|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
202 | 67,79% |
Nie |
74 | 24,83% |
Nie wiem |
5 | 1,68% |
Nie obchodzi mnie to |
17 | 5,70% |
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce
Cytat:
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55491221]Co mają niby katolicy do legalizacji małżeństw osób tej samej płci? Nikt nikomu nie każe porzucać wiary czy tam przekonań. Katolicy mogą sobie spokojnie istnieć i praktykować każdy aspekt katolicyzmu, bo nikt im nie każe brać homoseksualnego ślubu w USC.[/QUOTE] I to też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55491221]Co mają niby katolicy do legalizacji małżeństw osób tej samej płci? Nikt nikomu nie każe porzucać wiary czy tam przekonań. Katolicy mogą sobie spokojnie istnieć i praktykować każdy aspekt katolicyzmu, bo nikt im nie każe brać homoseksualnego ślubu w USC.[/QUOTE] Kościół mówi jasno, że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny, a związki homoseksualne są potępiane. Cytat:
Ale Ty jesteś upierdliwy. Nie muszę, albo inaczej, nie chcę się z nimi zapoznawać. Wolę pozostać elementem zaściankowej ciemnoty i dalej nie akceptować homoseksualizmu. Wystarczy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
No i co z tego? Mówimy o umowie zawieranej w USC, a nie o wewnętrznych sprawach Kościoła Katolickiego. KK może sobie udzielać ślubów komu chce i nie udzielać jeśli nie chce. Jak i każdy inny kościół w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Jeśli coś jest udowodnione, wielokrotnie, w poprawnych metodologicznie badaniach to nie wiem gdzie Ty tu widzisz miejsce na brak zaufania. Czy jak bierzesz witaminę C, to wierzysz, że zatrujesz się jak po spożyciu cyjanku, bo naukowcom nie wolno ufać? Zresztą o czym my dyskutujemy... lekceważysz badania, z którymi się nie zapoznałeś i lekceważysz je, bo nie pasują Ci pod szemrany światopogląd oparty na niewiedzy. Nie ma o czym rozmawiać.
Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-02-10 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||
BAN stały
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55495266]No i co z tego? Mówimy o umowie zawieranej w USC, a nie o wewnętrznych sprawach Kościoła Katolickiego. KK może sobie udzielać ślubów komu chce i nie udzielać jeśli nie chce. Jak i każdy inny kościół w Polsce.[/QUOTE] No a USC nie może udzielać ślubu homoseksualistom, bo widocznie większość Polaków tego nie chce. Można to wiązać z KK, albo nie. Ja uważam, że KK ma na to wymierny wpływ. Cytat:
O kurde, jednak mamy coś wspólnego. Tylko błagam, zastosuj się do tego. Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-10 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno porównać dzisiejszą naukę z tą średniowieczną, czy też nowożytną, naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale oczywiscie kosciol jest nieomylny a tylko nauka popelnia bledy. jak cie minie para homoseksualistow na ulicy to co takiego strasznego sie stanie? Twoje argumenty sa na poziomie rozwydrzonego dziecka, ktore tupie nozka i wrzeszczy "nie chce, bo nie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Zapomniałem. Jedną z obserwowanych i udowodnionych zalet ekspresji homoseksualizmu w społecznościach jest łagodzenie agresji wśród mężczyzn. Nie zaprzeczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia? Cytat:
Nie wiem co się stanie jak mnie minie para homoseksualistów, bo jeszcze tego nigdy nie doświadczyłem. Tak jak nigdy nie doświadczyłem lewatywy czy skoku z 10 piętra bez spadochronu, co nie znaczy, że chciałbym tych rzeczy spróbować. Jest dobrze tak jak jest. Geje i lesbijki gdzieś tam sobie istnieją, ja ich nie muszę oglądać na ulicach i jest OK. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
TOBIE NIE JEST POTRZEBNE. A ja jestem takim samym obywatelem polskim, mam takie same prawa, place podatki i ja uwazam, ze nie jest dobrze i ze zwiazki homoseksualne powinny byc zalegalizowane. I jestem pewna, ze jeszcze w tym 10-leciu do tego dojdzie ![]() A co do rycerskosci i mestwa polskich facetow, to grubo ich przeceniasz. Pierwszy przyklad z brzegu: w centrum Warszawy od kilku lat koleś nachalnie, brutalnie i wulgarnie napastuje dziewczyny. Osacza je, śledzi i stalkuje. Okazalo sie, ze ofiar jest kilkadziesiat - odnalazly sie i "zgadaly" na portalu spolecznosciowym. Jaka byla reakcja polskich prawdziwych "menszczyzn"? "To nic takiego, nic sie nie stalo, chlopak ma dobry gust, dziewczyny lubia byc podrywane itp". Widac dokladnie jak prawdziwi polscy heteroseksualni menszczyzni bronia kobiet i jaki maja do nich szacunek. Poza tym nawet na wizazu widac, ze ci co najglosniej krzycza o biciu to miekkie pipy mdlejace na widok krwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie żyje gej z drugim to mi to zwisa póki spotykają się w domu/mieszkaniu/klubie gaj. Nie chce tego widzieć na ulicach, jak jakiemuś gaj nie pasuje ten kraj i brak małżeństw to droga wolna. Nie akceptuje. Nie toleruje. Jestem na NIE jeżeli chodzi o małżeństwa i kolejno adoptowanie dzięki. Nie, nie i jeszcze raz nie. A co do robaków, i innych okropnych rzeczy (nie będę już wymienić) to zdanie nadal jest to samo. Bawcie się dobrze. PS. Każdy człowiek ma inne zdanie, i mamy demokrację wiec zgodnie z moim prawem wyrażam swoje opinie. Kulturalnie!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() sory, ale po takich tekstach juz chyba nigdy nie bedziesz traktowana jako wypowiadająca sie kulturalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Co do tego stalkera, to nie przyrównuj jakiegoś szpiega z krainy deszczowców kryjącego się po krzakach, do bandy bydła, która w asyście Policji w najlepsze macała sobie kobiety. A to, że nie każdy Polak potrafi się zachować i nie każdy jest rycerzem nie jest niczym odkrywczym. Tak jak nie każdy Niemiec, Francuz, Amerykanin, itd. Cytat:
"I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia?" Co jest niekulturalnego w słowach "obrzydliwy" i "chory"? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
aha - polscy faceci nie potrafia obronic polskich kobiet przed JEDNYM stalkerem, a mają bronić przed niby tłumem gwałcicieli? nie rozśmieszaj mnie. a pogrubionym tekstem sam udowadniasz, ze jestes takim samym męskim zerem mocnym tylko w internecie (i to na kobiecym forum) zmień słownictwo. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-02-11 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
lise-kotta
|
Cytat:
a wzorce mają od samych władz: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A dlaczego nie robią wrażenia? Wydaje mi się, że duża część polskiego społeczeństwa we wszystkim węszy podstęp i nie wierzy w wiele rzeczy, które w innych krajach są uznawane za całkowitą normę i w nikim nie budzą dużych emocji, w przeciwieństwie do naszego kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podobny przykład to aborcja - badania naukowe dowodzą, że płód nie jest zdolny odczuwać bólu przed 24 tygodniem, prolajferzy i środowiska katowickie żywią się i serwują propagandową papkę w stylu ''niemego krzyku'' i innych sugestywnych obrazków jak to 12 tygodniowy płód płacze i krzyczy z bólu jak mu obcęgami odrywają rączki i nóżki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() O ho ho. Nerwy puszczają? Ojoj. Pani moderator! Obrażajo! Cytat:
Inna sprawa, że niektórzy nie zasługują na to, by ich bronić (patrz: pani od Hejtu). Cytat:
Masz jakieś źródło potwierdzające, że MNiSW uznaje (cokolwiek to znaczy) takie badania? Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2016-02-11 o 09:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
lise-kotta
|
Cytat:
nie ma to jak zostawić słabszą osobę samą z oprawcą. wspaniały polski mężczyzna, taki honorowy obrońca kobiet ![]() mężczyźni z którymi się zadaję nie są pokroju kukiza, korwina ani yuriya, więc wiem że w razie czego zawsze mogę liczyć na ich pomoc.
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2016-02-11 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz jak na mnie szczeka kundel zza płotu, to nie biegam na czworakach i nie szczekam na niego. nie muszę bo wiem, że mam bardziej zayebistego psa i ładniejszy płot ![]() no tak. niektóre kobiety zasługują na gwałt. Czego można się spodziewać po trollu na kobiecym forum? Postaraj się bardziej bo na intymnym masz juz konkurencję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce
Strasznie ten wątek zubożał kulturalnie i intelektualnie, ale ja mam tylko jedna kwestię do poruszenia. Do wszystkich "obrzydzonych". Czy wyobraźnia Wam szaleje rownież patrząc na parę heteroseksualna trzymająca sie za ręce w parku? Przeciez nie wyobrażacie sobie (chyba) obsesyjnie zachowań seksualnych osob heteroseksualnych. Wiec czemu ta obsesja na punkcie osob homoseksualnych? Co Was to interesuje kto z kim i w jaki sposób? Czy wiecie, ze pary heteroseksualne rownież maja do swojej dyspozycji cała gamę rożnych lozkowych urozmaicen? Tylko ze nie zaglada im sie do łóżek (raczej). Nie interesujesz sie tym. To ich sprawa co robią, przechodzień tego nie wie, nie musi wiedzieć, nie dowie sie. Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.
I nie mówcie "nie mam nic do nich, niech sobie żyją z daleka ode mnie" bo ten ostatni fragment zdania zaprzecza temu pierwszemu. Wlasnie wszystko do nich macie, dlatego nie chcecie ich blisko. A nie chcecie ich blisko bo Was obrzydzaja. A skąd wiecie, jakie preferencje i zachowania seksualne ma Wasz ulubiony sąsiad albo kumpel hetero? Nie wiecie. Moze by Was obrzydzalo jakbyście wiedzieli, ale nie wiecie i nie dociekacie. I nie wyobrażacie sobie chyba, hę? Tylko po prostu sie kolegujecie, jak człowiek z człowiekiem. Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 Czas edycji: 2016-02-11 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
lise-kotta
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;55524696]Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.[/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Czyli żaden facet nie ma już prawa używać argumentu wzrostu przestępczości na tle seksualnym w Europie? BTW jaką wartość dla kogokolwiek w dyskusji mogą mieć wyrywki wypowiedzi, które padły przez x lat? Tak to można i zestawić wypowiedzi gejów(typu Jacyków), które "dowiodą", że to zdegenerowane środowisko i nigdy nie powinni mieć prawa do adopcji. Trochę to na poziomie gimnazjum, nie sądzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;55524696]Strasznie ten wątek zubożał kulturalnie i intelektualnie, ale ja mam tylko jedna kwestię do poruszenia. Do wszystkich "obrzydzonych". Czy wyobraźnia Wam szaleje rownież patrząc na parę heteroseksualna trzymająca sie za ręce w parku? Przeciez nie wyobrażacie sobie (chyba) obsesyjnie zachowań seksualnych osob heteroseksualnych. Wiec czemu ta obsesja na punkcie osob homoseksualnych? Co Was to interesuje kto z kim i w jaki sposób? Czy wiecie, ze pary heteroseksualne rownież maja do swojej dyspozycji cała gamę rożnych lozkowych urozmaicen? Tylko ze nie zaglada im sie do łóżek (raczej). Nie interesujesz sie tym. To ich sprawa co robią, przechodzień tego nie wie, nie musi wiedzieć, nie dowie sie. Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.[/QUOTE]
żeby tylko wizje seksualności, w wątku wyraźnie jest napisane, że yuriego i renatkę obrzydza sama OBECNOŚĆ par homoseksualnych w ich otoczeniu i mijanie ich na ulicy. A to juz trudno skomentowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Co do tematu. Zawsze byłam za wprowadzeniem w Polsce związków partnerskich, uregulowaniem kwestii dotyczących dzieci partnera, jedynie adopcja obcego dziecka wzbudzała we mnie pewne wątpliwości. Trochę ostatnio na ten temat poczytałam i mam jeszcze więcej wątpliwości, dlatego w sondzie nie zagłosuję. Gdyby wprowadzić małżeństwa homoseksualne, to byłyby od razu na równych prawach w Polsce do adopcji, co heteroseksualne, nigdy nie było i zapewne nie będzie ograniczeń w adopcji ze względu na orientacje seksualną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.