|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
Cytat:
ale i tak to troszku potrwa jak powstaną
|
|
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
pod biustem ma cieniutką wstążke ale też czarną ... ogólnie złota nie lubie wiec odpada... a zdjecie wkleje tylko jutro :P . Bardziej myślałam o uszyciu dodatków w stylu jakąś narzutke na góre czy cuś ... nie wiem co można kombinowac , bo samej sukienki nie chce ruszać żeby nie popsuć
a przeglądałam teraz all i mi sie spodobała ta sukieneczka ... tylko totalnie nie wiem jak sie szyje takie bombki ... ktoś pomoże ?
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety nie pomoge. nbombki nie sa w moim guscie, wiec sie nawet tym nie interesuje zbytnio ..
ja teraz mma dylemat- jaki ciuch wziasc na calodobowy festiwal gotycki .. najlepiej cos uszyc .. ale na razie nie wpadlam jeszcze na nic oryginalnego .. ><
|
|
#424 |
|
Konto usunięte
|
całodobowy festiwal gotycki ? cóż to ? .... chyba że o castle mowa
?
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to jelsi masz czarna wstazke to zastap ja innym kolorem
to nie bedzie trudne bo mozna ja naszyc a pozniej w razie czego ja sproc a do koloru wstazki uszyjesz sobie jakis szal co trudne nie jest wystarczy kupic odpowiedni material i go obrabic oraz podwinac i klopot z glowy . 15 minut razem z wszyciem wstazki i efekt moze byc duuzy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mniej wtedy jest materiału i ładniej sie układa taki róg Reszta to juz wyczucie bo wiele razy miałam okazję wyciągnąć go o wiele za bardzo i wyłaziły mi nitki ;-)
|
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
A to mój ostatni wytwór
|
|
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Witam, jestem tu nowa, jednak od dawna przegladam wasze dziela i jestem zauroczona. mam pytanko do was kochane, jak usztywnic boki torebki aby ona tak nie opadała???bo ja niestety nie mam pojecia
|
|
|
|
|
#429 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;4799651]pod biustem ma cieniutką wstążke ale też czarną ... ogólnie złota nie lubie wiec odpada... a zdjecie wkleje tylko jutro :P . Bardziej myślałam o uszyciu dodatków w stylu jakąś narzutke na góre czy cuś ... nie wiem co można kombinowac , bo samej sukienki nie chce ruszać żeby nie popsuć
a przeglądałam teraz all i mi sie spodobała ta sukieneczka ... tylko totalnie nie wiem jak sie szyje takie bombki ... ktoś pomoże ? [/QUOTE]imp mam wykrój na spódnicę bombkę i wydaje się, że uszycie bombki to nic trudnego. W załączeniu zdjęcię wykroju. Po prostu samą spódnicę wierzchnią kroisz jako długą rozszerzaną, a spód z podszewki jako część krótszą (do tej linii zaznaczonej na wykroju). Potem, jako że dół spódnicy wierzchniej jest szerszy niz dół podszewki musisz go zmarszczyć do szerokości dołu podszewki i do niej przyszyć - podwija się sam, bo wierzchnia spódnica jest dłuższa niż podszewka. Mam nadzieję, że jasno tłumaczę ;-) Też mam zdjęcie sukienki bombki, która bardzo mi się podoba. Leosia |
|
|
|
|
#430 | |
|
Konto usunięte
|
Śliiiczna ... boshe to tylko ja takie "potworki" szyje :P czego nigdy moje rzeczy tak ładnie sie nie prezentują
heh kurs jakiś trzeba zrobić w końcu !Cytat:
dziękuję W sumie to w sobote bede mieć inną sukienke, pożyczam od koleżanki bordową :P więc na razie daruje sobie przerabianie tej czarnej i szycie dodatków jak będzie dobra to pójde w pożyczonej ;]
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Leosia suuuper bluzka suuuuupcio
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Bluzka powstałą z męskiej koszuli, jakoś do mnie przemówiła ta niebieska pepitka ![]() Poza tym to mam fazę ostatnio na bluzki z bufiastymi rękawami....Ostatnio zmajstrowałam kolejną- postaram się wkleić jutro fotkę ![]() Ech dziewczyny, mam pół szafy pozaczynanych rzeczy ciągle mnie coś zauracza, muszę kupić materiał i przynajmniej wykroić a potem wkładam do szafy bo znów mnie coś zauracza nowego uhm.................
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ścinam najpierw materiał . Przy Wywracaniu rogu w grubszym materiale pomagam sobie od wewnątrz zamknietymi nożyczkami do krojenia
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- tylko mój problem nie polegał na tym, że róg był za gruby, ale przeważnie za mocno go wypchnęłam. Ostatnio zaczęłam rogi wyciągać z zewnątrz (końcówką od przecinaka), a nie wypychać od środka i to się sprawdza-przynajmniej przy cieńszych materiałach.Dzięki za rady - jak to miło rozmawiać z osobami znającymi się na rzeczy |
|
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe słowa
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje rogi ogólnie dobrze się prezentują ale potrafię czasem wszystko popsuć małym, źle wykonanym detalem ;-) |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
He, he o perfekcji to nawet nie mam co marzyć, ale przynajmniej staram się, żeby nie było po moich ciuszkach widać amatorszczyzny
![]() A ostatnio kilka wieczorów poświęciłam na kolejne dwa ciuszki na kolejne kilka miesięcy z brzuszkiem * spodnie ciążowe (chociaż na fotce nie widać, że ciążowe) * sukienka tunika - z czego w moim wypadku tylko tunika
|
|
|
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny a może macie jakieś rady/sposoby na to by ciuszki wyglądały bardziej "profesjonalnie"
chętnie poczytam, bo generalnie sama kombinuje i specjalnie nie mam do kogo iść po porade
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze patrzę, żeby szwy się nie ściągały, kratki były dopasowane do kratek, wszystkie stębnowania idealnie równe i proste, żadnych wystających spod spodu nieobciętych nitek wszystko elegancko odprasowane (uwaga na wyświecenia) zapięcia równe itd.
Cóż więcej mogę powiedzieć ;-) |
|
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem bardzo ważna jest umiejętność dobrego wyprasowania i zaprasowania rzeczy którą szyjemy - chodzi o to że kazy szew i łączenie jest zaprasowany przez wilgotną szmatke każdy element a przede wszyskim pasek jak szyjemy zaprasowujemy to jest profesjonalne wykończenie strojów no i wszystko to o czym pisała Leosia
|
|
|
#443 |
|
Konto usunięte
|
A co powiecie o moim bolerku ?
Mi sie podoba - tym bardziej że zrobiłam je nie sądząc że coś z tego wyjdzie , po prostu wzięłam materiał i wycięłam tak coś na oko
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 23:02 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
No oko to ty masz bomba
. Super. ja już nawet wyobraziłam sobie je ubrane z całą resztą w małym stylu Carmen . Wiesz typu mała obróżka z różyczką na szyji, włosy w kok i np prosta czarna sukienka i czerwobne sandałki .Ale bolereczko naprawdę ładne.
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
hmmm ciekawa wizja
tylko czerwonych sandałków nie mam hehe :P
|
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;4923317]A co powiecie o moim bolerku ?
Mi sie podoba - tym bardziej że zrobiłam je nie sądząc że coś z tego wyjdzie , po prostu wzięłam materiał i wycięłam tak coś na oko [/quote]O kurcze kobieto !!!!! też chciałabym miec takie oko do wykrojów .....hiihih jedyne co zawsze mnie wychodzi bez wykroju to dekoracje okienne hihihihih wymyślne firaneczki, zasłoneczki a ciuszki to już musi byc wykrój . Chylę czoła ....
|
|
#447 |
|
Konto usunięte
|
dzięki
|
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Ajj urocze to bolerko
![]() Juz je widzę z moją czarną spódnicą w róże w komplecie ;-) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
suknie na wesle
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam o zdjeciu hihi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

i własnie tak miało być 
. Nie