Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 09:39   #4471
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja sie zraszam chlodna wodą z atmoizera a dodatkowo mam butelke chlodna to sobie nią "jeżdżę" po ciele.

Dziewczyny czy to prawda, ze nie mozna lezec i spac na plecach? Bo ja wczoraj dlugo na plecach lezalam z podwinietymi nogami bo na prosto nie umiem lezec.. no ale dla mnie ta pozycja najlepsza
nie jest tak ze nie mozna... niektore maja zalecenie lezenia na boku na ogol...
glownie chodzi o ciezar wod, maluszka etc... wowczas ciezar ugniata ci kregi poprostu - zalkecana jest pozycja tzw. bezpieczna (na boku podwinieta noga ta ktora do przescieradla przylega - druga prosta)

sama poczujesz w pewnym momencie, ze nie dasz rady lezec na plecach i mimo bolu bokow bedziesz na nich lezec czaasem pomaga na boku podlozenie malej poduszeczki pod brzuszek by wiszac nie bolal glownie w okolicy pepka...

przy tyozgieciu, zagrazajacej ciazy takze jest zalecane lezenie na boku
a podwiniete nogi w pozycji n akrzyz sa ok czasem tylko nie zapomnij ich dac wyzej od calego ciala dla lepszego ukrwienia i opadania ciezkosci wod w organizmie (obrzeki)...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:40   #4472
79 Marta
Wtajemniczenie

dziewczyny, jak aktywność Waszych maluszków w te upały? Bo mojej małej niekoniecznie się chce ruszać. Czasem małego kopa zasadzi i tyle.
Stary 2010-07-12, 09:49   #4473
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Aliszcze kolor wlosow farbowany - pasemka jasny blond, naturalny szatynka

Mela niedoczynnosc wplywa na pozniejsze zabkowanie, bolesniejsze i szereg innych rzeczy dodatkowo wchodzacych w okres rozwoju - zarosniecie ciemiaczka pozniejsze, czasem przy niewykrytej niedoczynnosci powiazanie z krzywica, niedorozwoj, slabosc w rozw. psycho- fizycznym etc...

nASZA ENDOKRYNOLOG TWIERDZI ZE KAZDA MATKA POWINNA WYKONAC KILKA BADAN TSH FT3 I FT4 SWOJEJ POCIESZE
NAJPIERW PO URODZENIU OBOWIAZKOWO BADAJA W SZPITALU
POTEM PO 6 MIES. NASTEPNIE PO UKONCZZENIU ROKU I 2 LAT, NASTEPNIE PRZY BADANIACH OGOLNYCH W BILANSIE...

niewrodzona niedoczynnosc nie oznacza ze dziecko jej nie bnabedzie a czym pozniej wykryta tym gorzej sie ja leczy - gorszzy przebieg choroby no i wiecej pracy przy sprostowaniu rozwojowym (jesli jeszcze jest taka mozliwosc) :/

niestety nieswiadomosc rodzicow jest wielka mimo XXI wieku

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak aktywność Waszych maluszków w te upały? Bo mojej małej niekoniecznie się chce ruszać. Czasem małego kopa zasadzi i tyle.
oj malutka, malutka... ale oceizalosc juz czuje
19 t.c.
no i brzuch czasem twardnieje od upalow, wymiotuje na nowo przy pobycie na sloncu, jesc sie nie chce, a chrupac non stop by sie chcialo...

Puszczacie maluszkom muz. klasyczna??
Ja polecam Wam Muzyke Bobasa - jest 6 cz./ mozna sciagnac na e- mule/ plyty dosc drogo wynosza...
Stary 2010-07-12, 10:19   #4474
bela14
Rozeznanie

jak myslicie czy takie cos na całą zime bedzie za cienkie?http://www.allegro.pl/item1141844363...i_62_68cm.html

Edytowane przez bela14
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:21
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:22   #4475
Layla79
Zakorzenienie

Aliszcze, już mi w miarę przeszło. ale rano nic nie pomagało, ani prysznic, ani woda, po tym jak zeszłam do piwnicy po butelkę, to musiałam siedzieć i odpoczywać teraz włączyłam wiatraki. w nocy w ogóle nie mogłam usnąć, musiałam zrobić sobie chłodny okład na szyję. mnie te upały wykańczają. a w domu żadna strona nie jest chłodniejsza. ani wschód, ani zachód.

najlepiej, to mogłabym siedzieć cały dzień w basenie ale by było

wiecie, co jest fajne? odkryłam nałęczowiankę ze smakiem pomarańczowym - lekko gazowana, pycha.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:25   #4476
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość

Tez tak mam, mój mały jakos mało aktywny ostatnio

Kretencja
świetne fryzurki, ja mam długie włosy ale bardzo podobają mi się takie fryzury ale jakoś nie mam odwagi ściąć, boję sie że będę potem żałować jak już zetnę, raz ścięłam ale fryzjerka była kiepska nie byłam zadowolona i potem tylko myślałam- oo jakbym chciała mieć znowu długie włosy teraz urosły, są długie ale pewnie jakbym ściełą po miesiącu bym chciała znowu mieć długie

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:28   #4477
kretencja
Zakorzenienie

Ja w taki upał staram się nic nie robić (choć wczoraj byłam z mężem w Leroy Merlin wybierać duperele do domu i muszę powiedzieć, że zmęczyłam się okrutnie). Leżę albo siedzę w cieniu i wykonuję minimum aktywności. Czasem w środku dnia biorę letni prysznic...

Co do leżenia na plecach, to ja czasem leżę, wtedy wyraźniej czuję ruchy dziecka. Nie jest wskazane dłuższe leżenie na plecach, gdy macica jest już dość duża od 5 miesiąca zwykle. Na szczęście przyzwyczajona jestem spać na lewym boku Czasem mi brzuszek też twardnieje na plecach, wtedy zmieniam pozycję, ale on ogólnie ma tendencję niestety. Choć muszę przyznać, że chyba zaczynam dostrzegać efekty brania dużej dawki magnezu bo od 2-3 dni twardnieje mniej.

Moje różnie się rusza. Wczoraj prawie w ogóle, aż się trochę niepokoiłam, a dziś od rana bryka, choć też jest gorąco, więc nie wiem, czy to ma związek

Viki, ja wychodzę z założenia, że nie ma co żałować, włosy odrastają Może gdybym miała piękne bujne loki, to bym miała więcej skrupułów, ale mam dosyć cienkie i ogólnie lepiej mi w krótkich, bo jestem niska, szczupła i mam dosyć pociągłą twarz o regularnych rysach, więc często eksperymentuję. Średnio co 2 lata ścinam, często bardzo krótko, potem przez 2 lata zapuszczam i znów ścinam Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miała włosy dłuższe niż do ramion

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:30
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 10:32   #4478
Ishka
Zadomowienie

Witam wszystkie kobietki w ten "znowu" upalny dzień

Kootek ja wyszłam z piesem i po drodze do warzywniaka zeby potem nie wyłazić hehe i nie wiedziałam co zrobić ale kupiłam młode ziemniaczki,kalafior,więk sze pieczarki (usmaże jak kotlety schabowe w panierce) i maślanke i mysle ze taki obiadek zrobie bo mąż wraca kolo 15 z pracy pewnie bedzie głodny a ja od 3 dni wogole obiadów nie jem bo nie mam poprostu ochoty jem cos na sniadanie potem pije tylko przekąsze jakiś owoc i wieczorkiem jakaś kanapke zjem czy cus

Marta co do ruchów maluszka mojego to powiem że i tak pomimo że mamusi nie chce sie ruszać to mały co chwile sie wierci (wcześniej jakies 2-3 tygodnie temu jak był taki upał to nie ruszał sie za wiele)

Od 25 tc wyczytałam gdzieś że trzeba zaczać liczyć ruchy malusza...gdzieś powinno byc przynajmniej 10 ruchów na godzine....a jak ja wczoraj jadłam śniadanie ok 10-11 to tak sie wiercił że nie dał mi zjeść porządnie heh nie zapisywałam tego ale było gdzieś ok 10 ruchów na minute i tak przez ok godzine heh

A do lekarza mieliśmy sie wybrać jutro ale chyba przełoże na za tydzień bo w taki upał nie mam ochoty sie tłuc autobusem...bo zawsze mąż ze mna jeździł ale teraz pracuje dłuzej i bede musiała sama jechac...

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-07-12 o 10:38
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 10:52   #4479
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak dzisiaj dajecie radę, ale mi ogólnie słabo, gorąco i mam znowu wymioty. poza tym ogólnie jak dotykam brzuch, to mnie boli. czy Wy też tak miałyście ok. 15 tc?....
Lalyla ja miałam tak nawet w 17 tyg teraz nie wymiotuje ale nadal jest mi niedobrze np. jak jem za rzadko albo jak za szybko wstanę rano czy wogóle jak za szybko się poruszam -a brzuch też mnie boli często w najmniej i najrzadziej rano i tak do południa a najczęściej wieczorem i w nocy jak się chce przekręcić -czasem tak zaboli, że aż się budzę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:00   #4480
Anecka
Zakorzenienie

Czyli jeszcze na plecach moge sobie polezec, bo nie czuje dyskomfortu.

Jeny wlasie wcinam zimne ogorki gruntowe, w ogole nei wiem co mam robic. w tv nic nie ma a na necie nie chce mi sie siedzec.

No to do 25tc mam jeszcze jakies 4 tygodnie, wiec chyba poki co moze sie moje dziecko nie ruszac.. choc to dziwne, jak czasai wieczorami daje czadu a ostatnio nic. Cisza.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:04   #4481
kretencja
Zakorzenienie

Jeszcze co do muzyki klasycznej - ja mojemu dziecku nie puszczam i nie zamierzam, bo muzyki klasycznej nie lubię. Póki co tylko kilka razy puszczałam brzuchowi tę muzykę, którą lubię i słucham na co dzień (często przez słuchawki, dlatego brzuchowi tylko czasem puszczam ). Już tu kiedyś pisałam - Norah Jones, Eva Cassidy, Dido, starszy rock (zarówno polski jak i zagraniczny), John Lennon, ścieżki z filmów (Hair, Juno, Into the wild) Mam nadzieję, że wyrobię mu gust muzyczny podobny do mojego

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:10   #4482
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
Aliszcze kolor wlosow farbowany - pasemka jasny blond, naturalny szatynka

Mela niedoczynnosc wplywa na pozniejsze zabkowanie, bolesniejsze i szereg innych rzeczy dodatkowo wchodzacych w okres rozwoju - zarosniecie ciemiaczka pozniejsze, czasem przy niewykrytej niedoczynnosci powiazanie z krzywica, niedorozwoj, slabosc w rozw. psycho- fizycznym etc...

nASZA ENDOKRYNOLOG TWIERDZI ZE KAZDA MATKA POWINNA WYKONAC KILKA BADAN TSH FT3 I FT4 SWOJEJ POCIESZE
NAJPIERW PO URODZENIU OBOWIAZKOWO BADAJA W SZPITALU
POTEM PO 6 MIES. NASTEPNIE PO UKONCZZENIU ROKU I 2 LAT, NASTEPNIE PRZY BADANIACH OGOLNYCH W BILANSIE...

niewrodzona niedoczynnosc nie oznacza ze dziecko jej nie bnabedzie a czym pozniej wykryta tym gorzej sie ja leczy - gorszzy przebieg choroby no i wiecej pracy przy sprostowaniu rozwojowym (jesli jeszcze jest taka mozliwosc) :/

niestety nieswiadomosc rodzicow jest wielka mimo XXI wieku

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

oj malutka, malutka... ale oceizalosc juz czuje
19 t.c.
no i brzuch czasem twardnieje od upalow, wymiotuje na nowo przy pobycie na sloncu, jesc sie nie chce, a chrupac non stop by sie chcialo...

Puszczacie maluszkom muz. klasyczna??
Ja polecam Wam Muzyke Bobasa - jest 6 cz./ mozna sciagnac na e- mule/ plyty dosc drogo wynosza...
ale i tak dobre wyniki nie oznaczaja ,ze niedoczynnosci brak,moje dziecko raczej zabkuje bez szalu
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:10   #4483
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja sie zraszam chlodna wodą z atmoizera a dodatkowo mam butelke chlodna to sobie nią "jeżdżę" po ciele.

Dziewczyny czy to prawda, ze nie mozna lezec i spac na plecach? Bo ja wczoraj dlugo na plecach lezalam z podwinietymi nogami bo na prosto nie umiem lezec.. no ale dla mnie ta pozycja najlepsza
Ja leżę i śpię głównie na plecach. Nie wiedziałam, że to źle. Na boku mi niewygodnie (tym bardziej, że na boku spać mogę tylko z kołdrą między nogami - inaczej mnie bolą plecy, a przy takich upałach to za ciepło mi od tej kołdry).

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobietki w ten "znowu" upalny dzień

Kootek ja wyszłam z piesem i po drodze do warzywniaka zeby potem nie wyłazić hehe i nie wiedziałam co zrobić ale kupiłam młode ziemniaczki,kalafior,więk sze pieczarki (usmaże jak kotlety schabowe w panierce) i maślanke i mysle ze taki obiadek zrobie bo mąż wraca kolo 15 z pracy pewnie bedzie głodny a ja od 3 dni wogole obiadów nie jem bo nie mam poprostu ochoty jem cos na sniadanie potem pije tylko przekąsze jakiś owoc i wieczorkiem jakaś kanapke zjem czy cus

Marta co do ruchów maluszka mojego to powiem że i tak pomimo że mamusi nie chce sie ruszać to mały co chwile sie wierci (wcześniej jakies 2-3 tygodnie temu jak był taki upał to nie ruszał sie za wiele)

Od 25 tc wyczytałam gdzieś że trzeba zaczać liczyć ruchy malusza...gdzieś powinno byc przynajmniej 10 ruchów na godzine....a jak ja wczoraj jadłam śniadanie ok 10-11 to tak sie wiercił że nie dał mi zjeść porządnie heh nie zapisywałam tego ale było gdzieś ok 10 ruchów na minute i tak przez ok godzine heh

A do lekarza mieliśmy sie wybrać jutro ale chyba przełoże na za tydzień bo w taki upał nie mam ochoty sie tłuc autobusem...bo zawsze mąż ze mna jeździł ale teraz pracuje dłuzej i bede musiała sama jechac...
Ja mam taki dzienniczek ruchów, ale to od 29tc dopiero się wypełnia. Podobno od 24-28 tc dziecko jest najbardziej ruchliwe w ciągu ciąży. No i te ruchy to podobno się liczy do pierwszej godziny, w której występuje 10 ruchów/godz. Ale szczegółów jeszcze nie znam

Mój sposób na upał to leżenie, picie dużej ilości wody, zasłonienie okien i wiatraczek No i staram się nie wychodzić z domu
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:16   #4484
kootekk
Zakorzenienie

ishka ja tez właśnie robie młode ziemniaki i kalafior, a dla męża jeszcze jakieś mięcho wymyślę a tak apropo obiad, ja bym nie mogła tak jak ty nie jeść obiadu, to by mi się żołądek do kręgosłupa przykleił wczoraj byliśmy u cioci tż na obiedzie i zjadłam 17 (!) klusek a jestem w 26tc i przytyłam 5kg

bela myślę że ten kombinezonik to taka przejsciówka, na zimę kupiłam grubszy

marta mój mały wrecz przeciwnie, właśnie teraz w te upały strasznie duzo się rusza i bardzo mocno kopie, brzuch faluje non stop

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:20   #4485
De28
Wtajemniczenie

Kretencja, ta druga fryzurka fajna

U nas pogoda tragiczna. Nie moglam spac, w nocy 29 stopni. Teraz boli mnie glowa i mi niedobrze. Ugotowalam sobie chlodnik z papryki i pomidorow z chlebem tostowym. Zjadlam truskawki i nic mi sie nie chce..ehh ide zrobic jeszcze jogurt wlasnej roboty,posprzatam w chalupie i biore sie za prasowanie. Wichura sie zaczyna I to jaka...

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:21   #4486
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Jeszcze co do muzyki klasycznej - ja mojemu dziecku nie puszczam i nie zamierzam, bo muzyki klasycznej nie lubię. Póki co tylko kilka razy puszczałam brzuchowi tę muzykę, którą lubię i słucham na co dzień (często przez słuchawki, dlatego brzuchowi tylko czasem puszczam ). Już tu kiedyś pisałam - Norah Jones, Eva Cassidy, Dido, starszy rock (zarówno polski jak i zagraniczny), John Lennon, ścieżki z filmów (Hair, Juno, Into the wild) Mam nadzieję, że wyrobię mu gust muzyczny podobny do mojego

moje dziecię to bedzie miało mix, bo tatuś najbardziej lubi rock,metal i heavy metal a ja jazz, i czasem jakąś klasykę, no i też coś w stylu Rihanny, do potańczenia Evę Cassidy ubóstwiam ostatnio puszczałam ją dziecku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:23   #4487
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Lalyla ja miałam tak nawet w 17 tyg teraz nie wymiotuje ale nadal jest mi niedobrze np. jak jem za rzadko albo jak za szybko wstanę rano czy wogóle jak za szybko się poruszam -a brzuch też mnie boli często w najmniej i najrzadziej rano i tak do południa a najczęściej wieczorem i w nocy jak się chce przekręcić -czasem tak zaboli, że aż się budzę
ja tak samo, a jak pochodzę po schodach, to potem muszę odpoczywać. a ostatnio w sklepie mało nie zemdlałam, a potem przypomniałam sobie, że jest 15, a ja jadłam tylko śniadanie. kiedyś to człowiek jadł 3 posiłki dziennie i wystarczyło, a teraz jak za armię
co ciekawe, to wszystko musi być trawione, bo na wadze ani widu ani słychu, na szczęście. przy takiej diecie normalnie ważyłabym dawno plus 20 kg.
Stary 2010-07-12, 11:24   #4488
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
tez jestem daleka od puszczania dziecku klasyki
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:24   #4489
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kretencja, ta druga fryzurka fajna

U nas pogoda tragiczna. Nie moglam spac, w nocy 29 stopni. Teraz boli mnie glowa i mi niedobrze. Ugotowalam sobie chlodnik z papryki i pomidorow z chlebem tostowym. Zjadlam truskawki i nic mi sie nie chce..ehh ide zrobic jeszcze jogurt wlasnej roboty,posprzatam w chalupie i biore sie za prasowanie. Wichura sie zaczyna I to jaka...
o widzę kuchnia prosto z maroka!
a ten jogurt własnej roboty to lepszy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:25   #4490
Beata_Batumi
Zadomowienie

Witajcie!
Ja byłam w sobotę na weselu mojej siostry, nie wytańczyłam się niestety- same szybkie kawałki leciały niestety.
Cieszę się , że zamieściłyście zdj swoich brzuszków bo po obejrzeniu zdj z wesela i poprawin wczorajszych (plus po komentarzach rodziny- szczególnie tej dalszej- jakim prawem?) widzę że mój brzuchol aż tak bardzo nie odstaje od reszty...A wydaje mi się olbrzymi na zdj.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:34   #4491
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja byłam w sobotę na weselu mojej siostry, nie wytańczyłam się niestety- same szybkie kawałki leciały niestety.
Cieszę się , że zamieściłyście zdj swoich brzuszków bo po obejrzeniu zdj z wesela i poprawin wczorajszych (plus po komentarzach rodziny- szczególnie tej dalszej- jakim prawem?) widzę że mój brzuchol aż tak bardzo nie odstaje od reszty...A wydaje mi się olbrzymi na zdj.
nie wiem, jakie komentarze serwowała Ci rodzina, ale zwykle lepiej je traktować z przymrużeniem oka, no bo wiadomo,z rodziną anjlepiej wychodzi się na zdjęciach

Stary 2010-07-12, 11:55   #4492
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cześć dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie!
Beata jak dałaś sobie radę?! przecież był piekarnik za oknem, ja mam tez wesele pod koniec sierpnia, komentarzami nie mam zamiaru się przejmować, a na pewno będą, ale zastanawiam się jak wysiedziałaś tyle i tez tak sobie myślałam, że jak będzie jakaś wolna nuta to skuszę się na pokołysanie ogromnymi biodrami

Layla mój sposób na chłodzenie to: zasłonięcie okien, wiatrak, prysznic, albo mokre prześcieradło, zimne kwaśne owoce i chłodnik z sałaty, ogórka i szczypiorka ppyszka!

De a ten jogurt robisz w termomixie?

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2010-07-12 o 11:57
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 11:58   #4493
Beata_Batumi
Zadomowienie

Komentarze dzieliły się na dwa: łże ładnie wyglądam albo że jestem strasznie gruba. Faktycznie przytyłam 10 kg i wiem sama jak wygladam ale i tak sie wkurzałam strasznie! I nie mówili tego najbliżsi typu mama czy ciocia tylko taka dalsza rodzina. No cóż, trudno, po porodzie idę na fitness! Acha i wcale sie tak nie ozeram jak bym chciała tylko mocno ograniczam pieczywo i słodycze (jem głównie w weekendy), ograniczam jak moge węglowodany i tłuszcze a i tak tyję...
Na sali weselnej była klima więc dałam radę- co więcej na żadnym weselichu oprócz swojego nie siedziałam tak długo= do końca. poszliśmy spać chyba o 6! Ale nie piłam alko ofkors i nie tańczyłam więc nie miałam czym być zmęczona, a że było z kim pogadać to tak się siedziało...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-07-12 o 12:01
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 11:58   #4494
sanderinka
Zakorzenienie

czesć

ja w sumie niedawno wstałam ale mnie coś gardło boli... i ogolnie nuuuuuudy i gorąco

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:07   #4495
kropka27
Raczkowanie

Witam dziewczynki po weekendzie!

Wczoraj po południu wrocilismy od rodziców - niby wypoczelismy ale wiadomo wieczorem grille itd i czlowiek i tak musi teraz odsapnąc po weekendzie- i jeszcze te upaly padam normalnie. Ja - jeśli wogóle moje podejrzenia o ruchach dzidzi (mam nadzieje ze to to) sa sluszne- to od soboty wyczuwam je b. rzadko- kilka razy dzienne raptem moze to przez te upaly.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nie wiem, jakie komentarze serwowała Ci rodzina, ale zwykle lepiej je traktować z przymrużeniem oka, no bo wiadomo,z rodziną anjlepiej wychodzi się na zdjęciach
No ja tez sie nasłuchałam- ale przytyłas itd. moja teściowa niby chciała dobrze- i mowi- "to co teraz tak od polowy ciazy to tyje sie sporo co nie?" ja jej na to "no raczej nie zanosi sie żebym wyjatkowo teraz schudła!" Kurde nie uwazam zebym poza brzuszkiem jakos wyjatkowo przytyla- 20tydz. 6dni i 5kg na +
Ehhh niektórzy to potrafia poprawić humor...
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:09   #4496
Aliszcze
Zakorzenienie

nie rozumiem, jak kobiecie ciężarnej ( w ogóle kobiecie!!) można mówić, że przytyła, że gruba jest!! Na szczęście nie słyszałam jeszcze takich komentarzy o sobie, ale dostatecznie źle mi samej z dodatkowymi kilogramami i co, mam się teraz odchudzać? a wcale słodkiego np nie jem, bo nie mam ochoty, nic tłustego, żadnych mięs, bo nie mam ochoty. I tyję ludzie nie mają taktu

Stary 2010-07-12, 12:11   #4497
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

De a ten jogurt robisz w termomixie?
W urzadzeniu do robienia jogurtu krupa. Ale mozna tez w normalnym termosie i pod kolderke.Tu chodzi o stala temperature. Mi bardziej smakuje, bo moge sama okreslic na jak dlugo nastawiam i ile czasu sie robi. Im dluzej tym jest kwasniejszy. A ja nastawiam na ok 10 godzin i jest w sam raz-kremowy i slodkawy bez kwaskowatego posmaku. Do tego swieze owoce i pyyyycha
Chlodnik zjedzony i troche mi lepiej. Lece na poczte.

PS. u nas kompletna znieczulica. A moze to sie nazywa feminizacja Ale do tej pory w Niemczech nikt mi nie ustapil miejsca w kolejce, choc np pani przede mna miala caly kosz zakupow a ja tylko mleko. A upal straszny, ze myslalam, ze w kolejce zemdleje. Jak wracalam pociagiem do domu, to pakowalam ciezka walizke do schowka i tylko jeden jedyny raz, po przesiadce mlody elegancki pan od razu mi pomogl. Inni sie odrwacali w kierunku okna. A brzuch bylo widac na odleglosc. Ehh

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nie rozumiem, jak kobiecie ciężarnej ( w ogóle kobiecie!!) można mówić, że przytyła, że gruba jest!!
Od mojej rodziny tez takie cos uslyszalam. nie ze ladnie wygladam, tylko ze gruba jestem.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:13   #4498
niebieskaa
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
zaraz sie wybiera z tż kupić wiatraczek bo wytrzymać się nie da w mieszkaniu, otworzyć okno bezsensu bo duchota totalna...

Mam pytanie bo sie martwię, ostatnio bardzo, ale to bardzo sie zdenerwowałam i od tego czasu co jakiś czas pobolewa mnie macica, mam takie krotkie skurcze z prawej strony brzucha tam gdzie jest dzidzius, rzadko, ale mam, a moj gin jest na urlopie i jestem umowiona za 20dni jak wróci, nie wiem czy nie pojechac na izbe zeby mnie zbadali czy mnie wysmieją ze przesadzam?? do tego pobolewa mnie podbrzusze tak lekko, ale nie wiem co o tym sadzic. Jeste w 20 tc.
zawsze mam dylemat, czy jest problem czy przesadzam i ktos mnie pogoni po co ja przyszłam odpiszcie
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:16   #4499
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ale i tak dobre wyniki nie oznaczaja ,ze niedoczynnosci brak,moje dziecko raczej zabkuje bez szalu
dlaczego uwazasz, ze dobre wyniki wszystkich tych 3 hormonow nie oznaczaja ze niedoczynnosci tarczycy brak??

Lecze siebie od 12 lat, malego od 2 mies. zycia, kobiety od strony mojej mamy wszystkie maja niedoczynnosc i jest to powiazane ze zlymi wynikami - dzieki nim wlasnie zostala wykryta - dodatkowo mozna zrobic usg ale po co meczyc tak dzieci, ktore moga byc zdrowiutkie pod tym wzgledem??

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
zaraz sie wybiera z tż kupić wiatraczek bo wytrzymać się nie da w mieszkaniu, otworzyć okno bezsensu bo duchota totalna...

Mam pytanie bo sie martwię, ostatnio bardzo, ale to bardzo sie zdenerwowałam i od tego czasu co jakiś czas pobolewa mnie macica, mam takie krotkie skurcze z prawej strony brzucha tam gdzie jest dzidzius, rzadko, ale mam, a moj gin jest na urlopie i jestem umowiona za 20dni jak wróci, nie wiem czy nie pojechac na izbe zeby mnie zbadali czy mnie wysmieją ze przesadzam?? do tego pobolewa mnie podbrzusze tak lekko, ale nie wiem co o tym sadzic. Jeste w 20 tc.
zawsze mam dylemat, czy jest problem czy przesadzam i ktos mnie pogoni po co ja przyszłam odpiszcie
jesli nie masz plamien ciaglych po tym stresie i bylo to jednorazowo to wez no - spe przez dwa dni i jesli mozesz to sie zrelaksuj - jak nei poskutkuje a skurcze beda dalej lub sie beda nasilac proponowalbym udac sie do lekarza...
Stary 2010-07-12, 12:24   #4500
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,

moja gin mówi, że przy bólach czy skurczach mam wziąć od razu dwie nospy, położyć się i w miarę możliwosci zrelaksować. Powinno ustąpić. Nie znam się tym, ale czytałam, nie wiem tez, czy któraś już wcześniej nie pisała o tym, że macica może mieć skurcze, bo to jakby "trenowała" się do porodu. Grunt, żeby nie były częste i zbyt bolesne. Ja myślę, że lepiej zbytnio przesadzać i uważać na siebie, niż lekceważyć pewne objawy. Ale spróbuj wpierw z nospą i relaksik

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości