|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Najpierw spróbujemy to zgłosić do agencji przez, którą wynajmujemy mieszkanie, może landlord coś z tym zrobi, a jak nie to dalej będziemy myśleć... No to nie ciekawie masz z tymi sąsiadami. A wiesz, że u mnie nic nie słychać co się dzieje u sąsiadów. Może dlatego, że mój budynek jest z czerwonej cegły i ściany są bardzo grube
|
|
#4412 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Raczej Nerolka na jej prośbę. I dobrze! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- U Was to wszystko inaczej ![]() To to samo co bodzi bodzi? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-05-03 o 14:33 |
||
|
|
|
#4413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas Emil raczkuje jak szalony, staje przy meblach i teraz zaczął cwaniakować, bo trzyma się tylko jedną ręką, a drugą łapie jakąś zabawkę albo wymyśla jakieś cuda .od koleżanki z grupy nauczył się wydawać nowe dźwięki i mówić coś na kształt mamama mamma... znowu miał bójkę z tym samym chłopcem, tylko tym razem w zasadzie to nie nazwałabym tego bójką, tylko laniem ze strony tego chłopca. a jego mamusia była zajęta ![]() za to maltretował inne dzieci ![]() A co do laski, co mi działa na nerwy... no coż.ma 37 lat, facet ją zostawił jak byla w ciąży, a ona poprosiła go o 1000funtów jako jednarozową pomoc, on nie che, bo uwaza że to nie jego dziecko, więc wysąła mu maila, z informacją, ze może wysłąc mu włos dziecka, a on sobie zrobi badania DNA. ostatnio wymyśłiła sobie, że wyśle swego synka do prywatnej szkoły (na oku ma elitarną szkołę Eaton square, gdzie rok kosztuje około 20 tyśie cy funtów albo nie wiecej, a zimą oszczedzała na ogrzew\niu i trzymała dziecko w temp. 14 stopni, wielokrotnie wspominała że nie ma za bardzo kasy,. no wiec wiecie kto bedzie płacił za tą prywatną szkołę? facet, którego sobie znajdzie ps.wczoraj znów ja spotkałam |
||
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie jest któraś chętna na ten sztyft Garniera?
u mnie są po 11,99 zł a na Allegro po 35zł więc duża różnica ![]() ja jutro jeszcze 2 kupię dla chłopaków ![]() http://allegro.pl/garnier-ambre-sola...309418448.html Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-05-03 o 16:30 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka Ja się skuszę
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Spotkalam dzis na schodach sasiadke ta o ktorej rano pisalam. Zaproponowala mi zebym w poniedzialek z nia poszla na tzw. play group. Przychodzi tam duzo mam z dzieciaczkami, mamusie moga pogadac, kawke wypic a dzieci w tym czasie sie bawia. Bardzo polecala, mowila ze fajna atmosfera, duzo dzieci i zabawek dla nich no i sporo polskich mam. Chyba sie skusze. Ona idzie z tym synkiem dwa dni starszym od Wiktorii.
Agni TY chyba z Emilem chodzisz na takie spotkania? Kurcze caly czas mysle o Sweet. Szkoda by bylo gdyby sie pogniewala i juz do nas nie wrocila. Shira jak sie cos dowiesz to daj znac. Jak tam u Was dzis aura pogodowa? U mnie dalej kiepsko, jedyne pocieszenie to takie ze nie leje. Brumku hallloooooooooo.... Ide budzic mojego spiocha... jak dalej bedzie spala to nie wiem kto za nia w nocy bedzie spac. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-03 o 17:57 |
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja poprosze, jesli mozna ![]() a gdzie kupujesz w rossie? Moje dziecko plażowało dziś w Pucku Piasek jest beeeeehttp://www.youtube.com/watch?v=GmZRVK3hVBQ |
||
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Eve musimy w któryś weekend się spotkać. Juz mam opanowane podróże pociągiem do Kielc
![]() Kupiłam krem spf 50 z penaten i cholera zostawia mi żółte plamy na białych koszulkach Agata odziedziczyła po mnie łatwość opalania i juz ma zabrązowioną buźkę, choć unikam słońca i używam filtrów.Kupiłm też MT I nasz plecaczkowy debiut (troche poszalałam z zabawą edytorem, bo wyglądałam jak nieszczęście - to sie rozmazałam )
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-05-03 o 19:01 |
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Agni, faktycznie jakaś dziwna kobieta, marzycielka i chyba nie za bardzo myśli o czym mówi. Ładnie dałaś popalić małemu dręczycielowi
Carmela, ależ ona świetna! Najbardziej nadmorska z naszych dzieciaczków, a piasku się boi Na szczęcie tata przyszedł z ratunkiem ![]() Scio, jakie Wy podobne
|
|
|
|
#4421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.sequoia.pl/index.php?id=pedicetamol_60ml Cytat:
A Ty się nie rozmazuj bo ładna z Ciebie babeczka Carmela Sarka jest bosssska ![]() U Nas ciąg dalszy strajku głodowego. Bilans na dziś: 400ml mleka, pół kromki z masłem i 90gram musu jabłkowo- bananowego. Za to gorączki brak od rana, ale i wysypki nie ma
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-05-03 o 19:56 |
|||
|
|
|
#4422 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynko- urząd ma miesiąc na wyrobienie dowodu
Składałem wniosek 11.4 i urzędniczka mnie poinformowała ze niekoniecznie zdarzy dojść dowód do 7 maja Więc zrobiłam paszport- czekalam 2 tygodnie
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladna dziewczyna 12 maja mamy wesele kolezanki - musze dac sukienke do krawcowej, bo mi sie poprula. moja tez opala sie od razu i mimo kremu z filterm caly czas ja przypieka. A moj pozostawia biale plamki. My dzis bylismy nad woda, polazic troszke pozniej wypilam piwko z sokiem z kolezanka i pojechalam do mojego ojca z TZtem i Marysia. Czuje sie mega kiepsko. Jutro lekarze maja sie naradzic, jak mu zrobic operacje, bo naswietlania i chemia nie pomogly. Wiec musza mu wyciac czesc dolnego dziasla. Ma jechac moj TZ z nim jutro i cisnac lekarza niech go zostawia w szpitalu bo wyglada jak wrak czlowieka wazy jakies 50 kg sama skora i kosci. Jest na morfinie i opuchnieta cala twarz. Mowi ze wszystko go boli. Spac nie moze, jesc tez nie w kazdej pozycji mu zle bo i w glowie mu szumi i w zoladku sciska.....
|
|
#4424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). i budziło mnie o 2 w nocy: oh Will you are great....![]() Cytat:
ja chodze na te zabawy od samego początku ipowiem Ci że super to wpływa na Emila. dziewczyny, gdzies tu kiedyś chodził przepis na pyszną granolę. I gdzie on sobiee poszedł? :confus ed: wstawcie jeszcze raz please![]()
|
||
|
|
|
#4425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego w sumie kaszkę na śniadanie obiad deser i w między czasie kanapki + woda, myślę że gdyby był bardzo głodny to by się upominał, widocznie przy ząbkowaniu, bo ząbkuje nie? bo teraz się pogubiłam nie chce dużo jeść bo go podrażnia, albo za ciepło... Aaa miał gorączkę w Zakopcu i lekarz stwierdził że przez zęby bo reszta ok, powiem Ci tak, moja gorączkowała 1 dzień + katar w sumie katar się nadal utrzymuje,ale stwierdzam że ma osłabiony organizm,przez marudzenie i popłakiwanie przy ząbkowaniu, bo katar nasila się kiedy zaczyna marudzić i płakać. Jadła posiłki te które jej podawałam,ale nie jadła w takich ilościach jak zawsze, albo nie chciała jeść łyżeczką ani widelcem tylko jak jej podawałam rękoma...za to chleba mogła gryźć i gryźć swoimi dolnymi "kłami" Torbę polecam.Zadowolona jestem, pasowała do gondolki i pasuje mi do spacerówki. I jak idę gdzieś bez mojej taszki to czarny lepiej dla mnie wygląda, niż inne kolorowe. Cytat:
Ja paszport dopiero wyrobię, jak dama dostanie pochodzenie, ale to papiery wysyłam już od urodzenia Emilie ![]() Cytat:
![]() Ja sobie tylko wyobrażam jak się czuje, mam nadzieję że jak mu wytną dolne dziąsło tzn cześć to już będzie po wszystkim i będzie mógł swobodnie jeść ! Ja mam krem z filtrem z Rossmana jakiś za 12zł żółty rossmanowski i nie narzekam, problem tkwi w tym tylko że zapominam o Nim ale chce jeszcze ten co Blondynka pokazała... A mnei jakiś katar złapał ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Agni mieszkasz gdzieś blisko Putney London SW16 3SW ? |
|||
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka nie wiem czy to tez nie wplynie na jakosc jedzenie, bo cos mi sie wydaje ze tylko papki blenderowane mu zostana
ale chociaz nie bedzie go bolalo to, a zeby i tak mu wypadaja
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A proteza? Nie da się nic z tym zrobić? |
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Wam sie mieszka w nowym miejscu? 2. W takim razie i ja sie wybiore. Ciekawa jestem jak to wyglada a i Wiki na tym skorzysta.W przeciwnym razie wyrosnie mi odludek i samolub. A co jest pod tym adresem ?? Edit: sprawdzilam, raczej daleko od Agni A moja paniusia miele sie w lozeczku i zasnac nie moze. Wlasnie obrocila sie na brzuszek i musialam ja ratowac bo nie wiedziala co z tym fantem zrobic. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-03 o 21:31 |
||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
jesli mu zrobia operacje i wszystko bedzie w porzadku, to wtedy bedziemy wiedziec, teraz operacja jest musowa, bo na morfinie nie moze caly czas "jechac"
stronczku pisalam dawno temu o tym, zaraz jak sie okazalo ze chory jest, teraz wybral chemie i naswietlania ale mu nie pomoglo. Ma narosl pod jezykiem i na dziaslach i przerzut na wezly chlonne.
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maksio dziękuje za życzenia |
|
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe z Twoim tatą chodzi o rogowacenie białe (leukoplakię)?
Nie wiem czemu kolor czcionki mi się zmienił . Wybacz wścibskość...
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- juz wygooglalam, niby opis pasuje, ale u niego to zrobila sie taka wielka bulwa o czarnym kolorze, pod jezykiem dokladnie
|
|
#4433 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane moje
Cały dzień nie zaglądałam, bo byliśmy tym razem u teściów na działce. Nawet ok było, ale dobrze że to tylko kilka godzin Tymek się dotleniał i zapoznawał z trawą. W pierwszym odruchu też się cofał, jak Ala Alibany, ale potem się oswoił i już na nią wyłaził ![]() Strasznie go komary atakowały, ale jakoś daliśmy radę. No i pogoda super niespodziankę sprawiła, bo zapowiadali deszcze, a cały dzień było słońce, bez jednej chmurki i 27 stopni w cieniu ![]() No i moje dziecko piło dziś pierwszy raz w swoim życiu wodę. Dałam mu kilka łyków w dooidy i wypił A u mnie znowu ból głowy. Ale dziś z dodatkowymi atrakcjami, bo już po powrocie do domu, podczas karmienia Tymcia, prawie zasłabłam Zrobiło mi się ciemno przed oczami, powieki mi opadły i nie mogłam unieść rąk. Tylko męża zdołałam zawołać, żeby wziął Tymka i glebnęłam na poduszki. I tak z 10 minut nie mogłam się ruszyć prawie. A potem przeszło, jak gdyby nigdy nic. Cytat:
Z chrztu będą, jasne. A na razie nie mam w nich zdjęć po prostu.2. Rozumiem. A ci ludzie to pewnie wiecznie z pretensjami do Was, co? Czasem jak patrzę jak petenci podchodzą do tych biednych kobiet np. w urzędzie skarbowym, z miejsca na nie warcząc, tak dla zasady, to mi się przykro robi i wcale się nie dziwię, że i one potem są niemiłe.Cytat:
Pewnie trzydniówka, ostatnio to jakaś forumowa epidemia ![]() Cytat:
![]() Dobra z Ciebie dziewczyna Cytat:
A nie powiedziałaś jej paru słów do słuchu?Jestem, Stronczusiu kochany Cytat:
Mężowi pokazałam i on też Piesek gryzie Sarenkę w rączki Jaka biedna, w końcu nie miłą ich już gdzie zabierać ![]() Cytat:
faktycznie bardzo podobne jesteście ![]() A jak na plecach się nosi? Wygodnie? Agacie się podobało? Cytat:
Cytat:
To koszmar. I ta bezradność Elliko, a Ty mnie pytałaś o krem Musteli. Dziś zaliczylismy debiut i w szoku jestem bo wsmarowuje sie bardzo dobrze. Nie jest za gęsty i łątwo go rozprowadzić, wchłania się ok. Leciutko bieli ale w porównaniu do innych mineralnych to i tak mało To jest ten krem: http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku
![]() a teraz lepiej sie czujesz? Nie boli Cie? Carmela obejrzalam filmik, Sarenka i piasek rozczulajace. My ostatnio mialysmy debiut na trawce i Wiki nie bala sie, od razu zaczela ja skubac
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-05-03 o 22:38 |
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już niedługo idę do innego lekarza.
