|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Adaśko z psiakiem
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ale mnie dopiero babka na ebay wkurzyła ![]() ![]()
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzien dybry.
Pojadę prywatą tylko o sobie. Oho burza idzieeee łaaaa grzmi ![]() Spiekłam plecy. Dziwnie sie opalam, zawsze na brązowo a w tym roku robią mi się placki czerwone? ![]() ![]() Napisałam pracę mgr, dzisiaj wysyłam całość do promotorki niech to sprawdza, jak nadal strzeli olewkę to idę gdzieś na skargę, jak się nie obronię to z jej winy. Byliśmy z Sarą na usg nerek, nie ma już śladu po poszerzonej miedniczce, ładnie się wchłonęło. ![]() Z teściową relacje lepsze ![]() I ogólnie na plus.. Mam i ja "MEI TAJA" , dzisiaj pierwszy raz nosiłam jak się ochłodziło. Może się uda dodać fotkę, robiona na tarasie samowyzwalaczem, jakby co ![]() d.upa nie chce dodac zdjecia
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Wtajemniczenie
|
Tak, ale pomimo tego chce Ł 10 i, że jak dzisiaj nie przeleję pieniędzy to ubranka wystawia ponownie na aukcje, a mi negatywne komentarze. Napisała, że w aukcji nie było info, że kupując na kilku aukcjach koszt przesyłki jest jeden. Ewidentnie chce zarobić na przesyłce. W dodatku to polka, bo po polsku mi odpisała.
#4475 |
Raczkowanie
|
Majówka i próby wstawania
![]()
#4476 | ||
Zadomowienie
|
oj nie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to ma ktoś ten przepis na granolę???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damie się lepiej śpi jak ją pulmexem posmaruje, do tego jeszcze daję kropelki eukaliptusowe na pieluchę morką i wieszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Agni
Granola migdałowa. Granola świetnie się komponuje z jogurtem i świeżymi owocami, albo z mlekiem, można ją jeść też bez niczego jako słodka przekąskę. Składniki: * 250 gr płatków owsianych lub orkiszowych * 125 gr migdałów całych * 60 gr pestek słonecznika * 60 gr ziaren jasnego sezamu * pół łyżeczki imbiru * 1 łyżeczka cynamonu * 2 łyżki oleju (słonecznikowego lub archaidowego) * 2 łyżki miodu płynnego * 4 łyżki syropu z agawy/golden syrupu (ewentualnie miodu) * 2 łyżki ksylitolu/cukru brzozowego lub kilka kropel słodzika opcjonalnie po upieczeniu można dodać bakalie np. żurawinę lub suszoną morelę, Nigella proponuje rodzynki Sposób przygotowania * piekarnik nagrzać do 160 st. C, blachę do pieczenia wyłożyć arkuszem papieru do pieczenia * wymieszać wszystkie składniki, oprócz opcjonalnych bakalii i wysypać na blachę * piec 35 minut mieszając kilkukrotnie w trakcie pieczenia. * przechowywać w suchym, zamykanym pojemniku ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- I druga: granola kokosowo waniliowa 2 szklanki płatków owsianych półszklanki orzechów pół szklanki płatków kokosowych po 3 łyżki sezazamu, pestek dynii, słonecznika i chyba siemie lniane miod lub golden syrup 120 ml 2 łyżki cukru(dałam brzoszowy) pół szkalnki soku jabłkowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli troche cynamonu |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
Bóg ci zapłać Lilli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wow Dominik ma taką dojrzałą urodę, jakby był starszym chłopcem- super ![]() Cytat:
![]() Oj tak, ostatnio co dzień coś nowego. No i od kilku dni pięknie mówi ma-ma!!! rozpływam się kiedy to słyszę!! Ale żeby nie było, mamy jakiś mały regres....od kilku dni Ala płacze podczas kąpieli! mam pewne podejrzenia, ale jak to teraz odkręcić??? Dostała od chrzestnej zabawkę z fp http://allegro.pl/fisher-price-wielo...294659514.html I jak jej to włączyliśmy podczas kąpieli, to po chwili milczenia wybuchła płaczem. od razu jej to zabraliśmy ale uspokoić ją było ciężko. To ma dźwięk jak maszynka elektryczna do golenia(zapomnieliśmy, że się tego dźwięku akurat bała jak tż kiedyś się golił). Czyżby teraz tą kąpiel kojarzyła z tym wielorybem? I tez od kilku dni spłukiwałam jej główkę prosto ze słuchawki prysznicowej, ale nie protestowała!! Nie wiem,ale kąpiel nie należy teraz do najprzyjemniejszych!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
a nie napisałam Wam o mojej super nocy jaką zafundował mi mój książę kocurów spał jako tako (3 pobudki) do północy a potem hard-core do 3 ryk co go odłożyłam wrzask jakby go ktoś ze skóry obdzierał
![]() już nie wyrabiam na zakrętach przez brak snu ![]() ale smęcę fujjjjj ![]() Justynko jak Zuzanka?
#4482 |
Zakorzenienie
|
Patik za prace
![]() Madzia ja używałam Pulmex i Agacie ładnie katarek przeszedł. Ev zdrówka dla taty. Jutro idziemy na wesele i Agata pierwszy raz zostaje beze mnie na noc. Boje się... |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki ma nick? zebym ja sie na nia nie naciela. a co z red book? umowilas sie w koncy z HV? Cytat:
![]() a my bylysmy z Wiktorynka dzis u HV sie wazyc. I mam prawie 10.5 kg szczescia My tez uzywalysmy Pulmex baby, fajnie rozgrzewa ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-04 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Moje Gluty już śpią wiec dziś mam więcej czasu wolnego ![]() Shira współczuję ![]() Najpierw końcówka ciązy z Filipem, potem mały Filip, zaraz znowu ciąża i jak Filip zaczął przesypiac noce to ja już z brzuchem z Lilą musiałam wstawać na sikanie itd potem okres niemowlęcy Lili... I tak naprawdę do tej pory nie śpię ciągiem bo i tak budzę się w nocy, chyba z przyzwyczajenia ![]() ![]() A może u Was to jakaś inna przyczyna, może go brzuch boli, ma na coś alergię? Cytat:
![]() brawo za napisanie pracy ![]() ![]() no i suuper że z nerkami wszystko ok ![]()
![]() |
#4485 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale jakby go bolało to by wył na rękach a on jak go podniosę to oczki zamyka i błoga cisza i nyny czyżby shira była 'lekiem na całe zło? " nie ma żadnej alergi raczej nic mu nie wyskakuje tfu tfu
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może weź go do swojego wyrka? (no chyba że tego tez już próbowałaś ![]() Ja Lilę brałam po pierwszej pobudce do nas , bo zwyczajnie nie chciało mi się sterczeć nad jej łóżkiem, w nocy moja cierpliwość wynosi -10 ![]() Odkąd przesypia całe noce to śpi w swoim łóżeczku bez żadnego problemu do rana.
![]() |
#4487 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Zosiu najlepszego Cytat:
![]() niebezpieczne to zaczeło się robić a kiedy masz wizyte u neurologa? jak przygotowania do chrzcin? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad2) ![]() ![]() ![]() ad3)telik chce fotki, telik chce fotki... a u nas zapracowany ale fajny pozytywny dzień z rana pokrążyliśmy z Johnym po sklepach w celu zdobycia ostatnich rzeczy do naszych wakacyjnych walizek ![]() tradycyjnie byliśmy na lodach(a potem dziwota ze brzuch po kolana) potem razem pojechaliśmy do pracy i tam Jasiu pomagał mi pisać fakturę ![]() (potem już babcia zabrała go na spacerek a ja skonczyłam pracę) na koniec wyszaleliśmy się w domku na zabawie w akuku aż moj skarb odleciał w kraine snu ![]()
![]() |
#4488 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale w komentarzu oczywiście napiszę o zarabianiu na przesyłce ![]() ![]() Red book jeszcze nie mam, bo jeszcze nie umówiłam się do HV. Coś nie mogę się zebrać, ale wkońcu trzeba... W przyszłym tyg. się za to biorę ![]() ![]()
![]() |
#4489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja dama znow nie spiaca, spiewa sobie w lozeczku do melodii z pozytywki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym "Ania" to dobre ![]() Pod Wrockiem byłaś i do Teliczka nie zawitałaś? Ja bym jej nie przepuściła w takiej sytuacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Super ![]() 3. ![]() Spróbuj jeszcze raz wstawić zdjęcie ![]() Hahaha, mata rules ![]() Cytat:
![]() A z kąpielą na pewno to tylko chwilowy kryzys. A próbowałaś odwracać jej uwagę inną zabawką? Taką której się nie boi? Albo np. łaskotkami, robieniem ustami bąbelków z wody czy innymi wygłupami? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A przygotowania pełną parą, ale w sumie już na finiszu ![]() ![]() ![]() A Wasz dzień milutki ![]() ![]()
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Witam!
U Nas juz po majówce ![]() 4 dni grilla i rozpusty! ![]() eveewe strasznie mi przykro...nie wiem jak ale umknęła mi gdzieś wcześniej choroba Twojego taty...strasznie ciężko jest patrzec na cierpienie bliskiej osoby-ta bezsilność. Moja mama 2 lata zmagała sie z ciężką chorobą, a my razem z nią...liczyłam sie z tym, że może nie zobaczyc Ewy a teraz jest okazem zdrowi i cudowną babcia!Wierzę,że wszytsko sie uda! ![]() brumeknawet nie wiesz jak mi Ciebie szkoda...podaj termin nastepnej wizyty to bedziemy tu Wszystkie trzymac kciuki za trafna diagnoze!To musi sie skończyć! Dominik i Adas-cudne chłopaki! Sama nie moge uwierzyć jak te dzieci nam szybko rosna! Ewa po majówce też przybrała pare kilo ![]() ![]() Skubana myśli,że już potrafi sama stać i cały czas sie puszcza ![]() I znowu zimno...i znowu kurtki...buty...czapki... a zaczęłam sie przyzwyczajać, że wychodzimy z domu bez zbedych ceregieli ![]() My też robimy baran, baran buc więcej nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- patik87 za skończona prace ![]() shira83 you are not alone!!!!!!!!Dla mnie przespana noc to taka z 3 pobudkami ![]() Był moment, że budziła sie tylko raz, ze dwie noce przespane całkowicie i teraz znowu 3 pobudki i od 5 rano śpiew ![]() No ale tak jak pisałam pierwsze 3 miesiace nie spałyśmy wogóle wiec teraz jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj znajoma była w Ikea bo ją poprosiłam o tę matę piknikową i wyobraźcie sobie, że jej nie było!
Kobieta w sklepie powiedziała, że były ale ze... 3 lata temu ![]() Na Allegro są po 80zł. Nie wiecie ile by kosztowała przesyłka takiej maty? Kupiłaby mi któraś? ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- isiaok u as noce takie same jak u Was. Radek też się trawy boi ![]() Jak z góry chcemy go położyć na trawie to ręce i nogi rozkłada jakby samolot robił ![]() Zosiaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
a one nie były w Lidlu? Bo w Ikei rzeczywiście nie widziałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Wtajemniczenie
|
Lili ale one z Lidla sa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o ta mate w czerwona krate, co brumek na % od sprzedazy
![]() To ona z Lidla i nie jest piankowa... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
a ja zaraz bede miala 3-tysiecznego posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.