|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() Twinsy- mam uwagę niezwiązaną z dietetyką- zauwazyłam że używacie często słowa "bynajmniej" w znaczeniu przynajmniej, a to nie znaczy to samo ![]() ![]()
![]() |
#4442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Raczkowanie
|
U
1. Kawa z mlekiem 2 %, Bułka 80 g z masłem serek wiejski z papryką i pomidorem 2. Bułka z szynką, sałatą, pomidorem, papryką 3. 3 klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 2 ziemniaki surówka wiosenna 4. 2 gałki lodów, kawa z mlekiem 5. wafle ryżowe ze słonecznikiem (nie wiem ile), jogurt truskawkowy Proszę o ocene ![]() Mam pytanie i nie wiem gdzie je zamiescić więc spróbuje tu ile powinnam jesc kalorii dziennie żeby nie schudnąć zaczełam teraz spiningować i cwiczyc joge 3 razy w tygodniu. A słyszałam że podczas spiningu traci sie ok 1000 kalorii w ciągu godziny a ja spożywam srednio 2000 zależy od dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Raczkowanie
|
Jestem na RRR. Ostatnio pracuję od 10 o 16, ale niestety na zewnątrz, 6 godzin chodzenia non stop prawie, więc nie mam za bardzo możliwości zjedzenia przyzwoitych posiłków. Jem śniadanie przed 9, więc potem koło 12 i 15 powinnam coś zjeść, do domu wracam koło 17. Mam jedną półgodzinną przerwę, na jakąś szybką kawę w jakiejś kawiarni, miejsc z normalnymi obiadami nie ma w okolicy, więc zonk. Nie wiem, co mogę wymyślić na ten drugi posiłek koło 15
![]() Śn (koło 9): owsianka (4 łyżki płatków owsianych, wkrojone pół jabłka, garść żurawiny, pół serka wiejskiego, pół szklanki mleka sojowego, 4 suszone śliwki, cynamon), kawa z mlekiem II śn (12): kanapka (2 kromki chleba razowego, jajko na twardo, 2 plastry wędliny z indyka, ogórek, rzodkiewka, liść sałaty), jabłko, kawa ?? (koło 15): tu nie wiem co, raz wzięłam serek wiejski i orzechy, ale nieporęcznie trochę jeść to chodząc i pracując w jednym czasie Obiad (koło 18): ryż brązowy, pierś z kuraka na oliwie, brokuły, sałatka (pekinka ogórek, pomidor, rzodkiewka, oliwa) ćwiczenia Kolacja: tuńczyk z sałatką Może zamienić ten serek z orzechami na 12 i jeść to na przerwie do kawy, a potem kolo 15 zjeść tą kanapkę, ale to nie za późno na chleb i jabłko?? ![]() Już się w tym gubię, a w normalnym trybie to raczej nic bym nie jadła przez ten czas pracy, dopiero w domu, ale staram się stosować do zasad i trochę mam z tym problemu. Bardzo bardzo proszę o jakieś pomysły ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie widzimy tu 2000 kcal. A co do spinningu...nie spalisz 1000 kcal. Nie ma takiej opcji. A jakby tak bylo; to ze 3000 tys powinnas wciskac by utrzymam wage + bialko z ktorym ejst u ciebie marnie;] Ogolem ejsliz acnziesz chodzic na spinning to w dniut reningow jedz min. 2500 ![]()
![]() |
#4447 |
Raczkowanie
|
MOJE PPP:
I [ 6:00] owsianka [ szklanka mleka 2%, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki musli z rodzynkami, 3 łyżki otrąb, łyżeczka lnu mielonego, cynamon, wiórki kokosowe, wkrojona mandarynka], jabłko, kakao Puchatek na mleku 2 % wyjscie do uczelnie [ mam nadzieje że wiatr mnie nie porwie;p] kawa latte mała II [ 11:00] : bułka grahamka ziarenkami z masłem, 2 plastry wędliny z piersi kurczakowej, rzodkiewka, pomidor, jabłko, herbata zielona powrót do domu III [ 13:00] obiad ten co wczoraj ;p : miska rosołu z makaronem orkiszowym, kurak z kapusta biała( duuuzo)+ 1/2 woreczka ryżu brązowego, zielona herbata znowu wyjscie na uczelnie [ masakryczny plan zajęc!];/ IV[ ok. 16;30]; kawa z mlekiem, gruszka, jakis jogurt pitny pewnie V [ 19:30] : wiejski serek z piątnicy ze szczypiorkiem, kawa zbożowa z mlekiem, jakies 2 kromki chleba z masłem i rzodkiewka powrót do domku[ nareszcie!!!] po: kiwi, manadrynka i jak???? poniedziałki teraz takie bedą:? bez łądu i składu... p.s. kolacja niesttey bedzie na uczelni...moze doradzicie co robic w takiej sytuacji??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W takiejs ytuacji lap za kubusie, biez wiecej kanapek. Wszystko jest mozliwe. Dla chcacego nci trudnego. Studiujesz, wiec myslec tez powinnas umiec ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- W domu spokojnie mzoesz zjesc 2 kolacje.
