|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Gratuluje dla DOMKA z okazji 5 miesiecy
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Igor dopiero usnal!!!!!!! I ja ide spac bom zmeczona moj maz jak tylko maluszek zacznie plakac leci do mnei i go oddaje i pyta co mu jest co mu jest massakra....... pytam a co by zrobil jakby mnie nie bylo i by plakal? "dalbym jesc" zasrzelic sie tylko .............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
którzy mają właśnie je po to aby uprawiać swoje warzywa itd. A mój tatinek taką ma ![]() Jest daleko od ulicy, bardzo daleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
nie mam czasu coś na Wizaz wejść, tż w domu i Filip w związku z tym nie ma drzemki w dzień więc nawet kompa nie włączam. Do tego wykorzustuję go i zostawiam z dzieciakami i latam na zakupy i pozałatwiać różne sprawy. Ale jutro jedzie na jakieś spotkania więc moze będzie mnei więcej ![]() U nas wczorajsza noc też z pobudkami co 2h ![]() ![]() nie wiem co mam napisać, jakoś ciężko się wbić jak się wejdzie na koniec dnia
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-12 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
JAKI TU SPOKÓJ NAN NA NA NAAAA !
DZISIAJ NIE MA PRĄDU, GASZE ŚWIATŁO ![]() nie bijcie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zanetka ja na twoim miejscu nie czekałabym ze szczepieniem jak mała bedzie w żłobku, tylko zaszczepiłabym wcześniej, dla spokojnego sumienia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
się nacytowałam i ![]() może tak więc w skrócie: Zapałeczko bardzo mi Ciebie szkoda że takie rzecy przechodziłaś ze swoim Tztem, mam nadzieje że teraz się poukłada. Tylko alkoholu mu nie dawać ![]() Żanetko u mnie na pewno bedzie dobry sernik i coś bakaliowego chyba keks na mące pełnoziarnistej (myślamam też o Twoim toffi ale sie bje że bedzie za dobre)a Ty co pieczesz na święta? a tematy juz wysyłamy? Natka Brawa dla Domka ![]() BrumeczkuTy pracusiu podziwiam Cie że wszystko ogarniasz u nas crazy day ![]() noc też była crazy Jaś obudził sie o 5 i ni huhu nie chciał spać za to w dzien pięknie śpi muszę mu poprzestawiać te [pory tylko jak ![]() moje dolegliwości żołądkowe mineły ale za to w nocy dziwnie sie czułam jak przewijałam Jasia to zaczeło mi się kręcić w głowie i traciłam czucie w nogach, na szcescie Tzt był koło mnie i usadził mnie na kanapie kazał schylić głowę i powolutku przeszło, ale chyba badania trzeba zrobić ![]() a dziś pojechałam do pracy dopilnować pewnych rzeczy(tj upominków światecznych dla kontahentów) a tam nic nie zrobione ![]() ![]()
#4478 |
Zadomowienie
|
czesc
Dawid dzis skonczyl 4 miesiace ![]() walczymy z ciemieniucha ![]() uciekam spac, zmeczona jestem ![]()
#4479 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4480 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() ![]() Mój syn został mistrzem świata w chlapaniu wodą w wannie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze nie kupiłam, ale już wiem którą chcę ![]() Cytat:
![]() To za mnie możesz potrzymać. Tak ogólnie, żeby jakoś w życiu się układało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też od urodzenia Tymka piorę i płuczę w Loveli ale nigdy nic mu nie było... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Czytam, że sporo dzieci odmawia dziś jedzenia. Tymek też nie ma apetytu. Dziwne...Szkoda że ja mam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My za prevenar13 płaciliśmy równo 300 zł. Ponieważ zaczęliśmy szczepić już teraz to będą w sumie 3 dawki, ale jest tak jak dziewczyny piszą, że u starszych dzieci mniej dawek się podaje. Z tym że dla mnie było ważne to, że najniebezpieczniejsze sa te bakterie właśnie dla dzieci malutkich, im starsze tym mniejsze zagrożenie życia. Cytat:
![]() Dla dziecia giga brawa za szczepienie i ładną wagę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stópki to faktycznie musi być super rzecz, bo choć Tymcio sam ich jeszcze nie potrafi do buzi brać, to KOCHA kiedy ja mu je wkładam. Zaśmiewa się przy tym tak, że aż tchu mu brakuje ![]() Cytat:
![]() 2. Ufff, dobrze że to nie taka trzydniówka jelitowa ![]() ![]() 3. Teliczku, a czym Ty się zajmujesz, jak kto pracujesz? Już tyle razy miała chęć spytać i nie miałam śmiałości ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Dla Domka i Majeczki z okazji 5 mca
![]() Dla Dawidkaz okazji 4 mca ![]() Crazy Ida dziękujemy i ślemy z Krystkiem buziaki i ![]() Sweet witam w klubie (@) ![]() ![]() AgaGuernsey może podkładaj coś Antkowi żeby lezał na boczku ![]() ![]() ![]() Dzis wysiliłam mózgownice i nauczyłam sie na pamięć rymowanki z linku który podała Kajool bo Brumkowe mi gdzies wcięlo ![]() ![]() Acha i chyba mój synek wypił mleko za wszystkie wątkowe dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domcio też lubi jak wkładam sobie jego stópki do buzi, albo kiedy zakrywam nimi swoje oczy i robię "kuku" ![]() A ja jego stópeczki kochan nad życie, zresztą jak każdą częśc tego małego ciałka, mogłabym zjeść ![]() Mąż zawsze krzyczy, żeby dała spokój temu biednemu dziecku, ale ja się powstrzymać nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dziękujemy z Domkiem ![]() Tytuły proszę do mnie wysyłać, Zanetka-dobra kobiecina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
ale ze mnie
![]() właśnie robilam przelewy i zamiast przelać na swoje konto przelałam na konto... byłego paracownika ![]() dzwoniłam do banku i niestety nie mogą cofnąć ale będą interweniować jutro ależ jestem wściekła ![]() trzymajcie kciuki żeby się naprawiło Brumeczku już kiedyś pisałam razem z tatą i bratem prowadzę firmę moją działką jest sprzedaż rusztowań i szalunków ot kobieca praca ![]() a budowa to nasza nowa hala z biurem ale przez wiele lat prowadziliśmy firmę w kontenerach i chodziliśmy w kaloszach ![]() dziś już mamy ładne biuro
![]() |
#4486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A z przelewem życze powodzenia ![]()
![]() |
#4487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Kolina Dawidka też ucałuj z okazji 4 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Nadrobilam dzien, przyszłam sie przywitać i Zmykam do łóżka. Wsadzilam Wiki do spiworka, narazie śpi, ale lapkami macha ![]() Pa pa babolki i na dobranoc dzisiejsze zdjecie mojej corci. Dawno jej nie Pokazywalam |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brumek nie zacytowało mi Ciebie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
Kolinko dla Dawidka tez brawa za 4 miesiące
![]() Kurde nie zasne przez ten przelew ![]()
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie dotrzymam Ci tu towarzystwa ![]() A tak serio, to czy jest zagrożenie, że facet nie odda tych pieniędzy, jak się mu powie, co się stało?
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
uwaga dzisiaj pierwszy raz od wielu dni Zuzek o tej porze spi-w szoku jestem.
Musze Wam powiedziec, ze kobiety to jednak przekorne sa. Jak Zuziak nie spi po 24.00, to ja marze o spaniu, dzisiaj o tej porze spi a mi sie nie chce ![]()
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale teraz ciiii żeby Zuziaka nie obudzić ![]()
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry. PSTRYK zapalam
![]() My nie spimy. Przed chwila było pierwsze karmienie tej nocy ![]() ![]() Lece dalej do wyrka bo to pora spania jeszcze. Do pozniej ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
My też już nie śpimy, był masaż policzka, było karmienie, była kupa
![]() Teraz siedzi w bujaczku, a ja czekam aż zechne jeszcze chwile dospać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A głupia matka zamiast spać to do północy czytała książkę (Stronczek ![]() No to dzień dobry. Powtórzę jeszcze raz jakby ktoś nie przeczytał ![]() Dominiś przespał całą noc bez wstawania na jedzenie ![]() Kolina, Natka spóźnione całuski dla dzieciaczków na miesięcznice ![]() Crazy i Vaniliova a dziś buziaki dla Waszych maluchów ![]() ![]() Idę po kawę
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hello! My już a nogach. Igor zrzygał mi całe lekarstwo, aż mu nosem poszło. Ehh. Za chwilę robię podchody numer dwa. Teraz siedzi w chodziku ( nie lubię go tam wsadzać, w zasadzie nie wsadzam, dostał od chrzestnej, góra 5 min. ale mam czas chociaż się wysrać. Ale on i tak zaraz się nudzi np teraz, chociaż jest tam dopiero 3 min. ) coś miałam pisać. aaa, dzisiaj mi M. będzie prostował kudły, bo z fryzjerką to chyba nigdy się nie spotkam. Już widzę jak jęczy przy tym i marudzi. Zgubiłam kabel od aparatu. ***wa mać. Przy tej przeprowadzce się zawieruszył chyba. Dziewczynki, ale mam humor do bani, jestem tak zmęczona, że hej. Mały smarka dalej, kaszel w nocy był. łeb mi nawala. nie nadrabiałam, ale miałam pytać patik Sarka wyzdrowiała już prawda? Ile to trwało?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-13 o 06:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dobrze że ja mam od mamy, ew. od teściowej ![]() Cytat:
![]() Czy już nie? ![]() ![]() ![]() ![]() będzie dobrze. Wpisywałaś dane odbiorcy? Na pewno ni wpisałaś danych tamtego faceta? Bank w zasadzie nie powinien puścić przelewu jeśli nie ma poprawnie danych właściciela rachunku. A ja znów zbieram się na uczelnię ...kolejny zabiegany tydzień... Moje dziecko robi ostatnio coś pięknego - zbudził się dzisiaj, więc wzięłam go z łóżeczka, a on złapał mnie za uszy ( ![]() ![]() A nie było to przypadkowe bo ostatnio tak mnie wita jak wracam do domu ![]() Dobra, zmykam! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.