Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-09, 09:55   #421
duchaa123
Wtajemniczenie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Velika mam dosc duzo czasu mam nadziehe ze nadaze

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:00   #422
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
duchaaa witamy mam nadzieję, że masz dużo czasu, żeby za nami nadążyć

kejka ja już dawno to odkryłam, całą kolorówkę kupuję w necie bo jest dwa razy taniej. Nie wspomnę o perfumach...rossmann jest dość drogi. U mnie w małych drogeriach są niższe ceny niż tam. Współczuję spadku formy, ale mnie też on dopada ostatnio. U nas remont już ponad miesiąc trwa i końca nie widać, ale już płytki kładziemy, więc z dnia na dzień jest coraz lepiej. Za niecałe 2 tygodnie będę miała nawet drzwi w mieszkaniu

Wiesz co, ja tez kolorowke i perfumy od dawna na allegro kupuje. Ale nie wpadlam na pomysl zeby np chemie, szampony kupowac...dlatego taki szok
U mnie tylko malowanie, ale ja niecierpie syfu niecierpie po tym sprzatac pozniej...nerwus ze mnie jest ze hej
Juz za 2 tygodnie? No gratuluje kladzenia plytek niecierpie...

Musialabym wstac ale mi sie nie chce

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:03   #423
duchaa123
Wtajemniczenie

To może wam przedstawię to moj synek Adrian no i jeszze nasz drugi nienarodzony maluch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20151201_082637.jpg (74,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20151209_085051.jpg (138,9 KB, 47 załadowań)

Stary 2015-12-09, 10:03   #424
gosiaczek071
Zakorzenienie

Pokaże wam wstępna wersje lampy. Popsułam klosz-ten drut co sie mocuje kabel od lampy złamałam ale to stara lampa wiec miało prawo. Bede kupować nowy klosz w ikei to przerobię. Chce jesCze ten kosz przemalować na jasnoszary i woreczki beda miec kokardki szare. Narazie jest tylko jedna na woreczku bo skończyła mi sie tasiemka. Jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (73,5 KB, 51 załadowań)
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:05   #425
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Witam z rana z małą prośbą

Przed chwilą mój brzuch wyglądał jak na zdjęciu. Czy to jest stawianie się macicy, czy dzidziuś się tak ulokowal i to oznacza, że wszystko jest ok. Wszędzie brzuch jest miękki, tyko w tym miejscu twardy i chyba czuje kopniaczki Ale tak w środku. Może to głupie pytanie, ale w takim stadium ciąży jestem po raz pierwszy. Najpierw się przestraszylam, jak spojrzałam na brzusia. Ale chyba tak jest ok.
W domu zobaczę wieczorem zdjęcie. Tez mam czasem takie uczucie, zobaczę czy podobnie to wygląda.

Cytat:
witam się w 6 miesiącu mi przez tydzień przybył 1 kg, chyba z powietrza 4,5 na plusie na dzień dzisiejszy...
Pierwszy raz w życiu zobaczyłam na wadze 60 kg
Założyłam obcisłą kieckę do pracy, chyba ostatni raz udało mi się w nią dopiąć
Co tydzień czytamy sobie z mężem ciekawostki, co się dzieje w danym tygodniu i przeczytałam, że znowu biust może rosnąć.... bożeeeee mam nadzieję, że nie.
tak w temacie żelaza to dzisiaj idę do mamy na zrazy wołowe uwielbiam

witaj w klubie 😊 Ja pewnie na dniach tez pierwszy raz zobacze 60 na wadze. Póki co jest jakieś 59 i to i tak moja najwyższa waga ☺

Moj maz nawet aplikacje moja ciaza sobie zainstalował żeby być na bieżąco.

Zrazy z chęcią bym zjadła ☺ ale sama rzadko robie wołowinę i boję się że nie wyjdą smaczne

Cytat:
tak 23 ;] dziś 22t1d ;]
ja już się przestałam delektować najlepszy był 4 miesiąc i tak do połowy 5tego, a teraz to już mnie coraz bardziej ta ciąża wkurza a tu jeszcze 4 miesiące dobrze, że łażę do pracy, bo bym w domu w jakąś depresję wpadła.

