|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
u mnie włosy i paznokcie w porządku, a zawsze miałam problemy, szczególnie z paznokciami... Włosy mam lekko rozjaśnione, ale od dawna już nie farbowałam, na szczęście przejście między naturalnymi a farbowanymi jest delikatne. Chciałabym zapuścić naturalne, zobaczymy.
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-06-27 o 13:41 |
|
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
peachella- przykro mi :tuli:
ja strasznie żałuje że mojego teścia nie ma na świecie, nie znałam go ,ale widze ze teraz przy budowie domu Tżtowi go brakuje. ogladalam poduszki motherhood- cos czuje ze odkupie od kogos z mojego miasta bo coraz czesciej mam problemy z zasypianiem ![]() 60zl to chyba calkiem przyzwoita cena za używkę?
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam cebuszkę z Ceba Baby, kosztuje bodajże ok 95 zł tam gdzie kupowałam, ale ja mia lam zniżkę i dorwałam za 60 zł nie wyobrażam sobie już spania bez niej |
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
ja kawy w ogóle nigdy nie piłam,tylko naprawdę okazjonalnie raz na parę miesięcy i to z dużą ilością mleka i cukru. W ciąży zrobiłam sobie raz taką lekką kawę ale po niej strasznie wymiotowalam. Pije za to zieloną herbate. Tak piszecie że Was piersi bolą a mnie nic. Może kwestia rozmiaru? Ja przed ciążą byłam płaska jak deska,teraz mam fajne,takie by mogły zostać ![]() Większość z nas już chyba płeć zna,jak oceniacie teraz te przesady? Np że dziewczynka zabiera urodę,albo zachcianki? Mi moja zdecydowanie urodę zabiera, cerę mam okropną. Ale smaki to chyba jednak bardziej na chłopaka miałam wg przesądu,raczej kwaśne,ostre rzeczy na początku, chociaż teraz znów bardziej na słodko... Ja dziś mam kopa energii, za to dzidzia dziś dość spokojna. Ale np wczoraj cały dzień szalała -aż się pytałam "kiedy ty dziecko śpisz jak cały czas kopiesz?!" teoretycznie jak chodzę,ruszam się to chyba powinna spać? Małe ADHD nam rośnie
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też piersi prawie wcale nie bolały, do tej pory są tylko może wrażliwsze na dotyk ![]() Ja mogę się wypowiedzieć tutaj akurat obydwie moje ciąże były idealnym przykładem, że samopoczucie, uroda, smaki idą w parze z płcią maluszka. Po samych objawach mogłam się domyślić kto siedzi w brzuszku Z chłopcem miałam piękne włosy i cerę, mdłości bardzo krótko, odrzucało mnie od słodkiego, jadłam same pasztety i kabanosy, dużo ostrych rzeczy. Z dziewczynką od początku łupież, przetłuszczające się włosy, mnóstwo pryszczy na twarzy, dekoldzie.... Co rano jadłam na śniadanie krem czekoladowy, na drugie bułkę słodką z serem, mdłości męczyły mnie do 19 tygodnia. No i taka byłam... nalana na buzi, o ![]() Także teraz trochę miałam psikusa jak lekarz obstawił dziewczynkę, bo wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały mi na chłopca czekam do poniedziałku i jak się potwierdzi to padnie moja teoria |
||
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam sprzątać
Szafy już przygotowane do wyniesienia i pokój dla Zuzi stoi pusty Zaraz biorę się za ciasto na pizzę bo dawno nie jedliśmy ![]() U mnie włosy się teraz dopiero poprawiły, tylko nie wiem czy to zasługa leczenia tarczycy czy faktycznie ciąży. Obcięcie do łopatek do w sumie dobry pomysł, w końcu mężuś chciał żebym ciachła 10cm, to by było właśnie tyle ![]() Iclosemyeyes trzymam kciuki za powrót do naturalnych Próbowałam sama kilka razy ale mój naturalny jest okropny. Teraz robię na rudo szamponetką i już parę osób mnie pytało czy to mój naturalny ![]() Co do piersi to ja smaruje się całą serią babydream fur mama. Kupiłam teraz do kompletu krem do masażu z masłem shea. W poniedziałek jeszcze dokupię coś na cellulit i może faktycznie coś na ujędrnienie piersi ale sprawdzę skład bo nie będę przepłacała jak w składzie będzie olej i właśnie masło shea ![]() Cytat:
Już nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio. Zazdroszczę energii Ja przy sprzątaniu się popłakałam bo do szału doprowadzał mnie odkurzacz i ciągle mam wrażenie, że robię, robię a efektu nie ma Wszystko mnie dzisiaj denerwuje....okruszki, muchy, plamki jakieś, jak mąż coś przestawi w inne miejsce:/ Nawet moje odbicie w lustrze :[
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mdłości mnie dziś Męcza, mam nerwa bi nie chce żeby ze mną zostały. Moje pazury zawsze były ok, włosy jakby mi zgęstnialy, mniej się przetluszczaja nawet a ja z tych co myją codziennie i wogole cera lekko się wysuszyla i skóra na ciele również ale moi pracownicy, a to same chłopy, mówią ze promienienieje i aż nie możliwe, że noszę dziewczynkę
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przed ciążą strasznie włosy wypadały, teraz już mniej. Przede wszystkim są bardziej gęste i lepiej się układają. Paznokcie też mi się tak nie łamią jak wcześniej
![]() Moje dziecię się rozbrykało. Fika jak szalone, co chwilę czuje jak puka
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
U mnie się sprawdziło z jedzeniem. Non stop bym jadła słodkie. Lody, czekolada, ciastka itp itd. Aż jestem zła na siebie, ze za dużo tego, ale to silniejsze ode mnie
Cera raz lepsza, raz gorsza. Na początku strasznie mnie wysypało. A tak jak pisałam paznokcie i włosy jakieś kiepskie. Chyba się jednak sprawdza . Chociaż uważam, ze mogłoby być gorzej, bo jak się umaluje, ubiorę to wszyscy mówią, ze ciąża mi służy
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziołszki
troszkę naskrobałyście jak mnie nie było spotkałam się dziś ze znajomą na mieście i po drodze wstąpiłyśmy do second handu, raptem na 10 minut przed zamknięciem. I oto moje łupy 😍![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Soul89, cudne rzeczy, najfajniejszy kombinezonik
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Za wszystko zapłaciłam 15 zł 😊 ten kombinezon nowiutki i 8 zł kosztował
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w Pepco ale nic neutralnego a zarazem ciekawego nie bylo... Gdybym znała płeć to by było łatwiej...
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 18 tygodniu
![]() Dziewczyny tyle naskrobałyście, że chyba jutro spędzę dzień na nadrabianiu Was, mam zaległe minimum 5 stron postów ![]() Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko jest ok, dzidzia tak dupkę schowała, że nie dało się na 100% określić płci, ale Pani doktor powiedziała, że skłania się ku dziewczynce. Jeśli mam ochotę mogę we wtorek podjechać do niej na oddział w szpitalu i tak możemy jeszcze podpatrzeć na lepszym sprzęcie, chyba się wybiorę choć mam 50km ![]() Po wizycie na szybko wskoczyłam do galerii i w końcu kupiłam coś dla dzidzi! Oto moje łupy ![]() Ps* W Smyku i 5.10.15 są niezłe wyprzedaże
|
#406 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co najlepsze nikt nic nie mówił przez megafon, ludzie w sklepach o niczym nie mieli pojęcia. Przed wejściem faktycznie stała straż pożarna, ale ewakuacji nie było, przynajmniej jak my byliśmy. Szkoda mi było, bo 3 godziny tam siedziałam a przede mną zostało około 10 pań do badania. Na pocieszenie mam bon do smyka za 100zł, wygrałam w konkursie ![]() Cytat:
Cytat:
bo nikt jeszcze o niczym nie wiedział). Ale chwilę później zrezygnowałam całkiem z kawy. Koleżanka dała mi rozpuszczalną bezkofeinową, ale odrzuca mnie od kawy i nie piję wcale.Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-06-27 o 15:35 |
||||||
|
|
|
#407 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja Wam powiem że mi sporo pomogło, że moja lekarka była na czas porodu. chodziłam do niej na nfz, poród miałam wywoływany i umówiła mnie tak żeby mieć wtedy dyżur. przychodziła częściej niż co godzinę, powiedziała że mam zadzwonić po męża(położna twierdziła że nie rodzę i że nic z tego nie będzie
), zrobiła wszystko żebym sprawnie to przeszła. najgorzej że położna mi powiedziała że oni mają dyżury do 19 więc zaczęłam się denerwować że pójdą w długą a ja zostanę z nową zmianą. lekarka powiedziała mi sama z siebie że dopóki nie urodzę ona zostaje może mogłam jej to powiedzieć to by szybciej zadecydowała aaa i położna zmieniając się z inną o 19 powiedziała tej co przyszła, że ze mną to jest masakra, ze ciągle koło mnie kuca od południa z ktg, a ja nie chcę leżeć tylko siedzę non stop na piłce i ją plecy bolą nie zniesłabym tego bez mojej lekarkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko co potem będzie to ja nie wiem...moja lekarka mówi że można 2dziennie, tym bardziej jak ja czuję się słabo to dobrze żebym wypiła zamiast się męczyć albo leżeć jak kłoda z bezsiły ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- dziś się zapowiada miłe popołudnie. niedługo jedziemy do tża kuzynki w odwiedziny, a potem na koncert bo są dni miasta. podejrzewam że bez gofra się tam oczywiście nie obejdę. to mój hit nr 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że to bzdura. Niestety lekarz - naciągacz. Szkoda, że podejście tego lekarza nie wyszło wcześniej.
Nie piję kawę, ale uwielbiam czarną herbatę. Staram się pić maksymalnie 1-2 filiżanki, ale jest ciężko. Wcześniej piłam litrami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z paznokciami tragedia - płytki pękają mi poziomo, rozdwajają się. Wyniki morfologii (poza szaloną tarczycą) są ok, zażywam suplementy ciążowe. Cytat:
Ja ponoć ładnie wyglądam - Tż zachwycony, zbieram sporo miłych komplementów (no poza problemem paznokciowym). Wg przesądów bardzo długie i uporczywe mdłości, kwaśne i ostre smaki - na chłopca i to się sprawdziło.
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
Soul śliczne rzeczy! Ja też po wypłacie biegnę do sh
![]() wizaz_p_l szkoda, że nie chciało się maleństwo pokazać. Jeszcze trochę cierpliwości, chociaż wiem jak to jest ciężko Super rzeczy ze smyka! ![]() Lexie jaki pech i szczęście w jednym Poziomkowa dobrze jest mieć lekarkę blisko Zaczynam się stresować powoli jak czytam przeżycia porodowe
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Będę patrzeć na necie czy coś zaproponują. Ciągle mam od nich karteczkę, więc mogliby coś zrobić dla tych kobiet, które nie zdążyły.
A alarm jak teraz czytam dotyczył mcdonaldów w woj. śląskim
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
Poziomkowa: mi też, ale kosztowały raptem 2 zł 😊 mama moja je przerobi na takie dopasowane z gumką 😀
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Soulśliczne te ubranka! Pokazałam mojemu zachwycona też ceną i mówię że też się musze przejść po sh. To jak zwykle się oburzył że nie będzie swojego dziecka w sh ubierał
ale mi to mówi żebym dużo nie kupowała bo od siostry dużo dostaniemy-już 3kartony nam przygotowa wizaz Twoje łupy też super i bardzo neutralne Ja jutro chyba w tkmaxxie zaszaleje Miała któraś z Was wyrostek usuwany? Coś mnie dziś blizna boli... A ze zwolnieniem to bujda, mi mój prywatnie dał na miesiąc
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Fasterka90: mój mąż też tak mówi, że po co chodzę, że to i tamto ale tu się trafiły perełki nowiutkie ii jakoś go przekonałam😎 😁
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#414 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Moja lekarka jak dziecko się odwracało to powiedziała że damy radę zobaczyć na 100%. Chyba ma bdb sprzęt bo może wyświetlać obraz i z boku i z góry i od dołu itp. więc wystarczy że zmieni wyświetlenie i już widać ![]() Cytat:
|
|
|
#415 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyglądu, to niekoniecznie wskazywał na dziewczynkę, bo na stan cery narzekałam tylko w I trymestrze, teraz jest OK jak na mnie, a włosy i paznokcie super. Co do mdłości to mnie męczyły długo, do tej pory mnie jeszcze potrafią nawiedzić...Ciekawa jestem bardzo co to u Ciebie się kryje ![]() Cytat:
). Dziękuję za kciuki, myślę, że powrót ma prawo się udać, bo już kiedyś zapuściłam właśnie takie bardzo długie naturalne ze stanu strasznie zniszczonych rozjaśnionych na platynę ![]() ten krem z masłem Shea też jest z babydream fur mama? Nie widziałam takiego, a serię bardzo lubię, używałam na długo przed zajściem w ciążę Co do cellulitu to też mam, ale nie wiem czy chce mi się walczyć kosmetycznie, bo myślę, że może tak łatwo nie pójść i nie wiem czy nie lepiej przeczekać i dopiero po ciąży wrócić do sportu, który u mnie działał cuda na skórkę pomarańczową. Ja też mam tak często, że wszystko mi działa na nerwy, szczególnie w tym okropnym mieszkaniu, które wynajmujemy i nie mamy wpływu na jego koszmarny stan, więc rozumiem jak się czujesz Cytat:
Fajnie tak słuchać komplementy od kolegów w pracy ![]() Cytat:
Soul89, Twoje łupy też godne pozazdroszczenia, najbardziej mi się podoba kombinezonik Cytat:
Co do wody to ja przed ciążą piłam baaardzo dużo, po 2,5 litra dziennie lekko licząc, teraz też mi smakuje, ale niestety skutki uboczne mnie zniechęcają. ![]() Cytat:
aktualnie to w ogóle wstyd, bo chodzę w takim miękkim koronkowym... Ale wezmę sobie to do serca i wybiorę się w końcu kupić coś porządnego. To w końcu długie mdłości są na chłopca czy dziewczynkę? Bo obie wersje już czytałam
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-06-27 o 19:17 |
||||||
|
|
|
#416 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ciuszki też super! Wiecie co, dzisiaj mieliśmy znów debatę nad imieniem.....i jednak wybraliśmy Maję
|
||
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
pierwsza opcja jednak najlepsza
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- tak w ogóle to dzisiaj przez cały dzień jakoś nie czułam ruchów. A teraz siedzę na kanapie z komputerem i nagle zaczęła kopać. KIlka mocniejszych kopniaków. Pierwszy raz było to bardzo widoczne przez brzuch |
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później dała pokaz skoków i fikołków ![]() w ogóle jestem zadowolona z wizyty, bo wszystko wygląda OK, malutką podejrzałam (tylko się między nogi nie dało zerknąć czy na pewno tam nic nie wyrosło), nawet lekarka się mnie spytała czy nie chcę już L4 (pisałam wcześniej, że ona raczej jest mało skora do rozdawania zwolnień). Niestety tak jak się spodziewałam, nie spodobała się moja niska hemoglobina i dostałam receptę na roztwór doustny żelaza + zalecenie, żeby zwiększyć dawkę magnezu w związku z moim stawianiem się macicy.
|
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w poniedziałek mam połówkowe na nfz i nie wiem czy się "wspomagać" czy nie ![]() Żelazo w dużych dawkach podobno źle wpływa na zeby zastanawiam się jak odróżnić skurcze B-H od innych dolegliwości typu właśnie stawianie się macicy itp.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

Dziś też poczułam siedząc na przystanku 

Szafy już przygotowane do wyniesienia i pokój dla Zuzi stoi pusty
Próbowałam sama kilka razy ale mój naturalny jest okropny. Teraz robię na rudo szamponetką i już parę osób mnie pytało czy to mój naturalny
Już nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio.
Ja przy sprzątaniu się popłakałam bo do szału doprowadzał mnie odkurzacz i ciągle mam wrażenie, że robię, robię a efektu nie ma
Wszystko mnie dzisiaj denerwuje....okruszki, muchy, plamki jakieś, jak mąż coś przestawi w inne miejsce:/ Nawet moje odbicie w lustrze :[

Nasz ślub 16.08.2014

a co najlepsze nikt nic nie mówił przez megafon, ludzie w sklepach o niczym nie mieli pojęcia. Przed wejściem faktycznie stała straż pożarna, ale ewakuacji nie było, przynajmniej jak my byliśmy. Szkoda mi było, bo 3 godziny tam siedziałam a przede mną zostało około 10 pań do badania. Na pocieszenie mam bon do smyka za 100zł, wygrałam w konkursie
a wody akurat teraz nie umiem dużo wypić, bo jak połknę za dużo to mi się podnosi
może mogłam jej to powiedzieć to by szybciej zadecydowała

(pisałam wcześniej, że ona raczej jest mało skora do rozdawania zwolnień). Niestety tak jak się spodziewałam, nie spodobała się moja niska hemoglobina i dostałam receptę na roztwór doustny żelaza