|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
odpuściłam przez to nawet balsamowanie ![]() Cytat:
ale nic z tego nie wyszło bo jak zostawiłam TZta tylko z mm to sie okazało że Karinka tego jeść nie ma zamiaru, ryczała mu 20 min zanim wróciłam a i tak nie zjadała a jak zostawiam swoje mleko to je pieknie wiec nie jest to kwesta butli ![]() Cytat:
sprawdziłam dzis oferte u nas i znalazłam dwa baseny ze słoną wodą w jednym tem 34 w drugim tym blizej mnie tylko 32 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziecko spi ale nie dość ze tego pajacu musiałam przebierać to jeszcze mam posciel do zmiany bo zarzygana ![]() czy to moze byc od witaminy k? przez 4 dni nie dostawała bo sie skonczyła i wczoraj kupiłam i dzis takie cos ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Ruda ja tylko cyc, nawet laktatora nie mam. Fakt czasami przydaloby sie, zeby odciagnac, no ale coz.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy witamina na pewno nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
My też mamy avent natural i rzeczywiście nie jest łatwo dziecku, moja jak jadła mm po powrocie do domu ze szpitala to sie biedna meczyła strasznie (bo w tych szpitalnych buteleczkach samo leciało jak z kranu)
Malwi ja bym nie dała rady bez laktatora, nawet TZ zmienił zdanie bo był pewien ze to kasa wyrzucona w błoto |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy, to wybredna Karinka ;-)
No ja właśnie też nie wiem, jak Kornela zareaguje na mm, kiedyś tam jadła, ale bardzo dawno, jakoś w pierwszym miesiącu. Muszę kiedyś sprawdzić. Mój mąż raczej był przeciwny dokarmianie mm bo wtedy podobno większe te historie kolkowe. No ale już trochę mamy to za sobą. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A relacji z basenu jestem bardzo ciekawa, my też planujemy, tylko po szczepieniach chwilę chce odczekać, a za 2tyg mamy jeszcze rota. A z basenem to mnie głównie logistyka interesuje - jak się ogarnąć samemu i z dzieckiem....?
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle to moja lubi kąpiel ale nie lubi wycierania po kąpieli, drze się wtedy jak opętana, nie wiem co z nią nie tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to super ze ładnie zasnął Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Krakowa czy któraś odwiedza Świat Dziecka os. Zgody 7? miałabym prośbę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Ja tam czasami zagladam a co potrzebujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Jakbyś przy okazji mogła spojrzeć na to krzesełko, wybrałam to i boję się żeby nie było jakieś kiepskie. http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...902401084.html
Byłabym bardzo wdzięczna ![]() Czy tapicerka jest fajna, nie taka cerata, niby piszą, że nie ale kto ich tam wie ![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-04-06 o 23:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy u nas dziewczyny pisaly o skutkach witaminy k ze niektóre dzieci faktycznie ja jakos gorzej tolerują. A kupilas taka sama czy inna? U nas ostatnie dwa dni i koniec
![]() U nas właśnie pobudka nakarmiony ale calutkie plecy zasikanen ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#435 |
Zadomowienie
|
Piszecie o odciąganiu, to i ja się pochwalę - od dwóch dni mam nowy super laktator
![]() ![]() ![]() ![]() A, jakie macie smoki przy avent natural? Ja kupiłam zamiast tych z canpolu avent natural, mam te co przy butli 1+ i z tego samo leci :/ Wy macie 0?
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Hariett to faktycznie super wyciąga ten Twój laktator!
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#438 |
Zakorzenienie
|
Boziu co za noc...
21:00-23:00-24:00-2:30-5:00-7:00 I to nie ze sie budzil po prostu. Nie, przerazliwy ryk, prezenie sie itp. Kropelki dalismy, masowalismy, tz go nosil, zmiana pieluchy, za kazdym razem cyc oczywiscie. Ledwo widze na oczy. A dzisiaj caly dzien poza domem bo ba 10:00 jade na warsztaty, potem chustospacer z kolezanka, a potem do mamy do pracy jade. Ekstra. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Hariett ale pięknie sciagasz, brawo! Ja Cie podziwiam, ze się nie poddalas i sciagasz dalej. Ja to bym pewnie juz dawno na mm przeszła.
![]() Jakos nie lubie ściągania i do tego tyle razy dziennie... Moja tez dzisiaj nie pospala usnela o 22:30 dopiero, i obudzila sie zonwu o 23 i usypialam ja 4 razy i dopiero usnela na dobre. Później obudzila sie o 4 i o 7 i juz nie spi. No litosci:padam: |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Koktajlowa no z mojego leci od nowości :/ nie wiem czy zmieniać na 0, bo młody widzę powoli się do niego przyzwyczaja.
Mojakaren to było z 3 ściągań co godzinę, normalnie tak nie ściągam bo niemam czasu no ale akurat Hubert spał to wykorzystałam ![]() ![]() Kogiel z nową zabawką to mogę ściągać - przy Medeli Mini się już irytowałam bo ryczało to jak krowa i w nocy i tak jechałam ręcznym. Wolałabym ten czas spożytkować na coś innego, jasne, ale póki co się zawzięłam i jadę z koksem ![]() Dotka ale paskudna noc... Oby dzień był lepszy!
#441 |
Zakorzenienie
|
Dotka ale kiepska nocka, najgorsze ze Ty nie odespisz ale jest szansa ze Witek bedzie mial dzien śpiocha
![]() U nas nocka elegancka;, spal od 20 do 2 potem sie krecil wiec zwinelam w nalesnik obudzil sie o 6 i od tego czasu mieliśmy jeszcze dwie drzemki ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#442 |
Raczkowanie
|
i weź choruj czlowieku...
dzień dobry, po 14 dniach w zpitalu nr 1 i 6 dniach w szpitalu nr 2 zdajemy relacje.... bo musimy sie oczyscic... szpital to nie wczasy w Ciechocinku ale jakby sie tak zastanowic.. koszt mojego pobytu na oddziale 70 zl +90 zl oczywiście mozna uznac to za fanaberie bo mniejsze od Kubuli dzieci leza same... za tes stawke otrzymalam lozko bez materaca i dostep do kuchni i łazienki telewizor:140zl +60 zl tak wiem nie musialam ogladac... wyżywienie bo nie jest w cenie pobytu raz dziennie zupa z baru: 200 zl nie licze suchego prowiantu... paliwo 400zl bo w szpitalu nic nie ma.... to znaczy teoretycznie mozna poprosić o np pampersa lub mleko ale... trzeba znaleźć pielęgniarke co wiaze sie z lazeniem po wielkim oddziale i zagladaniem po salach chorych dzieci.. a z Kuba co? mial zezec w szpitalnym kojcu przypominajacym lozko i wyc? czy mial lazic ze mna po oddziale ? kuchnia oddalona o kilkadziesiąt metrow od pokoju pelno ludzi jak zrobic dziecku mleko jedna reka? czy ma zostac samo w pokoju i wyc albo budzic inne dzieci? takze dzieki ci borze zielony za to ze moglam miec skitrany swoj czajnik i ze mialam kupe jak to kiedys myślałam niepotrzebnego zlomu czyt. sterylizator podgrzewacz. Kuba potrzebowal tez 3 dodatkowych butli zeby nie budzic myciem innych dzieci w sali : 120 zl cieplych wsiowych spiochow po w szpitalu zimno :80zl oczywiście wszystko musi byc swoje od papieru toaletowego po srodki pielegnacyjne czy woreczki na pieluchy... a w domu prosze robic inhalacje wiec trzeba kupic sprzet 150 zl nie chorujcie robaczki ... to drozsze niz wczasy i wcale nam sie nie podobalo... jestesmy w domu 3 majcie za nas kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Dotka, Kogielmogiel, współczuję nocnych atrakcji.
U nas nie najgorzej, jak już dziecię zaśnie - a poszła spać o 22:30 - to już jakoś śpi w nocy. Dziś karmienia o 4 i 7 także spoko. Pierwsza przerwa ok 6h była. Po karmieniach zasypiamy obie dość sprawnie, także nie jest źle. Tylko malpiszon obudził się już o 8 i więcej nie chciała spać... więc prysznic był na speedzie i na razie bez makijażu (wstawilabym brzydala ale z tel się nie da) ![]()
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dotka...to odpoczelas ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Dotka współczuję.
Hariett ładnie ![]() Russian nareszcie w domu! U nas dzień wyjca - dzień drugi. Mam ochotę wyjść na papierosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Żeby mi sąsiedzi opiekę społeczną wezwali?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W butelce aventu mam smoczek 0 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze że już w domu ![]() Cytat:
![]() Konradek znowu ładnie pospal. Oczywiście z zasypianiem był cyrk ale jak już zasnął po 22 to obudził się o 6 dopiero, zawisł na cycu na godzinę i po krótkich negocjacjach zasnął z powrotem i spalismy do 9 ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Pierwszy sen 7h i wstał o 4. I zaczął twardo mi coś opowiadać ale ja się nie dałam wciągnąć w rozmowę i zasnelam. Nie wiem ile gadał ale zasnął w końcu ![]() Ja wystawiam ![]() ![]() Russian ![]() Dotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.