Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 19:23   #4471
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

ma offtopowe pytanie do bliźniaczek absolutnie nie chcę Was urazić i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzecie. po prostu to dla mnie zabawnie wygląda. czy Wy naprawdę razem jecie tyle samo, ważycie tyle samo, bo to że wyglądacie tak samo chyba jest jasne? to strasznie dziwnie brzmi z boku, kiedy czytam MY zjadłyśmy to i to, MY też lubimy to i to, czy naprawdę tak to jest? nie ma JA? czytając Wasze wypowiedzi ma się wrażenie, że osoba po drugiej stronie to jedna osoba mająca problem z osobowością
i to naprawdę nie jest post mający Was urazić! ślina mi cieknie kiedy czytam Wasze jadłospisy i chwała Wam za to! ale czy naprawdę nie ma JA?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:32   #4472
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Bardzo smacznie, jakościowo też ok choć ale dużo tego jak na U Samo śniadanie pod 1000kcal podchodzi. Ale jeśli tylko na tym nie tyjesz to ok
nie raz już była mowa o tym aby uwagi typu "jesz dużo na U" zachować dla siebie. Dziewczyna niedawno "oswoiła" się z większą ilością kalorii a uwagi tego typu z pewnością nie działają na nią korzystnie. Poza tym w tym jadłospisie dostrzegasz "dużo" jedzenia, ale...

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
R
I(8.00): owsianka z 3łyżek na wodzie z łyżką otrąb i gruszką, herbata max 200kcal
II(11.00): kanapka z szynką z chleba na zakwasie max 170
III(13.30): mała sałatka z SaladStory: sałata, pomidor, ogórek, brokuły, kiełki, grillowana pierś kurczaka, jogurt nat z przyprawami 200?
IV(16.30): jabłko 100
V(20.00): jogurt nat 135g 80

Izo, mam pytanie: czy zostałam ostatecznie spisana na straty i mam pisać od razu na KZ? Nie chciałabym Ci niepotrzebnie dodawać pracy.
tutaj nie ma nawet 800 kcal. Ja nie Iza ale polecam KZ lub zmianę nawyków żywieniowych. ( w sensie więcej jeść)

Cytat:
Myślę, że jakościowo nienajgorzej Tylko owsianke zrobiłabym na wodzie, kanapek zjadła dwie, ten jogurt dołożyła do jabłka na podwieczorek a na kolacje serek wiejski, twarożek bądź też kurczak
w tym za małej jego ilości nie widzisz.

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
no to moje dzisiejsze Uu:

I: 2 kromki pszennego chleba z masłem i sałatą; 2 parówki tęczowe; pomidor bez skórki + herbata zielona może jakiś ser na kanapki? sama sałata to tak wiesz...

II: jogurt poziomkowy 130g; bułka słodka z serem ok

III: grahamka z masłem, szynką drobiową, serkiem topionym, ogórkiem i papryką jakiś soczek/multiwitaminka?

IV: jabłko; serek wiejski z łychą pestek słonecznika mam nadzieję, ze nie light

V: (dopiero przed chwilą jedzone ) głęboki talerz gęstej pomidorowej z ryżem i marchewką z malutkimi pływającymi kawałeczkami piersi z kurczaka (która się rozgotowała podczas got. zupki ) i może wpadnie jeszcze zielona herbatka pyyysznie

proszę o ocenę
jw, brakuje mi owocka jakiegoś, dodaj coś do śn

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje U :

Sn: 100g płatkow cookie crisp, 100g płatków corn flakes , zalane szklanka mleka 1,5% , serek wiejski 200g , pomaranczka , herbatka malinowa koooocham płatki, a cookie

2sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , serkiem zoltym , szczypiorkiem , pomidorkiem , salata , ogorkiem , jabłuszko super
!

3sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka , dan mleko czekoladowe mniammmmciu

O: ( jedno danie =/) talerz zupy ogorkowej jeśli na mięsku to ok

P: sałatka owocowa : 2 jabłuszka , pomaranczka , 2 kiwi , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , lyzeczka cukru waniliowego , zalane jogurtem naturalnym 150g smakowicie

K: 3 kromki razowca z masełkiem : jedna z szyneczka i warzywkami j.w , druga z almette szczypiorkowym , trzecia z dzemem brzoskwiniowym pięknie

2 jabłuszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 125 g

i jak ?
cudo!

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:38   #4473
Vegetka
Zakorzenienie

moje dzisiejsze Rrrrrrrr

ŚnI- owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, bułka żytnia z twarogiem i rzodkiewkami, pomarańcza.
ŚnII- bułka żytnia jw, serek homo nat. jabłko
O- kurczak, warzywa na patelni, kasza gryczana
P- tuńczyk wsw, rzodkiewki, czerwona papryka
K- serek wiejski

poproszę o ocenę !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:40   #4474
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
ma offtopowe pytanie do bliźniaczek absolutnie nie chcę Was urazić i mam nadzieję, że tego tak nie odbierzecie. po prostu to dla mnie zabawnie wygląda. czy Wy naprawdę razem jecie tyle samo, ważycie tyle samo, bo to że wyglądacie tak samo chyba jest jasne? to strasznie dziwnie brzmi z boku, kiedy czytam MY zjadłyśmy to i to, MY też lubimy to i to, czy naprawdę tak to jest? nie ma JA? czytając Wasze wypowiedzi ma się wrażenie, że osoba po drugiej stronie to jedna osoba mająca problem z osobowością
i to naprawdę nie jest post mający Was urazić! ślina mi cieknie kiedy czytam Wasze jadłospisy i chwała Wam za to! ale czy naprawdę nie ma JA?
spoko, dla Ciebie mozmy byc nawet osobą z rozdwojeniem jaźni, mamy to szczerze gdzieś.
Tak, jemy to samo, robimy to samo, nawet do wC goni nas w tym samym czasie. Łapiemy razem choroby, tylko okres jak jzu sie dalo zauwazyc przychodzi nam sotatnio inaczej;D
Dla nas to nie jest dziwne, dla osob z naszego otoczenia rowniez, przyzwyczaili sie
Nie dziwi nas, że nie rozumiesz tego, nie mialas stycznosci z tak zżytą parką;D
Nawet temperature ciala mamy taka sama, wyniki krwi i poziom hormonow;p
ps. co do wagi to ejst tak, ze wiadomo iż wahania wagi mamy rozne;] nie ma mozliwosci by nawet z tym organizm sie tez tak samoz achowywal. jedno dnia jedna zlapie wiecej wody, drugiego dnia kolejna
Jest miedzy nami 1-2 cm. roznicy i 0.3-0.4 dag roznicy w wadze

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-03-01 o 19:44
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:43   #4475
mircia14
Zakorzenienie

Moje R (ładnie proszę o ocenkę)
Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 1,5% - 3 łyżki owsianki, starte jabłko, trochę cynamonu
II śniadanie (10:15) - grahamka z masłem (cienko) i skrojoną kiełbasą + pomarańcza
Obiad (13:00) - kapuśniak
Podwieczorek (16:30) - twaróg i kromka razowca z dżemem (to miał być potreningowy dlatego węgle proste, ale nie dostałam się na szkolną siłownię, a posiłek wzięłam ze sobą)
hula-hop i 30-minutowy program Tamilee Weeb "Ja chcę mieć takie ciało"
Kolacja (20:30) - jajko na twardo i 2 małe kromki razowca

mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:48   #4476
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
spoko, dla Ciebie mozmy byc nawet osobą z rozdwojeniem jaźni, mamy to szczerze gdzieś.
Tak, jemy to samo, robimy to samo, nawet do wC goni nas w tym samym czasie. Łapiemy razem choroby, tylko okres jak jzu sie dalo zauwazyc przychodzi nam sotatnio inaczej;D
Dla nas to nie jest dziwne, dla osob z naszego otoczenia rowniez, przyzwyczaili sie
Nie dziwi nas, że nie rozumiesz tego, nie mialas stycznosci z tak zżytą parką;D
Nawet temperature ciala mamy taka sama, wyniki krwi i poziom hormonow;p
ps. co do wagi to ejst tak, ze wiadomo iż wahania wagi mamy rozne;] nie ma mozliwosci by nawet z tym organizm sie tez tak samoz achowywal. jedno dnia jedna zlapie wiecej wody, drugiego dnia kolejna
Jest miedzy nami 1-2 cm. roznicy i 0.3-0.4 dag roznicy w wadze
chyba Was jednak zirytowałam. nie miałam takiej intencji.

Stary 2010-03-01, 19:56   #4477
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. kanapka razowca z pastą warzywną,pomidorem,cebulą ,sałatą,kubek mleka 2%
  2. kanapka jak wyżej (z dodatkiem majonezu) ,kostka czekolady gorzkiej
  3. 100g frytek z keczupem,filet kurczaka w sosie gorgonzola, 200g surówki z kapusty pekińskiej
  4. maleńka miseczka łazanek z tofu,cebulą,pomidorem,chi li..bardzo pikantne + ogórek konserwowy

i jak dziś???
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:00   #4478
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
chyba Was jednak zirytowałam. nie miałam takiej intencji.
Nie, nie:P Nie zirytowałaś Przyzwyczaiłyśmy się już do tego typu pytań..ale mamy dosyć odpowiadania poraz setny na jedno i to samo

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-03-01, 20:00   #4479
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. kanapka razowca z pastą warzywną,pomidorem,cebulą ,sałatą,kubek mleka 2%
  2. kanapka jak wyżej (z dodatkiem majonezu) ,kostka czekolady gorzkiej
  3. 100g frytek z keczupem,filet kurczaka w sosie gorgonzola, 200g surówki z kapusty pekińskiej
  4. maleńka miseczka łazanek z tofu,cebulą,pomidorem,chi li..bardzo pikantne + ogórek konserwowy

i jak dziś???
assejmasjużułal.

...
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:10   #4480
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie:P Nie zirytowałaś Przyzwyczaiłyśmy się już do tego typu pytań..ale mamy dosyć odpowiadania poraz setny na jedno i to samo
mnie nie chodzi o to, że robicie tyle rzeczy razem. że jecie tak samo, lubicie to samo itd. ale chodzi mi o te JA. w końcu nie siedzicie zawsze razem przy komputerze i nie piszecie postów razem. znam bliźniaków, nawet trzy różne pary i każdy z nich bardzo podkreśla swoje JA. wyraźnie zaznacza swoją granicę, zaznacza swoje jestestwo. nie chce być traktowany jako jedno. jako MY.

Stary 2010-03-01, 20:16   #4481
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
mnie nie chodzi o to, że robicie tyle rzeczy razem. że jecie tak samo, lubicie to samo itd. ale chodzi mi o te JA. w końcu nie siedzicie zawsze razem przy komputerze i nie piszecie postów razem. znam bliźniaków, nawet trzy różne pary i każdy z nich bardzo podkreśla swoje JA. wyraźnie zaznacza swoją granicę, zaznacza swoje jestestwo. nie chce być traktowany jako jedno. jako MY.
No właśnie w tym sęk. TA RÓŻNICA. My jewsteśmy z tych bliźniąt, do tego stopnia zżytych, że wolimy aby traktowano nas jako "MY". Może kiedyś to się zmieni. Też znamy parę par bliźniąt ( tak dokłądnie to 6 ), w tym 3 z nich są bardzo podobnie jak my ze sopbą zrzyte, i nie wyróżniamy się jakoś specjalnie pod tym wzgl;p Nas np. dziwi jak jedn abliźniaczka moze gdzieś bez którejś iśc;p MY byśmy tak n ie potrafiły;p Już jako małe bobasy, gdy jedną od drugiej zabierano wyłyśmy w niebogłosy i siebie szukałyśmy ( nie żebyśmy to pamiętrały;p ale tak nam opowiadali rodzice;p;p;p) Nawet w szkole traktowano nas jako jednosc. Jedna cos zbroila, obryqwalysmy obydwie. Poprostu nigdy nie zylysmy inaczej. Wiemy ze predzej czy pozniej przyjdzi enam sie rozdzielic, ale w daznej chwili wolimy te pozniej i jest nam dobrze tak jak jest [nawet jesli wygladamy na totalne dziwadla czy tak jak napisalas na osobe z rozdwojeniem jazni;p - ]

Leczenie euthyroxem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:20   #4482
Irish lady 28
Zadomowienie

Black Cat...

eeeee??
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:21   #4483
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
nie raz już była mowa o tym aby uwagi typu "jesz dużo na U" zachować dla siebie. Dziewczyna niedawno "oswoiła" się z większą ilością kalorii a uwagi tego typu z pewnością nie działają na nią korzystnie. Poza tym w tym jadłospisie dostrzegasz "dużo" jedzenia, ale...
Fajnie, że zaczęła normalnie jeść ale to nie powinno zwalniać z tego, by kalorie a zwłaszcza ze słodkiego dawkowac sobie z umiarem. 200g płatków to 4/5 paczki czyli naprawde dużo Do tego jeszcze potem drożdżówka wpadła. Nie mówie, że to nie jest dla ludzi bo jest, ale nawet na U możnaby zredukować troszkę ilość płatków na śniadanie (a jak się dalej głodnym to dorzucić jakiś serek, owoca), słodkie bułeczki w szkole tez niekoniecznie codziennie Przy takim rzucie na słodkim może nastąpić dość szybkie przybranie na wadze i problemy wrócą, jesli natomiast utrzymuje wage to jest ok ale lepiej powoli dodawać kcal i obserwować organizm.