|
|
#4436 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
my też mamy bardzo relaksująco-odpoczywające dni, wczoraj zaliczyliśmy długą wycieczkę po lasach itd na rowerach , dzieciaki w przyczepce świetnie się trzymają. Dziś grill w rodzince i dopiero niedawno Glutki zasnęły. Zmieniłam dziś zasłony w sypialni na mega ciemne z nadzieją że rano dłużej pośpimy bo ostatnio coraz szybciej robi się widno i Lila budzi się ok 7 i widzę że mogłaby jeszcze dospać ale już nie może zasnąć bo jest za jasno. Ale pięknie śpi ostatnio całą noc w swoim łóżku, bez żadnych pobudek w nocy od 21 do 7 ![]() Cytat:
![]() Lila tez ostatnio się tego nauczyła, rozumie polecenie "Daj" i jak mówię "Daj mamie misia" to mi daje, jak powiem "Daj Filipkowi misia" to daje jemu. Cytat:
gratulacje dla koleżanki ![]() Cytat:
super wyglądacie Carmelko - uśmiałam się z tego filmiku na plaży, toż to przeciwieństwo mojej Lilki. Ona uwielbia się tarzać w piachu i cały czas muszę ją pilnować, bo zjada piasek ![]() coś jeszcze miałam i nie pamiętam....
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam piątkowo.
Zbieram się do pracy, a Domek po ciężkiej nocy (jęki-stęki) bawi się z tatą na łóżku. Zosia ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- No i jest wysypka. Trzydniówka zaliczona
|
#4438 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
I my w końcu wczoraj rozpoczęliśmy sezon grillowy Przyjechały do nas moje przyjaciółki ze swoimi rodzinkami. Ala się rozbrykała, czworakowała na całego(chyba zapomniała wczoraj jak się raczkuje) co budziło podziw u znajomych a u mnie dumę A dodatkowo kucała po zabawki a później z nimi wstawała, niczego się nie trzymając i tak stała naprawdę dłuugo Dziewczyny podaje małej bebiko, kilka dni mieszałam z pepti a teraz już samo pije i nic jej nie jest. No poza jednym - ostatnia kupka była przedwczoraj. Na mm powinna być co dzień prawda? |
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosieńko dzien dobry
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie się czyta, jak miło spędzacie czas
Dziś pogoda już się psuje, choć ja się cieszę. W te upały moje dziecko mniej czasu spędza na dworze niż w zimie Wczoraj wyszlismy na spacer o 8. rano, a potem jeszcze na huśtawki po 18. Znajomi wszyscy wyjechali na weekend, więc nie było nawet gdzie się wybrać. Ciekawe, czy z jutrzejszym wyjazdem wypali Zawsze to parę godzin poza tym miejscem i trochę czasu tylko we trójkę w samochodzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

zębole

ale chociaz nie bedzie go bolalo to, a zeby i tak mu wypadaja
. Dobrze, że miałam ciemne szkła, to zakryłam oczy.
Mężowi pokazałam i on też