|
|
#421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() Ja muszę się zadowolić klimatorem (wieje delikatnym chłodkiem, ale temperaturę w pomieszczeniu tylko trochę obniży, tak do znośnego stopnia ), też dlatego póki w mieszkaniu jest czym oddychać, to go nawet nie włączam, uruchomię dziada dopiero jak się tu mega zaduch zrobi Bo się przyzwyczaję niepotrzebnie, a teraz jakbym go włączyła to by mi zimno za chwilę było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak naprawdę to znam jedną ekipę, którą odważyłabym się zostawić i nie pilnować, ale terminy mają takie, że chyba z rok prędzej bym musiała się umówić No, ale coś za coś. Nam fachman skopał tak fugi, że najchętniej bym go udusiła, bo tymi paskudnymi fugami zepsuł nam fajną łazienkę. W kuchni też fugi psują efekt To TŻ jak już uznał, że sam dokończy, bo wkurzył się na tempo pracy i robił samodzielnie fugi na podłodze w łazience, zrobił to milion razy lepiej Ale jak się coś fachmanowi mówiło, to twierdził, że jest ok Mistrzostwo popełnił przy montażu drzwi - w sumie to przy wykuwaniu dziury na drzwi. Mówiłam mu kilka razy dziennie, że ma wymierzyć czy się wszystko zmieści. Twierdził, że sprawdzał i będzie ok. Migał się od tych ościeżnic i drzwi, jakby go miały pogryźć. Przeciągnął ich montaż tak, że już panele były na podłodze i okazało się, że UWAGA ościeżnice się NIE MIESZCZĄ!!! Obraził się jeszcze dziad jeden Przez miesiąc miał tłuczone do łba, że ma to wymierzyć porządnie i zrobić... ![]() Ja też unikam skurczy, w łydkach chcą mnie łapać dość często. Udaje mi się to jakoś rozmasować/porozciągać i jest na szczęście ok, ale wiem, że w końcu mnie dorwie ![]() Mi też się ten plan bardzo podoba Moja wycieczka do skrzynki na listy skończyła się zawrotami głowy w trakcie otwierania kłódki, prawie padłam , bo nie dość, że zaduch, to jeszcze u mnie schylanie się ostatnio zawsze kończy się helikopterem
|
|||
|
|
|
#422 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem straszną panikarą i im bliżej terminu to mam ciarki ![]() Oby synek czekał grzecznie do terminu! ![]() Cytat:
Widzę, że sporo metod na zgagę zastosowałaś z marnym skutkiem.. nie wiem co doradzić.. Cytat:
![]() Cytat:
Po roku dostała emeryturę mizerną, bo mało lat miała przepracowanych i do tego na 1/2, 3/4 etatu.. Ma 740 zł.. Zawsze coś, ale z rodzeństwem opłacamy jej rachunki, a emerytura zostaje jej na żywność.. Mamie jest ciężko z tą myślą, że dzieci ją utrzymują.. ale wie, że nie ma wyjścia i musi dać sobie pomóc..Życzę Twojej mamie, by jednak pozytywnie rozwiązała się ta cała sytuacja z emeryturą.. Twoja mama jest w dużo lepszej sytuacji, bo ma już przepracowane 30 lat.. Ja już po wizycie.. Wszystko dobrze, szyjka ładnie się trzyma, ńic się nie skraca Małej niestety nie podejrzałam (spodziewałam sie tego ) , bo za ok. 2 tyg. mam umówić się na III genetyczne![]() Wspomniałam, że coraz częściej twardńieje mi brzuch i czasem trudno mi chodzić.. ale powiedziała, że póki nie bolą to mam się niczym ńe martwić tylko na ten czas się położyć i odpocząć
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam, że dość długo podczas sesji po ślubie nie mogliśmy przestać się krępować podczas zdjęć. Mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś nam pójdzie ![]() A masz przemyślane jakieś stroje? czyli że ja też? dość stresująca perspektywa;pCytat:
trzeba szukać sposobów, żeby ulżyć sobie w tych ostatnich tygodniach ciąży...Cytat:
![]() Cytat:
ale dzięki za cynk odnośnie wyprzedaży w Wólczance, muszę powiedzieć mężowi, żeby tam zajrzał.Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że dacie radę ogarnąć dla mamy jakąś pracę, choć domyślam się, że nie będzie to proste Wzięłam się dzisiaj za ogarnianie paznokci u stóp i kolejny raz obiecuję sobie, że następnym razem idę do kosmetyczki już nawet napisałam do jednej laski, która przyjeżdża do domu. Tak pozgniatałam to moje biedne dziecię, że mnie cały dzień kopie;p no ale cóż, nie dziwie jej się że się mści.
|
|
#425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pare chwil w klimatyzowanym pomieszczeniu i mam zapalenie zatok Cytat:
https://www.google.pl/search?q=odp%C...IQsAQIWw&dpr=1 Koleżanka z pracy to samo mówiła o dyszach do hydromasażu, też nie polecała ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
dobrze, że wspieracie mamę za wizytęSiedzę właśnie na stronie coccodrillo
|
|||
|
|
|
#426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też będzie wklejane lustro. Halogeny dwa nad lustrem i dodatkowe 4 na suficie więc jest jasno ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-22 o 14:40 |
|||||
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yyy a ja myślałm, że mam fatalną teściową ... z resztą ten sam poziom, moja tylko na fb się chwali swoją rodziną a nas ani rzu nie odwiedziła ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi drzwiami szok. U nas też jest problem z fugami, smętnie to wygląda gdzieniegdzie, a minęły zaledwie 2 lata użytkowania. W jednym miejscu mój TŻ sam musiał zrobić silikon przy umywalce, bo gościu się od tego zaczął dziwnie wykręcać, zupełnie nie pamiętam już czemu, ale z jakichś absurdalnych powodów. I ta niestabilna wanna, o której wspomniałam, jestem zrozpaczona na myśl, że kiedyś trzeba będzie rozwalić całą łazienkę, żeby to zrobić na porządnie, bo teraz jest rozwiązanie tymczasowe w postaci pianki dającej jako takie usztywnienie. Drzwi i panele mi robiła inna ekipa, wzięłam montaż gratis ze sklepu - ale płytki przy wejściu do mieszkania położyła tamta podstawowa ekipa. I teraz przejście płytek w panele ze względu na różnicę poziomów pokryte jest półokrągłą listwą, która trzeszczy za każdym razem, kiedy ktoś na nią nastąpi, czyli zawsze jak ktoś niebędący przyzwyczajonym domownikiem porusza się w tym rejonie - nic innego nie pasowało niż ta półokrągła. Tego kto zrobił płytki nie obchodziły panele i odwrotnie. Już chyba lepiej jakby jeden fachowiec psuł spójnie niż wprowadzać inną ekipę i dodatkowe ryzyko. ![]() Też się zawsze budzę na chwilę przed skurczem. ![]() Cytat:
Cytat:
Ktoś mógłby zapytać po co w takim razie chcę w ogóle mieć sesję, ale fajnie byłoby mieć taką pamiątkę. Mąż się ze mnie śmieje, że ktoś powinien to załatwić wszystko za mnie i tylko by się głowę wkleiło (no i może brzuch ).Na szczęście chociaż stroje mam przewidziane, mam trzy sukienki i jak wybiorę miejsce, to jeszcze zdecyduję, która najlepsza - elegancka, casualowa czy taka zwiewna w kwiatki. ![]() To chyba mój ulubiony sklep, Artur dostał stamtąd jeszcze trochę ładnych ubranek zamówionych przez moją mamę.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-22 o 14:52 |
||||
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Teściowa dziś mi sprzedała tekst, ze powinnam przyzwyczajać się do kawy zbożowej, bo ona wzmaga laktacje.... i oczywiście dieta przy kp obowiązkowa ;D ciekawa jestem co to będzie po porodzie ;D Dobrze, ze mamy swoją kuchnie, i nie będzie widziała wszystkiego co jem
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Oby na coś mama się łapała
![]() Ty masz całe 7 dni mniej ![]() Cytat:
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z mlekiem Piję zawsze na śniadanie![]() Też czekam na 'dobre' rady od swojej..
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie drzemkę....wstałam z taka zgaga, ze smok wawelski to pikus
![]() Help ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Moja trwa już od 20 godzin :/ Ale ale, moja droga, zobacz ten wpis, własnie się natknęłam i aż mi ciśnienie skoczyło (na samym końcu wpisu, część o zgadze): http://crazy-cat-lady.blog.pl/2016/0...rady/#comments Po prostu żremy co popadnie i popijamy gazowanym. Co za głupia pipa to musiała pisać. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zre co popadnie i popijam nie raz gazowanym i zgage mam rzadko. Jak juz sie trafi to trwa kilka dni i jest mega, ale ogolnie to rzadko mi sie trafia na szczescie.
Momentami odnosze wrazenie, ze moj dziec wcale nie spi. Jak mam odstep 5 minut miedzy przeciaganiami w brzuchu to juz dlugo... |
|
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są jeszcze inne ale tu ogranicza ją wiek :/ Świadczeń przedemerytalnych nie polecam nikomu i nigdzie jeżeli ma tylko możliwość człowiek na to nie przechodzić niech się wystrzega. Złodziejska zmiana ustawy... zabiera człowiekowi co długiie lata wypracował... ale wiadomo czasem się nie ma wyjścia. |
|
|
|
|
#439 |
|
Wtajemniczenie
|
nie strasz!
choć ona nie gotuje najgorzej, wiec jak coś co wszystcy jedzą przyniesie, to może być, ale jeśli się weźmie za moja diete, to chyba ją pogonie :Pnie dam jej rządzić, najwyżej się pokłócimy, dziś już sama mówiła (wbrew temu co ostatnio od niej usłyszałam), że na 1szy spacer to rodzice muszą iść ![]() ja też lubie zbożówke, ale tych jej tekstów niekoniecznie :P
|
#440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cocodrillo też bardzo lubię Kupiłam Małej kilka ciuszków, ale oczywiście na wyprzedażach, bo uważam, że ceny regularne to mocna przesada...Cytat:
widzę, że co jedna to lepsza;p moja wczoraj poruszyła temat szczepień, ale ucięłam szybko mówiąc, że jeszcze z mężem tego nie przedyskutowaliśmy;p jeszcze tego brakuje, żeby mi mówiła jak mam szczepić...to już nie jest śmieszne ![]() nie wiem czemu mi się wydawało, że mamy ten sam termin... w ogóle biorąc pod uwagę planowaną u mnie cc to ilość dni się jeszcze zmniejsza ![]() Cytat:
Cytat:
Ależ duszno na dworze... idę przeprasować spodnie i zbieram się pomału na sr... mam nadzieję, że mąż się za bardzo nie spóźni
|
|
#441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie wysokoslodzonych u mnie sie sprawdza Ja nie miałam dzis czasu na żadne śmieciowe żarcie i głownie jadę na owocach. Ostatnio nic innego mi nie wchodzi... Pewnie w ten sposób organizm szuka cukru na który mam ciśnienie w ostatnim czasie.... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Proszeeeee Was. Moja Tesciowa od czwartku bedzie 50 km ode mnie a nie 2500 ... W niedziele maja wpaść na obiad. Już sie boje.... Choć wczoraj do niej dzwoniłam bo potrzebuje akt urodzenia TZ i była dla mnie bardzo miła i nawet zapytała czy coś mi przywieźć... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
coś na uśmiech: http://www.boredpanda.com/funny-anim...dogs-pet-moms/
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy jest coś takiego jak fajna teściowa :P
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#446 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupowałam na allegro (taks amo jak wannę), bo różnica cenowa w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi była b. duża.Cytat:
za szyjkę i udaną wizytę![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście też miała swoje momenty, ale cudownie nas rozpieszczała Jako dzieci spędzaliśmy z bratem u niej każdy weekend. Niestety odeszła jak byłam w liceum. Ale to była ukochana babcia. Moja mama jest za młoda i aktywna by być taką babcią. Ale teściowie są już starsi i jeśli chodzi o dzieci szwagierki to mają je rozpuszczone do granic możliwości. Choć nie ukrywam, że jak tam jestem (w ciąży czy nie) to teściu też nade mną skacze. Teściowa ma swój świat:P ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ja bym jadła!:P Ja tacie zapowiedziałam, że ma mi nagotować i pomrozić jak przyjedzie Ja wyjadą a ja będę w depresji to będę tylko z zamrażarki wyciągać![]() Mój tata świetnie gotuje ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Co do remontu łazienki, ja na pewno wybrałabym opcji wanny z prysznicem. Nie kąpiemy się zbyt często, ale jednak czasami jest ochota się położyć w gorącej wodzie i bąbelkach ![]() Mój tata jak mnie odwiedza to pierwsze co leci to do wanny. Ja na pewno będę mieć w łazience radio wbudowane w ścianę ![]() Moi rodzice mają kabinę z radiem i tak mnie to przyzwyczaiło, że jak idę brać prysznic to włączam radio w telefonie ![]() Również postawiłabym na dobrego fachowca a nie pana zdzisia z pcimia dolnego - pracowałam w tych klimatach i historie moich klientów były przerażające. Ja teraz przed remontem salonu (a u mnie to musi być nisko budżetowy remont bo mieszkanie wynajmowane), rozpisałam sobie to co jest dla mnie najważniejsze. Czyli ustawienie, oświetlenie, ściany, meble, kolory. Trochę się poinspirowałam pinterestem - zresztą polecam jako super źródło inspiracji Do tego szczypta naszego klimatu u mam nadzieję, że będzie ok. Teraz pozostaje mi żyć nadzieją, że TŻ spełni moje oczekiwania jako fachowiec:P
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że im to przejdzie i zaczną się normalnie zachowywać.Cytat:
I dalej senna jestem. ![]() Cytat:
![]() Miłej SR.
|
|||
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rady dziewczyny, gadałam z mamą - ech załamana jest. Jeszcze mi mówi "moja Zuzia się urodzi a babcia nie bedzie miałą na czekolade"
![]() dziewczyny czy wy wiecie, że 9 miesiac zaczyna sie w 35+0??? bo ja się właśnie uświadomiłam... i jeszcze przy okazji przypomniałam sobie że w sobotę bede w 35+0.... ![]() A'propos teściowej - moja mi powiedziala zeby nie kupować dużej gondoli bo ona to jest tylko na 2 miesiace a potem dziecko już sie do spacerówki wkłada.... i zgłupiałam. Wiem, że różnie z tymi gondolami jest ale obstawiłam z pół roku chociaż
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Oj coś nie mam weny na pisanie ale czytam na bieżąco
![]() Wczoraj na szkole rodzenia nic nowego się nie dowiedziałam, była babka od krwi pępowinowej i tyle ale w końcu dostałam numer konta i kwotę do zapłaty za zdjęcia... więc niedługo - mam nadzieję - je dostanę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

Tak naprawdę to znam jedną ekipę, którą odważyłabym się zostawić i nie pilnować, ale terminy mają takie, że chyba z rok prędzej bym musiała się umówić
To TŻ jak już uznał, że sam dokończy, bo wkurzył się na tempo pracy i robił samodzielnie fugi na podłodze w łazience, zrobił to milion razy lepiej 

Po roku dostała emeryturę mizerną, bo mało lat miała przepracowanych i do tego na 1/2, 3/4 etatu.. Ma 740 zł.. Zawsze coś, ale z rodzeństwem opłacamy jej rachunki, a emerytura zostaje jej na żywność.. Mamie jest ciężko z tą myślą, że dzieci ją utrzymują.. ale wie, że nie ma wyjścia i musi dać sobie pomóc..
czerwiec 2015
za wizytę
<3