|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Przykro mi z powodu pracy ![]() Moja historia: w kwietniu 2011 ciàża pozamaciczna, potem prawie trzy lata nieudanych starań, badania po obu stronach ok, a ciàży nie było. W końcu zapisałam nas do kliniki leczenia niepłodności (wrzesień2013) tam już poszło szybko. To tak w dużym skrócie wiadomo, że tych badań po drodze milion było, w tym koszmarne dla mnie badanie drożności, no i każdy nieudany cykl to był mega dół. Teraz jest taniej z in vitro, po pierwsze jest program rzàdowy, a nawet i bez niego jest taniej, bo leki (na które ja ok 5 tysiaków wydałam) sà refundowane, podobno teraz to koszt ok 500 zł. Nasze starania tegoroczne będà polegały na zabraniu dwóch zarodków, które z tamtego in vitro nam zostały i sà zamrożone. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Ok 15 tyś. Ale teraz jest refundacja na leki, więc jest taniej. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Ja tam nie mam problemu, że syn jest z in vitro. Mówię o tym otwarcie, w pracy dyrekcji też mówiłam, że podchodzę, żeby wiedzieli, że mogę zajść i będzie potrzebne zastępstwo ale jest to indywidualna decyzja każdej matki, nigdzie się nie ma tego zapisanego, więc poza mamà i tatà dziecka nikt wiedzieć nie musi ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- A i z alkoholem, to on jest szkodliwy dla ciàży, kiedy do płodu dociera przez łożysko i pępowinę, póki one sà nuewykształcone (sam poczàtek ciàży), nie jest aż tak niebezpieczny. Nie namaiwam ABSOLUTNIE do picia w ciàży, ale w czasie starań raczej jakieś winko nie zaszkodzi od czasu do czasu. Ja jak zaczynałam, to też miałam takie pomysły, ale im dłużej się starałam, tym częściej sobie pozwalałam :P Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba za bardzo świruję, ale właśnie dlatego, że to początek starań
Wczoraj robiłam mężowi grzańca i tak mu zazdrościłam, ale powstrzymałam się Przed owu mi się zdarzyło, ale po już się starłam nic a nic. Przed rozpoczęciem starań, to codziennie jakieś piwko smakowe albo cydryk był grany, więc może dobrze mi zrobi detoksik ![]() kasia_ruda mega współczuję Twojego synkowi, ja cierpię na pokrzywkę nie wiadomo od czego i też mnie wszystko swędzi ciągle i mi się zdarza do krwi podrapać ale da się z tym żyć
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziś d endokrynologa, zobaczymy, co z tym moim guzkiem w tarczycy...
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kasia_ruda, 15tys, to za jedno podejście do in vitro czy za trzy odejścia?
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniecznie daj znać co i jak
Ja właśnie znów się obudziłam, wypiłam pepsi i jest mi lepiej. I taka mnie ochota na pizzę naszła że idę ją zrobić Mniam
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podeszłabym trzy razy, to za duże obicàżenie dla organizmu. Mieliśmy plan: jedna stymuacja, z niej tyle transferów, ile zarodków, a jak się nie uda, to miała być adopcja.
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym pizze mogła jeść codziennie, no ale pewnie sama wyglądałabym okrągło jak ta pizza :-D
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja uwielbiam wszystko co włoskie. Pizze i makarony mogłabym jeść codziennie
jak zrobię to się z Wami podzielę :d
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Makarony
Zajadałabym codziennie!
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Mysza przykro mi, na pewno znajdziesz coś lepszego
Nie odzywałam się, bo mam deficyt czasowy, ale starałam się w miarę na bieżąco podczytywać Was Wczoraj były imieniny teścia, więc byliśmy w odwiedzinach.Sprzedam wam hit. W środę przyjeżdża mąż po pracy i jemy razem kolację. Cały dzień się nie widzieliśmy, więc się ucieszyłam jak przyjechał. A on się mnie pyta, dlaczego jestem taka zadowolona i że pewnie test robiłam i wyszedł pozytywny Aha, dopiszcie mnie do listy: wiosenka84 - 31 lat pierwszy cykl stań |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja musiałam zejść na przerwę w pracy. 2 baby mi zrobiły taką awanturę że mi się ręce trzęsą :| Dopiszę do listy wieczorem bo na Tel nie dam rady
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że siostra koleżanki z pracy ma raka żołądka Popłakała mi się dzisiaj
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie u endo wiem, że nic nie wiem. Leków nie dostałam, bo wyniki mam "graniczne", guzka mam zbadać za pół roku, moje objawy jej się nie skladajà na nic endokrynologicznego.
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
kasia o jakie guzki chodzi, na tarczycy? bo nie jestem w temacie.
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#439 | |||
|
Konto usunięte
|
Można powiedzieć że tak. Brałam 2,5 roku i przez 2 lata było ok. Ostatnie 3-4 miesiące to była masakra i +10kg.
To na pewno ciąża Cytat:
Ja też nie mam nic do dzieci z in vitro, ale po prostu po co wszyscy mają wiedzieć że nie mogliśmy, że walczyliśmy, że staraliśmy się ileś czasu.. Po prostu nie chce się tym dzielić ![]() Cytat:
Cytat:
no ale to nie od jedzenia a od hormonów. |
|||
|
|
|
#440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno tak nie wyglądasz tylko przesadzasz ja też od hormonów bo nigdy nie miałam problemu z taciem..
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#442 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
od dnia ślubu słyszę tylko pytania "a kiedy dziecko" - oficjalna odpowiedz "chcemy jeszcze trochę pożyć, może za rok może za dwa" Co do alko to też jestem tego zdania - co innego jak już masz te dwie kreski na teście, ale jak nie wiadomo to ne dajmy się zwariować. Ja nic na razie w swoim trybie życia nie zmieniam - będzie powód będzie zmiana Cytat:
Ja właśnie winko popijam. Pewien luz też może wpływać zbawiennie na starania Cytat:
te ostatnie były nawet ok no, ale teraz to już przeszłość Cytat:
![]() W ogóle c o to za problem czy dziecko jest z in vitro?!? jak mam problem z sercem to wszczepiają rozrusznik, a jak z poczęciem to in vitro. XXI wiek a taki ciemnogród czasami .... Cytat:
z resztą ja ubóstwiam jeść praktycznie wszystko![]() Ale się opisałam ....uff
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże tragedia Wiem jaka to straszna choroba bo mój teść ma raka płuc, cały czas walczy ale widać jak się męczy
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też jakoś kościół omijam, wiele kwestii jest dla mnie nie do pojęcia, bo na pewno nie wynika z tradycji chrześcijaństwa, tylko z widzimisię księży😒 Co do alkoholu, to pierwsza ciąża była u nas nie planowana, i do 6 tygodnia o niej nie wiedziałam, a że wtedy wypadał mi koniec studiów, to lało się to i owo dość obficie. I największe obawy miałam właśnie o to, czy nie zaszkodziłam zarodkowi pijąc (czasem sporo) alkoholu. No i nic nie zaszkodziło, dziewczynkę mam strasznie spokojną i mądrą😀 Teraz też pomijam winko, własnej roboty, a że i tak mam okres to mogę😝 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Co do kwestii raka to straszne cholerstwo, mój dziadek chorował na raka płuc i bardzo szybko z małego guza zajęło mu całe płuca i znikał w oczach...no i niestety bardzo przykry finał.
A z Kościołem to mam bardzo niemiłe doświadczenie związane z potrzebem. Gdy zapytaliśmy księdza ile za odprawienie mszy to nam odpowiedział: "co łaska" a ile proszę księdza ta co łaska? "200zł w górę ". Kolejna sytuacja gdy znajoma bez ślubu chciała ochrzcic swoje dziecko i ksiądz nie chciał, ale gdy dała koperty to problemu nie było. Masakra i to mają być księża? :/
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są też super księża i nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka. Jednak jak słyszysz o takim skur.....e to i 10 super księży nie pomoże. Co do raka współczuje - to straszna choroba i co najgorsze coraz częstsza. A wracając do starań to mam dziś 29 dc - jajniki mnie kują i boli mnie dół brzucha (oczywiście jest szansa, że sobie to sama projektuje) jeśli wg. testów owulację miałam 25 -26 dc to jeśli @ nie przyjdzie to kiedy się testować?2 tygodnie po owulacji? 18-19.10?? jak myślicie?
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-08 o 23:38 |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła 2 tygodnie po owulacji a jak będzie negatyw i @ nie przyjdzie to powtórzyłabym po 2-3 dniach
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek ja mam okres tez planowany na 18.10 i to tez bedzie 2 tyg po owulacji, ale gin kazała robić test 23.10, tylko nie wiem czy wytrzymam tyle...wiec jak nie wytrzymam to bede testowała z tobą. Tym bardziej ze na poczcie czeka na mnie 15 testów ciążowych :P
|
|
|
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzę że ty lepiej przygotowana jak ja, bo ja mam tylko te testy które były w gratisie z owulacyjnymi. Muszę na okazję pierwszego testowania lepsze zakupić Może lepiej zróbmy sikańca 19.10 rano - jak coś wskaże to od razu na bete można jechać, a tak całą niedzielę trzeba by czekać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

wczoraj straciłam pracę 
wiadomo, że tych badań po drodze milion było, w tym koszmarne dla mnie badanie drożności, no i każdy nieudany cykl to był mega dół. 

A co do tej alergii to w jakim jest stopniu? Bo jeżeli nie objawia się aż tak bardzo, to może maluch normalnie jeść tak jak jadł. Odczulania pewnie są dopiero jak dziecko jest trochę starsze... 

Popłakała mi się dzisiaj
no ale to nie od jedzenia a od hormonów. 

Ja właśnie winko popijam. Pewien luz też może wpływać zbawiennie na starania
jeśli wg. testów owulację miałam 25 -26 dc to jeśli @ nie przyjdzie to kiedy się testować?2 tygodnie po owulacji? 18-19.10?? jak myślicie?