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-03-01 o 05:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Raczkowanie
|
R sniadanie 6 30 : jogurt 150 g, 2-3 garscie musli 2 sniadanie 9 30 - duze jablko, 11 - kromka chleba zytniego z salatka,szynka i pomidorem, marchewka, pare migdalow obiad 14: miska zupy grzygowej + salatka z salaty,ogorka,pomidora,pa pryki,orzechow wloskich lub gotowane warzywa kolacja 17: serek wiejski z pomidorem usmiecham sie o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moje P: 1. placek owsiany z 1 jaja, 100g wiesniaka z lyzka kaszy mannej, cukru, 3 lyzki musli czekoladowego, 2 lyzki otrebow granulowanych, 2 lyzki otrebow pszennych, garsc spora mieszanki studenckiej, banan, cynamon, jogurt wisniowy, babolada xs orzechowa / kawa z mlekiem 3,2 i cappuccino i cukrem (na pewno o czyms zapomnialam...) 2. drozdzowka z budyniem, jaablko, milky way almeo, sok marchwekowo-bananowy kawa z cukrem i mlekiem, ciastko zdynia i slonecznikiem 3. 2 krokiety z miesem smazone na masle, salatka warzywna z majonezem, sos jakis do pizzy, szklanka barszczu, kawalek szarlotki z galatetka 4. 100g wiesniaka z orzechami , paczka paluszkow z nadzieniem orzechowym, cappuccino z cukrem, pomarancza 5. duza bulka paprykowa pol z maslem czosnkowym, pasztetem drobiowo-wierzowym (mama robila), ogorkiem, musztarda, pol z maslem, serem zoltym, majonezem, pomidorem, jajkiem na twardo, ketchupem prosze o ocene ![]() Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-03-01 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
m-m-m, zapraszam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103
![]() |
#4453 |
Zadomowienie
|
Moje U
Ś: dwie duże kromki chleba z soją z szyną wiejską i serem żółtym, na to pomidor,ogorek,cebulka + herbata z cytryną po: 1/4 pomelo kawa z cynamonem ![]() IIŚ: wiejski z całym bananem,garścią nerkowców zsiekanych, cynamonem i 2 kostkami gorzkiej startej ![]() ![]() kawa z mlekiem O: pierś z kuraka z sosem z musztardy francuskiiej i ketchupu + 3łychy gryczanej + buraczki Deser: pół ananasa ;P K: kromka chlebka z soją z twarożkiem z rzodkiewą i szczypiorem ![]() 2 mięty, 1,5l wody
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze u/p
śn; szklanka mleka 1,5%, 6 łyżek bran flakes, łyżka otrębów, łyżka rodzynek, łyżeczka miodu, łyżka słonecznika, 6 migdałów 2 śn; kanapka z 2 kromek słonecznikowego, z masłem, 2 plasterkami wędliny, rzodkiewką,sałatą, rzeżuchą, szczypiorkiem i kiełkami godzine po; jabłko ob; 2 chochelki rosołu, 2 łyżki makaronu, mięsko gotowane z szyjki kurczaka, 2 danie; gałka ziemniaków, 1,5 kawałka piersi z indyka obsmażanej i duszonej, ok 100 g surówki z jabłka i marchewki i śmietany d; od razu po obiedzie 4 kawałki sernika z brzoskwiniami, kokosem, z tłustego wiejskiego sera kol; kromki 2 chleba ciemnego z wędliną, masłem i warzywami, herbata Ocenicie???Plis!!! Przesadzam z tym słodkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() poza tym do P to brakuje sporoooooo
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4457 |
Rozeznanie
|
Kukia - dziekuje za ocene, tej kanapki nie zmiescilabym bo krokiety byly big
![]() Twinsy - paluszki z Biedronki, sa z orzechami i papryka,pakowane 4x50g smaczne sa ;] niestety ostatnie nie byly ladne bo nie tylam... mam czas do konca miesiaca bo miejsce w szpitalu juz czeka ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
hmmmm.... to musimy sie po takowe wybrac;D My za to obliczylysmy sobie dzis z ciekawosci ile tak na oko pochlaniamy kcal [no wiadomo-na oko;D] ...4300-4600 . Ooo. A i tak waga kiepsko rosnie;/;p Cale szczescie 1 cel to 45 kg,do maja, wtedy sobie rpzejdziemy na ladne, smaczne, spore utrzymanie i sie okaze poodstawieniu hormonow i ogladnieciu ciala i macicy czy endo postanowi podtuczyc nas do 48-49 [wymiary nam nie urosly!!!!!;/] czy zobacyzmy czy przy 45 dostaniemy naturalny okres. Sherrie... a jak u Ciebie wlasnie z waga jest??. Ile masz na +? i ogolem? Zycyzmy abys zlapala troche cialka i nie musiala isc do szpitala ![]()
![]() |
#4459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
R
![]() I: kromka pieczywa pełnoziarnistego z serkiem wiejskim, ogórkiem kwaszonym i papryką. II: jabłko i mandarynka III: Zupa jarzynowa i1 naleśnik z jabłkami i pół z serem. IV: Serek wiejski.
#4461 |
Raczkowanie
|
Moje U
I chyba jakieś przeziębienie mnie łapie. Jem ale nie wiem co, bo straciłam smak i węch od tego okropnego kataru ![]() I śniadanie owsianka (7łyżek górskich, siemię lniane, łyżka otrębów, jabłko) zalane jogurtem pitnym (tak plus minus 100g.) pomiędzy; jabłko II śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, wędliną, sałatą i ogórkiem świeżym; kilka mandarynek III śniadanie Miseczka budyniu z łyżką miodu, wkrojonym kiwi i pestkami słonecznika; kawałek domowego ciasta - pleśniak(?) Obiad 1) Zupa ogórkowa (na mięsie) 2) Kasza gryczana (znów 3łyżki, próbowałam zwiększyć porcje ale męczę się jak mam więcej, więc chyba zostanę przy takiej ilości), gulasz z wołowiny, surówka z kapusty pekińskiej Kolacja 2 kromki chleba razowego, posmarowane masłem z; 1) wędlina, plaster camemberta, rzodkiewka 2) wędlina, łyżka wieśniaka, rzodkiewka +pokrojony pomidor, ogórek, sałata skropione odrobiną oliwy (pierwiastek wiosenny na początku marca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze posiłki na Redukcji:
1 śniadanie: pół serka wiejskiego, pomidor, banan, 2 małe kromki chleba żytniego 2 śniadanie: kromka chleba z twarogiem, gruszka, kefir obiad: zupa brokułowa, garść orzechów włoskich. Wiem że powinno być coś jeszcze, ale nie miałam dzisiaj 2 dania ![]() 3. podwieczorek: kilka orzechów ziemnych, 2 kromki chleba ze śledziem w sosie pomidorowym (zrobiłam taką pastę). A tak wogóle to śledź jest dobrą rybą na redukcji? czy lepiej wybrać inne ryby? 4. kolacja: pół serka wiejskiego z jednym pomidorem, jajko Proszę o krytykę, ponieważ dopiero zaczynam odpowiednie odżywianie się i pewnie robię jeszcze dużo błędów, nie wiem dokładnie co powinnam jeść na redukcji a czego nie.... podczytuję Was i dopiero się uczę ![]() Edytowane przez tysiulka18 Czas edycji: 2010-03-01 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje pierwsze U - na uczelni, więc idealnie nie było no ale.. I. Ryż z jabłkami i suszonymi śliwkami (był w sobote na obiad i troszke zostało a pyszny ![]() II. Serniczek (serek o smaku sernika 150g, 14/11/3) III. Duży jogurt IV. Trzy kromki razowego, dwie z wiejskim, jedna z masłem i plasterkiem sera żółtego, dwa jabłka, troszke surówki z marchewki i kapusty kiszonej V. Pół kubka mleka + łyżeczka miodu i łyżeczka masła (na chrypke) Edytowane przez LilyHoney Czas edycji: 2010-03-01 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszędzie czytałam że na spiningu spala sie do 1000 kalorii więc nie wiem teraz to się nawet boje na wage stawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Raczkowanie
|
ehe no to faktycznie rozbudujesz sobie miensie na spiningu;/ silowe musisz cwiczyc i ejsc te 3000-40000 aby rozbudowac miesnie a nie ejsc 2000 i cwiczyc cos ala aeroby;p [o ile dobrze myslimy o tym czym ejst spinning]. Nie znamy sie, nie wiemy, al ejak dla nas to malo prawdopodobne bys na swoich planach przytyla- baaa, raczej schudniesz. tego chcesz czy jak?
![]()
#4466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-01 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Raczkowanie
|
Moje U :
Sn: 100g płatkow cookie crisp, 100g płatków corn flakes , zalane szklanka mleka 1,5% , serek wiejski 200g , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , serkiem zoltym , szczypiorkiem , pomidorkiem , salata , ogorkiem , jabłuszko 3sn: drozdzowka z truskawkami i kruszonka ![]() O: ( jedno danie =/) talerz zupy ogorkowej P: sałatka owocowa : 2 jabłuszka , pomaranczka , 2 kiwi , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , lyzeczka cukru waniliowego , zalane jogurtem naturalnym 150g K: 3 kromki razowca z masełkiem : jedna z szyneczka i warzywkami j.w , druga z almette szczypiorkowym , trzecia z dzemem brzoskwiniowym 2 jabłuszka , pomaranczka , gratka truskawkowa 125 g i jak ?
![]() |
#4468 |
Rozeznanie
|
no to moje dzisiejsze Uu:
I: 2 kromki pszennego chleba z masłem i sałatą; 2 parówki tęczowe; pomidor bez skórki + herbata zielona II: jogurt poziomkowy 130g; bułka słodka z serem III: grahamka z masłem, szynką drobiową, serkiem topionym, ogórkiem i papryką IV: jabłko; serek wiejski z łychą pestek słonecznika V: (dopiero przed chwilą jedzone ![]() ![]() proszę o ocenę ![]()
![]() |
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
Myślę, że jakościowo nienajgorzej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.