Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 17:09   #4471
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Info na privie.

A tymczasem żegnam się czule bo padam na ryjek.
ale jak bedziesz padac to uwazaj na zabeczki moje kochane lsniace
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:36   #4472
Kacha199
Raczkowanie

Oj dziewczyny, ale dzisiaj popłynęłam! Byłam z koleżanką na zakupach, nie miałam pojęcia, że tyle jej to czasu zajmie i byłam tak strasznie głodna, no i zjadłam hamburgera, a w domu jeszcze kawałek babki, jaka jestem na siebie zła, ale ze mnie osioł!Muszę się pozbierać i to szybko, teraz na pewno czeka mnie MEGA zastój.

"Suma inteligencji na Ziemi jest stała. Liczba ludności rośnie" aksjomat Cole'a

Edytowane przez Kacha199
Czas edycji: 2011-08-03 o 17:37
Kacha199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 17:46   #4473
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
(jejku, ja zauwazylam ze wpadam w stres/panike, jak tylko mam gdzies isc, gdzie nie bede mogla zjesc po mojemu, moja mama mowi ze ta dieta juz mnie zdominowala i ze to niedobrze;/ sama sie tego boje )
Roux ze mną jest to samo jestem trzeci dzień na trzeciej fazie, bez żadnej uczty jeszcze a czuje sie jakbym przytyła min 4 kg brzuch mam wydęty a na wadzę tylko albo aż 0,4kg w górę

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
dzisiaj sie oficjalnie z Wami zegnam i przechodze na IIIczke ale bardzo ostroznie i mam zamiar sie strasznie pilnowac Dziekuje za rady i cenne wsparcie
dzisiaj juz moze zjem jakas mała uczte bo od dwóch miesiecy nie jadłam normalnego obiadku bede do Was zagladac mogę? i 3mac za reszte
Witaj na trójeczce kochana miło że nie jestem sama Tylko strasznie ograniczone te moje posiłki jak chlebek to tylko z wiejskim szyneczką i warzywkiem, jak owoc to w sałatce z otrębami i jogurtem light(mniam), rano parówka lub jajecznica i tak w kółko dzisiaj na skrobiowym miałam makaron z cukinią posypany żółtym serem no i problemy z kibelkiem większe niż na dwójce ehh narzekam jak debil dajcie kopa głupkowi
Stary 2011-08-03, 17:57   #4474
Margarita94
Zakorzenienie

Nie ma mnie chwile a już stron przybywa ;D tyle piszecie
Ja dziś ze slońca korzystałam ^^ bo w końcu wyszło
cały dzień z Tżetem
Jutro rano aż się z ciekawości zważe

Margarita94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:03   #4475
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
Nie kupujcie lodówek firmy Whirlpool (Whirlpool a nie Whirpool) jeśli mieszkacie w Polsce Po wyjaśnienie zapraszam na prv.
Kupiłam Gorenje, ale o mało nie Kupiłam Whirpoola. Proszę o wiadomość na priv

Cytat:
Przepraszam, nie dbałam o pisownię, bo był późny wieczór i chciałam żeby Iloa jeszcze to przeczytała. A rewelacje przekażę Rodzynkowi, możesz mi na priva napisać o co kaman z tym Whirlpoolem??

.
Jutro przywozią lodówkę. Chcieli dzisiaj, ale leciałyśmy z mamą na pedicure i manicure i nie dało rady.

Byłam bardzo nastawiona na gwarancje 5-letnią (dodatkowe 250zł).
Sprzedawca wybił mi ją z głowy. Twierdzi, że taki wydatek radziłby mi przy np. lodówce Beco.. A w Gorenje wady powinny wyjść przez normalny okres 2-letni gwarancji. Że nie ulega takiemu "rozszczelnieniu" jak nasz śp Indesit (który jest nie do naprawy właściwie).
I gwarancja wyjdzie drożej niż naprawy
Wczoraj w innym sklepie sprzedawca też twierdził, że Gorenje nie zrobi mi podobnego numeru (a nie miał już Gorenje na stanie i to nie tak, że chciał nam ją wcisnąć)
Zaryzykowałam, nie wykupiłam 5-letniej gwarancji, ale mnie to męczy.
Czy Rodzynek miałby jakieś zdanie na ten temat?

Cytat:
Napisane przez Kacha199 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, ale dzisiaj popłynęłam! Byłam z koleżanką na zakupach, nie miałam pojęcia, że tyle jej to czasu zajmie i byłam tak strasznie głodna, no i zjadłam hamburgera, a w domu jeszcze kawałek babki, jaka jestem na siebie zła, ale ze mnie osioł!Muszę się pozbierać i to szybko, teraz na pewno czeka mnie MEGA zastój.

Poleciałam na miasto na podkładzie 10 papierosów (wszystko wina lodówki) i efekt podobny. śmieciowe jedzenie.

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-08-03 o 18:06
Iloa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:15   #4476
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
ale jak bedziesz padac to uwazaj na zabeczki moje kochane lsniace
Uważam, obchodzę się z nimi jak z jajkiem (32 jajkami?)

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
Kupiłam Gorenje, ale o mało nie Kupiłam Whirpoola. Proszę o wiadomość na priv

Jutro przywozią lodówkę. Chcieli dzisiaj, ale leciałyśmy z mamą na pedicure i manicure i nie dało rady.

Byłam bardzo nastawiona na gwarancje 5-letnią (dodatkowe 250zł).
Sprzedawca wybił mi ją z głowy. Twierdzi, że taki wydatek radziłby mi przy np. lodówce Beco.. A w Gorenje wady powinny wyjść przez normalny okres 2-letni gwarancji. Że nie ulega takiemu "rozszczelnieniu" jak nasz śp Indesit (który jest nie do naprawy właściwie).
I gwarancja wyjdzie drożej niż naprawy
Wczoraj w innym sklepie sprzedawca też twierdził, że Gorenje nie zrobi mi podobnego numeru (a nie miał już Gorenje na stanie i to nie tak, że chciał nam ją wcisnąć)
Zaryzykowałam, nie wykupiłam 5-letniej gwarancji, ale mnie to męczy.
Czy Rodzynek miałby jakieś zdanie na ten temat?

Poleciałam na miasto na podkładzie 10 papierosów (wszystko wina lodówki) i efekt podobny. śmieciowe jedzenie.
I dobrze zrobiłaś, Rodzynek ma niezbyt dobre zdanie o przedłużaniu gwarancji, dodatkowym ubezpieczeniu i innym pierdółkom. Masz gwarancję, więc jest ok. Nie chcę wnikać dokładnie (bo sama nie do końca pamiętam jak to jest), ale to że masz "dodatkową" gwarancję, wcale nie znaczy, że jakby coś, to zapłacą za naprawę albo wymienią sprzęt. A i Rodzynek powiedział: aaaa Gorenje, i baaardzo dobrze zrobiła. To był cytat.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2011-08-03 o 18:34
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 18:41   #4477
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Uważam, obchodzę się z nimi jak z jajkiem (32 jajkami?)

I dobrze zrobiłaś, Rodzynek ma niezbyt dobre zdanie o przedłużaniu gwarancji, dodatkowym ubezpieczeniu i innym pierdółkom. Masz gwarancję, więc jest ok. Nie chcę wnikać dokładnie (bo sama nie do końca pamiętam jak to jest), ale to że masz "dodatkową" gwarancję, wcale nie znaczy, że jakby coś, to zapłacą za naprawę albo wymienią sprzęt. A i Rodzynek powiedział: aaaa Gorenje, i baaardzo dobrze zrobiła. To był cytat.
NO to oddycham z ulgą i rosnę z zadowolenia. Pozdrów Rodzynka.
Dziękuje za pomoc
Stary 2011-08-03, 18:47   #4478
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
NO to oddycham z ulgą i rosnę z zadowolenia. Pozdrów Rodzynka.
Dziękuje za pomoc
Nie ma za co. Buziaczki od nas.
Stary 2011-08-03, 20:02   #4479
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katkasiek Pokaż wiadomość
A wiecie? Już niedługo będę mogła spokojnie chwycić 1 pierś jedną ręką. Bo "zaczyna mi się mieścić". Co rok temu było nie do pomyślenia....

A co mi tam.... pochwalę się.... na bloga dałam to i tutaj wrzucę

Oto i ja
Kobitko, jakich Ty pieknych ksztaltow nabralas po roku, gratulacjeklas ki:

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonek001 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie
Na wizażu jestem jakiś czas, a dopiero teraz wpadłam na to żeby zajrzeć na wątki dietowe
Po stosowaniu diety Dukana od lutego do teraz - z małymi przerwami, postanowiłam pochwalić się efektem, żeby jak najwięcej ludzi po zobaczeniu tego uwierzyło w siebie i uwierzyło też, że - da się!
Super)))klas ki:

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-03, 22:53   #4480
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
WITAM WAS

Ja z syniem strzelilam se dziś fate a co niech ma
wow super

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
rok temu bylo tak
Widac roznice i to jaka:roz a:
w ciemnych tez ladnie

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-03, 22:56   #4481
Fenris
Czekam na Ragnarok

Witam wieczorową porą

Iloa - gratuluję lodówki

Mam te rzęsy, ale mam wątpliwości. Niby wszystko ok, z daleka ładnie, ale ja lubię idealnie, jestem perfekcjonalistką. No i idealnie nie jest...
Zdjęcie zrobiłam, ale mam takie żyłki na oczach (od pracy przy kompie), że wstyd wklejać tutaj.

Dobranoc.

Edit: No dobra, wkleję. Ale nie zwracajcie uwagi na zmęczone oczka. Wstałam o 4:30... Normalnie mam białe białka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez-nazwy-2.jpg (38,8 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-08-03 o 22:57
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 23:04   #4482
Kacha199
Raczkowanie

Od dwóch dni mnie "zatyka", boli mnie w klatce i ciężko mi się oddycha, a przy schylaniu promieniuje do lewego barku. Nigdy takiego czegoś nie miałam. Z sercem nigdy nie miałam problemów (jak byłam mała to lekarz niby wykrył jakieś szmery, ale badania nic nie wykazały) Zobaczę jeszcze jutro, a jak mi nie przejdzie to niestety będę musiała rozwieść się z Dukanem, tzn. chyba będę jechać na III i bez słodyczy, bo przed dietą mi się takie coś nie zdarzyło więc to chyba przez nią

"Suma inteligencji na Ziemi jest stała. Liczba ludności rośnie" aksjomat Cole'a

Kacha199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 23:06   #4483
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Od dwóch dni mnie "zatyka", boli mnie w klatce i ciężko mi się oddycha, a przy schylaniu promieniuje do lewego barku. Nigdy takiego czegoś nie miałam. Z sercem nigdy nie miałam problemów (jak byłam mała to lekarz niby wykrył jakieś szmery, ale badania nic nie wykazały) Zobaczę jeszcze jutro, a jak mi nie przejdzie to niestety będę musiała rozwieść się z Dukanem, tzn. chyba będę jechać na III i bez słodyczy, bo przed dietą mi się takie coś nie zdarzyło więc to chyba przez nią
Może to astma lub alergiczne?
Ja mam teraz niezłą alergię i też mam duszności.
Źle się oddycha, świszczy i tak jakby swędzi w klatce piersiowej.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 23:42   #4484
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fenris Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

iloa - gratuluję lodówki :d

mam te rzęsy, ale mam wątpliwości. Niby wszystko ok, z daleka ładnie, ale ja lubię idealnie, jestem perfekcjonalistką. No i idealnie nie jest...
Zdjęcie zrobiłam, ale mam takie żyłki na oczach (od pracy przy kompie), że wstyd wklejać tutaj.

Dobranoc.

edit: no dobra, wkleję. Ale nie zwracajcie uwagi na zmęczone oczka. Wstałam o 4:30... Normalnie mam białe białka
piknie

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

a mialo byc tak pieknie. chyba musze byc z Wami forever, bo trzymacie mnie za pysk.
Dzis mi sie nie udalo do konca dukac, ale od jutra zaczynam i zadnych odstepstw, musze schudnac i juz

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 06:28   #4485
paulinika
Zakorzenienie

Dzień dobry ja właśnie wybieram się na targ wymienić mą szafencje
Właśnie wczoraj znalazłam ten artykuł co wy na to?
tutaj
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 07:49   #4486
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Edit: No dobra, wkleję. Ale nie zwracajcie uwagi na zmęczone oczka. Wstałam o 4:30... Normalnie mam białe białka
Fajnie to wygląda, ale mi by szkoda kasy było na coś co odpadnie po trzech tygodniach.
Na szczęście "swoje" rzęsy mam niczego sobie. Tak aporopo, polecam ten tusz: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1
Na początku nie byłam zachwycona szczoteczką, ale naprawdę jest super. Miałam też tego żółtego Colossala i też jest świetny.

Cytat:
A może do lekarza?

Cytat:
piknie
a mialo byc tak pieknie. chyba musze byc z Wami forever, bo trzymacie mnie za pysk.
Dzis mi sie nie udalo do konca dukac, ale od jutra zaczynam i zadnych odstepstw, musze schudnac i juz
No to nie opuszczaj nas kochana. Ja też muszę się zmobilizować, bo ta moja IV faza skończy się źle.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja właśnie wybieram się na targ wymienić mą szafencje
Właśnie wczoraj znalazłam ten artykuł co wy na to?
tutaj
Eeeeeeeeeee tam, czytałam. Jakiś zazdrosny dietetyk, któremu nie wiedzie się tak dobrze jak Dukanowi.
Stary 2011-08-04, 07:57   #4487
ania230
Zakorzenienie

cześć Kobietki

Powitanie bardzo fajne i cieple moglam się poprzytulać ...
Glowa mnie boli bo wino piliśmy do 2 rano a tu o 6 trzeba wstać i do pracy...a w pracy sto pytań do .. mnie ... jak bylo itp

a więc po 3 miesiącach nie widzenia się uslyszam żę WYGLĄDAM SUPER I ODWALILAM KAWAL DOBREJ ROBOTY

i dziś zasuważylam że mi się zmiejszyla pupa i cellulit

wlasnie jem salatke porową z kukurydza, groszkiem i kawalkami sera zótlego.... a na obiad kurczak po wietnamsku
już się nie chwale

jutro wyjężdzam na wakacje

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

Mam te rzęsy, ale mam wątpliwości. Niby wszystko ok, z daleka ładnie, ale ja lubię idealnie, jestem perfekcjonalistką. No i idealnie nie jest...
Fenris super wyglądają mi się bardzo podobają

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość

Tylko strasznie ograniczone te moje posiłki jak chlebek to tylko z wiejskim szyneczką i warzywkiem, jak owoc to w sałatce z otrębami i jogurtem light(mniam), rano parówka lub jajecznica i tak w kółko dzisiaj na skrobiowym miałam makaron z cukinią posypany żółtym serem no i problemy z kibelkiem większe niż na dwójce ehh narzekam jak debil dajcie kopa głupkowi
sreberko ja również ograniczam jedzonko... więcej warzyw jem i owoców... szczerze boje się zjeść makaron ale chlebek 2-3 kromeczki dziennie zjem

ale boję się co to będzie na splywie .... warzywa owoce i kielbaska na ognisku... boje się wzrostu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Oj dziewczyny, ale dzisiaj popłynęłam! Byłam z koleżanką na zakupach, nie miałam pojęcia, że tyle jej to czasu zajmie i byłam tak strasznie głodna, no i zjadłam hamburgera, a w domu jeszcze kawałek babki, jaka jestem na siebie zła, ale ze mnie osioł!
Kochana należa się baty za grzeszenie !!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 08:17   #4488
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie to wygląda, ale mi by szkoda kasy było na coś co odpadnie po trzech tygodniach.
Na szczęście "swoje" rzęsy mam niczego sobie. Tak aporopo, polecam ten tusz: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1
Na początku nie byłam zachwycona szczoteczką, ale naprawdę jest super. Miałam też tego żółtego Colossala i też jest świetny.

A może do lekarza?

No to nie opuszczaj nas kochana. Ja też muszę się zmobilizować, bo ta moja IV faza skończy się źle.

Eeeeeeeeeee tam, czytałam. Jakiś zazdrosny dietetyk, któremu nie wiedzie się tak dobrze jak Dukanowi.
Nie bede Was opuszczac, ma nadzieje, bo fajne/i jestescie i mi Was brakuje,tak dla towarzystwa. chyba kupie ten tusz, bo fajny sie wydaje i niedrogi do tego
Coraz wiecej artykulow, zeby zniechecic ludzi. moja jedna znajoma, ktora jest teraz w ciazy,i nie ma fachowego pojecia o tej diecie, ostatnio opowiadala mi jaka ta dieta zla, bo pisano w Angorze, bo to nawet lekarze mowia, ze dieta zla ( zgadnijcie jacy lekarze przezywaja teraz kryzys)
Dodala, ze jak bede w ciazy to i tak przytyje. Mowilam o tym, ze jest wersja tej diety, a raczej zdrowe zywienie dla kobiet w ciazy, a ona mi na to, ze to i tak niezdrowe, bo kobieta w ciazy to powinna jesc na co ma ochote, bo tego 'Dziecko potrzebuje". Nawet jak jeje sie zachce czekolady i coli lub jakichs fastfoodow to ma jesc, bo oznacza to ze dziecku 'jest to potrzebne', a co ze zdrowym odzywianiem. a potem sie babki niektore dziwia, ze tyle przytyly w ciazy. jezusmaria, dziecko nie potrzebuje tyle syfu, a zachcianek matki nie mozna tlumaczyc potrzebami biednego niewinnego dziecka nienarodzonego jeszcze

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

smigam na czat

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 08:22   #4489
Iloa
Rozeznanie

Fenris-

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
cześć Kobietki

Powitanie bardzo fajne i cieple moglam się poprzytulać ...
Glowa mnie boli bo wino piliśmy do 2 rano a tu o 6 trzeba wstać i do pracy...a w pracy sto pytań do .. mnie ... jak bylo itp
Ja z mamusią też. Na nerwy (ja byłam bardziej zdenerwowana, więc wypiłam 2/3 butelki).
To było wino, które kupiłam na trening alkoholowy przed weselem.
Razem z wczorajszym śmieciowym jedzeniem 0,5 więcej na wadze.

Wczoraj awantura w rodzinie.ciotka (ta co grzebie w cudzych szafach) pojechała ostro po naszym sobotnim panu młodym. Doprowadziła go do szału i pojechał z nią po bandzie językiem mocno kibicowskim.
Z jednej strony dobrze, że ktoś miał odwagę ją ustawic, ale bardzo za bardzo przesadził.Sytuacja prze weselem się skomplikowała.
Na przeprosiny nie ma co liczyć.

Klawiatura mi siada niestety.Trzeba będzie nową kupić. Literkę c wklejam, ale już siadają następne

ROUX - proszę o priv o Whirlpoolu

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-08-04 o 08:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 08:33   #4490
d666666
Wtajemniczenie

czy ktos cos pytal o kielki fasoli? MOZNA na pw of course

juliepaul : Hi I am on the cruise phase and just wondered if you can beansprouts?
sonja : Hi Julie and welcome to the chat! Yes you can have bean sprouts on your PV days no problem!

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

tradycyjnie gadka o pogodzie,

foxylady650sv : hello Sonja, I hope you are well this evening we have had terrible weather here this afternoon with thunder storms and heavy rain
sonja : Hi foxylady! Good to see you there! How are you? Oh no you have had the bad weather we had a few days ago, here is really hot and humid it's not that nice neither if that can reinsure you. Have a very nice evening and talk to you soon! Looking forward to seeing you as our VID actually!

i czat prawie over

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

slimming secret of Dr Pierre Dukan

One of the best weapons for losing weight: low fat dairy products

nabial 0% jako sekret odchudzania doktora, trzeba to lubic.

At a conference in Philadelphia, a female journalist asked me why the French are not as fat as the Americans.
I hadn't meant it seriously but in fact, it does appear true and well documented to me. For 30 years now I have been campaigning for proteins and as an indirect result of this for 0% fat dairy products that are also made up solely of very high quality proteins. They are so important that losing weight without liking such dairy products is a seemingly impossible challenge. Choose from the huge variety of virtually fat-free yoghurts and experiment with low-fat cottage cheese, fromage frais, fromage blanc and quark. These products are easy to carry around, they don't smell, they are cheap, very low in calories, satiating, flavoursome, sweetened with aspartam...they are a real godsend. And don't listen to all the murmurings about lactose intolerance. It does exist but it isn't common and it goes back to early childhood.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Fenris-

Ja z mamusią też. Na nerwy (ja byłam bardziej zdenerwowana, więc wypiłam 2/3 butelki).
To było wino, które kupiłam na trening alkoholowy przed weselem.
Razem z wczorajszym śmieciowym jedzeniem 0,5 więcej na wadze.

Wczoraj awantura w rodzinie.ciotka (ta co grzebie w cudzych szafach) pojechała ostro po naszym sobotnim panu młodym. Doprowadziła go do szału i pojechał z nią po bandzie językiem mocno kibicowskim.
Z jednej strony dobrze, że ktoś miał odwagę ją ustawic, ale bardzo za bardzo przesadził.Sytuacja prze weselem się skomplikowała.

Klawiatura mi siada niestety.Trzeba będzie nową kupić. Literkę c wklejam, ale już siadają następne

ROUX - proszę o priv o Whirlpoolu
dawaj wiecej szczegolow, o co poszlo

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 08:42   #4491
Iloa
Rozeznanie

Cytat:

j

To trochę skomplikowane (poczynając od tego , że ciotka dla pana młodego jest siostrą matki i żoną dziadka od strony ojca) , ale wrzucę ci na priva.

Tylko zejdzie mi z tą klawiaturą i kawę sobie zrobię.
A i będę używała słów w oryginale, bo inaczej nie odda się klimatu

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-08-04 o 08:45
Stary 2011-08-04, 08:46   #4492
d666666
Wtajemniczenie

Zaczelam dzis porzadny dzien 2 fazy. kawka z chudym mleczkiem i slodzikiem, wiesniaki 2 i kilka plastrow szynki 1.5 %. Mam nadzieje, ze ta szynka nie bedzie grzechem, bo jest suchutka i chudziutka mimo iz wieprzowa. mialam straszny sen,ze bylam monstrualnie gruba, no i obudzilam sie i okazalo sie, ze to nie byl sen:c ojest:
Trzymajcie mnie za pysk, ja musze schudnac, musze sie pilnowac, bo sie boje jojo. Pewna osoba, od ktorej dowiedzialam sie o diecie tej i ktora mi nawet ksiazke sprezentowala, ktora wielokrotnie sie odchudzala i ta dieta tez, bardzo mnie zalamala. Zawsze byla osoba dbajaca o siebie, a tu nagle stwierdzila, ze ma wszystko w dupie, jak ostatnio sie widzialysmy wazyla 53 kg, a teraz 73 i twierdzi, ze ma wszystko w dupie....bez komentarza. Coz, to jej decyzja, ale ja wiem, ze jak sie osoby typu ona i ja z tendencjami do tycia nie pilnuja, to sie moze zle skonczyc, mozna sie nieswiadomie zapuscic. wiem sama po sobie. Ja intensywnie odchudzalam sie przed slubem (MZ WR), po 18 nic, a potem wyglodniala po weselu jakbym stracila rozum, a do tego ludzie dookola mnie podburzali, jedz , czemu nie jesz, nie musisz sie odchudzac, juz po slubie
Tymczasem ja naleze do takich osob, ktore sie musza pilnowac i juz, przed slubem trzeba bylo najpierw poszerzac z potem zwezac suknie, a po slubie moglo tak byc, ze trzeba by bylo poszerzac drzwi

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
To trochę skomplikowane (poczynając od tego , że ciotka dla pana młodego jest siostrą matki i żoną dziadka od strony ojca) , ale wrzucę ci na priva.
Dziekinie moge sie doczekac

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 08:49   #4493
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Nie bede Was opuszczac, ma nadzieje, bo fajne/i jestescie i mi Was brakuje,tak dla towarzystwa. chyba kupie ten tusz, bo fajny sie wydaje i niedrogi do tego
Coraz wiecej artykulow, zeby zniechecic ludzi. moja jedna znajoma, ktora jest teraz w ciazy,i nie ma fachowego pojecia o tej diecie, ostatnio opowiadala mi jaka ta dieta zla, bo pisano w Angorze, bo to nawet lekarze mowia, ze dieta zla ( zgadnijcie jacy lekarze przezywaja teraz kryzys)
Dodala, ze jak bede w ciazy to i tak przytyje. Mowilam o tym, ze jest wersja tej diety, a raczej zdrowe zywienie dla kobiet w ciazy, a ona mi na to, ze to i tak niezdrowe, bo kobieta w ciazy to powinna jesc na co ma ochote, bo tego 'Dziecko potrzebuje". Nawet jak jeje sie zachce czekolady i coli lub jakichs fastfoodow to ma jesc, bo oznacza to ze dziecku 'jest to potrzebne', a co ze zdrowym odzywianiem. a potem sie babki niektore dziwia, ze tyle przytyly w ciazy. jezusmaria, dziecko nie potrzebuje tyle syfu, a zachcianek matki nie mozna tlumaczyc potrzebami biednego niewinnego dziecka nienarodzonego jeszcze

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

smigam na czat
Z tą ciążą to rzeczywiście, ciekawe jak to ze mną będzie. W środku nocy: Kochanie, chce mi się kapusty kiszonej, tortu czekoladowego i chleba na prawdziwum zakwasie..

Cytat:
Fenris-
Uuu, to grubsza aferka. Mam nadzieję, że wszystko się jakoś utrzęsie.

Cytat:
czy ktos cos pytal o kielki fasoli? MOZNA na pw of course

juliepaul : Hi I am on the cruise phase and just wondered if you can beansprouts?
sonja : Hi Julie and welcome to the chat! Yes you can have bean sprouts on your PV days no problem!

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

tradycyjnie gadka o pogodzie,

foxylady650sv : hello Sonja, I hope you are well this evening we have had terrible weather here this afternoon with thunder storms and heavy rain
sonja : Hi foxylady! Good to see you there! How are you? Oh no you have had the bad weather we had a few days ago, here is really hot and humid it's not that nice neither if that can reinsure you. Have a very nice evening and talk to you soon! Looking forward to seeing you as our VID actually!

i czat prawie over

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

slimming secret of Dr Pierre Dukan

One of the best weapons for losing weight: low fat dairy products

nabial 0% jako sekret odchudzania doktora, trzeba to lubic.

At a conference in Philadelphia, a female journalist asked me why the French are not as fat as the Americans.
I hadn't meant it seriously but in fact, it does appear true and well documented to me. For 30 years now I have been campaigning for proteins and as an indirect result of this for 0% fat dairy products that are also made up solely of very high quality proteins. They are so important that losing weight without liking such dairy products is a seemingly impossible challenge. Choose from the huge variety of virtually fat-free yoghurts and experiment with low-fat cottage cheese, fromage frais, fromage blanc and quark. These products are easy to carry around, they don't smell, they are cheap, very low in calories, satiating, flavoursome, sweetened with aspartam...they are a real godsend. And don't listen to all the murmurings about lactose intolerance. It does exist but it isn't common and it goes back to early childhood.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------
Phi, my to wszystko wiemy! Same możemy prowadzic taki czat.
Stary 2011-08-04, 08:49   #4494
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale fajne te emotikonki, tes sciem

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 08:53   #4495
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Zaczelam dzis porzadny dzien 2 fazy. kawka z chudym mleczkiem i slodzikiem, wiesniaki 2 i kilka plastrow szynki 1.5 %. Mam nadzieje, ze ta szynka nie bedzie grzechem, bo jest suchutka i chudziutka mimo iz wieprzowa. mialam straszny sen,ze bylam monstrualnie gruba, no i obudzilam sie i okazalo sie, ze to nie byl sen:c ojest:
Trzymajcie mnie za pysk, ja musze schudnac, musze sie pilnowac, bo sie boje jojo. Pewna osoba, od ktorej dowiedzialam sie o diecie tej i ktora mi nawet ksiazke sprezentowala, ktora wielokrotnie sie odchudzala i ta dieta tez, bardzo mnie zalamala. Zawsze byla osoba dbajaca o siebie, a tu nagle stwierdzila, ze ma wszystko w dupie, jak ostatnio sie widzialysmy wazyla 53 kg, a teraz 73 i twierdzi, ze ma wszystko w dupie....bez komentarza. Coz, to jej decyzja, ale ja wiem, ze jak sie osoby typu ona i ja z tendencjami do tycia nie pilnuja, to sie moze zle skonczyc, mozna sie nieswiadomie zapuscic. wiem sama po sobie. Ja intensywnie odchudzalam sie przed slubem (MZ WR), po 18 nic, a potem wyglodniala po weselu jakbym stracila rozum, a do tego ludzie dookola mnie podburzali, jedz , czemu nie jesz, nie musisz sie odchudzac, juz po slubie
Tymczasem ja naleze do takich osob, ktore sie musza pilnowac i juz, przed slubem trzeba bylo najpierw poszerzac z potem zwezac suknie, a po slubie moglo tak byc, ze trzeba by bylo poszerzac drzwi

Dziekinie moge sie doczekac
To tak jak ja, wystarczy że troszkę sobie odpuszczę i od razu mam brzuch jak balon. Masakra. Wracam na fitness i biorę się za siebie, bo od urlopu tak się rozbestwilismy że szkoda gadać. Dlaczego niektórzy wpierdzielają niesamowite ilości i są chudzi, a inni muszą się tak katować? Nie ma sprawiedliwości na świecie, ehhh....
Stary 2011-08-04, 08:58   #4496
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tą ciążą to rzeczywiście, ciekawe jak to ze mną będzie. W środku nocy: Kochanie, chce mi się kapusty kiszonej, tortu czekoladowego i chleba na prawdziwum zakwasie..

Uuu, to grubsza aferka. Mam nadzieję, że wszystko się jakoś utrzęsie.

Phi, my to wszystko wiemy! Same możemy prowadzic taki czat.
co nie
oni od dluzszego czasu maja cos w rodzaju sezonu ogorkowego, bo pytania sa tak banalnie glupie, a niektore to tylko HOW ARE YOU? i nic ciekawego.
Ja rozumiem i popieram offtopy na naszym watku, ale na czacie na ktorym kazde pytanie na wage zlota...
z ta ciaza, to tez niewiadomo, bo ja sama jeszcze nie wiem, jak to jest.
Ale jak sie bedzie czlek trzymal zdrowych zasad, a nie zarl wszystko co popadnie, to moze nie bedzie zle, aleofcourse zachciewajki tez musza byc, ale nie same zachciewajki, bo dziecko sie domaga, wszystko na dziecko zwalac, nieladnie

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
To tak jak ja, wystarczy że troszkę sobie odpuszczę i od razu mam brzuch jak balon. Masakra. Wracam na fitness i biorę się za siebie, bo od urlopu tak się rozbestwilismy że szkoda gadać. Dlaczego niektórzy wpierdzielają niesamowite ilości i są chudzi, a inni muszą się tak katować? Nie ma sprawiedliwości na świecie, ehhh....
tak to jest na swiecie, ze ludzie sa rozni, kwadratowi i podluzni
ale dobrze sie trzymac w ryzach, bo psychicznie tez sie mozemy dzieki temu lepiej poczuc. ja ostatnio okupuje rowerek stacjonarny, bo pogoda do poopy i nie moge sobie pobiegac
Emi 25 a Ty jak sie trzymasz?
Musze isc po okulary, bo mnie jakis avatar z zebami pieknymi oslepia

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 09:04   #4497
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
tak to jest na swiecie, ze ludzie sa rozni, kwadratowi i podluzni
ale dobrze sie trzymac w ryzach, bo psychicznie tez sie mozemy dzieki temu lepiej poczuc. ja ostatnio okupuje rowerek stacjonarny, bo pogoda do poopy i nie moge sobie pobiegac
Emi 25 a Ty jak sie trzymasz?
Musze isc po okulary, bo mnie jakis avatar z zebami pieknymi oslepia
Hihihi, może jednak zmienię, żebyś nie oślepła?
Ja jakoś się trzymam, z naciskiem na jakoś. Mam nadwyżlę około 5 kg. i nie mogę się jej pozbyć. Ale wcale się nie dziwię, skoro we wtorek np. jedliśmy Maca. W sensie żarcie stamtąd, a nie budynek.
Ale od poniedziałku wracam na fitness i mówię dość. Dżinsy robią się opiete i już się zaczynam źle czuć ze sobą, także biorę dupę w troki i jem zdrowo (tak trójkowo, ale bez uczt). Musi coś spaść, a jak nie to cholera nic nie zjem przez rok.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 09:09   #4498
d666666
Wtajemniczenie

Niedawno mialam taka dziwna sytuacje, ktora mnie wkurzyla.
To bylo na imprezie u znajomej. Ja na ten czas przenioslam sie na 3 faze (tak jakby), a byly tam na imprezie kolezanki, ktore znam z widzenia, i ktore wiedzialy, ze bylam na dukanie i duzo schudlam, bo same mnie zaczepialy, a znamy sie tylko z widzenia. Na imprezie nie jadlam ciast, ani chleba, ani tortu, ani alkoholu nie pilam, ani zoltych serow ani tlustych mies, nalozylam sobie na talez udko z kuraka (pieczone) i jajo na ktorym byla odrobina majonezu. zostalam zmierzona wzrokiem, przez owe kolezanki, po czym jedna dodala 'Ty jak widze nie jestes na diecie-bo kurczaczek smazony (hm, skore zdjelam i wydziubalam miesko) i jajo w majonezie ( doslownie kropelka". Bezczelne te baby, dlatego teraz musze im pokazac, ze sie trzymam. Bo jak sie chudnie i ludzie widza to jest dobrze, a jak juz jojo sie przytrafi, a starasz sie jak mozesz, lub musisz wrocic do normalnego jedzenia ze wzgledu na zdrowie, to inni widza tylko w tobie przegranego tlusciocha, ktory olal wszystko. jedna z nich byla na DUNKANIE, ale jadla wegle, bo cwiczyla, ale wg niej to byl Dukan.Gdyby one wiedzialy, ze ja bylam na strikte drugiej fazie ponad rok, torby jedne. A zarly, pily i nie byly jakos szczuple, jedna z nich byla korpulentna. Zbylam je usmiechem, bo glupiemu nie wytlumaczysz, jeszcze cos przekreca...

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-08-04, 09:10   #4499
Legionistka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Kochana ja bez Ciebie się zaplacze
będziemy cichutkimi III

juz się nie mogę doczekać ale będzie dzień i noc ehehe
ale ja tu zostaje Aniulko super ze Wam sie wieczorek udał i ze Tz taki zadowolony z nowego wyglądu mój tez od momentu jak straciłam te 12 kg strasznie mnie komplementuje i jest zazdrosny hihi

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Legionistka
Gratuluje trójeczki
Zaglądaj jak najczęściej
kochana

Cytat:
Legionistko - pazurki mam sliczne, jestem mega zadowolona. Brokatowe odcienie niebieskiego, cieniowane. Na serdecznym akrylowy kwiatek pomaranczowo-zolty z zielonymi listkami. Cudo. Takie letnie, aż się milo patrzy hehe...
Powodzenia na trzeciej fazie!
oo no to super takie letnie sa sliczne rzesy wygladaja fajnie takie dłuuugie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Roux ze mną jest to samo jestem trzeci dzień na trzeciej fazie, bez żadnej uczty jeszcze a czuje sie jakbym przytyła min 4 kg brzuch mam wydęty a na wadzę tylko albo aż 0,4kg w górę

Witaj na trójeczce kochana miło że nie jestem sama Tylko strasznie ograniczone te moje posiłki jak chlebek to tylko z wiejskim szyneczką i warzywkiem, jak owoc to w sałatce z otrębami i jogurtem light(mniam), rano parówka lub jajecznica i tak w kółko dzisiaj na skrobiowym miałam makaron z cukinią posypany żółtym serem no i problemy z kibelkiem większe niż na dwójce ehh narzekam jak debil dajcie kopa głupkowi
sreberko ja wczoraj zjadłam normalny obiad oczywiscie mała porcje zeby nie przesadzac a czułam sie jak grubas hehe co ten Dukan z ludzmi robi a czemu masz takie ograniczone posiłki słonce? mozna serek zółty topiony... a parówki jeszcz na III? mozna?

Iloa gratuluję udanego zakupu

pamietam ze Ania jedzie na wakcje i Madzia wiec zycze Wam duuuuzo słonka i udanego wypoczynku!

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 09:11   #4500
Iloa
Rozeznanie

D666666 - poległam .
Klawiatura całkiem siadła, a ekranowa jej nie zastąpi .
obiecuje soczysty reportaż z ciągiem dalszym zaraz jak kupię klawiaturę

Legionistka

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości