Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-11, 19:29   #4441
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

A ja mialam ciężki orzech do zgryzienia,ale ostatecznie jestem za Holandią

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 19:51   #4442
ranka
Kici kici miau miau

moja siostra do konca ciazy nie miala wyciekow, ja jestem juz w 23 i nie mam i mam nadzieje ze nie bedzie

roztapiam sie..

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:10   #4443
sanderinka
Zakorzenienie

a ja byłam nad rzeką pomoczyłam nogi a jak wróciliśmy poszliśmy na pizze i frytki

boli mnie głowa i chce mi sie spac

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:23   #4444
Sysunia_d
Zakorzenienie

Oj nie podoba mi sie gra Holandi graja nie czysto wrrr!

A mnie boli brzuch :/

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:30   #4445
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
a ja byłam nad rzeką pomoczyłam nogi a jak wróciliśmy poszliśmy na pizze i frytki

boli mnie głowa i chce mi sie spac
Jejj mam ochote ale zaraz mam mysli ze otruwam dziecko Wczoraj zjadlam chipsy i mialam wyrzuty sumienia wiec zagryzlam ogorkami i pomidorami :/

Bylam nad woda.. masakra w cieniu ze 50 stopni ale dalam rade, w dodatku mega duzo osob. Zamoczylam sie cala bo nie dalabym rady siedziec ..

Dziecie ledwo sie rusza chyba przez ten upal, ciekawe czy ono czuje taka cieplote.. tzn mega upal.

Jej od przedwczoraj nie jadlam normalnego obiadu, juz mam ochote na piersiątko z kurczaka.. ale w taki upal nie chce mi sie stac w kiuchni i dzis caly dzien na parowkach i owocach jade

Dziewczyny ale co juz mleko sie saczy? Jeny dowiaduje sie dziwnych rzeczy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:39   #4446
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Dziewczyny ale co juz mleko sie saczy? Jeny dowiaduje sie dziwnych rzeczy
Nie sączy tylko sie leje

Ale ja to jakaś taka dziwna jestem pod tym względem - Kingę skończyłam karmić jak miala rok i jeszcze przez rok miałam pokarm (w niewielkich ilościach ale jednak) widać taki już mój urok
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 20:40   #4447
bela14
Rozeznanie

http://www.allegro.pl/item1103730612...m.html#gallery

oto co wylicytowałam tak jak mi radziłyscie dzięki.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 20:44   #4448
79 Marta
Wtajemniczenie

a ja wylicytowałam sporo ubranek, chyba przesadziłam, bo niezłe zestawy. Ale naprawdę nie szalałam z kwotami, więc byłam przekonana , że ktoś mnie przebije
Stary 2010-07-11, 21:43   #4449
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ide spac dziewczyny, ciezki dzien mialam - goraco i duszno

Odezwe sie dopiero we wtorek,jutro nareszcie jade do domu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:13   #4450
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny,dzięki za pocieszenie. Byliśmy z małą u lekarza,nie wiedzą co jej jest,ale podejrzewają infekcję oskrzeli . Nie wykluczją,że to przez zęby. Dostała antybiotyk. Biedna ta moja dzidzia .

irsin współczuję teściowej,a do tego masz ją mieć na codzien,nic przyjemnego. A zamierzasz wybrać ja jako pediatrę dla dziecka? Nie polecałabym

kretencja ja też ma około 6kg na plusie,ale w mojej rodzinei wszystkie kobiety miały spore brzuchy. Sama tez nie jestem jakąś chudziną,więc nic dziwnego,że brzusio mi szybciutko wyskoczył. Ważne,że dzidzia ok

melabn byłam u lekarza,nie wykluczył zębów. Nie wiadmo co jest małej,bo ma tylko goraćzkę i żadnych,innych objawów. Teraz dostała jeszcze biegunkę. Wychodzi jej trzonowy dolny,a to najgorszy ząb. poprzednio przy ząbkowaniu tez sporo gorączkowała .

Agatkia to malutko przytyłaś . Tez nie sądzę,aby coś było nie tak,prawdopodobnie masz taką budowę jak ja i stąd szybciej brzusio wypchało. A w twojej rodzinie kobiety jak duże mają brzuchy? Bo to może też być genetyczne

Aliszcze moja mała tez sporo gorączkuje przy zabkowaniu,ale tym razem to oprócz tego jakaś infekcja się przypałętała .

Layla oczywiście,że każdy brzuch jest inny. Ma na to wpływ budowa ciała,genetyka,wiek,która to ciąża...wszystko. Nie wielkośc i kształt brzucha świadczy o wielkości i zdrowiu dziecka .

Anecka ja tez mam podkładkę chłodzącą pod laptopa,bo inaczej pewnie już by wybuchł

A u nas dziś pada,ale to dobrze,bo już miałam dość tych upałów
WITAJCIE KOCHANE! MAŁO WAS JESZCZE ZNAM, ALE TĘSKNIŁAM wróciliśmy parę godzin temu, ciężka jazda i w ciąży i z maluchem w takie upały... szok! brzuch przez to boli a słońce sprawia, że mam ochotę wymiotować ;( mam nadzieję, że nie wróci mi ten etap...

GORĄCZKA I ZĘBY
ja wiem, że jest to możliwe - czyli wysoka temp, czasem 3-4 kreski ponad 40 stopniami...
lekarze często mylą to z infekcją oskrzeli ale po czasie niestety... bo????!!!
1. ząbki kiełkują, wybijają się -
- może to być od ocznych
- infekcji okostnej, zap dziąseł, języka... stan bakteryjny, który przeistacza się w zap, krtani, gardła oskrzeli czasem żadko ale zdarza sie tez zap. pluc jesli sie do tego przyzwyczaja""
zalecane są wówczas chłodne kąpiele i czopki, przemywanie - picie rumianku - nam dopomógł także płyn do przemywania dziąseł zakupiony w aptece - nei pamętam już nazwy :/
Życzę ogromu cierpliwości dla Was obu - naszemu teraz 5 idą - nie jest łatwo w upały zwłaszcza, które podwajają stan goraczkowy...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:23   #4451
sanderinka
Zakorzenienie

ja też zmykam spać chyba

tak więc dobranoc dziewczynki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 22:43   #4452
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
WITAJCIE KOCHANE! MAŁO WAS JESZCZE ZNAM, ALE TĘSKNIŁAM wróciliśmy parę godzin temu, ciężka jazda i w ciąży i z maluchem w takie upały... szok! brzuch przez to boli a słońce sprawia, że mam ochotę wymiotować ;( mam nadzieję, że nie wróci mi ten etap...

GORĄCZKA I ZĘBY
ja wiem, że jest to możliwe - czyli wysoka temp, czasem 3-4 kreski ponad 40 stopniami...
lekarze często mylą to z infekcją oskrzeli ale po czasie niestety... bo????!!!
1. ząbki kiełkują, wybijają się -
- może to być od ocznych
- infekcji okostnej, zap dziąseł, języka... stan bakteryjny, który przeistacza się w zap, krtani, gardła oskrzeli czasem żadko ale zdarza sie tez zap. pluc jesli sie do tego przyzwyczaja""
zalecane są wówczas chłodne kąpiele i czopki, przemywanie - picie rumianku - nam dopomógł także płyn do przemywania dziąseł zakupiony w aptece - nei pamętam już nazwy :/
Życzę ogromu cierpliwości dla Was obu - naszemu teraz 5 idą - nie jest łatwo w upały zwłaszcza, które podwajają stan goraczkowy...
Dzięki kochana ,no ja też bardziej skłaniam się ku teori,że to zęby . Poprzednio przy czwórkach też Milusia miała wysoką gorączkę,a teraz trójki idą,a ponoć są jeszcze cięższe. A możesz mi napisać (bo nie pamiętam,albo przeoczyłam ) w jakim wieku masz synka i czy znasz już płeć kolejnego dzidziusia?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

Fajnie sie patrzy na te wasze brzuszki, tak ładnie wyglądaja a jak patrze na siebie to jakas taka wielka kulke widze ;-)
Wobec siebie człowiek jakis taki bardziej krytyczny ;-) i ciągle martwie się tylko kilogramami... a mimo to cały czas mam ochote na słodycze...
kochana,ja uważam,że wyglądam jak słonica i brzuch mam wielgachny,do tego ni ejest kształtny tylko się rozlewa,bo w nim więcej tłuszczu niż ciąży. Mi też się włączyła ochota na słodycze i dziś zjadłam pół tabliczki czekolady .

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Wiesz, no miały spore brzuchy i dużo przybierały w ciąży. Natomiast w dużej mierze była to kwestia zwyczajnego zaniedbania- jedzenia ponad normę, braku ruchu. Ja jestem bardzo drobna na górze, za to mam szersze biodra- taka typowa figura gruszki. Tyle, ze ja od kiedy pamiętam zdrowo się odżywiam (grzechem jest pasja do czekolady- ale trzymam umiar), pieczywa prawie wcale, bardzo sporadycznie słodkie, gazowane napoje (raz na kilka tygodni), żadnych chipsów czy fast foodów, chodze codziennie- nawet teraz w ciąży- na długie spacery z psem (conajmniej 3-5 razy w tygodniu po 10 km). Długi czas (3 lata) chodziłam regularnie 3 razy w tygodniu na stepaerobik dla zaawansowanych, potem miałam prawie dwa lata przerwy, ale wróciłam do ćwiczeń od października do marca- przed zajściem w ciążę. Brzuch miałam raczej płaski i umięśniony, dlatego tym bardziej zaskakuje mnie, ze tak szybko mi wyskoczył. Natomiast póki co ciesze się, że poza brzuchem nigdzie nie tyję, choć wiem, ze to się może zmienić i nie nad wszystkim mam taką kontrole jaką mieć bym chciała (hormony, zatrzymywanie wody itd).
Cóż, każdy jest inny. Lubię swój brzuch, podoba mi się, cieszę się, że wybija do przodu, bo mama tyła na całym ciele równomiernie.......ale odetchnę z ulgą po środowej wizycie, jeśli tylko lekarz mi powie- tak pro forma-, że wielkość mojego bębenka wiąże się z predyspozycjami mojego organizmu a nie z odstępstwem od normy
wow zaimponowalas mi swoim stylem życia i odżywiania,ja trochę leniwa jestm i przed ciążą miałam troszkę na plusie,ale to tez dlatego,że jeszcze nie zrzuciłam po poprzedniej ciąży. Bardzo dobrze,że idziesz do lekarza,na pewno cię uspokoi. Koniecznie daj znac co i jak

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj "zalało" najpier przez piersi jakby mi "mrówki przeszły" a potem na koszulce zostały mi dwie ogromne plamy W pierwszej ciąży też tak miałam, że już w 6-7 miesiącu potrafiło mnie tak zalać, że przemókł mi biustonosz, wkładka laktacyjna i koszulka - miałam nadzieję, że tym razem mnie to ominie a tymczasem zaczęło się jeszcze wcześniej

No i tylko sobie o tym przypomniałam i znowu "przeciekam" - masakra
a mi ani w poprzedniej ciazy,ani w tej (jak narazie) nic jeszcze nie pociekło

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Ursull Faktycznie biedna ta twoja Milenka , mam nadzieje ze szybko wróci do zdrowia A co do pogody u mnie dzis goraco jak nie wiem
Zmykam na mecz Kogo obstawacie ?? Ja jestem za Holandia
Dzięki kochana . U nas za to deszcz od rana był,a niby ten sam kraj . Też byłam za Hollandią

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dziewczyny, a mnie dość wstydliwa dolegliwość dosięgła....hemoroidy:mur : w życiu tego nie miałam ale jak zobaczyłam objawy to zadzwoniłam do lekarza pierwszego kontaktu czyli mojej mamy no i już jestem wyedukowana. Masakra. U mnie jak jedna dolegliwość ciążowa znika, to pojawia się następna

w dodatku brzuch mi wybiło dziś, chyba od jabłek byłam też w sklepie z mężem, bo oczywiście chemia gospodarcza się pokończyła i nie to, że jedna rzecz, ale od razu proszek trzeba było kupić ( ja odkąd mam alergię to zmieniłam proszek na Jelp a on droższy), do czyszczenia wc, do czyszczenia łazienki no i prawie 150 zł zostawiłamw sklepie

Ursull, mam nadzieję, że córcia szybko wróci do zdrowia, współczuję jej, bo nie dosć, że te upały sa męczące to bidulka jeszcze chora
pocieszę się,ja tez mam hemoroida. Wyskoczył mi po poprzedniej ciąży i wciąż z nim walczę. Nie jest jakoś uciążliwy,ale jest. Dali mi rózne maści,ale nie działają,pewnie skończy się zabiegiem Sporo wydałas na środki czystości
Dziękuję za wsparcie,dziś naszczęście trochę się ochłodzilo,ale Milusia nadal cierpi

Uciekam spać. Dobranoc

Stary 2010-07-11, 22:52   #4453
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Dzięki kochana ,no ja też bardziej skłaniam się ku teori,że to zęby . Poprzednio przy czwórkach też Milusia miała wysoką gorączkę,a teraz trójki idą,a ponoć są jeszcze cięższe. A możesz mi napisać (bo nie pamiętam,albo przeoczyłam ) w jakim wieku masz synka i czy znasz już płeć kolejnego dzidziusia?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

kochana,ja uważam,że wyglądam jak słonica i brzuch mam wielgachny,do tego ni ejest kształtny tylko się rozlewa,bo w nim więcej tłuszczu niż ciąży. Mi też się włączyła ochota na słodycze i dziś zjadłam pół tabliczki czekolady .

mam to samo hihihi staram sie hamowac, ale ciezko:/

wow zaimponowalas mi swoim stylem życia i odżywiania,ja trochę leniwa jestm i przed ciążą miałam troszkę na plusie,ale to tez dlatego,że jeszcze nie zrzuciłam po poprzedniej ciąży. Bardzo dobrze,że idziesz do lekarza,na pewno cię uspokoi. Koniecznie daj znac co i jak

a mi ani w poprzedniej ciazy,ani w tej (jak narazie) nic jeszcze nie pociekło

Dzięki kochana . U nas za to deszcz od rana był,a niby ten sam kraj . Też byłam za Hollandią

pocieszę się,ja tez mam hemoroida. Wyskoczył mi po poprzedniej ciąży i wciąż z nim walczę. Nie jest jakoś uciążliwy,ale jest. Dali mi rózne maści,ale nie działają,pewnie skończy się zabiegiem Sporo wydałas na środki czystości
Dziękuję za wsparcie,dziś naszczęście trochę się ochłodzilo,ale Milusia nadal cierpi

Uciekam spać. Dobranoc
synek ma 16 mies. ma takze niedoczynnosc tarczycy i ciezej mu wychodza!
wyszly 1, 2, 3 - tu byl problem wlasnie - najpierw gorne i dolne teraz 5 gorna i dolna i 4 zaczynaja kielkowac - wtedy byla goraczka 39,9 - bylam u denstysty - stan zapalny dziasel upaly tez swoje robily - ale 4- 5 razy chlodna kapiel i spadla do 38 (z ok 15 min jak wytrzymuje) potem paracetamol czopek - niecierpi tego ale skutkuje no i ten plyn (hmm ach ta nazwa...) ona tez jest na plesniawki
a Mila ile ma ??
Stary 2010-07-11, 23:00   #4454
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
wyszly 1, 2, 3 - tu byl problem wlasnie - najpierw gorne i dolne teraz 5 gorna i dolna i 4 zaczynaja kielkowac - wtedy byla goraczka 39,9 - bylam u denstysty - stan zapalny dziasel upaly tez swoje robily - ale 4- 5 razy chlodna kapiel i spadla do 38 (z ok 15 min jak wytrzymuje) potem paracetamol czopek - niecierpi tego ale skutkuje no i ten plyn (hmm ach ta nazwa...) ona tez jest na plesniawki
a Mila ile ma ??
ojej współczuję . Milusia ma 14 mc. My jestesmy w UK,wiec tu troszke inne sa lekarstwa,ale też podaje jej paracetamol i nurofen,a teraz dostala amoksycylinę. Tez obniżamy jej temp. kąpielami. Na szczęście po paracetamolu gorączka spada na kilka godzin i usmierza ból. Niestety mała budzi się w nocy po kilka razy i właściwie to śpi teraz z nami. A jak ma synek na imię? Fajnie,że jesteśmy w podobnej sytuacji z dwójką dzieci. Moje drugie maleństwo to synek,więc będzie parka . A ty znasz płeć już?

teraz to juz serio dobranoc

Stary 2010-07-12, 04:46   #4455
kularek
Zadomowienie

witam
jest taki upał, że od soboty nie włączyłam komputera
fajne macie te brzuch już i morze wspaniałe
mnie nic nie zalewa ale na staniku zawsze mam wieczorem "coś" tylko takie zaschnięte raczej
wczoraj jak byliśmy nad wodą i leżałam to chyba dzidzi było za gorąco bo kopnęła mnie dwa razy tak mocniej aż się wytraszyłam za pierwszym razem bo się nie spodziewałam
ale teraz super na dworze zjadłam śniadanie, byłam na spacerze, nakarmiłam psy a teraz będę rozwieszać pranie bo w południe to będę leżeć plackiem na podłodze
a we wtorek mam wizytę u lekarza i się denerwuję troszkę już
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 06:29   #4456
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Nie sączy tylko sie leje

Ale ja to jakaś taka dziwna jestem pod tym względem - Kingę skończyłam karmić jak miala rok i jeszcze przez rok miałam pokarm (w niewielkich ilościach ale jednak) widać taki już mój urok
ja mialam laktacje do momentu az zaszlam w kolejna ciaze czyli 2 lata a karmilam tylko miesiac, mokja kolezanka miala 9 lat tak ze nie jestes sama
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 06:55   #4457
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
ojej współczuję . Milusia ma 14 mc. My jestesmy w UK,wiec tu troszke inne sa lekarstwa,ale też podaje jej paracetamol i nurofen,a teraz dostala amoksycylinę. Tez obniżamy jej temp. kąpielami. Na szczęście po paracetamolu gorączka spada na kilka godzin i usmierza ból. Niestety mała budzi się w nocy po kilka razy i właściwie to śpi teraz z nami. A jak ma synek na imię? Fajnie,że jesteśmy w podobnej sytuacji z dwójką dzieci. Moje drugie maleństwo to synek,więc będzie parka . A ty znasz płeć już?

teraz to juz serio dobranoc
wyspana ??
ja neistety nie po podróży cżłowiek umęczony, a jak widzę dziś te torby, myślę o praniu i sprzątaniu to aż głowa boli hehe

mały ma na imię Antoś, drugiego płci jeszcze nie znam, ale spodziewam się Julki pragnienie, intuicja, kiedyś wywróżenie przez obrączkę niby ale akurat w to nie wierzę hehe - małego wyczułam choć mówili że to dziewczynka to i teraz mam nadzieję,że czucie się spełni
Fajnie, że będziecie mieć parkę superr!! choć trochę rzeczy musicie dokupić to jednak taki fakt cieszy

21 i 28 mam usg więc może pokaże co ma

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

dziewczęta kiedy robiłyście - zamierzacie wykonać usg 3D? który tydzień?
w poprzedniej ciąży miałam w 23 t.c. i było ok ale wiadomo, że człowiek chciałby szybciej tylkko czy jest sens ...
Stary 2010-07-12, 07:38   #4458
kretencja
Zakorzenienie

Witam.
Ja od wczoraj u Rodziców siedzę i pewnie trochę posiedzę, bo mąż znowu ostro się bierze za remont (kuchnia już praktycznie zrobiona, czekamy tylko na mebelki).

Skwar dziś znowu w Łodzi niesamowity, a to dopiero 8,30 rano!

Dziś mam dzwonić umówić się na połówkowe i być może na echo serca. Ciągle się gryzę z myślami, czy jest sens... Robiłyście lub zamierzacie robić?

Pelnia, ja Ci nie powiem, bo w ogóle nie zamierzam robić 3D

A ja zamierzam w najbliższych dniach (może nawet dziś się uda) ostrzyc włosy, bo już mam ich trochę dość i jakaś odmiana mi potrzebna.
Planuję coś w stylu dwóch zdjęć, które dołączam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:17   #4459
Aliszcze
Zakorzenienie

pelnia1980, zazdroszczę podróży, ale nie zazdroszczę tego rozpakowywania i prania. To jest coś, czego szczerze nienawidzę

ja, podobnie jak kretencja, nie zamierzam robić 3D, także nie pomogę. kretencja, ale fajna ta pierwsza fryzurka podoba mi się

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 08:37   #4460
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Witam.
Ja od wczoraj u Rodziców siedzę i pewnie trochę posiedzę, bo mąż znowu ostro się bierze za remont (kuchnia już praktycznie zrobiona, czekamy tylko na mebelki).

Skwar dziś znowu w Łodzi niesamowity, a to dopiero 8,30 rano!

Dziś mam dzwonić umówić się na połówkowe i być może na echo serca. Ciągle się gryzę z myślami, czy jest sens... Robiłyście lub zamierzacie robić?

Pelnia, ja Ci nie powiem, bo w ogóle nie zamierzam robić 3D

A ja zamierzam w najbliższych dniach (może nawet dziś się uda) ostrzyc włosy, bo już mam ich trochę dość i jakaś odmiana mi potrzebna.
Planuję coś w stylu dwóch zdjęć, które dołączam

Czemu nie zamierzacie robić 3 d? wystarcza Wam polowkowe tak?

Kretencja - fryzurki bardzo do siebie podobne jesli chodzi o dlugosc - jedna grzeczna druga hmm "rozczochrana" hehe jak to moj mezulek powiada
w obu bedzi eci pewnie do twarzy jesli juz mialas krotkie wlosy to wiesz, ciezko tylko takie upiac w upaly niestety...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Aliszcze a ty nigdzie nie wybierasz sie w podroz??
Stary 2010-07-12, 08:45   #4461
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, mnie się 3D nie podoba po prostu, uważam, że wcale dzidzia nie wygląda na nim ładnie i szkoda mi kasy w związku z tym.

Co do włosów, to ja bardzo długo nosiłam obcięte na jeża, w porywach miałam na głowie 0,5cm Częściej ok.3cm, czyli tak na chłopaka po prostu i uważam, że było mi świetnie. Mąż woli mnie w trochę dłuższych, obecnie mam trochę dłuższe niż do brody i dla mnie to już są długie Poza tym dawno u fryzjera nie byłam i zwyczajnie się zniszczyły. Chcę je odświeżyć i jakoś odmienić troszkę (bo mi takie strąki już wiszą, wszystkie jednakowej długości), ale ze względu na męża nie ścinać bardzo krótko. I tak pewnie się zetnę na chłopaka jak się dziecko urodzi
A włosy nie ręka

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:46   #4462
kootekk
Zakorzenienie

dzień dobry

kretencja ta pierwsza fryzurka superr ta druga tez ładna ale osobiście nie przepadam za takimi wyszczępionymi bo trudno to pozniej ułozyc

wczoraj robiliśmy grilla i of course chłopaki musieli ogladac mecz to projektor rzuciliśmy na scianę garażu i wielkie oglądanie jak dla mnie to nudny byl ten mecz, same zółte kartki i kopniaki - masakra, strasznie mnie dzisiaj kość ogonowa boli od tego siedzenia, też tak macie jak za duzo siedzicie? bo ja się dzisiaj nie mogę ruszyć

a tak gorąco znowu ze nie wiadomo gdzie się schować, na szczęście po połodniu na dole w salonie jest dośc chłodno to bede leżec plackiem

a co to dzisiaj na obiad gotować? macie jakieś propozycje ciekawe?

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 08:47   #4463
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
wyspana ??
ja neistety nie po podróży cżłowiek umęczony, a jak widzę dziś te torby, myślę o praniu i sprzątaniu to aż głowa boli hehe

mały ma na imię Antoś, drugiego płci jeszcze nie znam, ale spodziewam się Julki pragnienie, intuicja, kiedyś wywróżenie przez obrączkę niby ale akurat w to nie wierzę hehe - małego wyczułam choć mówili że to dziewczynka to i teraz mam nadzieję,że czucie się spełni
Fajnie, że będziecie mieć parkę superr!! choć trochę rzeczy musicie dokupić to jednak taki fakt cieszy

21 i 28 mam usg więc może pokaże co ma

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

dziewczęta kiedy robiłyście - zamierzacie wykonać usg 3D? który tydzień?
w poprzedniej ciąży miałam w 23 t.c. i było ok ale wiadomo, że człowiek chciałby szybciej tylkko czy jest sens ...
pelnia, gdzie robilas 3d? Bo mi kazdy radzi femine w Lubinie a w Legnicy nie robia? czy jakis gorszy sprzet maja?

Jeny ja wczoraj bylam na Spalonej i tam co 3 dziewczynka to Julka

No a dzis nie mam sil, mam kurs w szkole rodzenia ale cwiczyc nie bede powiem ze sie zle czuje bo masakrycznie sie czuje. Ciesze sie zemieszkam na parterze al juz dzis mam 29 sotpni w mieszkaniu.
ehh nigdzie nie wychodze!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 08:51   #4464
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Pelnia, mnie się 3D nie podoba po prostu, uważam, że wcale dzidzia nie wygląda na nim ładnie i szkoda mi kasy w związku z tym.

Co do włosów, to ja bardzo długo nosiłam obcięte na jeża, w porywach miałam na głowie 0,5cm Częściej ok.3cm, czyli tak na chłopaka po prostu i uważam, że było mi świetnie. Mąż woli mnie w trochę dłuższych, obecnie mam trochę dłuższe niż do brody i dla mnie to już są długie Poza tym dawno u fryzjera nie byłam i zwyczajnie się zniszczyły. Chcę je odświeżyć i jakoś odmienić troszkę (bo mi takie strąki już wiszą, wszystkie jednakowej długości), ale ze względu na męża nie ścinać bardzo krótko. I tak pewnie się zetnę na chłopaka jak się dziecko urodzi
A włosy nie ręka
kapuje
ja mam dłuuugie - musze podciąć - w krótkich mi nei dobrze a w dugich za gorąco z kolei w wyśrodkowanych nie wytrzymuję bo spiąć nie można w takie upały ... w koku mi za gorąco a to prawie jak przed ucho hehe
powodzenia u fryzjera byś wyszła zadowolona
ja miałam rozjaśniać znowu ale stwirerdziłam tym razem, ze dam im odpoczac zwlaszcza ze upal i tak niszczy wiec wracam do swojego kolorku

3 d z kolei chce zrobic by miec pamiatke dla malenstwa - plytka - echo serca nagrane - opis szczegolowy - no i moze w trojwymiarze pokaze plec
Stary 2010-07-12, 09:01   #4465
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
a Mila ile ma ??
a tak z ciekawosci to jak sie ma niedoczynnosc do zabkowania
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:01   #4466
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie zamierzacie robić 3 d? wystarcza Wam polowkowe tak?

Kretencja - fryzurki bardzo do siebie podobne jesli chodzi o dlugosc - jedna grzeczna druga hmm "rozczochrana" hehe jak to moj mezulek powiada
w obu bedzi eci pewnie do twarzy jesli juz mialas krotkie wlosy to wiesz, ciezko tylko takie upiac w upaly niestety...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Aliszcze a ty nigdzie nie wybierasz sie w podroz??
nie robię 3 D, bo może jestem jakaś wyrodna matka, ale jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania filmiku z usg 3D. Rozumiem, że dla wielu kobiet jest to fajna pamiątka no ale ja jestem inna choć kobieta zmienną jest także nie mówię na 100% nie 3Da jeśli chodzi o diagnostykę to nie ma różnicy, czy 2D się zrobi, czy 3D, istotniejszy jest specjalista, który odczytuje i odpowiednio interpretuje parametry z usg

w podróż nie planuję się wybrać, cały pierwszy trymestr leżałam plackiem, miałam plamienia,krwawienia, skurcze, także dopiero od niedawna stopniowo wracam do jakiegoś tam życia no i podróże na razie są wykluczone.pelnia1980, a jaki masz kolor włosów? mi tez w krótkich nie jest za dobrze, zresztą ja lepiej się czuję w dłuższych włosach, choć jak widzę niektóre kobiety jak fajnie wyglądają w krótkich, to mnie korci czasem

kootekk, pojęcia nie mam co na obiad, zresztą jak jest gorąco to jak sobie pomyślę o gotowaniu to mi słabo ale pewnie mężowi upiekę udko kurczaka, bo już sie marynuje od wczoraj w przyprawach. Do tego młode ziemniaczki, cukinia i sałatka z pomidórów i cebulki a ja nie wiem co zjem, chyba samą cukinie, bo na mięso nie mam od dawna ochoty

Stary 2010-07-12, 09:02   #4467
Layla79
Zakorzenienie

nie wiem, jak dzisiaj dajecie radę, ale mi ogólnie słabo, gorąco i mam znowu wymioty. poza tym ogólnie jak dotykam brzuch, to mnie boli. czy Wy też tak miałyście ok. 15 tc?

nie wiem, co ze sobą zrobić, ale dzisiaj coś nie mogę normalnie funkcjonować.
chyba jakiś okład sobie zrobię.

co robicie dla ochłody?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 09:12   #4468
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak dzisiaj dajecie radę, ale mi ogólnie słabo, gorąco i mam znowu wymioty. poza tym ogólnie jak dotykam brzuch, to mnie boli. czy Wy też tak miałyście ok. 15 tc?

nie wiem, co ze sobą zrobić, ale dzisiaj coś nie mogę normalnie funkcjonować.
chyba jakiś okład sobie zrobię.

co robicie dla ochłody?
mnie dziś też brzuch pobolewa, zwłaszcza jak siedzę i zwłaszcza w okolicach pępkach, dlatego biorę teraz książkę, 1,5 litrową butelkę wody mineralnej i idę się położyć w sypialni, którą mam od zachodu, więc w miarę przyjemnie tam jest, bo słońca tam jeszcze nie ma. Najgorsze, że te upały potrwają jeszcze. Fajnie dla tych, co są na wakacjach nad wodą ale w mieście, w bloku, masakra Layla, a może jakiś chłodniejszy prysznic? i jeśli masz pokój od strony, gdzie jeszcze słonca nie ma to zrób tam sobie tymczasową bazę dla siebie zimna woda mineralna, moze z plasterkiem cytryny lub z mietą albo mrożona herbata ja tym czasem zmykam

Stary 2010-07-12, 09:26   #4469
Anecka
Zakorzenienie

Ja sie zraszam chlodna wodą z atmoizera a dodatkowo mam butelke chlodna to sobie nią "jeżdżę" po ciele.

Dziewczyny czy to prawda, ze nie mozna lezec i spac na plecach? Bo ja wczoraj dlugo na plecach lezalam z podwinietymi nogami bo na prosto nie umiem lezec.. no ale dla mnie ta pozycja najlepsza

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-12, 09:33   #4470
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja sie zraszam chlodna wodą z atmoizera a dodatkowo mam butelke chlodna to sobie nią "jeżdżę" po ciele.

Dziewczyny czy to prawda, ze nie mozna lezec i spac na plecach? Bo ja wczoraj dlugo na plecach lezalam z podwinietymi nogami bo na prosto nie umiem lezec.. no ale dla mnie ta pozycja najlepsza
no własnie też mnie to zastanawia bo ja jak sie tak
położę to brzuch mi twardnieje jakby i mały zaraz kopie
a mnie upały chyba dobija masakra moje serce tego nie wytrzymuje dzisiaj w nocy znowu waliło jak oszalałe.
a odnosnie goraczki u mojego synia okazało sie ze to było ze słonka
zawsze ma cos na głowie ale on jest bardzo ruchliwy i ciężko go utrzymać
w pozycji siedzącej nawet w takie upały.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości