|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
też miałam takie bóle ale na szczeście przeszły same
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4473 |
Wtajemniczenie
|
Myślicie, że wpuszczą tż razem ze mną na usg w poradni usg? Bo nie zapytałam, a potem sie okaże , że nie wpuszczą i na darmo będzie przyjezdzał.
Hmm ale pewnie tak, o czemu by nie. Najwyzej jako cięzarna postawie na swoim :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a w jakim proszku będziesz prać? słyszałam, że najlepszy jest Lovella ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
mnie od jakiegoś tygodnia przeokropnie z rana boli kość łonowa aauć.... w dzień jak rozchodzę to przestaje, ale rano to masakra. Pamiętam że z Emi też tak miałam ale chyba później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki my po wizycie
![]() Moja 100% dziewczynka ( widziałam pipuche ![]() ![]() pan doktor sie smiał ze bedzie z niej niezla akrobatka, bo bardzo aktywna byla ![]() łozysko mam nadal z przodu, ale sie uniosło i moge czuć ruchy, wiec jestem teraz juz pewna, ze to pukanie to moja córcia ![]() Ze nie było ze mną tz to mam nagrane całe usg na płycie , i bicie serduszka ![]() a mnie jak troche wiecej chodze boli cała miednica, kośc krzyzowa najbardziej i tak jakby spojenie łonowe. Wlasnie dziś o to pytałam, i niestety ale niektóre kobiety tak maja ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-09-06 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no, zaraz dziewczyn będzie więcej niż chłopaków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a slub juz tuz tuz...ach, we wrzesniu...fajny miesiac na slub moim zdaniem ![]() ![]() mam nadzieje, ze bedziesz miala super pogode no i pieknie wygladala oczywiscie mam nadzieje, ze pochwalisz sie jakimis zdjeciami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czarujemy... ![]() swoja droga to zaskoczylo mnie,ze chcesz kolejna corcie a nie synka tym razem ale nie ma sprawy, lepiej dla Agatka i dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
ale na wszelki wypadek kciuki zacisniete Cytat:
![]() ![]() ale maly wielkoludek z niej, super ! a ja chcialam pomoc mamie w domu, a ze mam sie oszczedzac, to stwierdzilam,ze chociaz jej poprasuje,zeby wieczory miala wolne... i co ? i chyba spartaczylam jej koszule ![]() najgorsze jest to, ze super w niej wyglada i taka zla jestem na siebie... ![]() wcisnelam pare i poszedl kamien i teraz jest jakas taka brunatna plama... ![]()
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
Miał na alkomat, ale oczywiście jak to w jego stylu nie zgodził sie z wynikiem i policajntka zaproponowała mu badanie krwi. Oczywiscie zgodził się i dzis rano miał badanie. Po badaniu mu tylko zasugerowałam, że może będą badali pod kątem narkotyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli lekarz mówi, że 3 razy dziennie masz brać leki, to rano, w południe i wieczorem. Jakbyś miała brać w nocy (czasami dzieciom tak każą dawać), to wtedy jasno to zaznaczają ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
Hej.
Mam pytanko do Was mamusie. Czy zdarzyła się Wam zasłabnąć??? Mi już dwa razy raz na rozpoczęciu roku u córki - wyprowadzili mnie. I dziś na wynikach rano... nie wiem, w pierwszej ciąży tak nie miałam. Troszkę dziś się tym zmartwiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() ![]() Mamuśki gratuluję dziewczynek ![]() Witam wszystkie nowe mamusie. Ja miałam dzisiaj usg połówkowe i wszystko dobrze, maleństwo zdrowe, rośnie, waży ok 440 g i taka mała niespodzianka z Natalki zrobił się hm....właśnie nie wiem jak będzie miał na imię bo będzie chłopiec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |||
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, bo nic w domu nie mogę zrobić
![]() ![]() U mnie to bardziej na prawo boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam proszek taki pozasklepowy, co ponoć dla dzieci jest dobry, nie uczula itp. ![]() Cytat:
![]() noszę przy sobie zawsze małą buteleczkę wody, no i jak czuję, że coś nie tak, to siadam... choćby na ziemi ![]() _________________________ ____ Mąż kończy właśnie składać komodę ![]() ![]()
![]() |
#4485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no wlasnie chyba dlatego, ja lubie sukienusie, rozowe skarpetki z hello kitty buahahhaha i kucyki, oj jak bedzie chlopiec to bedzie mial ciezko ![]() ![]() wiadomka najwazniejsze by zdrowe bylo, reszta mnie nie obchodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam już proszki " Dzidziuś". W Intermarche kosztuje pół kilo 4,99 zł. (W innym marketach zdarza się kupić drożej).
![]() |
#4487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie te kółka to jednak będzie problem ![]() ![]() Mam nadzieje, że mój faworyt zmieni cenę bo jestem nim zachwycona, a jego cena mnie paraliżuje ![]() Mówiąc szczerze też mi się wydaje, że mam jakieś "nietypowe" typy...jakoś tak mi się porobiło ![]() Mi pomagają całe migdały - może i Tobie pomogą ![]() Nigdy niczego nie złapałam i oby tak było dalej ![]() ![]() Termin na 25.01 ![]() Jeśli chodzi o imię to jeszcze za nim byłam w ciąży ustaliliśmy z tż, że będzie Gabriel lub Gabriela ![]() ![]() Dzisiaj zaszalałam i wyciągnełam tż na Festiwal Makaronów do Pizzy Hut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
mi niestety migdaly na nic nie pomagaja;/ musi byc rennie;/
dostalam od szwagierki cale pudlo zabawek gryzakow grzechotek;p mam przebrac co chce a reszte dla kuzynki ktora tez w ciazy tylko ze 3mc ![]() my tez mielismy problem jak okazalo sie ze chlopak;p bo byla Oliwka caly czas;pp kosci tez mnie bola ogonowa lonowa plecy i jeszcze prawy jajnik czasem;/ masakra;/ coz takie uroki;p koncze m jak nienawisc ogldac ;p i ide spac dobrej nocki ![]()
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
Ja niemam zasłabnięc,ale to pewnie maleństwo pobiera dużo Twojej enrgi i tak potem się dzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny!
Chciałabym dołączyć do Waszego grona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Rozeznanie
|
Mnie natomiast męczy dzisiaj ból w lewej pachwinie,jak się położe to jest dobrze ale jak chodzę to naprawde mocnoo boli.Miałyście tak dziewczyny???
Jutro przychodzi do mnie moja położna a w piatek mam wizyte u lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Raczkowanie
|
kochane dziękuję za kciuki
![]() Widziałam całego Maciusia, rośnie zdrowo i lekarz mówił że ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
ale mi się nudzi
![]() ![]() Mnie teraz częściej boli brzuch i przeszywający ból w pochwie do wzgórka łonowego- ale ponoć to 'normalne' ![]() ![]()
#4495 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tylko melduję że wszystko ok
![]() Nadrobiłam po łebkach, bo mam młyn w pracy a w domu dużo zajęć. Dzisiaj jeszce w domu pracowałam :/ Ale z dzidziusiem wszystko ok, tylko jest tak ułożone że ciężko było coś zobaczyć. Nawet się lekarz śmiał, że co on ma mi na zdjęciu dla meża wydrukować, jak on sam nic nie widzi? ![]() Serduszko trzeba będzie zmierzyć na następnej wizycie, może dzidzia się lepiej ułoży ![]() Płeć podejrzał,ale pozwolicie że jeszcze zachowam ją dla siebie i jak na następnej wizycie się potwierdzi to się pochwalę ![]() Buziaki, odezwę się pewnie w sobotę, chyba, że się wcześńiej uda ![]() Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za następne ![]()
![]() |
#4496 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
hej robaczki ?
![]() dzikekuje za kcikuki ![]() wlasnie wrociłam od lekarza na 70% bedzie LIVIA ![]() ![]() a do tego robila takie fikołajki ze ciezko ja było zmierzyć ![]() dobranoc
#4498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co on na to? Cytat:
![]() podoba mi sie Twoja cora! Nie poddaje sie i szuka alternatywnych rozwiazan dla swoich potrzeb ![]() ![]() ![]() a ja wlasnie nie mam pojecia, jak ubierac dziewczynke ![]() ![]() nie cierpie kokardek ani tych wszystkich slodkich rozowych wstawek, wiec jak juz bedzie dziewuszka, to bidna bedzie chodzila na chlopczyce, chyba ze stary sie nad nia zlituje i cos tam przemyci słitaśnego rozowego ![]() o masz...przez mecz polska-niemcy zapomnialam o tym tasiemcu ![]() co tam sie teraz dzieje ? ![]() myszeczka, witamy ![]() Agawooo, gratulacje z udanej wizyty ![]() Troche szkoda, ze nie chcesz zdradzic, co tam sie miedzy nozkami kryje. No, ale poczekamy ![]() Zrobilam dzisiaj eksperyment z muzyka bobasa. Wczoraj mniej wiecej o tej porze jej sluchalam, a jak wylaczylam, to Niespodzianka zaczela mnie "pykac". Kiedy puscilam ponownie, uspokoilo sie pykanie no i pomyslalam, ze sprawdze, jak bedzie dzisiaj. Kiedy znowu zeczela pykac, wlaczylam muzyczke i przestala. Ciekawe, czy naprawde jej sie podoba, czy to ja sobie cos ubzduralam ![]()
![]() |
#4499 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki nie mam kiedy was nadrobić i kiedy pisać, w pracy nie mam możliwosci , a w domu albo tak sie źle czuje, ze musze się położyc popoludniami albo ciagle cos do roboty:/ małe przemeblowanie w pokoju mam
![]() agatek -zapisalam sie do szkoly rodzenia, zajecia dla mnie ruszaja 30 listopada i koszt 350 zł
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
Uwierz mi, ze bardzo długo jeszcze przed ciążą, gdy mój organizm zawsze miał z tym problem.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.