Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 16:36   #4471
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
mysle że to wszystko dużo mnie nie wyniesie a bedzie milym gestem w strone gości
Bardzo miły gest, goście na pewno będą zadowoleni, że i o nich ktoś pomyślał

Sukces obiadowy - mała zjadła słoiczek dynia z indykiem Hipp Miałam obawy, że będzie wymyślać, bo ja jej gotuję kurczaczka z marchewką, pietruszką i ziemniakiem, a tu ładnie poszło Dla odmiany moge w takim razie kupić jej taki obiadek

A Wy Mamusie dajecie maluchom gotowany ryż?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:38   #4472
pokszyfka
Zadomowienie

Oli no fajnie pomyślane
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny piersiowe,jak dlugo teraz wasze maluchy pija?Mierzycie jeszcze czas?Wiem,ze na poczatku byl ten temat,ale ciekawa jestem,czy sie zmienilo
ok 5-7 min, jak chcę ją uśpić to do oporu

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

princ ja daje wszystko słoiczkoweleń jestem, mała dostaje tylko żywe jabłuszko...
dzisiaj pierwszy raz dostała jarzynki z delikatną rybką-czy coś takiego z gerbera. ale jej smakowało
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:43   #4473
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
A Wy Mamusie dajecie maluchom gotowany ryż?
my z Bianka caly czas na etapie wprowadzania nowości - ja podaje tylko słoiczki nic sama jeszcze jej nie gotowałam

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
Oli no fajnie pomyślane

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

princ ja daje wszystko słoiczkoweleń jestem, mała dostaje tylko żywe jabłuszko...
dzisiaj pierwszy raz dostała jarzynki z delikatną rybką-czy coś takiego z gerbera. ale jej smakowało
ja też ale cieszę się ze nie jestem sama

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:50   #4474
glamourous
Zakorzenienie

Oli sukieneczka jest sliczna i za ta cene to w ogole rewelacja

Co to ja chcialam.... Zapomnialam oczywiscie
Stary 2012-05-21, 16:53   #4475
princessskaa
Wtajemniczenie

Słoiczki to nic złego Kochane, ja gotuję, żeby troszkę zaoszczędzić A no i pochwalę się, że moja jarzynowa pyszna jest, a tą ze słoika mała gardziła

Lecę z małą na spacer. Tż ma podjechać niedługo pod solarium, ja skoczę się poopalać, a oni poczekają na mnie
Stary 2012-05-21, 16:53   #4476
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Oli sukieneczka jest sliczna i za ta cene to w ogole rewelacja

Co to ja chcialam.... Zapomnialam oczywiscie

uwielbiam Cię Glam

Stary 2012-05-21, 16:56   #4477
agnieszka 0605
Zakorzenienie

princessskaa ryż dałam raz, niby małą łyżeczkę do obiadu, ale na drugi dzień miała problem z kupskiem, więc dodaję teraz kaszę jaglaną i poluję na kupno kukurydzianej

Oli super cena i kiecka śliczna
Ale żeby mieć nadzieję, że córa Ci się zmieści w 0-3

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 16:59   #4478
glamourous
Zakorzenienie

Co do przegryzek typu chrupki to mysle ze jeden- dwa nie zaszkodza ani dziecku ani jego apetytowi na obiadek

Wiekszosc z nas jeszcze nie ma w pelni mobilnyc dzieci- bo niestety wiele maluchow jak odkryje radosc raczkowania a potem chodzenia to w wozku siedziec nie chce
Nie raz jak musialam z sonia wyjsc np cos do jedzenia kupic to chrupek, sucharek niemowlecy, czasteczki jablka a po roku tkz cheese strings uratowaly mnie przed niesieniem zwierconego malucha i pchania wozka

A na dodatek przy strasznych niejadkach to ja sie cieszylam ze mi dziecko w ogole cokolwiek zjadlo- kawalek banana, bulke, serek itd

No i poza tym najwazniejszy aspekt- zanim dziecko nauczy sie jesc lyzeczka to jedzenie dane do raczki pomaga w koordynacji oko- reka- buzia
Stary 2012-05-21, 17:02   #4479
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Oli super cena i kiecka śliczna
Ale żeby mieć nadzieję, że córa Ci się zmieści w 0-3
oj tam oj tam - myslalam ze poleci po bracie bo Oli drobny dzieć - ma prawie sześć lat a jeszcze niedawno w niektóre 98 wchodził, więc sama rozumiesz.... że mogłam się łudzić
poza tym zmiescila się i kiecka nie jest obcisła tylko za krótka

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Co do przegryzek typu chrupki to mysle ze jeden- dwa nie zaszkodza ani dziecku ani jego apetytowi na obiadek

Wiekszosc z nas jeszcze nie ma w pelni mobilnyc dzieci- bo niestety wiele maluchow jak odkryje radosc raczkowania a potem chodzenia to w wozku siedziec nie chce
Nie raz jak musialam z sonia wyjsc np cos do jedzenia kupic to chrupek, sucharek niemowlecy, czasteczki jablka a po roku tkz cheese strings uratowaly mnie przed niesieniem zwierconego malucha i pchania wozka

A na dodatek przy strasznych niejadkach to ja sie cieszylam ze mi dziecko w ogole cokolwiek zjadlo- kawalek banana, bulke, serek itd

No i poza tym najwazniejszy aspekt- zanim dziecko nauczy sie jesc lyzeczka to jedzenie dane do raczki pomaga w koordynacji oko- reka- buzia
zgadzam się najważniejszy jest umiar i zdrowy rozsądek

Stary 2012-05-21, 18:05   #4480
dygotka8
Zakorzenienie

myslałam,ze dzis lub jutro poswstanie nowa czesc,ale chyba ładna pogoda nie sprzyja siedzeniu na necie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:38   #4481
fatal21
Wtajemniczenie

Dałam dzis małej jablko z tartym ciasteczkiem hippa,bo musze znalezc winowajce zaparc a głowna podejrzana jest kasza manna.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Kupilam Małej na imieniny szczeniaczka- uczniaczka pol-ang.W tym tyg go dostanie.Ciekawe czy ja zainteresuje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 18:51   #4482
Seona
Zakorzenienie

Czy Wasze dzieci płaczą łzami??? bo moja jak już płacze, co zdarza się rzadko, to dalej bez łez wogóle to raczej krzyk niż płacz więc nie wiem czy to normalne???

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:08   #4483
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja też tak podobnie myśle oczywiście bardzo chciałabym czasem zatkać buzie jakims chrupkiem (ale jeszcze nie daje) tylko że boje si eże to potem sie bedzie tak konczyć ze obiadu nie, kolacji nie, tylko przekąski, jasne ze nie wszystko jest czarne labo białe ze są deserki itp i sytuacje wyjątkowe tak jak wspominana wczesniej - głod gdzieś w terenie i zatkanie wrzeszczącego z glodu dziecka w drodze do domu

a temat dla mnie bardzo na miejscu bo dzwoniła do mnie dziś PEWNA pani...że taki jeden maluch od kolezanki (tydzien mlodszy) wszytko juz je wszytko! nawet dali mu ostatnio bitą smietane i wogole wszystko ze stołu daja mu probowac...co ja skwitowałam ze mama tego malucha chyba lekko przegina, a ta PEWNA pani odpowiedziala że właśnie dobrze ze maluch jest juz dużo większy od mojego i wogole nie placze i cały czas sie śmieje (jakby to mialo jakiś związek...) i oczywiscie podniosla mi ciśnienie;/bo ta PEWNA pani z drugą PEWNĄ panią zdziwione ze ja jeszcze mojemu miesa nie daje...brak mi słow

wogole moj mały tez sie smieje do wszysrtkich z wyjatkiem tych dwoch pan...zupelnie nie wiem dlaczego

no i powysze napisałamm apropo tego podjadania, potem dzieci rozepchane, otyłe, nierozumiem takiego wciskania teraz takim malym dzieciaczkom jedzenia "dla doroslych" za chwile usłysze ze kebaba wcinał nierozumiem wogole po co tak ona zapycha to dziecko

a te dwie panie tez sie zachwile odemnie dowiedza co ja o tym wszystim mysle jak tak dalej pojdzie i juz wiem ze w najblizszym xczasie nie dostana małego samego bez mojej albo tzta opieki, potem sie bede zastanawiac skad wysypki albo bole brzuszka

ale sie wygadałam

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

biszkopty do herbaty....pyyycha
Skad ja znam ten bol... musze u tesciow wysluchiwac dokladnie tego samego,dlaczego moje dziecko nie je niczego,a przeciez ma juz prawie 5 miesiecy wiec wszystko mu powinnam dawac
Olusia moja mala pije tez tak okolo 10min,chyba ze jest bardziej glodna to dluzej