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
w tym za małej jego ilości nie widzisz.
Kurde pomyliłam sie, chciałam napisac na mleku tzn. że owsianka powinna być na mleku.
Zasugerowałam przeciez dodanie kromki i jakiegoś źródła białka na kolacje zamiast przeniesionego na podwieczorej jogurtu. To i tak niewiele no ale 1000kcal powinno przekroczyć, jeśli jej tyle wystarcza to ok grunt żeby jedzenia nie było chorobliwie mało i mam nadzieje, że ten kurczak na obiad nie był jakiś mikroskopijny
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:25   #4484
Twisted94
Rozeznanie

Twinsy21, a ja wlasnie uwielbiam jak piszecie 'mysliMY, zjadlysMY, bylysMY' sama bardzo bym chciala miec taka nierozlaczna blizniaczke, taka mentalna i psych. siostre syjamska

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:27   #4485
venus in furs
Rozeznanie

R/U

6.00 godzina biegu (no dobra, truchtu)
7.00 jogurt nat. zmiksowany z mrozonymi truskawkami, łyżka owsa nagiego, dwa jajka,łyżka oliwy, kromka chleba pełnoziarnistego,pół papryki
10.00 godzina szybkiego spaceru
11.00 banan, marchewka
15.00 pieczona pierś z kurczaka w ziołach bez soli, mizeria z łyżeczką słodkiej śmietany, odrobiną oliwy i octu, szklanka coli light
18.00 kilka marchewek
20.30 serek wiejski

poza tym herbatka rumiankowa w dużych ilosciach

z góry dziękuję za ocenę!

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:31   #4486
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
R/U

6.00 godzina biegu (no dobra, truchtu) dość spory wysiłek jak na czczo
7.00 jogurt nat. zmiksowany z mrozonymi truskawkami, łyżka owsa nagiego, dwa jajka,łyżka oliwy, kromka chleba pełnoziarnistego,pół papryki Ładnie, podoba mi się
10.00 godzina szybkiego spaceru
11.00 banan, marchewka to nie jest posiłek. Brak białka, brak NNKT.
15.00 pieczona pierś z kurczaka w ziołach bez soli, mizeria z łyżeczką słodkiej śmietany, odrobiną oliwy i octu, szklanka coli light Ładnie, poza colą light. Czy light czy nie light - cola to świństwo. No i na pewno nie nadaje się na redukcję
18.00 kilka marchewek to nie jest posiłek.
20.30 serek wiejski dorzuciłabym jakieś warzywka, NNKT...

poza tym herbatka rumiankowa w dużych ilosciach

z góry dziękuję za ocenę!
Jak wyżej. Ogólnie to podoba mi się tylko sniadanie i obiad. Reszta do sporej zmiany...
Stary 2010-03-01, 20:33   #4487
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że zaczęła normalnie jeść ale to nie powinno zwalniać z tego, by kalorie a zwłaszcza ze słodkiego dawkowac sobie z umiarem. 200g płatków to 4/5 paczki czyli naprawde dużo Do tego jeszcze potem drożdżówka wpadła. Nie mówie, że to nie jest dla ludzi bo jest, ale nawet na U możnaby zredukować troszkę ilość płatków na śniadanie (a jak się dalej głodnym to dorzucić jakiś serek, owoca), słodkie bułeczki w szkole tez niekoniecznie codziennie Przy takim rzucie na słodkim może nastąpić dość szybkie przybranie na wadze i problemy wrócą, jesli natomiast utrzymuje wage to jest ok ale lepiej powoli dodawać kcal i obserwować organizm.
ejejej.. juz dosyc! nie pisz osobie z dawnymi zaburzeniami odzywiania, ze je za duzo! dziewczyna sie przekonala do jedzenia, cieszy sie nim, a to, ze zjadla sobie dzisiaj tyle platkow, to moze miala ochote?? a pozniej fajny deserek w postaci drozdzowki?? a w ogole, to tych platkow nie bylo duzo, tylko w sam raz. czy powiedzialabys np. ze jestem na jakims potrojnym P skoro po obiedzie zjadlam sobie cala tabliczke mlecznej czekolady?? chociaz mialam na nia straszna ochote??
przesadasz..

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:35   #4488
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 1,5% - 3 łyżki owsianki, starte jabłko, trochę cynamonu
II śniadanie (10:15) - grahamka z masłem (cienko) i skrojoną kiełbasą + pomarańcza
Obiad (13:00) - kapuśniak
Podwieczorek (16:30) - twaróg i kromka razowca z dżemem (to miał być potreningowy dlatego węgle proste, ale nie dostałam się na szkolną siłownię, a posiłek wzięłam ze sobą)
Kolacja (20:30) - jajko na twardo i 2 małe kromki razowca

podbijam
Stary 2010-03-01, 20:35   #4489
mikusia1302
Raczkowanie

Question Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Moje starania o Rrrr....

1. 50 g musli fitella "pomarańczowe" + jogobella o smaku pieczonego jabłka, mandarynka, kostka czekolady mlecznej, kawa z mlekiem i cukrem
2. bułka 100g z masłem, plastrem sera żółtego i pieczeni schabowej, sałatą, ogórkiem i keczupem, a drugie pół z szynką z indyka i serkiem almette czosnkowym, papryka
3. mandarynka, jabłko, cappucino z mlekiem i cukrem
4. activia ślwikowa, duuuużo sałatki takiej jarzynowej z majonezem ;/ jabłko

i jak ? proszę o ocenę bo ja już sobie nie umiem sobie radzić :
(

Edytowane przez mikusia1302
Czas edycji: 2010-03-01 o 20:37
mikusia1302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:36   #4490
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Black Cat...

eeeee??
tak samo jak zwykle.

jedz wiecej warzyw, owoców, nnkt, bialka.
Stary 2010-03-01, 20:39   #4491
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 1,5% - 3 łyżki owsianki, starte jabłko, trochę cynamonu ładnie
II śniadanie (10:15) - grahamka z masłem (cienko) i skrojoną kiełbasą + pomarańcza ok, na drugie śniadanko mogło już warzywko wpaść
Obiad (13:00) - kapuśniak małoo! a białko? :c
Podwieczorek (16:30) - twaróg i kromka razowca z dżemem (to miał być potreningowy dlatego węgle proste, ale nie dostałam się na szkolną siłownię, a posiłek wzięłam ze sobą) nie ma się czym przejmować
Kolacja (20:30) - jajko na twardo i 2 małe kromki razowca ok

Dobrze, tylko mało warzyw.. i w ogóle jakoś mało wg mnie.. no ale jeśli czujesz się najedzona to super.
_________________________ _________________
Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze Rrrrrrrr

ŚnI- owsianka z suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, bułka żytnia z twarogiem i rzodkiewkami, pomarańcza. mhm
ŚnII- bułka żytnia jw, serek homo nat. jabłko poprawnie
O- kurczak, warzywa na patelni, kasza gryczana ook
P- tuńczyk wsw, rzodkiewki, czerwona papryka ładnie. ale nnkt mogłaś dodać (gdzieś) ^^
K- serek wiejski ok
poproszę o ocenę !
Ładnie, pięknie, tylko nnkt nie ma

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:42   #4492
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie w tym sęk. TA RÓŻNICA. My jewsteśmy z tych bliźniąt, do tego stopnia zżytych, że wolimy aby traktowano nas jako "MY". Może kiedyś to się zmieni. Też znamy parę par bliźniąt ( tak dokłądnie to 6 ), w tym 3 z nich są bardzo podobnie jak my ze sopbą zrzyte, i nie wyróżniamy się jakoś specjalnie pod tym wzgl;p Nas np. dziwi jak jedn abliźniaczka moze gdzieś bez którejś iśc;p MY byśmy tak n ie potrafiły;p Już jako małe bobasy, gdy jedną od drugiej zabierano wyłyśmy w niebogłosy i siebie szukałyśmy ( nie żebyśmy to pamiętrały;p ale tak nam opowiadali rodzice;p;p;p) Nawet w szkole traktowano nas jako jednosc. Jedna cos zbroila, obryqwalysmy obydwie. Poprostu nigdy nie zylysmy inaczej. Wiemy ze predzej czy pozniej przyjdzi enam sie rozdzielic, ale w daznej chwili wolimy te pozniej i jest nam dobrze tak jak jest [nawet jesli wygladamy na totalne dziwadla czy tak jak napisalas na osobe z rozdwojeniem jazni;p - ]
chyba Was wkurzyłam tym rozdwojeniem jaźni, przepraszam
już wszystko wiem, dziękuję za odpowiedź i życzę nierozerwalnej więzi tylko pogratulować

Stary 2010-03-01, 20:44   #4493
Liletka
Raczkowanie

U/R

I. Placki owsiane ( z czterech łyżek i jajka) z bananem i cynamonem.
II. Bułka żytnia z pestkami słonecznika z łososiem wędzonym, sałatą i ogórkiem, kawa z mlekiem, jabłko.
III. Ziemniaki, pałka kurczaka pieczona, surówka z kapusty kiszonej.
IV. Jogurt naturalny, garść migdałów.
V. Kromka chleba razowego z masłem, wędliną i sałatą + serek wiejski z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką.

Ujdzie? Nie za dużo? Proszę o ocenę
Liletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:44   #4494
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje U :

Sn: 100g płatkow cookie crisp, 100g płatków corn flakes , zalane szklanka mleka 1,5% , serek wiejski 200g , pomaranczka , herbatka malinowa /zaproponowałabym, żeby "bazę" Twojego mlecznego śniadania stanowiły płatki (owsiane/pszenne/żytnie) lub pełno ziarniste typu eko (kukurdziane np sa pyszne) lub BranFleksy.
warto byłoby dodać jakieś bakalie i orzechy oraz dla smaku slodkie płatki, takie jak lubisz

będzie pożywniej

2sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , serkiem zoltym , szczypiorkiem , pomidorkiem , salata , ogorkiem , jabłuszko

ok ładnie

3sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka , dan mleko czekoladowe

słodko, ładnie (zamiast dan mleka proponowałabym Kakao na mleku 2%, ale to pewnie w szkole było, więc rozumiem

O: ( jedno danie =/) talerz zupy ogorkowej

jeśli była na mięsie i sporo warzyw to ok

P: sałatka owocowa : 2 jabłuszka , pomaranczka , 2 kiwi , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , lyzeczka cukru waniliowego , zalane jogurtem naturalnym 150g

ładnie, megavitaminiowo!
moze sporoboj slodzic miodem?

K: 3 kromki razowca z masełkiem : jedna z szyneczka i warzywkami j.w , druga z almette szczypiorkowym , trzecia z dzemem brzoskwiniowym

ej! nie wiedzialam, ze jest almette SZCZYPIORKOWY! słyszłam tylko o ziołowym ale ładnie
2 jabłuszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 125 g

i jak ?

jw
Stary 2010-03-01, 20:51   #4495
tomalinka
Wtajemniczenie

Może dzisiaj uda mi się uzyskać Waszą ocenkę..

Moje RRR:
  • śniadanie: płatki owsiane + płatki fitness z mlekiem
  • II śniadanie: ciemna bułka ze słonecznikiem z szynką drobiową chudziutką, serem żółtym (light 7% zawartości tłuszczu) i pomidorem
  • przekąska: marchewka
  • przedobiad: jogurt z muesli + jabłko + gorący kubek (wyjątkowo - choć nie był to zwyczajny gorący kubek a z serii Weight Watchers)
  • obiad: pyszna sałatka z jajkiem,pomidorem,sałatą pekińska, ogórkiem kiszonym, papryką, chudą szyneczką drobiową, słonecznikiem, serem żółtym + sos zrobiony z jogurtu naturalnego i z ziół
trening siłowy + 25 minut stepperka
  • przekąska: dwie wafle ryżowe
  • kolacja: twarożek z odrobinką miodu
Bardzo źle?
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:51   #4496
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

m-m-m, po prostu łamiesz regulamin. nie spisuję Cię na straty, tylko robię to, co do mnie należy.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:58   #4497
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Dobrze, tylko mało warzyw.. i w ogóle jakoś mało wg mnie.. no ale jeśli czujesz się najedzona to super.
jw.
Dzięki
Właśnie czuje się najedzona, chyba przez tą owsiankę poranną
Kapuśniak był wielki talerz (szkolny obiad).

Dziękuję jeszcze raz
Stary 2010-03-01, 21:03   #4498
venus in furs
Rozeznanie

Sama nie jestem lepsza, ale mam nadzieje że troche Ci pomogę Nieprzytomna - dzieki!
Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
Moje starania o Rrrr....

generalnie widać że jesz strasznie dużo wysokoprzetworzonej żywności, a to bardzo przeszkadza w odchudzaniu.

EDIT: tak sie skupiłam na elementach skladowych, ze nie zauwazylam ze w ogóle nie było obiadu!!! obiad musi byc, koniecznie ciepły!

1. 50 g musli fitella "pomarańczowe" + jogobella o smaku pieczonego jabłka, mandarynka, kostka czekolady mlecznej, kawa z mlekiem i cukremfitella zawiera cukier i platki kukurydziane, lepsze bylyby zwykle platki owsiane z owocami; słodkie jogurty też trzeba odstawić,lepiej zmieszać naturalny ze swiezymi lub mrozonymi owocami. Mleczna czekolada na R też się nie nadaje - kup taką 70% kakao. Cukier oczywiscie out.
2. bułka 100g z masłem, plastrem sera żółtego i pieczeni schabowej, sałatą, ogórkiem i keczupem, a drugie pół z szynką z indyka i serkiem almette czosnkowym, papryka
bułka jesli pełnoziarnista to ok, żółty ser to kolejny produkt bardzo niewskazany w diecie, lepiej zastapic go twarogiem. Keczup ma mnostwo cukru i konserwantów, więc też do wywalenia. Nie jestem też wielką fanką almette - ma dużo soli i zagęszczaczy, lepiej zjeść naturalny.Mięso i warzywa ok, ale jesli szynka z indyka to te takie coś prostokątne, to lepiej zamienic na wedline lepszej jakosci
3. mandarynka, jabłko, cappucino z mlekiem i cukrem
Owoce po południu na R nie bardzo, cappucino z cukrem tym bardziej, zwlaszcza jesli z proszku, poza tym to nie jest posiłek. Sama mam ten problem bo przed kolacją niespecjalnie chce mi się jeść, wiec cie rozumiem. Jakieś jajko+warzywa byłoby dobrym rozwiazanem
4. activia ślwikowa, duuuużo sałatki takiej jarzynowej z majonezem ;/ jabłko
activia to kolejna marketingowa bzdura, moze i ma te bakterie ale ma tez mnostwo cukru, lepiej kupic sobie w aptece preparat przywracajacy flore jelitowa. Jabłko na kolację odpada, sałatka z majonezem też. Jeśli naprawdę nie możesz zyc bez majonezu to sprobuj znalezc jakis zamiennik - ja n.p majonez light hellmansa mieszam z naturalnym serkiem w proporcji 1:3. Smakuje bardzo dobrze, a ma znacznie mniej kalorii i wiecej bialka.

i jak ? proszę o ocenę bo ja już sobie nie umiem sobie radzić :
(

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2010-03-01 o 21:14
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:23   #4499
Vegetka
Zakorzenienie

zjedzmniebejbe

Orzechy, i oliwa się skończyła ale jutro już będzie !! dziękuję za ocenę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:29   #4500
Mgiełka91
Zadomowienie

Dzisiejsze R

śniadanie: owsianka składająca się z: płatków owsianych górskich, otrąb żytnich, siemienia lnianego, sezamu, słonecznika, połówki pokrojonego jabłka, łyżeczki miodu i to zalane mlekiem 1,5% na papkę + czerwona herbata
II śniadanie: ciemna bułka(chyba razowa, nie znam składu, ale nosi nazwę "bułka śniadaniowa fitness" kupiona w Kauflandzie) z plasterkiem chudej szynki i pomidora(posmarowana cienko masłem)
obiad: kurczak, który był przygotowany już wczoraj na patelni teflonowej(nie użyłam tłuszczu) pokrojony w kosteczki, bez panierki(przyprawiony tylko) + pomidor
podwieczorek: Danone Gratka truskawkowa i wsypałam do tego słonecznika trochę, kakao z mleka 1,5% ale zrobione z łyżeczki zwykłego(nie Puchatek czy coś w tym stylu)
kolacja: ogórek konserwowy i trochę zielonego

Woda między posiłkami też była

I jak? Może być?

Edytowane przez Mgiełka91
Czas edycji: 2010-03-01 o 21:31
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości