|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Marchewka działa cuda!
Nie było koop po pachy ![]() ![]() wiem, że marchewka zatwardza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Z jednej skrajności w drugą!
![]() ![]() Przechwaliłam, właśnie wstała.. oczywiście.. JĘCZY.. no bo co innego? Ona ostatnio nie potrafi nic innego.. kiedyś gadała(piękne czasy) śmiała się, a teraz umie tylko jęczeć i brzęczeć.. a opanowała to do takiej perfekcji, że nawet buzi przy tym nie otwiera. i kto tu jest debeściak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
Jacieeee Ja myślę, że Domek ma taki okres bliskości.Moja nie raz też tak, ma że jak tylko odłożę to stękanie.Wtedy trzymam ją na rękach żeby zasnęła i dopiero kiedy ma mocny sen jest wiotka odkładam powolutku.
Cookie moja wstaje oc 2h w nocy ![]() ![]() Patik cieszę się że Sarcia już zdrowa ! Kwarantanna zniesiona ![]() ILE KOSZTUJĄ PNEUMO pierwsza dawka w 6 miesiącu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fluidy odblokowawcze wysłane !!!! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem ile tan szpas kosztuje. ![]() I co zjadł już coś łobuz? Pewnie w nocy będzie się budził najedzenie, bo mu się przypomni, że w dzień nie jadł ![]() A Ja jestem podjarana koopa marchewkową ![]() Jezu jak się cieszę, ze nie wyszła po za tereny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje zjadają teraz tzn ostatnio gołąbka młodego i lubią ![]() Kupiłam brokuła nawet i może jutro im zrobię. A tak wogóle to cześc nawet nie zauważyłyście,że nas nie ma, nie ładnie ![]() Odziwiedziliśmy Łódź Kardiologa-kontrola za pół roku i audiologa i uszy sa ok i dostały certyfikat... ![]() My z mężem padnięci,on od 5.30 na nogach a ja od 5.45... AAAAAAAAAAAA spać, dzieci zmęczone i wcale im się nie dziwie, byliśmy 10 godz poza domem...
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Można chyba wcześniej podać pneumo. Kosztują coś kolo 300 zł/dawka. U nas szczepią po 6 miesiącu, bo dofinansowanie jest
![]() Idem kompać młodą. Odreagowałam troche w biedronie, a rodziciel został z potomkinią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja słyszalam ,że jedna dawka kosztuje ok 300zł a co do terminów podania to już nie kumam jak to jest, wiele znajomych mam mówi, że im później tym mniej dawek się podaje i jedna mama 1 dawkę podała jak dziecko skończyło 2 latka ![]() mały nie je dalej , przed snem zjadł całe 35 ml ![]() gratulacje za koopę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Mi tez lekarka mówiła, że teraz są 3 dawki po ok 300 zł, ale mogę też na to szczepić dziecko w wieku 2 lat i jest tylko jedna dawka
![]() Dziubek było nakarmić go przez sen |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dopiero po kilku dnach przywykl! jak twoje dziecie sie nie zmieni i nie bedzie chcialo jesc idz do pediatry i powiedz ze nie chce tego mleka niech cos mysli! ![]() tak cztyam nas czytam i dochodze do wniosku ze nasze dzieci w wiekszosci sa w jednym i tym samym okresie MARUDZENIA JECZENIA PLACZU I FOCHOW ![]() a ja dostałąm @ niby juz 3 od porodu ale tym razem booooooooooooli okrutnie a mowili ze jak urodze to nie bedzie bolalo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas też na nóżkach nic, tylko ręce i brzuszek Ad. warzyw to ciekawostka - na moim wydziale robili analizy, marchewka zwykła i "eko" z marketu miała dokładnie tyle samo zanieczyszczeń.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Zanetaa u nas ostatnio dwa razy pod rząd kopa wyszła poza teren.
A dziwiłam się jak to Emi robi.. Nie wiem ile kosztuje dawka po 6mcu. My szczepiliśmy teraz, 3 dawki już dostała, jeszcze jedna przypominająca jak skończy rok. My mieliśmy za darmo, ale wiem że kosztują w granicach 280-320 w zależności od apteki. Im starsze dziecko tym mniej dawek. Dziubek a Ty szczepisz na pneumo, kiedyś pisałaś że planujesz? ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ania nom własnie miałam pisać kiedyś ktoś z moich znajomych robił badania na jabłkach eko i nie eko do mgr.Ten sam wynik co przy marchewce ![]() Ogólnie jest dużo azotanów z warzyw korzeniowych, nawet na wsi i nie pryskane.
#4456 | ||
Zadomowienie
|
marinko - moje dziecko siedzialo jak zaczarowane jajk mu to pusciłam
![]() zanetko - pneumo 300zl jedna dawka a sa trzy albo jedna w wieku 2 lat! my distalismy sie do darmowego programu ale Igus byl poszpitalu i musialismy odpuscic pozatym zasiegalam porad kilku lekarzy ze szpitala dzieciecego w Lublinie i z Centrum zdrowia dziecka w Wawie i stwierdzili ze jesli dziecko nie uczeszcza do zlobka to lepiej zaczzekac i zaszczepic w wieku 2 lat bo pnemuo+obowiazkowe szczepienia moa zabardzo obciazyc malutki organizm. lepiej zaszczepiec w wieku przedszkolnym gdzie dziecko ma stycznosc z innymi dziecmi. No ale wiem ze ty planujesz zlobek wiec wyoadaloby chyba juz ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Raczkowanie
|
Hej!!!
U nas pneumo kosztują 280zł. I ja gdzieś czytałam, że im później się podaje tym mniej dawek jest. jak w 6tyg to są 4 dawki, jak w 6czy7mcu to 3 dawki, roczek to 1 dawka i na 2latka 1 dawka. A co do strajków głodowych to u nas tez się czasem zdarzaja, może nie takie drastyczne ale np, że Dominik nie je przez 6h w dzień, po prostu nie jest głodny i już. czasem też zamiast 160 wypija 130 lub mniej no ale to nie jest jeszcze tragedia. A my jesteśmy po szczepieniu 5w1+pneumo 3 dawka. jak na razie wszystko ok. I tak po krótce o wizycie: Waga 6910 wzrost niestety mierzony od główki do pupci 51cm, wiec muszę jutro sama dla siebie Dominika zmierzyć.. Lekka anemia jeszcze jest, bo dalej blady i mamy przez następne 2mce podawać żelazo Actiferol, lekkie szmery na serduszku są dalej, ale to wg Pani dr od anemii i będziemy dalej obserwować. Dr była bardzo zachwycona jaki Dominik ruchliwy, ciągle wymachuje nóżkami i raczkami. powiedziała tez, że ładnie już trzyma wysoko główkę na brzuszku. Pochwaliła mnie, że zaczęłam już urozmaicać dietę. Mamy teraz zacząć dodawać mięsko i gluten w postaci kaszy mannej pół łyżeczki na dobę lub specjalnych biszkopcików, a w 6mc-u pół żółtka na dobę. Co do oczek to powiedziała, że jak tak bardzo nie ropieje tylko częściej staje łza w oku to mamy dalej przemywać i masować. I tu dziwne, bo myślałam, że nas wyśle do okulisty. Dr powiedziała, że często te kanaliki się zapychają, ale zazwyczaj masaże pomagają w udrożnieniu, i ten zabieg to już ostateczność. Na szczepieniu Dominik był bardzo dzielny, zapłakał tylko przez chwilę ![]() Do endokrynologa dziecięcego nie dostałam sie jeszcze bo to koniec roku, ale jutro ide do mojego endo to skonsultuje wyniki tsh Dominika. Po sczepieniu pojechaliśmy sobie na zakupy ciuszkowe, Mąż kupił sobie spodnie a mi tuniczkę i rajstopki 2pary, druga tuniczkę kupiłam jako prezent na święta od mojej mamy ![]() Ah no i stało się, nie jestem już blondynką ![]()
#4458 |
Zadomowienie
|
Igor dostal na mikolaja tego misia http://allegro.pl/kubus-puchatek-fis...982924415.html i usypia przy nim bez smoka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale planuję właśnie pneumo mu zafundować, za to zrezygnowałam z rota. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Witam!
U mnie kiepski poniedziałek. Rano w drodze do pracy samochód zaczął mi dymić spod maski, później żyłam tylko wizytą u mechanika i z wrażenia na stacji zatankowałam 98 zamiast 95 (dobrze, że nie ON, to by dopiero było...), a na koniec jeszcze okazało się, że w pobliskiej drogerii nie ma mojej bazy ArtDeco - wczoraj sprzedali ostatnią - musiałabym jechać na drugi koniec miasta żeby ją dostać. Liczę, że jutro będzie lepszy dzień. To nic, że 13, w końcu 13 urodziła się moja Kropka. Jutro kończymy 5 miesiecy ![]() ![]() Zapałeczko - tyle dziewczyny już tu napisały.... bardzo współczuję Ci kłopotów małżeńskich. Życzę Ci, abyś znalazła najlepszą dla waszej trójki drogę. Strajk głodowy - przeżywam to co jakiś czas. Zazwyczaj trwa to jeden dzień, ale ostatnio wyjątkowo męczyłyśmy się aż dwa. Tyle, że w u nas przynajmniej picie wchodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale Szymon dal mi w kosc. Marudny jak nie wiem co.
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.***nie ucze się. Idę spać.Pa
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() DOMEK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 5 MIESIĘCY!!! ![]() ![]() Zapaleczka oby to co mówił było prawdą... Alkoholik zawsze będzie alkoholikiem ![]() CrazyMachine ![]() ![]() Brumek, Jacieee ![]() Zanetko dziękuję ![]() Ahh te strajkujące dzieciaczki ![]() ![]() Teraz od tygodnia wpycha swoje stopy do buzi ![]() ![]() Idę wkońcu do klubu, bo mam zaległości! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Wtajemniczenie
|
Moje Dziecię śpi po męczącym dniu, a tatuś śpi przed męczącą nocą (do pracy idzie
![]() A ja siedzę i się mobilizuję, żeby iść pod prysznic ![]()
#4465 |
Zakorzenienie
|
Kajool, Brumek, Agadus pieniążki doszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
Kajool miałam pytać w klubie, ale skoro już tu jesteśmy obie, widziałam zdjęcia Twojego Małego w krzesełku, czy on już siedzi? Czy może krzesełko się rozkłada do pozycji pół leżącej - bo ciężko to ocenić na zdjęciu?
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Natko dziękuję. ![]() ![]() ![]() ![]() To musi być fantastyczny widok z tymi stopami w buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to ma inny smak wiec moze cos mu nei podeszlo albo mysli ze to nei jedzenie bo inaczej smakuje.... ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() brawa dla Domka a moje dziecko nie spi tylko sie bawi bawi i bawi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-12 o 19:53 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet idzie mi to na rękę, choć cena 300zł mnie przeraża + 400zł żłobek i mogę spać na grosikach a nie na milionach ![]() Pewnie ma taki dzień, nie martw się ![]() Jutro wstanie i będzie się domagał i domagał ![]() Noo koopa dzisiaj rewelacja ![]() Cytat:
zatyka buzie i koniec. Ja nie mogę szczepić w wieku 2 lat,bo mała idzie do żlobka. Cytat:
To że pisze, że jest eko to nie znaczy eko jest - niestety takie czasy. Ja tam tylko ufam warzywom i owocom z tatusiowej działki ![]() na wiosnę z mężem zafundujemy sobie ogródkowe owoce i warzywa. O tych karmach to słyszałam ![]() Cytat:
Pa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie ha jest smaczny ale mały ma inne gusta niż mama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.