|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
ja za dziecka pamietam kurczaka z butelki (po piwie ale z woda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
a ja niedawno robiłam pyszne żeberka (teraz sobie tylko o nich mogę pomarzyć)
![]()
![]() |
#4475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że ja nie umiem tego liczyć...;P nigdy na to nie zwracałam uwagi... myślałam o tej diecie kopenhaskiej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przykład: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/ http://www.tabele-kalorii.pl/
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
dzięki, poczytam sobie
![]()
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
a ja jestem bezprzerwy głodna
![]() oo znalazlam jeszcze ogórka zielonego.. ale to by bylo na tyle w dzisiejszym prowiancie ![]() Edytowane przez szancik Czas edycji: 2009-10-21 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
hihi a ja dziś tylko mały puszysty serek
![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... odchudzanie... ja też chcę ;D
Ale nie potrafię.. :/ kiedyś bardzo sobie zniszczyłam organizm przez środki przeczyszczające ![]() ![]() Tak teraz myślę czy nie będzie to miało wpływu na rozwój mojej fasolki jak juz sie ona stworzy ![]() To, że ja sobie zdrowie zniszczylam to jeszcze zniosę ale jeśli odbiłoby się to na moim dziecku to nigdy bym się z tym nie pogodziła. Musiałam się wyżalić. Ehh... wybaczcie. Teraz nie myślę o odchudzaniu wcale a wcale, jak będę w ciąży to wreszcie będę mogła być gruba bez wstydu i wyrzutów sumienia.. Ba! Będę dumna z mojego brzuchola ;D Już się nie mogę doczekac ![]() Normalnie żyć Wam nie dam dopóki sie mi nie uda ![]() A tak swoją drogą.. zaciekawiło mnie jedno, czy w ciąży można stosowac jakąś dietę? W sensie żeby dostarczać dzidzi wszystko czego potrzebuje ale żeby nie rozpaść się jak dzika świnka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
moja ciocia kiedys smukla dziewczyna dzis puszysta kobita przestrzega mnie zeby nie jesc za dwoch tylko dla dwoch, Ją tuczyla mama i babcia jak byla (3x) w ciąży i juz tego nie zrzucila...
takze jesc zdrowo, duzo owoców, mleka z płatkami owsianymi nietłuste mięso, warzywa itd ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana nie warto marnowac zdrowka dla diety ![]() ![]()
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
ogólnie to wszedzie piszą żeby nie jejśc za dwóch, nalezy pamietac żeby dostarczać jak najwięcej prodóktów z których dzidzia moze coś "skubnąć" dla siebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Kochane ale lecicie z tymi postami, normalnie jak z karabinu maszynowego. Zanim zdąże odpisać to już są nowe i doczytuje.
Karolinko nie martw cócia napewno da sobie z nimi radę ![]() Co do bicia chłopców to też kiedyś w podstawówce jednego tak łupnęłam że zmienił szkołę (ale już nie pamiętam za co, ale na 10000% broniłam się) Powiem wam że jak was trochę poczytałam i zobaczyłam że każda cały czas się czymś martwi to jakoś tak mnie trochę odpuściło, zaczęłam sobie tłumaczyć że głupia jestem i nie powinnam tak myśleć zwłaszcza teraz, najwyżej później na to przyjdzie czas ![]() Zapomniała... witam nowe koleżanki gratuluje już bliskiego terminu porodu, życze żeby był bezbolesny i szybki ![]() A sila_bala życzę szybkiego zafasolkowania wszystkie tutaj trzymamy kciuki za siebie nawzajem ![]() Co do dbania o zdrowie u mojego kochanie to słucha mnie się, i grzecznie chodzi do lekarza ![]() Edzia co do Twoich wyników badań to są to bardzo malutki wyjścia po za normę więc naprawdę nie masz się co martwić, podejrzewam że lekarz nawet nie pszepisze Ci witami. No chyba że coś na te czerwone krwinki. Tak po za tym to już zapomniała co komu miałam napisać, tak dużo tego było. Czytam was cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja to durna jestem jak nie wiem co;P poszłam po kanapki, zaglądam do lodówki a tam praktycznie nic co mogłoby się nadać na kanapki (nie byłam dziś w sklepie;P), na półce stał majonez i jak go zobaczyłam to taka mnie ochota naszła, że szok!!! no i zjadłam trzy (te z początki chleba) kromki z majonezem a jak już miałam dosyć to jeszcze dwie do tego z dżemem;P o matko i jak tu diety pilnować;(
ja już różne specyfiki na odchudzanie brałam, jakieś herbatki, tabletki jedne, drugie, trzecie... ale jakoś za mało wytrwała jestem i nic to nie dało... teraz w ogóle żałuję, że brałam tabletki "anty" po to po nich zaczęłam najpierw puchnąć a później tyć, lekarz mi je często zmieniał bo wpływały mi też źle na wątrobę... ostatnie co brałam to krążki dopochwowe - nuvaring. to było najlepsze rozwiązanie, bo ani nie trzeba było o nich pamiętać jak o tabletkach i nie działały ani na wątrobę ani na tycie...
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
uu preczytalam obiadek sie gotuje masakra tyle na raz nowych wiadomosci ze czasem juz sama nie wiem czy to ktos do mnie w realu mówił czy przeczytałam
![]() ![]() macie racje wiekszych uchylen nie ma reszta trzyma sie norm znalazłam jeszcze tylko w badaniu moczu ze mam wynik ph zły znaczy mam 7 czyli zasadowy dziewczyny radziły zurawine bo reszta jest prawidłowa . tylko ze przychodzi zimna i ja zawsze mam albo zapalenie pecherza albo cós wtedy piłam herbate z malwy i zurawinowa chyba znów trzeba zaczac ale naszczescie mam po 1 strachu bo wyniki nie sa az takie złe moge nawet powiedziec ze dobre teraz tylko martwie sie wynikami z cytologii ![]() ![]() Witam nowe mamusie i nowe chcace zafasolkowac jakas dzis nieogarnieta jestem ![]() ![]() ![]() Pnoc nalepsze sa diety dostosowane do grup krwi ja czytałam o mojej i powiem wam ze to prawda ze jakos nie bardzo daje sobie rady z nabiałem lubie ale po płatkach np szybko musze biec do wc ![]() ![]() Siala_Bala jasne ze mozna Powinna ona zawierać: pełnoziarniste pieczywo, makaron i brązowy ryż, które są źródłem węglowodanów. Produkty te dostarczają energii, witamin, składników mineralnych, a także błonnika świeże owoce i warzywa, które również są bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika mięso, ryby, jaja, orzechy, rośliny strączkowe, mleko i jego przetwory. Dostarczają nie tylko białka, ale także żelaza i wapnia tłuszcze roślinne (oliwa, olej), najlepiej w postaci dodatku do sałatek Ogranicz spożywanie tłuszczów zwierzęcych i słodyczy. Nadmiar produktów zawierających tłuszcze i cukier sprzyja powstawaniu nadwagi. Szczególną uwagę trzeba też zwrócić na witaminy i składniki mineralne. Należą do nich przede wszystkim: żelazo, wapń i witamina C. i dlatego moj organizm ostatnio chce ciagle pic mleko i ser nawet ostatnio chodz nie lubie ryb miałam ochote na Rybe ale UWAGA nie taka pieczoną w domu czy gdzies w restauracji w mojej okolicy ahahaha tylko na taka znad morza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Nabiał mi sie kojazy .... znaczy hmmm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4489 |
Wtajemniczenie
|
Nie należy jeść za dwóch tylko należy jeść zdrowo i z głową. No ale jak to w ciąży zachciewajki są zazwyczaj na te mniej zdrowe produkty. I kłopot w tym jak to zrobić by ich nie mieć.
Aa2 a jak tam kurczaczek? Gotowy?
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-10-21 o 13:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
No ladnie, jakie posluszne dziewczynki
![]() ![]() ![]() Juz sie balam ze bede musiala sie przebijac przez cale strony a tu prosze kilka poscikow. A ja bylam sobie w banku i jak wychodzilam to bach... wpadlam na mojego tz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo ja ogólnie nie jadam słodkości ani smażonych potraw a i tak mam lekkie sadełko.. mam nadzieje, że albo dziecko wszystko wsyśnie albo po porodzie zrzucę opnę ciążową razem z tą przed ciążą ![]() AAA! A czy na początku ciąży przynajmniej (gdy brzuch jest malutki) można się opasac paskiem neopranowym? Czy to dopiero po ciąży? Pas ten tylko rozgrzewa i ma za zadanie wypocić i ujędrnić.. ale nie chciałabym ugotowac mojej przyszłej fasolki ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
o jak miło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- dziewczyny ja trzy lata temu ważyłam 56kg przy wzroście 178cm, później przeprowadzka do wawy, szybsze tempo życia, szybkie obiady, ciągle w autobusie albo tramwaju a nie na piechotkę, leki anty... to mi dołożyło jakieś 15-17kg. teraz ważę jakoś tak między 70 a 72kg i chciałabym tak około 60-62 ważyć. niby mówią, że teraz lepiej wyglądam bo kiedyś to worek kości ale ja się źle czuję, zawsze we wszystkim było mi dobrze a teraz są ciuchy których nie założę bo wyglądam strasznie, a po powrocie na stałe do rodzinnego miasta to są tylko pytania na kiedy termin porodu mam... ![]()
![]() |
#4494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez dokoad mieszkalam w moim rodzinnym miescie gdzie tempo bylo zwyczajne a i jedzenie zdrowe (wiadomo u mamusi) to utrzymywala mi sie super waga i dobrze sie ze soba czulam. Po wyprowadzce z domu juz niestety nie tak sielankowo. Tempo duuzo wieksze, jedzenie na szybko. Najgorsze jest to ze zauwazylam ja sie zmienila przez to skora. Jest duzo mniej elastyczna i jedrna. Nie znosze chodzic w bikini bo nie podobaja mi sie moje uda (ten cholerny cellulitis), to samo brzuch juz nie jest plaski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Wtajemniczenie
|
ale piszecie i piszecie
![]() nie moge nadazyc, ale i taj mnie znowu nie zauwazacie:P ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
sas a ty spokojnie bo dzidzi zaszkodzisz, bo ja to myślę, że ci się udało;P te bolące piersi i brak okresu... leć lepiej po test;P
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- dziewczynki co taka cisza? ![]() ![]() kurczaczki, muszę się wygrzebać z domku żeby jakieś zakupy zrobić... a taaak mi się nie chce, marna pogoda... sas kochana a ty czemu nie odpisujesz cio? mam nadzieję, że to dlatego, że zastanawiasz się nad moją opcją i poszłaś po teścik, bo teraz to ja już zniecierpliwiona;P chcę usłyszeć dobrą nowinę ![]()
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Sas ja tez mysle ze pedz co tchu po tescik a ja mam dokladnie tak jak ty ze tu mnie zaboli i mam marskosc wątroby tam mnie ukłuje i ze mam raka kosci albo ze białaczke bo słabo mi czesto teraz znów boje sie wyników cytologicznych ze mam raka szyjki macicy
![]() wczoraj gosciu mówił ze nalezy sie badac na cos ta na nastepnym programie ze w moim wieku juz powinnam takie a takie badanie zrobic kiedy policzyłam to musiałabym odwiedzic 15 specjalistów :| jakby mi tak kazdy krew pobrał aaaa az sie boje pomysleć co by mi zostało chyba tylko woda ![]() motylku ja koncze obiadek bo lada chwila bracia ze szkoły wpadna głodni jak wilki ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-21 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
heh mój tż jak wchodzi to pyta od razu co na obiad
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- dobra to ja mykam, będę później bo gofry nie zrobią się z niczego (dzisiejszy pomysł na kolację ![]()
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
A ja wlasnie wrocilam ze spotkania i dalej wzgledna cisza tutaj. Rano tak wszystkie sie przekrzykiwaly a teraz pustki
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Gofry... mmmm same pysznosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.