|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
odpuściłam przez to nawet balsamowanie ![]() Cytat:
ale nic z tego nie wyszło bo jak zostawiłam TZta tylko z mm to sie okazało że Karinka tego jeść nie ma zamiaru, ryczała mu 20 min zanim wróciłam a i tak nie zjadała a jak zostawiam swoje mleko to je pieknie wiec nie jest to kwesta butli ![]() Cytat:
sprawdziłam dzis oferte u nas i znalazłam dwa baseny ze słoną wodą w jednym tem 34 w drugim tym blizej mnie tylko 32 ![]() Cytat:
ja sie jeszcze nie odwazyłamCytat:
dziecko spi ale nie dość ze tego pajacu musiałam przebierać to jeszcze mam posciel do zmiany bo zarzygana nie wiem co sie dzis dzieje, ulewa mi tak ze mam wrażenie że wiecej zwraca niż zjadaczy to moze byc od witaminy k? przez 4 dni nie dostawała bo sie skonczyła i wczoraj kupiłam i dzis takie cos |
|||||
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda ja tylko cyc, nawet laktatora nie mam. Fakt czasami przydaloby sie, zeby odciagnac, no ale coz.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy witamina na pewno nie
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
My też mamy avent natural i rzeczywiście nie jest łatwo dziecku, moja jak jadła mm po powrocie do domu ze szpitala to sie biedna meczyła strasznie (bo w tych szpitalnych buteleczkach samo leciało jak z kranu)
Malwi ja bym nie dała rady bez laktatora, nawet TZ zmienił zdanie bo był pewien ze to kasa wyrzucona w błoto |
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy, to wybredna Karinka ;-)
No ja właśnie też nie wiem, jak Kornela zareaguje na mm, kiedyś tam jadła, ale bardzo dawno, jakoś w pierwszym miesiącu. Muszę kiedyś sprawdzić. Mój mąż raczej był przeciwny dokarmianie mm bo wtedy podobno większe te historie kolkowe. No ale już trochę mamy to za sobą. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A relacji z basenu jestem bardzo ciekawa, my też planujemy, tylko po szczepieniach chwilę chce odczekać, a za 2tyg mamy jeszcze rota. A z basenem to mnie głównie logistyka interesuje - jak się ogarnąć samemu i z dzieckiem....?
|
#427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to moja lubi kąpiel ale nie lubi wycierania po kąpieli, drze się wtedy jak opętana, nie wiem co z nią nie tak. |
|
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to super ze ładnie zasnął Cytat:
Cytat:
zobaczymy jak nam pójdzie
|
||||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Krakowa czy któraś odwiedza Świat Dziecka os. Zgody 7? miałabym prośbę.
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam czasami zagladam a co potrzebujesz?
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś przy okazji mogła spojrzeć na to krzesełko, wybrałam to i boję się żeby nie było jakieś kiepskie. http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...902401084.html
Byłabym bardzo wdzięczna Czy tapicerka jest fajna, nie taka cerata, niby piszą, że nie ale kto ich tam wie
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-04-07 o 00:23 |
|
|
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy u nas dziewczyny pisaly o skutkach witaminy k ze niektóre dzieci faktycznie ja jakos gorzej tolerują. A kupilas taka sama czy inna? U nas ostatnie dwa dni i koniec
![]() U nas właśnie pobudka nakarmiony ale calutkie plecy zasikanen ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o odciąganiu, to i ja się pochwalę - od dwóch dni mam nowy super laktator
) cichuteńki, na dwie piersi, cud miód malina mam nadzieję że mi laktację ładnie rozbuja - już nie dokarmiam mm ale chcialabym więcej mleczka bo mój ile dam tyle zje :x wczoraj uciągnęłam podczas snu Huberta 210 ml myßlę - super, będzie na dwie porcje i co? Całe na raz wcisnął, a pewnie gdyby było więcej też by nie pogardził po półtorej godziny jeszcze głodny był, nic nie ulał itp. ![]() A, jakie macie smoki przy avent natural? Ja kupiłam zamiast tych z canpolu avent natural, mam te co przy butli 1+ i z tego samo leci :/ Wy macie 0?
|
#436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett to faktycznie super wyciąga ten Twój laktator!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu co za noc...
21:00-23:00-24:00-2:30-5:00-7:00 I to nie ze sie budzil po prostu. Nie, przerazliwy ryk, prezenie sie itp. Kropelki dalismy, masowalismy, tz go nosil, zmiana pieluchy, za kazdym razem cyc oczywiscie. Ledwo widze na oczy. A dzisiaj caly dzien poza domem bo ba 10:00 jade na warsztaty, potem chustospacer z kolezanka, a potem do mamy do pracy jade. Ekstra. |
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Hariett ale pięknie sciagasz, brawo! Ja Cie podziwiam, ze się nie poddalas i sciagasz dalej. Ja to bym pewnie juz dawno na mm przeszła.
