|
|
#391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#392 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłoby super, poproszę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wiele razy widziałam opcję projektu łazienki w sklepach i trochę żałuję, że z tego nie skorzystałam, tylko zleciłam to mojej nie do końca praktycznej pani architekt wnętrz. Narysowała projekt, ale ekipa remontowa nie wiedziała i tak jak wiele rzeczy zrobić np. jaki jest wymiar tego czy tamtego, jak układać płytki biorąc pod uwagę że trzeba będzie niektóre ciąć itp., myślę że w takim sklepie, gdzie sprzedają konkretne produkty zrobiliby to bardziej sensownie. W sklepie też można dobrać gotowe szafki, a ja musiałam zrobić na wymiar.Ale za to ominięcie sklepu stacjonarnego i zakup baterii, wanny, umywalki, toalety, a także płytek w necie wyszedł bardzo korzystnie cenowo. Nie wiem jakie rozwiązanie kąpielowe byś chciała mieć, ale na wszelki wypadek napiszę o jednej mojej bolączce łazienkowej. Jakbyś chciała robić wannę z opcją korzystania z niej jako prysznica np. z parawanem, to z moich własnych upierdliwych doświadczeń - wanna akrylowa musi być bardzo stabilna, najlepiej jakby stała na jakichś cegłach, bo inaczej woda z prysznica będzie się lała po ścianie na podłogę.
|
||||
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez wozek i foteli będziemy mieć dop pod koniec lipca.... Wiec niech młody tez czeka aż przynajmniej będziemy mieć go w domu ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
wczoraj od południa wylegiwałam się w basenie w ogrodzie u koleżanki - coś cudownego ![]() Cytat:
I tarcze szkolne naszywane na rękawie![]() I szczerze mówiąc nie miałabym nic przeciwko takim samym/ujednoliconym ubiorom dzieci w szkole. Może nie aż w wersji "chałatowej", ale tak jak chyba Tinker pisała o wytycznych w szkole jej córy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, że ubzpieczenie pokryje większość kosztów, ale remont łazienki w tym momencie to jest masakra i tak ![]() Cytat:
Szczególnie, że Ty z tymi wymiotami zdaje się masz od początku problem :/Zgagi nigdy nie miałam, to nie poradze nawet ![]() Cytat:
Cytat:
Co do projektu, to niecałe 2 lata temu robiłam bezpłatnie w castoramie: babka przysłała na maila, a potem kilkakrotnie wprowadzała poprawki po moich sugestiach, a na koniec obliczyła ile m2 i jakich płytek musimy kupic. Po wszystkim nadmiar można było oddać i odzyskac kasę. W Leroy wtedy projekt kosztował 300 PLN, ale odliczali to potem jesli sie u nich go realizowałao czyli kupowało płytki. W kilku pozostałych centrach typowo łazienkowych jak np. "max-fliz" itp. zawsze był jakiś koszt za projekt, odliczany potem od końcowej kwoty za płytki. Uciekam zaraz na chwilę do pracy, bo czeka tam na mnie do obioru tens na poród od koleżanki z innego oddziału Jakiś lunch przy okazji zjem i kilka bieżących rzeczy ogarnę. Mam nadzieje, że do końca tego tygodnia już wszystkie sprawy zawodowe zakończę.
|
|||||||||
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To wagą tym bardziej nie musisz się przejmować.
|
|
|
|
|
#397 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby do sprzątania była jak najprostsza. W większości marketów budowlanych zrobią Ci projekt za darmo. IKEA ma darmową aplikację do projektowania - nie korzystałam z niej, ale można spróbować. Cytat:
tylko że pewnie połączyłabym je z jakimś ecru żeby jaśniej było ![]() Cytat:
Ja mam jeszcze lustro wklejane w kafle i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania. Do tego mam nad nim ledy i światło jest super - wszystko pięknie widać
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jakto tak??? :/
|
|
#400 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też chyba do szpitala nie będę brała tych naj naj bo nie wiadomo czy wrócę z nimi Cytat:
![]() Cytat:
Ja na szczęście pamiętam o wszystkich. Nawet o teściach, mój tż natomiast kompletnie nie ogarnia tego tematu ![]() Nie wie kiedy jego matka/ojciec mają imieniny, urodziny, cokolwiek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miałam bóle krzyżowe, odcinek lędźwiowy kręgosłupa bolał mnie jak diabli. Tż masował, a ja żadnej ulgi nie czułam Niestety, związane jest to z moim skrzywieniem kręgosłupa. Teraz też się bardzo tego boję.... |
|||||
|
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam fartuszek i naszyta na to tarcze szkoły. Ale tak było tylko do 3 klasy. Pózniej już nie było fartuszków. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
No tak:/ obiecanki cacanki:/ Nasz zamówiliśmy w ostatniej chwili:/ 8 tyg czekania... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Orange ja w ciągu ostatniego roku robiłam 3 łazienki, w tym 2 w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Moje spostrzeżenia:
- łazienka na której nie oszczędzaliśmy wyszła gorzej niż ta którą robiliśmy po kosztach byleby się dało z niej korzystac... - baterie kpowaliśmy przez neta do wszystkich (i wymyślne i proste i zwykle) zdecydowanie bardziej się opłaca. - projekty robią markety budowlane - rok temu za darmo i bez zakupów u nich zrobiliśmy taki projekt w leroy (bez szału, dokladnych wymiarow tylko po to zeby zwizualizowac sobie nasza wizje) teraz wlasnie trzeba zaplacic i odliczaja to od zakupów. - mam wanne w 2 łazienkach i prysznic z głebokim brodzikiem w 1. Nie był to najlepszy wybór bo akurat tam mamy mega twarda wode - jak wyglada kabina nie musze mówic - wszystko zależy od twoich potrzeb i wymiarów łazienki, z tego co wiem mieszkasz w domu, więc może wymiary sa wieksze niż klitka w bloku, my postawilismy na praktycznosc stad szafka z umywalka stojąca pomimo ze bardzo podobaja mi się blaty i umywalki nablatowe... - polecam zrobienie rundy po sklepach z aranzacjami (wiem ze to idealny moment na to Chyba tyle tak myśle ![]() Właśnie się dowiedziałam, że moja mama dostała wypowiedzenie z pracy po 30 latach... Likwidacja szkoły. 3 lata do emerytury.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#403 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że mam też inne oznaki niskiego magnezu (czy może potasu?) typu drganie powiek i nie wiadomo jak ta sytuacja wpływa na kwestie czysto ciążowe. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do czasów oczekiwania na wózki to byłam mile zaskoczona sprowadzeniem naszego w około 2 tygodnie (a umowa była na 4). W sklepie mówili, że akurat z firmy Jedo wózki są szybko, na inne kilku polskich firm trzeba dłużej czekać. Cytat:
![]() Współczuję sytuacji z pracą mamy.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-22 o 11:51 |
||||
|
|
|
#404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Na 99% przysługuje jej świadczenie przedemerytalne. Kokosy to nie są, ale zawsze jakaś kasa.
|
|
#405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo mi przykro... Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje mamie;/ Przed samą emeryturą później ciężko coś znaleźć;/ Mama jest nauczycielką?
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..nie cytuję, bo nie mam weny..tyle co doczytałam- Orange współczuję katastrofy łazienkowej..w takim momencie
LUnaLove - porażka z pracą mamy..likwidacja likwidacją,ale czy aby napewno przed emeryturą mogą tak zostawić na lodzie? gratuluję wszytskich udanych wizyt..ja też zaraz jadę, najpierw załatwić parę spraw, a potem do lekarza..jak będę mieć moc to wieczorem wdepnę do Was.. |
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W nowym domu będę na szczęście miała wannę + prysznic. Cytat:
![]() Choć czuję się coraz gorzej....o wiele gorzej niż w 1 ciąży :/ |
|||
|
|
|
#409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co zrobimy, dla mnie to nie najlepszy moment na takie akcje.
||
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierniczku odezwij się wieczorem
Cytat:
|
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech uda się do ZUS bo są świadczenia przedemerytalne dla osób zwolnionych, a mających krótki okres do emerytury. Dokładnie nie ogarniam tematu, bo to nie moja działka, ale często pracownicy przychodząc do Nas do HR o czyms takim wspominali. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Daj znać jak po wizycie |
|||
|
|
|
#412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To może bym sobie tak właśnie zwiększyła. ![]() Cytat:
Powodzenia u lekarza, odezwij się wieczorkiem. ![]() Cytat:
Właśnie jakoś inaczej jest z nauczycielami, ale można dopytać w zusie o szczegóły. Ciężka sytuacja, życzę Wam, aby znalazło się korzystne rozwiązanie.
|
|||
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie, mama ma 52 lata, ma lata pracy a nie ma wieku.
Cytat:
Orange Piernik ma 100% racji, dobry majster to podstawa, on doradzi, coś podpowie i przede wszystkim nie spie%^& roboty. Ja na swoją łazienkę w Krk nie mogę patrzeć po roku, widze dosłownie wszystko. Nierówne fugi, nieszlifowane płytki gresowe - nie przyznali sie ze nie maja sprzetu do takich. A na wsi u nas i u mamy detale sa super.
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę po 6 dziennie a i tak mam czasem drgająca powiekę albo cos innego. No i skurcze łydek chociaż jak czuje, ze sie zbliża to tez odrazu ale delikatnie próbuje napiąć lub prostować na maksa tak żeby nie złapało bo nie zawsze działa... Cytat:
Odezwij sie koniecznie! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
U was też nie ma czym oddychać? Dopóki jestem w mieszkaniu, to da się żyć, ale wyjście na dwór z głupim praniem to zawroty głowy i mdłości
![]() TŻ jutro ma wolne i zapowiedział, że mam dzisiaj w tym burdlu siedzieć i nic nie sprzątać, odpoczywać i spać, bo jak nie ma czym dychać to żebym mu rodzić nie zaczęła i jutro będziemy walczyć wspólnie, znaczy się ja będę mówić co trzeba zrobić i gdzie położyć, a on będzie robić
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-22 o 13:20 |
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno u nas strasznie, ale ja się nie ruszam z domu. Klima na 24 stopnie ustawiona, więc nawet trochę chłodno, nakryłam nogi kocem ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez... Dobrze ze chmury naszły to jak będę jechała do lekarza może jakoś trochę lepiej bedxie. Całe szczęście ze w domu mamy chłodniej niz na zewnątrz bo bym chyba umarła. Ale właśnie wybieram sie z psem i mi sie to średnio widzi :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#419 | |||
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
U mnie też jest trochę niedociągnięć w łazience i nie tylko, bardzo to denerwujące - a majster był polecony, sprawdzony i w ogóle. Następnym razem będę bardziej patrzeć ekipie remontowej na ręce. :P Cytat:
Taki stan przedskurczowy też ostatnio miewam, prostuję wtedy mocno stopę i łydka pozostaje bezpieczna, ale niestety łapie w palcach. :P Cytat:
U mnie nie ma czym, teraz wyszłam do piekarni i bardzo źle to zniosłam. :/ Na jutro macie dobry plan.
|
|||
|
|
|
#420 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam prysznic na poziomie zero tj obniżone płytki. Cytat:
![]() Ponadto musi tam być pralka, no i chciałabym bidet ale to zobaczymy czy wlezie... dziś będę mierzyć wieczorkiem jakie tam są faktyczne wymiary .... chciałam jeszcze upchnąć suszarkę ale wtedy musiałabym okno przenieść a wtedy dom z zewnątrz będzie głupio wyglądał bo nie będzie spójny z górą rodziców .... Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odpowiem wspólnie bo jestem w pracy i oczywiście czasu na cokolwiek brak. Cudownie, że jesteście Dzięki za ogrom rad, musimy z mężem pojechać po marketach, popatrzeć na coś nie coś. generalnie waham się czy nie zrobić właśnie mixu prysznica i wanny wtedy weszłaby mi suszarka i pralka i bidet i jeszcze dałoby się przejść ![]() tylko z drugiej strony marzę o prysznicu osobno no iwanna musi być bo ja prysznic tylko latem a zimą się wygrzewam we wrzątku w wannie ![]() no nic wieczorem pomyślę na spokojnie dzieki za cynk z tym gdzie by mi projekt zrobili PS. Piernik dobrze, że się odzywasz bo już się martwiłam. Powodzenia u lekarza ![]() Lunlov współczuję mamie ![]() masakra w takim momencie życia ... ehh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

Narysowała projekt, ale ekipa remontowa nie wiedziała i tak jak wiele rzeczy zrobić np. jaki jest wymiar tego czy tamtego, jak układać płytki biorąc pod uwagę że trzeba będzie niektóre ciąć itp., myślę że w takim sklepie, gdzie sprzedają konkretne produkty zrobiliby to bardziej sensownie. W sklepie też można dobrać gotowe szafki, a ja musiałam zrobić na wymiar.

A dziś to już dzieci w przedszkolu wiedzą kto co ma, co chcą mieć co jest lepsze a co gorsze. Bombardują te dzieci reklamami i potem dzieci chcą to mieć bo np. Karolek i Franio maja tą zabawkę a ja nie. Ja nie mam zamiaru rozpuścić dziecka i kupować jej wszystko co zechce ale nie chcę też jej wszystkiego odmawiać.