Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane?
Tak 202 67,79%
Nie 74 24,83%
Nie wiem 5 1,68%
Nie obchodzi mnie to 17 5,70%
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 17:36   #421
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
Człowieku, ile razy trzeba Ci tłumaczyć, że żadne badania nie zastąpią sumienia i światopoglądu?
A co sumienie i światopogląd ma do wniosków płynących z badań? Jeśli wierzę, że jedzenie roślin jest grzechem, bo wierzę, że je boli jak gryzę, a następnie dowiem się, że badania dowiodły, że jednak nie boli, to przestaję jako wierzący uznawać to za grzech. A nie dalej bezmyślnie wierzę, że to grzech. I niezależnie od tego, nadal komentujesz lekceważąco badania, z którymi się nie zapoznałeś.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55491221]Co mają niby katolicy do legalizacji małżeństw osób tej samej płci? Nikt nikomu nie każe porzucać wiary czy tam przekonań. Katolicy mogą sobie spokojnie istnieć i praktykować każdy aspekt katolicyzmu, bo nikt im nie każe brać homoseksualnego ślubu w USC.[/QUOTE]
I to też.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 18:12   #422
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Z powodu takich młotkow jak ty. Muszą uważać na siebie żeby im tłum takich prawdziwych katolików nie zrobił krzywdy czy to mowa czy uczynkiem.
Wolność, równość, TOLERANCJA.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55491221]Co mają niby katolicy do legalizacji małżeństw osób tej samej płci? Nikt nikomu nie każe porzucać wiary czy tam przekonań. Katolicy mogą sobie spokojnie istnieć i praktykować każdy aspekt katolicyzmu, bo nikt im nie każe brać homoseksualnego ślubu w USC.[/QUOTE]

Kościół mówi jasno, że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny, a związki homoseksualne są potępiane.

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
A co sumienie i światopogląd ma do wniosków płynących z badań? Jeśli wierzę, że jedzenie roślin jest grzechem, bo wierzę, że je boli jak gryzę, a następnie dowiem się, że badania dowiodły, że jednak nie boli, to przestaję jako wierzący uznawać to za grzech. A nie dalej bezmyślnie wierzę, że to grzech.
Czarno na białym udowodniłem Ci, że nie trzeba i nie można wierzyć we wszystko co piszą naukowcy. Zawsze musi być jakaś doza nieufności, która pozwoli na dalsze zgłębianie tematu. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, że badania oparte na badaniu ludzkich zachowań, psychiki, itd. są obarczone sporym marginesem błędu i ich interpretacja może być różna. Pokaż te badania naukowcom mocno związanym z KK, Islamem czy inną religią nie tolerującą homoseksualizmu i na pewno będą w stanie wiele z nich podważyć.

Cytat:
I niezależnie od tego, nadal komentujesz lekceważąco badania, z którymi się nie zapoznałeś.[COLOR="Silver"]
Ale Ty jesteś upierdliwy. Nie muszę, albo inaczej, nie chcę się z nimi zapoznawać. Wolę pozostać elementem zaściankowej ciemnoty i dalej nie akceptować homoseksualizmu. Wystarczy?
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 18:21   #423
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Wolność, równość, TOLERANCJA.

Kościół mówi jasno, że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny, a związki homoseksualne są potępiane.

Czarno na białym udowodniłem Ci, że nie trzeba i nie można wierzyć we wszystko co piszą naukowcy. Zawsze musi być jakaś doza nieufności, która pozwoli na dalsze zgłębianie tematu. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, że badania oparte na badaniu ludzkich zachowań, psychiki, itd. są obarczone sporym marginesem błędu i ich interpretacja może być różna. Pokaż te badania naukowcom mocno związanym z KK, Islamem czy inną religią nie tolerującą homoseksualizmu i na pewno będą w stanie wiele z nich podważyć.

Ale Ty jesteś upierdliwy. Nie muszę, albo inaczej, nie chcę się z nimi zapoznawać. Wolę pozostać elementem zaściankowej ciemnoty i dalej nie akceptować homoseksualizmu. Wystarczy?
Kościół mówi też o tym że antykoncepcja jest zła. A prezerwatywy można kupić całą dobę. Jak to się dzieje? A wiem. Kościół nie rządzi państwem i jego zasady dotyczą tylko wyznawców danej religii.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 18:22   #424
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
No i co z tego? Mówimy o umowie zawieranej w USC, a nie o wewnętrznych sprawach Kościoła Katolickiego. KK może sobie udzielać ślubów komu chce i nie udzielać jeśli nie chce. Jak i każdy inny kościół w Polsce.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 18:40   #425
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Czarno na białym udowodniłem Ci, że nie trzeba i nie można wierzyć we wszystko co piszą naukowcy. Zawsze musi być jakaś doza nieufności
Jeśli coś jest udowodnione, wielokrotnie, w poprawnych metodologicznie badaniach to nie wiem gdzie Ty tu widzisz miejsce na brak zaufania. Czy jak bierzesz witaminę C, to wierzysz, że zatrujesz się jak po spożyciu cyjanku, bo naukowcom nie wolno ufać? Zresztą o czym my dyskutujemy... lekceważysz badania, z którymi się nie zapoznałeś i lekceważysz je, bo nie pasują Ci pod szemrany światopogląd oparty na niewiedzy. Nie ma o czym rozmawiać.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2016-02-10 o 18:42
Stary 2016-02-10, 20:28   #426
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Kościół mówi też o tym że antykoncepcja jest zła. A prezerwatywy można kupić całą dobę. Jak to się dzieje? A wiem. Kościół nie rządzi państwem i jego zasady dotyczą tylko wyznawców danej religii.
Prezerwatywy można kupić lub nie. Mam wybór. Dwóch facetów całujących się w kinie, na ulicy, w teatrze czy na przystanku musiałbym oglądać. Nie, nie przyglądać się, ale tak jak codziennie mijam heteroseksualne pary na ulicy, tak samo musiałbym mijać homoseksualne. Nie chcę tego.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;55495266]No i co z tego? Mówimy o umowie zawieranej w USC, a nie o wewnętrznych sprawach Kościoła Katolickiego. KK może sobie udzielać ślubów komu chce i nie udzielać jeśli nie chce. Jak i każdy inny kościół w Polsce.[/QUOTE]

No a USC nie może udzielać ślubu homoseksualistom, bo widocznie większość Polaków tego nie chce. Można to wiązać z KK, albo nie. Ja uważam, że KK ma na to wymierny wpływ.

Cytat:
Jeśli coś jest udowodnione, wielokrotnie, w poprawnych metodologicznie badaniach to nie wiem gdzie Ty tu widzisz miejsce na brak zaufania. Czy jak bierzesz witaminę C, to wierzysz, że zatrujesz się jak po spożyciu cyjanku, bo naukowcom nie wolno ufać? Zresztą o czym my dyskutujemy... lekceważysz badania, z którymi się nie zapoznałeś i lekceważysz je, bo nie pasują Ci pod szemrany światopogląd oparty na niewiedzy.
Wielokrotnie w poprawnych metodologicznie badaniach (jak na tamte czasy) było udowodnione, że Ziemia leży na 3 wielkich krokodylach. Kto sądził inaczej mógł być skazany na śmierć za herezję. Niektórzy odrzucili te badania, zgłębiali temat i za jakiś czas okazało się, że te krokodyle to ściema.

Cytat:
Nie ma o czym rozmawiać.
O kurde, jednak mamy coś wspólnego. Tylko błagam, zastosuj się do tego.

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2016-02-10 o 20:30
Stary 2016-02-10, 20:38   #427
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:

Wielokrotnie w poprawnych metodologicznie badaniach (jak na tamte czasy) było udowodnione, że Ziemia leży na 3 wielkich krokodylach. Kto sądził inaczej mógł być skazany na śmierć za herezję. Niektórzy odrzucili te badania, zgłębiali temat i za jakiś czas okazało się, że te krokodyle to ściema.

Warto poczytać o poprawności metodologicznej badań i ogólnie o tym, jak takie badania wyglądają - jak dobiera się próbę badanych aby była reprezentatywna, o trafności i rzetelności zbieranych danych również. Badania, które są publikowane w uznanych czasopismach naukowych to nie są jakieś wymysły, szczególnie że takie badania często są replikowane przez kolejnych badaczy i naprawdę, jeśli z kilku badań, które są poprawnie przeprowadzone, wychodzi dokładnie to samo, to warto się zastanowić, że coś jednak w tym jest. Wbrew pozorom nie jest łatwo wymyślić sobie jakieś dane i ogłosić publicznie wszem i wobec jakąś tezę, w którą uwierzą wszyscy ludzie.
Trudno porównać dzisiejszą naukę z tą średniowieczną, czy też nowożytną, naprawdę.
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 20:42   #428
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Prezerwatywy można kupić lub nie. Mam wybór. Dwóch facetów całujących się w kinie, na ulicy, w teatrze czy na przystanku musiałbym oglądać. Nie, nie przyglądać się, ale tak jak codziennie mijam heteroseksualne pary na ulicy, tak samo musiałbym mijać homoseksualne. Nie chcę tego.

.
kosciol uwazal rowniez kiedys, ze kobieta nie ma duszy a osoby ciemnoskore nie sa ludzmi.
Ale oczywiscie kosciol jest nieomylny a tylko nauka popelnia bledy.

jak cie minie para homoseksualistow na ulicy to co takiego strasznego sie stanie?
Twoje argumenty sa na poziomie rozwydrzonego dziecka, ktore tupie nozka i wrzeszczy "nie chce, bo nie".
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 20:44   #429
201606270916
Konto usunięte

Cytat:

No a USC nie może udzielać ślubu homoseksualistom, bo widocznie większość Polaków tego nie chce. Można to wiązać z KK, albo nie. Ja uważam, że KK ma na to wymierny wpływ.

O kurde, jednak mamy coś wspólnego. Tylko błagam, zastosuj się do tego.
Ale nie masz wyboru w oglądaniu, jak inni je kupują, że są w sklepie, że Twoje dzieci uczą się o nich w szkole. Wybór dotyczący ślubu oznacza, że bierzesz ślub z kim chcesz, nie, że oglądasz śluby innych. Natomiast brak ślubu nie jest tożsamy z niewystępowaniem homoseksualizmu, więc argument o nieoglądaniu gejów na ulicy nietrafiony.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 21:21   #430
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Wielokrotnie w poprawnych metodologicznie badaniach (jak na tamte czasy) było udowodnione, że Ziemia leży na 3 wielkich krokodylach.
Aha. Ale jakie czasy? Jaka metodologia?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
O kurde, jednak mamy coś wspólnego.
Zapomniałem. Jedną z obserwowanych i udowodnionych zalet ekspresji homoseksualizmu w społecznościach jest łagodzenie agresji wśród mężczyzn. Nie zaprzeczysz .
Stary 2016-02-10, 21:56   #431
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Warto poczytać o poprawności metodologicznej badań i ogólnie o tym, jak takie badania wyglądają - jak dobiera się próbę badanych aby była reprezentatywna, o trafności i rzetelności zbieranych danych również. Badania, które są publikowane w uznanych czasopismach naukowych to nie są jakieś wymysły, szczególnie że takie badania często są replikowane przez kolejnych badaczy i naprawdę, jeśli z kilku badań, które są poprawnie przeprowadzone, wychodzi dokładnie to samo, to warto się zastanowić, że coś jednak w tym jest. Wbrew pozorom nie jest łatwo wymyślić sobie jakieś dane i ogłosić publicznie wszem i wobec jakąś tezę, w którą uwierzą wszyscy ludzie.
Trudno porównać dzisiejszą naukę z tą średniowieczną, czy też nowożytną, naprawdę.
Co to znaczy: uznane czasopismo naukowe? Uznane przez kogo?
I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia?

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
kosciol uwazal rowniez kiedys, ze kobieta nie ma duszy a osoby ciemnoskore nie sa ludzmi.
Ale oczywiscie kosciol jest nieomylny a tylko nauka popelnia bledy.

jak cie minie para homoseksualistow na ulicy to co takiego strasznego sie stanie?
Twoje argumenty sa na poziomie rozwydrzonego dziecka, ktore tupie nozka i wrzeszczy "nie chce, bo nie".
Nigdzie nie napisałem, że Kościół nie popełnia(ł) błędów. Inna sprawa, że akurat w sprawie homoseksualistów ma wg mnie zdrowe podejście.
Nie wiem co się stanie jak mnie minie para homoseksualistów, bo jeszcze tego nigdy nie doświadczyłem. Tak jak nigdy nie doświadczyłem lewatywy czy skoku z 10 piętra bez spadochronu, co nie znaczy, że chciałbym tych rzeczy spróbować. Jest dobrze tak jak jest. Geje i lesbijki gdzieś tam sobie istnieją, ja ich nie muszę oglądać na ulicach i jest OK.

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Ale nie masz wyboru w oglądaniu, jak inni je kupują, że są w sklepie, że Twoje dzieci uczą się o nich w szkole. Wybór dotyczący ślubu oznacza, że bierzesz ślub z kim chcesz, nie, że oglądasz śluby innych. Natomiast brak ślubu nie jest tożsamy z niewystępowaniem homoseksualizmu, więc argument o nieoglądaniu gejów na ulicy nietrafiony.
Niby racja, ale legalizacja ślubów homoseksualnych to po prostu kolejny etap akceptacji zachowań homoseksualnych przez społeczeństwo. Nie jest mi to do niczego potrzebne.

Cytat:
Aha. Ale jakie czasy? Jaka metodologia?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Zapomniałem. Jedną z obserwowanych i udowodnionych zalet ekspresji homoseksualizmu w społecznościach jest łagodzenie agresji wśród mężczyzn. Nie zaprzeczysz .
I to jest niby dobre? Że faceci w rurkach w podbramkowych sytuacjach spuszczają uszy po sobie i zwijają się w kłębek? Na prawdę takich facetów chcą kobiety? Coś mi się nie wydaje. Przecież to zniewieścienie facetów w społeczeństwach, w których istnieje bardzo wysoka tolerancja dla zachowań homoseksualnych jest widoczne aż nad to. Gdzie byli Niemieccy faceci w Kolonii w feralnego Sylwestra? Wyobrażacie sobie taką sytuację w Warszawie, Budapeszcie czy Moskwie? Przecież tych bydlaków trzeba by tam zgarniać szufelkami. Kompletnie mi nie zależy na łagodzeniu agresji wśród Polaków. Jej poziom jest odpowiedni i zawsze był.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 22:14   #432
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Kompletnie mi nie zależy na łagodzeniu agresji wśród Polaków. Jej poziom jest odpowiedni i zawsze był.
Nie zrozumiałeś. A tak swoją drogą to nie wiem co rurki mają do agresji?
Stary 2016-02-10, 22:40   #433
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

Nigdzie nie napisałem, że Kościół nie popełnia(ł) błędów. Inna sprawa, że akurat w sprawie homoseksualistów ma wg mnie zdrowe podejście.
Jest dobrze tak jak jest. Geje i lesbijki gdzieś tam sobie istnieją, ja ich nie muszę oglądać na ulicach i jest OK.

Niby racja, ale legalizacja ślubów homoseksualnych to po prostu kolejny etap akceptacji zachowań homoseksualnych przez społeczeństwo. Nie jest mi to do niczego potrzebne.

I to jest niby dobre? Że faceci w rurkach w podbramkowych sytuacjach spuszczają uszy po sobie i zwijają się w kłębek? Na prawdę takich facetów chcą kobiety? Coś mi się nie wydaje. Przecież to zniewieścienie facetów w społeczeństwach, w których istnieje bardzo wysoka tolerancja dla zachowań homoseksualnych jest widoczne aż nad to. Gdzie byli Niemieccy faceci w Kolonii w feralnego Sylwestra? Wyobrażacie sobie taką sytuację w Warszawie, Budapeszcie czy Moskwie? Przecież tych bydlaków trzeba by tam zgarniać szufelkami. Kompletnie mi nie zależy na łagodzeniu agresji wśród Polaków. Jej poziom jest odpowiedni i zawsze był.
TOBIE JEST DOBRZE.
TOBIE NIE JEST POTRZEBNE.

A ja jestem takim samym obywatelem polskim, mam takie same prawa, place podatki i ja uwazam, ze nie jest dobrze i ze zwiazki homoseksualne powinny byc zalegalizowane.
I jestem pewna, ze jeszcze w tym 10-leciu do tego dojdzie

A co do rycerskosci i mestwa polskich facetow, to grubo ich przeceniasz.
Pierwszy przyklad z brzegu: w centrum Warszawy od kilku lat koleś nachalnie, brutalnie i wulgarnie napastuje dziewczyny. Osacza je, śledzi i stalkuje.
Okazalo sie, ze ofiar jest kilkadziesiat - odnalazly sie i "zgadaly" na portalu spolecznosciowym.
Jaka byla reakcja polskich prawdziwych "menszczyzn"? "To nic takiego, nic sie nie stalo, chlopak ma dobry gust, dziewczyny lubia byc podrywane itp".
Widac dokladnie jak prawdziwi polscy heteroseksualni menszczyzni bronia kobiet i jaki maja do nich szacunek.
Poza tym nawet na wizazu widac, ze ci co najglosniej krzycza o biciu to miekkie pipy mdlejace na widok krwi
Stary 2016-02-10, 22:46   #434
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Do 2020? Związki partnerskie raczej na pewno, ale czy małżeństwa, to niestety nie jestem pewien.
Stary 2016-02-10, 22:58   #435
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Ale o czym tu mozna dyskutowac?
Skoro argumentami przeciwko legalizacji zwiazkow jednoplciowych sa
-to obrzydliwe jak jedzenie robakow
-to zaszkodzi dzieciom i rodzinie bo sie napaczą
-to obrzydliwe jak wydłubywanie gili z nosa
-to wynaturzenie bo tak.
Widzisz tu jakąś możliwość dyskusji?
Nie trzeba mieć argumentów, ja dyskusji z Wami nadal prowadzić nie zamierzam bo tak.
Jak sobie żyje gej z drugim to mi to zwisa póki spotykają się w domu/mieszkaniu/klubie gaj.
Nie chce tego widzieć na ulicach, jak jakiemuś gaj nie pasuje ten kraj i brak małżeństw to droga wolna.

Nie akceptuje. Nie toleruje. Jestem na NIE jeżeli chodzi o małżeństwa i kolejno adoptowanie dzięki. Nie, nie i jeszcze raz nie.

A co do robaków, i innych okropnych rzeczy (nie będę już wymienić) to zdanie nadal jest to samo.

Bawcie się dobrze.

PS. Każdy człowiek ma inne zdanie, i mamy demokrację wiec zgodnie z moim prawem wyrażam swoje opinie. Kulturalnie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 23:12   #436
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
PS. Każdy człowiek ma inne zdanie, i mamy demokrację wiec zgodnie z moim prawem wyrażam swoje opinie. Kulturalnie!
Cytat:
Dla mnie to obrzydliwe i chore.
Cytat:
Kulturalnie!

sory, ale po takich tekstach juz chyba nigdy nie bedziesz traktowana jako wypowiadająca sie kulturalnie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 06:12   #437
Yuri22
BAN stały

Cytat:
TOBIE JEST DOBRZE.
TOBIE NIE JEST POTRZEBNE.

A ja jestem takim samym obywatelem polskim, mam takie same prawa, place podatki i ja uwazam, ze nie jest dobrze i ze zwiazki homoseksualne powinny byc zalegalizowane.

A co do rycerskosci i mestwa polskich facetow, to grubo ich przeceniasz.
Pierwszy przyklad z brzegu: w centrum Warszawy od kilku lat koleś nachalnie, brutalnie i wulgarnie napastuje dziewczyny. Osacza je, śledzi i stalkuje.
Okazalo sie, ze ofiar jest kilkadziesiat - odnalazly sie i "zgadaly" na portalu spolecznosciowym.
Jaka byla reakcja polskich prawdziwych "menszczyzn"? "To nic takiego, nic sie nie stalo, chlopak ma dobry gust, dziewczyny lubia byc podrywane itp".
Widac dokladnie jak prawdziwi polscy heteroseksualni menszczyzni bronia kobiet i jaki maja do nich szacunek.
Poza tym nawet na wizazu widac, ze ci co najglosniej krzycza o biciu to miekkie pipy mdlejace na widok krwi
Tak? I kto doprowadzi do tej legalizacji? PiS? SLD nie żyje, ten cały Zandberg to taki Palikot, którego zaraz też nie będzie, Nowoczesną zakopie sam Rychu Swetru, a PO nie dociągnie do następnych wyborów (nawet jak dociągną, to nie mają na tyle jaj, żeby ten temat ruszyć, co udowodnili przy ostatniej okazji). Z resztą. W sumie to może nawet i zalegalizują związki partnerskie, ale polska ulica i tak bardzo szybko zweryfikuje jakiekolwiek zakusy na wprowadzenie homoseksualizmu do życia publicznego.
Co do tego stalkera, to nie przyrównuj jakiegoś szpiega z krainy deszczowców kryjącego się po krzakach, do bandy bydła, która w asyście Policji w najlepsze macała sobie kobiety. A to, że nie każdy Polak potrafi się zachować i nie każdy jest rycerzem nie jest niczym odkrywczym. Tak jak nie każdy Niemiec, Francuz, Amerykanin, itd.

Cytat:
Do 2020? Związki partnerskie raczej na pewno, ale czy małżeństwa, to niestety nie jestem pewien.
Ja jestem. A poza tym, misiu kolorowy, proszę o odpowiedź na pytanie zadane wcześniej:

"I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia?"

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość

sory, ale po takich tekstach juz chyba nigdy nie bedziesz traktowana jako wypowiadająca sie kulturalnie
Co jest niekulturalnego w słowach "obrzydliwy" i "chory"?
Stary 2016-02-11, 07:52   #438
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Tak? I kto doprowadzi do tej legalizacji? PiS? SLD nie żyje, ten cały Zandberg to taki Palikot, którego zaraz też nie będzie, Nowoczesną zakopie sam Rychu Swetru, a PO nie dociągnie do następnych wyborów (nawet jak dociągną, to nie mają na tyle jaj, żeby ten temat ruszyć, co udowodnili przy ostatniej okazji). Z resztą. W sumie to może nawet i zalegalizują związki partnerskie, ale polska ulica i tak bardzo szybko zweryfikuje jakiekolwiek zakusy na wprowadzenie homoseksualizmu do życia publicznego.
Co do tego stalkera, to nie przyrównuj jakiegoś szpiega z krainy deszczowców kryjącego się po krzakach, do bandy bydła, która w asyście Policji w najlepsze macała sobie kobiety. A to, że nie każdy Polak potrafi się zachować i nie każdy jest rycerzem nie jest niczym odkrywczym. Tak jak nie każdy Niemiec, Francuz, Amerykanin, itd.

Ja jestem. A poza tym, misiu kolorowy, proszę o odpowiedź na pytanie zadane wcześniej:

"I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia?"

Co jest niekulturalnego w słowach "obrzydliwy" i "chory"?
Podziwiam twoje poklady ufności w polskich dresiarzy, oszolomow i idiotów.

aha - polscy faceci nie potrafia obronic polskich kobiet przed JEDNYM stalkerem, a mają bronić przed niby tłumem gwałcicieli? nie rozśmieszaj mnie.
a pogrubionym tekstem sam udowadniasz, ze jestes takim samym męskim zerem mocnym tylko w internecie (i to na kobiecym forum)

zmień słownictwo.

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2016-02-11 o 08:28
Stary 2016-02-11, 08:21   #439
liselotta
lise-kotta

Cytat:
przed jednym chłopakiem polscy Prawidziwi Mężczyźni nie potrafią kobiet obronić, to raczej przed innymi również nie.
a wzorce mają od samych władz:

liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 08:49   #440
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Co to znaczy: uznane czasopismo naukowe? Uznane przez kogo?
I po raz kolejny zadaję pytanie: skoro te badania są takie do bólu rzetelne i niepodważalne, to dlaczego w tak wielu miejscach na świecie (w tym w Polsce) nie ma na dzień dzisiejszy najmniejszych szans na dopuszczenie do małżeństw jednopłciowych, o adopcji dzieci przez pary homoseksualne nawet nie wspominając? Czy te badania zostały opublikowane wczoraj, czy po prostu na wielu społeczeństwach zwyczajnie nie robią wrażenia?
Uznane na przykład przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa?
A dlaczego nie robią wrażenia? Wydaje mi się, że duża część polskiego społeczeństwa we wszystkim węszy podstęp i nie wierzy w wiele rzeczy, które w innych krajach są uznawane za całkowitą normę i w nikim nie budzą dużych emocji, w przeciwieństwie do naszego kraju.
Stary 2016-02-11, 09:00   #441
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
A dlaczego nie robią wrażenia? Wydaje mi się, że duża część polskiego społeczeństwa we wszystkim węszy podstęp i nie wierzy w wiele rzeczy, które w innych krajach są uznawane za całkowitą normę i w nikim nie budzą dużych emocji, w przeciwieństwie do naszego kraju.
Poza tym ludzie prędzej wierzą propagandzie i demagogicznym hasłom.
Podobny przykład to aborcja - badania naukowe dowodzą, że płód nie jest zdolny odczuwać bólu przed 24 tygodniem, prolajferzy i środowiska katowickie żywią się i serwują propagandową papkę w stylu ''niemego krzyku'' i innych sugestywnych obrazków jak to 12 tygodniowy płód płacze i krzyczy z bólu jak mu obcęgami odrywają rączki i nóżki
Stary 2016-02-11, 09:05   #442
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Podziwiam twoje poklady ufności w polskich dresiarzy, oszolomow i idiotów.

aha - polscy faceci nie potrafia obronic polskich kobiet przed JEDNYM stalkerem, a mają bronić przed niby tłumem gwałcicieli? nie rozśmieszaj mnie.
a pogrubionym tekstem sam udowadniasz, ze jestes takim samym męskim zerem mocnym tylko w internecie (i to na kobiecym forum)

zmień słownictwo.

O ho ho. Nerwy puszczają? Ojoj.

Pani moderator! Obrażajo!

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
przed jednym chłopakiem polscy Prawidziwi Mężczyźni nie potrafią kobiet obronić, to raczej przed innymi również nie.

Potrafią, potrafią. Może ci, z którymi ty się zadajesz nie potrafią.
Inna sprawa, że niektórzy nie zasługują na to, by ich bronić (patrz: pani od Hejtu).

Cytat:
To, że w innych krajach coś jest normą nie oznacza, że u nas też tak będzie. W Niemczech np., normą jest, że bydło z innych krajów robi co chce.
Masz jakieś źródło potwierdzające, że MNiSW uznaje (cokolwiek to znaczy) takie badania?

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:07
Stary 2016-02-11, 09:13   #443
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Inna sprawa, że niektórzy nie zasługują na to, by ich bronić (patrz: pani od Hejtu).
pogrubione: sam sobie wystawiasz świadectwo - wg ciebie tej kobiecie nie warto pomagać, więc zostawiłbyś ją na pastwę losu, "no bo tak".
nie ma to jak zostawić słabszą osobę samą z oprawcą.
wspaniały polski mężczyzna, taki honorowy obrońca kobiet

mężczyźni z którymi się zadaję nie są pokroju kukiza, korwina ani yuriya, więc wiem że w razie czego zawsze mogę liczyć na ich pomoc.

Edytowane przez liselotta
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:14
Stary 2016-02-11, 09:15   #444
201712071518
Konto usunięte

Cytat:

O ho ho. Nerwy puszczają? Ojoj.

Pani moderator! Obrażajo!

To, że w innych krajach coś jest normą nie oznacza, że u nas też tak będzie. W Niemczech np., normą jest, że bydło z innych krajów robi co chce.
Masz jakieś źródło potwierdzające, że MNiSW uznaje (cokolwiek to znaczy) takie badania?

wiesz jak na mnie szczeka kundel zza płotu, to nie biegam na czworakach i nie szczekam na niego. nie muszę bo wiem, że mam bardziej zayebistego psa i ładniejszy płot

no tak. niektóre kobiety zasługują na gwałt.
Czego można się spodziewać po trollu na kobiecym forum?
Postaraj się bardziej bo na intymnym masz juz konkurencję.
Stary 2016-02-11, 09:25   #445
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Konto usunięte

Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Strasznie ten wątek zubożał kulturalnie i intelektualnie, ale ja mam tylko jedna kwestię do poruszenia. Do wszystkich "obrzydzonych". Czy wyobraźnia Wam szaleje rownież patrząc na parę heteroseksualna trzymająca sie za ręce w parku? Przeciez nie wyobrażacie sobie (chyba) obsesyjnie zachowań seksualnych osob heteroseksualnych. Wiec czemu ta obsesja na punkcie osob homoseksualnych? Co Was to interesuje kto z kim i w jaki sposób? Czy wiecie, ze pary heteroseksualne rownież maja do swojej dyspozycji cała gamę rożnych lozkowych urozmaicen? Tylko ze nie zaglada im sie do łóżek (raczej). Nie interesujesz sie tym. To ich sprawa co robią, przechodzień tego nie wie, nie musi wiedzieć, nie dowie sie. Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.

I nie mówcie "nie mam nic do nich, niech sobie żyją z daleka ode mnie" bo ten ostatni fragment zdania zaprzecza temu pierwszemu. Wlasnie wszystko do nich macie, dlatego nie chcecie ich blisko. A nie chcecie ich blisko bo Was obrzydzaja. A skąd wiecie, jakie preferencje i zachowania seksualne ma Wasz ulubiony sąsiad albo kumpel hetero? Nie wiecie. Moze by Was obrzydzalo jakbyście wiedzieli, ale nie wiecie i nie dociekacie. I nie wyobrażacie sobie chyba, hę? Tylko po prostu sie kolegujecie, jak człowiek z człowiekiem.

Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:31
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 09:27   #446
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:

http://ekulczycki.pl/warsztat_badacz...towanych-2014/ tutaj masz całą listę czasopism punktowanych za 2014 rok
Stary 2016-02-11, 09:27   #447
liselotta
lise-kotta

[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;55524696]Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.[/QUOTE]
nawet bardzo
Stary 2016-02-11, 09:28   #448
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość

Czyli żaden facet nie ma już prawa używać argumentu wzrostu przestępczości na tle seksualnym w Europie? BTW jaką wartość dla kogokolwiek w dyskusji mogą mieć wyrywki wypowiedzi, które padły przez x lat? Tak to można i zestawić wypowiedzi gejów(typu Jacyków), które "dowiodą", że to zdegenerowane środowisko i nigdy nie powinni mieć prawa do adopcji. Trochę to na poziomie gimnazjum, nie sądzisz?
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 09:29   #449
201712071518
Konto usunięte

[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;55524696]Strasznie ten wątek zubożał kulturalnie i intelektualnie, ale ja mam tylko jedna kwestię do poruszenia. Do wszystkich "obrzydzonych". Czy wyobraźnia Wam szaleje rownież patrząc na parę heteroseksualna trzymająca sie za ręce w parku? Przeciez nie wyobrażacie sobie (chyba) obsesyjnie zachowań seksualnych osob heteroseksualnych. Wiec czemu ta obsesja na punkcie osob homoseksualnych? Co Was to interesuje kto z kim i w jaki sposób? Czy wiecie, ze pary heteroseksualne rownież maja do swojej dyspozycji cała gamę rożnych lozkowych urozmaicen? Tylko ze nie zaglada im sie do łóżek (raczej). Nie interesujesz sie tym. To ich sprawa co robią, przechodzień tego nie wie, nie musi wiedzieć, nie dowie sie. Jesli kogoś obrzydzaja własne wizje seksualności innych osob, to to trochę paranoiczne.[/QUOTE]

żeby tylko wizje seksualności, w wątku wyraźnie jest napisane, że yuriego i renatkę obrzydza sama OBECNOŚĆ par homoseksualnych w ich otoczeniu i mijanie ich na ulicy.
A to juz trudno skomentowac.
Stary 2016-02-11, 09:32   #450
LuckyJane
Rozeznanie

Co do tematu. Zawsze byłam za wprowadzeniem w Polsce związków partnerskich, uregulowaniem kwestii dotyczących dzieci partnera, jedynie adopcja obcego dziecka wzbudzała we mnie pewne wątpliwości. Trochę ostatnio na ten temat poczytałam i mam jeszcze więcej wątpliwości, dlatego w sondzie nie zagłosuję. Gdyby wprowadzić małżeństwa homoseksualne, to byłyby od razu na równych prawach w Polsce do adopcji, co heteroseksualne, nigdy nie było i zapewne nie będzie ograniczeń w adopcji ze względu na orientacje seksualną.
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości