|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie co do odprowadzania to trochę żałuję że nie szłam z tatą tylko sama, dla mnie nawet jeśli to ma być symbol oddania to ja to odbieram nie jako "rzecz" czy "własność" tylko bardziej tak że od urodzenia to tata troszczył się o mnie, dbał w chorobie i pilnował żeby mi niczego nie brakowało po prostu się opiekował ![]() ![]() No ale wiadomo każdy robi jak mu serce dyktuje ![]() Jeszcze dodam w temacie zabaw: my mieliśmy test zgodności (ale krótki ![]() ![]() Np. na początku wesela leciała muzyka, jak się zatrzymywała trzeba było sobie znaleźć parę i był np. walc wiedeński, potem znowu dobieranie w pary i tango itp. taka w sumie integracyjna, zapoznawcza ale bez żadnych podtekstów erotycznych czy przymusu ![]() Najgorsze są właśnie erotyczne albo gdy para młoda/świadkowie przymuszają do udziału. Mam traumę z tym związaną bo jak miałam 15 lat i byłam cichą, wstydliwą nastolatką byłam u kuzynki na weselu, w pewnym momencie rozpoczęła się nowa zabawa da panien. Broniłam się ale świadek siłą wyciągnął mnie na środek (dosłownie siłą, na ręku miałam ślad potem ![]() ![]() ![]() także wyciąganiu do zabaw mówię NIE ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-25 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Żona Gargamel
|
Nienawidzę zabaw integracyjnych
![]() Po co to... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- [1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57918836] No tak, ale jednak masz towarzystwo do rozmowy, miejsce zeby usiąść jak chcesz odpocząć i napić sie drinka/przekąsić cos, a to jest tez okazja do rozmowy. Na imprezach wszelkiej maści nie ma przeciez animacji, a jednak ludzie idą, zeby... się pobawić ![]() ![]() Na pewno zabawy maja swoją funkcję, masz rację. Zwłaszcza ze jednak sa amatorzy takich urozmaicen - ale jak dla mnie parkiet, ludzie i cos na ząb jednak wystarczy, a z oczepin uciekam jak diabeł przed woda swięconą ![]() ![]() tak jak wyżej - takie wesele mogłoby się udać, ale boje się tego ryzyka że ktoś się zanudzi na śmierć ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
ja sobie nie wyobrażam takich zabaw z podstekstem na swoim weselu
![]() tam są rodzice, dziadkowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Jeszcze z innych kiepskich pomysłów ślubnych to panowie z kwiatkiem w kieszonce marynarki zamiast w butonierce. Ostatnio mnóstwo tego widziałam na rożnych zdjęciach. Strasznie to wyglada, zaprzeczenie elegancji, ta zdefasonowana kieszonka z jakas sałatą wetknietą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
... choć nie Westwood
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57963086]Jeszcze z innych kiepskich pomysłów ślubnych to panowie z kwiatkiem w kieszonce marynarki zamiast w butonierce. Ostatnio mnóstwo tego widziałam na rożnych zdjęciach. Strasznie to wyglada, zaprzeczenie elegancji, ta zdefasonowana kieszonka z jakas sałatą wetknietą
![]() Tez tego nie znosze... a moj TZ mial tak na slubie ![]() ![]() Z guzikiem tez podobna historia. Dla wielu ludzi nic, a moje serce placze jak patrze na zdjecia ze slubu. Ogolnie pomimo checi, planow, wpadek bylo sporo... ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2016-03-25 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja przyjaciółka ma za rok ślub, marzy jej się właśnie takie wręcz stereotypowe "wiejskie" wesele z morzem wódki, przyśpiewkami i zabawami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
... choć nie Westwood
|
Tak, o zapiecie dwoch.
![]() |
![]() |
#432 |
Konto usunięte
|
Zwyczajowo zapina się tylko dwa górne, nawet na formalne okazje, wiec tu Twój TŻ był przykladny ![]() ![]() A jak juz mowa o ubiorze, to jeszcze koszula z krótkim rękawem! O mamo droga! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
... choć nie Westwood
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57998036]Zwyczajowo zapina się tylko dwa górne, nawet na formalne okazje, wiec tu Twój TŻ był przykladny
![]() ![]() A jak juz mowa o ubiorze, to jeszcze koszula z krótkim rękawem! O mamo droga![/QUOTE] O ile sa trzy ![]()
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Powiem dziewczyny, że zaskoczyłyście mnie totalnie z historyjkami z niektórych wesel, np. brak zmiany talerzy, głupie erotyczne zabawy i tym podobne. Też dużo widziałam, ale szczęka mi opadła i zbieram ją jeszcze
![]() Ale dołożę swoje trzy grosze - dla mnie obciach totalny zawsze i wszędzie to pójście z ojcem do ołtarza. Tą sytuację mało co przebija... I można się za to na mnie gniewać (nie mam zamiaru nikogo mieszać z błotem, bo nie o to mi chodzi), ale jest kilka powodów, dla których tak uważam... Jest to według mnie gest obraźliwy - jego geneza jest taka, iż kobieta przechodziła z rąk do rąk (męskich oczywiście) - jak żywy inwentarz, jak rzecz. To jest fakt historyczny, i choćby nie wiem co, nie do podważenia. Po drugie, widzę, że praktykuje się to od kilku lat, ale i tak mało ciekawie to wygląda - jakby dziewczyna poślubiała faceta dwa razy starszego od siebie... Po trzecie, nie jestem jakaś dziecinna, córkę można odprowadzić do przedszkola, a nie kobietę 25 - 30 lat prowadzić, jak dziewczynkę... Po czwarte, jestem kobietą, nie jakąś księżniczką i idę do ślubu z mężczyzną, którego JA SAMA wybrałam. I po piąte, najważniejsze - tak jak nie jestem jakąś księżniczką, tak mój narzeczony też jest głównym bohaterem dnia, jemu też się należy ta chwila a nie czekanie na mnie, jak kretyn... Mój ojciec swój wielki dzień w życiu już miał, a teraz to mój narzeczony też powinien być gwiazdą swojego wydarzenia. Z tatą mam super relacje - ale mój wygłosi pierwszy toast na weselu, będą podziękowania - wystarczy mu, nie potrzeba więcej wyróżniać rodzica (a swoją drogą, jak na ceremonii ślubnej wyróżnić matkę, w końcu nie jest jakaś gorsza?). Ale co najśmieszniejsze... O ile w kościele to jeszcze jakoś wygląda, o tyle widzę, że już nawet do cywilnego tatusiowie prowadzą... O rany... ![]() Edytowane przez marta901 Czas edycji: 2016-03-29 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zgadzam z tym co napisala marta901. A jeszcze śmieszniej to wygląda, jak ojciec prowadzi do ołtarza córkę, która od wielu lat jest samodzielna i nie mieszka z rodzicami
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Podpisuję się pod wszystkim. Ale ile osób, tyle pomysłów i marzeń na wejście
![]() Mi również się to tak kojarzy. Niby taka jest tradycja, ale dla mnie to takie zgapianie z hamerykańskich filmów. Tylko, że tam młodzi widzą się dopiero w kościele i takie wejście jeszcze ma sens- jest element zaskoczenia, bo nie ma błogosławieństwa ( ono jest, ale dzień wcześniej na przyjęciu dla rodziny), młody dojeżdża sam do kościoła, a młoda z tatą czy rodzicami i młody czeka przy ołtarzu, wchodzi niezauważony razem z gośćmi. A u nas wszystko na raz ( z reguły), błogosławieństwo w domu młodej, kamerzysta, czasem studyjne zdjęcia przed i potem młodzi razem jadą wynajętym lub swoim autem i młody wysiada, daje buziaka swojej wybrance, gdzieś pośród gości wynurza się tato i odprowadza do ołtarza. Takie symboliczne to jest i wielu osobom się to podoba. Kiedyś byłam na ślubie, gdzie młodzi mieli rocznego synka, razem już dawno mieszkali i też była taka sytuacja. Fajnie to wygląda na kamerze i tyle. Ja jestem zdania, że to młodzi przyszli po ślub i niech razem wchodzą. Może po nich wyjść ksiądz, ale niekoniecznie. Symbolicznie mogą wejść za rękę jako symbol narzeczeństwa, a wyjść pod rękę jako symbol małżeństwa- ale to są szczegóły. Osobiście nie podobają mi się druhny w identycznych sukniach, lub nawet w tym samym kolorze przewodnim. I jeśli młodzi nie mają swojego dziecka, nie lubię też zbierania wśród rodziny słodkich chrześniaków, czy kuzyneczek by niosły obrączki, kwiatuszki itp.Młoda odprowadzana do biurka urzędnika w sukni z trenem też wygląda komicznie wręcz. No ale z drugiej strony dla kogoś może być to jedyny ślub i tak sobie wymarzył. Nieco czasu upłynie zanim ludzie zaczną traktować ślub cywilny z kościelnym jako równoważny. Cywilny jest ważniejszy, wiadomo. Ale jak bierze się sam cywilny to z reguły, albo wpadka, albo kredyt. A kościelny, a może itp. Teraz mam przypadek kiedy para mająca roczne dziecko wzięła cywilny.Uroczystość tylko dla kilku osób : rodzice, dziadkowie, chrzestni, bez przyjęcia i do domu. W tym roku komunia tego dziecka w niedziele, a dzień wcześniej ta sama para bierze kościelny, zapraszając do kościoła i potem do domu, a dopiero przyjęcie komunijno- weselne w niedziele. I absolutnie wszyscy co do joty przekonani są o tym, że ślub jest po to by kase ściągnąć od gości i aby impreza się zwróciła. I zwróci się na pewno z nawiązką. I jak to traktować? Rozdzielanie ślubów wcale nie jest dobre. Goście traktują to jako wyciąganie pieniędzy i mało komu się to podoba. No bo jak mają do tego podejść goście i dlaczego dwa razy dawać prezent? Ale to już kwestia gustu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Edit: Nie ten watek
![]()
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2016-03-29 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5810402 6]Czy twoja suknia ma jakiś związek z najgorszym ślubno-weselnym pomysłem?[/QUOTE]
Mam nadzieję, ze nie ![]()
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5810418 6]To wybierz się na wątek do tego przeznaczony.[/QUOTE]
Tak też zrobiłam ![]() ![]()
![]() |
#448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
A ja mam marzenie, żeby mnie facet zobaczył dopiero przed urzędnikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.