|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
glownie chodzi o ciezar wod, maluszka etc... wowczas ciezar ugniata ci kregi poprostu - zalkecana jest pozycja tzw. bezpieczna (na boku podwinieta noga ta ktora do przescieradla przylega - druga prosta) sama poczujesz w pewnym momencie, ze nie dasz rady lezec na plecach i mimo bolu bokow bedziesz na nich lezec ![]() przy tyozgieciu, zagrazajacej ciazy takze jest zalecane lezenie na boku a podwiniete nogi w pozycji n akrzyz sa ok czasem tylko nie zapomnij ich dac wyzej od calego ciala dla lepszego ukrwienia i opadania ciezkosci wod w organizmie (obrzeki)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak aktywność Waszych maluszków w te upały? Bo mojej małej niekoniecznie się chce ruszać. Czasem małego kopa zasadzi i tyle.
#4473 | |
Zadomowienie
|
Aliszcze kolor wlosow farbowany - pasemka jasny blond, naturalny szatynka
Mela niedoczynnosc wplywa na pozniejsze zabkowanie, bolesniejsze i szereg innych rzeczy dodatkowo wchodzacych w okres rozwoju - zarosniecie ciemiaczka pozniejsze, czasem przy niewykrytej niedoczynnosci powiazanie z krzywica, niedorozwoj, slabosc w rozw. psycho- fizycznym etc... nASZA ENDOKRYNOLOG TWIERDZI ZE KAZDA MATKA POWINNA WYKONAC KILKA BADAN TSH FT3 I FT4 SWOJEJ POCIESZE NAJPIERW PO URODZENIU OBOWIAZKOWO BADAJA W SZPITALU POTEM PO 6 MIES. NASTEPNIE PO UKONCZZENIU ROKU I 2 LAT, NASTEPNIE PRZY BADANIACH OGOLNYCH W BILANSIE... niewrodzona niedoczynnosc nie oznacza ze dziecko jej nie bnabedzie a czym pozniej wykryta tym gorzej sie ja leczy - gorszzy przebieg choroby no i wiecej pracy przy sprostowaniu rozwojowym (jesli jeszcze jest taka mozliwosc) :/ niestety nieswiadomosc rodzicow jest wielka mimo XXI wieku ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
19 t.c. no i brzuch czasem twardnieje od upalow, wymiotuje na nowo przy pobycie na sloncu, jesc sie nie chce, a chrupac non stop by sie chcialo... Puszczacie maluszkom muz. klasyczna?? ![]() Ja polecam Wam Muzyke Bobasa - jest 6 cz./ mozna sciagnac na e- mule/ plyty dosc drogo wynosza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Rozeznanie
|
jak myslicie czy takie cos na całą zime bedzie za cienkie?http://www.allegro.pl/item1141844363...i_62_68cm.html
Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-07-12 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze, już mi w miarę przeszło. ale rano nic nie pomagało, ani prysznic, ani woda, po tym jak zeszłam do piwnicy po butelkę, to musiałam siedzieć i odpoczywać
![]() ![]() ![]() najlepiej, to mogłabym siedzieć cały dzień w basenie ![]() ![]() wiecie, co jest fajne? odkryłam nałęczowiankę ze smakiem pomarańczowym - lekko gazowana, pycha. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak mam, mój mały jakos mało aktywny ostatnio ![]() Kretencja świetne fryzurki, ja mam długie włosy ale bardzo podobają mi się takie fryzury ale jakoś nie mam odwagi ściąć, boję sie że będę potem żałować jak już zetnę, raz ścięłam ale fryzjerka była kiepska nie byłam zadowolona i potem tylko myślałam- oo jakbym chciała mieć znowu długie włosy ![]() ![]()
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Ja w taki upał staram się nic nie robić (choć wczoraj byłam z mężem w Leroy Merlin wybierać duperele do domu i muszę powiedzieć, że zmęczyłam się okrutnie). Leżę albo siedzę w cieniu i wykonuję minimum aktywności. Czasem w środku dnia biorę letni prysznic...
Co do leżenia na plecach, to ja czasem leżę, wtedy wyraźniej czuję ruchy dziecka. Nie jest wskazane dłuższe leżenie na plecach, gdy macica jest już dość duża od 5 miesiąca zwykle. Na szczęście przyzwyczajona jestem spać na lewym boku ![]() Moje różnie się rusza. Wczoraj prawie w ogóle, aż się trochę niepokoiłam, a dziś od rana bryka, choć też jest gorąco, więc nie wiem, czy to ma związek ![]() Viki, ja wychodzę z założenia, że nie ma co żałować, włosy odrastają ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-12 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki w ten "znowu" upalny dzień
![]() Kootek ja wyszłam z piesem i po drodze do warzywniaka zeby potem nie wyłazić hehe ![]() ![]() ![]() Marta co do ruchów maluszka mojego to powiem że i tak pomimo że mamusi nie chce sie ruszać to mały co chwile sie wierci ![]() Od 25 tc wyczytałam gdzieś że trzeba zaczać liczyć ruchy malusza...gdzieś powinno byc przynajmniej 10 ruchów na godzine....a jak ja wczoraj jadłam śniadanie ok 10-11 to tak sie wiercił że nie dał mi zjeść porządnie heh nie zapisywałam tego ale było gdzieś ok 10 ruchów na minute ![]() ![]() A do lekarza mieliśmy sie wybrać jutro ale chyba przełoże na za tydzień bo w taki upał nie mam ochoty sie tłuc autobusem...bo zawsze mąż ze mna jeździł ale teraz pracuje dłuzej i bede musiała sama jechac...
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-07-12 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
Lalyla ja miałam tak nawet w 17 tyg teraz nie wymiotuje ale nadal jest mi niedobrze np. jak jem za rzadko albo jak za szybko wstanę rano czy wogóle jak za szybko się poruszam -a brzuch też mnie boli często w najmniej i najrzadziej rano i tak do południa a najczęściej wieczorem i w nocy jak się chce przekręcić -czasem tak zaboli, że aż się budzę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Czyli jeszcze na plecach moge sobie polezec, bo nie czuje dyskomfortu.
Jeny wlasie wcinam zimne ogorki gruntowe, w ogole nei wiem co mam robic. w tv nic nie ma a na necie nie chce mi sie siedzec. ![]() No to do 25tc mam jeszcze jakies 4 tygodnie, wiec chyba poki co moze sie moje dziecko nie ruszac.. choc to dziwne, jak czasai wieczorami daje czadu a ostatnio nic. Cisza.
#4481 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do muzyki klasycznej - ja mojemu dziecku nie puszczam i nie zamierzam, bo muzyki klasycznej nie lubię. Póki co tylko kilka razy puszczałam brzuchowi
![]() ![]() ![]() ![]()
#4482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój sposób na upał to leżenie, picie dużej ilości wody, zasłonienie okien i wiatraczek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
ishka ja tez właśnie robie młode ziemniaki i kalafior, a dla męża jeszcze jakieś mięcho wymyślę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bela myślę że ten kombinezonik to taka przejsciówka, na zimę kupiłam grubszy marta mój mały wrecz przeciwnie, właśnie teraz w te upały strasznie duzo się rusza i bardzo mocno kopie, brzuch faluje non stop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
Kretencja, ta druga fryzurka fajna
![]() U nas pogoda tragiczna. Nie moglam spac, w nocy 29 stopni. Teraz boli mnie glowa i mi niedobrze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecię to bedzie miało mix, bo tatuś najbardziej lubi rock,metal i heavy metal ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co ciekawe, to wszystko musi być trawione, bo na wadze ani widu ani słychu, na szczęście. przy takiej diecie normalnie ważyłabym dawno plus 20 kg. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten jogurt własnej roboty to lepszy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja byłam w sobotę na weselu mojej siostry, nie wytańczyłam się niestety- same szybkie kawałki leciały niestety. Cieszę się , że zamieściłyście zdj swoich brzuszków bo po obejrzeniu zdj z wesela i poprawin wczorajszych (plus po komentarzach rodziny- szczególnie tej dalszej- jakim prawem?) widzę że mój brzuchol aż tak bardzo nie odstaje od reszty...A wydaje mi się olbrzymi na zdj. |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4492 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Cytat:
![]() ![]() Layla mój sposób na chłodzenie to: zasłonięcie okien, wiatrak, prysznic, albo mokre prześcieradło, zimne kwaśne owoce i chłodnik z sałaty, ogórka i szczypiorka ![]() De a ten jogurt robisz w termomixie?
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-07-12 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
Komentarze dzieliły się na dwa: łże ładnie wyglądam albo że jestem strasznie gruba. Faktycznie przytyłam 10 kg i wiem sama jak wygladam ale i tak sie wkurzałam strasznie! I nie mówili tego najbliżsi typu mama czy ciocia tylko taka dalsza rodzina. No cóż, trudno, po porodzie idę na fitness! Acha i wcale sie tak nie ozeram jak bym chciała tylko mocno ograniczam pieczywo i słodycze (jem głównie w weekendy), ograniczam jak moge węglowodany i tłuszcze a i tak tyję...
Na sali weselnej była klima więc dałam radę- co więcej na żadnym weselichu oprócz swojego nie siedziałam tak długo= do końca. poszliśmy spać chyba o 6! Ale nie piłam alko ofkors i nie tańczyłam więc nie miałam czym być zmęczona, a że było z kim pogadać to tak się siedziało... Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-07-12 o 12:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
czesć
![]() ja w sumie niedawno wstałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki po weekendzie!
Wczoraj po południu wrocilismy od rodziców - niby wypoczelismy ale wiadomo wieczorem grille itd i czlowiek i tak musi teraz odsapnąc po weekendzie- i jeszcze te upaly ![]() ![]() Cytat:
Ehhh niektórzy to potrafia poprawić humor... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem, jak kobiecie ciężarnej ( w ogóle kobiecie!!) można mówić, że przytyła, że gruba jest!! Na szczęście nie słyszałam jeszcze takich komentarzy o sobie, ale dostatecznie źle mi samej z dodatkowymi kilogramami i co, mam się teraz odchudzać? a wcale słodkiego np nie jem, bo nie mam ochoty, nic tłustego, żadnych mięs, bo nie mam ochoty. I tyję
![]() ![]()
#4497 | |
Wtajemniczenie
|
W urzadzeniu do robienia jogurtu krupa.
![]() ![]() Chlodnik zjedzony i troche mi lepiej. Lece na poczte. PS. u nas kompletna znieczulica. A moze to sie nazywa feminizacja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,
zaraz sie wybiera z tż kupić wiatraczek bo wytrzymać się nie da w mieszkaniu, otworzyć okno bezsensu bo duchota totalna... Mam pytanie bo sie martwię, ostatnio bardzo, ale to bardzo sie zdenerwowałam i od tego czasu co jakiś czas pobolewa mnie macica, mam takie krotkie skurcze z prawej strony brzucha tam gdzie jest dzidzius, rzadko, ale mam, a moj gin jest na urlopie i jestem umowiona za 20dni jak wróci, nie wiem czy nie pojechac na izbe zeby mnie zbadali czy mnie wysmieją ze przesadzam?? do tego pobolewa mnie podbrzusze tak lekko, ale nie wiem co o tym sadzic. Jeste w 20 tc. zawsze mam dylemat, czy jest problem czy przesadzam i ktos mnie pogoni po co ja przyszłam ![]()
#4499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecze siebie od 12 lat, malego od 2 mies. zycia, kobiety od strony mojej mamy wszystkie maja niedoczynnosc i jest to powiazane ze zlymi wynikami - dzieki nim wlasnie zostala wykryta - dodatkowo mozna zrobic usg ale po co meczyc tak dzieci, ktore moga byc zdrowiutkie pod tym wzgledem?? ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.