U mnie wręcz przeciwnie im dalej tym jeszcze bardziej się ciesze , szczególnie ze juz czuć ruchy maluszka.
No i teraz zdecydowanie mniej się boje niż w pierwszym trymestrze.

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana znow ze spadkiem formy nie wiem co sie dzieje...chyba fakt ze w piatek zaczynamy remont wyprowadza mnie z rownowagi psychicznej... 3 dni u moich rodzicow...z kednej strony sie ciesze bo w koncu sie z mama nagadam...ale moj ojciec to ciezka sprawa nawet do normalnej rozmowy

to maleństwo ja tak mam z 5 razy w ciagu dnia wypycha sie to moje dziecie niesamowicie czasem te rozpychanki troszke daja uczucie dziwnego dyskomfortu ale prewaznie mały sobie szybko zmienia pozycje

kosmetyki
W zwiazku z tym ze blog sroki przeczytalam wszerz i wzdluz to stwierdzialam kiedys tam ze bede uzywac kosmetykow babydream. Ale zmienilam zdanie jak wczoraj na allegro sprawdzilam cenu (polecanego tez Hippa)...bylam w szoku ze miedzy sklepem a allegro moze byc roznica w cenie o ponad polowe i jednak wezme tego Hippa bo ma nieziemski zapach. Maja dlugie terminy waznosci wiec nawet jesli ich na poczatku nie uzyje to i tak sie pozniej przydadza normalnie az musialam sie odkryciem pochwalic i co najlepsze...roznica w cenie miedzy tym co bym zaplacila w Ross a na all to 15 zl ...szok
Hipp pachnie zdecydowanie lepiej niż baby dream. Teraz zamiast oliwki wzięłam przez przypadek balsam na rozstepy i jestem nawet bardziej zadowolona. Tylko ten zapach...
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:05   #426
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Lulka, a jak masz opisane ustawienie łożyska? Ja ma przód, wysoko i moje ruchy też są różne. Czasami kopniak nop. Dwa dni pod rZąd, a potem dwa dni cisza. Niestety myślę, że to efekt położenia łożyska. No dzisiaj, to zostałam zaskoczona. A w sumie w nocy martwilam się, ze nic nie czuje.
z przodu, nisko. Wiec chyba dobry amortyzator

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Witam czy moge się dołączyć to moja druga ciąża termin na 14 kwietnia
witaj rówieśniczko ciążowa
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:05   #427
Sunmade
Raczkowanie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Wstałam w końcu. TZ mnie obudził po nocce bo teściu nie wyciągnął klucza z drzwi i nie mógł rano wejść do domu. Musiałam się wygramolic z łóżka, zejść na dol i mu otworzyć. I już było po spaniu. Do teraz czytałam książkę. Coś zjem i będę znowu bezczynnie leżeć cały dzień, ehh cudownie.

Duchaa witaj u nas. Fajnie by było jakby tym razem była córcia.

Kejka głowa do góry, teraz pomalujecie i będzie spokój. Jesteś jeszcze w formie wiec dasz rade. A tak gdyby Was to czekało jak juz mały się urodzi? To dopiero byłaby masakra :p

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że jeszcze pracujecie ja przez siedzenie w domu ciągle myślę o problemach i sama się dziwię, że jeszcze nie wpadłam w depresję jakaś...

Dziś tez mam spadek formy, psychicznej...

Edytowane przez Sunmade
Czas edycji: 2015-12-09 o 10:12
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:12   #428
patryska0804
Zadomowienie

Witaj Duchaa tez mam zamiar mieć dzieciaki z taką różnica wieku
Ja juz w pracy się nudzę. . Myślę co by tu zjeść. ? Dostałam książkę od ciotki "dziecko. od poczęcia do 5 roku życia"

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:14   #429
velika
Winter is coming

kejka teraz zamiast drzwi wewnętrznych w mieszkaniu mamy folię malarską przyczepioną i tak już 3 tygodnie z etapu syfu też już wychodzimy, teraz to jest pikuś w porównaniu z gipsowaniem, zrywaniem płytek i tapet ale przynajmniej będę mieszkanko miała zrobione na przyjście dziecia i spokój z remontami na jakiś czas. Jeszcze by się łazienkę przydało zrobić za jakieś 2-3 lata, no ale zobaczymy.
duchaa piękny brzuszek i przystojny synek

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:17   #430
duchaa123
Wtajemniczenie

Patryska tez mi sie wydaje ze to spoko roznica wieku nie za duza nie za mala , chociaz zadne malenstwo nie bylo planowane ale tafilo sie w odpowiednim czasie

Stary 2015-12-09, 10:20   #431
patryska0804
Zadomowienie

Duchaa i z tego trzeba się cieszyć nie mamy po 15 lat

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:21   #432
kajaja
Zadomowienie

Witam nową mamusie! Wy to szczupłe jesteście ją to się nie przyznam ile wczoraj zobaczyłam na wadze

A z USG tp wyszedł mi na 5 kwietnia
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2015-12-09 o 10:22
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:29   #433
duchaa123
Wtajemniczenie

A jak z imionami ktoras już wybrała ?

Stary 2015-12-09, 10:31   #434
justyna_fli
Zadomowienie

Witaj duchaa
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Pokaże wam wstępna wersje lampy. Popsułam klosz-ten drut co sie mocuje kabel od lampy złamałam ale to stara lampa wiec miało prawo. Bede kupować nowy klosz w ikei to przerobię. Chce jesCze ten kosz przemalować na jasnoszary i woreczki beda miec kokardki szare. Narazie jest tylko jedna na woreczku bo skończyła mi sie tasiemka. Jestem zadowolona
Super wyszla
Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Wstałam w końcu. TZ mnie obudził po nocce bo teściu nie wyciągnął klucza z drzwi i nie mógł rano wejść do domu. Musiałam się wygramolic z łóżka, zejść na dol i mu otworzyć. I już było po spaniu. Do teraz czytałam książkę. Coś zjem i będę znowu bezczynnie leżeć cały dzień, ehh cudownie.

Kejka głowa do góry, teraz pomalujecie i będzie spokój. Jesteś jeszcze w formie wiec dasz rade. A tak gdyby Was to czekało jak juz mały się urodzi? To dopiero byłaby masakra :p

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że jeszcze pracujecie ja przez siedzenie w domu ciągle myślę o problemach i sama się dziwię, że jeszcze nie wpadłam w depresję jakaś...

Nos do gory Wiele z nas tu ma spadek formy, te co pracuja tez... Takze praca nie chroni przed dolem. Pomysl ze Ty sobie chociaz wypoczniesz fizycznie
Zrobilam porownanie brzucha sprzed miesiaca (12 listopada, 20 tc) i z dzis (jutro zaczynam 24 tydzien). Masakra jak urosl . Ale jeszcze jakos go maskuje oversizowymi ciuchami. Zobaczcie same:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151112_003.jpg (76,7 KB, 57 załadowań)
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:35   #435
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
W pierszej ciązy od 6 tygodnia do 4 miesiaca przeokropne mdlosci wymioty codzienie rano to byla katorga i mordeka dzidzius wiercil sie niesamowicie najgorzej jak kopną w pecherz nie polecam . W obecnej ciaży 0 dolegliwości czuje sie fantastycznie zadnych wymiotow wzdec zgagi i innych nieprzyjemnych sytuacji dzisius jest o wiele spokojniejszy no i przybralam na razie tylko 3 kg a w pierwszej ciazy juz mialam 5 kg wiecej
Heh nie chce wróżyć bo sama nie lubiałam jak mi wróżono hihi ale skoro tak różni się ciąża to duza szansa, że inan płeć ale zobaczymy ! Czekam z niecierpliwością na wieści po Twoim usg!

Cytat:
To może wam przedstawię to moj synek Adrian no i jeszze nasz drugi nienarodzony maluch
No co za radosny maluch ! przystojniaczek

Cytat:
Ty to jesteś naszą forumową zdolniachą !! piękne rzeczy tworzysz!!!

Cytat:

Nie skupiaj się na tym co Cię dołuje Kochana
Poszukaj myśli przyjemnych.

No ja pracuję do jutra
Potem opisze mój mini problemik nie wiem jak się do niego odnieść do końca

SEN
chciałam wam opowiedzieć sen z kilka nocy temu:
byłam w ciąży i spaliłam całego papierosa. Był ochydny! Obrzydliwy! ale wypaliłam całego. Potem miałam taki niesmak w ustach.... bleeeeeeee

Dla wyjasnienia: paliłam około nie wiem 7-8 lat, rzuciłam, potem popalałam na imprezach.
Jak zaszłam w ciąże to odrzuciło mnie tak, że mdli mnie do tej pory na zapach tego syfu.
Wiec ten sen był horrorem....

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
A jak z imionami ktoras już wybrała ?
Wejdź na 1 strone te co wybrały imiona mają w 1 poście dopisane

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Witaj duchaa

Super wyszla

Nos do gory Wiele z nas tu ma spadek formy, te co pracuja tez... Takze praca nie chroni przed dolem. Pomysl ze Ty sobie chociaz wypoczniesz fizycznie
Zrobilam porownanie brzucha sprzed miesiaca (12 listopada, 20 tc) i z dzis (jutro zaczynam 24 tydzien). Masakra jak urosl . Ale jeszcze jakos go maskuje oversizowymi ciuchami. Zobaczcie same:
Nie no nie maskuj go! Jest taki piękny !!! i nie urósł Ci tak bardzo w ciągu miesiąca myślałam, że bedzei większa różnica hihi

Dodam w najbliższym czasie sprzedawców z allegro których polecają na innych wątkach, zbiore to i dodam, a w miedzy czasie napiszcie mi cjakich sprzedawców wy same polecacie to też ich dopisze

Ale to po pracy albo w piątek bo teraz dzis i jutro ostatni dzien musze jak najwiecej zrobic
KOniec forum na te dwa dni przez aż 4 godziny pracy hahha
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:38   #436
beth007
Zadomowienie

Cytat:
witam się w 6 miesiącu mi przez tydzień przybył 1 kg, chyba z powietrza 4,5 na plusie na dzień dzisiejszy...
Pierwszy raz w życiu zobaczyłam na wadze 60 kg
Założyłam obcisłą kieckę do pracy, chyba ostatni raz udało mi się w nią dopiąć

Już 6 miesiąc jak ten czas leci

Cytat:
Witam czy moge się dołączyć to moja druga ciąża termin na 14 kwietnia

Hej hej

Cytat:

Duży już brzuszek

Ja zmykam na zakupy potem na prenatalne na 14:40 Kurcze już się nie mogę doczekać aż mi się ten drugi dzieć ujawni

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:47   #437
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Dlatego robimy teraz a nie po urodzeniu czy chwile przed zeby bylo z glowy jak maly juz bedzie na swiecie tylko bedzie tyle roboty bo mamy bardzo ciemne brazy na scianach a chcemy na jednej jasny szary..prawie bialy a na drugiej troszke ciemniejszy szary

Ja w takie dni jak dzis twierdze ze do depresji mi blisko...oj bardzo...ale przez to ze pisalam prace mgr o depresji to wiem ze musze walczyc z tym ustrojstwem...

Cytat:
kejka teraz zamiast drzwi wewnętrznych w mieszkaniu mamy folię malarską przyczepioną i tak już 3 tygodnie z etapu syfu też już wychodzimy, teraz to jest pikuś w porównaniu z gipsowaniem, zrywaniem płytek i tapet ale przynajmniej będę mieszkanko miała zrobione na przyjście dziecia i spokój z remontami na jakiś czas. Jeszcze by się łazienkę przydało zrobić za jakieś 2-3 lata, no ale zobaczymy.

duchaa piękny brzuszek i przystojny synek

Masz racje, lepiej raz a porzadnie bedzie cieszyc jak juz skonczycie remont

Jem na sniadanie kluski parowane (pyzy) na cieplo z jogurtem brzoskwiniowym...zrobilam mezowi zdjecie to mnie wysmial

Gosiaczek...jak ogarne chate to cofne sie do Twojego lampkowego cudu

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Beth 3 mam kciuki za parke

Polinezyjka...mi sie dzis snilo ze zapalilam papierosa...ale ja tylko popalalam przed ciaza jak sie denerwowalam a teraz...fuuu

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:49   #438
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Nie no nie maskuj go! Jest taki piękny !!! i nie urósł Ci tak bardzo w ciągu miesiąca myślałam, że bedzei większa różnica hihi

Dodam w najbliższym czasie sprzedawców z allegro których polecają na innych wątkach, zbiore to i dodam, a w miedzy czasie napiszcie mi cjakich sprzedawców wy same polecacie to też ich dopisze

Ale to po pracy albo w piątek bo teraz dzis i jutro ostatni dzien musze jak najwiecej zrobic
KOniec forum na te dwa dni przez aż 4 godziny pracy hahha
Na zdjeciu chyba tego tak nie widac, ale na zywo to roznica jest kolosalna. Ciekawe ile jeszcze urosnie Maskuje w pracy bo nie chce zeby mnie obcinali wzrokiem jak pracuje w labie Ale jeszcze tylko tydzien i 2 dni, potem swieta 2 tyg a potem to mi zwisa bo bede siedziec przed kompem i pisac prace. Bedzie ze przytylam od tego siedzenia na Aha, uwazaj bo Ci uwierzymy z tym 'koniec wizazu'
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Ja zmykam na zakupy potem na prenatalne na 14:40 Kurcze już się nie mogę doczekać aż mi się ten drugi dzieć ujawni
Ooo to zeby pokazalo co tam chowa
Wylicytowalam sobie kurtke bo moja juz jest na styk praktycznie, a w grubszym swetrze to mega opieta. Wzielam dwa rozmiary wieksza niz normalnie nosze, myslicie ze starczy do konca ciazy/do konca zimy (zalezy co przyjdzie pierwsze w tym roku )? Bo teraz sie zastanawiam czy nie za mala... Ale z kolei jakbym wziela 3 rozmiary wieksza to bym sie w niej utopila
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:49   #439
Sunmade
Raczkowanie

Nawet nie zauważyłam, że imiona mamy na 1 stronie! Polinezyjka proszę o dopisanie u nas Jakub.

Wzięłam się za analizowanie dokumentów i zdjęć usg z warszawy i chyba niepotrzebnie. Niby mówili..ze nie widzą zmian charakterystycznych dla zd, ale ja wg Usg widzę takie odchyly niestety. Może się nakręcam, ale w obecnej sytuacji trudno się nie nakręcac.

Koniec tego, nie marudze. Dzisiaj wyjdę po południu na zewnątrz <3 trochę pospaceruje po podwórku chociaż :p

Dziewczyny, wszystkie mamy mega piękne brzuszki. Ja juz bym chciała mieć większy niż mam, taki śliczny ciążowy. Myślałam, że na święta będę piękna, zadbana kobieta z dużym brzuszkiem. A tu zonk... Ciągle ktoś mi mówi, że to pewnie początki dopiero i wielki szok ze juz 24 tydzień :p
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 10:53   #440
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie zauważyłam, że imiona mamy na 1 stronie! Polinezyjka proszę o dopisanie u nas Jakub.

Wzięłam się za analizowanie dokumentów i zdjęć usg z warszawy i chyba niepotrzebnie. Niby mówili..ze nie widzą zmian charakterystycznych dla zd, ale ja wg Usg widzę takie odchyly niestety. Może się nakręcam, ale w obecnej sytuacji trudno się nie nakręcac.

Koniec tego, nie marudze. Dzisiaj wyjdę po południu na zewnątrz <3 trochę pospaceruje po podwórku chociaż :p

Dziewczyny, wszystkie mamy mega piękne brzuszki. Ja juz bym chciała mieć większy niż mam, taki śliczny ciążowy. Myślałam, że na święta będę piękna, zadbana kobieta z dużym brzuszkiem. A tu zonk... Ciągle ktoś mi mówi, że to pewnie początki dopiero i wielki szok ze juz 24 tydzień :p
do świąt jeszcze urośnie
Stary 2015-12-09, 11:03   #441
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Mały przystojniaczek Mam nadzieję, że w brzuszku córeczka do pary

Cytat:
Jeju cudowna lampa Ależ Ty jesteś zdolna

Cytat:

Postaraj się czymś zająć. Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Witaj Duchaa tez mam zamiar mieć dzieciaki z taką różnica wieku
Ja juz w pracy się nudzę. . Myślę co by tu zjeść. ? Dostałam książkę od ciotki "dziecko. od poczęcia do 5 roku życia"
Ja mam w sumie 3 książki, 2 o ciaży i 1 o rozwoju dziecka. Jak będę na L4 w końcu , to pasowałby je poczytać

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Witaj duchaa

Super wyszla

Piekny brzuszek i rzeczywiście widać jak rośnie w oczach

Cytat:
za badanie oraz za parkę
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:05   #442
duchaa123
Wtajemniczenie

No doslownie ja tak samo myslalam ze na swieta juz bd miala taki spory brzuszek i bd pieknie go eksponowala a wcale tak duzo nie urosl jest jeszcze troche czasu ...

Stary 2015-12-09, 11:16   #443
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
To dla Mamusiek z bliźniakami pod serduszkiem hihi
https://www.facebook.com/CuoiTetRun8...8815254476828/

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Mam mutację genu MTHFR zalecenie lekarza przez 3 miechy pierwsze ciąży bluta ani grama, a później zadecydowałam że nie wracam bo zaczne strasznie tyć i tak dalej staram się nie jeść owszem czasami sobie pozwole na kromkę chleba bo jego czasami brak ale tak ogólnie nie

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

no cudny

Tez Man mutacje tego genu. Przed ciaza jadłam gluten rzadko teraz cześciej mi sie niestety zdarza powinnam odstawić ze względu na tarczyce. Wg mnie ti nie chodzi o żadna modę bo on nie robi dla nas nic dobrego i jest wiele książek i badań potwierdzających to.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mój lekarz mówi, że dopiero od 27 t. trzeba wiecej zwracać uwagę na ruchy, wcześniej nawet dzień dwa przerwy nie są niepokojące.

Ja od kilku lat piekę różne dziwne rzeczy z fasoli, soczewicy i innych dziwactw, ale wcale nie twierdzę że to smakuje tak samo, jak zwykłe słodkie I to rafaello z kaszy też bardzo daleko stoi od prawdziwego - ale jest smaczne Poza tym to sprytny sposób na przeszmuglowanie jaglanki i kulki są syte bardzo - idealne na podwieczorek/drugie śniadanie.

Z takich oszukanych słodyczy do tej pory udało mi się wytropić jeden przepis, w którym daję sobie ręce uciąć nikt nie rozpozna, że nie ma mąki a jest ciecierzyca. Ciasto jest po prostu obłędne

Link: http://www.jadlonomia.com/2015/02/be...ecierzycy.html Tylko ja daję jajko, mniej masła orzechowego (i tak czuć) i dodaję trochę mleka kokosowego - tak do wyrobienia konsystencji.

Robiłam też brownie z jaglanej. Lepsze było drugiego dnia, no i je mocno podrasowałam polewą - masą kajmakową z puszki ze stopioną gorzką czekoladą Przepis tu: http://www.mojewypieki.com/post/brow...rzechami-pekan Robiłam bez orzechów, za to trochę posiekanej czekolady do środka dałam, zamiast cukru - syrop z agawy i przez to, że zbyt płynne było, to zagęściłam zmielonym siemieniem lnianym.

No coś Ty, ja też mam tą mutację i nic o glutenie nie słyszałam/czytałam W Polsce wiedza o tej mutacji jest nikła, ale trochę poczytałam na stronach zagranicznych. Którego genu masz? I jakie jeszcze inne zalecenia w związku z tym?

Ale ta porcja jest nieduża. Zresztą na następny dzień są jeszcze lepsze. Albo tż wymieszaj z płatkami migdałowymi, jak pisałam wczesniej.

A gdzie się wybierasz na tą jogę? Pewnie tam, gdzie i ja

Słyszałam o wielu zajęciach, które wbrew nazwie wcale dla ciążówek nie są. Wg mnie nawet pilates, jeśli prowadzony prawie normalnie, dla kogoś kto nie ćwiczył albo ćwiczył mało wcześniej to już zbyt niebezpieczne. Przecież tam napina się brzuch, a my powinnyśmy jak najwięcej go relaksować. Na jodze bardzo u mnie pilnują, żebym miała rozluźniony brzuch.

W gazecie food forum dostępnej w Empiku jest obszerny artykuł na temat mutacji tego genu.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:19   #444
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Duchaa123 witaj

Gosiaczek biska lampa, zaluje ze mam halogeny bi bym zmalpowala:P
Stary 2015-12-09, 11:33   #445
Kalpana
Zakorzenienie

Witam nową mamusię
Mój synuś dzisiaj strasznie przytulaśny, ciągle mi buziaki daje Muszę korzystać ile się da, bo zazwyczaj nie jest taki wylewny. Wczoraj leżeliśmy sobie na łóżku na boku, on przede mną i miał dupcię przy moim brzuchu i dostał w nią kopniaka od rodzeństwa

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:35   #446
lulka19
Zakorzenienie

Jestem zadowolona bo dostałam prawie 500 zł premii świątecznej do wypłaty
Stary 2015-12-09, 11:39   #447
lucy111
Zadomowienie

KOniec forum na te dwa dni przez aż 4 godziny pracy hahha [/QUOTE]

Polinezyjka ale super, już chciałam podbijać pomysł który rzuciłam w poprzednim poście. Ale widzę ze nic Ci nie umknie.

Fajnie jak to zbierzemy w jednym miejscu. Ja jeszcze nic nie kupowałam wiec niewiele wniose ale jak już zacznę zamawiać to będę wiedziała skąd ☺

Teraz pracuj dzielnie. Chociaż nie wierzę że nie pojawisz się na forum 😀

Cytat:
Już 6 miesiąc jak ten czas leci

Hej hej

Duży już brzuszek

Czekamy na wieści. Może akurat parka a nawet jak nie to dwóch chłopaków to tez fajna opcja ☺ nie będą narzekać na brak towarzystwa do zabawy.

Cytat:

Spokojnie, zostaw te wyniki i nie nakręcaj się niepotrzebnie bo nie wpływa to dobrze ani na Ciebie ani na maleństwo. Będzie dobrze ☺ a do piątku juz niedaleko

Przybijam piątkę jeżeli chodzi o wielość brzuszka ☺ u mnie też się dziwią ze to juz ponad połowa a ledwie coś widać. Do świąt pewnie za duży nie będzie. Gin chwali mnie za wagę, ja nie tyje bardzo a młody ładnie rośnie.
Dodatkowy plus to taki, że nie musimy się martwić ciuchami. Mam dwie pary ciążowych spodni i to jedyne ciuchy jakie kupowałam. Całe szczęście w kurtki tez się jeszcze mieszcze i mam nadzieje ze przechodzę w nich jeszcze co najmniej do stycznia.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:42   #448
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Jestem zadowolona bo dostałam prawie 500 zł premii świątecznej do wypłaty
Ale ci dobrze. U mnie nie ma nic dobrze chociaż że przed świętami wyplatę dostanę

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:43   #449
velika
Winter is coming

lulka super ciekawa jestem, ile u mnie szefowa rzuci w tym roku jeszcze po świętach mi też coś wpadnie od takiej jednej babki z którą współpracuję czasami, bo dzwoniła dzisiaj i prosiła o pomoc... chłop się wkurza trochę, bo to dodatkowa praca dla mnie, ale ona tak dobrze płaci, że nie mogę odmówić
beth trzymam kciuki za poznanie płci drugiego dziecia
A ty Sunmade się nie nakręcaj. Domyślam się, że to ciężkie, ale skoro lekarze nie widzieli nic, to nie ma co się doszukiwać

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-09, 11:46   #450
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Mlody mi szaleje w brzuchu moze do rana zasniemy
Ja też nie mogłam wczoraj zasnać, choć młody spokojny.

Kosmetyki
Córka miała wszytsko z emolimu lub oilatum,ale teraz rzucE się na Skarby syberii Składy są super, dla siebie też zamówię

Waga
60 kg czyli 5 kg do przodu. Już przywykłam do tej myśli.Mój max to 67, 68. Obwód na dziś to 88 cm. Teraz jest idelany
Mam tu jakąś fotkę z brzuszkiem w sukience przed imprezą.

Sunmade
Jeszcze bedziesz narzekać,że bruch za duży i chcesz aby młody wylazł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151127_183701.jpg (84,8 KB, 81 załadowań)

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości