Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 21:03   #421
Amelia16
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Coś tam mi wpadło tylko ceny zabójcze. Mi jak juz coś się spodoba to wiadomo, że cena będzie z kosmosu, no ja nie wiem sama, jak to robie, mąż mówi ze radar wewnętrzny mam. Fajny był mam.masakrę and papas, cybex pram i z tańszych babydesign husky.
Hahaha
Soul śliczne rzeczy, naprawdę dałaś grosze za takie cuda

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko jest ok, dzidzia tak dupkę schowała, że nie dało się na 100% określić płci, ale Pani doktor powiedziała, że skłania się ku dziewczynce. Jeśli mam ochotę mogę we wtorek podjechać do niej na oddział w szpitalu i tak możemy jeszcze podpatrzeć na lepszym sprzęcie, chyba się wybiorę choć mam 50km

Po wizycie na szybko wskoczyłam do galerii i w końcu kupiłam coś dla dzidzi! Oto moje łupy

Ps* W Smyku i 5.10.15 są niezłe wyprzedaże
Gratuluję udanej wizyty ! Ale fajna lekarka, że sama zaproponowała Ci podejście dla podejrzenia płci, bomba, jechałabym nawet 100 km

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
u mnie na dziewczynkę się idealnie sprawdziły smaki na słodkie, cały czas praktycznie żyję na owocach i słodyczach niestety Co do wyglądu, to niekoniecznie wskazywał na dziewczynkę, bo na stan cery narzekałam tylko w I trymestrze, teraz jest OK jak na mnie, a włosy i paznokcie super. Co do mdłości to mnie męczyły długo, do tej pory mnie jeszcze potrafią nawiedzić...

Ciekawa jestem bardzo co to u Ciebie się kryje
No właśnie, dlatego to chyba nie reguła mój Tż też twierdzi, że lepiej wyglądałam w ciąży z córką. To tą radością się promienieje chyba zresztą sama mam parę koleżanek, którym dziewczynki właśnie nie odebrały urody, wręcz przeciwnie
Ja też jestem coraz ciekawsza, strasznie się cieszę, że już tak blisko poniedziałek
Kochana, co za żelazo dostałaś? Takie do picia od razu czy tabletki narazie?
Stary 2015-06-27, 21:11   #422
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Amelia16, takie żelazo do picia już, tabletki brałam wcześniej jak miałam morfologię przed 10. tygodniem... Nazywa się feroplex

Co do tego odbierania urody przez córki to może będę miała córę podobną do męża, więc nie musiała mi nic odbierać?

Peachella, co do zębów to sama lekarka mi mówiła, że to nie jest takie żelazo jak kiedyś i to się wchłania dopiero z dwunastnicy a zęby są bezpieczne

a co do odróżniania tych skurczy od stawiania się macicy, to zupełnie nie wiem, ale moja lekarka stwierdziła, że u mnie to jest to stawianie się i jako że nie powinno się to zdarzać zbyt często to najlepiej suplementować magnez

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-06-27 o 21:13
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 21:11   #423
tylkokasia
Moderator

Ja z córeczką miałam wysyp pryszczy na twarzy - teraz nie mam a przyjaciółka moja która najpierw miała synka a miesiąc temu urodziła córę to samo. Cera na buzi okropna przy córce. I obie miałyśmy mdłości. Ona przy synku nie miała a ja teraz czekam na synka a mdłości gorsze niż przy córce.
Przy córce zero zachcianek a teraz zachcianki mam. Od mięsa odrzuciło mnie w obu ciążach.
Wszyscy mi mówią że pięknie wyglądam i że synek będzie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 21:25   #424
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Amelia16, takie żelazo do picia już, tabletki brałam wcześniej jak miałam morfologię przed 10. tygodniem... Nazywa się feroplex

Co do tego odbierania urody przez córki to może będę miała córę podobną do męża, więc nie musiała mi nic odbierać?
Ło kurczę, przekichane to niech szybko pomaga i hemoglobina rośnie
Ot co, pewnie właśnie tak będzie
Stary 2015-06-27, 21:48   #425
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ciuszki też na chłopca się nadadzą jakby coś.
Moja lekarka jak dziecko się odwracało to powiedziała że damy radę zobaczyć na 100%. Chyba ma bdb sprzęt bo może wyświetlać obraz i z boku i z góry i od dołu itp. więc wystarczy że zmieni wyświetlenie i już widać
No właśnie ten sprzęt w szpitalu pokazuje pod różnymi kątami więc mam nadzieję, że już będzie wiadomo na 100% i, że zostanie dziewczynka
Stary 2015-06-27, 21:53   #426
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ten sprzęt w szpitalu pokazuje pod różnymi kątami więc mam nadzieję, że już będzie wiadomo na 100% i, że zostanie dziewczynka
Na Prostą jedziesz?
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 22:28   #427
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Na Prostą jedziesz?
Tak Muszę tylko najpierw obczaić gdzie to w ogóle jest bo nie mam pojęcia
Stary 2015-06-27, 22:30   #428
wizaz_p_l
Raczkowanie

A to jeszcze prezenty od mojej babci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150627_212836.jpg (117,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-06-27, 22:49   #429
tylkokasia
Moderator

Cytat:
To na pewno się upewnisz. Powodzenia

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 22:49   #430
peachella
Rozeznanie

Wiecie coś na temat płynów do płukania ust z alkoholem? Te bezalkoholowe mi nie podchodza, a zapomnialam zapytac stomatologa.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 00:18   #431
wonderka
Zadomowienie

Z fluorem chyba trzeba uważać, bo szkodliwy w nadmiarze ale nie jestem pewna.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 08:50   #432
Amelia16
Zadomowienie

Witam się niedzielnie, chociaż coś wizaż mi szwankuje
Stary 2015-06-28, 08:54   #433
agne19s
Zadomowienie

Witajcie w niedzielę ale za mną chodzi tatar.... Niestety muszę obejść się smakiem. Tak przy temacie zębów to w poprzednich ciazach popsuly się wam ? Mojej koleżance w ciąży jedynka się zaczęła ruszać a później po urodzeniu przestała ale zatrzymała się w bardzo brzydkiej pozycji. Za to moja ginekolog co wizytę albo pyta czy mam zdrowe zeby albo mówi że śmiało mogę chodzić i leczyć bo później są problemy.
Stary 2015-06-28, 09:01   #434
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam

Ja byłam u dentysty ponad miesiąc temu i zrobiła mi przegląd (wcześniej założyła plombe, która mi wypadła) i wszystkie zeby mam zdrowe. Muszę tylko się umówić na piaskowanie, bo na dolnych jedynkach mam osad, ale najpierw zapytam ginekologa czy nie ma przeciwwskazań.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 09:02   #435
Amelia16
Zadomowienie

Mnie na szczęście ciąża nie wpływała na stan uzębienia, chociaż teraz mam wrażenie, że coś się zaczyna dziać z dwójką... Aż się boję wizyty u dentysty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-28, 09:34   #436
peachella
Rozeznanie

Ja byłam na wizycie ostatnio, usunęła mi trochę kamiebia pastą czyszczącą, a tak to ok, nie ma nic so roboty na już. Tylko właśnie się zastanawiam nad tym płynem. Raczej płukanie jamy ustnej płynem z alkoholem przez 30 sek nie ma żadnego wpływu. W końcu go nje pije :-D

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja byłam na wizycie ostatnio, usunęła mi trochę kamień pastą czyszczącą, a tak to ok, nie ma nic so roboty na już. Tylko właśnie się zastanawiam nad tym płynem. Raczej płukanie jamy ustnej płynem z alkoholem przez 30 sek nie ma żadnego wpływu. W końcu go nie pije :-D

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Czy Wy też macie problem z edycją postow w aplikacji? Co chce edytowac to jest info ze zbyt lakoniczna wypowiedz hehe
Stary 2015-06-28, 10:04   #437
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
A to jeszcze prezenty od mojej babci
Słodkie te ubranka

Ja od wczoraj trochę się martwię, bo prawie w ogóle nie czuję maleństwa Wieczorem poczułam delikatnego kopniaczka, a zawsze były wieczorne wygibasy. Dzisiaj zjadłam kanapki z nutellą, po której też zawsze maleństwo się odzywało, a teraz nic
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 10:14   #438
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Słodkie te ubranka

Ja od wczoraj trochę się martwię, bo prawie w ogóle nie czuję maleństwa Wieczorem poczułam delikatnego kopniaczka, a zawsze były wieczorne wygibasy. Dzisiaj zjadłam kanapki z nutellą, po której też zawsze maleństwo się odzywało, a teraz nic
Miałam tak wczoraj, cały dzień nic a wieczorem dawała czadu jak nigdy
Stary 2015-06-28, 11:19   #439
Soul89
Zadomowienie

U mnie od kilku dni spokojnie nie mam intensywnych kopniec wieczorem a kilka króciutkich serii w ciągu dnia, prawie niewyczuwalnych. Czytałam, że dziecko powoli wyrabia sobie rytm dnia, więc może stąd ta cisza 😘

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 11:30   #440
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Soul śliczne rzeczy! Ja też po wypłacie biegnę do sh
wizaz_p_l szkoda, że nie chciało się maleństwo pokazać. Jeszcze trochę cierpliwości, chociaż wiem jak to jest ciężko Super rzeczy ze smyka!

Lexie jaki pech i szczęście w jednym Może powtórzą akcje?

Poziomkowa dobrze jest mieć lekarkę blisko Zaczynam się stresować powoli jak czytam przeżycia porodowe
mam nadzieję że cię nie nastraszyłam

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Poziomkowa: mi też, ale kosztowały raptem 2 zł 😊 mama moja je przerobi na takie dopasowane z gumką 😀

o to dobrze masz z mamą

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Piękne

super, ze wszystko w porządku! też bym pojechała jakby miała duże prawdopodobieństwo, ze poznam płeć
a ciuszki też super!

Wiecie co, dzisiaj mieliśmy znów debatę nad imieniem.....i jednak wybraliśmy Maję
Maja ładne imię

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 14:16   #441
fasterka90
Zadomowienie

Moja też dużo spokojniejsza przez ostatnie dwa dni,dużo słabsze i rzadkie pojedyncze kopniaczki. Ale ja też się dzisiaj kiepsko czuje,rano wymiotowałam,potem pół dnia przespałam...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 15:26   #442
201604151126
Konto usunięte

Ja dzisiaj wybrałam się pooglądać wózki i ciuszki najpierw musiałam poszukać w necie gdzie są sklepy z wózkami i ciuszkami bo nawet pojęcia nie miałam, a że mąż w domu to pojechaliśmy, weszłam do sklepu i zgłupiałam jakoś nie mogłam się odnależć w tym wszystkim zobaczyłam i wyszłam. Poszłam do Smyka zobaczyć na te przeceny kupiłam 3 pary niedrapek za 5zł i w Tesco też przeceny kupiłam 5 par skarpetek za 15zł i śliniaczki 5 szt za 15zł nie brałam żadnych ciuszków bo kuzynka powiedziała że mi przywiezie po swoim synku, chciała bym już ale nie chcę się narzucać mogła bym już zobaczyć co dokupić. Zrobiła wczoraj wstępne podliczenia zakupów na początek bez ciuszków i wyszło 4 tyś + ciuszki i jakieś drobiazgi jeszcze myślę że w ok 5,5tyś się wyrobię zobaczymy składam sobie od początku ciąży kasę na dziecko żeby potem nie dostać zawału bo jak się wezmę za zakupy to wszystko na raz kupię.

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 20:56
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 16:21   #443
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

magdalena111111, a co wliczałaś do tej puli, że wyszło 4 tys? Pytam z ciekawości, bo też muszę się w końcu zebrać za wyliczenie ile musimy wydać łowy bardzo ładne

fasterka90, mam nadzieję, że to nic poważnego i przejdzie jak najszybciej
Stary 2015-06-28, 16:33   #444
Poziomkowa89
Zakorzenienie

piękne zakupy, tak lubię oglądać co kupiłyście
ja myślę o takim śpiworku
http://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-...462099792.html
miałabym to zamiast kołderki w koszu mojżesza. bo mam do wózka takie coś ale na polarze od spodu to chyba do domu za ciepłe

i dziś dyskutujemy z mężem w sprawie wózka.my to dopiero mamy dylemat musimy zaryzykować czy leosiowi będzie wtedy pasowało w wózku czy po nogach, a znalezienie z tych rok po roku ładnego, lekkiego taniej niż 2tyś to wyczyn. używanych jest mało szkoda tyle wydawać, jakby leoś miał się nam zbuntować tż chce kupić zwykły bliźniaczy i leo w spacerówce od zestawu a bobas w gondoli, ale ja nie chcę jeździć taką wielką landarą
najlepiej byłoby kupić fajny wózek pojedyńczy a leosiowi ten podnóżek ale obecnie wiem że nie wytrzymałby tyle stać, poza tym wolę mieć go przypiętego bo często daje nogę no i lubi pospać to jednak pasowałoby na siedząco

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-06-28, 17:22   #445
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
U mnie od kilku dni spokojnie nie mam intensywnych kopniec wieczorem a kilka króciutkich serii w ciągu dnia, prawie niewyczuwalnych. Czytałam, że dziecko powoli wyrabia sobie rytm dnia, więc może stąd ta cisza 😘

Ja się już uspokoiłam, leżałam teraz na plecach i maleństwo fikało koziołki chociaż nigdy go tej porze nie czułam, może faktycznie wyrabia sobie rytm dnia

Ja dzisiaj wybrałam się z mężem w poszukiwaniu szafy narożnej do pokoju maluszka, ale nie było nic ciekawego i chyba będziemy zamawiać na wymiar. Później mąż zabrał nas na obiad do karczmy, pojedliśmy pyszności
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 17:30   #446
fasterka90
Zadomowienie

poziomkowa dziś oglądałam te same śpiworki totalnie się nie znam na tych wszystkich rzeczach dla niemowlaka, zastanawiałam się czy taki śpiworek jest ok ale widzę że doświadczona mama też ogląda to chyba ok

iclosemyeyes dzięki za troskę raczej zwykłe uroki ciąży u mnie,wymioty już coraz rzadziej ale jednak dalej mi się zdarzają,tak raz dwa razy na tydzień :/ a to połowa 21tygodnia... Jak juz pospalam do 16 to obudziłam się ze zgagą,na szczęście mięta szybko pomogła i chyba w końcu wracam do żywych a i mała trochę bardziej ruchliwa
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-28, 17:32   #447
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
magdalena111111, a co wliczałaś do tej puli, że wyszło 4 tys? Pytam z ciekawości, bo też muszę się w końcu zebrać za wyliczenie ile musimy wydać łowy bardzo ładne

fasterka90, mam nadzieję, że to nic poważnego i przejdzie jak najszybciej
Wózek średniej klasy, łóżeczko ( na allegro z pościelą materacem) kołyskę z pościelą i materacem ( gotowy zestaw na allegro),
butelki, smoczki (łańcuszek pudełko na smoka), laktator, sterylizator, podgrzewacz, opakowanie termiczne, środki do mycia butelek, suszarkę do butelek, myjki do kąpania podkłady do wanienki termometr do wody, ręcznik, aspirator do noska, nożyczki, grzebień, kosmetyki do pielęgnacji i do kąpieli, pościel do łóżeczka za to wszystko oprócz łóżeczka,kołyski i wozka wyszło 100zł w sklepie internetowym abc-bobasa tak na próbę powrzucałam do koszyka ale nie wszystko było co chcę, jeszcze wanienka bujaczek, przewijak , mate do zabawy, jakieś drobne rzeczy ( pieluchy tetrowe , flanelowe) ciuszki i meble których nie liczyłam bo mąż zrobi, i jeszcze nie jedno mi przyjdzie do głowy.

Edytowane przez 201604151126
Czas edycji: 2015-06-28 o 17:42
Stary 2015-06-28, 17:45   #448
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ja się już uspokoiłam, leżałam teraz na plecach i maleństwo fikało koziołki chociaż nigdy go tej porze nie czułam, może faktycznie wyrabia sobie rytm dnia
super, że już wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
poziomkowa dziś oglądałam te same śpiworki totalnie się nie znam na tych wszystkich rzeczach dla niemowlaka, zastanawiałam się czy taki śpiworek jest ok ale widzę że doświadczona mama też ogląda to chyba ok

iclosemyeyes dzięki za troskę raczej zwykłe uroki ciąży u mnie,wymioty już coraz rzadziej ale jednak dalej mi się zdarzają,tak raz dwa razy na tydzień :/ a to połowa 21tygodnia... Jak juz pospalam do 16 to obudziłam się ze zgagą,na szczęście mięta szybko pomogła i chyba w końcu wracam do żywych a i mała trochę bardziej ruchliwa
też mi się ten śpiworek spodobał, chociaż nie wiem czy nie kupimy takiego otulaczyka o którym kiedyś pisałam i to by było do spania, do wózka osobny śpiworek i jeszcze do tego różek do noszenia po domu to chyba już wystarczy taka ilość?

oj to myślałam, że już wszystkim wymioty przeszły jednak u Ciebie sprawdza się to, że przy dziewczynce bardziej męczą mdłości a co do zgagi to ja chyba nigdy w życiu nie miałam i nawet nie wiem jak to odróżnić
Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Wózek średniej klasy, łóżeczko ( na allegro z pościelą materacem)
butelki, smoczki (łańcuszek pudełko na smoka), laktator, sterylizator, podgrzewacz, opakowanie termiczne, środki do mycia butelek, suszarkę do butelek, myjki do kąpania podkłady do wanienki termometr do wody, ręcznik, aspirator do noska, nożyczki, grzebień, kosmetyki do pielęgnacji i do kąpieli, pościel do łóżeczka za to wszystko oprócz łóżeczka i wozka wyszło 100zł w sklepie internetowym abc-bobasa tak na próbę powrzucałam do koszyka ale nie wszystko było co chcę, jeszcze wanienka bujaczek, przewijak jakieś drobne rzeczy ( pieluchy tetrowe , flanelowe) ciuszki i meble których nie liczyłam bo mąż zrobi, i jeszcze nie jedno mi przyjdzie do głowy.
to widzę, że same niezbędniki chociaż tak się na przykład zastanawiam nad takimi rzeczami jak:
-laktator
-sterylizator i podgrzewacz i inne akcesoria do butelek

czy te sprzęty są niezbędne przy planowanym karmieniu piersią? Co sądzicie? Wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie ale nie wiem czy kupować od razu tak na wszelki wypadek.
Stary 2015-06-28, 17:50   #449
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Jasne ze one sa fajne. Bezpieczniejsze niz kołdra a mniej ogranicza niz becik. Mam jeden podobny tylko bardzo sprany bo po kilku dzieciach. Myślę o tych szarych zygzakach

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-06-28, 17:55   #450
201604151126
Konto usunięte

Myślę że sterylizator na pewno chociaż można i wyparzać wrzątkiem, laktator i podgrzewacz przyda się jak trzeba będzie wyjść i zostawić dziecko na parę godzin np do lekarza czy w waznej sprawie chyba że wtedy dać kupne mleko to wystarczy butelka. Ja się boję wolę mieć wszystko w domu jak co to mama z małym zostanie to też będzie przeżywała to wolę żeby miała wszystkie sprzęty, mleko wyjmie z lodówki są pojemniki takie do przykręcenia smoczka i podgrzewacz ma temperaturę ustawioną i po robocie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości