|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - częsc XIII ;)Witam
Cytat:
bez off'a. Chyba nie istnieje łatwy sposób, żeby zapomnieć o związku. Nie można pstryknąć przycisku i już po wszystkim. Bo to naprawdę wyboista droga. Można próbować pozostać w związku. Można zostać w domu i marzyć o tym jedynym, nieosiągalnym. Ale w końcu i tak trzeba czasu.
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zadomowienie
|
Alchemia baniek mydlanych
#4473 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nic nie wymyślę... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Witam i zabieram ![]() ![]() __________________ Bella siedziała przed telewizorem i przerzucała kanały. "Żałosne, żałosne, żałosne... Czas w końcu przejąć kontrolę nad światem." Z rozmyśleń nad zostaniem dyktatorem kosmosu, którymi zawsze umilała sobie dłużący się czas, wyrwał ją dzwonek do drzwi. Nareszcie.. - mruknęła pod nosem i wyłączyła telewizor. - Jestem już naprawdę głodna. W progu stał wysoki blondyn o anielskich oczach. - Witam. - uśmiechnął się na jej widok. - Przesyłka polecona od szefa. - Ta... Może wejdziesz? - Bella miała ochotę na konsumpcję innego rodzaju. - Niestety. - Czyżbyś bał się jego bardziej niż mnie? - rzuciła mu dwuznaczne spojrzenie i nawet nie zauważył, kiedy wyjęła mu przesyłkę z rąk i zatrzasnęła mu drzwi przed nosem. - Palant. - skwitowała. Wróciwszy do pokoju, najpierw zapaliła papierosa i przez pewien czas wpatrywała się w paczuszkę. - No dobrze, zobaczmy, co my tu mamy. Powoli rozwinęła papier, otworzyła kartonik. W środku leżało ludzkie serce. - Urocze. - uśmiechnęła się pod nosem. - No, kotletów z tego nie będzie, ale rosół można zrobić. Co o tym myślisz? - zwróciła się w przestrzeń, a jej odbicie uśmiechnęło się złośliwe i zaciągnęło wciąż niedopalonym papierosem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Przyczajenie
|
Nie ma wiecznej miłości, istnieje tylko na ekranie kina...trzeba sie zadowalać każdą jej chwilą, bo zazwyczaj tak szybko przemija. Nie bać się jej i wychodzić stale naprzód...patrząc w jej oblicze, poddając się uczuciu i nie myśląc co będzie potem...czy się sprawdzi? Co będzie to będzie...ale zapewni nam chociaż chwile szczęścia, ogrzeje nas...a to tak wiele w otaczającym nas chłodnym świecie... A kiedy twoja miłość jest przyjęta i otwierają się dla ciebie ramiona - wówczas proś Boga niechaj ocali tę miłość od zepsucia, bowiem niepokoję się o serca po brzegi szczęściem wypełnione "Miłość nie leci z kranu jak woda, nie możesz jej odkręcac i zakręcac, kiedy tylko zechcesz." Miłość ma wiele postaci i za każdym razem przybiera nowe oblicze. Ma wiele znaczeń, nie do końca nam znanych. Choć wielokrotna, wciąż zaskakuje nas swą różnorodnością istnienia Aimer, c'est perdre le contrôle. /Kochać, to stracic kontrolę. Nie bojąc się ryzyka.Ryzyka porażki, odrzucenia, rozczarowań. Nigdy nie wolno nam rezygnować z poszukiwania Miłości. Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie Świat bez miłości jest martwym światem i zawsze przychodzi godzina, kiedy człowiek zmęczony błaga o twarz jakiejś istoty i serce olśnione czułością Nigdy nie oddalaj się od miłości, bowiem ona zaistnieje tam gdzieś bez ciebie...ale czy ty istniejesz bez niej ? Miłość nie leci z kranu jak woda, nie możesz jej odkręcac i zakręcac, kiedy tylko zechcesz. Jak byłam mała to myślałam że życie polega na tym by mieć prace, swój dom, rodzinę i przyjaciół. Teraz wiem że życie polega na tym, by sie spełnić i będąc na łożu śmierci czuć, że się żyło chwilą.
#4475 |
Przyczajenie
|
Witajcie Laski!
Pisze pierwszy raz, ale czesto tutaj zagladam i kradne opisiki ![]() jestescie wspniale! ![]() a tutajk cos ode mnie, mam nadzieje ze komus cos sie spodoba ![]() No dejas nunca de soñar, prque no sabes cuando tus sueños se haran realidad...Nie przestawaj nigdy marzyc bo nie wierz kiedy twoje sny stana sie rzeczywistoscia... Mi corazón se rompe en mil pedazos si no puedo estar entre tus brazos...Moje serce rozpada sie na tysiace kawalkow kiedy nie moge byc w twoich ramionach Una verdadera amistad es como el mar, se ve el proncipio pero no el final...prawdziwa przyjazn jest jak morze widzi sie poczatek ale konca nie... Tu eres mi dulce mentira...ty jestes moim slodkim klamstwem Tu eres responable de mi felicidad...ty jestes odpowiedzialny/a za moje szczecie Sueño contigo...que me hablas, que me quieres, que me abrazas...Marze/ snie o tobie ze mowisz do mnie, ze mnie kochasz, ze mnie przytulasz... Ya no me digas lo siento...juz mi nie mow ze Ci przykro... Tu otra vez en mis sueños...znowu ty w moich snach ¿ Y tú que has hecho para la vida? i ty co zrobiles dla zycia? Quiero hablar del futuro no quiero hablar del pasado...chce rozmawiac o przyszlosci nie chce rozmawiac o przeszlosci... Pozdrowionka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
Ja, Ty, Ty i ja, my dwoje - zapomnij, zapomnij, zapomnij, zapomnij, Zapomnij, zapomnij, zapomnij, zapomnij.
codziennie fundowałam sobie nieprzespane noce, inteligentne prawda? tego dnia poczułam, że znów się liczę, że jestem ważna. ten stan, ta lekkość w sercu, no uwielbiam, ubóstwiam, tego było potrzeba. wsłuchaj się w głos rozsądku. słyszysz jakie pierdoły opowiada? a pomyślałeś, jak ja mogę się czuć, choć raz? Jeśli dasz komuś swoje zaufanie, a on wyrzuci je do kosza, idź dalej, to jego problem.. Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. nie mam dziesięciu lat, wyznaję tymczasowość - ale zależy mi na nas, tak zwyczajnie, po ludzku, bardzo mi zależy.
#4477 |
Raczkowanie
|
Zawładnąłeś mą duszą, zmysłami, uczuciami, ciałem, myślami.
Jesteś we mnie, leczy gdy mnie zostawiasz ogrania mnie smutek kwiatu zerwanego przypadkowo, który szybko więdnie. Uważaj bywam niepoczytalna, spalam się, kiedy trzeba dać z siebie wszystko. Możesz nie utrzymać ciężaru mojej miłości. Bycie kochanym to wielka odpowiedzialność za tego, którego się kocha. Za każde słowo, jest nie wypowiedziane myśli, za rękoczyny; każde przytulenie, dotknięcie spontaniczne-nie można tego wyważyć, dozować, trzeba w tym istnieć w całości, nie cofać się w obronnym geście, uciekać w fałszywe wyobrażenia. Nie kochaj mnie postaci z Twojej wyobraźni. Kochaj mnie taką jaką jestem a będę stawać się lepsza.
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
chłopak o wielkim sercu daje szanse, a wraz z nia szczęście.
a ja lubię siedzieć po ciemku ,wsadzic słuchawki w uszy i myśleć o Tobie. wezmę długopis i kartke. napiszę tysiąc razy ,że Cie nie kocham . moze wkoncu w to uwierze.. podobno masz takie wielkie serce. wiec moze znajdziesz w nim trochę miejsca dla mnie ? szkoda, że moda jest na bycie skur^wysynem. - Czemu chcesz okłamywać samą siebie? - Bo może jeśli wiele razy powtórzę sobie, że go nienawidzę, to sama w końcu w to uwierzę.
#4479 |
Wtajemniczenie
|
No i siedzę na parapecie brudna. Narysowałam serduszko ketchupem na szybie i przy okazji oblałam się nim.
Taki ze mnie mały chudzielec, a mogę tak wiele. Mogę po prostu wszystko. Chcę się unosić i spadać, unosić i spadać. I tak właśnie zrobię. Cokolwiek robisz - ten sam syf te sami drogi. A ja powiem, że nie każdy przypał ujdzie Ci. Melanże lubię, swój cień gubię. Jak głupia złotem będę zgrzytać Ci przed twarzą. Czy żeczywiście to wszystko dla nich, a dla mnie tylko ten marzeń świat ? Niby dobrze, ale nie jest wcale tak jak myślisz. Wsiadam w posiąg i odjeżdzam szukać drogi swej. Dzień dobry, już nie tęsknię proszę pana. Strzelę pare mocnych drinków, będę tańczyć całą noc. A co mi szkodzi.
RAMONESKA H&M 34 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747676 KONKRET WYMIANKA W LUTYM! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=746248 wymiankowy mix https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737062 Edytowane przez tygrysekrudy Czas edycji: 2009-11-08 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
Powiesz mi, co czujesz gdy go widzisz? To miłość?
- Nie wiem, mała. Czy miłością można nazwać zamieranie gdy widzi się kawałek jego twarzy w kilometrowym tłumie, bo wydaje Ci się, że jest już wystarczająco blisko? Czy miłością można nazwać nasłuchiwanie jego kroków, chociaż wiesz, że to niemal niemożliwe by akurat przechodził? Czy miłością można nazwać przypadkowe przechodzenie koło niego dziesięć razy, żeby chociaż zobaczyć jego uśmiech, przymknięte powieki albo usłyszeć jego śmiech unoszący sie ponad tłumem? Czy miłością można nazwać, zrywanie się parę godzin wcześniej tylko po to by towarzyszyć mu w drodze do szkoły? Czy miłością można nazwać drżenie na całym ciele gdy on się do Ciebie zwróci? Czy miłością można nazwać śmiech z ekscytacji gdy się do Ciebie uśmiechnie? Pośród tylu szczęśliwych ludzi, którzy wręcz nie dostrzegają uśmiechów ukochanych osób, ja właśnie tym żyję. Jest to moja nadzieja na przetrwanie całego dnia, bez widoku jego twarzy. Czy miłością można nazwać modlenie się wieczorem żeby mi się przyśnił? I czy miłością można nazwać płacz do poduszki, gdy okaże się, że to tylko sen?! - Można...
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
' zakochanie to osobliwy stan. coś jakby ciąża . Zmienia się stan skóry , metabolizm , jakieś dzikie zachcianki ..
Od czasu , gdy go poznałam , zdążyłam przytyć trzy kilo i schudnąć sześć. Znaczy się od wyjściowej wagi trzy w dół. Najpierw przed każdym spotkaniem musiałam zjeść kilka krówek , żeby się znieczulić , docukrzyć mózg , czymś musiałam go zająć , no , ze stresu. A potem coś się zmieniło i nie mogłam w ogóle niczego jeść. Praca , nerwy , brak czasu i nieustanne motylki , imitujące uczucie sytości. '
#4482 |
Wtajemniczenie
|
oldschoolowa panna :
Wierzyłam w to, że jej/jemu się nie przydarzy a śmierć przyjdzie kiedy będzie stary/a Co on/a czuła zrozumieć trudno. Jak przywrócić życie kiedy jest za późno ? I dalej nie mogę w to uwierzyć, nie mogę się pozbierać i zrozumieć dlaczego. Tak bardzgo mi jej/ jego brak. Dlaczego tak jest, że nie mogę poczuć Ciebie obok ? Już Cię nie ma. Może po drugiej stronie będzie jej/jemu lepiej. Ile razy śmierć może przegrać walkę ? Wierzę, że to Ty nade mną będziesz czuwać. Nie wiem czy o takie opisy Co chodziło, ale tlyko to mi wpadło do głowy. ![]()
RAMONESKA H&M 34 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747676 KONKRET WYMIANKA W LUTYM! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=746248 wymiankowy mix https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737062 Edytowane przez tygrysekrudy Czas edycji: 2009-11-08 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
en silencio te busco
/w ciszy cie szukam./ Je vais en rire pour ne plus pleurer /Bede sie smiac zeby nie plakac./ Moi je suis comme le vent /Ja ja jestem jak wiatr./
#4484 |
Raczkowanie
|
Chcę byś słyszał mój głos, choć tak dobrze go znasz; mówić- wiem, czuje, że- TO JEST TO.
Prawda wdała się bezwiednie, po nocy wrażeń... Chcę znaleźć na nowo miłości sens tej najprawdziwszej... Tak! Nie! Od siebie samej nie ucieknę Składam skrawki swoich lat znów zaskoczył nas świt pełen ciepła twych rąk serca dwa biją jakby sztucznie już tak dokładnie cię znam pewnie sam nie wiesz jak znam na tyle a wciąż chcę odkrywać Twój smak
#4485 |
Rozeznanie
|
kochane <3 kochanie , a co zrobisz jeśli zadzwonię do Ciebie w nocy i powiem , że chce do Ciebie przyjść ?znów milczą usta i rozmowę przekładasz , bo powiedział , że nie lubi zdania: " trzeba porozmawiać " a ja siedzę nago w wannie z zimną wodą i jest mi tak ciepło jakbym była z tobą . zupełnie czarny kot przebiegł mi przez serce. nawet głupi kapsel z tymbarka wróży mi miłość . tak przez Ciebie kawę chowam do lodówki a mleko do szafki ..
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość.
Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Ile w niej przypadku, a ile przeznaczenia? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest, albo jej nie ma.
![]() |
#4487 |
Wtajemniczenie
|
Jesteś moją tiką rano i na dobranoc.
RAMONESKA H&M 34 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747676 KONKRET WYMIANKA W LUTYM! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=746248 wymiankowy mix https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=737062 |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ____________ .. ____________ jestem kiepska w byciu ważną. Pozostawiam ludzi w po uderzeniowym szoku. Szkoda, że dopiero teraz wiem , że niewarto jest kochać za dwoje... twoja. twoja, twoja, twoja i trochę jeszcze twoja! będę. zawsze, wszędzie. ej bejbe, lubię być twoja.
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
tęsknisz wtedy, kiedy czujesz, że swym krzykiem powyrywałbyś wszystkie drzewa.
kiedy czujesz, że spojrzeniem mógłbyś zgasić słońce. tęsknisz wtedy, kiedy masz ochotę swoje łzy zwinąć w kamienie i rzucać nimi o szyby, by rozpadły się na milion drobnych kawałeczków. tak samo, jak rozpada sie twoje serce, kiedy ukochana osoba wsiada do pociągu. <3 Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4490 |
Przyczajenie
|
- Już z nim skończyłam. Teraz trzeba się na nowo zakochać
- Tak. Tylko tym razem dobrze ulokuj swoje uczucia Dleczego między nami się nie układa? Między tobą, kłamcą a mną, mazgajem? Miłość to nie tylko rozpaczliwe łzy, chodć tak może zdawać się Liczysz się tylko ty, liczę się tylko ja Chcę poznać to gorące uczucie Chcę trwać przy Tobie na wieki Twa surowa twarz i szorstkość nie przeszkodzą mi Kochać Cię <3 Ale prosze nie zostawiaj mnie już nigdy. Bo to boli. Samotność tak bardzo boli. Jest bezwstydny, nadęty, lekkomyślny i nieznośny... ale takiego Go właśnie Kocham Ile z siebie muszę dać, by całego Cię dla siebie mieć? Chcę się śmiać. Nie myśleć o niczym. Wykasować ten zmarnowany na Ciebie czas. Nawet jeśli odejdziesz, będę wierzyć, że Cię kiedyś odnajde, a do tego czasu moje serce pozostanie uśpione Rękami, które chwytają rozpadające się fragmenty i skołatanym sercem, zanurzam się w mroku nocy Niech chwila, w kyórej żyje się dla kogoś innego, trwa wiecznie. Delikatnie odrzuć swoją maskę i stań się prawdziwym sobą
Odejdę gdzieś daleko i zdobędę horyzont bez Ciebie. Będę oglądać zachód słońca już sama. Rozmawiać godzinami ze słońcem i gwiazdami. Poopowiadam im trochę o nas, o naszej doskonałej zabawie w miłość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
kochane jestescie wszystkie swietne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________ Pozwól mi chociaż raz spojrzeć na to twoimi oczami. 'I niech to minie, pozwólmy chwilom płynąć jak dziś' w betonowej pustyni, też przecież jest niebo. tak samo jak wszędzie pokolorowane na niebiesko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam do Was prośbę.. trzeba mi czegoś takiego co mogłoby opisać dlaczego GO uwielbiam, bo nie potrafię tego ładnie ubrać w słowa, a jakoś wyszło z naszej rozmowy i muszę mu jakoś to opisać, chociaż troszeczkę.. bo w całości to się nie da. Pomożecie?
![]()
![]() |
#4493 |
BAN stały
|
oldschoolowa panna nie wiem czy to Ty prosiłaś o takie opisy, ale co tam;
Dziś widuje go jedynie na zdjęciu w marmurze, na zdjęciu w albumie i z tym mi jest najtrudniej. Wieko trumny sie zamknęło, ja sypnąłem garstke ziemi, a dziś stoje przed grobem i myśle, co wtedy bym zmienił. Bo to najbardziej boli, że jest tylko na zdjęciach, ten czas leci powoli i ja też powoli pękam. Chciałabym zwrócić ostatnie chwile ale nie ma szansy, krótkie jest życie, więc się śpieszmy i kochajmy. Uwierz w te słowa bo wiesz co tu jest ważne, to, że doceniamy lecz gdy poniesiemy strate. Śpiesz się kochać ludzi, tak szybko odchodzą, doceniaj ich zamin będą drugą stroną. Ulice pokryte mrokiem jak śniegiem w zimie, choć tyle już minęło, pytam czego nie żyjesz. Edytowane przez majtu_ha Czas edycji: 2009-11-09 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Żeby było tak,żeby płynął czas,nie obok,ale w nas
największe skarby mamy zawsze najbliżej serca... ...bo najpiękniej jest wtedy, gdy pachnie szczęściem... ![]() Czasem myślę, że rozumie, po co ktoś nas uczył śnić. Mam płomyczek w dłoni który rozjaśnia życie Myśleć to co prawdziwe, czuć to co piękne i kochać co dobre ... bo musimy nauczyć się doceniać nawet małe szczęścia tylko życie poświecone innym warte jest przeżycia Kiedy przyjdzie satysfakcja nikt Ci jej nie odbierze, ale musisz uwierzyć w siebie uwierzyc szczerze (;
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
: ************************* **
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
nie pożyczaj. zabieraj Je ;**<33 ;****
nie zdziw się gdy zamiast łez usłyszysz śmiech. czerwień warg mych z twymi złączyć . < 3 I pamiętam , jak było tam napisane " Prawdziwie kocha się tylko pierwszy raz." A pod spodem : " Każda miłość jest pierwsza. "
#4497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
________ .. __________ będziesz mój. ajajaj, widać, że tęsknisz. na ciebie mogę czekać w nieskończoność. wieczność pomnożona przez samotność. nowa ja. smak szczęścia, zapach uczuć, nasze ciała, zimne oddechy. na twój widok - rozpływam się. kiedyś ci wytłumaczę , ile dla mnie znaczysz. idioto w kapurze, od dziś jesteś mój.
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
Ty połozysz rekę na mej dłoni ,popatrzysz w moje oczy... Bo ze mną - szczęście razy dwa pomnożysz.
My po prostu oszukaliśmy przeznaczenie...Nam się udało... Z kim jak nie z Tobą odkryję, że życie ma smak we dwoje? Serce pełne Twoich uśmiechów ... To tylko kilka słów, jeden uśmiech, jeden gest ... Takiej miłości cud. Postawiłam swoje życie na tych parę słów od Ciebie Witaj w moich słodkich progach. Ja rzeźbię ciszę słowami, dla Ciebie ... Zakochany...uśmiecha sie zasypiając...
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
ooo, Panienka z Mojego Miasta. :33
śliczne opisy. ![]() _____ .. _____ oddam ciało, oddam nawet duszę, przecież kogoś kochać muszę. haaaalo!? macie jakąś sprzątaczkę na zbyciu? nabałaganiło mi się w życiu!
![]() |
#4500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _________________________ ___ I chociaz Ty odwracasz sie ode mnie, to spogladasz za siebie Bądź moim przyjacielem .Trzymaj mnie, okryj mnie ciepło... Płyniesz w moich żyłach... Bez Ciebie nie ma mnie..... Zakochany zlodziej, okradał niebo z gwiazd... Ty jedyny jesteś zawsze obo gdy tego potrzebuję. Tobie wszystko jestem w stanie wybaczyć! ....I obiecaj mi,że nie spóźnisz się o całe życie... To oddanie, a nie naiwność.... Ta bliskosc rozproszy Nasz strach przed ciemnością. Damy radę. Nie damy się skłócić.Nie będziemy słuchać ludzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.