Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 12:39   #421
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Poważnie, to nie dobrze. Żeby mu się to nie spodobało, a w taki nałóg nie trudno wpaść, wygra raz drugi i będzie problem. Musisz go od tego odciągnąć jak najszybciej.
Już raz odciągałam i później nie grał wcale, bo nie chciało mu się wychodzić z domu (pojawiło się dziecko). Ale teraz przez internet.. łatwiej. Nie trzeba z domu wychodzić. Zobaczymy jak dalej będzie to wyglądać.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja planuje kocyk 100x135 bo te najmniejsze to chyba bez sensu a tak starczy na kilka najbliższych lat
No właśnie tak samo myślę

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja swojego czasu pracowalam w salonie gier właśnie takim z samymi automatami. I z perspektywy czasu tak patrzę że to jest okropny nałóg. Zaczyna się niewinnie od 5-10 zł a kończy na przesiedzianych całych nocach pod maszyna bez jedzenia picia i siku i przegranych grubych tysiącach. Ludzie nie znają umiaru wciąga ich kasa chęć odegrania się. Pracowałam tam przez 2 lata i nie wyrzuciła w automaty ani zlotowki

Uaoo ukroc mu lepiej to dopóki na dobre się nie zaczęło...
Jest to nałóg okropny I dokładnie tak jak piszesz zaczyna się od 5 zł.. a kończy.. wolę nie pisać.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja mam ten 75x100 i on wcale nie jest taki malutki. Ten większy wydaje mi się za duży dla takiego maluszka

Wyjęłam pranko i nic się nie stało z kocykami Wypełnienie na swoim miejscu i wszystko wygląda super. Jak wyschnie to wyprasuję tylko po stronie bawełny, żeby nie był taki pomięty i tyle
No to teraz to już w ogóle nie wiem od kogo kupić W ilu stopniach prałaś kocyki? A dziecko w końcu urośnie i ten mniejszy może być za mały.

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Dziewczyny Was też tak bolą kości przy wzgórku łonowym po chodzeniu/dzwiganiu? Byłam w Lidlu, nabrałam rzeczy i tak jakoś bardziej mnie boli niż zazwyczaj. Nie jakoś mocno, no ale...

już od dłuższego czasu i jej to bardzo uciążliwe. Pocieszenie takie, że nie długo urodzimy i wszystkie dolegliwości nam miną

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jezu, ale w tej TV są bzdury
Skaczę po kanałach, na TVN jakiś szpital czy coś.
"Pacjentowi ukruszył się ząb, panicznie boi się dentysty, więc przykleił go sobie klejem Ale przy przyklejaniu przykleił sobie język do podniebienia. Próbował odkleić klej zmywaczem do paznokci. Dziewczyna pacjenta go nie kocha, jest z nim, bo jest bogaty. Właśnie dzwoniła do jego rodziców - jeszcze nie wie, że kiedyś spała z jego ojcem". Ja pieprzę, co to jeeest!
POLSKA telewizja! haha

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:39   #422
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Malwi - czasem mam tak, że kłuje mnie w klatce i aż blokuje odruch oddychania.. miałam tak w gimnazjum i u mnie to jest na tle nerwowym i pokazuje niedobór magnezu wtedy zaczynam powoli, bez paniki oddychać, najlepiej się położyć i powoli mija
takich problemów z oddychaniem nie mam, ale mam takie że mimo ze siedzę to mam zadyszkę i nie mogę się dotlenić bo Maluch mi przeponę uciska
Cytat:

No czyli jak zamówię dziś.. Płatność wpłynie jutro do 12.. nie dojdzie mi w piątek nie? Dopiero w poniedziałek?
nie nastawiaj się za bardzo bo oni maja czas na dostawę 14 dni i wysyłają jak im się podoba ja też dostałam w miarę szybko (jakoś po 4 dniach chyba), ale np moim koleżankom zdarzało się ze dużo dłużej czekały

Cytat:

A torcik taki zamówiliśmy Oczywiście jajka nie do tego tortu
super torcik
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ostatnio nie moglam sie oprzec i kupulam to:

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
wygląda fajnie, ale ja nie słyszałam o tej firmie
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Leze dalej w szpitalu, wrrr smutno mi, cholernie smutno. Myslalam, ze juz bede w domu. Jutro badanie na fotelu, zobaczymy co mi jutro powiedza.
szkoda
może jutro się uda
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
A mi znowu na czczo wynik za duży wyszedl coś czuje, że jednak insulina nocna może się pojawić nie mogę ogarnąć tych na czczo.
może coś pokombinujesz jeszcze z tym nocnym posiłkiem... bo bardzo dobrze ze go jesz, to bardzo ważne ale może zmień to co jesz, albo porę

Ja nie przekroczyłam nigdy na czczo, ale ostatnio kilka razy miałam po 89
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość

U mnie w koncu dobre wieści efekty ostatniego zabiegu sie pięknie utrzymują- jesli bedzie tak do poniedziałku to na kilka dni do domu mnie wyślą. Twardnieje mi brzuch i to sie im nie podoba ale nic na szczescie sie nie utwiera. Szyjka krótsza niż ostatnio i młoda główkę juz niżej ma. Ale narazie nie ma sie czym martwić. Za to dzis jeszcze musza amnioredukcje zrobic. Jeszcze nie wiadomo czy pod narkoza... Matko to juz 7my zabieg...
super ze wreszcie dobre wieści
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
O, na SR pani nam mówiła że oni do pupy używają Linomagu, może być też Bepanthen, ale Sudocrem lepiej sobie podatować bo noworodkom po nim płaty skóry potrafią schodzić. Według niej jest ok, ale na pewno nie dla takich maluszków i nie do ciągłego stosowania.
.
nam na SR mówili to samo Ja sudocremu nie kupuję, mam Linomag i krem na odparzenia z Hipp. Jak będzie coś gorszego to spróbuję Bepanthenu. Sudocrem naprawdę w ostateczności i na pewno nie w pierwszych miesiącach

Nadrabiam Was od rana i jednocześnie próbuję ogarnąć zamówienie z Gemini i z Allegro ciężko mi idzie, nie powiem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:42   #423
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, ja też mam Księgę - bardzo fajna, jak i reszta książek Searsow
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:43   #424
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka Ty lepiej wyłącz ten telewizor, co to za program

Ewusia u mnie tez własnie coraz wyżej się robiło, i 89 stało się normą. Myślę, że u mnie sprawdzi się to, że im wyżej w ciąży tym wyższe cukry.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-12 o 12:46
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:46   #425
Casaa
Zakorzenienie

Zaraz odpale laptopa i wrzuce zamowienie z gemini

Kinga, ja bym wlasnie nie zmieniala pory posilku tylko to co jesz. Ja z kolei dzisiaj zglupialam bo po poznym sniadaniu i dluuuugo pitej kawie (prawie do samego pobrania) z jednego palca wyszlo mi 170!, a z innego 130.... Kolejny pomiar 128.... I kurna chyba cos na palcu musialo byc, ze tak podbilo i zafalszowalo wynik :|

Uaoo, znam niejednego nalogowca automatow i zabieraj TZta od tego gowna jak najdalej.... Pieniadze, pozyczki, mieszkania ida w automat...

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:46   #426
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

ETJA, Olej ze słodkich migdałów,
PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, PAMPERS Premium Care, pieluchy rozmiar 0, Newborn, do 2,5kg, 30
Bepanthen Baby, maść ochronna, 100g + BEPANTHEN BABY EXTRA 30 G GRATIS !
LOVELA, płyn do płukania, 2L
LOVELA, hipoalergiczny proszek do prania, biel, 5kg LOVELA, hipoalergiczny proszek do prania, kolor, 5kg
MUSTELA Bebe, chusteczki oczyszczająco-łagodzące z Aloe Vera, od urodzenia, bezzapachowe, 70 sztuk
Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki
BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem
OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
CANPOL szczotka do włosów z naturalnego włosia+grzebyk
Sudocrem, krem, 400g
CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
NIVEA Baby, szampon delikatny, nadający połysk, powyżej 1 miesiąca, 200ml
Alantan Plus, krem, od urodzenia, 35g
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
BABY ONO, pas brzuszny, poporodowy, rozmiar M
CANPOL patyczki higieniczne z ogranicznikiem 56 sztuk