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:09   #4484
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci płaczą łzami??? bo moja jak już płacze, co zdarza się rzadko, to dalej bez łez wogóle to raczej krzyk niż płacz więc nie wiem czy to normalne???
może dlatego że rzadko, to jeszcze nie ma łez?

moja właśnie walnęła się grzechotką w głowę (nie wiem udowodnic Ci chciala czy jak ) PŁACZE ŁZAMI

Stary 2012-05-21, 19:13   #4485
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja jak się wkur.. to łzy ciurkiem lecą A czy to normalne, że dziecinka łez nie ma to nie wiem
Stary 2012-05-21, 19:13   #4486
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
moja placze lzami od malego,i to mega lzami,chociaz niby maluszki placza bez lez,wiec moze to od dziecka zalezy?

Wymianka

Stary 2012-05-21, 19:44   #4487
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olusias Pokaż wiadomość
kasia_aa uwielbiam takie pewne panie :d.tez znam taka jedna ,grrr
:d

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

mój zwykle płacze łzami ale na poczatku płacz był bezłzowy
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:06   #4488
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Seona u nas też bez łez, a jak są to rzadko i wcale nie za dużo.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:12   #4489
ja_dalia
Wtajemniczenie

5 str niestety tylko melduje się ze M pożerała dziś stopy cały dzień i juz unosi glowe i barki leżąc na plecach, wiec podobno siad już blisko

lece poprawiac dalej... buziam

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:24   #4490
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
Oli no fajnie pomyślane

U nas tez tylko słoiczki - to takie wygodne

Cytat:
Tak od niedawna płacze już ze łzami

A o jaką sukienkę Olusi chodzi, bo chyba cosik przegapiłam a ciekawa jestem?
Stary 2012-05-21, 20:33   #4491
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
5 str niestety tylko melduje się ze M pożerała dziś stopy cały dzień i juz unosi glowe i barki leżąc na plecach, wiec podobno siad już blisko

lece poprawiac dalej... buziam

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
U nas tez tylko słoiczki - to takie wygodne

Tak od niedawna płacze już ze łzami

A o jaką sukienkę Olusi chodzi, bo chyba cosik przegapiłam a ciekawa jestem?
jeśli to chodzi o mnie to juz podaję linka
http://allegro.pl/show_item.php?item...750#tabsAnchor

Stary 2012-05-21, 20:37   #4492
glamourous
Zakorzenienie

Moi juz od dosc dawna placza lzami. Rozbrajaja mnie tym szelmy jedne

Dalia od unoszenua glowy do siadu droga daleka niestety- bo pierwsze siady sa albo z czworakow albo z lezenia na boku z podparciem rekami. Z lezenia na plecach niestety nie idzie
Moj domis juz z miesiac tak sie podnosi a adasko wcale. Ale adasiek na czworakach juz kombinuje z ulozeniem uda na podlodze

Spadam na kolacje
Upal zmeczyl nasz wszystkich, caly dzien parno jak nie wiem
Stary 2012-05-21, 20:43   #4493
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

moja płacze łzami już od dawna a jutro Olivka kończy 6 miesięcy

Upał straszny.

Która z dziewczyn wie na coś na temat komorników i ich postępowania niech do mnie napisze na priv PILNE

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:02   #4494
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

TŻ już wrócił.
Headhunter nim zachwycona ... ale on to się potrafi suuuuper sprzedać. Cóż za pech ... ta nowa firma, to też koreańska, ale już ustalone żadnego koreańskiego raju i koniec, więc szukamy dalej

Martynka zasnęła a ja mykam do łazienki robić sobie SPA

Co do kubków niekapków, to ponoć najlepiej zeby dziecko piło z normalnego plastikowego kubeczka albo przez słomkę/ to słowa logopedy u której byłyśmy 2 miesiące temu

Do jutra dziewczyny

A... w czwartek jedziemy do Karpacza odpocząć TZ dostał 2 dni urlopu, więc jedziemy do Gołębiowskiego. Ma się troszkę popsuć pogoda, więc trzeba wybrać hotel w którym będzie co robić z Martynką jak za oknem będzie padać.

Śpijcie dobrze i jak najmniej pobudek w nocy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:30   #4495
elf27
Zadomowienie

nasz płacze łzami chyba ze udaje

moja bratowa w 21tc opłaca sobie cc, nie oceniam bo sama żem cesarzowa tylko ze wskazań - co sądzicie o takim rozwiązaniu w przypadku zdrowej ciaży?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:39   #4496
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

polecają doidy - u nas Amelka z niego coś wypije (od 4 m. ), ale bez szaleństw

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

i nie jadła?

Zjadła kaszkę, obiadek, chrupki kukurydziane (2szt) popiła herbatką i to by było na tyle dopiero o 5 rano dostała cyca ponieważ o 1 wróciłam z pracy.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Oliviera śliczna sukienka

A możesz wrzucić linka do tej sukienki w te grochy? wybieramy się na dwa wesela a nie mam kiecki dla małej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 00:21   #4497
tuszka
Raczkowanie

Żyję. Odpisuję na jakieś stare cytowania.

Cytat:
Haha. Podczytuje ale zebyscie wiedzialy
Moja mama powiedziala ze za komuny tak sie robilo wiec poszlam z cala trojka cud ze sie w dzwiach urzedu zmiescilam a chlopcy wlepiali w pania bardzo oskarzycielskie spojrzenia - co do nich niepodobne bo zazwyczaj sie smieja
Oczywiscie zaproszenia nie bylo mimo ze pani dyrektor z olsztyna Osobiscie przekazala do rak wlasnyh komus tam z elblaga
Tylko ze ten ktos akurat wyjechal w teren i niestety panie z jego kancelarii nie wiedza kiedy wroci ( fajnie ze nie wiedza i nie moga sie dowiedziec w dobie telefonow komorkowych )
Ale nie ze mna te numery- powiedzialam ze ja w tamim razie zaczekam bo mialam obiecane na dzis, urzad pracuje do 15 jest 12 a mi sie nie oplaca z tymi dzieciakami do domu wracac : no i sie okazalo ze jednak mozna go zlapac i ustalic kiedy bedzie w urzedzie
A juz sie nastawilam na przepychanki z ochroniarzami
Glam, dobrze tak tym starym babom !! Kiedy żul przylatuje?

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

trochę mial opory, bo bał się co będzie jak mu zacznie jazde robic po drodze, ale wytłumaczyłam ze do biedry ma max 10 min w tę i z powrotem wiec na pewno da radę, no i poszli

teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo to chyba najlepszy wabik na laski facet sam z dzieckiem i do tego w chuście [COLOR=Silver]
Jak facet będzie chciał, to wszędzie będzie mógł poromansować. Trzeba znać swoją wartość

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to u nas te blade krostki takie są...

podawłaś może tą kaszkę?
http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/505

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

kto mi powie czy świeżego ananasa można? i mango??
Mój na ananasa ma uczelnie, mango ńie jadłam, ale melon spoko.

Cytat:
Ja też nie miałam z kim zostawiać bobka i wszędzie ze mną i tż malutka jeździła. Nie było wyjścia. Więc ok 1,5m-ca miała jak była pierwszy raz na zakupach..
Ja tż z listą wysyłałam, a teraz zakupy to miła odskocznia.

Cytat:
Jaką modyfikację wprowadziłaś? Może następnym razem zrobię po Twojemu Polecam się na przyszłość
Przepis jest już w klubie??

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Napisłam posta i była na 100% przekonana ze poszedł ale chyba jednak nie.
Przepis Wilqn na kaszkę jaglaną:
2 łyżki kaszy opłukac i sparzyc wrzątkiem, zalac szklanka wody i gotować ok 15-20 min. Ostudzic i zblenderować. W połowie gotowania można wrzucić np. jabłko. JA czasem daje surowe do "czystej" kaszy

co to za mata?? przejrzałam gazetkę Lidla na stronie i nie widze takiej maty? a pasowała by mi

mi się wydaje ze to dlatego ze rabarbar tak jak szpinak i szczaw zawiera sporo szczawianów i one lubia sie odkładacćw nerkach...
Uwielbiam szpinak, szczaw, rabarbar...

I kupiłam dziś tę matę w Lidlu.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
my jednak oddajemy wsio bratu i bratowej

dzieciaki śpią Wam w krótkim bodziaku czy długim ?
W rampersie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wyrodna ze mnie matka mlody spal na mnie ale zadzwonil do drzwi listonosz z moimi kredkami do oczu wiec zrzucilam mlodego budzac go i polecialam otworzyc oczywiscie nie rzucilam nim z mojego lozka do jego lozeczka, tylko srednio dleikatnie odlozylam na bok
Jakie kredki?? Tez bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja wam powiem,ze nie lubie tych prezentow dla gosci.Jak cos dostaniemy,to nie wiadomo,co z tym zrobic.Nie wyrzuci sie od razu,a potem szweda sie po katach i i tak laduje w smietniku .Chyba,ze cukierki,ktore sa w pudeleczku przy talerzu
Ja w ogolę nie lubię takich pamiątek na ścianach, czy półkach. Ale ja raczej niewierząca. Za to uwielbiam gipsowe aniołki.

Cytat:
nasz płacze łzami chyba ze udaje

moja bratowa w 21tc opłaca sobie cc, nie oceniam bo sama żem cesarzowa tylko ze wskazań - co sądzicie o takim rozwiązaniu w przypadku zdrowej ciaży?
Sama, czy Twoi rodzice jednak płacą?
Dla mnie głupota, ale to moje prywatne zdanie.

Żul
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 07:49   #4498
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam się upalnie.

Całymi dniami siedzimy na dworze, więc słabo się udzielałam.

Wszystko ok. Postaram się ponadrabiać ost strony.

ale tyle naskrobać przez weekend ...

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Oli, bardzo miły gest w stronę gości, na pewno zrobisz im bardzo miłą niespodziankę kok:

A my dzieki pięknej pogodzie, całe sobotnie popołudnie spędziliśmy u mojej mamy, a Niedzielę od rana u mojej kuzynki za Wrocławiem (oczywiście z moją mamą i bratem )

Michałkowi kupiliśmy dmuchany basenik, żeby miał coś z tego, że jest już ciepło
W kształcie żabki, z daszkiem, żeby go osłaniał od słońca i wiatru - świetna sprawa.
A wczorajszy cały dzień spędzilismy na wsi

Dzisiaj mama robi sobie dzień mamy i idę na pedicure
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 07:59   #4499
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co trzeba zrobic zeby kase za wczasy pod grusza dostac?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Aniolina ja przezywam powrot do pracy mimo swiadomosci ze Mala zostane z babcia ktora ja ubostwia.Ale przeciez mnie nikt nie zastapi.
zazdroszcze babci na miejscu

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
u nas podobnie czasem nie ulewa kilka dni a czasem 4 razy dzienie przebieranie na szczęście chlustające ulewanie nie jest częste ale wczoraj wieczorem zcisnął brzuszek i tak chlusną że wszytsko do zmiany + kolejne mycie... aż się wystraszyłam.... kiedy to ulewanie się skończy
jak Maly bedzie siedzial to sie powinno skonczyc

Cytat:
dziewczyny małemu pulsuje ciemiączko- to normalne?
tak, to normalne

Cytat:
nasza placze lzami juz od kilku miesiecy, jak jeczy i marudzi to bez lez, moze Twoja Mała nie placze?

pocytowalam wczoraj i poszlam spac

Oliveira poodalas mi link do baby jogger city mini i wczoraj go ogladalismy i chyba kupimy, jakby nie Ty to na wozek to bysmy wydali max 600 zl, a tak bedzie tysiaczek
ale fajny jest i to skladanie ma super, nawet ja sobie poradze
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 08:00   #4500
wariateczka88
Zadomowienie

Czesc wam dziewczyny
moja mala wstala o 6:13 i uznala ze juz jest wyspana,ale spala prawie cala noc od 21:30 do 3:40,a pozniej do 6,tak ze narzekac nie bede

elf co do cesarki na zyczenie(bo tak to sie chyba potocznie nazywa) znajoma mojej siostry zrobila dokladnie tak samo,a jeszcze sie okazalo ze ma znajomego lekarza i nic nie placila,ja nie wiem czy to jest dobre rozwiazanie,w koncu to operacja,ja jak rodzilam w pewnym momencie mialam ochote kleknac i blagac polozna o cesarke,teraz po wszystkim ciesze sie ze to byl porod naturalny,i choc zartowalam ze przy nastepnym bejbiku od razu zbieram kase na cesarke,wcale nie jestem juz tego taka pewna...bo wiadomo ze wszystko ma swoje plusy i minusy,ale po co dac sie kroic niepotrzebnie ...

Wymianka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości