|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Madzia_M77 cześć Lachonie
![]() cóż za energetyczny avatar ![]() klops boski, wg mnie idealnie doprawiony, smakował i mnie i mężowi tyle, że ja dodałam mieszankę czerwone jfasoli i soi czarnej Cytat:
Cytat:
śledzie ja kupuję różne: w zalewie octowej, są też same płaty do samodzielnego przyrządzenia, i skąd to przekonanie, że w oleju nie można? przeciesz oleju nie jesz, wystarczy je wyjąć i osączyć - jem z warzywami, które u Ciebie rzadko się widuje Cytat:
w bogutynmlym maja sporo smarowideł, ninaad kupowała ja robię sobie takie dżemy wg Montignaca - wstawiłam na przepisowy i blog ![]() starsze dziecię mi kaszle i zostalo w domu, oby to nie byl poczatek serii ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4473 |
Wtajemniczenie
|
Golabki z brazowym ryzem, wolowina i wloska kapusta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Nie wiem, jak u Was, ale u mnie pogoda barowa, szaro jak w listopadzie.... Nie mam do niczego motywacji. Dobrze, ze obiad mam wczorajszy ![]() Od soboty daję czadu z porządkami i ledwo się ruszam ![]() ![]() Telik - wiem, ze trochę po czasie - piękne te Twoje suknie ![]() ![]() ![]() ![]() Śniadanko zjedzone, ktoś tu pisał o placuszkach z płatkami owsianymi, więc łyknęłam temat - nawet fajne, jak zwykle pożarlam z czapą z ricotty ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Rozeznanie
|
nie no nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic!!!
![]() ale przyszlam sie pochwalic ze w sobote bylo tak cuuuudnie ze troche podladowalam swoje akumulatory rodzinnym dluuuugim spacerem no i z waga sie ruszylo!!! ![]() ![]() ![]() od razu dostalam dopind do gotowania i w rezultacie wyszla pyyycha fasolka i pycha zupa a'la leczo ale na piersi z kury ![]() milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
cześć kochane!
jak Wam idzie? dzisiaj widziałam w Kawie Czy Herbacie rozmowe z tą panią, która prowadzi program Dla Grubasów czy coś takiego. przestrzegła przed dietą na podstawie naszego kochanego IG. zdziwiło to mnie. dlaczego? macie jakieś nowe newsy?
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podała uzasadnienie? wiesz, kiedyś to oglądałam, dawno temu - pani propagowała 1000kcal na swoim przykładzie, schudła owszem ładnie, ale nie na długo ![]() a jak teraz wyglądała? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta Paniu chudnie i tyje i tak w kółko chodzacy efekt jojo ![]()
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem ciekawa powodow dla ktorych wybieranie produktow o niskim IG, zdrowych tluszczy i blonnika jest niedobre. 1000kcal to dla mnie glodowka totalna i ciagle zly nastroj bo czlowiek glodny chodzi
![]() edit: bylam w lidlu ale nic tam ciekawego z foremek nie widzialam ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-30 o 12:50 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widze ze jestes ricotto-fanką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Telik mam podobne doświadczenia z dietami, z tym, ze wypróbowałam całą masę innych durnych diet... Nie wspominając o ich wpływie na moje włosy, których połowa, gdzieś sobie wypadła... A teraz zastanawiam się jak mozna tyyyle jeść i chudnąć ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-03-30 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Wtajemniczenie
|
wybierz 4-ta suknie
![]() ![]() Ja zawsze bylam jak patyk chuda wiec jadlam wszystko. Teraz tez jestem bardzo szczupla ale zalezy mi na zdrowym jedzeniu. Nie mialam zadnych problemow aby zaakceptowac diete. Po prostu postanowilam, ze bedziemy sie zdrowo odzywiac a maz przyklasnal bo chcial schudnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w moim zyciu tez bylo strasznei duzo diet... byl taki okres co potrafilam wyzyc na jednym jajku i bialku z 1 jajka ![]() ![]() ![]() i tez wiem ze dla mnie SB to najlpsza dieta a raczej sposob zycia, bo cale zycie mialam problemy z nadwaga bo za maluszka to mnie tak babcia z nania utuczyly ze na pierwszych urodzinach na zdjeciu to wygladam tak jakby ktos mi na raczkach i nozkach pozawiazywal zylki takie faldki mialam ![]() ![]() ![]() ![]() SB nauczylo mnie samokontroli. wiem co jest mi przyjazne co nie i co zrobic aby w razie przybrania moc wrocic spokojnie do pionu ![]() no to sie wygadalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
Agee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
IlonaP
ciesze sie ze mnie wysmialas ![]() a ja jestem zalamana... dzis bylam oddac krew i waga mi pokazala 63... jak w piatek wazylam sie to mialam 61 :/ i co przytylam 2 kilo na SB ? ;( jak to mozliwe? chyba ze wagatam zawyza..... dzis: sniadanie: jogurt naturalny na szybko (na autobus bieglam) kawa obiad : kapusniak na 1 kosce drobiowej z winiary ![]() ![]() na podwieczorek planuje serek wiejski z rzodkiewka a kolacja juz zrobilam sobie slatke ![]() ![]() ![]()
#4487 |
Rozeznanie
|
no ja caly czas mysle o zwiekszeniu ruchu ale poki co na mysleniu sie konczy
![]() nie wiem czy Wy Matki tez cierpicie na brak czasu dla dzieci??? ![]() ![]() juz Majka nawet jak widzi ze ide do kuchni to stanie miedzy mna i szafka i mnei odpycha, abym sobie poszla z tej kuchni i zajela sie nimi... no i szkoda mi jeszcze bardziej ograniczac ich czas ze mna... w dodatku ostatnio baaaardzo taktowna znajoma powiedziala mi ze jej corka sie jej zapytala czy Emilka to w ogole ma mame ![]() normalnie mowie Wam... ciezko u mnie z tym czasem... dlatego wymyslilam ze kupimy siodelka dla dziewczyn na rowery i tak bedziemy sie ruszac bo wiadomo jak spacery z dziecmi tak... wolne ![]() ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-03-30 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja podziwiam wszystkie mamy i te pracujace w domach i te pracujace poza domem. Pogodzenie codziennych zajec, pracy i czasu dla dziecka to wielka sztuka. Moge ci tylko powiedziec, ze niewazna jest dla mnie ilosc czasu spedzona z dzieckiem a jakosc tego czasu. Mozna byc caly dzien z dzieckiem i dziecko nawet nie odczuje, ze mama jest obok. I to jest straszne. A nie to, ze odczuwasz brak czasu dla dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
no dla mnie to takie nowe uczucie bo z Emilka bylam w domu az do czasu gdy skonczyla 2,5 roku a z Maja jak miala pol roku i tak strasznie mi zal ze nie moge uczestniczyc w jej codziennym zyciu...
no ale co? takie czasy! i ja wiem ze to prawda ze liczy sie jakosc nie ilosc ale jakos mi tak sie smutno robi jak mi mama opowiada o tym co Maja nowego zrobila czy powiedziala a ja tego nei widzialam... wiesz o co mi chodzi, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam dzieci ale jestem w stanie zrozumiec, ze masz poczucie, ze pewne rzeczy ci uciekaja. Taka rola rodzicow, ze musza utrzymac dom a dziadkowie czasem na tym korzystaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
ja jestem na 2 fazie
![]() ![]() ![]() ![]()
#4492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny macie akies fajne przepisy na farsze do jajek? bo zaplanowalam na Wielkanoc stol faszerowanych jaj hahaha poki co to mam pomysla na szpinakowo-serowy, jajeczny, szynkowy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
IlonaP, moje przekonanie o tym, że nie wolno pic mleka wzięło się stąd, że gdzieś na ten temat przeczytałam. Ale to pewnie było to tej starszej wersji, bo wczoraj przeczytałam, że wtedy mleko było zakazane. Także przepraszam za moje zdziwienie, ale po prostu złą informację przeczytałam.
Czytam wątek, wiadomo, że trochę mi czasu zajmie, aż go przestudiuję całego. Potrzeba mi trochę czasu. Wy też pewnie nie wiedziałyście wszystkiego na początku. Nie biorę się za coś, o czym nic nie wiem, ale też na razie nie ogarnęłam na razie wszystkiego. Kupiłam sobie dzisiaj książkę "South Beach Turbo" i obiecuję, że przeczytam od deski do deski. Pozaznaczam sobie zakreślaczem najważniejsze informacje i wszystkiego co trzeba się dowiem. "oj, my piszemy a Ty nadal swoje" - a to, szczerze powiem, nie wiem do czego było. Czy w jadłospisie coś nie tak, czy o co chodzi? Bo nie zrozumiałam:/ Śledzie kupiłam dzisiaj w zalewie octowej. Niestety jest tam cukier, ale innych nie znalazłam. Spróbuję znaleźć takie do samodzielnego przygotowania. A co do warzyw, to cóż. Nie wiedziałam, że ich jest tak mało w mojej diecie. Poczytam i dowiem się, ile minimum powinno się dziennie zjeść. I dziękuję bardzo za rady ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4495 |
Rozeznanie
|
Teliku to dawaj przepisa na ten lososiowo twarozkowy ino wartko!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
6 jajek ugotowanych na twardo
85g wedzonego lososia, drobno pokrojonego 3 lyzki Twarogu 2 lyzki jogurt grecki lub bałkanski 1/2 lyzeczki soku z cytryny 2 lyzki posiekanego koperku sol i pieprz do smaku sposób przygotowania Jajka przekroic na pol, delikatnie wyjac zoltka i przelozyc połowe do miski.(mozna zrobic bez zołtek, i ugotowane zołta uzyc np do paschy) Dodac reszte skladnikow i zmiksowac na gladka mase (mozna uzyc malaksera). Przyprawic sola i pieprzem do smaku. Nalozyc mase do polowek jajek i udekorowac dodatkowym koperkiem.
#4497 |
Raczkowanie
|
kochane czy może któraś z Was jest z wrocławia lub wie gdzie można kupić mąkę pełnoziarnistą?( poza allegro) . powoli przygotowuje się do II fazy :PP
ś: zupa groszkowa + szyneczka p: twaroek 0,5% z warzywkami o : wołowina duszona + sałatka ( sałata maślana, papryka czerwona, ogórk kiszony pare orzechów + dip : 3 łyżeczki pesto, 3 łyżeczki domowej roboty majonezu + przyprawy) p: może jakiś deserek ? ![]() k: groszek zielony ( jestem uzależniona od groszku taka groszkomania)+ kawałek króliczka. hmm a myślicie że mój dip jest bardzo nie sb? był tak piekielnie pyszny , że mmmm. a poza tym musiałam sobie na coś pozwolić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzliwą znajomą bym się nie przejmowała, bo jest głupia ![]() Cytat:
Cytat:
Ubogie śniadanie.Więcej warzyw jeśli jesz sam serek wiejski (ogórek, to mało, bo nie ma prawie wcale wartości odżywczych) lub do tego jakieś jajko.Porównaj jadłospisy dziewczyn. Po śniadaniu nie ma przekąski, a powinna być. Obiad chyba w miarę, chociaż nie wiem jak to ilościowo wygląda. Brak kolacji w ogóle.To jest błąd. Powinno się jeść 5 posiłków, a ty zjadłaś 3 w tym śniadanie, które powinno być największe jest nieciekawe.Zero witamin. Ja nie jestem specjalistką, ale napisałam co mi się rzuciło w oczy. Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-30 o 15:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Rozeznanie
|
Aaaa, jeśli o to, to już się tłumaczę. Cały dzień się źle czułam. Łapało mnie jakieś choróbsko. I tak jak napisałam, nie miałam sił, żeby coś zjeść, jednak zmusiłam się i zjadłam. Moje poprzednie jadłospisy były o wiele bardziej obszerne. Zjadałam 3 posiłki i 2 lub 3 przekąski. Jem normalnie. Obiad też był dosyc spory. Nie wielki, ale nie zjadłam mało.
Ale przyznaję się do tego. I obiecuję poprawę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
Ja dziś
śniadanie: sałatka z brokułami,pomidorem,tuńcz ykiem, jajkami,serkiem naturalnym(została od kolacji), serek wiejski z miodem, kawalek chlebka, zielona herbata II śniadanie( o 11 w szkole)- jabłko kolejna przekąska w szkole: kanapka z sałatką od śniadania,woda mineralna Obiad: ryba wędzona,omlet z pomidorem, deser: serek naturalny waniliowy kolacja: jeszcze bedzie za jakieś 2-3 godziny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.