|
|
#421 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
Soul śliczne rzeczy, naprawdę dałaś grosze za takie cuda ![]() Cytat:
! Ale fajna lekarka, że sama zaproponowała Ci podejście dla podejrzenia płci, bomba, jechałabym nawet 100 km ![]() Cytat:
mój Tż też twierdzi, że lepiej wyglądałam w ciąży z córką. To tą radością się promienieje chyba zresztą sama mam parę koleżanek, którym dziewczynki właśnie nie odebrały urody, wręcz przeciwnie ![]() Ja też jestem coraz ciekawsza, strasznie się cieszę, że już tak blisko poniedziałek Kochana, co za żelazo dostałaś? Takie do picia od razu czy tabletki narazie? |
|||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, takie żelazo do picia już, tabletki brałam wcześniej jak miałam morfologię przed 10. tygodniem... Nazywa się feroplex
![]() Co do tego odbierania urody przez córki to może będę miała córę podobną do męża, więc nie musiała mi nic odbierać? ![]() Peachella, co do zębów to sama lekarka mi mówiła, że to nie jest takie żelazo jak kiedyś i to się wchłania dopiero z dwunastnicy a zęby są bezpieczne ![]() a co do odróżniania tych skurczy od stawiania się macicy, to zupełnie nie wiem, ale moja lekarka stwierdziła, że u mnie to jest to stawianie się i jako że nie powinno się to zdarzać zbyt często to najlepiej suplementować magnez
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-06-27 o 21:13 |
|
|
|
#423 |
|
Moderator
|
Ja z córeczką miałam wysyp pryszczy na twarzy - teraz nie mam a przyjaciółka moja która najpierw miała synka a miesiąc temu urodziła córę to samo. Cera na buzi okropna przy córce. I obie miałyśmy mdłości. Ona przy synku nie miała a ja teraz czekam na synka a mdłości gorsze niż przy córce.
Przy córce zero zachcianek a teraz zachcianki mam. Od mięsa odrzuciło mnie w obu ciążach. Wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam i że synek będzie.
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to niech szybko pomaga i hemoglobina rośnie Ot co, pewnie właśnie tak będzie
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Tak
Muszę tylko najpierw obczaić gdzie to w ogóle jest bo nie mam pojęcia
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
A to jeszcze prezenty od mojej babci
|
#429 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie coś na temat płynów do płukania ust z alkoholem? Te bezalkoholowe mi nie podchodza, a zapomnialam zapytac stomatologa.
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Z fluorem chyba trzeba uważać, bo szkodliwy w nadmiarze ale nie jestem pewna.
|
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie, chociaż coś wizaż mi szwankuje
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w niedzielę
ale za mną chodzi tatar.... Niestety muszę obejść się smakiem. Tak przy temacie zębów to w poprzednich ciazach popsuly się wam ? Mojej koleżance w ciąży jedynka się zaczęła ruszać a później po urodzeniu przestała ale zatrzymała się w bardzo brzydkiej pozycji. Za to moja ginekolog co wizytę albo pyta czy mam zdrowe zeby albo mówi że śmiało mogę chodzić i leczyć bo później są problemy.
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja byłam u dentysty ponad miesiąc temu i zrobiła mi przegląd (wcześniej założyła plombe, która mi wypadła) i wszystkie zeby mam zdrowe. Muszę tylko się umówić na piaskowanie, bo na dolnych jedynkach mam osad, ale najpierw zapytam ginekologa czy nie ma przeciwwskazań.
|
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam na wizycie ostatnio, usunęła mi trochę kamiebia pastą czyszczącą, a tak to ok, nie ma nic so roboty na już. Tylko właśnie się zastanawiam nad tym płynem. Raczej płukanie jamy ustnej płynem z alkoholem przez 30 sek nie ma żadnego wpływu. W końcu go nje pije :-D
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Czy Wy też macie problem z edycją postow w aplikacji? Co chce edytowac to jest info ze zbyt lakoniczna wypowiedz hehe |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie te ubranka
![]() Ja od wczoraj trochę się martwię, bo prawie w ogóle nie czuję maleństwa Wieczorem poczułam delikatnego kopniaczka, a zawsze były wieczorne wygibasy. Dzisiaj zjadłam kanapki z nutellą, po której też zawsze maleństwo się odzywało, a teraz nic
|
#438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
U mnie od kilku dni spokojnie nie mam intensywnych kopniec wieczorem a kilka króciutkich serii w ciągu dnia, prawie niewyczuwalnych. Czytałam, że dziecko powoli wyrabia sobie rytm dnia, więc może stąd ta cisza 😘
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Moja też dużo spokojniejsza przez ostatnie dwa dni,dużo słabsze i rzadkie pojedyncze kopniaczki. Ale ja też się dzisiaj kiepsko czuje,rano wymiotowałam,potem pół dnia przespałam...
|
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj wybrałam się pooglądać wózki i ciuszki najpierw musiałam poszukać w necie gdzie są sklepy z wózkami i ciuszkami bo nawet pojęcia nie miałam, a że mąż w domu to pojechaliśmy, weszłam do sklepu i zgłupiałam jakoś nie mogłam się odnależć w tym wszystkim zobaczyłam i wyszłam. Poszłam do Smyka zobaczyć na te przeceny kupiłam 3 pary niedrapek za 5zł i w Tesco też przeceny kupiłam 5 par skarpetek za 15zł i śliniaczki 5 szt za 15zł nie brałam żadnych ciuszków bo kuzynka powiedziała że mi przywiezie po swoim synku, chciała bym już ale nie chcę się narzucać mogła bym już zobaczyć co dokupić. Zrobiła wczoraj wstępne podliczenia zakupów na początek bez ciuszków i wyszło 4 tyś + ciuszki i jakieś drobiazgi jeszcze myślę że w ok 5,5tyś się wyrobię zobaczymy składam sobie od początku ciąży kasę na dziecko żeby potem nie dostać zawału bo jak się wezmę za zakupy to wszystko na raz kupię.
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2016-04-13 o 20:56 |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena111111, a co wliczałaś do tej puli, że wyszło 4 tys? Pytam z ciekawości, bo też muszę się w końcu zebrać za wyliczenie ile musimy wydać
łowy bardzo ładne ![]() fasterka90, mam nadzieję, że to nic poważnego i przejdzie jak najszybciej
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
piękne zakupy, tak lubię oglądać co kupiłyście
![]() ja myślę o takim śpiworku http://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-...462099792.html miałabym to zamiast kołderki w koszu mojżesza. bo mam do wózka takie coś ale na polarze od spodu to chyba do domu za ciepłe ![]() i dziś dyskutujemy z mężem w sprawie wózka.my to dopiero mamy dylemat szkoda tyle wydawać, jakby leoś miał się nam zbuntować tż chce kupić zwykły bliźniaczy i leo w spacerówce od zestawu a bobas w gondoli, ale ja nie chcę jeździć taką wielką landarą![]() najlepiej byłoby kupić fajny wózek pojedyńczy a leosiowi ten podnóżek ale obecnie wiem że nie wytrzymałby tyle stać, poza tym wolę mieć go przypiętego bo często daje nogę
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nigdy go tej porze nie czułam, może faktycznie wyrabia sobie rytm dnia ![]() Ja dzisiaj wybrałam się z mężem w poszukiwaniu szafy narożnej do pokoju maluszka, ale nie było nic ciekawego i chyba będziemy zamawiać na wymiar. Później mąż zabrał nas na obiad do karczmy, pojedliśmy pyszności
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
poziomkowa dziś oglądałam te same śpiworki
totalnie się nie znam na tych wszystkich rzeczach dla niemowlaka, zastanawiałam się czy taki śpiworek jest ok ale widzę że doświadczona mama też ogląda to chyba ok iclosemyeyes dzięki za troskę a i mała trochę bardziej ruchliwa
|
|
|
|
#447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
butelki, smoczki (łańcuszek pudełko na smoka), laktator, sterylizator, podgrzewacz, opakowanie termiczne, środki do mycia butelek, suszarkę do butelek, myjki do kąpania podkłady do wanienki termometr do wody, ręcznik, aspirator do noska, nożyczki, grzebień, kosmetyki do pielęgnacji i do kąpieli, pościel do łóżeczka za to wszystko oprócz łóżeczka,kołyski i wozka wyszło 100zł w sklepie internetowym abc-bobasa tak na próbę powrzucałam do koszyka ale nie wszystko było co chcę, jeszcze wanienka bujaczek, przewijak , mate do zabawy, jakieś drobne rzeczy ( pieluchy tetrowe , flanelowe) ciuszki i meble których nie liczyłam bo mąż zrobi, i jeszcze nie jedno mi przyjdzie do głowy. Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2015-06-28 o 17:42 |
|
|
|
|
#448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj to myślałam, że już wszystkim wymioty przeszły jednak u Ciebie sprawdza się to, że przy dziewczynce bardziej męczą mdłości a co do zgagi to ja chyba nigdy w życiu nie miałam i nawet nie wiem jak to odróżnić ![]() Cytat:
chociaż tak się na przykład zastanawiam nad takimi rzeczami jak:-laktator -sterylizator i podgrzewacz i inne akcesoria do butelek czy te sprzęty są niezbędne przy planowanym karmieniu piersią? Co sądzicie? Wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie ale nie wiem czy kupować od razu tak na wszelki wypadek.
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
Myślę że sterylizator na pewno chociaż można i wyparzać wrzątkiem, laktator i podgrzewacz przyda się jak trzeba będzie wyjść i zostawić dziecko na parę godzin np do lekarza czy w waznej sprawie chyba że wtedy dać kupne mleko to wystarczy butelka. Ja się boję wolę mieć wszystko w domu jak co to mama z małym zostanie to też będzie przeżywała to wolę żeby miała wszystkie sprzęty, mleko wyjmie z lodówki są pojemniki takie do przykręcenia smoczka i podgrzewacz ma temperaturę ustawioną i po robocie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

Co do wyglądu, to niekoniecznie wskazywał na dziewczynkę, bo na stan cery narzekałam tylko w I trymestrze, teraz jest OK jak na mnie, a włosy i paznokcie super. Co do mdłości to mnie męczyły długo, do tej pory mnie jeszcze potrafią nawiedzić...

Nasz ślub 16.08.2014

szkoda tyle wydawać, jakby leoś miał się nam zbuntować
tż chce kupić zwykły bliźniaczy i leo w spacerówce od zestawu a bobas w gondoli, ale ja nie chcę jeździć taką wielką landarą
a co do zgagi to ja chyba nigdy w życiu nie miałam i nawet nie wiem jak to odróżnić