|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57852216]Ojej, to moze się zrodzić konflikt na tym tle?
![]() no jak ją np. chce zaprowadzić i tata i narzeczony to może być problem - chyba, że w trójkę pójdą ![]() czytam i czytam i czytam ten wątek i tylko się ![]()
![]() |
![]() |
#396 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ogólnie, różnice kulturowe, że tak powiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Też szłam sama i zobaczyłam się z TŻ (Polakiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#400 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Konto usunięte
|
Nie robimy szopek z błogosławieństwem, gdy tata dowiedział się o zaręczynach poprosił Tż do telefonu i nazwał go zięciem, to nam wystarczyło. Nie potrzebujemy oficjalnego "pozwolenia" ani machania krzyżem przed nosem bo i tak ślub bierzemy w USC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5787701 1]Nie robimy szopek z błogosławieństwem, gdy tata dowiedział się o zaręczynach poprosił Tż do telefonu i nazwał go zięciem, to nam wystarczyło. Nie potrzebujemy oficjalnego "pozwolenia" ani machania krzyżem przed nosem bo i tak ślub bierzemy w USC.[/QUOTE]
Otóż to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
... choć nie Westwood
|
My nie klekalismy przed rodzicami, przeciez nie jest to jakis obowiazek
![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
czy znacie jakieś zabawy weselne które nie są żenujące?
przeglądam strony z pomysłami i ręce mi opadają ![]() "W konkursie bierze udział kilka par. Pary stają w 2 rzędach oddalonych od siebie o kilka metrów. W pierwszym panie, w drugim panowie. Pary stoją do siebie przodem. Panie rozstawiają nogi tworząc tzw. bramki. Panowie mają przymocowane do pasków sznurki na końcu których jest ciężarek. Między nogami, panowie ustawiają pudełko. Ruchem bioder mają przesuwać pudełko do bramki swojej partnerki. Zwycięży ta para, która zrobi to najszybciej. Rola partnerski ogranicza się do kibicowania." albo pompowanie baloników siadając tyłkiem na pompce do materaca ![]() i różne takie.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dla mnie zabawy sa dobre na przyjęcia dla dzieci. Dorośli ludzie na weselach maja zapewnione wszystko co trzeba do dobrej zabawy, tj. muzyka, parkiet, towarzystwo, stolik, jedzenie i picie/alkohol. Niech się bawią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Konto usunięte
|
Dla mnie zabawy weselne dzielą się na:
a) żenujące b) nudne, a najgorszy jest test zgodności. Kolega mi opowiadał, że był na weselu, gdzie było tyle pytań, że trwało to prawie pół godziny, bo goście swoje pytania pisali i wkładali do koszyka. Padło pytanie, kto pierwszy powiedział ,,kocham Cię" i państwo młodzi się lekko pokłócili, po czym panna młoda poczuła się zobowiązana do wyjaśnień, że byli ze sobą z rok, ale te słowa nie padły z żadnych ust, bo po co, skoro każdym gestem sobie miłość okazywali, wszystko naturalnie, żadnych deklaracji, że ooo chciałabyś być moją dziewczyną?, wycieczka do Rzymu,blablabla i takie zanudzanie gości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to też nietypowe, osobiście w Polsce nigdy się z tym nie spotkałam. Poza tym faktycznie trochę koliduje z błogosławieństwem rodziców (które dla mnie jest bardzo wzruszającą częścią dnia ślubu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Konto usunięte
|
u nas był konkurs tańca, zgłosiło się chyba 5 par, które tańczyły podając sobie taki puchar z losami, gdy muzyka przestała grać to ta para która miała puchar losowała sobie taniec do zatańczenia, tańce były fajne i DJ miał rekwizyty: był taniec afrykański (peruki afro i naszyjniki) , krakowiak (czapka dla pana i wianek dla pani), balet (dwie spódniczki tutu), taniec brzucha (chusty z dzwoniącymi monetami), hip-hop (czapki z daszkiem i wielkie łańcuchy) i później my wybieraliśmy zwycięską parę
![]() bardzo fajną "zabawą" intergracyjną którą sama zaproponowałam a Dj zrealizował były wspólne toasty, tzn. goście siedzieli przy stołach, zaczęła lecieć piosenka "a kto się w styczniu urodził ma wstać, ma wstać, ma wstać, ma wziąć do ręki kielich swój i wypić aż do dna..." itd i tak każdy miesiąc, goście urodzeni w poszczególnych miesiącach wstawali i pili swoje zdrowie, bardzo fajnie to wyszło, wszyscy później chwalili ten pomysł bo było strasznie wesoło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Żona Gargamel
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57882536]Jak dla mnie zabawy sa dobre na przyjęcia dla dzieci. Dorośli ludzie na weselach maja zapewnione wszystko co trzeba do dobrej zabawy, tj. muzyka, parkiet, towarzystwo, stolik, jedzenie i picie/alkohol. Niech się bawią
![]() a ja tam lubię zabawy, są jakimś urozmaiceniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Ja do zabaw noc nie mam jeśli nie są żenujące i wulgarne ... tez jestem ciekawa jakie macie pomysły bo nie wiem co zaproponować oprócz testu zgodności
![]() |
![]() |
#412 | |
Żona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby mogla pomalowac mnie Katosu na na pewno bym chciala, ale tak wiem, ze sama zrobie to najlepiej. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
Również nie zgadzam się z tym, że makijażysta i fryzjer są potrzebni w każdym wypadku.
Ja co prawda mam ślub dopiero za 15 miesięcy, ale już słabo mi się robi na myśl o tym co się stanie z moją twarzą i włosami jeśli nieroztropnie wybiorę fryzjera/makijażystkę ![]() ![]() ![]() Co do makijaży - sama wiem w czym mi dobrze, ale zdaję sobie sprawę, że potrzebne są kosmetyki, które wytrzymają wiele godzin. Dlatego raczej pójdę na makijaż próbny, jeśli jednak mimo zdjęć które na pewno przyniosę, odwali mi na twarzy pomarańczę albo makijaż z teledysku Donatana - na pewno do ślubu umaluje się sama. Najwyżej wydam więcej na kosmetyki i poświęcę trochę godzin na przećwiczenie go. Co do ślubnych beznadziejnych pomysłów - ja nie chodzę w ogóle na wesela, ale od koleżanki ostatnio słyszałam piękną historię o zabawie z ubijaniem jajek przez panie między nogami panów ![]() ![]() Wiem jedno -chcę wiedzieć o każdej zabawie, jaka ma być na moim weselu i to ja o tym decyduję. Żadnych zboczonych badziewi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57882536]Jak dla mnie zabawy sa dobre na przyjęcia dla dzieci. Dorośli ludzie na weselach maja zapewnione wszystko co trzeba do dobrej zabawy, tj. muzyka, parkiet, towarzystwo, stolik, jedzenie i picie/alkohol. Niech się bawią
![]() ja jednak uważam że zabawy są potrzebne, bo trudno tańczyć przez 12 godzin, poza tym moi goście nie piją zbyt wiele więc tym bardziej ważne są inne atrakcje prócz tańca ![]() test zgodności jest ok, o ile faktycznie nie trwa tak długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Byłam na balu, zaczynał się o 18:00 (jak wiele wesel, choć wiem, że nie wszystkie), ja wyszłam z niego o 4:00, choć zabawa wtedy trwała w najlepsze. 10 h i oprócz krótkiej części oficjalnej i przerw na posiłki - ciągle tylko tańce. Parkiet zawsze był pełen, wybawiłam się jak rzadko, dopóki miałam siłę - tańczyłam, potem siadałam przy stole i rozmawiałam. Nie brakowało mi zabaw, nie brakowało mi "a teraz idziemy na jednego" i jakoś tak spójniej to wszystko przebiegało niż w przypadku większości wesel, gdzie bloki taneczne są krótkie, przerwy częste i co chwila jakaś zabawa.
![]() |
![]() |
#417 |
ctrl alt delete
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;57879701]Otóż to
![]() ![]() Może i tak, ale jak mam robić albo błogosławieństwo, albo odprowadzanie przez rodziców do ołtarza - to sorry, odprowadzanie do ołtarza jest 200 lat bardziej archaiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu się z Tobą zgadzam absolutnie. Odprowadzanie (zwłaszcza córki) do ołtarza to moim zdaniem symboliczne przekazanie dobra nowemu właścicielowi ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
No tak, ale jednak masz towarzystwo do rozmowy, miejsce zeby usiąść jak chcesz odpocząć i napić sie drinka/przekąsić cos, a to jest tez okazja do rozmowy. Na imprezach wszelkiej maści nie ma przeciez animacji, a jednak ludzie idą, zeby... się pobawić ![]() ![]() Na pewno zabawy maja swoją funkcję, masz rację. Zwłaszcza ze jednak sa amatorzy takich urozmaicen - ale jak dla mnie parkiet, ludzie i cos na ząb jednak wystarczy, a z oczepin uciekam jak diabeł przed woda swięconą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
... choć nie Westwood
|
A po co to traktować jako symbol oddania córki, a nie po prostu oddzielenia od rodziny, tworzenie nowej? Ja np bez żadnych głębszych przemyśleń chciałam dać większą rolę tacie, z którym jestem bardzo blisko, no i chciałam, żeby TŻ czekał przed ołtarzem, a sama przenigdy bym sam nie poszła, podejrzewam, że ze stresu bym wywinęła orła i tyle byłoby z "efektu"
![]()
![]() |
![]() |
#420 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no, pewnie, zalezy co dla kogo ma jaka wartość i jaki użytek ktos chce zrobic z tradycji takiej czy innej, np Ty chcesz wyróżnić tatę i ok ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.