Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 20:22   #421
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
ja nie mam , a to jak się ją ma mieć , to nie wcześniej wychodzi? gdzieś od 5 miesiąca
chyba nie każda ją ma??
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś nie miał ale być może jest taka możliwość, nie wiem
No ja nigdy nie miałam i nadal nie mam
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie mam

Specjalistki moje, powiedzcie z czego najlepiej kupić okrycie kąpielowe/ręcznik dla maluszka? znalazłam takie:
- 100% mikrofibra chłonąca wodę http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...019107127.html
- bawełna frotte http://allegro.pl/recznik-z-kapturki...615027161.html
- nie wiem z czego, ale śliczne: http://allegro.pl/carter-s-duze-100x...297609671.html
BAWEŁNA FROTTE oczywiście
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
upolowalam dzis takie kombinezony po 10 zl
Baranek CUDO
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:23   #422
vikicullen
Zadomowienie

Ja mam hemoglobiny 10,5 :/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:27   #423
Oliath
Zakorzenienie

A w ogóle to mam zagwozdkę, bo dopakowałam torby i ni hu-hu wszystkiego w jedną nie zmieszczę, a dwie wyglądają jakbym na wakacje jechała, no żal.
A że mąż może mnie rzadko odwiedzać z powodu dzieci, to wolałabym wszystko mieć w dostatecznej ilości oprócz ew. ciuchów na wyjście dla siebie i Kubełka... a nie piszczeć, żeby mi dowiózł to czy tamto
Same pierońskie podkłady i podpachy pół torby zajmują
Muszę to wypakować na stół i ostrą selekcję zrobić - choć mąż mówi, żebym brała dwie i kij wszystkim do tego, co sobie tam spakowałam
No masakra .......................
Kubulek
Stary 2015-08-20, 20:27   #424
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
chyba najlepsza frotka do wycierania. Choć te są sliczne http://allegro.pl/carter-s-duze-100x...297609671.html ale znowu czy to chłonne i co to w ogóle kurde z amateriał bo nie napisali , a wygląda jak taki szlafrokowy bardziej

No właśnie śliczne są i takie puchate :serduszka: ale boję się, że niechłonne :/

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:28   #425
Amelie04
Zakorzenienie

Vikicullen bierzesz zelazo??

Oliath, Ktosiula - proszę o dokładną instrukcje, bo zielona jestem, tak więc olejek z wiesiolka 3 razy dziennie po 2 tabletki, a tej herbatki malinowej ile dziennie i w aptece ją kupic taka w torebkach jak herbate ???

i co z tym amarantusem? przegapilam dyskusje , bo zupelnie nie wiem gdzie to kupic, ktory dobry i jak to sie je ? HELP
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:30   #426
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam 11.9 hemoglobiny i mi kaze brac. Wczesnie brala i nie bralam ale od miesiaca prawie juz nie zapominam.
Jacw rossmanie dostalam male opakowanie balsamu ujedraniajacego tolpa od rossne. Oraz upolowalam dzis takie kombinezony po 10 zl
coolowski baran
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
A i dzięki za przywrócenie do klubu

