|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
BAN stały
|
Dot.: Wasze Opisy gg - częsc XIII ;)Witam
dodaje po dłuższej przerwie specjalnie dla StrefaKwarantanny ;*
Potłukła się szklana szkatułka, wyleciały z niej perły, korale, pierścionki i kolczyki. Wyleciały liściki miłosne, pachnące koperty i wstążki. Wyleciały i zniknęły, a wylatywać będzie jeszcze więcej. Po prostu uciekają, a szklana szkatułka matowieje, chłodnieje i szkło robi się mało przejrzyste. Zaczęłam piec ciasta dla rozładowywania złych emocji i całej mojej paranoi. Smacznego. Bo wie Pan co? Pana zachowanie, to dla mnie istna dewastacja mojego życia. Witaj w teatrze lalek ! Może wieczorkiem dam troszkę jeszcze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Nie zmusisz losu, żeby Ci sprzyjał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
. SZUKAM CIĘ POD SWÓJ RYTM. a jednak nie mogę ukryć uśmiechu wstaję i nie widzę nic... prócz siebie pogodziłam się z niedostępnością przeznaczenia w moim życiu.. moje myśli skierowane w jedną stronę. jeszcze nie znalazł mojego adresu, nie wyszukał numeru.. tak tęsknie.. chcę to wykrzyczeć, pozbyć się tego, chcę się wyleczyć!!! tak mi go brakuje.. uchyliłam delikatnie okno, odpaliłam czekającego na mnie papierosa , dym delikatnie wypełnił moje płuca , pieścił je. .
#4354 |
Raczkowanie
|
Nauczyłeś mnie żyć... Dzisiaj inna laska przytula Cię... Łączą nas już tylko fotografie...
#4355 |
Rozeznanie
|
Kto by o tym myślał, w takiej chwili jak ta?
Nie muszę się już bać, że wszystko przeze mnie. Zdobędę wszystko to, co zdobyć miałam tam. Zdobędę wszystko to, na co nie miałam szans! I nie znałam siebie spokojnej tak, bez odważnych słów, bez wiecznych walk. Wzburzona krew płynie teraz łagodniej. I to, co wcześniej z powiek spędzało sen, targało mną, bolało mnie- dziś mogę mówić o tym spokojnie. Gdybyś tak te myśli dwie pozostawił w swojej głowie. Strach ma przecież wielkie oczy. Jeszcze jeden miły dzień, jeszcze jedna piękna noc. Działaj na innych swą energią i gdy poproszą, podaj rękę. Jeszcze wszystko możesz mieć, to czego bardzo chcesz. Wiedz, że nie poddam się, dopóki czuję gdzieś płynącą we mnie krew, póki smak życia w ustach mam, póki zapach traw wciąż ogłusza mnie.
#4356 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Podpisze oczywiscie Twoim nickiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ZjemCię- tam gdzieś wcześniej użyłaś mojego opisu ![]() Cieszę się, że ktoś jeszcze do nich wraca ![]() ---------------------------------------------------------------------------- Moja zemsta nie będzie tak prostacka jak Ty. Moja zemsta powoli, powoli zeżre Cię od środka, zniszczy psychicznie. I będzie trwać dłuuugo.... Twój ból- moja satysfakcja. Rzucam w Twoje zdjęcie nożami kuchennymi. ![]() Przyjemnie patrzeć, jak cierpisz. A ja Cię kochałam. Jak mogłam Miłość ślepa jest... ---------------------------------------------------------- Sorry, brak weny... ![]() Edytowane przez Chouchoute Czas edycji: 2009-11-08 o 14:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Rozeznanie
|
radość to nie suchy śmiech po joincie.
sukces to nie tysiąc złotych na koncie. miłość to nie dziwka z klatki obok. nie słucham ludzi, którzy są głusi chociaż słyszą. szaleństwo jest źródłem rozkoszy, znanym jedynie szaleńczą. istniejesz, czy naprawdę żyjesz? uwierz w anioły, nawet jeśli ich skrzydła są czarne. uwierz w diabła, choćby na jego rogach spoczywała płonąca aureola. uwierz w ślepą miłość i również ślepą nienawiść. uwierz w słowa z których szydzi wiatr. uwierz w strach. uwierz oczom i spragnionym dłoniom, obrazom pełnym barw i zaklętego milczenia. uwierz w dotyk i głos, w muzykę i ciszę. uwierz w tysiące codziennych spraw. któregoś dnia uwierz we mnie. cisza będzie najwymowniejszą z mów. powinnam być facetem faceci nie dbają o związek. śpij śpij śpij kochanie. śpij śpij monszeri. zaśnij bo opowiem mamie co sie tobie w nocy śni.
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
a ciekawe co Ty byś zrobił, jak by ktoś kogo kochasz jak nikogo innego, kazał wyrzucić Ci wszytskie uczucia do Niego i żyć bez Niego.. bez sensu życia..
dzięki Tobie nawet zasmarka się uśmiecham . kminisz już dlaczego nie mogę oderwać od Ciebie wzroku i przestać się do Ciebie uśmiechać ? z wierzchu silna, stanowcza, twarda, zdecydowana . w środku krucha, wrażliwa, ciepła, kochana..
#4359 |
Raczkowanie
|
zapomniana.
znowu bezczelnie siedzisz mi w głowie. szukając idealnego mężczyzny czasem można przegapić tę prawdziwą miłość. bo świat od dawna mnie już nie bawi. chciałabym. bo to wszystko i tak zostanie tylko wspomnieniem. brak pomysłu na życie.
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
Przestańcie powtarzać. Rozumiem, że to może się zdarzyć raz, bo III części wcześniej było. Ale jak coś było pięć stron wcześniej to chyba nie boli przeczytać, a? ;/ to się robi denerwujące. I nie dziwię się tym, które nie wytrzymują i imiennie zwracają uwagę.
Coś w stylu: MAM TEGO DOŚĆ. Zabierz mnie stąd... Nieodwołalnie: Kocham Cię. ;* Jesteś moim promyczkiem nadziei na lepsze jutro. ;* Miłość jak najmocniejszy narkotyk, podniebne loty, bilet to dotyk. ;* Byłeś dla mnie tak ważny, że rzucałam wszystko, żeby przyjść i popatrzeć na Ciebie..
![]() |
#4361 | |||
Raczkowanie
|
A kradnij sobie
![]() ![]() Cytat:
O jej. To ja jestem przecież ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ___________________ Czasami muszę wyjść. Zostawiam Cię, gdy śpisz i długo idę przed siebie. Bóg mi dał zbyt jasne oczy, by widzieć dobrze w ciemności. Na niebie wiszą płonące kamienie. Przyciągają mnie do siebie, więc staję na palcach i wyciągam ręce, ale żadna nie chce paść w moje ramiona. Oślepnę kiedyś z tęsknoty za nimi, za tym uosobieniem piękna i milczenia, i wielkiego spokoju, którego we mnie nie ma. Przez moją twarz przechodzą burze, dlatego krzyczę. Nie zawsze, czasami. Wyrzucam z siebie wszystko co mi powiedziałeś i co przemilczałeś, wszystko, w co wierzyłam i nigdy się nie spełniło, wszystko, co zalega głęboko na dnie i sprawia, że czernieje mi serce, zamiast płonąć soczystą czerwienią. I przez chwilę czuję, że mogłabym być kamieniem i litościwie oświetlać twarze niespokojnych, tęskniących, zbolałych; takich, którzy mają oczy aniołów, dlatego inni biorą ich za ślepców. Niejeden ślepiec dobrze znał krętą drogę. Moje oczy są zbyt jasne, by dobrze widzieć w ciemności (takie dał mi Bóg), więc wracam do ciebie po zapachu, przez noc, raniąc dłonie i stopy o twoje słowa, rzucone we mnie jak kwiaty. Śpisz tak spokojnie, gdy znowu tu jestem. Nim zasnę, spróbuję jeszcze raz zrozumieć, ukoić myśli pędzące na rydwanach, oszalałe dzikie pragnienia, które nie pozwalają mi w nocy spać i oddychać Twoim oddechem, jak być powinno. Rozpaczliwie spróbuję, jeszcze jeden raz, już ostatni, kolejny raz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Ja chciałam wiedzieć o tych Twoich kobietach z przeszłości tylko troszeczkę. Odrobinę. Tylko to, że były, miały takie oczy, takie włosy, takie biografie i że przeszły do historii. O tym, że przeszły bezpowrotnie do historii, chciałam wiedzieć przede wszystkim.
Przypominaj mi nieustannie, że jesteśmy tylko przyjaciółmi. Chyba że i Ty się zapomnisz. Jeśli tak, to mi nie przypominaj. Takie zapomnienie może zdarzyć się nawet najlepszym przyjaciołom. Nalej, Serce, nalej... Przecież samotność to najgorszy rodzaj cierpienia! Czyż Stwórca nie powołał świata do istnienia dlatego właśnie, że czuł się samotny? Niech już chrapie, zostawia brudne skarpety na środku pokoju i pali w sypialni. Niech tylko będzie
#4363 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczęta! ;* Jesteście wspaniałe, ukradłam już tyle opisów, że zabraknie mi kartek do notowania
![]() Mam do Was mała prośbę - potrzebowałabym opisów ta temat takiej sytuacji > Jest chłopak, którym jestem zainteresowana, ale nie mam pewności czy on również, gdyż daje mi sprzeczne znaki - raz się uśmiecha (w dodatku niesamowicie i szczerze, tak, że uśmiechają się jego oczy ^^) a innym razem traktuje mnie jak powietrze. Jestem strasznie niepewna i prosiłabym Was o jakiś opis, subtelny, ale znaczący. Mogę liczyć na Waszą pomoc? ![]() Gdyby znalazły się również opisy o uśmiechu byłabym wdzięczna ;* Z góry dziękuję ;*
#4364 |
Raczkowanie
|
Miałabym małą prośbę.. mianowicie.. nie mogę pogodzić się ze śmiercią bliskiej osoby [ona była mi bardzo bliska] . Mogłybyście pomóc? Najlepiej w 3 os., ale nie koniecznie.
nydee, TajemniczaPanna, One for all, beMine, Guziki xD, ciiri, meniusia4, Pujcia, Dejection, babycham, majtu_ha, amozefrytkidotego, tygrysekrudy, unusualyou, _Panna_Migotka_ , chouchoute, MamCieGdzies, Tusilla, może Wy, ulubione? ;* off. Lubiła tańczyć, pełna radości tak.. ciągle goniła wiatr..
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
nie po to dałam Ci świat..
masz to co ja,co ja chce mieć. <3 wraz z nadejściem lepszego jutra, lepsze wydaje się wczoraj.. i uwierze bezgranicznie. <3 przepraszam, że nie potrafie być twoim światem. wystarczająco bezsilna dusza. żyj i daj żyć albo ku_wa weź się zabij. ___ jak zapomnieć ? ; ( ![]() </3 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chcesz poczuć jak smakuje mój uśmiech ? dzień bez uśmiechu jest dniem straconym. Uśmiech to pół pocałunku! Więc na co czekasz? Uśmiechnij się do mnie! Uśmiech jest najprawdziwszym, kiedy jednocześnie uśmiechają się oczy. a nóż widelec, może ci się cuś spodoba. ;*
![]() Edytowane przez oldschoolowa panna Czas edycji: 2009-11-08 o 14:48 Powód: ;x |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
chcę drinka. chcę pięćdziesiąt drinków. chcę butelkę najczystrzego, najmocniejszego, najbardziej n i s z c z y c i e l s k i e g o, najbardziej trującego alkoholu na ziemi. chcę pięćdziesiąt butelek. chcę cracku, brudnego i żółtego i wypełnionego formaldehydem. chcę kopę metamfy w proszku, pięćset k w a s ó w, worek grzybów, tubkę kleju większego od ciężarówki, basen benzyny tak duży, żeby się w nim utopić. chcę czegoś, wszystkiego, czegokolwiek, jakkolwiek, ile się da. By zapomnieć.
Każdy czasem, siedząc w za dużym swetrze, z kieliszkiem wina na parapecie i beznadziejnym filmem w telewizji zadaje sobie pytanie: 'Gdzie się podziało moje życie?' .. Uwielbiam gdy wieczorem do mnie dzwonisz i opowiadasz jak to wspaniale spędziłeś swój dzień i tęsknisz za mną .Pytasz czy nie jest mi smutno ,że musiałeś wyjechać , i pocieszasz mnie , i mówisz ,że jak wrócisz to nie opuścisz mnie już nigdy.. zrób tak. proszę chociaż udawaj. zwijam się w kłębek. widzisz mnie teraz??. I gdy nadchodzą wieczory takie jak ten , gdy wszyscy inni są gdzieś , szczęśliwi, a ty słuchając smutnej piosenki szukasz sensu życia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
'..jednak mimo wszystko kocham Cię za przeszłość.'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Powtarzała śmiech po innych. To było widać. Czasem się spóźniała
Uśmiechaj się. Potrzeba pracy aż siedemdziesięciu dwóch mięśni, aby się zasępić i tylko czternastu, aby się uśmiechnąć.
![]() |
#4370 |
BAN stały
|
i dzisiaj znowu wyjdę w dresach do kiosku , wydam 7,80 na paczkę LD , pójdę pod Twój blok i wypalę ją całą w godzinę po to żeby tylko zwrócić na siebie Twoją uwagę . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
Nie wiem już ile mam lat
nie wiem kto jest wróg kto przyjaciel nie wiem ile nasze słowa mają znaczeń Nie wiem czemu do Ciebie piszę zamiast po prostu rozmawiać nie wiem czy chcę być z Tobą czy trzymać Cię z dala ... Tyle da się jeszcze zrobić. Tyle spieprzyć .
"-Spieszyłem się na operacje. powiedziałaś, ze zobaczymy się później. wtedy pochyliłaś się, położyłaś mi rękę na piersi i pocałowałaś mnie. lekko. szybko. jakbyśmy mieli robić to codziennie przez resztę naszego życia. potem wróciłaś do gazety, a ja wyszedłem. wtedy ostatni raz się pocałowaliśmy."
Edytowane przez amerrai Czas edycji: 2009-11-08 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
BAN stały
|
Cytat:
każdego dnia Bóg zabiera do siebie wybranych .
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() off. nadszedł dziś moich marzeń czas! <3 nie wymieniłam Cię? ;o o nie. wybacz! przecież cię uwielbiam. ale gafa ![]()
![]() Edytowane przez oldschoolowa panna Czas edycji: 2009-11-08 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem waszą wielką fanką ![]() Naprawde podziwiam Was wszystkie Nie dorastam wam do pięt ale dam coś od siebie: - Sit down - Ej, słyszałeś? Ona nazwała Cię Down... Ja bym się obraził – Chyba mam ochotę się napić. – Prawie wszyscy mają taką ochotę, tylko o tym nie wiedzą. -To miłość skarbie, to miłość... To się pije jak słodką truciznę... -Miłość rośnie powoli miłość jest nieuważna a musi uważać, miłość jest bardzo długa miłość się nigdy nie kończy -stracony ukochany który żądasz żeby ci odpowiadano na listy bez zwrotnego adresu który nie rozumiesz że można kochać nieobecnych i taka miłość jest lepsza bez trudu bez zazdrości bez mokrych kudłów miłość której kochanek ani kochanka nie może odebrać miłość do marzenia.... -Przysłał smsa. Jedno słowo: "Koniec". I wtedy się skończyłam. Skończyłam się? Tak, skończyłam się dla Niego, ale nie umarłam -Pokochałam siebie za to, że przeżyłam szkołe, wrogów, ten świat i miłość -Więc klęczałam nie umierając obok chorego mężczyzny który także nie umarł tylko mnie nie poznał ponieważ skończyło się coś co miało być wieczne a okazało się krótkie
Odejdę gdzieś daleko i zdobędę horyzont bez Ciebie. Będę oglądać zachód słońca już sama. Rozmawiać godzinami ze słońcem i gwiazdami. Poopowiadam im trochę o nas, o naszej doskonałej zabawie w miłość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
BAN stały
|
wiesz że to co robisz można nazwać bezwzględnością ? i kiedy sięgam po kolejną szlugę myślę sobie ; ` to już ostatnia . za jego zdrowie . ` |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Rozeznanie
|
W końcu gdzieś będzie lepiej, daję słowo.
Już wiem, że cokolwiek się stanie, gdzie tylko będziesz, to ja, bez względu na wszystko też tam będę. Na chwilę zatrzymał się czas. To, w co nie wierzyłem stało się możliwe. I jeszcze ta noc, tak inna od tamtych nocy. Noc, podczas której zasnąć strach. Co ma być to pewno będzie. Znów może się zachwycę. "I choć wiem, że dziś słowa znów niewiele znaczą, ja Ci mówię, a Ty słuchaj. Może być inaczej.
#4377 |
BAN stały
|
Uciekamy od prawdy do wyobraźni , Uciekamy drogami własnej fantazji . Żadnych przeszkód, możemy śmiało iść. Nad nami tęcza na powiekach, szczęścia łzy . |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
Dlatego warto kochać jedynie tę osobę, którą jesteśmy w stanie utrzymać u swego boku. Oni sami zmarnowali swoją miłość. Ja nigdy na to nie pozwolę. Nigdy! Przysięgam. Nam się uda. kiedy piszę do Ciebie tzn, że tęsknię za Tobą, a kiedy nie piszę, tzn, że chcę abyś to Ty tęsknił za mną. m i ł o ś ć nie miała dla Niej smaku. Jest mi ciepło kiedy mam 4 ręce i 4 nogi. - Skąd wiesz że mnie kochasz? - A skąd wiesz że Cię dotykam? - Czuję to. - No właśnie. Uzależnienie jest charakterystyczne dla każdego opartego na zauroczeniu romansu. Wszystko zaczyna się, kiedy obiekt twojego uwielbienia obdarza cię dawką oszałamiającego i halucynogennego środka, o jakim nigdy wcześniej nawet nie ośmieliłabyś się pomyśleć - ten emocjonalny narkotyk składa się z porażającej miłości i przyjemnie drażniącej ekscytacji.
![]() |
#4379 |
BAN stały
|
FioletowaEmka postaram się pomóc:
Powiedz mi teraz, natychmiast co myślisz. Zdecyduj się w końcu. Czekam niecierpliwie. ![]() I kiedy w końcu wydaje mi się, że już nareszcie to wracamy do punktu wyjścia. Ja wiem ze warto czekać. o uśmiechu: Najbardziej ci do twarzy z uśmiechem. Twój uśmiech, wplątany w moje myśli Uśmiech ma właściwości magnetyczne oldschoolowa panna - nie byłam wymieniona jaka ulubiona, ale i tak postaram się coś pomóc. Myslami daleko. W innym swiecie. Bo ona myślała, że smierć jej nie dotyczy. Dlaczego nawet najpiekniejsze życie musi się skończyć.? Najczęściej w najlepszy czas spada na nas wszystko. Trzymaj się jakoś tam ;* mocno ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
oldschoolowa panna
może coś takiego ? lecz dziś, nie smućmy się nie mówmy "żegnaj" lecz "do widzenia" . pytam dziś Was : dlaczego musicie odchodzić? /pojechałam z Ich troje - Requiem . przesłuchaj ![]() i szczerze Cię rozumiem ... Choć minęło kilka miesięcy wciąż trudno się z tym pogodzić, znam to dobrze ... ![]()
"-Spieszyłem się na operacje. powiedziałaś, ze zobaczymy się później. wtedy pochyliłaś się, położyłaś mi rękę na piersi i pocałowałaś mnie. lekko. szybko. jakbyśmy mieli robić to codziennie przez resztę naszego życia. potem wróciłaś do gazety, a ja wyszedłem. wtedy ostatni raz się pocałowaliśmy."
Edytowane przez amerrai Czas edycji: 2009-11-08 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.