W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 16:38   #4471
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Adaśko z psiakiem

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Ale mnie dopiero babka na ebay wkurzyła Wylicytowałam na jej aukcjach kilka ubranek dla Szymona ( 4 ) za Ł 0,99 i za wysyłkę każdego z nich chce Ł 2,5, czyli łącznie Ł 10 No nic przelałam jej te Ł 14.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:31   #4472
patik87
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzien dybry.
Pojadę prywatą tylko o sobie.

Oho burza idzieeee łaaaa grzmi

Spiekłam plecy. Dziwnie sie opalam, zawsze na brązowo a w tym roku robią mi się placki czerwone? mimo użycia filtra? a tak wogóle to opalona tam gdzie odkryta, w stroju kapielowym nie będzie to estetycznie wyglądać.

Napisałam pracę mgr, dzisiaj wysyłam całość do promotorki niech to sprawdza, jak nadal strzeli olewkę to idę gdzieś na skargę, jak się nie obronię to z jej winy.

Byliśmy z Sarą na usg nerek, nie ma już śladu po poszerzonej miedniczce, ładnie się wchłonęło.

Z teściową relacje lepsze

I ogólnie na plus..

Mam i ja "MEI TAJA" , dzisiaj pierwszy raz nosiłam jak się ochłodziło.
Może się uda dodać fotkę, robiona na tarasie samowyzwalaczem, jakby co

d.upa nie chce dodac zdjecia
Stary 2012-05-04, 17:34   #4473
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Adaśko z psiakiem

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Ale mnie dopiero babka na ebay wkurzyła Wylicytowałam na jej aukcjach kilka ubranek dla Szymona ( 4 ) za Ł 0,99 i za wysyłkę każdego z nich chce Ł 2,5, czyli łącznie Ł 10 No nic przelałam jej te Ł 14.
a pisalas do niej by Ci jedna paczke zrobila?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 17:45   #4474
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a pisalas do niej by Ci jedna paczke zrobila?
Tak, ale pomimo tego chce Ł 10 i, że jak dzisiaj nie przeleję pieniędzy to ubranka wystawia ponownie na aukcje, a mi negatywne komentarze. Napisała, że w aukcji nie było info, że kupując na kilku aukcjach koszt przesyłki jest jeden. Ewidentnie chce zarobić na przesyłce. W dodatku to polka, bo po polsku mi odpisała.

Stary 2012-05-04, 17:59   #4475
madzia1k1
Raczkowanie

Majówka i próby wstawania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5035605.jpg (244,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5035608.jpg (202,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5035658.jpg (228,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkkk.jpg (133,6 KB, 35 załadowań)

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:19   #4476
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Agni mieszkasz gdzieś blisko
Putney
London SW16 3SW ?
oj nie. ale jak coś trzeba to mogę podskoczyć tam
Cytat:
Tak, ale pomimo tego chce Ł 10 i, że jak dzisiaj nie przeleję pieniędzy to ubranka wystawia ponownie na aukcje, a mi negatywne komentarze. Napisała, że w aukcji nie było info, że kupując na kilku aukcjach koszt przesyłki jest jeden. Ewidentnie chce zarobić na przesyłce. W dodatku to polka, bo po polsku mi odpisała.
Polak Polakowi wilkiem...
Cytat:
Adaśko z psiakiem

no to z pewnością bo ubranko można zapakowac do koperty bąbelkowej i wysłać za 1 funta pewnie. co to za kobieta????:p ala:

to ma ktoś ten przepis na granolę????
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:22   #4477
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

No właśnie też nie chce ciągnąć Dominika znowu do dzieci chorych i też zielone gile pojawiły się właśnie po nasivinie Przeczekam weekend, kupiłam pulmex baby i bedę na noc smarowała. Wiem, że stosowałyście tą maść, przypomnijcie opinie o niej. czytałam, na necie, że jest super.

Ja polecam.
Damie się lepiej śpi jak ją pulmexem posmaruje,
do tego jeszcze daję kropelki eukaliptusowe na pieluchę morką i wieszam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:27   #4478
Lili 83
Zakorzenienie

Agni

Granola migdałowa.

Granola świetnie się komponuje z jogurtem i świeżymi owocami, albo z mlekiem, można ją jeść też bez niczego jako słodka przekąskę.

Składniki:

* 250 gr płatków owsianych lub orkiszowych
* 125 gr migdałów całych
* 60 gr pestek słonecznika
* 60 gr ziaren jasnego sezamu
* pół łyżeczki imbiru
* 1 łyżeczka cynamonu
* 2 łyżki oleju (słonecznikowego lub archaidowego)
* 2 łyżki miodu płynnego
* 4 łyżki syropu z agawy/golden syrupu (ewentualnie miodu)
* 2 łyżki ksylitolu/cukru brzozowego lub kilka kropel słodzika

opcjonalnie po upieczeniu można dodać bakalie np. żurawinę lub suszoną morelę, Nigella proponuje rodzynki

Sposób przygotowania

* piekarnik nagrzać do 160 st. C, blachę do pieczenia wyłożyć arkuszem papieru do pieczenia
* wymieszać wszystkie składniki, oprócz opcjonalnych bakalii i wysypać na blachę
* piec 35 minut mieszając kilkukrotnie w trakcie pieczenia.
* przechowywać w suchym, zamykanym pojemniku

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

I druga:

granola kokosowo waniliowa

2 szklanki płatków owsianych
półszklanki orzechów
pół szklanki płatków kokosowych
po 3 łyżki sezazamu, pestek dynii, słonecznika i chyba siemie lniane
miod lub golden syrup 120 ml
2 łyżki cukru(dałam brzoszowy)
pół szkalnki soku jabłkowego
2 łyżeczki ekstraktu z wanilli
troche cynamonu
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:36   #4479
agni82
Zadomowienie

Bóg ci zapłać Lilli
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:43   #4480
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Napisałam pracę mgr, dzisiaj wysyłam całość do promotorki niech to sprawdza, jak nadal strzeli olewkę to idę gdzieś na skargę, jak się nie obronię to z jej winy.

Byliśmy z Sarą na usg nerek, nie ma już śladu po poszerzonej miedniczce, ładnie się wchłonęło.

I ogólnie na plus..
za napisanie pracy i pozytywne wieści z usg no i za relacje z teściową! Nie jest zdziwiona, że jakaś zmiana na froncie nastąpiła?

Cytat:
Wow Dominik ma taką dojrzałą urodę, jakby był starszym chłopcem- super

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Moja jest na MM i nie zawsze codziennie ma kupkę.
Może podaj jabłko dla rozluźnienia stolca,
jeżeli myślisz że to zatwardzenie.
Już problem zażegnany. Po prostu od dłuższego czasu w ciągu dnia były co najmniej 2-3 kupki, więc zgłupiałam o co chodzi,że wczoraj nic nie bło. Ale dzisiaj już nadrobiła Myślę,że to efekt zmiany mleka,ale ogólnie jej służy, więc nic nie będę kombinować.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ależ ona Ci się rozszalała rozwojowo! Pędzi jak burza
Oj tak, ostatnio co dzień coś nowego. No i od kilku dni pięknie mówi ma-ma!!! rozpływam się kiedy to słyszę!!
Ale żeby nie było, mamy jakiś mały regres....od kilku dni Ala płacze podczas kąpieli! mam pewne podejrzenia, ale jak to teraz odkręcić???
Dostała od chrzestnej zabawkę z fp http://allegro.pl/fisher-price-wielo...294659514.html
I jak jej to włączyliśmy podczas kąpieli, to po chwili milczenia wybuchła płaczem. od razu jej to zabraliśmy ale uspokoić ją było ciężko. To ma dźwięk jak maszynka elektryczna do golenia(zapomnieliśmy, że się tego dźwięku akurat bała jak tż kiedyś się golił). Czyżby teraz tą kąpiel kojarzyła z tym wielorybem? I tez od kilku dni spłukiwałam jej główkę prosto ze słuchawki prysznicowej, ale nie protestowała!! Nie wiem,ale kąpiel nie należy teraz do najprzyjemniejszych!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:10   #4481
Shira_83
Zadomowienie

a nie napisałam Wam o mojej super nocy jaką zafundował mi mój książę kocurów spał jako tako (3 pobudki) do północy a potem hard-core do 3 ryk co go odłożyłam wrzask jakby go ktoś ze skóry obdzierał WHY WHY WHY MEEEEEE?????????? to już trwa prawie 10,5 msc ani jedna noc nie przespana i ja nie wiem czemu tak jest drzemki ma dwie po 45 minut ostatnia koło 14 to nie jest chyba za dużo??

już nie wyrabiam na zakrętach przez brak snu

ale smęcę fujjjjj

Justynko
jak Zuzanka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 19:28   #4482
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik za prace

Madzia ja używałam Pulmex i Agacie ładnie katarek przeszedł.

Ev zdrówka dla taty.

Jutro idziemy na wesele i Agata pierwszy raz zostaje beze mnie na noc. Boje się...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:28   #4483
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Trzeba bylo ja olac i anulowac zakupy, odwdzieczyc sie moglas rowniez negatywem. Jak bedziesz wystawiac komentarz to napisz w nim ze zarabia na przesylce i wystaw neutralny.
a jaki ma nick? zebym ja sie na nia nie naciela.

a co z red book? umowilas sie w koncy z HV?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a nie napisałam Wam o mojej super nocy jaką zafundował mi mój książę kocurów spał jako tako (3 pobudki) do północy a potem hard-core do 3 ryk co go odłożyłam wrzask jakby go ktoś ze skóry obdzierał WHY WHY WHY MEEEEEE?????????? to już trwa prawie 10,5 msc ani jedna noc nie przespana i ja nie wiem czemu tak jest drzemki ma dwie po 45 minut ostatnia koło 14 to nie jest chyba za dużo??

już nie wyrabiam na zakrętach przez brak snu

ale smęcę fujjjjj
[B]
oj biedna Shira, polej mu troche wody zycia moze pomoze, jako Shira powinnas miec troche w zapasie

a my bylysmy z Wiktorynka dzis u HV sie wazyc. I mam prawie 10.5 kg szczescia

My tez uzywalysmy Pulmex baby, fajnie rozgrzewa

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-05-04 o 19:29
Stary 2012-05-04, 19:34   #4484
youyou
Zakorzenienie

Moje Gluty już śpią wiec dziś mam więcej czasu wolnego

Shira współczuję dla pocieszenia napiszę Ci że ja tak naprawdę nie przespałam nocy od grubo ponad 2 lat..
Najpierw końcówka ciązy z Filipem, potem mały Filip, zaraz znowu ciąża i jak Filip zaczął przesypiac noce to ja już z brzuchem z Lilą musiałam wstawać na sikanie itd potem okres niemowlęcy Lili...

I tak naprawdę do tej pory nie śpię ciągiem bo i tak budzę się w nocy, chyba z przyzwyczajenia zaglądam do niej i sprawdzam czy oddycha...

A może u Was to jakaś inna przyczyna, może go brzuch boli, ma na coś alergię?

Cytat:
Dzien dybry.

Oho burza idzieeee łaaaa grzmi

Spiekłam plecy. Dziwnie sie opalam, zawsze na brązowo a w tym roku robią mi się placki czerwone? mimo użycia filtra? a tak wogóle to opalona tam gdzie odkryta, w stroju kapielowym nie będzie to estetycznie wyglądać.

I ogólnie na plus..

Mam i ja "MEI TAJA" , dzisiaj pierwszy raz nosiłam jak się ochłodziło.

d.upa nie chce dodac zdjecia
wow Patik ale optymistycznie dziś od Ciebie

brawo za napisanie pracy teraz już z górki, obrona to formalność

no i suuper że z nerkami wszystko ok
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 19:41   #4485
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Jutro idziemy na wesele i Agata pierwszy raz zostaje beze mnie na noc. Boje się...
Będzie dobrze trzymam kciuki
Cytat:
T

oj biedna Shira, polej mu troche wody zycia moze pomoze, jako Shira powinnas miec troche w zapasie
wszystko wylałam na siebie przy cesarce żeby dobrze poszło nie pomyślałam, że mi się taki egzemplarz trafi

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Shira współczuję dla pocieszenia napiszę Ci że ja tak naprawdę nie przespałam nocy od grubo ponad 2 lat..
Najpierw końcówka ciązy z Filipem, potem mały Filip, zaraz znowu ciąża i jak Filip zaczął przesypiac noce to ja już z brzuchem z Lilą musiałam wstawać na sikanie itd potem okres niemowlęcy Lili...

I tak naprawdę do tej pory nie śpię ciągiem bo i tak budzę się w nocy, chyba z przyzwyczajenia zaglądam do niej i sprawdzam czy oddycha...

A może u Was to jakaś inna przyczyna, może go brzuch boli, ma na coś alergię?

ehhhh chociaż 4-5 godzin w ciągu mi się marzy
ale jakby go bolało to by wył na rękach a on jak go podniosę to oczki zamyka i błoga cisza i nyny czyżby shira była 'lekiem na całe zło? " nie ma żadnej alergi raczej nic mu nie wyskakuje tfu tfu
Stary 2012-05-04, 19:57   #4486
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

ehhhh chociaż 4-5 godzin w ciągu mi się marzy
ale jakby go bolało to by wył na rękach a on jak go podniosę to oczki zamyka i błoga cisza i nyny czyżby shira była 'lekiem na całe zło? " nie ma żadnej alergi raczej nic mu nie wyskakuje tfu tfu

to może weź go do swojego wyrka? (no chyba że tego tez już próbowałaś ) będzie Cie czułi chociaż trochę podrzemiesz

Ja Lilę brałam po pierwszej pobudce do nas , bo zwyczajnie nie chciało mi się sterczeć nad jej łóżkiem, w nocy moja cierpliwość wynosi -10 .

Odkąd przesypia całe noce to śpi w swoim łóżeczku bez żadnego problemu do rana.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:10   #4487
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Zosiu najlepszego
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć kochane moje

No i moje dziecko piło dziś pierwszy raz w swoim życiu wodę. Dałam mu kilka łyków w dooidy i wypił

A u mnie znowu ból głowy. Ale dziś z dodatkowymi atrakcjami, bo już po powrocie do domu, podczas karmienia Tymcia, prawie zasłabłam Zrobiło mi się ciemno przed oczami, powieki mi opadły i nie mogłam unieść rąk. Tylko męża zdołałam zawołać, żeby wziął Tymka i glebnęłam na poduszki. I tak z 10 minut nie mogłam się ruszyć prawie. A potem przeszło, jak gdyby nigdy nic.
biduniu Ty mój
niebezpieczne to zaczeło się robić
a kiedy masz wizyte u neurologa?

jak przygotowania do chrzcin?
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
My byliśmy u kolegi TŻa z pracy, za Wrocławiem. Bardzo było sympatycznie. Adaś dzielnie zniósł wycieczkę. Na miejscu z gospodarzami od razu zakumplował, a największy przyjaciel na zdjęciu poniżej
pozwalał małemu na wszystko, włącznie z ciągnięciem za uszy i sprawdzanie zębów... a że Adaś ostatnio namiętnie piszczy to śmialiśmy się że porozumiewają się ultradźwiękami
aha, moje dziecko nie woła mnie :mama!" tylko "Aaaaaania!"

zaraz nadrabiam dalej
[/COLOR]
o nie i do telika nie zawitałaś

Cytat:
Dzien dybry.

1)Byliśmy z Sarą na usg nerek, nie ma już śladu po poszerzonej miedniczce, ładnie się wchłonęło.

2)Z teściową relacje lepsze

I ogólnie na plus..

3)Mam i ja "MEI TAJA" , dzisiaj pierwszy raz nosiłam jak się ochłodziło.
ad1)
ad2) wooow jestem w ciężkim szoku, jak to uczyniłaś
ad3)telik chce fotki, telik chce fotki...

a u nas zapracowany ale fajny pozytywny dzień

z rana pokrążyliśmy z Johnym po sklepach w celu zdobycia ostatnich rzeczy do naszych wakacyjnych walizek
tradycyjnie byliśmy na lodach(a potem dziwota ze brzuch po kolana)
potem razem pojechaliśmy do pracy i tam Jasiu pomagał mi pisać fakturę
(potem już babcia zabrała go na spacerek a ja skonczyłam pracę)
na koniec wyszaleliśmy się w domku na zabawie w akuku aż moj skarb odleciał w kraine snu
Stary 2012-05-04, 20:14   #4488
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Polak Polakowi wilkiem...

no to z pewnością bo ubranko można zapakowac do koperty bąbelkowej i wysłać za 1 funta pewnie. co to za kobieta????:p ala:
Szkoda gadać...

Cytat:
Trzeba bylo ja olac i anulowac zakupy, odwdzieczyc sie moglas rowniez negatywem. Jak bedziesz wystawiac komentarz to napisz w nim ze zarabia na przesylce i wystaw neutralny.
a jaki ma nick? zebym ja sie na nia nie naciela.

a co z red book? umowilas sie w koncy z HV?

a my bylysmy z Wiktorynka dzis u HV sie wazyc. I mam prawie 10.5 kg szczescia
Myślałam o tym, ale wiem, że dostałabym 4 negatywne komentarze, a niedawno zaczęłam przygodę z angielskim ebay i szkoda by mi było...
Ale w komentarzu oczywiście napiszę o zarabianiu na przesyłce Wysyłka 4 ubranek Ł 10 Nick martakluzek10

Red book jeszcze nie mam, bo jeszcze nie umówiłam się do HV. Coś nie mogę się zebrać, ale wkońcu trzeba... W przyszłym tyg. się za to biorę

dla Wiki za wagę

Stary 2012-05-04, 20:24   #4489
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Szkoda gadać...

Myślałam o tym, ale wiem, że dostałabym 4 negatywne komentarze, a niedawno zaczęłam przygodę z angielskim ebay i szkoda by mi było...
Ale w komentarzu oczywiście napiszę o zarabianiu na przesyłce Wysyłka 4 ubranek Ł 10 Nick martakluzek10
Skoro niedawno zaczelas, wiec napewno nie masz wiele komentarzy. Ja bym poswiecila to konto a pozniej drugie zalozyla. Ja mam ponad 30 pozytywow (moj Tz cos ok 120) wiec by mi bylo szkoda ale w Twoim przypadku ... no ale juz za pozno, jak wyslalas kase.

Moja dama znow nie spiaca, spiewa sobie w lozeczku do melodii z pozytywki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 20:36   #4490
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
c
My byliśmy u kolegi TŻa z pracy, za Wrocławiem. Bardzo było sympatycznie. Adaś dzielnie zniósł wycieczkę. Na miejscu z gospodarzami od razu zakumplował, a największy przyjaciel na zdjęciu poniżej
pozwalał małemu na wszystko, włącznie z ciągnięciem za uszy i sprawdzanie zębów... a że Adaś ostatnio namiętnie piszczy to śmialiśmy się że porozumiewają się ultradźwiękami
aha, moje dziecko nie woła mnie :mama!" tylko "Aaaaaania!"
Adaś ma przepięknego kolegę
A z tym "Ania" to dobre
Pod Wrockiem byłaś i do Teliczka nie zawitałaś? Ja bym jej nie przepuściła w takiej sytuacji

Cytat:

a żeby było przyjemnie to nadgarstek mi szwankuje od jakichś 2 tygodni,, obstawiam zespół cieśni nadgarstka bo objawy książkowe, ale muszę się do neurologa po weekendzie wybrać, bo już mnie to zaczyna w nocy budzić
Oj, to ponoć bolesne A co na to się robi?

Cytat:
1. Napisałam pracę mgr, dzisiaj wysyłam całość do promotorki niech to sprawdza, jak nadal strzeli olewkę to idę gdzieś na skargę, jak się nie obronię to z jej winy.

2. Byliśmy z Sarą na usg nerek, nie ma już śladu po poszerzonej miedniczce, ładnie się wchłonęło.

3. Z teściową relacje lepsze
1. Huuurrrra I tak spokojnie o tym mówisz? Teraz to już pójdzie błyskawicznie i będziesz miała z głowy na zawsze
2. Super
3. Co się stało?

Spróbuj jeszcze raz wstawić zdjęcie

Cytat:
Hahaha, mata rules

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Oj tak, ostatnio co dzień coś nowego. No i od kilku dni pięknie mówi ma-ma!!! rozpływam się kiedy to słyszę!!
Ale żeby nie było, mamy jakiś mały regres....od kilku dni Ala płacze podczas kąpieli! mam pewne podejrzenia, ale jak to teraz odkręcić???
Widać po Twoich postach, że się Alunia rozszalała z postępami
A z kąpielą na pewno to tylko chwilowy kryzys. A próbowałaś odwracać jej uwagę inną zabawką? Taką której się nie boi? Albo np. łaskotkami, robieniem ustami bąbelków z wody czy innymi wygłupami?

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, jak bardzo jesteś zmęczona I faktycznie why you To dla mnie zagadaka, czemu niektóre dzieci mają takie ogromne problemy ze spaniem, choć wszystko jest ok i rodzic żadnego błędu nie popełnia

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
biduniu Ty mój
niebezpieczne to zaczeło się robić
a kiedy masz wizyte u neurologa?

jak przygotowania do chrzcin?

z rana pokrążyliśmy z Johnym po sklepach w celu zdobycia ostatnich rzeczy do naszych wakacyjnych walizek
tradycyjnie byliśmy na lodach(a potem dziwota ze brzuch po kolana)
potem razem pojechaliśmy do pracy i tam Jasiu pomagał mi pisać fakturę
Teliczku słodki, kochana jesteś Wizytę mam dopiero 29 maja

A przygotowania pełną parą, ale w sumie już na finiszu Dziś byliśmy jeszcze na naukach w kościele, taki wymóg księdza. A jutro do domu mamy jedziemy sprzątać, ustawiać stoły, a ja jeszcze ponakrywam, żeby już były na niedzielę gotowe Muszę bzu nakupić albo konwalii, żeby ładnie pachniało i wyglądało

A Wasz dzień milutki Zawsze lubiłam takie przedwyjazdowe przygotowania. Natomiast lody+brzuch to także mój wielki problem, wierz mi
Stary 2012-05-04, 20:46   #4491
isiaok
Rozeznanie

Witam!
U Nas juz po majówce
4 dni grilla i rozpusty!

eveewe strasznie mi przykro...nie wiem jak ale umknęła mi gdzieś wcześniej choroba Twojego taty...strasznie ciężko jest patrzec na cierpienie bliskiej osoby-ta bezsilność. Moja mama 2 lata zmagała sie z ciężką chorobą, a my razem z nią...liczyłam sie z tym, że może nie zobaczyc Ewy a teraz jest okazem zdrowi i cudowną babcia!Wierzę,że wszytsko sie uda!

brumeknawet nie wiesz jak mi Ciebie szkoda...podaj termin nastepnej wizyty to bedziemy tu Wszystkie trzymac kciuki za trafna diagnoze!To musi sie skończyć!

Dominik i Adas-cudne chłopaki! Sama nie moge uwierzyć jak te dzieci nam szybko rosna!

Ewa po majówce też przybrała pare kilowyjadła pół piaskownicy i mleczy
Skubana myśli,że już potrafi sama stać i cały czas sie puszcza

I znowu zimno...i znowu kurtki...buty...czapki... a zaczęłam sie przyzwyczajać, że wychodzimy z domu bez zbedych ceregieli

My też robimy baran, baran buc

więcej nie pamiętam

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

patik87 za skończona prace jaka zmotywowana mamuśka!
shira83 you are not alone!!!!!!!!Dla mnie przespana noc to taka z 3 pobudkami
Był moment, że budziła sie tylko raz, ze dwie noce przespane całkowicie i teraz znowu 3 pobudki i od 5 rano śpiew
No ale tak jak pisałam pierwsze 3 miesiace nie spałyśmy wogóle wiec teraz jest super
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:49   #4492
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny dzisiaj znajoma była w Ikea bo ją poprosiłam o tę matę piknikową i wyobraźcie sobie, że jej nie było!
Kobieta w sklepie powiedziała, że były ale ze... 3 lata temu

Na Allegro są po 80zł.
Nie wiecie ile by kosztowała przesyłka takiej maty?
Kupiłaby mi któraś?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

isiaok u as noce takie same jak u Was.

Radek też się trawy boi Nie ma bata żeby z koca zszedł. Jak tylko przypadkowo trawy dotknie to porywa się jakby go parzyło.
Jak z góry chcemy go położyć na trawie to ręce i nogi rozkłada jakby samolot robił

Zosiaczek
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:49   #4493
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj znajoma była w Ikea bo ją poprosiłam o tę matę piknikową i wyobraźcie sobie, że jej nie było!

Na Allegro są po 80zł.
Kupiłaby mi któraś?
a one nie były w Lidlu? Bo w Ikei rzeczywiście nie widziałam
Stary 2012-05-04, 20:51   #4494
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Na Allegro są po 80zł.
Kupiłaby mi któraś?
Co to za mata, nie pamiętam takiej z Ikeii

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:51   #4495
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili ale one z Lidla sa...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:52   #4496
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

Radek też się trawy boi Nie ma bata żeby z koca zszedł. Jak tylko przypadkowo trawy dotknie to porywa się jakby go parzyło.
Jak z góry chcemy go położyć na trawie to ręce i nogi rozkłada jakby samolot robił
To tylko sie cieszyćja co chwile sprawdzam co tym razem żuje, sekundy nie posiedzi...nie dorobiliśmy sie jeszcze płotu więc biegam jak głupia
Stary 2012-05-04, 20:54   #4497
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Chodzi o ta mate w czerwona krate, co brumek na % od sprzedazy
To ona z Lidla i nie jest piankowa...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 20:56   #4498
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Chodzi o ta mate w czerwona krate, co brumek na % od sprzedazy
Stary 2012-05-04, 21:08   #4499
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

a ja zaraz bede miala 3-tysiecznego posta

Stary 2012-05-04, 21:19   #4500
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
a ja zaraz bede miala 3-tysiecznego posta
To dajesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości