WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-02-01, 21:16   #4471
Faxu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 796
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez newelka Poka¿ wiadomo¶æ
A tak z ciekawo¶ci - wiem ¿e nie mo¿na farbowaæ farb± chemiczn± w³osów po hennie, nie zachodzi to w drug± stronê? Znaczy henna nie przereaguje z farb± która ju¿ jest na w³osie? Czy zakaz stosowania farby chemicznej na w³osach po hennie obowi±zuje dlatego ¿e kolor chemicznej siê po prostu ¼le rozwinie i tylko tyle? Kto¶ mo¿e wie?
Z tego co ja wiem to henna tak oblepia siê wokó³ w³osa przez co farba chemiczna po prostu nie z³apie. (mam nadziejê, ¿e nie opowiadam jakich¶ bzdur?)
Faxu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:18   #4472
newelka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 187

O, a to by by³o fajne Faxu - bo wtedy by siê wydawa³o ¿e w³osy po hennie s± grubsze czyli dodatkowy efekt wizualny ¿e w³osów jest wiêcej Fajny myk, ¿e te¿ nigdy nie stosowa³am henny...
newelka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:20   #4473
Faxu
Rozeznanie

Bo s± grubsze. Przynajmniej moje by³y, a potem jak poodrasta³y (henna mi siê nie chcia³ wyp³ukaæ) to tam gdzie zaczyna³ siê rudy to w³osy by³y nieco grubsze.
Stary 2012-02-02, 07:38   #4474
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
A tak z ciekawo¶ci - wiem ¿e nie mo¿na farbowaæ farb± chemiczn± w³osów po hennie, nie zachodzi to w drug± stronê? Znaczy henna nie przereaguje z farb± która ju¿ jest na w³osie? Czy zakaz stosowania farby chemicznej na w³osach po hennie obowi±zuje dlatego ¿e kolor chemicznej siê po prostu ¼le rozwinie i tylko tyle? Kto¶ mo¿e wie?
Ja farbowa³am 1,5 miesi±ca po farbowaniu chemi±.
Po hennie mo¿na nak³adaæ chemiê o ile henna by³a w 100% naturalna (czyli np. Khadi). Henna nie oblepia w³osa, tylko reaguje z keratyn±.Ja farbujê henn± od ponad roku i nie mam zamiaru z niej rezygnowaæ. Dziêki hennie, olejowaniu skoñczy³o siê wypadanie moich w³osów.

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 07:58   #4475
newelka
Raczkowanie

DarkNoir, super!
Ja malowa³am tylko chemicznymi i dziêki ich odstawieniu nied³ugo pó¼niej ju¿ widzia³am pierwsz± poprawê.

Hennê do brwi i rzês siê rozrabia z wod± utlenion±, czyli niby wysuszaczem, z t± do w³osów te¿ jest tak czy to preparat innego typu? Czy s± ro¿ne typy henn, te do rozrabiani± wod± utleniona i bez niej? Na co trzeba zwracaæ uwagê wybieraj±c hennê?

Edytowane przez newelka
Czas edycji: 2012-02-02 o 07:59
Stary 2012-02-02, 09:37   #4476
lilly78
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 400
GG do lilly78

dziewczyny, a czy jest henna w kolorze ch³odnego nie za ciemnego br±zu? jak± mo¿ecie poleciæ? mam juz spore odrosty, a ¿e od paru miesiêcy w³osy znów mi strasznie lec± bojê siê ryzykowaæ z farbami chemicznymi

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:27   #4477
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Hennê do brwi i rzês siê rozrabia z wod± utlenion±, czyli niby wysuszaczem, z t± do w³osów te¿ jest tak czy to preparat innego typu? Czy s± ro¿ne typy henn, te do rozrabiani± wod± utleniona i bez niej? Na co trzeba zwracaæ uwagê wybieraj±c hennê?
Tê do w³osów zalewa siê zwyk³± gor±c± wod±. Nie dodaje siê wody utlenionej ani ¿adnych innych rzeczy. Na co zwróciæ uwagê wybieraj±c hennê? Hmm... Nie wiem, stosowa³am tylko hennê ELD jak do tej pory, farbowa³am kolorem chna bo nie ma dodatków, jest tam tylko ta sproszkowana ro¶lina (a przynajmniej tak twierdzi producent). No i by³am zadowolona =)
Stary 2012-02-02, 13:35   #4478
amadziaz
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 376

newelka jeju dziêkuje za wyczerpuj±ca odpowieæ
co do olejowania to który wybraæ, lniany, kokosowy czy z pestek winogron? I jak± ilo¶æ lnianego piæ codziennie? Czy takie 'od¿ywianie' od wewnatrz pomo¿e? Obecnie ³ykam falvit , ale za tydzie mi sie skoñcz±, czy zmieniæ te witaminy na inne?
Stary 2012-02-02, 13:45   #4479
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
DarkNoir, super!
Ja malowa³am tylko chemicznymi i dziêki ich odstawieniu nied³ugo pó¼niej ju¿ widzia³am pierwsz± poprawê.

Rozrabia siê tylko wod± to s± same zio³a, 100% naturalne. Nak³adasz na suche lub wilgotne w³osy i na 2-6 godzin pod czepkiem i rêcznikiem.
Tu masz indygo: http://www.helfy.pl/indygo-khadi-czarna-henna-naturalna
I polecam tylko tej firmy.
Henna eld ma w sobie sztuczne barwniki, to samo Venita-ja ich nie polecam.
Na w³osy d³ugo¶ci za ramiona starczy mi pó³ opakowania khadi. Ostatnio farbowa³am indygo (na sp³owia³y czekoladowy br±z) i wysz³a mi piêkna czerñ. Kolor siê sp³ukuje i s± odrosty ale dopiero po nawet dwóch miesi±cach.
Na czas farbowania henn± warto odstawiæ szampony z silikonami (ja polecam szampony zio³owe lub babydream z rossmanna)

Stary 2012-02-02, 14:59   #4480
eiri
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 487
GG do eiri

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Eld ma chnê i basmê bez sztucznych barwników.
Stary 2012-02-02, 15:39   #4481
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Cytat:
Na czas farbowania henn± warto odstawiæ szampony z silikonami (ja polecam szampony zio³owe lub babydream z rossmanna)
A stosowa³a¶ mo¿e zio³owe szampony ze strony helfy? Je¶li tak, to jak wra¿enia?
Czy babydream, czy inne zio³owe szampony zmyj± oleje bez problemu?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 16:54   #4482
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 654

Te¿ mia³am problemy z wypadaj±cymi w³osami, ale okaza³o siê, ¿e muszê po prostu zmieniæ szampon. Redukcja jest ca³kiem spora, szczê¶cie niech bêdzie. Polecacie co¶ na wypadanie w³osów? Bo zastanawiam siê nad zmian± szamponu, a nie chcia³abym, bym mia³a nawrót wypadania w³osów :/
Usmiechnietazakrecona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 16:55   #4483
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Usmiechnietazakrecona Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mia³am problemy z wypadaj±cymi w³osami, ale okaza³o siê, ¿e muszê po prostu zmieniæ szampon. Redukcja jest ca³kiem spora, szczê¶cie niech bêdzie. Polecacie co¶ na wypadanie w³osów? Bo zastanawiam siê nad zmian± szamponu, a nie chcia³abym, bym mia³a nawrót wypadania w³osów :/
Mo¿e powiedz jaki szampon Ci zaszkodzi³ i jakiego u¿ywasz teraz?
Stary 2012-02-02, 17:02   #4484
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Wcze¶niej przez parê lat u¿ywa³am Head and Shoulders, ale po ponad dwóch latach stosowania go gdy zmieni³am miejsce zamieszkania (obecnie Kraków - chlorowana woda) stan moich w³osów siê pogorszy³. Zawsze po tym szamponie wypada³y mi w³osy, ale mia³am je zdrowe, gdy siê pogorszy³y dopiero zwróci³am wiêksz± uwagê na dzia³anie tego szamponu. Albo raczej jego niedzia³anie.

Obecnie u¿ywam Pantene regeneruj±cy razem z od¿ywk±, ale sza³u nie ma Maseczka i serum Biovaxu raczej sytuacjê ratuje.
Stary 2012-02-02, 17:14   #4485
Faxu
Rozeznanie

Head and Shoulders to jest chyba szampon przeciw³upie¿owy, nie? One s± dosyæ agresywne.
Stary 2012-02-02, 18:11   #4486
dodaja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 018
GG do dodaja

Cytat:
Czy szampon Joanny Rzepa móg³by byæ ?

Cze¶æ dziewczyny,

Pisa³am ju¿ kiedy¶ u Was i powracam z pokor±. W³osy wypadaj± jakby mniej, ale obecnie jest ich tak ma³o, ¿e ka¿dy ulatuj±cy w³os z g³owy sprawia, ¿e mam ³zy w oczach. Wyniki mam dobre i dermatolog pojêcia nie ma co mi jest.

Zaczê³am olejowaæ w³osy : lniany, BD, heenara, sesa, oliwa z oliwek i teraz czaje siê jeszcze na olejek stymuluj±cy wzrost w³osa.
Nigdy w³osów nie farbowa³am, suszê bardzo rzadko, prostownicy nie posiadam. Staram siê od¿ywiaæ dobrze i ³ykam witaminy.
Wczoraj kupi³am te¿ szampon do w³osów wypadaj±cy firmy Klorane, Pani magister w aptece poleci³a.

W przysz³ym tygodniu idê podci±æ w³osy i mam zamiar skupiæ siê na nich mocniej. Poza tym chcia³am kupiæ bezbarwn± hennê Khadi dla wzmocnienia i pogrubienia w³osów.

Bêdê czyta³a Was wytrwale i zaleca³a siê do Waszych wytycznych
dodaja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:12   #4487
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Owszem, mia³am ³upie¿, ale dodatkowo sprawia³, ¿e moje w³osy by³y b³yszcz±ce, zdrowe, cud miód i orzeszki, ale kosztem wypadania w³osów - widoczne po umyciu i wysuszeniu. Zw³aszcza, ¿e mam w³osy cienkie.

Obecnie ³upie¿u nie mam, to raz. A po drugie - ten piêkny efekt puszystych, b³yszcz±cych i zadbanych w³osów min±³ bezpowrotnie, dlatego zmieni³am szampon, ale obecny równie¿ mi nie pomaga. Znaczy w³osy wypadaj± mi w bardzo ma³ej ilo¶ci, ale od szamponu oczekujê czego¶ wiêcej
Stary 2012-02-02, 18:14   #4488
newelka
Raczkowanie

Dziêki Dziewczyny, z t± henn± to wygl±da ¿e super sprawa!

DarkNoir za linka, wyczai³am tam sobie ¿e jest i henna... bezbarwna, stosowana jak od¿ywka - a tez pogrubiaj±ca w³osa, ekstra! Dla mnie ten typ pielêgnacji to zupe³nie niezbadany jeszcze rejon.

Cytat:
Napisane przez amadziaz
co do olejowania to który wybraæ, lniany, kokosowy czy z pestek winogron? I jak± ilo¶æ lnianego piæ codziennie? Czy takie 'od¿ywianie' od wewnatrz pomo¿e? Obecnie ³ykam falvit , ale za tydzie mi sie skoñcz±, czy zmieniæ te witaminy na inne?
O olejach rozmawiamy tutaj od dwóch ostatnich stron, ka¿dy sobie wybiera co mu pasuje. Ja najbardziej ceniê lniany. Poczytaj najlepiej o tych które Ciê interesuj± na necie i ³atwo znajdziesz te w³a¶ciwo¶ci na których Ci zale¿y.

Z od¿ywianiem wewnêtrznym to jest tak ¿e to jest najwa¿niejsze, bo:
- od¿ywka - dzia³a dora¼nie, bardziej "na teraz" i efekt jest natychmiastowy
- olejowanie - trzeba czasem poczekaæ trochê d³u¿ej, ale i efekty s± d³u¿sze - bo pielêgnuje nie tylko w³osa ale pomaga i od¿ywiæ cebulki
- od¿ywianie wewnêtrzne - tu trzeba poczekaæ najd³u¿ej, ale efekty s± tego warte tutaj w³a¶nie jest ta najwa¿niejsza pielêgnacja, a nie przede wszystkim kondycjonowanie tego co ju¿ jest.
I kompleksowe dzia³anie w celu poprawy stanu w³osów zawiera w sobie wszystkie trzy stopnie.

