Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-05, 19:10   #421
ickythumb
Przyczajenie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

pomarancza90: ja ale jade zawieść papiery dopiero jutro, ew. we wtorek. hmm może orientujesz się czy było dużo chętnych? bo mature zdałam dobrze, z wyjątkiem wos-u, który skopałam i który zawala mi średnią (gdybym go nie zdawała to miałabym ok 10 punktow wiecej ok 100)
ickythumb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 20:02   #422
pomarancza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ickythumb Pokaż wiadomość
pomarancza90: ja ale jade zawieść papiery dopiero jutro, ew. we wtorek. hmm może orientujesz się czy było dużo chętnych? bo mature zdałam dobrze, z wyjątkiem wos-u, który skopałam i który zawala mi średnią (gdybym go nie zdawała to miałabym ok 10 punktow wiecej ok 100)

ooo jak fajnie moja średnia to 91,3. ja zaniosłam w czwartek. No powiem ci ze było sporo osób;/ w kolejce stałam jakies 20 min, a zamną tyle osób było, że hohoho... ale w tym samym pokoju była turystyka i geofrafia więc połowe ludzi to napweno na turystykę albo i wiecej, bo turystyka taka popularna. Bardzo miła obsługa, miły młody pan ;p hehehe;d
pomarancza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 20:20   #423
ickythumb
Przyczajenie

mam taką nadzieję, że większość na turystykę. mnie ona kompletnie nie interesuje. celuje tylko w geografię ;D mi dokładnie wychodzi 87 (teraz pluje sobie w brodę, ale cóż, będę się cieszyć nawet jeśli przyjmą mnie z drugiej rekrutacji) Szkoda, że nigdzie nie ma informacji na temat progu na geografię z tamtego roku.
Stary 2009-07-05, 20:31   #424
pomarancza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ickythumb Pokaż wiadomość
mam taką nadzieję, że większość na turystykę. mnie ona kompletnie nie interesuje. celuje tylko w geografię ;D mi dokładnie wychodzi 87 (teraz pluje sobie w brodę, ale cóż, będę się cieszyć nawet jeśli przyjmą mnie z drugiej rekrutacji) Szkoda, że nigdzie nie ma informacji na temat progu na geografię z tamtego roku.
nie znam progów ale dowiedziałam się od kilku osób, że matura na 70% z gegry rozszerzonej wystarczy w pierwszej turze, tylko nie wiem jak inne przedmioty, nie wiem z jakim wynikiem trzeba zdac;/

bądzmy dobrej myśli
pomarancza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 20:47   #425
ickythumb
Przyczajenie

ano, już w piątek będziemy wiedziały. i racja trzeba być dobrej myśli
Stary 2009-07-05, 21:30   #426
agulek16
Przyczajenie

wszystkie dowoziłyście dokumenty?.. bo ja wysłałam bo nie mam jak jechać i maja na jutro dojść, to chyba nic nie szkodzi prawda?
agulek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 21:33   #427
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivi12399 Pokaż wiadomość
nie nie dostanie się .. może sobie pomarzyć ...

luuuuuuuudzie .. z takim wynikiem to na prawo na UJ przyjmowali ... trochę pomyślunku ...

sory za wredną ironię ale naprawdę już nie można czytać na tych forach , że ktoś ma po 90 ileś % i on nie wie czy się dostanie . . :| a potem człowiek po nocach spać nie umie bo się przejmuje ...
Ja się stresuję jako starsza siostra
Co do pogrubionego - no comments...

Powodzenia!
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 21:40   #428
Dotka90
Zakorzenienie

Mam pytanie: składam papiery na socjologię i pracę socjalną, czyli muszę zawieźć dokumenty na ul. Podchorążych (socjologia) i na Ingardena (praca socjalna), tak?
W dwóch osobnych teczkach, z etykietką. I co mam zabrać? Potwierdzenie rejestracji, ksero świadectwa dojrzałości i świadectwa ukończenia LO, dowód wpłaty.
Etykietkę obojętnie w którym miejscu na teczce naklejam? Może być na środku, czy jest jakieś określone miejsce?
I jeszcze: nie wie ktoś w jakich godzinach mogę na Ingardena jechać? Bo na Podchorążych między 10, a 14, a tam nie ma godzin podanych, to może ktoś wie...?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 21:43   #429
Vivi12399
Raczkowanie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;13105024]Ja się stresuję jako starsza siostra
Co do pogrubionego - no comments...

Powodzenia![/QUOTE]

no tak się mówi , ale to taki żargon tylko ... neverminde a gdzie Twoja siostra startuje ?
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 22:48   #430
winehouse18
Raczkowanie

zawichrowana fajnie... ja tez jesli nie wyapli dzienne to zaocznie skladam.... a jak maturka? kurcze ...a nie chcesz sprobowac na dzienne?
winehouse18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 07:28   #431
winehouse18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winehouse18 Pokaż wiadomość
zawichrowana fajnie... ja tez jesli nie wyapli dzienne to zaocznie skladam.... a jak maturka? kurcze ...a nie chcesz sprobowac na dzienne?
Cytat:
Napisane przez zawichrowana Pokaż wiadomość
winehouse18 ja chyba złoże na pracę socjalną albo socjologię ale to raczej zaocznie.
Na pracę socjalną zaocznie dopiero od 15 sierpnia... kurcze.

dobrze wiedziec ze jeszcze ktos sie wybiera .. no pewnie jak nici z moich planow odnosnie dziennych ( co bardzo mozliwe) to tez sie upre na te zaoczne... ale bedzie ciezko ;/

od kiedy na 'prace socjalna'? .. ja wyczytalam ze rekrutacja jest dopiero od wrzęsnia.. wlasnie tam.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: składam papiery na socjologię i pracę socjalną, czyli muszę zawieźć dokumenty na ul. Podchorążych (socjologia) i na Ingardena (praca socjalna), tak?
W dwóch osobnych teczkach, z etykietką. I co mam zabrać? Potwierdzenie rejestracji, ksero świadectwa dojrzałości i świadectwa ukończenia LO, dowód wpłaty.
Etykietkę obojętnie w którym miejscu na teczce naklejam? Może być na środku, czy jest jakieś określone miejsce?
I jeszcze: nie wie ktoś w jakich godzinach mogę na Ingardena jechać? Bo na Podchorążych między 10, a 14, a tam nie ma godzin podanych, to może ktoś wie...?
tak w dobrych miejscach masz skladac dokumenty.. . na tych wlasnie ulicach sie znajduja.

Na Ingardena miedzy 10-15 .. wlasnie dzis tam jade.. spodziewam sie tłocznych kolejek .. juz nie mowiac o tym ze zastanawiam sie czy tam dotre

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 07:40   #432
EverybodyLies
Raczkowanie

GG do EverybodyLies Send a message via Skype™ to EverybodyLies

Zdałam mature z polskiego podstawowego na 79% i angielskiego podstawy 88%, złożyłam jednak papiery na dzienne, na filologie polską (nauczycielską) i na stosunki międzynarodowe. Niech mnie ktoś pocieszy i powie tak realnie czy są jakieś szanse ??
Stary 2009-07-06, 07:55   #433
winehouse18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EverybodyLies Pokaż wiadomość
Zdałam mature z polskiego podstawowego na 79% i angielskiego podstawy 88%, złożyłam jednak papiery na dzienne, na filologie polską (nauczycielską) i na stosunki międzynarodowe. Niech mnie ktoś pocieszy i powie tak realnie czy są jakieś szanse ??
szanse zawszes są ..musza byc..sama startuje z podstawa na dzienne
...badz dobrej mysli... ja np. nie wierze ze dostane sie za pierwszym razem..ale duzo osob moze zrezygnowac oby!!!

dzis jade zawiesc dokumenty...
Stary 2009-07-06, 08:02   #434
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Masz zdane podstawy, ale wyniki dość wysokie, a w tym roku bardzo różnie z tym. Nie wiem jak na stosunki, ale na nauczycielską filologię masz szanse, bo z tego co widziałam w sekretariacie, to tłumów nie ma. No, chyba że się zrobiły później.
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 08:38   #435
EverybodyLies
Raczkowanie

Cytat:
szanse zawszes są ..musza byc..sama startuje z podstawa na dzienne
...badz dobrej mysli... ja np. nie wierze ze dostane sie za pierwszym razem..ale duzo osob moze zrezygnowac oby!!!

dzis jade zawiesc dokumenty...
uhhh miejmy nadzieje i masz racje bądźmy dobrej myśli
Ja byłam w piątek zawieźć i powiem Ci, że jakichś strasznych kolejek to nie było, na filologii dwie dziewczyny przedemną (ale zrobiłam wywiad i okazało się, że na inną specjalizację) a w auli gdzie stosunki i administracja trzy osoby, ehhh no ale przecież do środy można składać.

Cytat:
Napisane przez ulf Pokaż wiadomość
Masz zdane podstawy, ale wyniki dość wysokie, a w tym roku bardzo różnie z tym. Nie wiem jak na stosunki, ale na nauczycielską filologię masz szanse, bo z tego co widziałam w sekretariacie, to tłumów nie ma. No, chyba że się zrobiły później.
No mi właśnie zależy na tej filologii najbardziej.
Stary 2009-07-06, 08:48   #436
ulf
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam w piątek zawieźć i powiem Ci, że jakichś strasznych kolejek to nie było, na filologii dwie dziewczyny przedemną (ale zrobiłam wywiad i okazało się, że na inną specjalizację) a w auli gdzie stosunki i administracja trzy osoby, ehhh no ale przecież do środy można składać.

No mi właśnie zależy na tej filologii najbardziej.
Też złożyłam na nauczycielską filologię. Ale cały czas się waham. Bo to byłby mój drugi kierunek, a to dość wymagające studia, w sensie dużo czytania i nauki.
O dostanie się nie boję, tylko nie jestem pewna, czy chce XD
ulf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 09:21   #437
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivi12399 Pokaż wiadomość
no tak się mówi , ale to taki żargon tylko ... neverminde a gdzie Twoja siostra startuje ?
Brat UP: stosunki międzynarodowe (jako backup plan ), UJ: socjologia, europeistyka, dziennikarstwo. Jak wspominałam, ma 62 % z WOSu, więc... zobaczymy

A mnie tylko praca mgr została i kończę ze studiami. Trochę żal...

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2009-07-06 o 09:23
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 09:43   #438
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

tak w dobrych miejscach masz skladac dokumenty.. . na tych wlasnie ulicach sie znajduja.

Na Ingardena miedzy 10-15 .. wlasnie dzis tam jade.. spodziewam sie tłocznych kolejek .. juz nie mowiac o tym ze zastanawiam sie czy tam dotre
O dzięki za info
Hmm, ja się zaraz zbieram na Podchorążych, zobaczę, może na Ingardena też zdążę, zależy, czy będą korki no i jakie będą kolejki.

Aczkolwiek tak sobie myślę, po cholerę ta elektroniczna rejestracja, skoro trzeba jechać i złożyć dokumenty??
Na UJ jest tylko ERK,jeśli się dostaniemy to dopiero dowozimy dokumenty, tu nie mogło być tak samo?
Stary 2009-07-06, 09:48   #439
EverybodyLies
Raczkowanie

Cytat:
Na UJ jest tylko ERK,jeśli się dostaniemy to dopiero dowozimy dokumenty, tu nie mogło być tak samo?
Na UŚ w Katowicach jest tak samo, tylko elektroniczna rejestracja, pełna wygoda
Stary 2009-07-06, 10:09   #440
Dotka90
Zakorzenienie

No i to rozumiem...
Po cholerę wozić dokumenty przez całe miasto (w moim przypadku), jeszcze w dwa różne miejsca, stać w kolejkach itd, skoro i tak mogą mnie nie przyjąć?
Właśnie ERK powinna być wszędzie, a jak się dostanę, to wiadomo, że trzeba wtedy zawieźć dokumenty, no ale to zrozumiałe.

No cóż, jadę zawieźć te papiery, bo się zaraz okaże, że nigdzie nie zdążę :P

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

A dokumenty składa się do 8 lipca, tak?
Stary 2009-07-06, 10:21   #441
EverybodyLies
Raczkowanie

No ja musiałam ponad godzinę się tłuc busem do Krakowa i jeszcze przy okazji tej całej wycieczki zgubiłam portfel, tyle z tego wszystkiego pożytku mam jak mnie nie przyjmą to ja nie wiem, noooo nie wiem.

do 8
Stary 2009-07-06, 10:33   #442
9kini0
Rozeznanie

Witam Wizażanki Któraś z was wybiera się może na Biologię zaocznie? Ja zaraz jadę zawieźć te wszystkie papiery. BTW myślicie że po ZAOCZNYCH studiach można znaleźć pracę jako nauczyciel czy są problemy? 3majcie sie

"jesteś własnością tego, co posiadasz" FC

9kini0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 10:34   #443
Hello11
Przyczajenie

No to pocieszcie się i pomyślcie o tych co tłukli sie pociągiem i nie godzinę a 4 ;P
Hello11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 10:46   #444
EverybodyLies
Raczkowanie

Dziewczyny z poza Krakowa - jeśli dostaniecie się na dzienne myślicie o jakimś mieszkaniu? Czy może akademik albo codzienne dojeżdżanie? Bo ja to nastawiłam się na mieszkanie tylko nie bardzo z kim mam wynająć, może któraś w razie czego byłaby chętna?
Stary 2009-07-06, 10:57   #445
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

Cytat:
Dziewczyny z poza Krakowa - jeśli dostaniecie się na dzienne myślicie o jakimś mieszkaniu? Czy może akademik albo codzienne dojeżdżanie? Bo ja to nastawiłam się na mieszkanie tylko nie bardzo z kim mam wynająć, może któraś w razie czego byłaby chętna?
ja z kolezankami chcemy wynajac mieszkanie i poszukujemy jeszcze jednej wspolokatorki
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 11:07   #446
Vivi12399
Raczkowanie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;13108910]Brat UP: stosunki międzynarodowe (jako backup plan ), UJ: socjologia, europeistyka, dziennikarstwo. Jak wspominałam, ma 62 % z WOSu, więc... zobaczymy

A mnie tylko praca mgr została i kończę ze studiami. Trochę żal... [/QUOTE]

mhm.. no na up nie chcą wosu ale zobaczymy ja mam już mówiłam,że mam takie wyniki .żeeee... Oo

Cytat:
Napisane przez Hello11 Pokaż wiadomość
No to pocieszcie się i pomyślcie o tych co tłukli sie pociągiem i nie godzinę a 4 ;P
oo o o o o właśnie ..ja też..w pociągu od 6:30 do 10:30 później kolejka na AWF do 11:30 ale na UP kolejek żaaaaaadnych więc szybko

Cytat:
chyba bym do głowy dostała z codziennym dojeżdżaniem mieszkanie sobie wynajmę o ile się dostane....
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 11:47   #447
EverybodyLies
Raczkowanie

No to czekamy do piątku, ja szczerze powiedziawszy jestem cała w nerwach i miejmy nadzieje, że będzie okazja to zgadania się apropo tego mieszkania
Trzymam kciuki za wszystkich
Stary 2009-07-06, 13:31   #448
winehouse18
Raczkowanie

Cytat:
dobra mysl przede wszystkim.. kurcze ja np powiem Ci szczerze w gole nie mialam skladac na dzienne ... ..alee jakos tak mnie naszlo z noż .. bo dla duzej ilosci osob UP jest wiesz...wyjsciem awaryjnym... i dlatego mysle ze mozemy miec szanse choc co prwada ja na inny kierunek ale jak ktos wszeniej powiedzial w tym roku tylko7% zdawalo rozsz PL.. i poszlo jak sama pewnie wiesz nie najlepiej ..takze cudow nie bedzie.lepiej zdac podstawe a wlasnie przyzwoicie .

P.S. ja tez nie jestem z Kraka ..dojeżdzam cos kolo 30/40 min.... nie wynajmuje nic chociaz fajnie by bylotakie akademickie zycie

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

tak w gole to wlasnie wrocilam..dzis bylam zawiesc dokumenty... i przyjmowali w sali 7 ... w sekretariacie byly 3 babki tam .... i kooooorwa nie chce nic mowic ale kolejka byla ladna ;/ ale szybko szło uf

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
O dzięki za info
Hmm, ja się zaraz zbieram na Podchorążych, zobaczę, może na Ingardena też zdążę, zależy, czy będą korki no i jakie będą kolejki.

Aczkolwiek tak sobie myślę, po cholerę ta elektroniczna rejestracja, skoro trzeba jechać i złożyć dokumenty??
hmm no ja bylam dzis na Ingardena i bylo tloczno tak jak sie spodziewalam... ciekawe co bedzie w srode ... jak to kazdy , pewnie mysli sobie ' maam czas' xD i stad teraz tyle ludu

hmm ta elektroniczna rejestracja..? napewno zeby złozyc podanie ktore musisz wydrukowac... i po to zeby bylo wiecej problemow ----_----"
Stary 2009-07-06, 13:59   #449
lovelyy888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikotynkaaa Pokaż wiadomość
ja z kolezankami chcemy wynajac mieszkanie i poszukujemy jeszcze jednej wspolokatorki

No to tak jak my... we cztery chcemy wynająć o ile wszytskie się dostaną, na co liczę

Cytat:
Napisane przez Hello11 Pokaż wiadomość
no ja się tłukłam 2.5 godz autobusem, do tego jeszcze okropnie gorąco.. masakra była.. ;/

Dziewczyny, ja mam do was jeszcze jedno pytanie.. składam na 2 kierunki na UP, na historię i na pedagogikę, przy czym na historię mam większe szanse, a wolę pedagogikę.. ;p
no i tak się zastanawiam, jeśli np w pierwszej rekrutacji dostanę się na historię a na pedagogikę nie, to ja mogę próbować jeszcze z listy rezerwowej na tą pedagogikę i gdyby się nie powiodło wrócić na histoirę, czy już po ogłoszeniu pierwszych wyników muszę podjąć decyzję...??
Bo zdecydowanie wolałabym próbować na pedagogikę z drugiej listy ( bo z pierwszej na bank się nie dostanę, nawet podejrzewam ze drugiej bedzie ciężko) , ala nie chcę zostać bez niczego..;p

a jednak jakieś były...

prysła bańka szczęścia...
lovelyy888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 14:26   #450
Dotka90
Zakorzenienie

I cholera dzisiaj nie pojechalam :/
Bo mama mi kasy nie zostawiła, a ja żadnych swoich pieniędzy nie miałam, mama nie poszła do pracy, tylko na szkolenie, to nie miałam jak od niej wziąć...
No i nie miałam kasy żeby teczki kupić i zrobić ksero świadectw... :/
I jutro pojadę, pewnie będą tłumy jak nie wiem..

Winehouse - tam w kolejeczce trzeba odstać? Długo dzisiaj czekałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości