Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 18:13   #4471
karolina1985
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja o Essence pisałam

Aaa, to na te był nabór- mi od razu odrzuciło zgłoszenie, bo zaznaczyłam, że mam skórę wrażliwą czy tam przesuszoną czasami po żelach. Więc chyba chcieli normalnoskórych żeby mniej ewentualnych narzekań było w opiniach- sprytni
Aaa, bo cytowałaś mnie chyba a ja o Essence nie pisałam to myślałam, że o Cliniqua Ci chodzi

Ja też najpierw to zaznaczyłam i mnie odrzuciło, więc kliknęłam ankietę jeszcze raz i już nie popełniłam tego błędu

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
[COLOR=Teal]
Dostałam wczoraj na czole wysypu małych czerwonych grudek Jedna się zrobiła taka boląca, nienawidzę takich Pewnie to wynik pożarcia wczoraj w pracy sporej ilości orzeszków ziemnych w paprykowej skorupce. Ostre toto bardzo, ale jakie dobre
Mnie od jakiegoś czasu nękają na czole i generalnie na twarzy takie maleńkie białekrostki, takie, że wystarczy przejechać paznokciem i już ich nie ma, ale strasznie mnie wkurzają, więc odkopałam peeling i zalegające maseczki i mam nadzieję, że się wycofają

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
skądkolwiek je masz, gratuluję
pachną tak:
różowy: podobnie do lotosowego Nivea
żółty: trochę jak henna
zielony: jak maseczka z miodli

wszystkie są fajne, ale dość specyficzne, na pewno nie każdemu przypadną do gustu
ja dziś jednak skusiłam się na lotos z morwą, na teraz będzie najodpowiedniejszy z tej trójcy
Ze Street.
Coś mi się wydaje, że zapachy nie moje kompletnie, no ale cóż darowanemu

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Też dzisiaj poszłam do Rossmanna - z tych żeli mi się najbardziej podobał imbir i drzewo sandałowe i taki kupiłam.
Innych nawet nie chcę, najmniej mi podszedł zielony.

Poza tym kupiłam Lactacyd, tonik niebieski Garnier, szampon Babydream a w innym sklepiej Michałki białe bo mam mało glukozy i jestem przemęczona. Uwierzycie, że jeszcze nigdy ich nie jadłam wcześniej? A są pyszne.
Ja za to wyszłam pół godziny wcześniej z pracy i podkusiło mnie, żeby odwiedzić Hebe
Skutkiem czego rewelacyjny marzec został pogrążony w 3 dniu kwietnia
Kupiłam szampon z chmielem z Apteczki Babuni, bo przez wciąganie kaptura w czasie zimy i teraz strasznie przetłuszczają mi się włosy Dodatkowo jogurtowy krem do rąk z Essence do torebki (miałam zielony i byłam zadowolona, mam nadzieję, że ten nie będzie gorszy) i...szminką i błyszczykiem z Isa Dory
Ale dostałam bon na 20 zł, więc w ogólnym rozrachunku nie wyszło tragicznie
Na allegro kliknęłam jeszcze micel lrp, bo nie miałam a cena była całkiem okazyjna i chcę porównać z Sensibio. Plus Etiaxil (bloker Ziaji po kilku użyciach chyba przestał działać i strasznie jest wodnisty) i maseczka Queen Helene w ramach walki opisanej wyżej
Tak się kończy odwykowanie na siłę

Mi białe nie podeszły, jednak wolę tradycyjne i to te w sreberkach Jadłam też pomarańczowe, te to już w ogóle na

A teraz idę robić domowego gyrosa

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2012-04-03 o 18:17
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:23   #4472
rzyrafka
Zakorzenienie

A, to przepraszam za zamieszanie z tymi kredkami

Też myślałam żeby wypełniać jeszcze raz, ale na fali walki z żelomanią udało sie tego nie zrobić

Jaką szminkę ID wzięłaś? Ja chcę zobaczyć nowe 4 kolorki Jelly Kiss, to chyba konkurencja dla balsamów L'Oreal http://www.isadora.com/news/jelly-kiss-shine/
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:56   #4473
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
W piątek rano wyjeżdżam więc jutro lub czwartek, pora obojętna
W tej chwili szukam nawilżacza bez parafiny, jesli coś masz takiego to mogę kropelkę przygarnąć. W ogóle to się zastanawiam czy ja jakiegoś serum nie potrzebuję. Używam jeszcze na noc kremu z kw. salicylowym i nieźle mi daje w kość. Wczoraj otwarta próbka to jednak też nie to
Przygotuj sobie pojemniczki bo ja nie mam
Wezmę jutro kosmetyki ze sobą, jak będę mogła się spotkać (czyt. jak nie będę zawalona pracą i nie będzie mojego szefa ) to się odezwę. Bo w tym tygodniu za dużo czasu nie miałam.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Tak się kończy odwykowanie na siłę
Wiem coś o tym, ja nawet nie liczę ile kupiłam w marcu i kwiecień też zaczęłam mocno średnio. Ale mam dobrze usprawiedliwienie, mówię sobie "muszę zadbać o cerę przed ślubem", "to mi się może przydać do makijażu ślubnego" itd.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:57   #4474
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
A, to przepraszam za zamieszanie z tymi kredkami

Też myślałam żeby wypełniać jeszcze raz, ale na fali walki z żelomanią udało sie tego nie zrobić

Jaką szminkę ID wzięłaś? Ja chcę zobaczyć nowe 4 kolorki Jelly Kiss, to chyba konkurencja dla balsamów L'Oreal http://www.isadora.com/news/jelly-kiss-shine/
Właśnie Jelly Kiss W kolorze Coral Punch. Wiem, że pisałyście już o nich z Izą wieki temu, ale ja jestem strasznie zacofana w tej kwestii
A błyszczyk Smooth and Shine w kolorze Peaches'n cream.

Ciekawe jak z tych nowych będzie wyglądał ten Coral.

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2012-04-03 o 19:02
Stary 2012-04-03, 21:19   #4475
Estella
Zakorzenienie

Znalazłam te Jelly Kissy http://beleza-blogg.se/?p=12659
http://skimmerskuggan.blogspot.com/2...iss-shine.html

Rzyrafko myślałam, że żel Effalcar jest niezły - akurat żeli używam bardzo sporadycznie i w ogóle nie wiem, który jest fajny

Czekam na Glossyboxa, mam nadzieję, że przyjdzie przed świętami. Zużyłam już szampon z poprzedniego pudełka, a teraz używam kremu, ale średnio mi się podoba. Jest żelowy (nie lubię takiej konsystencji) i trochę się klei.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:52   #4476
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Przygotuj sobie pojemniczki bo ja nie mam
Wezmę jutro kosmetyki ze sobą, jak będę mogła się spotkać (czyt. jak nie będę zawalona pracą i nie będzie mojego szefa ) to się odezwę. Bo w tym tygodniu za dużo czasu nie miałam.

Wiem coś o tym, ja nawet nie liczę ile kupiłam w marcu i kwiecień też zaczęłam mocno średnio. Ale mam dobrze usprawiedliwienie, mówię sobie "muszę zadbać o cerę przed ślubem", "to mi się może przydać do makijażu ślubnego" itd.
Zaraz je przepłuczę Jasne, jeśli znajdziesz chwilę na spotkanie to sms wyślij

Oj tam, na "po" też się przydadzą
Cytat:
Właśnie Jelly Kiss W kolorze Coral Punch. Wiem, że pisałyście już o nich z Izą wieki temu, ale ja jestem strasznie zacofana w tej kwestii

Ciekawe jak z tych nowych będzie wyglądał ten Coral.
Ja właśnie dziś jej użyłam żeby sobie przypomnieć jak się sprawuje- nałożyłam zaraz po myciu zębów na wysuszony naskórek i rewelacyjnie je nawilżyła

Z grafiki reklamowej wszystkie 4 to "moje" kolory
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Znalazłam te Jelly Kissy http://beleza-blogg.se/?p=12659
http://skimmerskuggan.blogspot.com/2...iss-shine.html

Rzyrafko myślałam, że żel Effalcar jest niezły - akurat żeli używam bardzo sporadycznie i w ogóle nie wiem, który jest fajny
Oo, to już mi się zapał ostudził- z 4 mogłabym mieć te 2 najciemniejsze

Ja mam dziwną skórę- niby tłusta ale strasznie cienki naskórek. I wbrew pozorom ciężko się ją złuszcza. Czasem mam wrażenie- a widać to zwłaszcza przy słabym kremie- jakbym miała na sobie jakąś "wylinkę" która nie chce odpaść
zamiast żeli na micelu opierasz oczyszczanie? Ja próbowałam, ale czuję się niedomyta

A jeszcze w temacie- słyszałyście o ściereczkach muślinowych do mycia twarzy? na kwc dziewczyny pieją z zachwytu...
Stary 2012-04-04, 05:51   #4477
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym kupiłam Lactacyd, tonik niebieski Garnier, szampon Babydream a w innym sklepiej Michałki białe bo mam mało glukozy i jestem przemęczona. Uwierzycie, że jeszcze nigdy ich nie jadłam wcześniej? A są pyszne.
Białe Michałki Ja się jakiś czas temu zajadałam czekoladą (to samo co Michałki, ale w formie zwykłej czekolady).

Cytat:
Od tamtego jednego razu nie tknęłam skakanki
Ja skakałam w sobotę jakieś 10 minut bez przerwy. Nawet się zdziwiłam, że tak długo wytrzymałam, bo myślałam, że kolka mnie złapie już po 1 minucie
Teraz przez okres skakać nie będę, ale może podczas świąt w te 3 wolne dni się zmobilizuję.

Ciekawe tylko ile dziennie trzeba skakać żeby było widać jakieś efekty?

Cytat:
Ładne, ale póki co po zdjęciach bardziej mi się podobają te L`Oreala, o których ostatnio pisałam.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2012-04-04 o 05:52
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 08:36   #4478
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Zaraz je przepłuczę Jasne, jeśli znajdziesz chwilę na spotkanie to sms wyślij
Po zbadaniu dzisiejszej topografii biura i zakresu zawalenia robotą, odezwę sie po obiedzie.

Cytat:
Ja właśnie dziś jej użyłam żeby sobie przypomnieć jak się sprawuje- nałożyłam zaraz po myciu zębów na wysuszony naskórek i rewelacyjnie je nawilżyła
A ja właśnie jak nakładam ją na wysuszone usta to wygląda okropnie. Ale moje usta nawilża chyba tylko Carmex i tlusty Dermosan to może dlatego...

Cytat:
A jeszcze w temacie- słyszałyście o ściereczkach muślinowych do mycia twarzy? na kwc dziewczyny pieją z zachwytu...
Ja słyszałam z racji tego że czytam dużo KWC, ale myślę o nich to samo co o gąbkach, myjkach itp. - z przyczyn higienicznych nie będę używać. I tak dużo że przekonałam się do Syreny.

Cytat:
Białe Michałki Ja się jakiś czas temu zajadałam czekoladą (to samo co Michałki, ale w formie zwykłej czekolady).
Po zjedzeniu paczki z TŻem na pół przychylam się do zdania, że są mulące. Ale ukoiły słodyczo-głód i wyrównały mi poziom glukozy tak że dzisiaj czuję się względnie dobrze.

Przyjechałam do pracy na rowerze, nie wzięłam przeciwdeszczówki, oczywiście zaczyna się chmurzyć.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-04, 09:18   #4479
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się załapałam na te żele ze ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u Tak sobie wypełniłam ankietę i zapomniałam a tu mail, że przyjedzie kurier
Najlepsze, że nie mam pojęcia jak pachną
[...]
Świetny kolor spodni

Ja tam nadal chodzę w zimowej kurtce, zwłaszcza, że dziś jak wychodziłam padał śnieg z deszczem

Przyniesiesz na następne spotkanie któryś z tych cieni?Jestem ciekawa konsystencji
Gratulacje Mi się żaden zapach nie podobał, ale wąchałam jak byłam chora, więc może to dlatego...

Dzięki Też chodzę nadal w zimowych ubraniach...

Jasne, mogę przynieść

Cytat:
Też bardzo lubię białe michałki...
Cytat:
A ja ze strony tvn ogladałam ostatnio Gessler, surowych rodziców, wiem co jem i inne takie. trafiłam dziś na program tej niby-wizażystki Orłowskiej. wg mnie beznadziejna jest, a już szczytem był szybki makijaż ślubny
Nie oglądam programu z nią, ale nie znoszę baby Ostatnio widziałam ją w telewizji, jak wychwalała swoje jedzenie i po pół minuty poprosiła TŻta o szybką zmianę programu Może i dobrze gotuje, ale dla mnie jest chodzącą egzaltacją
Cytat:
Ja za to wyszłam pół godziny wcześniej z pracy i podkusiło mnie, żeby odwiedzić Hebe
Skutkiem czego rewelacyjny marzec został pogrążony w 3 dniu kwietnia
Kupiłam szampon z chmielem z Apteczki Babuni, bo przez wciąganie kaptura w czasie zimy i teraz strasznie przetłuszczają mi się włosy Dodatkowo jogurtowy krem do rąk z Essence do torebki (miałam zielony i byłam zadowolona, mam nadzieję, że ten nie będzie gorszy) i...szminką i błyszczykiem z Isa Dory
Ale dostałam bon na 20 zł, więc w ogólnym rozrachunku nie wyszło tragicznie
Hehe, fajny początek miesiąca I super wybór szminki. Wczoraj ją oglądałam, mam ochotę na taką jasną z wiosennej kolekcji, chociaż ta Twoja też mi się podobała...
Cytat:
Z tych linków, które podała Estella, wg mnie prawie nie dają koloru - wolę "starą" wersję tych szminek. Chociaż te ciemne opakowania może by się mniej rysowały...

Cytat:
[...]
Też u mnie tak działa i nie używam już prawie nigdy zwykłych pomadek pielęgnacyjnych, ta mi wystarczyła przez całą zimę

Ja mam chusteczki muślinowe, nie jestem super zachwycona, ale nie używam ich codziennie, bo zapominam/nie chce mi się No a poza tym ostatnio używam głównie czyścika do twarzy z lusha i do niego chusteczki się nie nadają...

A mi się zaczęły podobać nowe błyszczyki YSL Wszystko przez Estellę, bo ostatnio mówiła, że są podobno fajne... potem widziałam je na youtubie... patrzyłam na nie w douglasie... i muuuszę mieć jeden z nich Podobno są super trwałe, a to wygląda na prawdę, bo jak wysmarowałam kilkoma rękę i po chwili je wytarłam, to kolor został!
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 09:24   #4480
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, to już mi się zapał ostudził- z 4 mogłabym mieć te 2 najciemniejsze

Ja mam dziwną skórę- niby tłusta ale strasznie cienki naskórek. I wbrew pozorom ciężko się ją złuszcza. Czasem mam wrażenie- a widać to zwłaszcza przy słabym kremie- jakbym miała na sobie jakąś "wylinkę" która nie chce odpaść
zamiast żeli na micelu opierasz oczyszczanie? Ja próbowałam, ale czuję się niedomyta

Te szminki to dla mnie bardziej kolorowe balsamy.

Oczyszczam tylko micelem, potem przecieram tonikiem i nakładam krem. Co jakiś czas używam żelu, ale nie codziennie - gdy potrzebuję mocniejszego oczyszczenia, przed maseczką albo gdy wyskakują mi krostki. Co jakiś czas stosuję peeling i maseczkę.
Od naszej cudownej warszawskiej wody bardzo wysuszała mi się skóra i wyskakiwały mi straszne, bolące krosty. Tą metodę stosuję już od kilku lat i nie narzekam, ale wiem, że dla większości osób jest nie do przejścia

Ja mam w domu ściereczki z mikrofibry, ale nie używam podobno trzeba z nimi uważać i stosować delikatnie, bo można podrażnić skórę - mocno złuszczają, mimo że tego nie widać.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
A mi się zaczęły podobać nowe błyszczyki YSL Wszystko przez Estellę, bo ostatnio mówiła, że są podobno fajne... potem widziałam je na youtubie... patrzyłam na nie w douglasie... i muuuszę mieć jeden z nich Podobno są super trwałe, a to wygląda na prawdę, bo jak wysmarowałam kilkoma rękę i po chwili je wytarłam, to kolor został!
ojej przepraszam mi się podobają, ale mam tyyyyyyle szminek rzadko używanych, że muszę się za nie w końcu zabrać, bo ostatnio mi się dwie przeterminowały
kolor zostaje, ale połysk dość szybko znika - jak to błyszczyk.

Białe Michałki tez uwielbiam a pomarańczowych próbowałyście? Tez je lubię.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2012-04-04, 09:32   #4481
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Jeszcze nie, przy następnym słodyczo-glodzie je kupię, oby nie prędko.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-04, 09:42   #4482
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej przepraszam mi się podobają, ale mam tyyyyyyle szminek rzadko używanych, że muszę się za nie w końcu zabrać, bo ostatnio mi się dwie przeterminowały
kolor zostaje, ale połysk dość szybko znika - jak to błyszczyk.

No co Ty, nie ma za co Ja używam wszystkich, ale w sumie nie mam ich dużo... Ech, nie ma to jak przekonywanie samej siebie, że wcale nie mam wystarczająco dużo kosmetyków

To muszę spróbować, po Świętach nadrobię wszystkie słodyczowe zaległości

Stary 2012-04-04, 10:44   #4483
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
a w innym sklepiej Michałki białe bo mam mało glukozy i jestem przemęczona. Uwierzycie, że jeszcze nigdy ich nie jadłam wcześniej? A są pyszne.
bardzo je lubię pomarańczowe też przypadły mi do gustu, kawowe mniej, bo mają jakąś kwaskową nutę typową dla jogurtów kawowych..
najlepiej kupować na wagę, raz, że wychodzi taniej (20-30zł/kg), dwa, że można wziąć po 2-3 sztuki danego smaku bez potrzeby kupowania paczki
czerwonych nie próbowałam, ale podobno strasznie mdłe
Cytat:
A ja lubię jak są tak wcześnie, bo potem jak ładniejsza pogoda to by się chciało gdzieś indziej być
ja zawsze zostawałam w Warszawie na święta, więc miałam pod ręką wszystko co zwykle, zawsze można się gdzieś wybrać czy z kimś spotkać
w tym roku wyjeżdżam po raz pierwszy, więc się przekonam
Cytat:
o wiele bardziej podobają mi się balsamy Colour Riche L'Oreal, są bardziej widoczne
szkoda tylko, że nie są u nas dostępne

dwa miesiące temu znalazłam w opakowaniu podkładu Chanel ankietę, wysłałam i w odpowiedzi dostałam takie próbki bardzo miłe z ich strony i widać, że dbają o swoje klientki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chan.jpg (49,9 KB, 27 załadowań)
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 10:50   #4484
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
dwa miesiące temu znalazłam w opakowaniu podkładu Chanel ankietę, wysłałam i w odpowiedzi dostałam takie próbki bardzo miłe z ich strony i widać, że dbają o swoje klientki
Ech, mam jeszcze jakieś opakowanie po szmince od nich, muszę sprawdzić, czy dostałam ankietę, bo w sumie nie patrzyłam na te papierki Rzeczywiście miło z ich strony

Stary 2012-04-04, 10:54   #4485
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie próbowałam, tak jak i kawowych. Ale raczej wątpię by mi posmakowały, nie lubię za bardzo aromatu pomarańczy w słodyczach

Cytat:

O, jak miło z ich strony

Ale jest pięknie i ciepło, dlaczego od jutra ma być coraz zimniej i deszczowo?
Stary 2012-04-04, 13:14   #4486
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja skakałam w sobotę jakieś 10 minut bez przerwy. Nawet się zdziwiłam, że tak długo wytrzymałam, bo myślałam, że kolka mnie złapie już po 1 minucie
Teraz przez okres skakać nie będę, ale może podczas świąt w te 3 wolne dni się zmobilizuję.

Ciekawe tylko ile dziennie trzeba skakać żeby było widać jakieś efekty?
Mi uniemozliwia zagracony dywan teraz
To zalezy jakich efektów oczekujesz- jeśli chodzi o kondycję to chyba już po kilkunastu dniach regularnego skakania będzie coś czuć. Ja bardziej chcę pospalać troszkę tłuszczyku a jak wiadomo to się dzieje dopiero po ok 30-40 min wysiłku więc tu będzie trudniej zdecydowanie. Dlatego chcę zaraz po skakaniu na rowerek od razu.
Cytat:
A ja właśnie jak nakładam ją na wysuszone usta to wygląda okropnie. Ale moje usta nawilża chyba tylko Carmex i tlusty Dermosan to może dlatego...

Ja słyszałam z racji tego że czytam dużo KWC, ale myślę o nich to samo co o gąbkach, myjkach itp. - z przyczyn higienicznych nie będę używać. I tak dużo że przekonałam się do Syreny.
No owszem, przez chwilę skórki były widoczne ale zniknęły potem

To mnie tez trochę odstrasza
Cytat:
Nie oglądam programu z nią, ale nie znoszę baby Ostatnio widziałam ją w telewizji, jak wychwalała swoje jedzenie i po pół minuty poprosiła TŻta o szybką zmianę programu Może i dobrze gotuje, ale dla mnie jest chodzącą egzaltacją

Z tych linków, które podała Estella, wg mnie prawie nie dają koloru - wolę "starą" wersję tych szminek. Chociaż te ciemne opakowania może by się mniej rysowały...

Ja mam chusteczki muślinowe, nie jestem super zachwycona, ale nie używam ich codziennie, bo zapominam/nie chce mi się No a poza tym ostatnio używam głównie czyścika do twarzy z lusha i do niego chusteczki się nie nadają...

Mi tez działa na nerwy tą manierą w sposobie mówienia, ale lubię rewolucje bo uwielbiam typy ludzi i zachowań oglądać chociaż niektórych bohaterów to na prawdę żal...

Opakowanie to 50% tego co do mnie przemawia dlatego Lorealom mówię nie

Aha, to jak nie ma zachwytu to olewam je.

Uff, jak ja się cieszę, że mnie nie stać Poza tym mam 3 burżujki działające jak pigmenty i 3 Goshe "lakiery" więc chyba nie potrzebuję czegoś takiego.
Cytat:
Oczyszczam tylko micelem, potem przecieram tonikiem i nakładam krem. Co jakiś czas używam żelu, ale nie codziennie - gdy potrzebuję mocniejszego oczyszczenia, przed maseczką albo gdy wyskakują mi krostki. Co jakiś czas stosuję peeling i maseczkę.
Od naszej cudownej warszawskiej wody bardzo wysuszała mi się skóra i wyskakiwały mi straszne, bolące krosty. Tą metodę stosuję już od kilku lat i nie narzekam, ale wiem, że dla większości osób jest nie do przejścia
Moja woda też jest okropna. Moż ekiedyś spróbuję jeszcze raz bez jej użycia.
Cytat:
o wiele bardziej podobają mi się balsamy Colour Riche L'Oreal, są bardziej widoczne

Przypuszczam, że to właśnie te same co do nas weszły, tylko w takie paskudztwo je wsadzili

Ja daaawno temu wypełniłam coś na stronie Diora i też dostałam taki mały zestawik z próbkami
Stary 2012-04-04, 14:20   #4487
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie, przy następnym słodyczo-glodzie je kupię, oby nie prędko.

Cytat:
No co Ty, nie ma za co Ja używam wszystkich, ale w sumie nie mam ich dużo... Ech, nie ma to jak przekonywanie samej siebie, że wcale nie mam wystarczająco dużo kosmetyków

To muszę spróbować, po Świętach nadrobię wszystkie słodyczowe zaległości
jak nie masz dużo to jesteś rozgrzeszona ja mam masę szminek, a używam bez przerwy błyszczyków, chyba muszę to zmienić
Cytat:
bardzo je lubię pomarańczowe też przypadły mi do gustu, kawowe mniej, bo mają jakąś kwaskową nutę typową dla jogurtów kawowych..

kawowych nie próbowałam, pomarańczowe zupełnie przez przypadek - nie lubię tego smaku w słodyczach, więc pewnie sama bym się nie skusiła, ale te są naprawdę dobre

też mi się podobały te ze Stanów, szkoda, że nie ma ich u nas, mam nadzieję, że jeszcze je wprowadzą

boszzzz myślałam, że dostałaś Glossy i przewinęłam stronę tak żeby zdjęcia nie widzieć

Siegfried Obermeier
Stary 2012-04-04, 15:18   #4488
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam forum cincin i dział o chlebie - tam te wszystkie kobiety się wypowiadają i można się wiele dowiedzieć

Śmieszne te rajstopy Wiem, że praktyczne itd, ale i tak smieszne - a już zwłaszcza jak ktoś je nosi do japonek

Muszę się przyznać, że znowu kliknęłam 2 cienie infallible na allegro Brązowy i niebieski (nie wiem po co mi niebieski, bo używam tego koloru bardzo rzadko, no ale kosztował 6 złotych a przesyłka razem, więc szkoda było nie wziąć)
Ze tez o CinCin zapomnialam. Jakos odkad zamieszkalam z rodzicami i kucharzylam mniej niz wiecej, rzadko tam zagladalam. Noo, jeszcze za muffinkami tam lubilam gmerac, ale znow odkad moja waga zaczela wzrastac, czestotliwosc pieczenia spadla Teraz za to znow czesciej siedze w kuchni, az TZ zaczal narzekac, ze mu sie nudzi, bo ani zakupow nie musi robic ani gotowac specjalnie, przychodzi na gotowe Fakt faktem, chocby wczoraj pieklam 3 chleby i robilam zapiekane tortellini na obiado-kolacje, ale za to w Swieta oddaje mu pole do popisu Bez 2 zdan lepszy z niego kucharz

Ano smieszne, ale moze kiedys sie na nie skusze i przetestuje. Oczywiscie nie do japonek

A cienie Infaillible i ja szczerze wielbie. Jak tylko zachce mi sie w ogole uzywac czegos wiecej do makijazu oczu niz tylko tusz do rzes, to pewnie moja kolekcja sie powiekszy. Od dluzszego czasu jakos nie moge sie zmusic do malowania Szybciej bez tych wszystkich kredek i cieni, a i ja sama odzwyczailam sie od kolorowych powiek i teraz wydaje sie sobie przemalowana nawet jak zrobie delikatny makijaz...

Cytat:
No własnie podobno ciężko o takie pończochy bardzo, a w rajstopach nie zamierzam wystepować, bo po 1. nie lubię, po 2. mało seksowne, po 3. gimnastyka w ubikacji z długą suknią i rajstopami to by mogła być rzecz ciężka. Poza tym widzę tu dwie wady - różnicę między kolorem palucha a kolorem reszty stopy i możliwość wżynania się tego paska w stopę, bo mam buty wąskie w palcach i już bym nie chciała mieć nic między palcami.

Tak więc jestem generalnie niechętna do tego pomysłu i wolę chyba klasyczne pończochy bez wzmocnień, nosiłam juz tak i nie ma dramatu z tym jak to wygląda.
Tez wole ponczochy, rajstopy nosze jak juz naprawde musze. I zeby nie bylo, tez uwazam, ze dramatu z ponczochami w peep toe nie ma, tez tak chodze.

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Dzień dobry )))
Kontrola! czytam tak co u Was, i cieszę się, że spoko. MagJa ja niedawno byłam w Londynie 1,5 tygodnia Teraz się szykujemy na Paryż, Oslo i możliwe, że Chiny, ale się zobaczy
Witamy, witamy Ja poki co Londynu nie odwiedzilam, moze kolo maja-czerwca, jak bedzie cieplej i jak bedzie za co tam jechac. Na razie wydatki na takie przyjemnosci sa mocno ograniczone, zeby nie powiedziec, ze wstrzymane
A podrozy po swiecie zazdroszcze

Cytat:
Właśnie nie wiem, czy kazali, ale w praktyce doszłam do tego, że lepiej działała jak była przypudrowana.
Ciekawe jak będzie z tą nową, przed chwilą odebrałam z poczty, strasznie malutka tubka. Jutro testy.
I jak Ci sie ta nowa wersja sprawdza? Bo ja jej nie rozgryzlam - ani z pudrem ani bez nie dziala tak, jak trzeba, a ta stara byla bez zarzutu. I tez ja przypudrowywalam

Cytat:
Mi ostatnio nic nie smakuje ze słodyczy takich kupnych. A te Michałki na samą myśl przyprawiają mnie o mdłości, chociaż jak wyszły to je wcinałam z zapałem też
Hehe, tez nie wiem jak ja je kiedys moglam jesc i to jeszcze w taaaakich ilosciach. Teraz mnie zamula po jednej sztuce. Aczkolwiek teraz dla odmiany smakuja mi kawowe i pomaranczowe, chociaz te drugie tylko w polaczeniu z kawa.

Cytat:
Swego czasu jak mialam podraznienie po Sorayi Dotleniajacej i krakowska woda zaogniala objawy, to sie meczylam i tachalam butle wody zrodlanej z Biedronki i w niej twarz mylam, bo jednak oczyszczanie bez wody po jakims czasie wyszlo mi bokiem. No ale widac Twoja skora naprawde moze bez niej zyc, skoro nic Ci sie nie dzieje.

Cytat:
Opakowanie to 50% tego co do mnie przemawia dlatego Lorealom mówię nie
Pokaz te Loreale nasze, bo jakos nie kojarze zadnych brzydactw.

W ogole to przez to Wasze gadanie o Michalkach nabralam ochoty na kawowe, ale ze nie chce mi sie leciec do sklepu (tak, tak, tu tez sa ), to zadowole sie lavazza ze spienionym mleczkiem i ciachem z francuskiego ciasta z kremem waniliowm z Tesco. Tyz dobre Zmykam robic kawke.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 15:25   #4489
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Mi uniemozliwia zagracony dywan teraz
To zalezy jakich efektów oczekujesz- jeśli chodzi o kondycję to chyba już po kilkunastu dniach regularnego skakania będzie coś czuć. Ja bardziej chcę pospalać troszkę tłuszczyku a jak wiadomo to się dzieje dopiero po ok 30-40 min wysiłku więc tu będzie trudniej zdecydowanie. Dlatego chcę zaraz po skakaniu na rowerek od razu.
Ja bym chciała głównie żeby ta oponka i boczki zmalały, a podobno skakanka jest na to dobra Podejrzewam, że musiałabym codziennie, albo choć co 2 dni skakać po pół godziny żeby jakiś efekt był, ale ja max 10-15 minut dam radę i koniec. A rozkładać tego np. na 2 serie po 15 minut też mi się nie chce.
Trudno, będę sobie skakać tak na luzie bez żadnej spinki, że muszę zrobić tyle czy tyle w danym dniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-04, 16:12   #4490
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
A cienie Infaillible i ja szczerze wielbie. Jak tylko zachce mi sie w ogole uzywac czegos wiecej do makijazu oczu niz tylko tusz do rzes, to pewnie moja kolekcja sie powiekszy. Od dluzszego czasu jakos nie moge sie zmusic do malowania Szybciej bez tych wszystkich kredek i cieni, a i ja sama odzwyczailam sie od kolorowych powiek i teraz wydaje sie sobie przemalowana nawet jak zrobie delikatny makijaz...

Pokaz te Loreale nasze, bo jakos nie kojarze zadnych brzydactw.

W ogole to przez to Wasze gadanie o Michalkach nabralam ochoty na kawowe, ale ze nie chce mi sie leciec do sklepu (tak, tak, tu tez sa ), to zadowole sie lavazza ze spienionym mleczkiem i ciachem z francuskiego ciasta z kremem waniliowm z Tesco. Tyz dobre Zmykam robic kawke.
Ja się napalam coraz bardziej na ten złoty brąz a i oberżynowy (Ethernal Black to był twn co masz?) zaczyna się upominac o miejsce w szufladzie

tu nasze http://orphea.be/loreal-paris-rouges-caresse/

Bedziesz gruuuba
To idę odsmażyć naleśniki i je zjeść z kwasną śmietaną i cukrem pudrem
Cytat:
Ja bym chciała głównie żeby ta oponka i boczki zmalały, a podobno skakanka jest na to dobra Podejrzewam, że musiałabym codziennie, albo choć co 2 dni skakać po pół godziny żeby jakiś efekt był, ale ja max 10-15 minut dam radę i koniec. A rozkładać tego np. na 2 serie po 15 minut też mi się nie chce.
Trudno, będę sobie skakać tak na luzie bez żadnej spinki, że muszę zrobić tyle czy tyle w danym dniu
No to trzeba dłużej na tłuszczyk popracować.
Ja potrzebuję dyscypliny bo tak to do niczego nie dojdę.

wróciłam z mikrospotkania z Ice dostałam próbeczkę AquaPrecis jestem szczęśliwa na miesiąc conajmniej
Podeślij mi jeszcze linki, bo zapamiętałam tylko która marka w którym słoiczku

Kończę sprzątanie i idę na zakupy spożywcze na Święta
Stary 2012-04-04, 18:42   #4491
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Mi się żaden zapach nie podobał, ale wąchałam jak byłam chora, więc może to dlatego...

Hehe, fajny początek miesiąca I super wybór szminki. Wczoraj ją oglądałam, mam ochotę na taką jasną z wiosennej kolekcji, chociaż ta Twoja też mi się podobała...

Dzięki Dziś przyszła paczka, żółty żel i różowe mydło. Z butelki mi się podoba, zobaczymy jaka mieszanka wyjdzie z gorącą wodą.
Poza tym 17 próbek różowego żelu i 17 kuponów ze zniżką do R.na te żele- także gdybyś któraś chciała to proszę pisać

A jaki masz kolor tej szminki?
Dziś sobie użyłam rano i faktycznie prawie mogłaby mi zastąpić pomadkę ochronną, ale jednak pozostanę wierna Bebe, bo mogę się nią malować bez lusterka
Z błyszczyka jestem b.zadowolona, bo wcale się nie klei, jest lekki a trzyma się długo i świetnie współgra z tą szminką

Ja lubiłam pierwszą serię Rewolucji, wtedy bardziej się skupiali na zmianach w kuchni a teraz tylko by wyciągali jakieś rodzinne brudy
No ale widać to się sprzedaje a już tych ludzi to wcale mi nie żal, bo trzeba sobie zdawać sprawę na czym bazuje ten program.

Cytat:
Te szminki to dla mnie bardziej kolorowe balsamy.

Który masz kolor?

Łee to tylko ja jestem jakaś inna, bo białe mi nie podchodzą a pomarańczowe całkiem nie w moim guście
A jaki smak mają czerwone?

Cytat:
Bardzo miło z ich strony

Stary 2012-04-04, 18:53   #4492
iceflower
Przyjaciółka KWC

Rzyrafko
Właśnie pamiętałam, że chciałaś Uriage
Rzucami linki - A-derma filtr: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-589531
Iwostin: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-618114
Siquens: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...esuszonej.html
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-04, 19:30   #4493
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
boszzzz myślałam, że dostałaś Glossy i przewinęłam stronę tak żeby zdjęcia nie widzieć
wyobraziłam sobie jak to musiało wyglądać
Cytat:
Ty to umiesz robić smaka zwłaszcza komuś, kto nie je słodyczy
Cytat:
Łee to tylko ja jestem jakaś inna, bo białe mi nie podchodzą a pomarańczowe całkiem nie w moim guście
A jaki smak mają czerwone?
od autorki bloga i z komentarzy można dowiedzieć się tylko, że mdłe
http://swiatslodyczy.blox.pl/2011/09...-czerwone.html

a te w sreberku, o których pisałaś wczoraj, to chyba z Hanki, a nie z Wawelu?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:38   #4494
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym 17 próbek różowego żelu i 17 kuponów ze zniżką do R.na te żele- także gdybyś któraś chciała to proszę pisać

ja bym poprosiła o próbkę i zniżkę

nie mam tej szminki, ostatnio zużywam YSL i Essence - tej pierwszej mam już resztkę, a druga szybko schodzi.

Siegfried Obermeier
Stary 2012-04-04, 20:24   #4495
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
A nawet nie wiem, wiem, że lepsze dla mnie

Cytat:
ja bym poprosiła o próbkę i zniżkę

nie mam tej szminki, ostatnio zużywam YSL i Essence - tej pierwszej mam już resztkę, a druga szybko schodzi.
Się robi Zniżka 3 zł od 17.04 do 15.05

Zasypałam Cię mailami i coraz bardziej jestem na tak

Stary 2012-04-05, 00:54   #4496
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Rzyrafko
Właśnie pamiętałam, że chciałaś Uriage
Rzucami linki - A-derma filtr: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-589531
Iwostin: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-618114
Siquens: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...esuszonej.html
dziękować
Lakierek ma świetny kolorek, chociaż nazwa niestety trafiona w "10"
a saszetke micela spróbuję bez wody poużywać, może akurat tu się sprawdzi lepiej niż czerwony

Cytat:
Ja w sumie te kojarzę z większą przyjemnością- wawelowskie dopiero w ostatnich czasach się pojawiły. Hanki należą do kanonu słodkich smaków dzieciństwa

Jutro mnie czeka pieczenie- zrobię blachę muffinek pomarańczowych z białą czekoladą zamiast tradycyjnej baby i do tego dwa mazurki- ten różany z kwestii smaku i fistaszkowo-czekoladowy z moich wypieków. Tzn same spody (żeby mi się tylko nie pomyliły ) a dokończę już w sobotę/niedzielę przed podaniem.
Stary 2012-04-05, 06:04   #4497
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
No to trzeba dłużej na tłuszczyk popracować.
Ja potrzebuję dyscypliny bo tak to do niczego nie dojdę.
A mnie właśnie dyscyplina zniechęca. Wolę sobie robić ćwiczenia na zasadzie: nudzi mi się, to się chwilę poruszam Lubię np. skakać podczas oglądania TV, ale wtedy się częściej mylę i mi się nogi plączą

Cytat:
Dziś sobie użyłam rano i faktycznie prawie mogłaby mi zastąpić pomadkę ochronną, ale jednak pozostanę wierna Bebe, bo mogę się nią malować bez lusterka
Ja też lubię pomadki Bebe, różaną mam zawsze przy sobie

Coś miałam jeszcze....aha, jak jesteśmy w temacie słodyczy, to nie wiem czy jadłyście Trufle wiśniowe z Wawelu? Pyszne W środku z czymś co wygląda jak marmolada wiśniowa.
Stary 2012-04-05, 08:27   #4498
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
jak nie masz dużo to jesteś rozgrzeszona ja mam masę szminek, a używam bez przerwy błyszczyków, chyba muszę to zmienić
No niby tak... ale najbardziej podoba mi się nr 19, który jest zwykłym jasnym różem (ale innym niż mam błyszczyk z maca, no i chyba jest bardzo kryjący...), więc nie jest to jakiś nietypowy kolor... No i jest drogi ten błyszczyk... Na razie się powstrzymuję, ale może przy okazji wyjazdów go kupię
Ja za to używam głównie szminek
Cytat:
Fakt faktem, chocby wczoraj pieklam 3 chleby i robilam zapiekane tortellini na obiado-kolacje, ale za to w Swieta oddaje mu pole do popisu
Tortellini brzmi pysznie Jak zwykle piszecie o jedzeniu jak ja siedzę głodna w pracy
Cytat:

Jak nie możesz od razu skakać pół godziny, to skacz, ile dajesz rady - na pewno jak będziesz skakać regularnie, to ten czas będzie się wydłużał (i wtedy pojawi się satysfakcja). Ja chodzę już czwarty miesiąc na rowery, waga nie spadła, ale czuję się lepiej, wydaje mi się, że wyglądam lepiej, więc o to chodzi No i mogę coraz więcej jechać z większym obciążeniem, szybko wracam do normalnego tętna... więc coraz więcej frajdy mi to daje
Cytat:
Bare bliss Daje trak naturalny kolor, że bez problemu maluję się nią bez lusterka Drugą, którą kupiłam przed Bożym Narodzeniem (Marry Berry) nie mogłabym tak używać, bo bym wyglądała jak 3-letnia dziewczynka, która dorwała się do szminki mamy
Cytat:
Jutro mnie czeka pieczenie- zrobię blachę muffinek pomarańczowych z białą czekoladą zamiast tradycyjnej baby i do tego dwa mazurki- ten różany z kwestii smaku i fistaszkowo-czekoladowy z moich wypieków. Tzn same spody (żeby mi się tylko nie pomyliły ) a dokończę już w sobotę/niedzielę przed podaniem.
Masz przepis na te muffinki? Brzmi super, zazdroszczę Ci pieczenia! Ja będę mogła dopiero jutro po pracy coś zrobić - myślałam o mazurku różano-czekoladowo-orzechowym i chlebie.... Tzn. chleb będę piekła w sobotę, jutro go zacznę robić... I nie wiem, może jutro bym coś jeszcze zdążyła upiec... Ten mazurek fistaszkowo-czekoladowy brzmi świetnie.
Cytat:
Coś miałam jeszcze....aha, jak jesteśmy w temacie słodyczy, to nie wiem czy jadłyście Trufle wiśniowe z Wawelu? Pyszne W środku z czymś co wygląda jak marmolada wiśniowa.
Kolejna, która pisze o słodyczach przy głodnym Ja też, jak Organzza, nie jem słodyczy, ale w sumie nie kuszą mnie, tylko w pracy ciągle chce mi się jeść

Wczoraj zawiesiliśmy nowe firanki, mieliśmy je skracać, ale tak nam się spodobały, że na Święta je zostawiamy trochę za długie

Wczoraj też oglądałam te pomadki loreala, o których piszecie... No i jednak spodobała mi się jasno różowa... I w końcu trafiłam na ten lakier Douglasa w kolorze podobnym do Chanel Peridot. Był też bardzo podobny ale firmy Anny (te po 45 zł.) - był tester, spróbowałam na jednym paznokciu... i przepadłam, śliczny ten kolor! Ale w tym roku kupiłam tylko jeden lakier, więc chyba należy mi się nagroda?

Stary 2012-04-05, 08:27   #4499
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Lakierek ma świetny kolorek, chociaż nazwa niestety trafiona w "10"
a saszetke micela spróbuję bez wody poużywać, może akurat tu się sprawdzi lepiej niż czerwony
Cieszę się, że się podoba, nazwy już nie pamiętam. I dziękuję za wszystkie prezenty od Ciebie, dzisiaj muszę coś potestować.

Cytat:
Ja planuję upiec sernik z malinami i białą czekoladą z moich wypieków. Tylko nie wiem kiedy na niego zakupy zrobię, bo dzisiaj teściowa wpada w odwiedziny a jutro idę na próbne czesanie po pracy a później mają wpaść znajomi.

Mag tę bazę Lumene to ja dzisiaj mam na oczach drugi raz, więc nie mam jeszcze zdania. Użyłam jej przedwczoraj bez pudrowania i chyba się sprawdziła, ale jakoś wieczorem nie przyglądałam się swojemu makijażowi tylko go zmyłam, bo byłam zmęczona...
Dzisiaj planowałam przypudrować, ale szczerze mówiąc nie pamietam czy to zrobiłam, bo wczoraj wieczorem w ramach odstresowania wypiliśmy z TŻem sporo wina i dzisiaj jakoś gorzej mi się funkcjonuje.

Mam dzisiaj na twarzy podkład MAC Matchmaster na bazie L'oreal Studio Secrets i na to Benefit Get Even i to chyba jest zestaw, który mi odpowiada. Zobaczymy jak będę wyglądać na koniec dnia, ale na razie jest super.

I będę klikać na All podkład Lumi Magique w jasnym odcieniu, widziałam że są wystawione, więc zaryzykuję. Nie mogę się oprzeć temu podkładowi.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-05, 08:32   #4500
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja dzisiaj robię ciasto cappuccino (przepis jest na torebkach Mokate ) - robiłam je już chyba 3 czy 4 razy i jest pyszne (muszę w końcu dać przepis na blog ), a jutro 2 babki, klasyczne, bez udziwnień (jedną z kakao, druga bez).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości