![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Cytat:
3maj sie. Co ma byc to bedzie. Moze sie jednak synek zdecyduje na wyjście dołem, a jak nie trzeba bedzie do niego zapukać. Jakakolwiek droga sie uda do Ciebie bedzie to dobra droga ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn tak, internistka powiedziala, że takie ciśnienie mieści się w granicach normy i nie kwalifikuje się na ip, leki daje mi, bo wychwyciłam wzrost, no i że ja jestem obyta z tematem i wiem, jak działać w razie W. A ten gin wczoraj powiedział, że jak dziś jeszcze nie będzie obniżki na tych dwóch zaleconych przez internistkę, to dołożyć trzeci dopegyt mogę spokojnie. Tak więc tak mam zamiar zrobić. W ciąży z synkiem (chyba już od 20 tc bylam na lekach) robiłam tak, że miałam tabelkę w kompie, którą wysylałam ginowi co kilka dni. Na dwóch dopegytach bylo tak sobie (skoki), więc on telefonicznie zalecił mi trzecią, znów tabelki szły mailami, dalej nie było idealnie, więc znów telefonicznie do 4 mi zwiększył, a na wizycie mi to tylko wklepał w kartę ciąży. Więc teraz też na spokojnie podchodzę do tego, bo wiem, że gdyby gin był dostępny i pogadałabym z nim, to dokładnie to by mi zalecił. Na ip on kazał jeździć, gdy jedenz pomiarów przekroczy 140 lub 90. Jestem świeżo po usg, dziewczyny super, więc póki co nie pcham się do szpitala, bo to ciśnienie jakieś mega wcale nie jest. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- TinkerrBell, tak mi przykro ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze Twoja dwójeczka nie pcha sie do wyjścia i nie przysparza zbyt dużych problemów ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się. ![]() Cytat:
![]() Te części z rurkami bym ręcznie wyczyściła, w pralce je wytrzęsie pewnie za bardzo. Ja też nie wiedziałam, że nasz wózek ma taką regulację, tzn słyszałam ogólnie o takim rozwiązaniu, ale nie wiedziałam że występuje ono u nas i też kliny oglądałam. ![]() W ogóle jak ostatnio złożyliśmy wózek to dużo więcej się o nim dowiedziałam. ![]() ![]() A z dopasowywaniem co do czego u nas był kłopot i bez zdejmowania tego materiału, chociaż wózek jest moim zdaniem super, to instrukcja jest beznadziejnie napisana. :P Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-07-20 o 12:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VII.
Ja mam dzisiaj to samo, autentycznie nic mi Sie nie chce i w dodatku cała jakas połamana jestem a wczoraj jeszcze zaczął mnie tak lipca kręgosłup/biodro? Sama nie wiem co to zaczęłam sie zastanawiać czy nie rwa :pała: Origa- zrobienie tej literki zajęło mi łącznie moze 30min? Tija- dzięki za Twoja opinie odnośnie znieczuleń i tych wszystkich ważnych rzeczy! Bardzo istotne informacje. Akurat tez dzisiaj mam ostatnia SR i musze oddać plan porodu. Pierniku- tez ostatnio miałam okres spokoju (stres w ryzach) ale znowu zaczynam bardziej histeryzować. Ehhh Navoie- dzięki za tak obszerny opis obsługi na polnej i cieszę sie, ze jest super. A nie wiesz jaki lekarz Cie "obsługiwał" albo u jakiego jesteś na oddziale? I fajnie, ze ta dziewczyna z wrześniowej tez jest zadowolona (chyba Piernik wspominała) To mnie pociesza. Kupiliśmy przewijak i wczoraj kupiłam dwie wody z dziubkiem do torby szpitalnej :cojest?: musze sie zmobilizować. Moj humor moze tez wynikać z tego ze TZ idzie w pt rano do szpitala i nie wiemy jak długo tam zostanie.... I zostanę sama ![]() ![]() A tak poza tym to idę sie szykować i idę do fryzjera - musze podciąć klaki bo suche mi sie zrobiły i tak juz nieładnie wyglądają... Także liczę na to ze humor mi sie poprawi ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-07-20 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My tak wczoraj mieliśmy z łóżeczkiem - niby jest instrukcja ale w taki sposób przedstawiona ze nie wiadomo który bok trzeba rozciągnąć ... Z 20 min męczyliśmy sie.. Dodam ze dziecko bedzie spało w łóżeczku turystycznym nie drewnianym ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Mnie też dzisiaj wypuścili ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Piernik mi podpowiedział, że mam mamę oddelegować do robienia gołąbków
![]() ![]() Wiecie jak mi się nie chce pakować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Tinker nie przejmuj sie, jeszcze jest chwila czasu, moze dzieć sie da namówić na wyjście po dobroci
![]() ![]() Mnie tez zalezy na porodzie SN i bez indukcji i bede sie modlić i robic wszystko zeby sie udało ![]() Ja sie na początku nastawiałam na zzo i w ogole nie było opcji zeby mnie ktos przekonał zeby to nie brac, a im bliżej porodu tym bardziej mysle ze po co mi to zzo, ze przeciez dam rade ![]() ![]() W pon odebraliśmy od koleżanki wózek camarelo sevilla, czarny ![]() ![]() Wczoraj w necie zamówiłam fotelik maxicosi cabriofix i adaptery, bo kolezanka woziła dzieci w foteliku z zestawu....tż sie teoche burzył ze po co kupować skoro ona dwójkę woziła i nic sie nie stało ale wytłumaczyłam mu po co sie kupuje fotelik z atestami, juz nie chciała mu pokazywać filmów co sie z dzieckiem dzieje w trakcie wypadku jak jest fotelik słaby :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
TŻ zrobił Esikowi z kartonu mieszkanie z korytarzami
![]() ![]() ![]()
#433 |
Zakorzenienie
|
Florencee, nie mamy instrukcji
![]() ![]() Godzine temu zmeczona nic nie robieniem (nie licze wstawienia prania, no bez jaj ![]() ![]() ![]() Tija, przez Ciebie musze isc odpalic laptopa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Tinkerr, trzymam kciuki żeby po następnym masażu się coś ruszyło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja też robię dziś NIC. Młoda rysuję, obiad mam z wczoraj ![]() W ogóle kiepsko się czuję dziś, brzuch pobolewa.... mam jakieś schizy , że coś się może zacząć dziać. Jutro wizyta u gin, może mnie uspokoi albo i nie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Tija, wierze Ci. Mi na tym etapie ciąży by też się już nie chciało.... a potem rozpakowywanie...to już w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Tija, a co Ci gin o pępku powiedział?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Że to może, a nie musi być przepuklina. Okaże się po porodzie. Jak to będzie przepuklina to wtedy się będziemy martwić.
#438 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdzieś Ty tego biedaka zamknęła? gazetki upchane,żeby się nie nudził? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam się tam zamknął ![]() ![]()
![]() |
#440 |
Zadomowienie
|
Health Visitor była, zostawila tone ulotek i poszła. Wróci jak sie młody wykluje. Pogadała o szczepieniach, dała materiały i mam wybrać co mnie interesuje i na następnej wizycie będziemy ustalać co i jak(szczepienia w UK sa nieobowiązkowe).
Kalendarz szczepień do wglądu dla ciekawych. Moje koty narobiły mi wstydu bo sie zachowywały jak glupie. Właziły na nią, chciały jej wejść do torby...z pewnością jest cała we włosach ![]() Normalne koty uciekają od obcych ... Ale nie moje oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Pierniku mi na ip mówili w tamtej ciąży, że przy lekkiej zwyżce zawsze mogę sobie wziąć doraźnie dodatkową tabletkę. Więc mozesz spróbować też tak. A na jakiej ty dawce jesteś?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Kiszony ogórek z mlekiem i popity wodą to zły pomysł w ciąży. Powiem nawet ze to diabelskie połączenie
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pakowanie to jest pikuś.....rozpakowywanie to jest tragedia ![]() Dobrze, że zamówiliście bagażówkę, oszczędzicie sobie nerwów i jeżdżenia we wszystkie strony ![]() A gołąbki to bym sobie zjadła ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Rozumiem, że teraz oczekujesz na skurcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tak, kartony to wielka miłość ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zadomowienie
|
Wcześniej takie połączenie było niezauważalne dla mojego organizmu ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Normalnie nie wiedziałam ktora strona sie nastawiać Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Za maślanka nie przepadam... Za to dziecku sie podobało bo jak nie mogłam zdecydować sie czy siadać czy klękać (normalnie jak podczas mszy) to synek sie rozszalał... ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no patrz -jaki zdolny.. Cytat:
Cytat:
o blee.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siadasz z miska na kolanach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
Chyba najgorsze za mną
![]() Cała akcja zmobilizowała mnie do ruszenia sie z kanapy ![]() Idę ... Zmienię pościel w sypialni, moze w końcu sprawdzę co mam spakowane do szpitala bo cały dzień mi sie nie chciało Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
o widzisz.. a w szpitalach na słabsze ruchy nawodnienie polecają, powinnas opatentować metodę na ogóra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.