A w ogóle Gabrysia dalej leży tak samo czyli łepek w dół i wypięta pleckami w prawo i tak śmiesznie bo za pleckami miała rączkę. To ta łapką tak mnie szturcha
W ogóle to nie potrzebnie kupiłąm gaziki nasączane alkoholem bo do pępuszk anie trzeba. Wystarczy umyć, osuszyć i zostawić tak żeby nie było przysłonięte pampkiem żeby dopływ powietrza miało.
Poożna mówiła też, zeby nie samrowac żadnymi olejkami po kąpieli bo zatykamy pory. Przed kąpielą można np przy masażu olejem kokosowym i on sobie wniknie a to z porów się umyje i skórka będzie oddychała sobie a można nawet oliwką z oliwek masażyk ale też przed kąpielą
Stary 2015-08-20, 20:38   #427
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
A macie już kresę na brzuchu?
U mnie się pojawia, jest w połowie drogi do pępka. U mojej znajomej pokazała się tuż przed porodem
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:39   #428
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam zagwozdkę, bo dopakowałam torby i ni hu-hu wszystkiego w jedną nie zmieszczę, a dwie wyglądają jakbym na wakacje jechała, no żal.
A że mąż może mnie rzadko odwiedzać z powodu dzieci, to wolałabym wszystko mieć w dostatecznej ilości oprócz ew. ciuchów na wyjście dla siebie i Kubełka... a nie piszczeć, żeby mi dowiózł to czy tamto
Muszę to wypakować na stół i ostrą selekcję zrobić - choć mąż mówi, żebym brała dwie i kij wszystkim do tego, co sobie tam spakowałam
Ja chyba w doopie będę miała to co powiedzą o torbach skoro nie dają potrzebnych rzeczy takich jak podpachy to niech spadają.
TO zajmuje miejsce
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
No właśnie śliczne są i takie puchate :serduszka: ale boję się, że niechłonne :/
Nie no serio jak szlafrok to bardziej niż ręcznik. Takie tylko do okrycia, bo nie wygląda na chłonne. Choć z pewnością mięciusie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
i co z tym amarantusem? przegapilam dyskusje , bo zupelnie nie wiem gdzie to kupic, ktory dobry i jak to sie je ? HELP
Amarantus w Rossamnie. Ja dodaję do jogurtu. Można sam wcinać nawet bo jest dobry http://www.rossnet.pl/Produkt/Wyroby...0435,4538,5565

A Ty nie masz malin w ogródku albo ktoś z rodzinki? zerwać, ususzyć i pić.
Oliath jak suszyłaś liście malin? Mi przyjaciółka rwała u siebie na działce dzień przed porodem heheh i widzicie na następny dzień rodziła
Stary 2015-08-20, 20:39   #429
malinowa4
Zakorzenienie

nie nadrobię
jak tak dalej pójdzie to nie zdążymy się rozpakować

u nas znowu masakra ale o tym napiszę jutro tu albo w K.
padam na twarz a plecy i żebra tak bolą że chyba się popłaczę ..
niech ten miesiąc szybko zleci
idę się myć i spać. dobranoc
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:42   #430
Amelie04
Zakorzenienie

Mała a to musi byc ten ekspandowany tak ?
a no mam maliny, tylko ile tych lisci na szklanke trzeba? heheheh
Stary 2015-08-20, 20:42   #431
toskaKrk
Wtajemniczenie

Człowiek na chwilę idzie się dzieckiem zająć, a tu znowu do nadrobienia tyle

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Buuu zdążyłam przełknąć ost kęs kanapki i już mnie zgaga pali :/
Ja jeszcze nie zdążyłam nic zjeść i już mam zgagę, a już myślałam że się dziadostwa pozbyłam :/
W ogóle coś ostatnio na nic ochoty nie mam

Cytat:
Zakupiłam dziś herbatkę z liści malin i zaczynam pić. Miałam odpuścić tym razem ale jednak się skusiłam. Właśnie się zaparzyła. Ktoś jeszcze pije??? Oliath wiem, że Ty chłeptasz, jedną dziennie czy ile? Masz gdzieś pod ręką ten link który kiedyś wrzucałaś na ten temat?
Oeparol już chyba tydzień wcinam, szyjko uelastyczniaj się!!!!
Poprzednio nic z tych rzeczy nie brałam/piłam. Może to był błąd
Te liście malin to z jakiejś konkretnej firmy macie?

Cytat:
A macie już kresę na brzuchu? U mnie nie ma, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży się pokazała
Ja nie miałam poprzednio i teraz też nie mam

A hemoglobiny mam 10,5 ostatnio, a jak wychodziłam ze szpitala po pierwszym porodzie to miałam chyba z 6,5
Płytek mam za to około 75tys. Chyba nikt mnie nie pobije
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:45   #432
Amelie04
Zakorzenienie

o a mnie płytki podskoczyly z 240tys na 248tys ale to i tak maleńko na mnie :P Toska i juz nie spadają Ci ???
Stary 2015-08-20, 20:53   #433
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Bierz dwie. Nie będziesz go ganiać jak z dzieciakami zostaje.

To nawet nie wiedziałam że można nie mieć kresy, teraz już wiem
W pierwszej ciąży miałam.

Cytat:

Oliath, Ktosiula - proszę o dokładną instrukcje, bo zielona jestem, tak więc olejek z wiesiolka 3 razy dziennie po 2 tabletki, a tej herbatki malinowej ile dziennie i w aptece ją kupic taka w torebkach jak herbate ???

Ja w zielarskim kupiłam. 100% sproszkowane liście malin do sypania. Pisze żeby pić z 2 łyżeczek raz dziennie. Będę pić 3 kubki. W pierwszej ciąży miałam z innej firmy niż teraz, ale musiałabym sprawdzić w ogóle co to za firma. Ponoć są też jakieś takie nie 100%.

Oeparol 3*2. Jest też szkoła żeby jedną dowcipnie ale ja nie jestem za.

Cytat:
coolowski baran

A w ogóle Gabrysia dalej leży tak samo czyli łepek w dół i wypięta pleckami w prawo i tak śmiesznie bo za pleckami miała rączkę. To ta łapką tak mnie szturcha
W ogóle to nie potrzebnie kupiłąm gaziki nasączane alkoholem bo do pępuszk anie trzeba. Wystarczy umyć, osuszyć i zostawić tak żeby nie było przysłonięte pampkiem żeby dopływ powietrza miało.
Poożna mówiła też, zeby nie samrowac żadnymi olejkami po kąpieli bo zatykamy pory. Przed kąpielą można np przy masażu olejem kokosowym i on sobie wniknie a to z porów się umyje i skórka będzie oddychała sobie a można nawet oliwką z oliwek masażyk ale też przed kąpielą
Ja do pępka octenisept stosowałam i teraz też będę.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Człowiek na chwilę idzie się dzieckiem zająć, a tu znowu do nadrobienia tyle

Ja jeszcze nie zdążyłam nic zjeść i już mam zgagę, a już myślałam że się dziadostwa pozbyłam :/
W ogóle coś ostatnio na nic ochoty nie mam

Poprzednio nic z tych rzeczy nie brałam/piłam. Może to był błąd

Ja nie miałam poprzednio i teraz też nie mam

A hemoglobiny mam 10,5 ostatnio, a jak wychodziłam ze szpitala po pierwszym porodzie to miałam chyba z 6,5
Płytek mam za to około 75tys. Chyba nikt mnie nie pobije
Ale masz płytki masakra. Co lekarz na to? Łatwo ci się siniaki robią? Żebyś Ty się przy porodzie za dużo nie wykrwawiła...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:53   #434
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
o a mnie płytki podskoczyly z 240tys na 248tys ale to i tak maleńko na mnie :P Toska i juz nie spadają Ci ???
dokładnie nie wiem, bo przez szpital wypadła mi wizyta na hematologii. A wyniki z różnych labów ciężko porównywać, ale wygląda że spadają sobie, tylko wolniej
Za tydzień idę się pokłuć w klinice, a 31.08 wizyta.
Stary 2015-08-20, 20:56   #435
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Oliath jak suszyłaś liście malin? Mi przyjaciółka rwała u siebie na działce dzień przed porodem heheh i widzicie na następny dzień rodziła
A nie chciało mi się, bo trzeba 2 tyg. minimum suszyć rozłożone, nie na słońcu ani w suszarce, bo tracą właściwości, więc poszłam na łatwiznę i kupiłam susz gotowy

AMELIE ja daję tak dużą łyżkę na kubek
Kubulek
Stary 2015-08-20, 20:56   #436
Amelie04
Zakorzenienie

Ktosiula dzięki , ale chyba poczekam chociaz do 35 tyg, bo jakos tak sie boje..
Toska bez ciąży tez takie płytki masz? masakra...
Stary 2015-08-20, 20:57   #437
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale masz płytki masakra. Co lekarz na to? Łatwo ci się siniaki robią? Żebyś Ty się przy porodzie za dużo nie wykrwawiła...
Hematolog obserwuje na razie. Jak poziom będzie niebezpieczny (chyba poniżej 50tys) to możliwe że mi da skierowanie na przymusowe cc w narkozie.
Na razie tyle wiem.
A siniaki owszem. Nie tylko się cholery łatwo robią (wystarczy że mi 4latek rękę mocno ściśnie ) ale są strasznie długo. Po wenflonach mi jeszcze całkiem nie zniknęły, a 3 tygodnie minęły od zdjęcia.
Stary 2015-08-20, 20:57   #438
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
co do ciśnienia to ja mam cały czas 100/70 , 100/60

wszystko będzie dobrze, zobaczysz czemu miałoby być inaczej?
Też mam zawsze ciśnienie 100/60, raz nawet u ginki miałam 90/50 . A kiedyś, jak chodziłam jeszcze do szkoly, to mnie się raz pielęgniarka pytała, czy ja żyję w ogóle .
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Okej zamówiłam kocyk
I znowu mam zgage :/
Mnie, ostatnio, codziennie męczy . Zjadam tyle migdałów, że niedługo jakąś znizkę na nie dostanę.
Cytat:
Cześć babeczki
NAszczęście z moim kwiatuszkiem wszystko dobrze Przepływy ok, wody ok, łożysko na z tyłu i ok, waga idealnie do wieku ciąży 2153 i szacowana na poród 3200-3300g. Nogi długie po tatusiu pewnie i mina skrzywiona hehe nie dało się ładnie uchwycić buźki bo pępowina koło usteczek. Gin się śmiał, że całuje pępowinkę i cyca sobie Straszna wiercidupka. Cąły czas w ruchu i utrudniała badanie JEszcze czkawki dostała hehhe to już całkiem.
Móiwłam mu o spojeniu że tak boli i powiedział, że są takie pasy korygujące na rozchodzące się spojenie i ponoć pacjentki bardzo chwalą. Można szukac w necie, w aptece albo sklepach ortopedycznych.
Idę nadrabiać
Super, że wszystko jest ok . Duża już twoja córa . Ciekawe, ile moja waży. Ech, USG dopiero za 2 tyg.

Cytat:
cholera, nigdy nie mialam tak niskiej hemoglobiny wyszlo mi 11,6 a hematokryt 34,8 : O pod koniec ciąży z Ala mialam hemoglobine 13,8 łeee nie chce brac zelaza :<

Vikicullen próby wątrobowe i bilirubina wyszly w normie, wiec to na pewno alergia jednak
Mnie przy hemoglobinie 11,4 nic nie kazano brać. Dopiero ostatnio, jak mi wyszło 10,5.
Cytat:
A macie już kresę na brzuchu? U mnie nie ma, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży się pokazała
Gdzieś od 5-6 miesiąca mam. Za to pępek dalej się jakoś trzyma.

Nadrobiłam. Ale zalatany dzień miałam. Od rana dopiero na pupie usiadłam . Nawet nie mam siły pisać. Idę pod prysznic i kładę się do łóżka.
Stary 2015-08-20, 20:58   #439
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska bez ciąży tez takie płytki masz? masakra...
Bez ciąży i w pierwszej ciąży płytki zawsze miałam w normie
Stary 2015-08-20, 21:02   #440
niud
Wtajemniczenie

Dzizas widzę, że mam 100 wiadomości do przeczytania, ale póki co jedziemy na burgery. U nas wszystko w jak najlepszym porządku - synek waży 2528 g Szyjka twarda zamknięta 2 cm i to ponoć dobrze. Badania wszystkie ok. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pozdrawiam o nie piszcie tyle !
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:03   #441
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Hematolog obserwuje na razie. Jak poziom będzie niebezpieczny (chyba poniżej 50tys) to możliwe że mi da skierowanie na przymusowe cc w narkozie.
Na razie tyle wiem.
A siniaki owszem. Nie tylko się cholery łatwo robią (wystarczy że mi 4latek rękę mocno ściśnie ) ale są strasznie długo. Po wenflonach mi jeszcze całkiem nie zniknęły, a 3 tygodnie minęły od zdjęcia.
tez tak mam z tymi siniakami tylko nie wiem od czego. raz jak mi się wkłuwala 3 razy w te samo miejsce to z miesiac mi sie goiło, czasem jak Tż mnie szczypnie to tez mi siniak wyskakuje

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Też mam zawsze ciśnienie 100/60, raz nawet u ginki miałam 90/50 . A kiedyś, jak chodziłam jeszcze do szkoly, to mnie się raz pielęgniarka pytała, czy ja żyję w ogóle .
tez sie mnie raz o to pytali jak lezalam w szpitalu

Cytat:
Bez ciąży i w pierwszej ciąży płytki zawsze miałam w normie
a to dziwne chociaz ja tez tą drugą ciąze gorzej znoszę porównując wyniki/ samopoczucie z pierwszej, no ale kazda ciąża inna...
Stary 2015-08-20, 21:06   #442
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
wpadam tylko sie przywitać, ja juz po wynikach, zrobilam tez próby wątrobowe i bilirubine , bo wszystko mnie swędzi ;/ a jutro wizyta na 10 i w koncu wszystkiego sie dowiem proszę o kciuki
nie piszcie za duzo bo znowu nie nadrobie

Cytat:
omg, ale bossssko zazdraszczam ale nie przyzwyczajaj się zbytnio, dziecko sprawi, że już ZAWSZE będzie co sprzątać
:
Nie no, mam co sprzątac, się nie boi Codziennie a to męża skarpetki gatki zbieram z podlogi, myje blaty w kuchni bo on robiąc chociazby kawe wywali je gorzej niz ja robiac obiad, no i świnki morskie nam śmiecą sianem i trocinami. Tylko chodzi o to, że nie czuje tej ulgi jak posprzatam, jak kiedys to mialam wrazeniem ze po sprzatnieciu czegokolwiek jest super czysto, tak teraz ciagle mi brudno

Cytat:
cholera, nigdy nie mialam tak niskiej hemoglobiny wyszlo mi 11,6 a hematokryt 34,8 : O pod koniec ciąży z Ala mialam hemoglobine 13,8 łeee nie chce brac zelaza :<
Luzik, takie same wyniki mialam ostatnio i jest ok. Teraz pewnie troche spadly bo mi w ciazy systematycznie lekko lecą ale tregedii byc nie powinno.

Cytat:
Zakupiłam dziś herbatkę z liści malin i zaczynam pić. Miałam odpuścić tym razem ale jednak się skusiłam. Właśnie się zaparzyła. Ktoś jeszcze pije??? Oliath wiem, że Ty chłeptasz, jedną dziennie czy ile.
Jeszcze nie zaczelam ale zamierzam od poniedzialku Najpierw kubek przez kilka dni, potem przez kilka dwa a potem juz do konca mocne trzy.

Cytat:

Firmy "Matka mi nazrywała"
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:08   #443
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzizas widzę, że mam 100 wiadomości do przeczytania, ale póki co jedziemy na burgery. U nas wszystko w jak najlepszym porządku - synek waży 2528 g Szyjka twarda zamknięta 2 cm i to ponoć dobrze. Badania wszystkie ok. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pozdrawiam o nie piszcie tyle !
Super duży chłopak już

A burgerów też bym zjadła tylko niech dobrze wysmażone będą
Niestety mój Tż po 10godz w pracy, odebrał młodego z przedszkola, zabrał na 1,5godz na plac zabaw i jak wrócili o 18 to tylko zjadł coś, chwilę poleżał przed tv i mu się film urwał ze zmęczenia więc nie mam szans na taką eskapadę.
Stary 2015-08-20, 21:08   #444
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Nono ja dwa miesiące temu miałam 10.6 i przepisał mi zelazo dwa razy dziiennie aa ze ja do brania tabletek sie nie nadaje to np jednego dnia wezmę jedna a potem ze dwa, trzy dni nic, zapominam:/
Ja kreski Na Brzuchu nie miałam ani w 1 ciąży ani teraz.

Stary 2015-08-20, 21:11   #445
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocisnęłyście z pisaniem jak mnie nie było
Na SR myślałam, ze zdechnę tak sie kiepsko czułam. Nie wiem czemu. Chyba ciśnienie mi skoczyło. A jeszcze trzeba było jechac do sklepu ibuwniczego bo mi oba klapki pękły pod spodem. Tak ciężka jestem że wykończyłąm klapki w inne buty nie mieszczę stopy
W ogóle wczesniej nosiłąm rozmiar 35-36 a teraz 38 kupiłam sandałki. Masakra. O takie z Inblu bardzo wygodne i mięciutkie
Załącznik 6037998

No zależy jaki wózek, bo na niektóre trzeba długo czekać. JA nie będę tak długo w domu siedziała. Po paru dniach mała przy oknie w wózku a później na spacer. No chyba że pogoda będzie koszmarna

ALe moja też była ponad normę a później zwolniła. Różnie rosną dzidziołki

Kciuki

Ja ostatnio miałam hemoglobinę 11,6 dokłądnie i gin powiedział że łądnie jak na ciążę i nic nie przepisał

Poleje się kiedyś na kanapę przez Was

Hahha już to widzę jak mąż sobie kawkę zrobił, pocukrzył i do żony podchodzi, odchyla stanik i chlup do kawusi mleczka

No bo to tak z tego co przeczytałam co pisałyście. Koty zjadły sówki, a pieski opiły się mleczkiem z cycka i zagryzły kotkami. Suma sumarum najmodniejsze będą pieski w nastęnym sezonie

Jak to upał ? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee Nigdy więcej nie chcę upałów
Oj biedna Ty z tymi klapkami. Fajne buciki mi nogi nie puchna przynajmniej nie bardzo bo tego nie zobaczy nikt gołym okiem ale jak ubieram balerinki to są trochę przyciasne wiec ciut spuchly :p z obrączki i pierścionków zrezygnowałam bo palce u rąk trochę mi spuchly dziwnie tak bez tej biżuterii ale kwestia przyzwyczajenia. Co do pogody liczę ze jeszcze coś się zmieni i będzie chłodniej tak jak w tym tygodniu to mamy idealnie
Stary 2015-08-20, 21:11   #446
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Nono ja dwa miesiące temu miałam 10.6 i przepisał mi zelazo dwa razy dziiennie aa ze ja do brania tabletek sie nie nadaje to np jednego dnia wezmę jedna a potem ze dwa, trzy dni nic, zapominam:/
ja tak mam z witaminami...
a jeszcze co do kreski to w 1 ciazy mialam pod sam koniec za to dlugooo jeszcze mialam ją po porodzie. teraz słabo widac. po porodzie kilka dni takie dziwne wrazenie , brzuch taki flaczek, dziwnie nic nie rusza sie w srodku ja to mialam tak ze z przyzwyczajenia jeszcze kilka tyg po porodzie "uwazałam" na brzuch
Stary 2015-08-20, 21:14   #447
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa dzieki za sposob na muszki owocowki. Kilka co mi latalo za dnia stracilo swoje nedzne zycie
U mnie w tym roku znów zaczynają grasowac w domu. Jutro kupuje ocet i płyn i zabieram się za szkodniki dopóki jest ich jeszcze mało. w tamtym roku zajęło mi ponad tydzień ich ogarniecie tyle ich było
Stary 2015-08-20, 21:18   #448
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
U mnie w tym roku znów zaczynają grasowac w domu. Jutro kupuje ocet i płyn i zabieram się za szkodniki dopóki jest ich jeszcze mało. w tamtym roku zajęło mi ponad tydzień ich ogarniecie tyle ich było
A wez moze dosyp do tych miseczek łyżke cukru, one strasznie lubia slodkie, u mnie byly 3 male miseczki i rój setek muszek wykitowal w nich w dwie doby Teraz mam profilaktycznie zostawiona jedna miseczke w kuchni i kilka mend tam pływa, co wleci nowa to odrazu sie topi.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-08-20 o 21:20
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:20   #449
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
zakup dozownik na leki w aptece, ja mam taki https://www.google.pl/search?q=dozow...lSj2J26OA5M%3A
co wieczór po zarzyciu wszystkich piguł rozkładam na następny dzień , tak to bym się zamotała czy brałam czy nie

ide spać bo mała mi sie tak uwaliła że oddychać nie mogę
NIE PISAĆ DUŻO!!! do jutrA

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-08-20 o 21:24
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:30   #450
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
zakup dozownik na leki w aptece, ja mam taki https://www.google.pl/search?q=dozow...lSj2J26OA5M%3A
co wieczór po zarzyciu wszystkich piguł rozkładam na następny dzień , tak to bym się zamotała czy brałam czy nie

ide spać bo mała mi sie tak uwaliła że oddychać nie mogę
NIE PISAĆ DUŻO!!! do jutrA
Tylko ze z tym żelazem to jest tak ze musze je brać godzinę po jedzeniu, pamketam niby o nim jak jem ale za ta godzinee Julie nienie pamiętam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości