|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja zamawiałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem ciekawa po co komukolwiek jest edycja wysłanego złożonego już zamówienia ? Nigdy z tego nie korzystałam, gdyż jak składam zamówienie to wiem, czy chcę go otrzymać dostawą regularną, czy do COK czy kurierem, wiem, jakie produkty zamówić i w jakiej ilości i edytowanie nie jest mi potrzebne. Domówienie jak najbardziej jest potrzebne, ale edycja jest według mnie niepotrzebna. Skoro spodziewacie się jeszcze zamówień od klientek to możecie wpisać je do strefy KK, ale nie wysyłać go i czekać, aż klientki złożą zamówienia i wtedy kliknąć WYŚLIJ ZAMÓWIENIE. Czy jak wysyłacie przelew w banku to macie możliwość jego usunięcia, jeśli został już zrealizowany bądź jest w kolejce do realizacji ? Jeśli zachodzi potrzeba zmiany adresu - rozumiem, że nagły przypadek, że okazuje się, iż nie będziemy w domu, nie będziemy mieć jak dojechać do COK itd. - to pozostaje telefon. Ale dziwne jest, gdy masa osób składa zamówienie, wysyła, a za chwilę stwierdza, że może lepiej niech przyjdzie do COK, albo za dużo wpisałam danego produktu. Moje drogie - trzeba zamówienie po prostu wcześniej naszykować, zdecydować się na rodzaj wysyłki, wklepać kody, ilości itd., wysłać i gotowe. Hitem ostatniego okresu jest wysłanie zamówienia i nie zwrócenie uwagi, jaki rodzaj dostawy był zaznaczony na początku procesu składania zamówień przez Internet. Gdy dostawy regularnej już nie ma w naszym okręgu, wówczas pierwszą pozycją jest kurier i wtedy wszyscy denerwują się, że mają opłatę za dostawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
widzisz, Tobie opcja edytowania potrzebna nie jest, wiec się nie musisz denerwowac, ale jak się zdarzają klientki które chcą złożyć zamowienie załóżmy choćby za 30 zł to nie bedziemy przecież robić takiej paczki na drugi termin bo to bez sensu. Widac wielu z nas ta opcja była bardzo potrzebna i stąd nasze zdenerwowanie skoro do tego nas przyzwyczaili.
![]() |
#4477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Krystell, opowiedz co nowego w avonie, co z tą siecią, co klientów przekazują do orange, jak ze spotkaniami avon clubu bo u mnie dalej nie ma/DMS NIBY W SZPITALU/ i wogole jakies zmiany..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie obraź się meakeangel, ale w takim razie nie znasz opcji DOMÓWIENIE. Skoro wysłałaś już zamówienie, nie jest ono zafakturowane to możesz skorzystać z opcji domówienia albo przez bezpłatny numer 800 800 888 albo poprzez internet w strefie kk. Jeśli zaś złożyłaś zamówienie, zostało zafakturowane to wytłumacz mi w jaki sposób to zamówienie klientki za 30zł ma został dołączone do już zafakturowanej paczki ? Jest to niemożliwe. Pytam nie złośliwe, tylko będę u OMS w Warszawie, której koleżanka zajmuje się tą naszą stroną Avonu i zbierała tzw. feedback z terenu na temat działania strefy. Wiem, że edycja sprawiała więcej problemów niż pożytku (w sumie te kilka, kilkanaście osób z tego forum to nie jest jakaś reprezentatywna grupa osób dla Avonu), bo gdy ktoś edytował po północy to termin dostawy wydłużał się o 1 dzień albo dostawa regularna była już niedostępna i wtedy musiał płacić za przesyłkę kurierem albo jechać do COK (o ile miał taką możliwość). Oprócz tego były sytuacje, gdy ktoś kliknął EDYTUJ, system wyłączył z kolejki takie zamówienie, a tutaj wystąpił problem z połączeniem internetowym. Znam takie sytuacje od moich KK, więc sama im odradzałam edytowanie. Razem z moją OMS rozmawiałam dzisiaj na ten temat i mówiła, że na jej spotkaniu z innymi OMS z DMS nikt nie zgłaszał takiej potrzeby, a właśnie wręcz odwrotnie - mówiono, że to wprowadzało większy zamęt. Dlatego jeszcze raz pytam po co dokładnie jest Wam potrzebna edycja ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
Czy możecie mi powiedzieć o co chodzi z tymi zamówieniami klientek online? Jak to usatwic itd..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19600068]też prawda.
Krystell, opowiedz co nowego w avonie, co z tą siecią, co klientów przekazują do orange, jak ze spotkaniami avon clubu bo u mnie dalej nie ma/DMS NIBY W SZPITALU/ i wogole jakies zmiany..?[/QUOTE] MyAvon okazał się niewypałem, zainteresowanie było zerowe. Avon nieoficjalnie to więcej dokładał w postacie minut dla Liderów, OMS, DMS i w swoim czasie dla KK, Klubowiczów niż zarabiał na tym. Jak dodać do tego prezenty za doładowanie, Avonki to zysk jest zerowy. Mówiąc fachowym językiem to stopa zwrotu z takiej inwestycji jest dopiero po 2-3 latach, a tutaj okazało się, że po takim okresie czasu inwestycja padła. Konkretnie i dosadnie mówiąc, ktoś z byłego kierownictwa Avonu wziął kasę, dał komuś zarobić w Orange, ktoś zarobił w Avonie, zatrudniono ludzi do spółki Avon Mobile, którzy też zarabiali, a teraz wszyscy zwijają się. Kto zarobił to zarobił, ale na pewno nie sama firma Avon. Orange zrobił ofertę na przejście do jego sieci dla użytkowników myAvon, ale czy jest ona rewelacyjna - nie podzielałabym tego zachwytu niektórych pracowników biura obsługi. Marny wybór telefonów w tańszych planach, taryfy też nieciekawe. Jeśli już ktoś ma numer w myAvon, który ma rozreklamowany wśród ludzi to lepiej niech przeniesie ten numer do dowolnej sieci - nie ma przymusu, że musi to być Orange. CO do spotkań dla KR to Twój okręg aneszna nie jest jedyny, gdzie nie ma spotkań. To, że DMS jest w szpitalu nie oznacza, że spotkanie ma się nie odbyć. W końcu Dział Wspomagania Sprzedaży bierze grube pieniądze (jego pracownicy) za właśnie wspomaganie wszystkich, począwszy od KK, poprzez Klubowiczów, Liderów, OMS, DMS. Dlatego takie spotkanie może urządzić ktoś z tego biura. Jestem w trakcie próby uzyskania informacji co do szczegółów na temat spotkań to dam znać. Ale ludzie w Warszawie bardzo opierają się rzetelnej informacji, jeden zgania na drugiego. O innych zmianach to trudno powiedzieć. Jedną już znamy - nowa strefa KK/LS, ale druga, którą wszyscy ostatnio odczuwamy - to braki ludzi na infolinii telefonicznej Avonu - jest okropnie ciężko dodzwonić się, bo Avon wyszedł z założenie, że skoro wszystko ma być elektronicznie, to ludzie są niepotrzebni. I stąd łatwo domyślić się, gdzie znowu jest redukcja kosztów. No oczywiście szumnie Avon głosi jaki jest ekologiczny i część drukowanych faktur będzie drukowana obustronnie. To niby ma być hit sezonu, bo już jakiś księgowy wyliczył ile to Avon zaoszczędzi. Wydaje mi się osobiście, że w Avonie ostatnio zajmują się takimi samymi pierdołami (przepraszam za wyrażenie, ale cisnął się na usta mocniejsze epitety), a brak rzetelnej pomocy dla ludzi w terenie. Opóźnienie w otworzeniu strony Avonu i nowej strefy, ciągłe błędy, awarie to trochę za dużo jak na taką firmę. A może to dla nich normalne ? Oczywiście my wszyscy płaczemy nad nieuczciwością wielu osób, w tym Liderów, którzy wykorzystują Allegro jest doskonały punkt zbytu w szarej strefie dla swoich kosmetyków, które zamawiają na swoje KK, a Pan Dyrektor wręcza kluczyki do BMW Liderce, która specjalizuje się w tym procederze. Ręce powiem Wam, że wielu opadają na to wszystko. Oby jak najszybciej podpisali uprawnienia dla Urzędów Skarbowych o ściganie takich osób, bo psują rynek jak nic, a Avon jeszcze je nagradza. Czy to nie kpina z nas wszystkich ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dlatego ja nie wierzę że zlikwidują te sklepy internetowe, all itd, wszystko to podpucha z tymi aferami o szukaniu winowajców, zawsze tak było, jest i będzie, że takie szaraki jak my będziemy musiały cięzko pracowac a reszta all wystawi i jeszcze bmw dostanie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie korzystałam z opcji edycji. Klientki wiedzą, że do 22:00 zbieram zamówienia, spóźnią się to trudno- zbieram na kolejny termin. Mam zawsze dokładną rozpiskę co i w jakich ilościach chce zamówić, a przed kliknięciem na 'wyślij' sprawdzam 2 razy czy wszystko jest dobrze. Dodam, że często mam zamówienia na kilkadziesiąt produktów.. mimo to sprawdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak dzisiaj po prostu się pomyliłam i już miałam problem. Dość często zdarza mi się ,że klientka coś domówi po złożeniu zamówienia ( np.bo nagle wieczorkiem coś sobie przypomni) i ja nie chcę tego domawiać, bo to jej zamówienie czasem dużo zmienia w całokształcie zamówienia.I wtedy edycja jest niezastąpiona. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Nie wszyscy widocznie ( jak ja)dysponują taką ilością wolnego czasu co Ty. Aneszna - a ja ostatnio dostaję faktury z pustymi stronami tylko z nagłówkiem.I to jest oszczędność?
Wszak to rzecz jest oczywista, że się nie wysyła LISTA. Więc jakiż rogaty wciąż kusi cię bies, że ślesz ESEMESA, a nie ESEMES? Edytowane przez ankoro Czas edycji: 2010-05-26 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny! Mam prośbę (tylko nie krzyczcie na mnie jęsli to juz było na watku - do tej pory nie interesowala mnie ta informacja, bo nie doszłam do 1000zł;/), a mam tak wolny Internet, że zanim to przeszukam w wątku, to minie troche czasu. Interesuje mnie jaki jest program lojalnościowy na 1000zł. Proszę o odp i z góry dziękuję
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Ja nieraz edytowałam zamówienia - ale najczęściej polegało to na domawianiu więc teoretycznie teraz da radę. Ale kiedyś zdarzyło mi się edytować ze względu na adres dostawy - szkoda że teraz nie można tego zmienić. Specjalnie dziś wysłałam zamowienie tylko dla siebie żeby przetestować. Pobrali, przysłali potwierdzenie jest ilość kartonów nawet a faktura dalej - not found.
#4487 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja sie boje ze narzucą nam niedlugo fa elektroniczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19602031]no dobrze, ale jakby wydrukowali nie na obu stronach to byś miała 2 strony zadrukowane po 1 stronie a tak to masz 1 stronę zadrukowaną bo obu, na tym polega oszczednosc wg,nich.
ja sie boje ze narzucą nam niedlugo fa elektroniczne.[/QUOTE] A po co mi te puste kartki dołączone? Ja i tak jestem z zasady oszczędna więc, tak zadrukowane czy inaczej daję dzieciom do wykorzystania, ale Avonowi wychodzi na to samo i tak dostaję tę samą ilośc kartek co kiedyś. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() |
#4489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do dostaw. Przyzwyczaiłyśmy się do wyboru dostawy w ostatnim kroku, a teraz ten wybór jest w pierwszym, pewnie dlatego są pomyłki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast w okresie wakacji, często mogą być sytuacje, że chętnie złożyłybyśmy zamówienie przed wyjazdem, a odebrały je dopiero po powrocie i to nie w COK (bo np. nie ma go w pobliżu), ale na dostawę regularną lub kurierem, ale system na to nie pozwala. Kilkakrotnie korzystałam z takiego ustawienia na poprzedniej stronie, czyli wyboru od razu na 2, czy 3 termin, a marzy mi się podobne rozwiazanie dla dostawy kurierem ![]() Zgadzam się, że jak już zamówienie wysłane, to przepadło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
Witam
Może juz padło to pytanie ale tyle tych watków że idzie się zgubić. Jaks ie wypisać z AVONU? czy po upływie jakiegoś czasu sami Cie wypisują? |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja. Ale z drugiej strony nie po to są terminy zamówień z tyłu katalogu przez nas wpisywane żeby je olewać. Jak moja klientka nie złoży zamówienia w terminie to jej mówię że musi poczekać tydzień, licząc się z tym że może zrezygnować z zamówienia. Najczęściej się zdarza tak, że mnie przeprasza za spóźnienie i nie ma dla niej problemu, że poczeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;19603114]bo miała świetne wyniki ale dali wiedząc przy tym że to supersprzedawca avonu na all
![]() Czyli Avon wprost tego nie przyzna, ale wyraża zgodę na sprzedaż na all. Bo jak to inaczej wytłumaczyć? Hipokryzja na całego, aż mi się śmiać z tego chce ![]() Z innej beczki. Dziewczyny jaką konsystencję ma serum Derma-Full (katalog 8, strona 11), żelową i jest przezroczyste jak to nowe serum Luminosity czy krmową i jest białe? Na pewno używałam kiedyś próbki, ale nie moge sobie przypomnieć jakie ono było... Za dużo tych próbek juz przetestowałam, a może to skleroza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Raczkowanie
|
hehe teraz mi się przypomniało że jedna z konsultantek ostatnio zamówiła 500 sztuk katalogów przez przypadek
![]() ![]()
#4500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.