Olej lniany sama zobaczysz jak czêsto bêdziesz w stanie piæ. Ja pijê, jak ju¿ wcze¶niej wspomina³am, 2-3 ³y¿ki dziennie.

Co do Falvitu - nie bra³am, nie wypowiadam siê. Ja ogólnie raczej staram siê unikaæ tabletek, wolê to zast±piæ zdrowym po¿ywieniem, dla mnie to takie hm... naturalniejsze i mam wra¿enie przyswajalno¶æ takich witamin i mikroelementów jest wiêksza ni¿ w tabletce. A ¿e zajmuje wiêcej czasu... zawsze jest co¶ za co¶.

Edytowane przez newelka
Czas edycji: 2012-02-02 o 18:20
Stary 2012-02-02, 19:45   #4489
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez --Olka-- Poka¿ wiadomo¶æ
A stosowa³a¶ mo¿e zio³owe szampony ze strony helfy? Je¶li tak, to jak wra¿enia?
Czy babydream, czy inne zio³owe szampony zmyj± oleje bez problemu?
Tych nie u¿ywa³am, bo w³osy myjê codziennie a one s± do¶æ drogie
Zio³owe zmywaj±, póki co najlepszy szampon jaki mia³am to z mydelnicy lekarskiej, fitomed

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 12:37   #4490
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Porównywanie Venity i henny ELD chyba nie ejst zbyt trafne. Venita to farba chemiczna z dodatkiem henny. ELD to henna. Sprawdzi³am dok³adnie i Chna i Basma nie maj± ¿adnych barwników.
Stary 2012-02-03, 13:09   #4491
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Faxu Poka¿ wiadomo¶æ
Porównywanie Venity i henny ELD chyba nie ejst zbyt trafne. Venita to farba chemiczna z dodatkiem henny. ELD to henna. Sprawdzi³am dok³adnie i Chna i Basma nie maj± ¿adnych barwników.
Faktycznie, te dwa kolory nie maj± ale do pozosta³ych odcieni mam w±tpliwo¶ci (chodzi mi o sk³ad a odcieñ jaki mo¿na uzyskaæ). Co do Venity to wiem, ¿e to chemia ale sporo dziewczyn mili j± z prawdziw± henn±.

Stary 2012-02-03, 13:32   #4492
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie, te dwa kolory nie maj± ale do pozosta³ych odcieni mam w±tpliwo¶ci (chodzi mi o sk³ad a odcieñ jaki mo¿na uzyskaæ). Co do Venity to wiem, ¿e to chemia ale sporo dziewczyn mili j± z prawdziw± henn±.
Te¿ kiedy¶ my¶la³am, ¿e to henna Raz nawet ni± farbowa³am i nie zniszczy³a mi w³osów. I by³am ca³kiem zadowolona z efektów. Kolor ³adniejszy i trwalszy ni¿ przy szamponetkach, ale w³osy nie by³y zniszczone jak po farbowaniu tak± "normaln±" farb± (oj, wtedy to by³o straszne, ¶ciê³am an krótko jak kolor siê wyp³uka³).

ELD da³ bardzo podobny efekt, ale jeszcze trwalszy i nie mia³am potem ubabranej na rudo poduszki jak po Venicie. Pofarbowa³abym jeszcze raz, ale postanowi³am na razie zapuszczaæ w³osy w naturalnym kolorze.
Stary 2012-02-03, 15:06   #4493
paulinad138
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 742

Najlepsza maseczka na wypadanie w³osów 3 zo³tka 2 lyzki nafty kosmetycznej 2 lyzki olejku rycynowego i 3 lyzki maski b±dz od¿ywki robi³am przed ostatanim myciem g³owy od tej pory ani jednego w³osa Pooolecam
paulinad138 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 11:39   #4494
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981

Z moich wczorajszych internetowych poszukiwañ dotycz±cych niedoczynno¶ci tarczycy:

--> wypadanie z niedoczynno¶ci tarczycy moze wygl±daæ, jak ³ysienie androgenowe, ale czêsto bywa rozlane.

--> s± problemy z odzykaniem w³osów, bo niedoczynno¶æ tarczycy spowalnia metabolizm, wp³ywa to nie tylko na wch³anialno¶æ niektórych substancji, ale równie¿ cykl wzrostu w³osa

--> w³osy w niedoczynnosci tarczycy mog± mieniæ kolor (wyp³owieæ), byæ suche, ³amliwe, bez ¿ycia

--> najczêstsze niedobory to braki ¿elaza, trzeba zatem badaæ ferrytynê oraz miedzi, której niedobór utrudnia wch³anianie ¿elaza. Czyli badanie ¿elaza + miedzi jest wrêcz obowi±zkowe.

--> zapomnia³am o lizynie, tego te¿ ma podobno brakowaæ u osób chorych na niedoczynno¶æ tarczycy.

Co pomaga?

Oczywi¶cie hormony taczycy, ale warto zainteresowaæ siê lekiem, ktory zawiera zarówno FT3, jak i FT4, oba dzia³aj± lepiej. Na polskim rynku jest Novothyral, niestety nie kazdy endokrynolog umie nim leczyæ. Ja go ³ykam i powiem, ze jest ¶wietny, du¿o lepszy, ni¿ wersja podstawowa.

Do tego suplelenty: olej z wiesio³ka, witamina B12 - na ¿elazo, lizyna, ¿elazo, cynk - te¿ zdarzaj± sie niedobory w niedoczynno¶ci tarczycy, co ciekawe, palma saba³owa te¿ jest wymieniana:brzy dal:

Gdzie zrobiæ badania?

Do dziewczyn z Trójmiasta: w Akademii Medycznej robi± poziomy: cynku, miedzi, ferrytyny, B12

Za³o¿ê siê, ze w ka¿dym wiêkszym mie¶cie mo¿na takie badania zrobiæ.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255

Edytowane przez Maria221
Czas edycji: 2012-02-04 o 16:46
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:04   #4495
silkmoon
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 359

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
Gdzie zrobiæ badania?

Do dziewczyn z Trójmiasta: w Akademii Medycznej robi± poziomy: cynku, miedzi, ferrytyny, B12

Za³o¿ê siê, ze w ka¿dym wiêkszym mie¶cie mo¿na takie badania zrobiæ.
Niekoniecznie W Krakowie w szpitalu na Wroc³awskiej (du¿ym zreszt±) nie robi± poziomu cynku (pyta³am) i w±tpiê czy robi± poziom miedzi
silkmoon jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:07   #4496
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981

Poszukajcie w Akademiach Medycznych.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:10   #4497
mimi91
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 799

Cytat:
Napisane przez paulinad138 Poka¿ wiadomo¶æ
Najlepsza maseczka na wypadanie w³osów 3 zo³tka 2 lyzki nafty kosmetycznej 2 lyzki olejku rycynowego i 3 lyzki maski b±dz od¿ywki robi³am przed ostatanim myciem g³owy od tej pory ani jednego w³osa Pooolecam
A czy polecasz jak±¶ konkretn± naftê kosmetyczn±? Bo nie mam ¿adnej w domu.. W rossmannie czy innym drogeryjnym sklepie dostanê j±?

mimi91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:55   #4498
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
Co pomaga?

Oczywi¶cie hormony taczycy (...)
No mam nadziejê. Biorê euthyrox ju¿ 1,5 miesi±ca, efektów nie widzê, ale pewnie dlatego, ¿e dopiero ustawiam dawkê.

Zaraz sprawdzê czy u mnie robi± badania cynku, miedzi i ferrytyny.
Stary 2012-02-04, 20:32   #4499
Rogalia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Dziewczyny a jakie macie tsh przy tej niedoczynnosci tarczycy?

Wtrace na poczatek:

Zelazo dobrze sie wchlania przy witaminie C.

Niedobory miedzi mozna uzupelnic w sposob bezpieczny noszac bizuterie z miedzi. To stary, ale podobno skuteczny sposob. Znalazlam ta informacje w internecie,na jakiejs stronie medycznej, wybaczcie, dokladnie nie pamietam.

Ja sie juz mecze 5 lat z lysieniem, ale jeszcze troche wlosow mam. Dzieki diprosalikowi i alpicort e? wlosy zaczely mi odrastac, ale cienkie sa i niestety juz sporo posiwiale, a boje sie farbowac. Badan nie mam idealnych,ale sa na tyle dobre, ze dermatolodzy nie moga powiazac wypadania wlosow z zadnym z wynikow, nawet jesli cos jest 'niezbyt' to brakuje odpowiedzi w skutkach. Prawdopodobnie mam lzs, tylko skore mam sucha.

Wiecie, tak sobie mysle, ze moze warto zastosowac ziola ( wierzbownice drobnokwiatowa), ktore stosuja mezczyzni przy chorobie prostaty? Bo prostata jest wrazliwa na dht i dlatego sa stany zapalne a po ziolach stan prostaty sie poprawia. ( Moj tata ma raka prostaty, wiec temat przewalkowany)

Skoro nasze badania wychodza nawet dobre i bardzo dobre a wlosy nam leca to moze jednak mamy wrazliwe wlosy na dht mimo prawidlowego poziomu testosteronu?

Co o tym sadzicie? Moze ktoras z was pije te ziola?

Jako ciekawostke podam, ze w ksiazce o ziolach Marii Treben wierzbownica jest zalecana rowniez dla wszystkich w chorobach nerek i pecherza.
Moja kolezanka pije wierzbownice na zapalenie pecherza i podobno czuje sie lepiej. Poprosila mnie znowu o zakupienie tych ziol. Mam ich troche w domu to zaczne pic, moze pomoga na wlosy.
Rogalia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:26   #4500
xAimee86x
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

Cze¶æ dziewczyny, niestety ja równie¿ mam problem z wypadaj±cymi w³osami. Jeszcze rok temu mia³am mnóstwo w³osów, teraz z niepokojem obserwuje ich stratê. W moim przypadku za stan ten obwiniam lek który przyjmowa³am przez kilka miesiêcy - Izotek. Muszê przyznaæ ¿e moje w³osy s± w bardzo dobrej kondycji, nie mam absolutnie ¿adnego problemu z ich rozczesaniem (choc w czasie tego procesu zwykle wypada ich do¶æ sporo), wogóle siê nie rozdwajaj± i wygl±daj± naprawde ³adnie choæ jest ich coraz mniej. Codziennie wyci±gam je z g³owy gar¶ciami i czujê ¿e kucyk jest coraz mniejszy Mia³am badane hormony tarczycy i morfologiê krwi przy braniu Izoteku i wszystkie badania wysz³y mi bardzo dobrze. Kilka dni temu by³am u fryzjerki i spyta³am o stan moich w³osów - powiedzia³a ¿e s± ¶liczne i rzadko siê zdarza ¿eby kto¶ mia³ tak zdrowe jak ja, by³a bardzo zaskoczona gdy powiedzia³am ¿e od kilku miesiêcy wypadaj± mi w du¿ych ilo¶ciach bo uzna³a ¿e s± gêste. Spyta³am czy widaæ przynajmniej zal±¿ki nowych w³osów i choæ kilka minut przek³ada³a mi w³osy z jednej strony na drug± to nie zauwa¿y³a ¿eby na g³owie by³y jakie¶ baby hair ale przynajmniej nie tworz± siê te¿ placki. Poradzi³a ¿ebym odwiedzi³a dermatologa je¶li stan ten utrzyma siê przez kilka dodatkowych tygodni. Próbuje je jako¶ ratowaæ, zakupi³am ampu³ki i maskê przeciw wypadaniu w³osów Seboradinu, opakowanie 90 tabletek Revalidu (za 19 z³) oraz herbatkê z krzemionki (która jest ca³kiem smaczna). Najgorsze ¿e nikt mnie nie rozumie, mówi± ¿e mam takie ³adne w³osy ale co mi po tym je¶li nied³ugo ich nie bêdzie????? Przepraszam ¿e tak siê ¿ale ale bardzo siê niepokoje, zw³aszcza gdy s³ysze ¿e moje w³osy s± wszêdzie bo niestety tak mi wypadaj±. Na razie czekam na rozwój sytuacji bo Izotek odstawi³am miesi±c temu wiêc mam nadziejê ¿e mo¿e poces wypadania zahamuje w najbli¿szym czasie. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki w±tku, bardzo lubiê Was czytaæ i przykro mi ¿e takie fajne dziewczyny dotyka taka nieprzyjemna dolegliwo¶æ
xAimee86x jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.