![]() Jakos nie lubie ściągania i do tego tyle razy dziennie... Moja tez dzisiaj nie pospala usnela o 22:30 dopiero, i obudzila sie zonwu o 23 i usypialam ja 4 razy i dopiero usnela na dobre. Później obudzila sie o 4 i o 7 i juz nie spi. No litosci:padam: |
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Koktajlowa no z mojego leci od nowości :/ nie wiem czy zmieniać na 0, bo młody widzę powoli się do niego przyzwyczaja.
Mojakaren to było z 3 ściągań co godzinę, normalnie tak nie ściągam bo niemam czasu no ale akurat Hubert spał to wykorzystałam Ale przy takim spuście jak on ma to i z dwóch litrów dziennie zapasów by nie było ![]() Kogiel z nową zabawką to mogę ściągać - przy Medeli Mini się już irytowałam bo ryczało to jak krowa i w nocy i tak jechałam ręcznym. Wolałabym ten czas spożytkować na coś innego, jasne, ale póki co się zawzięłam i jadę z koksem ![]() Dotka ale paskudna noc... Oby dzień był lepszy!
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ale kiepska nocka, najgorsze ze Ty nie odespisz ale jest szansa ze Witek bedzie mial dzien śpiocha
![]() U nas nocka elegancka;, spal od 20 do 2 potem sie krecil wiec zwinelam w nalesnik obudzil sie o 6 i od tego czasu mieliśmy jeszcze dwie drzemki ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
i weź choruj czlowieku...
dzień dobry, po 14 dniach w zpitalu nr 1 i 6 dniach w szpitalu nr 2 zdajemy relacje.... bo musimy sie oczyscic... szpital to nie wczasy w Ciechocinku ale jakby sie tak zastanowic.. koszt mojego pobytu na oddziale 70 zl +90 zl oczywiście mozna uznac to za fanaberie bo mniejsze od Kubuli dzieci leza same... za tes stawke otrzymalam lozko bez materaca i dostep do kuchni i łazienki telewizor:140zl +60 zl tak wiem nie musialam ogladac... wyżywienie bo nie jest w cenie pobytu raz dziennie zupa z baru: 200 zl nie licze suchego prowiantu... paliwo 400zl bo w szpitalu nic nie ma.... to znaczy teoretycznie mozna poprosić o np pampersa lub mleko ale... trzeba znaleźć pielęgniarke co wiaze sie z lazeniem po wielkim oddziale i zagladaniem po salach chorych dzieci.. a z Kuba co? mial zezec w szpitalnym kojcu przypominajacym lozko i wyc? czy mial lazic ze mna po oddziale ? kuchnia oddalona o kilkadziesiąt metrow od pokoju pelno ludzi jak zrobic dziecku mleko jedna reka? czy ma zostac samo w pokoju i wyc albo budzic inne dzieci? takze dzieki ci borze zielony za to ze moglam miec skitrany swoj czajnik i ze mialam kupe jak to kiedys myślałam niepotrzebnego zlomu czyt. sterylizator podgrzewacz. Kuba potrzebowal tez 3 dodatkowych butli zeby nie budzic myciem innych dzieci w sali : 120 zl cieplych wsiowych spiochow po w szpitalu zimno :80zl oczywiście wszystko musi byc swoje od papieru toaletowego po srodki pielegnacyjne czy woreczki na pieluchy... a w domu prosze robic inhalacje wiec trzeba kupic sprzet 150 zl nie chorujcie robaczki ... to drozsze niz wczasy i wcale nam sie nie podobalo... jestesmy w domu 3 majcie za nas kciuki |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, Kogielmogiel, współczuję nocnych atrakcji.
U nas nie najgorzej, jak już dziecię zaśnie - a poszła spać o 22:30 - to już jakoś śpi w nocy. Dziś karmienia o 4 i 7 także spoko. Pierwsza przerwa ok 6h była. Po karmieniach zasypiamy obie dość sprawnie, także nie jest źle. Tylko malpiszon obudził się już o 8 i więcej nie chciała spać... więc prysznic był na speedzie i na razie bez makijażu (wstawilabym brzydala ale z tel się nie da)
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dotka...to odpoczelas (Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka współczuję.
Hariett ładnie a co to za cudo masz? Russian nareszcie w domu! U nas dzień wyjca - dzień drugi. Mam ochotę wyjść na papierosa (nie palę)
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby mi sąsiedzi opiekę społeczną wezwali?
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W butelce aventu mam smoczek 0 Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze że już w domu współczuję kosztów Cytat:
![]() Konradek znowu ładnie pospal. Oczywiście z zasypianiem był cyrk ale jak już zasnął po 22 to obudził się o 6 dopiero, zawisł na cycu na godzinę i po krótkich negocjacjach zasnął z powrotem i spalismy do 9 za to teraz jest 10 a ja nieumyta i bez śniadania bo karmię
|
|||||
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pierwszy sen 7h i wstał o 4. I zaczął twardo mi coś opowiadać ale ja się nie dałam wciągnąć w rozmowę i zasnelam. Nie wiem ile gadał ale zasnął w końcu Ja wystawiam ostatnio jak wyszłam z wyjcem to sąsiadka się do mnie uśmiechnęła ze współczuciem Russian Dotka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

ja sie jeszcze nie odwazyłam

(