Kilka rzeczy mogłam odpuścić - jak np pas poporodowy, ale już w przypadku noszenia gorsetów (uwielbiam!) czytałam o tym, że jest to bardzo fajna sprawa i planowałam zakupić
Brakuje tylko żelu/olejku do mycia Hipp, z jakiegoś powodu nie mieli. Kupię jeden w Rossie za jakiś czas.
Termometr posiadam, smoczków, mlek nie będę stosować, pieluszki tetrowe mam, myślę, że niewiele zostało nam do kupienia.

Jeżeli będzie potrzeba (laktator, coś do katarku dla dziecka itd) to będziemy kupować na bieżąco. Aptek w okolicy zatrzęsienie, a nie chcę kupować tylko po to by leżało.

I przyszedł kocyk od Milutkiej - szare powtorki na turkusowym minky. zakochałam się wzięłam wersję większą (100x135cm, by robił za matę, gdyby była taka potrzeba) i z wypełnieniem 80g/cm. nie chciałam by był zbyt ciepły. Preferuję chłodny chów :P jak coś to będzie ubrany w misia.
Stary 2015-11-12, 12:54   #427
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Hehe to u mnie tez sa cycki razem z brzuchem. Powiem Ci, ze czeka sie do 30tc, pozniej do 36, a pozniej zeby sie rozwiazalo
najpierw czekałyśmy do 12 tygodnia pamiętacie? Potem ten magiczny 26 (chyba) tydzień po którym dzieci są już zaliczane do wcześniaków i mają obowiązek je ratować. A teraz do 36 byle ciąża była donoszona
Później będzie czekanie aż się zęby wyklują, aż pójdzie do przedszkola, szkoły itd :cojest;:

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ale miałam głupi sen, masakra. Mały był już z nami i na dodatek potrafił od razu mówić. Brałam go na ręce i karmiłam, mówił mi że tata lepiej go nosi a moje mleko smakuje cebulą I jak tylko chciałam go na ręce to mówił "daj sobie spokój, nie radzisz sobie". Ale durny sen
przepraszam ale wyobrażam sobie jaka byłaś przerażona, ale tekst o smaku cebuli w mleku

Cytat:
Hazard to jest masakra. I niestety zaczyna się od błahych gierek.. A niestety znam przypadek grania i przegrywania kilkuset tysięcy..
ja mam taki przypadek w rodzinie.. smutne to bardzo

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie przerażają te wszechobecne wydatki. :/ im więcej wydaję, tym bardziej czuję się zagrożona... to jakaś głupota, bo mamy tam conieco zaoszczędzone, więc nawet w razie utraty pracy poradzimy sobie przez kilka miesięcy, ale...dostaję paraliżu na myśl o jednorazowych zakupach za 500zł. Też tak macie, czy tylko ja jestem jakaś psychiczna?
Ja tu jestem największa sknera i najwięcej narzekam, że znowu tak dużo wydatków
I kliknięcie gemini za 200 zł naprawdę wiele mnie kosztowało Jakoś te 50 zł z allegro z koszulami mniej boli choć cały koszyk też w sumie ok 200 zł Ale jak już kliknęłam te duże z zamkniętymi oczami (nie wchodzę na konto póki co ) to te małe już szybciej poklikam

Byłam w rossie kupiłam krem przeciw odparzeniom z babydream akurat 3 zł taniej więc wzięłam Już mam dwa - ten jeden, a drugi to do pielęgnacji twarzy i ciała i mam zamiar go stosować po kąpieli na zmianę z olejem
Kupiłam jeszcze eyeliner w pisaku ale chyba mi nie pasuje i cienie z bella sobie kupiłam i zła jestem bo mi się pokruszył jeden w torebce No i jasny świeci i też zła jestem ale 7 zł to wybaczę
Ścięłam włosy - nie pokażę wam póki co bo jutro będę myć tak żeby było ładnie ale poszłam z głupa do salonu, wyszła taka starsza pani i lekko się przestraszyłam jej ale ścięła idealnie ile chciałam ! więc w sumie jestem zadowolona Spinka mi łapie wszystkie więc luzik
No i zaraz za obiad się biorę i mam lepszy humor w końcu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:02   #428
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
"Pacjentowi ukruszył się ząb, panicznie boi się dentysty, więc przykleił go sobie klejem Ale przy przyklejaniu przykleił sobie język do podniebienia. Próbował odkleić klej zmywaczem do paznokci. Dziewczyna pacjenta go nie kocha, jest z nim, bo jest bogaty. Właśnie dzwoniła do jego rodziców - jeszcze nie wie, że kiedyś spała z jego ojcem".

Cytat:
No to teraz to już w ogóle nie wiem od kogo kupić W ilu stopniach prałaś kocyki? A dziecko w końcu urośnie i ten mniejszy może być za mały.
Prałam w 30 stopniach, tak jak zalecają Wiem, że prędzej czy później dziecko wyrośnie. Tak czy tak wg mnie ten kocyk nie jest wcale taki maleńki i trochę mi posłuży. Na dwa lata myślę, że spokojnie wystarczy, a później jak będzie potrzeba dokupię ten większy. Po prostu na chwilę obecną ten 135x100cm wydaje mi się ogromny. Jak takiego maluszka takim wielkim kocykiem okrywać Ale wiadomo, że każda kupuje taki rozmiar jaki uważa

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Magda czekamy na zdjęcia włosków

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:03   #429
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Jezu, ale w tej TV są bzdury
Skaczę po kanałach, na TVN jakiś szpital czy coś.
"Pacjentowi ukruszył się ząb, panicznie boi się dentysty, więc przykleił go sobie klejem Ale przy przyklejaniu przykleił sobie język do podniebienia. Próbował odkleić klej zmywaczem do paznokci. Dziewczyna pacjenta go nie kocha, jest z nim, bo jest bogaty. Właśnie dzwoniła do jego rodziców - jeszcze nie wie, że kiedyś spała z jego ojcem". Ja pieprzę, co to jeeest!
Ja to musze ogladac, moja sasiadka jest fanka takich gloopot!

Magda super, ze jestes zadowolona, to najwazniejsze, zebys sie dobrze czula

Ide spac. Bede was czytac pozniej, czaszke chce mi rozwalic od tego lezenia :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:05   #430
kamilka
Zadomowienie

NEBULA tak- do przemywania oczu. Co do czegos na katar- jak dla mnie lepiej kupic wcześniej... Dzieci i tak chorują, i wcześniej czy pozniej sie przyda... U mnie używane były przez Ok 2 lata...
A bephanten sie swietnie sprawdza na bolące brodawki
MAGDA wizyta u fryzjera i od razu lepsze samopoczucie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:06   #431
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

rzutem na taśmę wydatków kupiłam również http://bonito.pl/k-90180596-porod-naturalny .
została mi polecona przez moją doradczynię laktacyjną i mam zamiar przeczytać to od deski do deski + karmienie piersią + 'Dziecko z bliska' A. Stein.
Resztę odpuszczam
Stary 2015-11-12, 13:09   #432
Casaa
Zakorzenienie

1. Zamówienie z gemini: Linomag, maść, od urodzenia, 30g

Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml

UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml

Tommee Tippee cążki bezpieczne

Tommee Tippee nożyczki niemowlęce

CANPOL szczotka + grzebień Ocean

CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk

AKUKU, podkłady higieniczne jednorazowe, 40x60cm, od urodzenia, 5 sztuk

AKUKU, podkład frotte z ceratą 50x70cm, baranki, 1 sztuka

AVENT, zestaw startowy dla noworodków Natural

Sanity LUX, aspirator do nosa (gruszka)

KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia

BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar XL, 5 sztuk

Bepanthen Baby, maść ochronna, 100g + BEPANTHEN BABY EXTRA 30 G GRATIS !

Bioaron Witamina K, dla dzieci od 2 tygodnia życia, 30 kapsułek twist-off
    Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150

ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml

Kompresy MATOCOMP niejałowe, 5cmx5cm, 17-nitkowe, 12-warstwowe, 100 sztuk
Stary 2015-11-12, 13:12   #433
niepozorna
Zakorzenienie

Dołujecie mnie tymi koszykami z gemini Ja się w życiu do tego nie zabiorę...

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 13:14   #434
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
MAGDA wizyta u fryzjera i od razu lepsze samopoczucie
wyjście do ludzi tak naprawdę i że nie siedziałam w domu tylko trochę pochodziłam jak będę miała już wolne od Olki to ja chyba zeświruję samej na spacery mi głupio chodzić a jak pójdę na sklepy to coś pewnie kupię Będę wychodzić codziennie po jabłko i chleb do sklepu

I w kasie w Rossie znowu mnie przepuszczono mimo że była mega długa kolejka i w sumie nawet nie było mnie widać ale zawołała mnie pani i jakaś starsza babeczka chciała się wcisnąć ale ekspedientka powiedziała, że ja mam pierwszeństwo gdyby wzrok mógł zabijać już by mnie nie było na tym świecie
Stary 2015-11-12, 13:15   #435
MallaMi
Rozeznanie

ja też się miałam za to zabrać od rana ale jakoś tak mi się przysnęło jeszcze i .upa
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:15   #436
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
nie marudź tylko zakładaj konto i klikaj po kolei
Stary 2015-11-12, 13:22   #437
Dotka90
Zakorzenienie

Ja chyba dzisiaj się zabiorę za Gemini

A póki co ściągam psa z kanapy* i idziemy do lasu

*mam nadzieję, że się uda, bo śpi jakby był środek nocy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:22   #438
czarnulax
Zakorzenienie

magda czekamy na foto

Ja zaczęłam robić koszyk w gemini, ale coś nie mogę się zabrać by go ogarnąć do końca
Stary 2015-11-12, 13:23   #439
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
patrząc po zamówieniu Casay, to ja będę musiała zamawiać jeszcze raz :P
Stary 2015-11-12, 13:25   #440
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Prałam w 30 stopniach, tak jak zalecają Wiem, że prędzej czy później dziecko wyrośnie. Tak czy tak wg mnie ten kocyk nie jest wcale taki maleńki i trochę mi posłuży. Na dwa lata myślę, że spokojnie wystarczy, a później jak będzie potrzeba dokupię ten większy. Po prostu na chwilę obecną ten 135x100cm wydaje mi się ogromny. Jak takiego maluszka takim wielkim kocykiem okrywać Ale wiadomo, że każda kupuje taki rozmiar jaki uważa
Ja mam z LaMillou właśnie taki rozmiar i mi tam sie dyaje że da radę wzięłam ten w w LM te najmniejsze są chyba 65 x 75 wiec już zupełne maleństwa, a jak co to przecież rożka też można później zrobić kocyk
Cytat:
rzutem na taśmę wydatków kupiłam również http://bonito.pl/k-90180596-porod-naturalny .
została mi polecona przez moją doradczynię laktacyjną i mam zamiar przeczytać to od deski do deski + karmienie piersią + 'Dziecko z bliska' A. Stein.
Resztę odpuszczam
Ja mam ta o karmieniu piersią własnie tej autorki ale nie czytałam jeszcze za to wiem że autorka jest położna odbierającą od kilkudziesięciu lat porody domowe w USA wiec powinna znać się na rzeczy
Stary 2015-11-12, 13:26   #441
uaoo
Zakorzenienie

Ja już na szczęście ten koszyk z gemini mam za sobą, a właściwie dwa koszyki
No ale teraz mam ciągle dylemat z tymi kocykami myślicie, że od milutkiej i od mikominky jakościowo jest to samo?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:27   #442
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
patrząc po zamówieniu Casay, to ja będę musiała zamawiać jeszcze raz :P
ja się na innych wzorowałam i brałam to co czego nie mam w domu

EDIT:
przyszła koszula z brzuchatki.pl oczywiście brałam najtańszą czyli z żyrafką.... tragedii nie ma ale ja sobie nie wyobrażam spania w koszuli :/

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-12 o 13:29
Stary 2015-11-12, 13:29   #443
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dawać dawać dziewczyny z tą apteką żebyśmy same nie zostały z pustym kontem
Stary 2015-11-12, 13:32   #444
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja dziś czekam na 2 paczki

Ale miałam głupi sen, masakra. Mały był już z nami i na dodatek potrafił od razu mówić. Brałam go na ręce i karmiłam, mówił mi że tata lepiej go nosi a moje mleko smakuje cebulą I jak tylko chciałam go na ręce to mówił "daj sobie spokój, nie radzisz sobie". Ale durny sen
ale sen

Ale ciężko Was nadrobić tyle natrzaskałyście stron od rana, szalone
Ja już po badaniu krwi i moczu, już nawet mam wyniki. Pierwszy raz hemoglobina mi spadła, mam 10,6 więc pewnie lekarz przepisze żelazo. Chociaż długo się trzymałam w granicach norm
Martwi mnie trochę mocz. W normach mam podany poziom leukocytów 0-5 wpw, a ja mam 5-10, czy to bardzo strasznie?

Kupiłam w końcu płyn do prania i zabieram się za to! Zmobilizowałyście mnie Byłam w sklepie z artykułami niemieckimi i postawiłam na Fairy Non-Bio wybuliłam 60 zł, ale mam nadzieję, że starczy na długo i będzie ładnie dopierał

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-12 o 13:36 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:34   #445
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
nie marudź tylko zakładaj konto i klikaj po kolei
No chyba w końcu muszę

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 13:35   #446
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój plik w excelu pokazuje mi, że do wydania mi zostało jeszcze tyko 160 zł i to będzie mam nadzieję na tyle
Stary 2015-11-12, 13:38   #447
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
ale sen

Ale ciężko Was nadrobić tyle natrzaskałyście stron od rana, szalone
Ja już po badaniu krwi i moczu, już nawet mam wyniki. Pierwszy raz hemoglobina mi spadła, mam 10,6 więc pewnie lekarz przepisze żelazo. Chociaż długo się trzymałam z granicach norm
Martwi mnie trochę mocz. W normach mam podany poziom leukocytów 0-5 wpw, a ja mam 5-10, czy to bardzo strasznie?
leukocyty w moczu to jakaś infekcja. Może warto zrobić posiew (moczu, pochwy, kanału szyjki?) warto zapytać o to lekarza. może zwykła drobna infekcja pęcherza, ale nie panikuj zbytnio, to na pewno nic poważnego, skoro nie odczuwasz pieczenia, albo swędzenia w okolicach moczowo-rodnych, że tak powiem
Stary 2015-11-12, 13:40   #448
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No ale teraz mam ciągle dylemat z tymi kocykami myślicie, że od milutkiej i od mikominky jakościowo jest to samo?
Wizualnie ta tkanina minky wygląda mi jednakowo i tu i tu, ale ja już sama nie wiem

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-12, 13:41   #449
mojakaren
Zakorzenienie

magda czekam na zdjęcie nowej fryzurki i super, że się rozerwałaś, ale czemu po fryzjerze chcesz myć włosy? ja mam zawsze wtedy taaakie fajne, że i tydzień bym nie myła :P

dziewczyny a jak z biustonoszami do karmienia? kupujecie już? jeśli tak to jakie?

to może jak dzisiaj się w kilka zbierzemy to w końcu się zmobilizujemy do zakupów na Gemini?

A my dzisiaj o 19 mamy kolejne spotkanie SR, dzisiaj będzie o porodzie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 13:42   #450
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mój plik w excelu pokazuje mi, że do wydania mi zostało jeszcze tyko 160 zł i to będzie mam nadzieję na tyle
Noc o Ty, u mnie chyba niecałe 2 tysie jeszcze no ale my jeszcze np.łóżeczka nie mamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości