen dobrze zrobił i miałam cały dla siebie tzn. ten ciepły, dziecięcy bo w olimpijskim panowie prężyli muskuły ![]()
#428 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o nim czytałam i do niego chce iść. To 3d u niego jest za 150 zł tak jak na stronce pisze? Dobrze widać dzieciątko? Chyba na środę się umówię, bo Tż ma wolne. Ode mnie to dość daleko a jak on w pracy to ja bez auta zostaję. Cytat:
Pokaż koniecznie skąd bo też planuje kupić. Cytat:
Ja też byłam zadowolona z połówkowego, bo babka dokładnie badała, ale nic mi nie chciała pokazać i nie umiała włożyć płyty dvd! Wkurzyło mnie to strasznie. Pójdę i zobaczę jak będzie. Cytat:
No właśnie. Tak naprawdę dowiemy się dopiero na 100 % jak przyjdzie na świat. Cytat:
Też dzisiaj wybieram się do Tesco. Mam nadzieję, że uda się coś upolować dla maluszka. Ja nie mam dzisiaj pomysłu na obiad. Najchętniej coś na szybko bo nie mam checi stać przy garach. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O dzięki dzięki ! ![]()
![]() |
#431 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do materaca, to dla dzieci chyba lepiej, że to twarde ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do usg to chyba im później, tym mniej widać. My chcieliśmy mieć nagranie i czekaliśmy aż dziecko będzie większe, a teraz się zastanawiamy, czy jest sens, skoro może być mało widać na takim nagraniu... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem panikara, a teraz jeśli chodzi o tą istotkę, to jeszcze bardziej się martwię. A co będzie jak się urodzi? Cytat:
A i w NFZ wyrób sobie ekuz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
to tak jak mój mięsożerny jest taki ze jak mu niechcący wpadnie listek natki do zupy to weź to ziele cała zupa zepsuta.
![]()
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o, super facet, bo z tego co ostatnio zauważyłam, to większość facetów to w ogóle nie zauważa kobiet w ciąży Cytat:
Spieprzamy na Kanary ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie mój teraz pracuje niestety nie ma nic innego. Macie racje z tym usg. Ide w przyszłym tygodniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, ale bez usg
![]() ![]() Ale zahaczylam o rossmanna i kupiłam micelka i paste z liści manuka bo taka zachwalana. I ja też robie mężowi kanapki ale dzień wcześniej wieczorem żeby o 5 rano nie wstawać. Bo on to by sobie robił tylko z serkiem topionym, nutella albo na drozdzowkach jechał, a tak być nie może!
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wkleiłam linka, ale masz jeszcze raz http://www.aliexpress.com/item/20-Ba...246774062.html Ja zamierzam zapalać je w nocy zamiast lampki: ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
Gratuluje. Ja zrobiłam błąd bo jak odebrałam prawko na początku lutego to nie jeździłam sama. Jedno że bardzo złe się czułam drugie jak już jeździłam to ńie sama. I teraz troche boje sie jeździć po mieście sama. U mnie po wsi pojadę sama ale juz po lublińie sama tylko raz.
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Nie zauważyłam wcześniej linka. 170 to też całkiem dobra cena. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Hmm ciekawy ten pomysł z tymi kulami zamiast lampki, tylko lampkę jak świeci za mocno można przykryć pieluszka w nocy, a tych kulek juz nie przykryje... Ale podobają mi się. A na tym aliexpress to płaci się karta czy można Pay palem? Bo dużo rzeczy jest tam tańszych ale jakoś boje się karta płacić.
#441 |
Rozeznanie
|
Byłam z wyńikami z USG u ginekologa.
Kamień ma sobie na razie być i nic z tym nie robimy. Badania na wątrobę też ok więc dalej ńie wiadomo skąd te bóle. Dostałam inne tabletki rozkurczowe ale nic nie dają ja nospa Ja robię czasem mężowi kanapki bo jak budzę sie rano to nawet to lubię. Ale jak nie ja to zawsze robi sobie kanapki i Doda pomidora i sałatę -ale ostatnia musi juz byc umyta. Ale jak jedziemy razem do miasta on do pracy ja na badania to zawsze mam zrobioną kanapkę. Ja chciąłam materac kokos gryka. Namówiono nas w sklepie na piankowo kokokosowy by nie był Za twardy.
udało się - będziemy rodzicami ![]() Edytowane przez malaja86 Czas edycji: 2015-05-22 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
Witam się z popołudniową kawką
![]() Córa już drugi dzień odmawia współpracy i nie zasypia w dzień, chyba skończył się piękny czas, kiedy ona drzemała w dzień a ja miałam czas dla siebie. Lub na zrobienie obiadu ![]() Teraz siedzi w kuchni i dałam jej zajęcie przy zlewie. Ma masę kubeczków, łyżek i miseczek, co jakiś czas robi mi kawę, albo ostro myje naczynia, a jaką ma przy tym zaciętą minę, hehe ![]() U nas dzisiaj obiad mało oryginalny, naleśniki z serem lub z dżemem. Ale robiłam wczoraj wieczorem, żeby mąż miał dziś do pracy, więc nie chciało mi się kombinować. Bo u mnie mąż zazwyczaj pracuje 7 - 17:30-18, więc zabiera sobie obiad do podgrzania w pracy. Czasem ma na popołudnie, wtedy wiadomo, że bierze tylko jakiegoś banana czy jabłko. I szczerze, to ja w życiu bym specjalnie nie wstawała rano robić mu kanapek, ma ręce i potrafi sobie sam je zrobić. Rozumiem, gdybyśmy razem wstawali rano, ale tak to nie ma mowy ![]() Wystarczy, że zawsze na mojej głowie jest obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
A ja się właśnie załamałam na poczcie
![]() Poszłam po odbiór przekazu(był na mnie i męża), podchodzę do okienka, podaję awizo i dowód i taka toczy się rozmowa: P(pani z poczty) j(ja) p: To pani?! j: (z lekką konsternacją) No ja chyba też mogę odebrać? p:Ale to pani na tym zdjęciu?! (no ok, zdjęcie jest z 2006 r. mam na nim dłuższe włosy, kilka kilo mniej, no i, hello, nie jestem w ciąży) j: No ja, zdjęcie ma kilka lat, to fakt, ale, że aż tak się zmieniłam? Niech mnie pani nie dobija. p:Nie, nie(lekko speszona)yyy...po prostu bardzo ładne zdjęcie. j: Bo na żywo już nie tak ładnie, co? The End No można się pochlastać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisałaś gdzieś niżej o curry po francusku. Jak to robisz? Uwielbiam kurczaka w curry z makaronem, więc chętnie coś nowego wypróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bianeczka, super bielizna. Nic tylko latać u gina po gabinecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja miałam taką wpinaną do kontaktu co dawała tylko takie lekkie światło, żeby się Młoda nie rozbudzała za bardzo w nocy. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja Młoda jeszcze poza kubkami wykąpała też autka i nagle słyszę z kuchni donośne "Jezus Maria, chodź mamusiu" ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazalo sie totalnym niewypalem, jest na winie i bulionie z dodatkiem octu winnego. Nie polecam ;-) Jak curry z makaronem? To jest jadalne? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Makaron daje jaki mam, świderki też są ok. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Dobra, u mnie zaczyna się nuda a w związku z tym armagedon w domu. Uciekam. Miłego popołudnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam tylko dwa przepisy, z ktorych dobrze komponuje sie z jogurtem a drugi z mlekiem (i ten o dziwo jest z makaronopodobnym czyms). Reszta odpada ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
aaa byłam dziś po zwolnienie i zajechałam do tesco. Kupiłam pajace 56, body z krótkim rękawem szare 62 i z minnie 56 - no nie mogłam się powstrzymać
![]() Wklejam też zdjęcie sukienki: http://pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-lily.html fajna, myślałam, że będzie odrobinę cieńsza, ale gruba też nie jest, ogólnie wyglądam w niej teraz tak, że nie widać, że jestem w ciąży. Niestety cena moim zdaniem jest przesadzona. Nie ma żadnego suwaka, jest wciągana przez głowę, do kolana Ja zamierzam ją traktować jako bardziej elegancką na "niedzielę" itp. Zdjęcie robione w jedynym lustrze jakie mam w domu ![]()
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy większość rzeczy do remontu łazienki, pozostają ościeżnice, baterie i jakieś pierdółki hydrauliczne. Jutro nam to wszystko przywiozą, bo załapaliśmy się na dowóz gratis, jakaś promocja ![]() Jutro przenosimy się do teściów bo jadą na wakacje i zostawiają nam psa pod opieką, a w pon. zaczynamy remont ![]() Mam pytanie - czy zamawiając te lampki na aliexpress płaciłaś przelewem z polskiej karty, czy trzeba mieć kredytową? ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Aha, w sklepie w którym byliśmy był tylko Bebetto Silvia ze wszystkich, które chciałam zobaczyć. Ale podoba mi się, porozkładałam go, posprawdzałam, fajnie wygląda z fotelikiem, łatwo się wpina, wypina itp. Postaram się jutro jeszcze w 2 sklepach zobaczyć czy mają inne z moich typów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.