|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
znikajac - Będe się starała zwiększać powoli posiłki ale jak na razie więcej nie jestem w stanie zjeść.
Po obiedzie w prost wymiękam za przeproszeniem nażarłam się jak świna i odczucie , że 5 kg cięższa. Za 3-4 godziny powinno się to wszystko przetrawić
|
#4472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
< 16,0 – wygłodzenie 16,0–17,0 – wychudzenie (spowodowane często przez ciężką chorobę lub anoreksję) 17–18,5 – niedowagę 18,5–25,0 – wartość prawidłową 25,0–30,0 – nadwagę 30,0–35,0 I stopień otyłości 35,0–40,0 II stopień otyłości ≥ 40,0 III stopień otyłości (otyłość skrajna) |
|
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
U, wychodzę z ED
I(7.00): owsiana z 4 łyżek, z otrębami, 100g jagód i 100g malin i garstką posiekanych orzechów włoskich, kakao na mleku 2% 45 min rolek II(11.00): jogurt naturalny z brzoskwinię o łyżką otrębów, herbata III(14.00): plaster duszonego schabu, 2 łyżki kaszy pęczak, 175g warzyw gotowanych IV(17.00): plaster arbuza, kawałek melona, winogrono V(19.00): kawałek wędzonego tuńczyka, 3 kromki wasy z masłem i pomidorem Bardzo proszę o oceny Winky, Znikając, Kika - chyba jest trochę lepiej, nie?
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mniejsza o to. dodałaś jeden posiłek, który nie jest posiłkiem... nie widzę specjalnej różnicy. pilnowanie się, odmierzanie... tu kawałek, tu łyżka, a tam garstka. i wasa zamiast chleba....
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
moje u:
śniadanie małe, bo musiałam zjeść na szybko: pół grahamki (druga połowa spadła na ziemie ) z serkiem żółtym fit i majonezem drugie śniadanie duża owsianka: płatki owsiane, mleko, 2 garści borówek, garść migdałów, troche otrębów granulowanych sliwkowych przekąska dwie garście migdałów obiad (jak na mnie późny, bo ok. 16-17) w pizza hut: miska różnych warzyw/sałatek z sosem 1000 wysp i łyżką slonecznika z baru sałatkowego i spaghetti z sosem pomidorowym kolacja bieluch z warzywami, właśnie jem i więcej nie wcisnę w siebie edit: doskoczylo jeszcze troche borowek
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2010-07-24 o 20:04 |
|
|
|
#4476 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wywal wagę ( zarówno kuchenną jak i łazienkową) na jakiś czas i postaraj się słuchać organizmu. Nie wyliczaj g owoców i nie zapychaj się warzywami bo-może Cię zaskoczę- ale np w obiedzie ważniejsze jest mięso-źródło białka. W Twojej sytuacji ( bo kojarzę, że @ brak) kluczową rolę ogdrywają tłuszcze ( co za tym idzie mięsko niekoniecznie drobiowe gdyż to jest najchudsze) oczywiście te zdrowe. Jakie jest ich źródło zapewne wiesz. Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza REDUKCJA
Śniadanie: owsianka (30g) na mleku 0,5%, 150g borówek amerykańskich, jeden cały pomidor II śniadanie: 150g borówek amerykańskich, 50g chudego twarogu, 100g maślanki, kilka orzechów nerkowca i suszonej żurawiny Obiad: jeden plaster pieczonej wołowinki, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, pół talerza sałatki (pomidory, biała rzodkiew, cebula, grzybki konserwowe, ogórek, polane oliwą) Podwieczorek: kilka orzechów, reszta sałatki z obiadu (mała miska), trochę czerwonej fasoli, marchewka Kolacja: kromka ciemnego chleba posmarowana musztardą z plastrem wędliny i chudym twarogiem (tyle ile weszło na kromkę), cała papryka, cały pomidor, zielona cebula i trochę czerwonej fasoli Proszę o ocenę ![]()
25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2010-07-24 o 21:39 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
utrzymanie
i jak to wygląda? |
|
|
|
#4479 |
|
Raczkowanie
|
U/P:
(43 kg, 172 cm, 20 lat) I: 3 łyżki owsianych, 2 garści kukurydzianych, garść orzechów na szklance mleka 2% II: kubek maślanki z łyżką dżemu i garścią płatków kukutydzianych, jabłko III: talerz rosołu z łyżką makaronu, udko z kury gotowane IV: kawałek sernika, kawa czarna V: kromka razowca z masłem, plasterkiem serka topionego i pomidorem, jajko na miękko VI: kawałek sernika, naleśnik z dżemem, jabłko
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2010-07-24 o 23:09 |
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brak nnkt;]
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na ser wędzony na U można sobie pozwolić ?
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
U "jak sama nazwa wskazuje"
można wszystko
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście w rozsądnych granicach
![]() To dobrze bo byłam dziś na dużych zakupach i różne rzeczy nakupywałam
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
moja bakteriofobia, wybacz
:Pbieluch NORMALNY, zawartosc tluszczu 6,5g
|
#4486 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Raczkowanie
|
Moje Uuu..
![]() Wiek: 15 Wzrost: 171 cm Waga: 58kg ![]() Śniadanie: 12 łyżek musli, orzechy laskowe, słonecznik z gorącym mlekiem 2%, 2 jabłka, wiśnie <3 ![]() II śniadanie: Kromka razowego z masłem, szynką białą z indyka, pomidor, sałata, cebulka (tylko jedna ponieważ wstałam przed 12, a nie chciałam przepuścić II śniadania ) ![]() Obiad: Kawałek gotowanej biodrówki wieprzowej (ale nie mały ), ziemniaki, sałatka (pomidory, ogórki, sałata, cebula polane jogurtem naturalnym wymieszany z oliwą z oliwek) + kubek czerwonego barszczu ![]() Podwieczorek: Budyń karmelowy (szklanka mleka 2% i pół opakowania budyniu) posypany orzechami włoskimi i ziarnami słonecznika <3 ![]() Kolacja: 2 kromki chleba razowego z masłem: -dżemem jabłkowym, ziarnami słonecznika ![]() -serkiem wiejskim, warzywami ![]() Szklanka soku wieloowocowego ![]() Poproszę o ocenę
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze RRR:
9.00: 5 łyżek płatków owsianych + 4 łyżki pszennych + pół szklanki mleka 2% + pół szklanki wody 13.00: serek wiejski 200g + 6 łyżek musli naturalnych 16.30: kromka ciemnego pełnoziarnistego chleba+ 3 łyżki "leczo" (same warzywa: papryka, pomidor, ogórek,cebula), jabłko 19.00: 100 g serka wiejskiego, activia śliwkowa 125g. P.S. zazwyczaj jem posiłki o 9, 12, 15 i 18 ale dzis sporo spraw mialam do zalatwienia i dlatego tak "nieregularnie". Mógłby mi ktoś ten jadłospis przeanalizowac??? Pod względem kalorycznym równiez <mam nadzieje ze do 1200 dociągnęłam?> Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kika, za oceny!
Jak widać, bez fitelli da się żyć ![]() Moje U na dziś: Ś: pół chałki z masłem (wyszły 3 kromki) z przesmażonymi i pasteryzowanymi malinami z rabarbarem z miodem i zsiekanymi tym razem nerkowcami z homo naturalnym posypane kakao i plasterki banana espresso IIŚ: sałatka: jajco na twardo, pomidorek,szczypior,cebul ka, ogórek jogurt naturalny, mnóstwo świeżych ziół z ogródka piętal razowca opieczony z masłem czosnkowym mięta O: pieczona rolada z indyka nadziewana szpinakiem i fetą kilka małych ziemniaczków szparagi w glazurze czosnkowej kompot z wiśni D: kawa z mlekiem, muffinka karmelowa mięta K: coś lekkiego pewnie wpadnie, bo dziś szaleństwo jakieś przzewiduję kulinarne zapewne wiejski z wkładką jakąś
|
|
#4491 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() albo mi się wydaje albo koleżanka ćwiczy ( ![]() ![]() Może mogłabyś ocenić kilka jadłospisów? ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Wzrost:158cm chodź nie wiem dokładnie bo dawno się nie mierzyłam a jeszcze rosne Waga:48kg Śniadaniowe U Zjadłam właśnie śniadanie czy takie śniadanie może być: 1 kromka pumpernikla z białym serem i pomidorem 1/2 kromka pumpernikla z masłem i serem żółtym 1/2 kromka pumpernikla z masłem i serem wędzonym 1 wielka kroma chleba pszennego (była naprawde spora) z masłem i musem jabłkowo cynamonowo waniliowym (pycha) garść rodzynek i migdałów Co do dalszej części dnia to napisze bo nie planuje na razie i nie wiem co wpadnie
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-07-25 o 10:32 |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to wkleje wieczorem
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj był grill, więc sama wszystko szykowałam, wiedziałam mniej więcej co i jak ![]() Dziś też rano upiekłam roladę indyczą, a muffiny upiekła siostra, więc napewno nie omieszkam spróbować
|
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sylvvia Ci policzyła kalorie, wyszło ponad 1200. nie ma warzyw, które są niezbędne na redukcji, sama się o tym przekonałam. nie ma nnkt, które są równie ważne. więcej pełnowartościowego białka, węgli złożonych i będzie pięknie i posiłków spokojnie może być 5, kolacja o 18 to nie jest dobry pomysł, białkową kolację mozna jeść 1,5-1 przed snem
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-07-25 o 11:01 |
|
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
Kika171 dziękuję bardzo
![]() Hehehe.. Chyba jestem najmłodsza
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
wielkie dzięki dziewczyny
![]() ![]() kurcze activie jem codziennie od ok roku i byłam przekonana że jest hmm "bez skazy"... ale teraz chyba przyjrzę się bliżej jej składowi. Warzywa uwielbiam pod każdą postacią, sama nie wiem czemu ich tak mało w moim menu:/ mam jeszcze jedno małe pytanko: co proponujecie na ową "kolację białkową"? Serek wiejski moze byc? Uwielbiam go i nie wyobrażam sobie dnia bez niego:P |
|
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
osobiście jestem za nabiałem iwyłącznie na noc, czyli serek wiejski jak nabardziej
|
#4500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-ser biały wymieszany z jogurtem naturalnym +warzywka.. ![]() -pierś z kurczaka/ryba na parze/gotowana + warzywka na parze/gotowane ![]() -serek wiejski + warzywka
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

po 1 uciążliwe, po 2 zostałam wystawiona na probe,po 3 bylo ciezko bo próbowałam juz obcinac kalorie ale chyba mi sie nie udalo 

)
blee za slodkie
) z serkiem żółtym fit i majonezem 
) osz Ty pijaku