![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Źle się zrozumiałyśmy
![]() Co do wózków to ja mam Baby Design Lupo Comfort - duży kosz, pompowane skrętne koła, bardzo fajny mechanizm wypinania gondoli. Prowadzi się super. I jeśli waga nie stanowi problemu to polecam. bombka ja ubranka zaczęłam kupować po 20 tygodniu jak poznałam płeć. Higieniczne i mebelki w 7 miesiącu, wózek i fotelik w ósmym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja pierwszy ciuszek kupiłam dość wcześnie, zanim poznałam płeć miałam kilka ubranek takich uniwersalnych kupionych. Po 20 tygodniu jak już wiedziałam, że to dziewczynka dostałam od szwagierki paczkę ubranek po jej córci, a druga paczka od kuzynki jest w drodze do mnie ![]() Od listopada mam zamiar kompletować całą resztę.. Cytat:
Mi tez podobają się wózki Adamexa, ale mam też kilka innych na oku, muszę jednak zobaczyć je na żywo. Mi również zależy na dużm koszu na zakupy i pompowanych kołach.
"Miłość jest treścią naszego istnienia. Jeśli się jej wyrzekniemy, umrzemy z głodu pod drzewem życia, nie mając śmiałości by zerwać jego owoce." Edytowane przez Mordsith Czas edycji: 2015-10-20 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Lupo było w smyku, rzeczywiście bardzo przyzwoity wózek.
Przefajna ta kolyska ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Super jak się czyta o waszych przygotowaniach i wyprawkach
![]() Ja , to już bym chciała chociaż drugi trymestr albo 10 tc żeby mieć większy spokój ![]() No i pochwalić się, bo póki co to wiedzą tylko u nas moja mama, siostra z narzeczonym i para przyjaciół, która zna naszą historię. I tyle, nawet Rodzice TŻ jeszcze nie wiedzą ![]() Mordisth a kołyska piękna ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- My jutro kolejna wizyta, więc trzymać kciuki za nas prosimy ![]() ![]() A jak znowu zacznę plamić po badaniu, ja nie chcę ![]() ![]() Tymbardziej, że musimy jeszcze jutro połazić trochę.
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Eve kciuki za jutrzejszą wizytę...nastaw się pozytywnie, nic złego się nie wydarzy...będzie dobrze...
Mnie ostatnio przestały tak mocno boleć piersi i zgaga nagle jakby ustala...i już mam schizę...ciąża odebrała mi rozum dziewczęta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ja też czasami tak mam, np dzisiaj rano jak wstawałam "Czemu mnie cycki mniej bolą ???!"
![]() ![]() Chociaż ja nie narzekam na jakieś mega dolegliwości, cycki czuję wieczorami i rano, mdłości kilka razy, za to dzisiaj .... Szłam na mieście za jedną kobitką miała strasznie mocne perfumy i do tego jadła pizzerkę bleee Ta cebula i jej perfumy, okropieństwo. Zaznaczę że miałam dość duży odstęp do niej, ale tak się za nią ciągło, aż mi się nie dobrze zrobiło. Ale miło jak są takie dolegliwości ![]() ![]()
Córcia - 02.06.2016r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Evelinke Czas edycji: 2015-10-20 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jej to cie podziwiam,ja myślałam że tylko ja pracuję w takich durnych godz ale ty mnie bijesz na głowę. .do tego dojazdy,kochana musisz lubić swoją pracę ![]() Cytat:
Kupiłam wczoraj kilka malutkich ubranek bo się już nie mogłam powstrzymać,ale szaleć dopiero zacznę po połówkowym czyli po 4 listopada ;-) Ten Lupo bardzo mi się podoba będę sprawdzać w sklepie,zapisuje ![]() Cytat:
Adamexy tez zapisałam do obejrzenia ![]() Kołyska śliczna,Amelka będzie miała dobre spanko. Cytat:
Oj wierz mi nie tylko tobie ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę, ale nic się nie bój, będzie dobrze ![]() Oby plamienia się nie pojawiły bo stres wam teraz nie potrzebny. Zobaczysz jak ten pierwszy trymestr szybko zleci,zaraz bedziesz kompletowac swoja wyprawke;-) Zjadlam dzis na sniadanie pierogi ze szpinakiem ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Bombka ja ci powiem ze ja w ciąży tez laskawszym okiem patrze na snieciowe żarcie: chipsy, pizza itp. Ostre, slone, konkretne. Nie jadam tego, ale mi się tego chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() A mi sie chce, makreli wędzonej a nie można ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Wizyta ok ![]() Maluch - jeden - ładnie rośnie 9,9 mm, pęcherzyk też duży ![]() ![]() ![]() Czysto, bez żadnych krwiaków, sprawdził też czy nie mam nadżerki, bo mówiłam o ostatnim plamienia po badaniu, trochę się zdziwił. Jedynie ten progesteron coś skacze z 123 na 36 ![]() A takie miałam dawki Lutinus 100 - 3 x 2 Luteina 50 - 3 x 3 Estrofem 3 x 2 Teraz mam wrócić do dawki sprzed tygodnia, czyli Luteina 4 x 3. Estradiol mam już ładny, w normie tj. 2500 a 2 tygodnie temu 232 ! Ciśnienie jak na mnie troche podwyższone, bo 130/80 A ja z tych co 110/70 Ale na razie mam nie kontrolować ciśnienia, bo mieszczę się w normie a biorę duże dawki hormonów, które je podwyższają. Za tydzień kontrola. A na usg, był ze mną TŻ ![]() I widział na żywo naszego bąbla ![]() Pokazał nam główkę i mówi, że to białe to nie jest dziura w głowie, tylko mózg się kształtuje ![]() A termin porodu wypada na jego urodziny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Dziękujemy baaaaaardzo za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Ale powiem wam jedno, te leki to powinny być ciut tańsze, co tydzień w aptece 500 zł zostawiamy ![]()
Córcia - 02.06.2016r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Evelinke Czas edycji: 2015-10-21 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Oj tak najlepiej teraz smakują rzeczy których nie można albo ktorych się nie jadło, jak u mnie słodycze,30 parę lat mogły nie istnieć a teraz tu czekoladka tu batonik
![]() No i śledzi dużo jem jak nigdy Lisnera śledzik na raz mmm niebo w gębie ;-) Eve oscypkow tez nie można a ja kilka zjadłam bo się nie mogłam oprzeć ![]() Tak się ciesze ze wszystko jest ok,Tż dostanie najpiękniejszy prezent na urodziny. Centymetrowe malutkie szczęście ![]() Ale super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Evelinke ja jadlam makrele wedzona czasem. Gruszka mowila ze bez przesady przeciez nie zjem nie wiadomo ile wiec luzik. Od czasu do czasu mozesz zjesc. A mnie sie chce teraz tyle rzeczy a nie moge zeby malej brzuszek nie bolal:/
![]() |
#433 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jeszcze czy na 100% kupię akurat ten model, ale jakiś na pewno
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mała a co dokładnie teraz jadasz? Skąd wiesz co można, a czego nie w okresie karmienia? ![]()
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
Podczas karmienia można jeść wszystko. Dieta dla karmiących to mit. Ja wsuwam co popadnie - i smażone i słodycze i wszystko na co mam ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Tez tak słyszałam, wszystko z umiarem
![]() Z innej beczki, wybieracie się na wybory?? Jakoś zupełnie nie mam chęci uczestniczyć w tym całym cyrku bo i tak wydaje mi się ze pisiory będą rządzić :-( Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-10-24 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
My się z małym wybieramy. Oby tylko pis nie rządził samodzielnie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, miejmy nadzieję że dużo ludzi zagłosuje mądrze jak my
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się wybieram, oddam swój głos mimo, że wynik raczej przesądzony, ale dołącze do reszty tych, którzy nie oddają samodzielnej władzy dla pis.
![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Eeeeej to wiadomo
![]() Ja to chyba postaram się chociaż tych wzdymajacych unikac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Tego to nawet nie brałam pod uwagę
![]() A swoją drogą, napiłabym się jakiegoś pysznego drinka, albo winka ![]()
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Nie jem mocno wzdymajacych rzeczy np cebula, kalafior. Smażonego tez jak najmniej i pizzy juz nie zjem na razie bo sie niunia jednak meczyla jak zjadlam pol malej a tak to wsio wcinam
![]() Zalezy od dziecka bo przyjaciolka musia mnostwo rzeczy wyeliminowac z diety bo sie mala okropnie meczyla a teraz jest super ![]()
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Hehe takie diety na pewno pomagają w powrocie do wagi sprzed ciąży ;] nam położna w sr tez mowila ze można jeść wszystko, no może kawę pić do max 16 żeby dziecko potem spalo ;]
A poza tym witamy w nowej, pisowej rzeczywistości. Dla mnie to oznacza, że jeśli nic się samo nie odetka i nie bedzie drugiej ciazy naturalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
A ciekawe co nam każą zrobić z zarodkami. Podać cztery na raz?
![]() Ja się przerzuciłam z kawy na inkę. Dla mnie nie ma żadnej różnicy. Eleo a gdzie w końcu poszłaś do szkoły rodzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Mordsith, nawet nie chce o tym wszystkim myśleć, przeraża mnie to....
Danae, poszłam do szkoły rodzenia Bożeny waluśkiewicz, bo zależało mi na krótkim konkretnym kursie. Zrobiliśmy go we wrześniu w 5 tygodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Mała a Wy jaki wózek wybraliście ostatecznie dla Gabi, bo chyba mi gdzieś umknęło??
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczęta
![]() ![]() ![]() Mam pytanie do Was, bo zapomniałam zapytać lekarza...czy polecacie jakieś specjalne suplementy na ten 2 trymestr? Bo ja wciąż biorę to co brałam od początku ciąży, a podobno są jakieś witaminy specjalnie na ten środek ciąży...czy brałyście coś extra w tym czasie? Pomożecie? Mnie godzinę przed wczorajszą wizytą zestresowała wizyta w toalecie...w śluzie zauważyłam brązowe podbarwienie...myślałam że umrę...cała się trzęsłam na tej wizycie, ale lekarz wszystko obadał i stwierdził, że nic się nie dzieje...wg niego musiało pęknąć jakieś naczynko, bo żadnej żywej krwi nie było...dostałam ascorutical na wzmocnienie naczyń krwionośnych...ale dziś już od 5.00 nie śpię...strasznie mnie to zestresowało...oby się nie powtórzyło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.